- A HMD visszalép az USA piacáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lamantin
tag
válasz
CptMisi #16459 üzenetére
szia, próbáld meg szerintem speedfan- nal, ha még nem próbáltad volna. Nálam is ez jelentett megoldást (egy GTX470-en, 3-pinnel, alaplapi csatlakozón). Idle 30%, max 70%, így a hőmérséklet 32°C és 65°C között van a terheltségtől függően. Ha 50°C fölé megy akkor rögtön felugrik 100%-ra a fordulatszám, de be lehet állítani, hogy alámérje a hőmérsékletet. Szerintem -20°C ideális. Így maximum 70°C-nál kapcsol fel teljes fordulatra.
Ventiszabályzóval is próbáltam, úgy idegesítő "motorhangja" lesz, nem ajánlom
.
-
lamantin
tag
-
lamantin
tag
linkfix 10.1_02.05
: "incorrect links on amd page
ati_win7_vista_catalyst10.1_hotfix_8.69.3.1rc1_feb 2.exe.exe
there are 2 .exe in the link just remove one .exe and you are good to go"szerk.: vagy mégsem?
-
lamantin
tag
válasz
[CM]Crusher #7162 üzenetére
igen, ezen én is gondolkoztam, hogy lepusztítom róla a ventit meg a bordát...és esetleg a fémre még a süniket, ha van vmi értelme (mintha valahol láttam volna)...
dehát attól még a gpu miért lenne hűvösebb?szerk.: ja, igen Gerisz linkjén láttam
-
lamantin
tag
válasz
Robi BALBOA #7115 üzenetére
A mérés nyitott oldallappal készült, tehát nem rossz
...
Visszatettem a gyári ventit, azzal nem ér el ilyen magas értékeket. 2D-ben a scythe kicsit jobb volt, de 3D-ben egyértelmüen elkalapálja (nálam) a gyári, persze hangban is. Fura...pedig mindent jól raktam fel rá. Gondoltam, hogy hátha a süniken levő kétoldalas ragasztó nem az igazi (ez szinte biztos is), de attól még a gpu hűtésnek szerintem jobban kéne teljesíteni.
-
lamantin
tag
válasz
Robi BALBOA #7101 üzenetére
oké, akkor úgy látszik...furmarkkal 4 perc alatt 92 gpu (max), 84 vrm (max). Csak ez egy scythe musashi hűtő...kicsit többet vártam tőle
lemaradt: köszi!
-
lamantin
tag
Tudna valaki mérni 5870 vrm tempeket (idle/load) ?...kiváncsi lennék
...számomra ijesztőek a forrás közeli vrm tepjeim
köszi -
lamantin
tag
Szerintem igen, de azért kérdezz körbe még egy pár 5850-el rendelkezőt... Én egy sapphire 5870-el használom ezzel a módszerrel.
tudtommal gigaék is csomagolnak mellé Dirt2-őt,
nekem is onnan van, ugyanis ilyen kártyám volt (csak akkor még nem tudtam erről az afterburner megbuherálós módszerről)
-
lamantin
tag
Szia. Afterburnert fogod tudni használni hozzá, csak egy kicsit meg kell bütykölni. Viszont ettől még nem garantált, hogy 24/7 az 5870 órajeleit fogja hozni.
-
lamantin
tag
Csíkozásról (5870-en): akinek ilyen gondja lenne (van ilyen???
), az próbálja ki ezt a gyári biost. Alapfeszt megemelték, egyéb pontos változtatásokról nem hallottam, de sztem kell, hogy legyen, mert ha csak ennyit változtattak volna, akkor a kártyán lévő bios-szal+feszemeléssel is meg tudtam volna oldani a problémát (csíkozás). Amióta ez fent van nincsenek fagyások (koppkoppkopp).
-
lamantin
tag
Szerintem mindegy...bár hallottam már hörgő gigabyte ventikről, de az enyémen teljesen rendben volt. Vedd legjobb áron levőt vagy a leghosszabb garival, vagy sok játékkal
...vagy mindez együtt. Vagy várd meg a fentebb már jópárszor belinkelt Powercolor verziót a halkabb/nagyobb ventilátorral, gyári oc-vel.
-
lamantin
tag
körbenéztem...sorry, reális alaperedménynek tűnik az a 12xxx...pl.: szintén Qxxxx csak kicsit erősebb [link]
-
lamantin
tag
Nekem egy kicsit kevésnek tűnik a gpu eredmény. Én is csak a saját, illetve más fórumozók eredményeihez tudom hasonlítani, szerintem kevés, de lehet, hogy tévedek (javítsatok ki). Ez egy Gigabyte 5850-el elért eredményem, asus 5870-es bios volt a kártyán. Ez pedig egy Sapphire 5870-el elért eredmény, ugyanazzal az asus bios-szal...szóval nem tudom, hogy mennyire jó az a 12960 gpu
...
-
lamantin
tag
nana, azért az a 25/20 ezer pötty rendesen megrángatott géppel jön csak elő... Itt van egy példának. De nézegesd meg a top listát, hogy kinek milyen (és mennyire húzott) géppel sikerült összehozni a pontjait. Szerintem is óriási a cpu limit, próbáld meg megrángatni a kártyát is és a géped többi részét is. A szaggatás, a néha nagyon magas fps-néha nagyon alacsony lehet driver gond is. Egyenlőre egy kalapkaka ami van hozzá...
Vagy esetleg próbáld ki 3dmark vantage-ban mennyi GPU pontot kapsz (17-19ezer körül kéne, húzva). -
lamantin
tag
válasz
SimonYana #6438 üzenetére
Próbáld ki ezeket, elég szájbarágós
[link]
[link]...
külön a lépések:
The Steps
Note: Make a backup of your original BIOS using GP-Z
Plug in the USB drive that you want to use.
Install and run HP USB Disk Storage Format Tool.
Select the USB Drive. In the "File system" drop down box, pick FAT32. Tick "Quick Format". Tick "Create a DOS startup disk, using DOS system files located at and click the "..." and direct it to the BOOTFILES folder you made.
Click start.
Once that's done, copy the ATI Flash and ASUS BIOS into the USB drive.
Restart your PC and boot from the USB Flash drive.
Once it's booted in type
atiflash -f -p 0 asus.rom (If you're not using crossfire)I used the MSI one so I went: atiflash -f -p 0 MSI_R5850_unlock.A11
DOS did not like the long name so I renamed the file to something short like MSI.A11
[*]Once the flashing is done will ask you for reboot. When Windows boot you will see all your resolution lost and Windows will detect a new video card. You will have to re-install the Ati drivers again to take effect.If you're using crossfire, I'd suggest you flash each card individually (For people like Virus). More so that I don't know how to flash more than one card at once
...
Nálam is tökéletesen működik win 7, 64bit alatt. Mondjuk vicces volt a pendriveról bootolásnál látni a felvillanó win 98 kezdőképet
-
lamantin
tag
válasz
->Raizen<- #5903 üzenetére
Nálam dettó pont ugyanez a helyzet.
Ilyen (ami az aláírásodban van) órajelekhez mekkora feszt szoktál adni? -
lamantin
tag
persze, lehet, csak egy tipp volt
-
lamantin
tag
Ha beírogatod a gépedben lévő dolgokat és megadod, hogy húzva van-e a processzor/videokari, stb... akkor ki fogja adni, hogy milyen tápra lenne szükséged. Szerintem lehet, hogy simán kevés hozzá...próbáld ki!
vagy ahogy a guru3d-n írják (bár igaz, hogy itt egy agyonhúzott, alapból is brutál géphez javasolják):
Recommended Power Supply
So here's my power supply recommendation:
Radeon HD 5850
The card requires you to have a 500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 40 Amps available on the +12 volts rails.
Radeon HD 5850 CrossfireXA second card requires you to add another 170 Watts. You need a 650+ Watt power supply unit if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 55~60 Amps available on the +12 volts rails.
For each card that you add, add another 200 Watts as a safety margin.There are many good PSUs out there, please do have a look at our many PSU reviews as we have loads of recommended PSUs for you to check out in there. What would happen if your PSU can't cope with the load?:
bad 3D performance
crashing games
spontaneous reset or imminent shutdown of the PC
freezing during gameplay
PSU overload can cause it to break down
... -
lamantin
tag
válasz
maflame #5556 üzenetére
nem tudom, de remélem nem az ... (no unlock, és egy gyors 3DMark06 után kb. 150 pont csökkenés)
-
lamantin
tag
válasz
->Raizen<- #5466 üzenetére
Siker! Köszi
-
lamantin
tag
válasz
winrarral kicsomagolva és áthelyezve nem ment...windows alól igen. működik
-
lamantin
tag
válasz
köszi, ez álomszép lenne csak a pendrive formatnál elakad a DOS rendszerfájlok felismerésénél...
-
lamantin
tag
Win 7, 64 bit alatt próbáltatok 5850-est biosflash-elni? A winflash nem látja amit kéne neki
...lehet, hogy várni kéne egy update-re? Vagy egyéb módszer van rá (mint rbe+winflash)?
-
lamantin
tag
ez most vagy elírás, vagy nagyon drágán vettem a gigabyte 5850-em...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest