- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
válasz
CptMisi #15552 üzenetére
A geil úgy általában nem jó választás. Költséghatékony de nem több. Tapasztalat ami eddig nálam volt összerakott gépbe, hozták vissza hogy nem megy, kifagy a memóriát nem lehet állítani(egy szakadék alaplap volt az igaz 790-es chipsetes amd-s csoda). Csere kingmaxra még a tuning is belefér(aztán ott van a g-skill, mushkin stb más kategória, de probléma nem lesz velük az biztos). De ehhez 2-órán át kellett győzködni a tulajt, hogy az a baj mire elhitte, mert szerinte a geil a csúcs.
-
Razermazer
őstag
A kártya Bios átírás az orvosság ez eddig. Gondold el ugyanezt nálam az 5970-el. Megelégeltem a dolgot, és átírtam a biosába az üzemmódok közötti őrült nagy váltást. Azóta semmi bármelyik drivert is teszem fel.Csak nálam ez jelentkezett utánna fekete képernyő aztán kék, és visszaugrott hogy az ati vezérlő hibát észlelt, de már visszaállt. Mondom tudodkivel szórakozzál(mondtam neki ne sípoljál printelj
Mucsi Zoltán után szabadon ). Ha kell segítség ebben csak írj, már elkészítettem egy sablont hogy mit kell csinálni
azt küldözgetem ide oda annak, aki elég bátor hogy meglépje.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a táp elegendő teljesítményű lenne egy 5850 mellé.[link] A gépben egy vinyó van ami laptop vinyó, és egy i3-as proci tehát nem egy zabagépek. Köszönöm
-
Razermazer
őstag
válasz
kasa85 #14654 üzenetére
Hát kasa szerintem nem kell ekkora költségbe verned magad physx téren, elég oda egy gyengébb kártya is hibrid physx topikba tuti ajánlanak. De úgy tudom hogy a gts 220 vagy valami ilyesmi bőven megteszi. Lényeg a dobozán rajta legyen hogy tudja a physx-et. De itt visszakeresve találsz is választ rá a topikba, komplett logout leírást is hogyan kell telepíteni, ffodi kolléga jóvoltából.
Hajrá -
Razermazer
őstag
Hát látom srácok van itt gond bőven, megmondom őszintén nekem is eddig a 9.12-es driver volt a legjobb mindig ahhoz térek vissza. Volt crossfire kiépítésem, most van egy 5970-em ,de az is gyermekbetegségekben szenved driverhiba egyértelmű. Átlósan kockás csíkos képernyő volt eddig, de most a 10.4-el ez megszűnt. Így most elvagyok mint a befőtt. Meg ami nem ment atival, most megy nvidiával beszereztem egy gtx285-t, és szépen megy minden. Én türelmes ember vagyok, de néha már én is a hajamat tépem, olyan kis nüansznyi hibákon buknak el a driverírók hogy csuda. Nagyon jó kártyák ezek, csak a gyorsaság miatt elég betegre sikerültek, és ez jellemzi a driveket is azokat inkább. Hát reméljük, hogy mire kijön a 6000 széria, addigra minden jó lesz. De addig is hosszú és eredményes életet, hol atival hol a sötét oldallal
.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok valakinek tapasztalata az új asus 5870-el ha van egyáltalán valakinek már?
[link] A hangjára lennék kíváncsi az ára elég tűrhető. -
Razermazer
őstag
válasz
fsb1000 #9398 üzenetére
Korrekt válasz köszönöm, csak azért mondtam a márkahűséget, mert gyakran találkoztam veled a másik topikba, és hirdetésekbe ahol gtx-ek vannak. Hát kár hogy nem érdekel más, mert vannak még ezen kívül nagyon jó gamek, Napoleon Total War persze ez stratégia, akkor ott van a Metro 2033, Assassin's creed 2, Dragon Age ezek rendesen kipörgetik a cuccost, már amennyit én este 3-m órát játszok, hol evvel hol avval(de ha csak gta4 ezt is megértem). A fiad az tuti örülni fog, ha más megoldás nincsen(elviszik a kártyát csak úgymond vicces áron, már tapasztaltam, de ez érthető hiszen kis hazánkban elég ramaty a helyzet). Ezért építettem én is egy htpct, mert netezésre tényleg luxus a bitang gép. További minden jót, kívánom hogy találd meg a számításodat.
ui: jól van most már látom miért találkoztam veled mindenhol
-
Razermazer
őstag
válasz
fsb1000 #9391 üzenetére
Hát ez kérész életű próbaidő volt, legalább 1 hónapig próbálnád használnád. Én is most már, 3 hónapja használok 2 darab ilyen szörnyeteget crossfirebe. Hát nincs az az isten ami megfogná, még legalább 1 vagy 2 évig. Igaz hogy most tettem hirdetésbe az egyiket, mert sajnos annyi időm már nincsen mint rég gamelni, de lehet hogy megtartom mégis. Én azt mondom váj még, és használd egészséggel, hiszen te is magad mondtad hogy nagyon jó. Ennyire nem szabad elvakultan márka hűnek lenni, ami jó az jó nincs mese, mindig azt kell választani. De te döntesz, én csak javasoltam egy alternatívát
-
Razermazer
őstag
válasz
bajtokarpi #8733 üzenetére
Hát igen a 4870 en is úgy van rajta, hogy simán a hőtől lejön egy idő után, mert a kártya tetejére rakták, az 5870-en oldalt a műanyag borításon van legalább, ami nem annyira meleg. Baszki ez gáz próbáld meg megjavíttatni, itt a ph-n van egy két emberke aki foglalkozik vele szerintem megérné. Apróhirdetésben megtalálod őket.
-
Razermazer
őstag
válasz
Complic #8700 üzenetére
Szerintem az 5770 egy erős kis jószág, ha van lehetőséged kettőt összekötni akkor meg egy 5870 teljesítményét kapod. Az 5830 egy hangyafaszányival erősebb és persze drágább is irreálisan. De itt egy nagyon jó teszt[link] és még egy ez segít a döntésben[link]Ugyebár mint a tesztből is kiderül majd még jobban meg is tudja dolgoztatni az alu egységeit mint az 5870, mivel kevesebb van neki belőlle ezért jobban ki is használja.
-
Razermazer
őstag
válasz
Bajnokfoto #7934 üzenetére
Hát még mindig nem jó hmmmm, ez érdekes amikor utoljára beszéltünk úgy tünt hogy minden klappol
-
Razermazer
őstag
válasz
->Raizen<- #7895 üzenetére
Ennek valószínűleg az az értelme, hogy a kezdetben kiadott kártyáknak egy része nem éppen felelt meg az előírt kritériumoknak(de úgy látom még most sem). De a rájuk került bios ugyanaz volt mindegyiken, na mármost a gyengébb modellek a nagy tesztelés ellenére, amit ugye mondanak hogy húú de szigorú, hát ennyire szigorú azok is átmentek a megfelelő rostán. De ezeknek a modelleknek kicsit több feszültség kell 2 d-ben illetve 3-dben, mivel ennyi kártyát nem hívhatnak vissza, ezért biosflasht alkalmaznak ami visszavivős garanciális ügyintézésnek felel meg. Jobb ez aki nem ért hozzá, és tényleg ez a baj sok tesztelés után úgyis kiderül mint otthon bajlódni vele. Aki ért hozzá az saját felelősségre nekivághat. Így nem lesz gond a csíkozás, lefagyás, meg miezmás érdekes dolgok. Csak ez elég rossz dolog az ati részére, bár erről nem ő tehet hanem a tsmc, majd egy későbbi időpontban szerintem egy jó kis per társaságában, be is pereli a kimaradt haszon miatt
Ezt én így gondolom de majd megcáfolnak akik jobban járatosak ez ügyben. -
Razermazer
őstag
válasz
GreatGodzi #6475 üzenetére
Abszolute teljes mértékben egyetértek hasonló a gondolkodásunk végre nem vagyok evvel egyedül. Nálam a tuning ott kezdődik hogy 5-10 mhz-ként megyek fel és tesztelek, ez nem lóverseny,( nálam 1 hét 2-hét a tuning) mind procinál mind vganál. Vga-nál csak akkor ha kell különben hanyagolom. Persze mindenki úgy csinálja ahogy neki jólesik, és ahogy a pénztárcája engedi, meg ideje a gariztatást
.
-
Razermazer
őstag
Tanulság most kell venni kettő 5850-et és imádkozni hogy jól tuningolhatóak legyenek,(meg ne kattogjon ne csíkozzon bár ez minkét szériánál előfordul, de mintha több 5850 döglött volna meg ahogy olvasgatom a fórumot) és persze azért mert még gyors memóriákat kapnak, lehet hogy mire tényleg beindul a gyártás addigra lassabb memóriákat tesznek rá. Ahogy írtad bors ez viszont genyóság a user felé. Mert ugye ez nekik miért éri meg, akkor nem fogy annyira az 5870-en
. Szóval jó teszt volt egyre gyakrabban olvasgatom a tesztjeidet remek. Én azért nem adom el a kettő 5870-em méggggg
-
Razermazer
őstag
válasz
Zoli1222 #6279 üzenetére
Az aki ért hozzá akinek van a modellezéshez, vagy nah mondjuk van egy kis kézügyessége, és jó szerszámai értem ez alatt finom órás csavarhúzó, még a legelvetemültebb szervizes sem talál rajta kivetni valót, ha a kezébe kerül és nézheti nagyítóval. Én biztos meglépem a dolgot ha akad olyan hűtés ami a gyárinál jobb, nem vizet értem ezalatt az egy más kategória
. De mivel a legnagyobb többsége az ilyen jobb hűtésnek bent kavarja a meleg levegőt, tehát hatásfok csak rosszabb, többsége a usereknek rossz szellőző házban járatja, csak felesleges pénzkidobás. Inkább bespájzolok 4890-es hűtőkből(csak a ventijükről van szó, backalte ugye nem kompatibilis) próbáltam már, azok legalább nem kopognak, kattognak eleve gyári hibásak mint ez a széria(ezt onnan tudom hogy cseréltem már egy versenyzőnek gyönyörű szépen megy vele, és nem kell félni hogy ezen a kártyán visítani fog ugye, mert olyan jó az energia menedzsment a kártyán hogy max 30%-on megy ha terhelést kap bőven az elviselhető alatti hang és szélzaj). Nekem még nem kellett cserélnem, de nem fogom ezért a kártyát visszaküldeni ha kell persze Yana mester kicseréli sec perc
mivel jó helyen vettem
majd ha döglődik pár év után akkor, meg ugye minek cseréljem mert már elavult lesz, jöhet az új széria(de én rendes gyerek vagyok szeretem megőrizni a dolgok állagát így tuti kicserélem). Ezeknek a ventiknek az élettartama 2-ő év az biztos, hogy pont addig menjenek amíg kijön az új széria. De nem értem miért a legfontosabb elemen kell spórolni egy ilyen prémium kategóriás kártyánál, ebbe az árba belefért volna egy folyadékcsapágy is avval semmi gond nem lenne, és 150000 üzemóra búgás-kattogás mentesen garantált azaz 10-év. Magasan szarnak ránk csak a pénzünk kell, meg ugye olyan hogy tartós fogyasztási cikk az megszűnt létezni. Sajnos átfogó tesztet nem tudok csinálni szétszedve letesztelve játékkal mert időm erre nincsen. Meg ezt szerintem már megtették jó sokan külföldön és itthon is.
-
Razermazer
őstag
Imi az újaimból vette ki a szöveget
pont ennyi a lényeg ami később meghálálja magát, mert ugye a programok csak egyre realisztikusabbak lesznek még többet esznek majd kell nekik a kraft, az 5850-es ezt már nem fogja kompenzálni sokáig, csak visszavett részletességgel az 5870-en meg még mindig bírni fogja még ha ne adj isten egy kicsit húzni is kell majd egyszer, ami nem most lesz a közeljövőben. Hajrá főnök
-
Razermazer
őstag
válasz
SimonYana #6102 üzenetére
Hát akkor annyit hogy modern warfare2-t nyomom és az fps frapsal 147 és 91 között ingadozik ennél lejebb nem megy, teljes hd és full részletesség persze ez kettő kártya, és még nincsen a proci csúcsra húzva, mert sajnos nem jött meg a szünetmentesem ami ezt a konfigot elbírná így csak kicsit húztam rajta, 4 gigahertznél ez az érték drasztikusan nőni fog még juhé
. A kártyák csak 66 fokosak
-
Razermazer
őstag
Nekem ilyen problémáim nem lesznek crossfire 5870- és jöhet az Alien versus Predator. Mert ugye előre gondolkodtam, én nem húzok szénné kártyát értelme nem sok van idő előtt meghaljon, aztán várhatod a garit, persze ésszerű keretek között lehet
meg a kisördög úgyis ott van mindenkibe. No nem mintha olyan gazdag lennék, hogy húú kettő 5870-em van szépen régi hardverek árából összejött, én belevágtam nem bántam meg, nem csíkoz még eddig, nem kockásodik, nem haldoklik a ventilátor. A fogyasztása sem eget verő a két kártya alapon mindennel együtt eszik 144wattot. Tuning után őket nem húzom csak ram, és procit a rendszer fogyasztása játék alatt 460-470watt egy ilyen disznó konfigtól ez szinte semmi, és ugye ez csak játék alatt ennyi amit nem egész nap játszunk. Szóval Yana a döntés a tiéd de én kompromisszumok nélkül játszom, full hd-be teljes grafikai részletességgel és az egyik kártya tőled van
. 5970-nek értelmét nem látom úgy mint annak idején a 4870x2-nek sem láttam inkább két kártya,(pedig én crossfire ellen voltam mindig de ez az a széria ami csendes nem fogyaszt sokat és nem melegszik mint elődei) amit később jobban tudok értékesíteni mint ezt a két gpus szörnyet. És mellesleg egy quaddal nyomom 8 giga társaságába, szóval még i7 sem kell hozzá csak kicsit megcsiklandozott quad
-
Razermazer
őstag
válasz
Goldmen75 #5577 üzenetére
Semmi gond velük nekem ilyenem volt, de cseréltem asusra mivel nem tudtam megvárni hogy legyen raktáron most meg bezzeg volt
sebaj van 2 asusom. Jó pont jobb ventilátoraik vannak a powercolornak mint az asusnak az asusé jobban morog.
Szóval nem fog benne csalódni. Egyébként jó gyártó a powercolor, csak itthon félnek tőle mint a tűztől nem tudom miért, volt már minden szériából belőle kártyám mai napig mentek míg el nem adtam őket.
-
Razermazer
őstag
Az lehet de ez volt az utolsó szállítás karácsony előtt az tuti. A ventilátorok! nagy valószínűség szerint széria hiba ha ennyi szar, nekem 2-ő 5870-em van és lekopogom még semmi probléma velük, nem kattognak nem csörögnek, de én bebiztosítom magamat kettő tartalék régi 4870-es ventivel biztos a mi biztos. Tudom ugrik a garancia ha megbontom, de én ügyes gyerek vagyok
műszerész és órás csavarhúzóval, ésszel gond nélkül cserélhetőek. Pláne nem fogom visszavinni gariztatni, mivel majd jó ha januárba, februárba kapok helyette mást ha netán behalna, és mi a garancia arra hogy az nem fog kattogni semmi. Csíkozás az is egy gond mindenhol előfordul, pláne ilyen gyorsan kidobott terméknél, meg a Tsmc szar gyártósorainak a 40 nanot nehezen sikerül megvalósítani. De nem olyan nagy az az arány a szar kártyák között, tudom ez azokat a tulajokat nem vigasztalja akiknek garanciába van már a kártyájuk. Gigabytenak volt egy szar szériája ami ventilátor halálban szenvedett, de az csak ha jól tudom az első eresztés volt. A többiekről nem tudok persze ott is becsúszhat.
-
Razermazer
őstag
Hát nekem van és az én fülemnek jó mondjuk nekem 5870-van de egykutya a hűtőjük tehát a radeoné csendesebben morgósabb, volt pont ilyen gtx-em, és a két ventilátor hát elég érdekes hangokat adott alacsony fordulaton, olyan magasabb frekvenciás zajt ami elég idegesítő volt, de ízlések és pofonok. A másik bent kavarja a levegőt ami nem túl jó már a gtx míg a radeon az kifújja a házból a meleget.
-
Razermazer
őstag
válasz
Bajnokfoto #5339 üzenetére
Ez szerintem codec hiba lesz, mert a configodnak nevetve kéne vinnie még ha a kártyád nem is használja a dxva konvertálást vagyis a vga kódolja az adatfolyamot a proci válláról levéve a terhet. Én azt mondom hogy használj media player classic home cinemát, és egy k-lite codec packot izlés szerint lehet lite, pro, mega ami tetszik. Már elérhető 64 bites változata is nem minden codec pack-nak van ilyen. Teljes leírás hd lejátszáshoz[link] media player classic homecinema[link] k-lite codec pack[link] Nah egészségedre remélem minden klappol majd.
-
Razermazer
őstag
válasz
Geniust #5341 üzenetére
Hát lehet letölteni külön csak a 20-30 mega a hydravision meg az avivo ezek a kevesek, a catalystal egybe olyan 65mb én azt szoktam leszedni, de ugye aki nem szereti a catalystot az választhat. Van csak a display driver is az 43 mega. Kiválasztod a rendszert a kártyát és oda is dob a letöltő oldalra[link]
-
Razermazer
őstag
Jah az a lényeg a techpowerup oldaláról letölthető[link] ez az asus kártyákhoz szánt bios ezt kell rátenni bármilyen másik kártyára és akkor lehet állítgatni, de szigorúan saját felelősségre, és lementeni az eredeti biost, plusz egy társkártya ha mégsem sikerülne, és kapsz egy döglött kártyát hogy vissza tudjad flashelni. [link]már támogatott benne az 5870-es kártya de csak ésszel
-
Razermazer
őstag
Szerintem az msi is ad hozzá szinte mindenki ezt használja az asusé helyett mert, egyszerűbb, és nem akad össze semmivel, nem úgy mint a smartdoki és a gamer osd bár nekem az van fent és semmi problem mivel asusom van. Az igaz hogy az asus biosa engedi csak a feszültség állítást, de lehet hogy az msi is, azt nem tudom majd megmondják.
Omikron: Hát nem megmondtam hogy az enyémet vigyed jáj
de ha semmi problémád nincs vele akkor oké, meg megvan minden papírja.
-
Razermazer
őstag
válasz
sasmedve79 #5260 üzenetére
Hát mivel hiány van most per pill a kártyából a nagykerekben is, talán mint láttuk néhány hozzászólással feljebb csak egy kettő jó ha befut, azt meg elkapkodják azonnal, így elég sokat kell várni rá sajnos
Januárig várni kell, az ipon egyébként korrekten gariztat avval nincsen gond, csak a kártyahiánnyal ők sem tudnak mit kezdeni. Türelem kártyát terem tudom így kártya nékül szar.
-
Razermazer
őstag
Nekem van egy powercolor 5870 már 1 hónapja, eddig semmi ilyesmit nem tapasztaltam igaz én nem húzom a kártyákat. Mellé beköltözött 1 hete egy asus ami így már mivel másik tulajtól van 2 hete megy( nála már ment 1 hetet) eddig no problem természetesen alapon van ő is. Viszont az asust lehetne húzni 1200 mag, és 1400 memória értékekre míg a powercolort csak 900 és 1300-ra, de minek is ketten együtt mindent visznek, ha nem lenne elég akkor ott a tartalék, de én nem nagyon szeretem őket nyúzni, ha húznám is akkor max 10-15%-ot, mert ezek a kártyák mint kiderült nagyon csúcsra vannak járatva. Ezért tuning csínján, meg ugye a nagy sietség miatti összeszerelési hiba, de egy 100-ezres kártyánál háááát no comprende
pert-li meg mas-ni erre képes
mi meg szívunk, és ha sűrűn ezt fogja játszani Ati megint veszít a vásárlóközönségéből a hülye Tsmc miatt. Max veszünk egy gtx-et
igaz dx10-es, de legalább bejáratott vas, és elég lesz még jövőre aztán csak rendeződik a selejt arány reméljük.
-
Razermazer
őstag
Nagy kópé vagy mondtam én anno, a procikat is csak úgy gyilkolod az erkélyen a hűvösbe
ha jól emlékszem.
Hát most már figyelek nagyon a kártyákra, nekem is van mindegyikre rendes gari ünnepek alatt meglesznek hajtva rendesen, akkor kiderül állják e a sarat. Első szériásak mind most vagy jó lesz vagy nem, ha bírják a nyomást akkor lehet hogy egyet eladok majd, hogy kuriózum hogy megy egyáltalán
nagy értéke lesz úgy látom egy jól működő 5870-nek.
-
Razermazer
őstag
jah mind a kettő 5870-es jó áron árusítva jutottam hozzá
-
Razermazer
őstag
Én meg csak játszogatok szépen eddig semmi problémával, ugye én nem húzom a kártyát vagyis kártyákat mivel egy crossfire is beköszönt így karácsonyra
. Én csak a procit és ramot húzom ha kell, és azt is az epu-val beszabályozva. Majd szépen közlök teszteredményeket csendben csepegtetve
Egyébként két különböző kártyából van összerakva a crossfire egy asus és egy powercolor eddig szeretik egymást
Üdv Zk hajrá sok szerencsét, én inkább a melegebb éghajlatot szeretem így lehe bejátszik nekem Spanyolhon, nem is a pénzért hanem az életstílus miatt(imádom a mór építészetet), meg egy kicsit megbecsülik az embert, és a munkáját nem mint itt.
-
Razermazer
őstag
Hát ez nem jó hír hogy szépen döglenek be a kártyák most leshetem én is eddig minden oké a powercoloral. A selejt bosszúja
-
Razermazer
őstag
Mennyé má mester hát abban van bőven erő még szép,
persze nem tudom hogy kettő vga-t hajtasz vele lehet vagy csak egyet, és mekkora a terhelhetősége a 12voltos ágnak júj megnéztem 70amper jájjj de szép erő hát azon nem is fog ciripelni, az a plusz 10amper az nem vágja földhöz. De én ugye csak 620-al próbáltam egy kártyát nem crossfireözöm és annak is simán elégnek kéne lennie ugye. Hát ez van nem tudni ki milyen belet rak bele, a tx-be Cwt-van, az enermax a modelljeibe saját fejlesztéseket rak bele a seasonic is a corsair is is, mert Cwt-is használ modellfüggő.
-
Razermazer
őstag
Ciripelés evvel én is sokat nyűglődtem, de rájöttem hogy ezen új karik esetében, nem a kártya a ludas, itt már nincsenek se kondik se tekercsek, aminek ciripelni kéne(digitális pwm-ek vannak rajta persze a szériakártyán, az über brutál szénnétuningolt változatokon szokták lecserélni a gyártók régi fajta feszültségszabályzókra mivel olcsóbb, ez zizeghet de nem feltétlen). Egyenes út a táp a tápban lévő tekercsek muzsikálnak, mikor a kártya kraftot vesz fel egy keményebb teljesítményű alkalmazás futtatásakor. De ezért a tápot nem kell kidobni, mivel elég nagy szórásban próbáltam őket, sesonic, zalman, fsp, corsair, és egyedül az enermax tápok maradnak csendben nem is tudom miért
. Pedig a fent nevezett gyártók egyike sem Vargáné. A tápok vegyesen 550-ek és 620-k voltak. De mindenki maga dönti el hogy mi ciripel neki lehet hogy egy tücsök
-
Razermazer
őstag
Driverhiba sohasem volt nálam leharcolt vista 1 -éves rendszer. Volt mindenféle kártya alatta, normális uninstall, utánna egy csökkentett módban egy driver sweeper, új driver és kész. Amit írtam ezelőtt hogy a Jedi Knight nem megy, az viszont a Vista hibája ennyi, ezen nem is tudok változtatni, utánanéztem fórumokon ez mindenkinél előjön, open gl-ben szar ezért xp-n tolom a másik gépen. ATT-is használtam nincsen semmi gondom vele csak annyi, hogy memória órajel váltáskor, lehet hogy csak nálam mindig villan a kép egyet ennyi. Valamelyik szaki mondja már meg nekem hogy ez normális?
-
Razermazer
őstag
válasz
katt777 #3356 üzenetére
Hát talán én rászánom magam bár időm nem sok van, meg nem tudom melyik konfigon lássak neki
,az e8400.on vagy a most összeállított, vagyis szeretném azt is összeállítani quad 9550-en mert így olvasva édes mindegy, hogy melyik proci van alatta a régi core családból. És milyen oprendszer alatt Vista vagy Seven alatt
Sz.Miki: A Witcherhez milyen patcheket raktál fel, mert nekem csak az 1.1 és az 1.2-van meg lehet, hogy jött ki még újabb is hozzájuk, amióta én utoljára játszottam vele. Majd megnézem neked, úgyis most ilyen nosztalgiába vagyok. Bár így olvasva katt777 tanulságos írásait, van igazságtartalom benne a régi xp-n simán ment a éppen nevezett Republic Commando 1950pro kártyámon régi driverekkel. Bár most evvel a szörnyeteggel nem próbáltam de lehet azt is beizzítom most így ezek után. Arról nem is beszélve más téma igaz hogy a régi star wars-os játékok( jedi knight meg a jedi academy nagyon jó kis modokkal) éppen a Vista opengl támogatásának gyenge volta miatt nem mennek. Szóval jó megvagyunk ám kutyulva innen is onnan is, user fizess ha akarsz valamit, és akkor sem biztos hogy kapsz valamit
-
Razermazer
őstag
válasz
antisocial #3283 üzenetére
Átviszi és most már benne van a catalyst telepítőbe nem kell külön feltenni
-
-
Razermazer
őstag
válasz
radi8tor #3268 üzenetére
Ha csak annak az árát emelnék
de szerintem az 5870 árát is emelni fogják karácsonyi felárra
. Úgyhogy mostanság nem érdemes venni egyik ilyen kártyát sem ha nem engedi meg a keret, ha igen akkor hajrá. Érdemes megvárni a Februárt kicsit tuti esnek az árak.
Arn: Hát mondom hogy fül kérdése. Akkor én kifogtam egy jobb darabot, mert nekem még morogni sem morog
mázli. Tény és való hogy a levegőáramlás kialakítása olyan mint egy trombita, tehát a szélzajt rendesen felerősíti, és még az is rájátszik, hogy csak olyan kicsi a szellőző nyílás a kártya fenekén. Miért nem tudnak normálisabb hűtőt csinálni? mert az Atinak Mas-ni csinálja a hűtőket olcsóbban mint Pert-li, aki az nvidiának dolgozik kicsit jobb anyagokból ennyi
.
Katt: Jó átírogatom a memória órajeleket nem ráncigálja nem dupláz. viszont akkor a villódzás az megmarad ezek szerint? órajelváltáskor ugye
-
Razermazer
őstag
válasz
katt777 #3259 üzenetére
Akkor ezt el*****am
no lényeg a lényeg vezérli a kártyát és mint látom jobban mint bármelyik másik húzigató program volttéren legalábbis biztos, meg szerintem minden téren
. Na akkor felteszem rendes módban, is de majd este jelentkezem mert most megyek láncfűrészezni
Stevve: Hát akinek eleve vízhűtése van annak biztos jó lesz de, semmi baj a gyári hűtéssel csendesen teszi a dolgát, persze akit zavar a szélzaj 27%-os fordulaton mert terhelve is csak ennyin megy az nagyon vájtfülű
-
Razermazer
őstag
válasz
katt777 #3246 üzenetére
Na szóval kipróbáltam Katt a telepítésnél bejelöltem biztos ami biztos az IC2 control systemet mivel ajánlja az 5000-es szériához és az Other tweakst: Software method read clock-t. A következő a tapasztalat mindent szépen váltogat ahogy kell, viszont amikor memória sebességet vált akkor mint a régi kártyáimnál villan a képernyő, ez egy kicsit zavaró én csinálok valamit rosszul vagy ez természetes?. Catalyst ilyet nem csinál szépen váltogatja az órajeleket terheléstől függően, persze a memóriának az órajelét is és nem villan. Az órajelek a következőek 2d: 157/300 0,95 volton 3d low: 400/900 1,06 volton 3d: 850/1200 1,16 volton és ez a maximálisan adható feszültség ezt gondolom biosból olvasta ki a TrayTools. Egyébként 0,95-1,16 voltig(nővekvő számsorrendben állítható a feszültség tehát 0,95-96-97-98-99-stb) iszonyatos széles skálán állítható a kártyának adható feszültség, és mindenki a neki megfelelőt beállíthatja, és tesztelheti hozzá a kártyát hogy mit bír el az adott feszültségen. Egyenlőre maradok a Catalystnál a villódzás miatt, de lehet mivel eddig is Tray Toolst használtam hamar visszatérek rá megint. A rendszer amin használtam egy Vista 64 bites 1 éves oprendszer csak karba van tartva, nálam semmi probléma nem fordult elő.
-
Razermazer
őstag
válasz
Laci_a_Paci #2953 üzenetére
Mint már írtam nem kell cf volt vele tapasztalatom de ezt is leírtam. Hogy jól megy-e a szekér! Anyagi ráfordítást pluszban nem jelentett a kártya megvétele mert a két eladott kártyám kifutotta az árát egy gtx 260 és egy 4890. Egyébként meg mindenki ezen siránkozik, hogy de kéne egy ilyen kártya, de miért ilyen drága(tudom most mindenki elmondja a magáét, hogy mit pofázik itt ez nekem nem is kell ilyen kártya mert miért de titkon azért jó lenne valljuk be), hát kérdezzétek meg a drága okos vezetőinket, miért vették fel az óriási hiteleket, miért adósították el az egész országot, miért kell a halál magasra emelni az adókat hogy mindenki feketézzen, és dögöljön bele ha a rendesebbik fajta, és úgy ügyeskedjen hogy minél kevesebb adót fizessen. A jó magyar forintot mesterségesen értéktelenítik el. A fizetésünket mesterségesen az 1970-es nyugat európai országok színvonalán tartják, míg az árakat tudjuk hogy azok fölé emelik. Közgazdász vagyok tudom mi történik itt, és nem az idióta fajtából. Bocsássanak meg azok akik még hisznek a főiskolán és az egyetemen tanult dogmáknak, az egy tündérmese elméletben nagyon szépen hangzik, de az élet nem így működik. Úgyhogy amíg itt nem lesz kamatmentes közpénzrendszer addig csak ez lesz amit látsz nap mint nap. Ezért ilyen drága ez a kártya is, és lesz még drágább karácsony eljövetelével is, aztán a Fermi eljöveteléig is ami tudjuk hogy nagyon messze van. Igen Laci megy a szekér amíg húzzuk aztán szépen kidőlünk a sóderosba idő előtt. De ez ellen vajmi keveset tudunk tenni nincsenek civil szervezetek akik hallatnák a hangjukat és elég erősek lennének egy ésszerű változtatáshoz. Tehát spórolunk eladunk régi megunt zajos melegedő hardverelemeket hogy az új jövevény árába beszámolhassuk. Ma off vége akinek nem ingen az pólót hord
-
Razermazer
őstag
Ja ez a borítással együtt van, ha leszeded mert én leszedtem, és újrapasztáztam egy jó kis mx3-al mer miért ne
akkor szerintem egy olyan fél centit nyersz, hát ezt így érzésre mondtam, lehet hogy kevesebbet. Ez egyik eladott kártyámnál is így járt a tulaj nem ment be a házába, de megoldotta a gondot rögtön eladta még aznap
, mivel kiderüt hogy midi háza van és egy gtx260 nem éppen kis darab kártya. Szóval ne centizd ki annyira
-
Razermazer
őstag
Kasa85:Hát gáz is Kasa85 de ez nem a te hibád, itt jön elő hogy (az általam csak egykalap alá tartozó viteminek
meg kitajok
) így tudnak szerelni, és egyre rosszabb minőségű alapanyagból készülnek, a híradástechnikai, szórakoztató elektronikai, és számítástechnikai termékek. Ez ellen sajna nem tudunk mit tenni( mindegyik gyártónál belelehet nyúlni a lecsóba). Ez a kártya a Powercolor tipikusan a keletnek gyárt, csak azért jut ide is Európába bőven termékük, ami megüti az EU-s szabványokat az jöhet. Hát itt most elgondolkodnék, hogy azok a minőségi szabványok is milyenek lehetnek
de ez már megint egy másik téma. Szóval szerintem ram hibás a kártya, ezek a pöttyös dolgok akkor szoktak előjönni, és most már egyre jobban kivan szegényke nemcsak 2d-be de 3d-be is csinálja fasza. Iponba volt nekem is gariztatásom, igaz nem vga hanem ram, és lcd tft-is örültem neki mindegyik a 2-ik napon halt be így a három napba belefért. 1 hétre rá mindegyik megjött, ott helyben leteszteltettem, hogy okés e minden, és hoztam haza azóta semmi probléma. Reméljük náluk is produkálja ezt a jelenséget, de nem hiszem hogy lesz probléma átveszik azt kész, kapod az újat amit lesz a nagykerekben
.
Zsozsooooo : Tömören és röviden a sok kérdésedre a válasz egy megelégedett tulajdonostól. Kártya Powercolor Hd5870
1. melegedés: 3-óra szobahőmérséklet alatti 2d-értékek[link] stacker 832 balck házban, elöl egy venti 930 fordulaton, hátul egy venti 810 fordulaton szépen átszellőztetve. 22%-os ventifordulat hangtalan. 3d-érték: fánkkal[link] de ez csak a kedvedért én a fánkot inkább enni szoktam, játék alatt ezek az értékek 65-és 69-fok között ingadoznak, míg a vrm olyan 63 és 59 fok környékén. A 33%-os ventifordulat mivel egyenlőre csak catalystal van szabályozva, olyan hogy is mondjam inkább a kellemesebb szélzaj kategória nem tolakodó nem idegesítő. Játék alatt egyébként csak 27%-on megy és az alig hallható.
2. driverek: Nekem teljes driver sweeper tisztítás után feltett Beta driverrel is tökéletesen működött minden, a mostani 13-i drivercsomag is hibátlanul megy semmi problémám filmnézés alatt, játék alatt, grafikai munka alatt. Vista x64 operációsrendszer Sp1-es drivercsomaggal egyenlőre.
3.crossfire: Én nem is tervezek crossfiret kipróbáltam nem vált be, kell a fenének akkora hő, és emelt fogyasztás néhol néhol kihasználható teljesítménytöbblet.
Elégedettség : Igen elégedett vagyok pedig váltottam 4890-ről nekem bejött, annál hűvösebb, gyorsabb bár mindjárt cáfolnak hogy pedig nem. Hogy megérte e most megvennem hát biztos nem, de nem került egy fillérembe sem, mivel két eladott kártya árából kifutotta. Ha a jövőt nézzük, jönnek majd a dx11-es játékok tehát megérte ilyen szempontból, 1 maximum 2-évig használható alternatíva marad, aztán jönnek az integrált megoldások már, jó lesz múzeumi emléknek
. Ez van avulás ezerrel.
Túlhúzás: Nekem felesleges mindent visz amivel játszok akadásmentesen. Értem ezalatt a Crysistól kezdve az összes fps-t, real-time stratégiákat. Persze van benne tartalék 900mhz-ig és 1300mhz-ig de most még ez nem kell.Hát ez nem lett rövid, de így legalább átfogóbb képet kaptál, ha nem is teljes tesztet, de már az is volt itt egy kollégától elég kimerítő.
Razer
-
Razermazer
őstag
Kasa85: Nekem is egy pont ilyen kártyám van, ráadásul egy leharcolt 1 éves Vista x64-em, amin előtte volt nvidia driver is, mert a másik oldalt is kipróbáltam, szélesítsük a látókörünket
címmel. Mindent természetesen kipucoltam driver sweeperrel ahogy kell, utánna fel a beta driver most pedig a friss 10-hó 13-i van fenn. Tökéletesen veszi vissza az órajeleket semmi probléma. Úgyhogy jól gondolkodsz, és jól mondták a többiek is ez a kártya hibája. Vissza gariba egy újért de nagyon gyorsan, mert a szemednek és a monitornak sem tesz igazán jót ez a dolog. Meg mellesleg százezerért ne csináljon ilyeneket.
Razer
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Újabb driver még friss tegnapi már benne van az 5770-es is[link]
Katt77: Majd én kipróbálom azt a szoftveres módot ATT-nál hátha nátha
-
Razermazer
őstag
sziasztok
Teljesen egyetértek lehet én is inkább kivárok, csúszkálnak az árak naponta fel-le jó magyar forinttal játszadoznak. Amelyik kereskedő meg nem akar nagyot bukni, rögtön igazodik. Valakinek nem kell a nagyságából adódóan csak iszonyatos esésnél. De így is úgy is mi szívunk mindig, hogy az a talicska aprómajom isszameg.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Ismét újra itt még nincs meg a kártya, de elbizonytalanodtam most már nem tudom melyik gyártó kártyáját preferáljam, tudom mondtam hogy gigabyte lesz, és azt is tudom hogy mindegyik referencia, tehát csak a címke más. De viszont az xfx kártyája nagyon bejövős, viszont abból kiindulva hogy kicsit gyengélkedett a 4890-sorozat félek egy kicsit tőle. Az asus kártyáért érdemes ekkora felárat fizetni azért a kicsi volt refinéria miatt? Sapphire hát volt sapphire kártyám bőven, megvoltam velük elégedve, de valahogy most mást is kipróbálnák. Mer ugye 100-ezer pénzt nem mindennap szór ki az ember. Szóval tulajokat kérdezem hogy ők hogy vannak megelégedve a kártyáikkal, és melyiket ajánlják melyiket használják, és persze a szakavatottabb kollégákat. Tapasztalatokat, tanácsaitokat várom Köszönöm. Bocsánat azt elfelejtettem hozzátenni hogy 5870-e lesz
Razer
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Ha minden jól megy, még a héten én is beújítok egy ilyen csodát az 5870-ből a kártyáimat szépen eladom, egy kicsit hozzáteszek és veszek egy gigabyetos verziót. Ahogy olvasgattam nem sok gond van a beta driverekkel, majd jól letesztelem és jelentkezek. Egyébként akit érdekel holnaptól eladó lesz egy sapphire 4890 OC verziós kártya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Steam topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- CASIO órák kedvelők topicja!
- 3D nyomtatás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest