- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
válasz
princeblade #28447 üzenetére
Na igen, csak az itt a bibi, hogy anno ez a kártya 72.500 Forintba fájt, és ki akarja szúrni a szemem egy jó indulattal is maximum egy 50 ezret érő kártyával. És arra való tekintettel, hogy a 6870 erősebb, a különbözetet nem akarja kifizetni, holott szerintem köteles, mert ő nem a teljesítményre vállalt garit hanem az árra (is), és neki eddig az árig kell helyt állni. Na meg én nem is vagyok köteles ezt elfogadni, mint cseretermék. Az meg már csak hab a tortán hogy ha sokat szívózik velem, úgy elkenem a szájukat, hogy majd csak néznek. Először kezdte avval, hogy 6850-et akart adni mint JOBB teljesítményű. Hát mondtam neki hogy evvel ne is próbálkozzon, mert egy hozzá nem értőt lehet át tud evvel vágni de engem nem. Aztán mint kiderült a fogyasztóvédelemnél, több pontban is megsértette a fogyasztóvédelmi jogszabályokat, asszem 4 helyen, ezek közül kettő súlyos szabálysértés, plusz még az hogy rendes számlát nem is adott, az meg már egyenesen az adóhatóságra tartozik. Szó mi szó van pár olyan adu a kezemben amiket ha meglengetek neki meszeltek.
Na de itt a vége már erősen off topic
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
princeblade #28442 üzenetére
így érthetőbb
köszi szépen -
JohnnyX
őstag
válasz
princeblade #28436 üzenetére
Adatlapját megnézted? Ott van minden...
-
Skimaster
senior tag
válasz
princeblade #28388 üzenetére
Végigolvastam,,köszi.A win7 újrarakás nem játszik,mert most raktam fel újonnan.A ccc-t kicseréltem egy régire és szépen megy most.Nem tudom miért kell 2 havonta új driverekkel kijönni,ha nem működik rendesen...Köszi a segítséget!!!!
-
Dark KillerX
addikt
válasz
princeblade #28397 üzenetére
Ahova szánták oda bőven elég a sávszél,és nem mellesleg,még van benne tartalék jócskán!Sztem 1680-as felbontásik bőven jó ez a kari!
Nem mellesleg az 5830-at meg a ROP teljesítmény öli meg,szal nincs miről beszélni!
-
MontyCrew
senior tag
válasz
princeblade #28374 üzenetére
új kártya bios.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
princeblade #28368 üzenetére
#28364 Itt írtam, hogy Powercolor. Sajna nem tudom hogy mennyi idős, de a volt tulaj az előbb kommentelt.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
princeblade #28365 üzenetére
Silverstone 80+ bronze 450W
MSI 7850/6950 Sapphire 6870 Gigabyte GTX 470 vga-k voltak már ezen a tápon tökéletesen
-
MontyCrew
senior tag
válasz
princeblade #28363 üzenetére
van egy hd 6850 is perpill itthon, azzal nincs ilyen nemű probléma. Ez pedig egy Powercolor HD 5850. Megpróbálom alacsonyabb memó órajelekkel..
-
MontyCrew
senior tag
válasz
princeblade #28361 üzenetére
memória tökéletes. a VGA csere után jelentkezett a probléma..
-
válasz
princeblade #28357 üzenetére
Szerintem meg nem VGA hiba, mert az én kártyám volt és nálam TÖKÉLETESEN működött!
Driver (ugye mostanában elég sok a driver gond 12.1 -óta, de lehet OP- rendszer galiba is!) hiba lesz ott
-
djculture
félisten
válasz
princeblade #28351 üzenetére
Vagy csak a flash baromkodik, elszúrtak valamit és folyton hülyéskedik...
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28353 üzenetére
Ez egyértelműen elég hozzá. Más lesz a gond.
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28351 üzenetére
Egy 350-es táptól felfelé el kell bírnia. Persze jó, ha márkás, és van benne tartalék.
-
Ramses07
Modder
válasz
princeblade #28342 üzenetére
Nekem 5870 vapor-x em van és vettem rá nemrég egy zalman vf3000A hűtőt és elég sokat csökkent a hőfokom. Furmark-kal terhelve ref hűtő 72-75 fok, zalmannal pedig 52-53 fok. Ezt persze csak úgy, hogy kb 6 percig 1280*1024 2xmsaa
-
intercooler
őstag
válasz
princeblade #28348 üzenetére
hűtő-ből szerintem ezt érdemes Zalman VF3000A valakinek volt itt is és nagyon jó eredményeket ért el vele
Meg is van [link] Én is gondolkodok rajt
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28341 üzenetére
Szívesen!
Sajna hűtő ügyben nem tudok segíteni. Én mindig a gyárit használtam, csak mostanában gondolkoztam el azon, hogy a TMK-s ismerősökkel csináltatok egy full saját megoldást, csakhát olyan hűvösek az 5850-eim, hogy egyelőre felesleges. -
Speed®
titán
válasz
princeblade #28334 üzenetére
A V-sync kikapcsolásával szinkronhibák vannak, amik meg-megröccenő, eltolt képfeleket is okozhatnak..nem hiába találták ki, TFTknél mindig javasolt, hacsak nem FPShuszár valaki..konkrétan egy Batman stílusú játékban a konstans 30 is elég, felelsegesen pörögne a kártya, a képhibákról nem beszélve..
1680x1050re X3 mellé overkill kategória az 5870, FullHDban érzi jól magát..szóval a procilimit kitolásához lehet neki adni procit bőven..mindazonáltal, ha cserélsz PHII X4re, magasabb minFPSeket kapsz és ez az, ami igazán számít.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
princeblade #28342 üzenetére
Még ha tuningolnád is valamennyire, akkor is elég lenne a referencia hűtés rá.
Ha csak nem zavaróan hangos terhelés alatt fölösleges hűtésre költened. -
aleister
veterán
válasz
Ezzel nem kell törődnöd, mert ez csak annyit tesz, hogy 2, 4, x ms-sel később jelenik meg az első frame, de ezt egyrészt nem érzékeled, másrészt utána folyamatosan jönnek a következők.
-
Ribi
nagyúr
válasz
A legtöbb monitor 60 Hz-el megy, egyesek tudnak 72-t, de azt inkább csak filmezéshez szokták átállítani. Illetve a mostani 120 Hz-es (általában 3Ds) monitorok. Alapból az, hogy 2, 5, 8 akármennyi a frissítés, az nem határoz meg semmit. Ha 60Hz-es a monitor hiába 2ms a frissítése, 60 FPS felett nem tud többet kirajzolni. De emellett még sokminden van egyis másik mellett.
-
Repsol600
addikt
válasz
princeblade #28332 üzenetére
Annyit lehet nyerni ha ki van kapcsolva a vsync akkor egy kis vga igényű játéknál is 100%-on dolgozik a vga így pl. 130fps ha bekapcsolod lemegy 60-fps-re (mert a legtöbb monitor csak ennyit támogat) de a vga kihasználtsága is lemegy pl 40-50%-ra. Így sokkal kevesebbet eszik és nem melegszik annyira ennyi a haszna.
-
aleister
veterán
válasz
Ugyan... erre való a fórum. Meg különben is melóhelyen vagyok, szívesebben válaszolhatok.
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28332 üzenetére
Ez nagyon jó kérdés.
Úgy vélem, hogy egyedül a fogyasztásba szólhat bele. Kikapcsolt vsync-nél ugye tolja ki az fps-eket a kártya max teljesítménnyel, de a monitor szűk keresztmetszete a 60 lesz, tehát egy csomó számítás úgymond felesleges.Pl 120 fps esetén konkrétan a felére esik majd a vga-n a load, ami biztos megjelenik fogyasztás szinten is.
us: Egyébként a nagy FPS fanok ragaszkodni szoktak a sok fps-hez, de más megközelítés miatt.
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28328 üzenetére
Értem, igen.
Driver szinten kell kényszeríteni (CCC). Itt lesz -ha jól emlékszem- 4 opció. Lehet olyat is választani, hogy a játék beállítása érvényesüljön, de Neked majd az allways off kell. -
Grave_444
nagyúr
válasz
princeblade #28328 üzenetére
A 67 fok teljesen rendben van, 90 fölött már lehet probléma
Lehet hülye kérdés lesz, de az számít valamit ha a ccc és minden driverrel kapcsolatos program ki van kapcsolva? Tehát el se indulnak a gép bekapcsolásakor.
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28324 üzenetére
A vsync célja, hogy maximalizálja az fps-t 60-ra, mert az lcd monitoroknak jellemzően annyi a képfrissítési frekvenciájuk.
Ezért lehet nálad is 58-60 a max fps.CCC-ben tudod kikapcsolni.
-
Repsol600
addikt
válasz
princeblade #28317 üzenetére
MSI Afterburner ezzel játék közben is ki tudod iratni a vga kihasználságot, hőfokot, stb... És ez egy jó tuningprogram is.
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28321 üzenetére
Ez a hőfok normális.
Egyébként nincs bekapcsolva a vsync? Ha gyanúsan 60 alatti-körüli az fps, azt kell mindig megnézni először. -
Speed®
titán
válasz
princeblade #28319 üzenetére
Felbontásfüggő is a "kihajcsae?" téma, de alapvetően igen, az X3 limitál..még X4 frontos is bőven van különbség Athlon és PhenomII közt a cachenek köszönhetően, erre meg hatványozottan igaz..valóban, egy 955 3.6GHz körül már "kihajcsa".
-
Speed®
titán
válasz
princeblade #28315 üzenetére
Erős procilimited van (rendes PHII X4 javasolt 3GHz felett). Afterburner
-
Repsol600
addikt
válasz
princeblade #28315 üzenetére
Szerintem kevés a procid hozzá. Af burnerral ki lehet iratni hogy hány %-ban van kihasználva a vga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest