- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #31021 üzenetére
Nekem az 5850-t sajnos eléggé lehagyta a sima 7870-em. Van ahol nem lényegesen gyorsabb (max 20-30% előny), de van, ahol már az is dupla (!!!) sebességű. Egy 7900-as meg aztán elhúz, mint atom.
Az 5850-et sajnos nagyon megbüntetik a durvább utófeldolgozásos effektek és a tesszeláció, amiből egyre több van a modern címekben. Az 5870 se lehet nagyon más ebből a szempontból, bár a 2GB VRAM tuti jól jött azon. -
-
Zoo123
senior tag
válasz
#35434496 #13165 üzenetére
Basszus, azthiszem kénytelen vagyok megkövetni előző állításomat:
Amint belövöm az AMD Gpu Clock Tool-al az órajeleket rögtön visszaáll az automatikus ventilátorvezérlés, hiába állítom be előtte manuálisan.Bocsánat a félrevezetésért!
Úgyemlékeztem régebben talán 10.3-as driverrel
működött a dolog, de akkor ezek szerint mégse.
De akkor marad a kérdés hogy ha AMD Gpu Clock Toollal tuningolunk akkor mivel lehet állítani a ventillátor fordulatszámot?
-
Zoo123
senior tag
válasz
#35434496 #13160 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de hol marad a logikai érzék?
1. Még mielőtt az AMD Gpu Clock toolal bármit is állítgatnál,
2. ccc overdrive megnyit, ventifordulatszám beállít,
3. aztán megpiszkálod az órajelet, na ekkor a ccc overdive már "inaktív", de a ventifordulatot már előtte beállítottad ugyebár
4. Örül!5850-nel működik!
-
Giot
addikt
válasz
#35434496 #13040 üzenetére
Abban igazad van hogy az új BIOS-al fentebb lehet menni a Mhz szempontból az 5850 Toxic esetében. Igaz ez csak azért lényeges mert az Overdrive-ban kényelmesebb a tuning. DE a feszemelés nem kivitelezhető még jelenleg. Másrészt már a múltkor jeleztem neked hogy vannak olyan programok melyek figyelmen kívűl hagyják a Bios-ban lévő Mhz limitet. Azzal kellene megnézni meddig megy el az 5870 Toxic-od. Szóval tessék letölteni az AMD GPU Clock tools-t és eredményeket kérek Uram.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
#35434496 #13032 üzenetére
Hát ha furmark és game stabil is akkor meg főleg nagyon komoly eredmény, jót fogtál ki az tuti, feszt tudsz emelni(engedi az afterburner), mert érdekelne egy kis feszemeléses téma!
Most nekem is alapfesz(1,1625V) alatt 1,1125v-on megy a kari 900mhz-en a memória pedig 1245-ön.
-
Dreamie
őstag
válasz
#35434496 #11936 üzenetére
Öööö,, azzal volt egy kis problémám. Megcsináltam a flashdrive-ot, viszon bebootoláskor fekete képernyő bal felső sarokban fehér kurzor. Szal nem tudtam az új biost feltenni e miatt, szériaszám stimmel a bioshoz, szal lehet ez lehet a problema.
egyébként Köszi a helpet
-
Sárpac
nagyúr
válasz
#35434496 #11867 üzenetére
Most azt a 10.6 miatt nem tudom tesztelni elcseszi az oct nekem nem vált vissza 2dbe 10.4-el nem volt ilyen gond ott csak maga driver kaki.
Mellesleg neked sincs oc csak alapos 157/300as eredményed.ceaser: alapon jobb vapor-xnél, terhelve a vapor-x jobb kicsivel maghőben(2-3C), viszont vrmben a Lightning jobb 8-10-el.
-
Giot
addikt
válasz
#35434496 #11820 üzenetére
Hehehe
Ezt jól bebambultam! 4óra Fallout3 megteszi a hatását
Azért kösz hogy csak nekem feltetted még egyszer.
A pontszámok meg szépek! Nálam 17260 pont ha 950/1200-on megy az 5850 Toxic.(#11823) Robi BALBOA: Valóban ott figyel nálad egy kis procclimit
. Ilyen tuningal már 18e pont körül járna szerintem.
-
CptMisi
őstag
válasz
#35434496 #11768 üzenetére
nyugi srácok
nem tudom, minek kell itt a veszekedés...a GTX470/480ak hangosak, melegszenek és sokat fogyasztanak, tudom, haverjaimnak van 1-1...kíváncsiságból megnéztem...néhány ati driver szar...és az amikor az nV driver nem szabályozta a ventit? ha az most lenne, és valakinek a GTX4*0ja megsülne, mert terhelés alatt is <30%on járna? az nem volt szar driver? dadogásról annyit, hogy nekem semmi sem dadog, a furmark GTX470el is akadozgat...furmarkot meg nézegesse, aki akarja mért érdekelne, hogy akad...
úgyhogy szerintem ezt a témát zárjuk le
zolisx4: igen, de akkor ne mondd azt, hogy megbántad, hogy ATi-t vettél...azért mert hibás... én nem estem neked, de te sem azt mondtad, hogy rossz a kártyád, hanem azt, hogy az ATi a rossz, ami meg nem topiktéma
-
zolisx4
őstag
válasz
#35434496 #11763 üzenetére
Jó lenne ha nem szólnál bele
nem fikázom az atit csak van egy szar kártyám ,
Megengeded hogy mérges legyek vagy külön meg kell esetleg tőled kérdezni .
Ha nem tudsz megoldást vagy okosat mondani akkor ne szólj semmit.
Nagyon megbántam már hogy ati kártyát vettem
Nem atit akartam irni hanem asust de már lemeradtam a szerkesztésről
Gerisz
nem akarok fermit venni kb 7 éve volt NV utoljára elég is volt -
Robi BALBOA
őstag
válasz
#35434496 #11703 üzenetére
Semmi köze nincsen a lagolásnak ahoz, hogy egy kari újabb kiadású vagy 2gb-os, én tavaly októberben vettem a karit és eddig sehol nem lagolt még(A FC2-őt kivéve, de hamar kiderült a játék motorja hibás és Abu segített megoldani a gondot azótaa frankó!
), a Dirt2 1920*1080-ban ultra minden ami csak lehet és 8xAA és a beépített tesztben a minimum 70 az átlag 80fps volt(911mhz gpu) és egy darab lagot sem láttam ennél a gaménál semelyik driverel(9.10, 9.11, 9.12, 10.2, 10.3a), csak a nem kis gyorsulást vettem észre főleg a 10.3a drivernél.
Szerintem akinél akad annál vagy a ccc beállítások nem jók vagy a win már nagyon leharcolt volt a kártya beüzemelésekor vagy a bioszban nem teljesen korrekt valami (esetleg a drivert nem ajánlott progival távolította el). Nagyon ritka az, hogy ténylegesen a kari a rossz.
UI: Nálam a GRID is tökéletes.
-
TomiLi
addikt
válasz
#35434496 #11703 üzenetére
Szia! Megkérdezhetm, hogy Gridet próbáltad, azzal sincs laggolás?
Köszönöm!
Én ezért váltam meg egy asus 5870-től, de most, hogy szállingóznak ellen példák is, gondolkozom, hogy adok még egy esélyt az 5870-nek.
Arra lennék kíváncsi, hogy mi franc okozza. Driver probléma, vagy hardver... -
fsb1000
nagyúr
válasz
#35434496 #10466 üzenetére
Atóta már letisztáztuk, de a PH! weboldal is nagyon hasonló helyzetben van mint az al/al/al fórumjai. Világviszonylatban jelentéktelennek mondható.
Még kártyát sem kapnak a gyártóktól tesztelés céljára.
Pedig ide is épp olyan emberek írnak, mint a világ túloldalán, talán néha még képzettebbek tájékozottabbak és innovatívabbak is. Ez a helyzet.
Szerintem. -
Giot
addikt
válasz
#35434496 #9327 üzenetére
A Vapor-X hűtések nagyon jók, és csendesek, sokkal jobb hatásfokkal hűtenek mint az OEM hűtők! Amit negatívumként meg lehet említeni az talán az hogy a OEM hűtővel ellentétben a ház belsejébe is fúj a meleg levegőből, (az más kérdés hogy az OEM hűtő sem tudja 100%-osan kitolni a meleg levegőt a házbol) igaz ez nem gond ha jó a szellőzése a házikónak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Asztalos klub
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest