- Honor 400 Pro - gép a képben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
RyanGiggs #29245 üzenetére
Nyilván neked kell döntened, miért mennyit szánsz. Az biztos pl., hogy én nem bánom a 787re cserét, mert egyúttal halkabb hűtést is kaptam, a teljesítmény difin felül..de egyébként a 7850 is mocsok halk, amíg nincs rommáhúzva..nyilván nem reális elvárás részemről, hogy 860ról 1200ra húzva +fesszel (igaz, nem sokkal, 1.138->1.225, ~7.5%) ugyanúgy kussolva tartsa hűsen..de ha tettem volna rá hűtést 6-7ért, ugyanennyit költve inkább gyorsítottam is kicsit. Esetedben arra biztosan jó lesz a 7870 előnye, hogy nyugodtan használhatsz AAt teljesítménybukta nélkül..a proci miatt nem fogod észrevenni.
-
Speed®
titán
válasz
RyanGiggs #29241 üzenetére
Lévén az 50-70 között alig 10% a difi, ha a tuningot is nézzük (alapon ~20%, de az 50es jobban bírja arányaiban, minimum 30%, míg a 70nél 20% körül általános), ill. ezt a difit nem is tudnád kihasználni a procid miatt, szerintem igen, elég a 7850, nem is kell rommáhúzni, hogy látványosan jobb legyen a mostanidnál. 7870et abban az esetben vennék, ha nem számít az árdifi, ill. fétised a sok*AA, mert nagyjából erre elég a +, ami benne van. Hosszabb táv..ilyen szempontból nyilván 70, bár az 50es kevés lesz, ott már a 70 is..szóval ez nem szempont szvsz. Az biztos, hogy az 50es mocskosul megy, ahhoz képest, hogy alig 100Wot kajál, nagyon össze van rakva
3.8GHz korrekt, lehet arról beszélni, hogy ideális 7850hez. 4GHz környékén üzemelő X4ekhez is ajánlani szokták.. azon múlik végülis, el tudja-e az ember fogadni, hogy maxFPS értékek terén elmaradnak ezek a régi procik az újaktól..mert egyébként ritka, hogy egy 3GHz feletti quaddal be-beszakadó minFPS értékekkel találkozunk..
-
Speed®
titán
válasz
RyanGiggs #29239 üzenetére
Nyugodtan meglépheted a cserét, ha biztosan VGAlimitről van szó..a húzott 7850 durván ellép az 5850től (pedig az enyém anno 1/5GHzen üzemelt..), emellett ott a dupla VRAM, ami miatt az 5850 sokszor beröccen, mikor még a GPUja bírná. Szerintem az utóbb idők legjobb kártyája, olyannyira, hogy kvázi értelmetlen a 70es tesó megléte..de ez egyéni vélemény.
Ami a procituningot illeti, nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását..hozzáadott feszültségtől függ a melegedés, nem órajeltől. Ha érdemben nem kap többet, mint a VID, nem is lódul meg annyira. De saját régi Yorkos tapasztalataimból kiindulva 450es FSBn alapfeszültség közelében kellene mennie..és azért az mégiscsak ~35% tuning.
-
Speed®
titán
válasz
RyanGiggs #29231 üzenetére
Én Sapphire 7850/2GB/OCról váltottam ugyanilyen 7870re, 10k difivel.
Mindkettő piszok jól össze van rakva, az 50es hűtője hangosabb picit.
Ellensúlyozandó röpke 40% tuningot hozott, alig lépi le a 7870 OCval.
Szerintem csak akkor vegyél 70est, ha később platformcsere is lesz.
Különben mire ki tudod használni a difit, már a kártyát is cserélheted.
FullHDban az 5850 valóban elfogy néha, a 7850 OCzva viszont jóféle..Procid nem megy többet? P45ben azért 450+ FSB nem nehéz (3.6+).
-
Speed®
titán
válasz
RyanGiggs #29219 üzenetére
Szerintem 7850 fölé felesleges menni, a ~10% difit, ami van a húzott 7850/7870 között, úgysem hozná elő a proci, ill. amúgyse éri meg a bő 20% árdifit. Ettől függetlenül egyéni szempont alapján lehet 70est venni, énis megtettem ;p
A használt felbontás is fontos lenne..FullHD, ill. fölé valók ezek már inkább. -
válasz
RyanGiggs #25437 üzenetére
F1-2011.hez 1280.hoz kevés a Q9400@3400.on! CPU limited van elég erősen!
csináltam neked néhány tesztet 5850(ref órajeleken) + i7@4000.MHz el!
1280x1024 ugyan azon a beállításon amin te teszteltél ultrán + 4X MSAA
láthatod hogy nálam jóval magasabbak a pontszámok ugyan azon a beállításon!
és akkor Full-HD ultra beállítás 8X MSAA
Ha megnézed látni hogy a VRAM ehez a beállításhoz(1920 és 8X MSAA) kevés ezért ennyire alacsony a FPS szám!
De lehet sokat segíteni rajta csak lekell venni 4X MSAA ra és a Shadows -t high ra kell tenni a többi maradhat ultrán!
és akkor ezen a beállításon szintén 1920.ba!
látható hogy egyből meglódul hogy nincs annyira csúcson járatva a VRAM
és a képminőség szinte azonos mint 8X MSAA + ultra Shadows al!
és a végére egy CPU használati(játék alatt 1280 as felbontásnál) kép
ha i5 öt vettél volna azzal is így menne nálad, mivel nálam a +4 szál üldögél a babérjain ennél a játéknál!
-
Remus389
veterán
válasz
RyanGiggs #25425 üzenetére
F1 2011? Megoldhato. Abban van beepitett bench? Esetleg nem rakod fel a just cause-t? Pofas kis benchmarkjai vannak. És elég modern játék.
Különben nem értem miért húzzátok le annyira szegény q6600-ast. Egyaltalan nem lassabb a q9400-tol, tobb es gyorsabb a gyorsitotarja(yorkfield testből kiderul) , magasabb a szorzoja is. Egyedül az hogy többet eszik/melegszik.
-
Remus389
veterán
válasz
RyanGiggs #25423 üzenetére
jól van nem kritizállak a monitor miatt, azt vegyed ami tetszik, nem vagyok ilyen sznob, én szakértők véleményét kértem ki, ők ajánlották a Dell-t 47-ért
na tessék mindkettőnknek 5850-ese van, Full HD-s monitora, S775-je, csak két mag előnyöd van
tessék, fent van neked a Modern Warfare 3? Vagy a Just Cause 2?
Mérjük le! de Full HD-ba
-
Remus389
veterán
válasz
RyanGiggs #25419 üzenetére
csináljál logout tesztet, 1280*1024-ben(amely gammák kihasználják már a négy magot az gyorsabb lesz nyílván egy 5850 mellett)
de kérj kölcsön egy Full HD-s moncsit(1920*1080) is és rakd bele akkor mit mérsz
Full HD alatt ne lepődj meg ha olyan eredmények születnek mint nekem az előző hsz-emben, a GPU limit miatt, ilyen 2 fps minimum/avg eltérés, mindjárt sírok
nemrég fejlesztettem, és monitor(Dell U2311H)-t és videokareszt fejlesztettem, a feeling olyan mint egy Opel Corsából egy E Mercibe (legalább) ülsz át
ez a két komponens volt a leggyengébb(931C TN Samu monitor, pedig ez se annyira rossz) és Ati 4850(1280-as felbontáshoz jó volt)
a grafikonokból azt szűrtem le hogy nagy felbontás és részletesség mellett a videókártya izzad logikusan, és a teljesítményt csak kismértékben befolyásolja a központi egység
ezért pihentettem a processzorvásárlást, mint másodlagos tényezőt
-
Remus389
veterán
válasz
RyanGiggs #25415 üzenetére
még szerencse hogy nem 800*600-ban jatszom, sem 1280-ban(már), hanem Full HD-ban 4*AA-val ahol rendesen le van terhelve a videókártya
itt egy eredmény: [link]
nem kell ferdíteni, én full HD-ról beszélek, sem 1024*768-ról vagy valami hasonló esetől
egyébként feleslegesen erős a géped 1280*1024-es monitorhoz de ez csak az én véleményem, 1080p-t elviselne, és sokkal jobb lenne a játékélmény
látnád milyen egy IPS monitoron Full HD-ba a gém, a 4 magos processzor helyett inkább monitorra költötted volna
, az fix
ég és föld a régi TN-es Samsung 931C-mtől, az élményt nekem nem az a két fps ide vagy oda jelenti, hanem a színek, a nagyképernyő, és a vajsima játék jelenti ennyi
a feeling teljesen más
-
Tommee
aktív tag
válasz
RyanGiggs #25379 üzenetére
Üdv!
F1 2010-ben van benchmark, ha gondolod, nézd meg 1280x1024-ben minden maxon 4X Msaa-val. Nálam ha emlékeim nem csalnak olyan 103/80 körüli eredményem lett a mostani konfiggal(a játékot már eltávolítottam, váltotta a 2011, ebben is van bench, mérhetnél, itt 70/58 lett az eredményem 1280x1024 minden max 4X Msaa).
Ha van kedved, megnézhetnéd DIRT3 1280x1024 ultra(ambient occlusion high) 4x Msaa.
Hát valóban elkapott a versenyláz, valamint h igazoljam amit érzek a konfigurációváltás után, igaz én Q8200@2.8Ghz-ről váltottam, nekem megérte a gyorsulás ~30k-ba fájt a csere. -
Tommee
aktív tag
válasz
RyanGiggs #25363 üzenetére
Nos...a DIRT3 eredmények a következők:
-1280x1024 full(mint nálad) 8X MSAA: 67/58
-1920x1080 full(mint nálad) 8X MSAA: 50/44
Ott a pont
Nem jól emlékeztem a régi/új eredményekre, de F1-ben ténylegesen duplázódott az i5-el és nem esett le az fps úgy mint a Q8200-vel.Ja és amit nem jól írtam: "itt konkrétan ~66/55-ről(avg/min) ~106/84-re nőtt az FPS a "csirke" q8200-höz képest." ezen beállítással 80/69 lett a benchmarkban.
-
Tommee
aktív tag
válasz
RyanGiggs #25359 üzenetére
Este ha nem felejtem el és erőt veszek h a TV-re kössem talán FullHD-ban is meglesz a teszt(nem ígérem biztosra).
Nem teljesen ULTRA beállítással(ambient occlusion asszem csak ez high) megy nálam és 4x-es élsimítással, itt konkrétan ~66/55-ről(avg/min) ~106/84-re nőtt az FPS a "csirke" q8200-höz képest.
Ennél durvább volt az F1 2010 minden ultra 4x FSAA(de lehet hogy DX9 volt) ~54/45-ről változott ~103/83-ra. -
-
-
válasz
RyanGiggs #25151 üzenetére
hidd már el hogy a vSync miatt van! nem kell videó róla az nélkül is tudjuk mia gondod!
az nem jelent semmit hogy bekapcsoltad a játékba sok játéknál bugos és hiába kapcsolod be szarik rá ugyan úgy megy továbbra is!
De nézd meg hogy felteszel msi Afterburner progit vagy a Fraps ot és kiteszed játék alatt OSD re az FPS számot ha nem FIX 58-62. jelez(vagy annyit amennyire van állítva a monitorod képfrissítési frekvenciája) akkor biza nem megy a vSync CCC -ből próbáld kényszeríteni a vSync -et!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest