- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spirit
őstag
válasz
ricshard444 #27491 üzenetére
Kipróbáltam, ugyanolyan szar.
-
-
Spirit
őstag
válasz
ricshard444 #27487 üzenetére
tuning nélkül , másik gépben 1 monitorral produkálta ezt, ezért áthoztam magamhoz.
Annak viszont utána nézek, hogy mennyi a memóriák gyári feszültsége és megpróbálok rámérni. -
Spirit
őstag
válasz
djculture #27483 üzenetére
Ez egy nagyon jó ötlet volt, próbálkoztam a memóriával is, és az is hatással van a stabilitásra. Jó lenne már rájönni merre forduljak a vga-val, egyátalán javítható-e.Szóval:
725/1000 - 1 perc után fagy
630/1000 - 1 perc után fagy
600/1000 - beton stabil
Itt jön a lényeg:
630/700 - stabilnak tűnik
725/600 - 3-4 perc után fagy.A hiba mindig ugyanaz: fekete kép+vga felpörgése.
-
Spirit
őstag
válasz
Speed® #27478 üzenetére
3 kollégától is kaptam azóta választ, nagyjából egybehangzó véleménnyel, miszerint VRM hiba, gpu hiba, gpu forrasztás hiba a lehetséges jelöltek között és legszívesebben elhalálozásuk után foglalkoznának vele.
Azóta ez, mint újdonság: 725mhz-en 55-70 mp között akad ki MINDIG Furmark alatt, játékok alatt játéktól függően 2 perc-1 óra! Egy pillanatra vízszintes zöld sáv jelenik meg középen(századmp-re), majd fekete kép, venti felpörög. 600mhz-en stabilan megy, ellenben ha pár percet járatom 600mhz-en és hirtelen felnyomom 725-re menet közben, 2mp alatt elszáll.
Ami a legfurcsább, hogy ahol magas terhelés van, de pihenőkkel, például a 3Dmark 11-el órákig is elmegy, még sosem fagyott meg gyári órajelen.
-
Spirit
őstag
válasz
ricshard444 #27467 üzenetére
Eddig arra jutottam, hogy 600mhz-et beírtam a biosába fixen, így nem fagy szét. Feszt nem enged állítani egyetlen programban sem, de biosában megemelve még rosszabb, még 600-os is fagy.
Végülis amire nem elég az 5850 600mhz-en, arra 725-ön sem, de azért bosszant a dolog. -
Spirit
őstag
válasz
ricshard444 #27465 üzenetére
memóriát? Ahogy látom nem is lehet, de a gpu sebességét kell visszavenni, hogy jó legyen sajna.
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
Van egy 5850-esem, ami vásárlás óta hülyeségeket csinál. Ha 2 monitort kötök rá, vagy tuningolok(akár 1mhz-et le vagy fel), az idle órajel annyira alacsony lesz, hogy 2d-ben is hibázik. Alapon eddig tökéletes üzemelt egy 1 monitoros gépben.Hónapok óta nem játszottam komolyabbal, most megpróbáltam, kár volt. Nagyobb terhelésnél pár perc után kifagy a kártya. Elmegy a kép, a hang még mp-ig szól, a vga ventije felpörög 100%-ra, és csak az áramtalanításra reagál, resetre nem.
Próbáltam bios cserét, driver cserét, másik gépben, másik(sokkal erősebb) táppal, a jelenség ugyanaz. Hosszas próbálkozás után rájöttem, hogy 725-ről 600mhz-re visszavéve gyári alá tökéletesen üzemel. 650mhz-nél már fagy. Na most ez micsoda, és garancia hiányában mit lehetne vele kezdeni?(max 70 fokig melegszik 600mhz-en, 725-ön 60 fölé még nem sikerült menni, mert addigra megfagyott) -
Spirit
őstag
Nincs szükségem energiatakarékosságra. ATT-vel sikerült belőni 730/1000-et, és a 2d órajel is felugrott arra, így még a váltással sem kell törődni. Az egyetlen gond, hogy van 2d (0,968) és 3d Í(1,118V) fesz, de magasabbat nem lehet beállítani.
Megéri egyátalán az 5850-esnél szórakozni vele?(6850-esem 870-es gpu-nál kihal, vmoddal 950-ig megy)
-
Spirit
őstag
válasz
kisza25 #23719 üzenetére
2 gépben is ugyanezt csinálja. Még júniusban vettem egy ismert bazáros társunktól újként. Átvétel után pár órával jeleztem neki a problémát, de nem akarta cserélni, hanem be akarta vizsgáltatni, és 2 hétig gép nélkül lettem volna. Azóta inkább használjuk apám gépében tuning nélkül 2 kijelzővel. Érdekes, hogy csak 2D alatt jelentkezik a probléma.
-
Spirit
őstag
Van egy Sapphire 5850-es kártyám. Amennyiben 1 monitor van rákötve, régebbi driverekkel 2d alatt szemetel a kártya. Ha új driver van fennt, akkor tökéletes, tuningolni is lehet.
Ami a problémám, hogy ha 2 monitor van rákötve, akkor egyetlen mhz állítástól(lefelé és felfelé is) is elkezd szemetelni 2d alatt drivertől és mindentől függetlenül. Mivel szükségem van a 2 megjelenítőre, de a tuningról sem szeretnék lemondani, így tanácstalan vagyok.
Van valakinek ötlete arra, hogy mit tehetnék? -
Spirit
őstag
válasz
Bogyó bá' #21646 üzenetére
Felhívtam ma az eladót, de csak nagykeres bevizsgálással lehetne cserélni. Na mármost, bizonyos driverekkel nem veszi vissza az órajelet ilyen alacsonyra, és nem hibázik ezért. Ha nagyon akarják, ki se cserélik. Nincs is kivel harcolnom, hiszen szerencsétlen eladó nem tehet róla.
Begurultam, hogy még ezt se lehet normálisan elintézni, így a profilt módosítgattam, majd írásvédetté tettem.(minden restartnál visszaállt, gondolom a kártya biosából olvasta) Na azóta úgy néz ki jó lett, gyönyörűen visszaveszi magátt 300/500-ra idle-ben, és nem szemetel.Nem fogok egy hetet várni a gépre, miközben a hétvégét leszámítva nem egész egy napon belül cseréltem volna. Remélem 3D-ben sem fog előjönni később a pöttyösödés, mint Neked, addig meg használom így.
-
Spirit
őstag
válasz
F e Z o #21652 üzenetére
Nem volt buherálva, és ott, ahol a 6850-es(ugyanolyan fogyasztás, pár watt eltérés) tuningolva, feszemeléssel megy, ott az 5850-es alapon sem(2d-ben). Azóta rájöttem viszont sajnos.
Drivertől függően amikor az idle órajel 157/300-ra esik, akkor hülyül meg. Ha 400/900-ra veszi vissza az órajelet, akkor semmi baja. Ha 1mhz-et is tuningolok rajta(kipróbáltam a memót 4006mhz-en,hátha változik az idle órajel), akkor viszont drivertől függetlenül 157/300-ra áll be, és fagy. A másik konfigban teljes képszétesés és szemetelés közben teszi ugyanezt. Sajnos tényleg cserés, én bios-t biztosan nem írok át rajta.Mint kiderült, a cpu tuningnak nem volt köze hozzá, ma "sikerült" repdrodukálnom a fagyást cmos clear után is alapon, 2 gépben.
-
Spirit
őstag
Na ebben segítsetek pls:
Core2duo tuningolva+P31 alaplap+bármilyen vga 6850-ig bezárólag>stabil, tökéletes
Ugyanez az 5850-essel másodpercek alatt szétfagy szétesett képpel. Emiatt táp nem igen lehet. 6850-es agyonfeszelve se szórakozik, ez meg terhelés nélkül is csíkoz.
Idáig tiszta is lenne. Viszont az én gépemet most építettem: 2500k+P67+5850-es>megy hibátlanul. Cpu-t elkezdem alapfeszen tuningolni, linx-et, mindent tökéletes bír, de ha olyanja van, 2d/3d váltásnál fagy. Mi a tököm van? -
Spirit
őstag
Na szép, egy óráig volt jó, ismét fagy. Ha stabil gépet akarok, a háttérben valami 3d alkalmazásnak kell mennie..Nem semmi. Bios frissítés, spec driver, vagy vissza Gianni-nak?
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
Most vettem új kártyát egy Asus 5850 DirectCU személyében.
Úgy néz ki belefutottam a 2d/3d órajel váltásos problémába, de a lehető legsúlyosabb esetbe.Apám gépében ha fel van téve bármilyen driver, kb. windows asztalra jutás után 10mp-el elkezd pöttyözni, csíkozni, majd maximum 1 percen belül halálra fagy.
Áttettem az én gépembe, ahol egy napig nem vettem észre semmit, most ismét elkezdte, és folyamatos fagy, de most pöttyözés nélkül. Mivel épp a cpu-t tuningolom, nem értettem az anomáliákat(magasabb feszen fagyott, alacsonyabbon nem, pedig nem volt meleg), de mint kiderült, ha alapon van a cpu akkoris csinálja. Ekkor kezdtem el játszani azzal, hogy az Aero-t kikapcsoltam, majd próbáltam játékokat indítani, majd kilépni, hogy váltogasson a frekik között.
Ekkor 2-ből egyszer mindig kifagyott. Mint feljebb ajánlották, átírtam a CCC-ben lévő profilnál az órajeleket, azóta minden rendben.
Kérdésem az, hogy garanciáztassam-e a kártyát, vagy nem lesz semmi baja hosszú távon sem?(nem szívesen szórakozok a cserével, de félek, hogy nem egy "hibátlan" kártya.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest