- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kirtam
tag
-
Kirtam
tag
Nem szeretem a furmarkot, nem akarok grillezni a karimon
Tapasztalataim szerint ha lefut a vantage akkor a játékokban sincs gond.
Amúgy érdekes, (a furmarkról jutott eszembe) hogy a "dadogó szőrösfánk" nálam is jelentkezett, de mióta feltettem a 10.5 beta-t megszűnt a jelenség, ugyanakkor megjelent az Episodes from Liberty City-ben holott eddíg nálam GTA 4 -ben nem volt tapasztalható ez a jelenség.. Sajnos GTA 4-et nem tudom kipróbálni, mert kölcsönadtam egy munkatársamnak és kitudja mikor látom viszont
-
HSM
félisten
A sima kondik között is vannak hosszú élettartamú, 105 fokos darabok, csak az nem olyan "menő", és sok a gagyi.... (Szilárdosból is akad azért)
A memóriacsip érintkezési baja sokmindentől lehet, NYÁK-is lehet sérült, a csip is, az érintkezés is, esetleg a GPU lábai is, fene tudja... Én nem kockáztatnék ezen...A hőkamerás felvételekről... Kicsit feljebbhúzod a ventit rajtuk, és máris mínusz 10 fok mindenhol, és még mindig halkan... Csak valamiért az ATI nagyon leszabályozza a hűtést, az enyém is alig 33%-on menne, 85 fokon terhelés alatt, egy vicc, nekem jobban bejön a 38%-os venti melletti 70 fok....
A 4890 ugyanez... A GTX275 meg mindenki tudta, hogy egy fos ilyen téren, melegebb a GTX280, 285-nál....
(Olcsóbb alkatrészek, fosabb GPU, spórolás maxon, jó kombó...)
Volt nekem GTX260-am, a Backplate-es 65nm-es refi, abban még volt legalább anyag, jóval hűvösebb volt, bár a 4890-nél jóval melegebb.... -
atesss
addikt
Hát ha már van egy ilyen komoly gépe az ismerősödnek, akkor azért csak ért is hozzá, nem ?
Vagy akkor miért van / hogyan szerezte ? Nyerte kártyán ?No de viccet félretéve:
Vannak az aprón is olyanok, akik ilyeneket vállalnak, tőlük próbálj meg erről érdeklődni, hogy szerintük mekkora eséllyel javítható.
De szerintem ha jó a gép (és tökéletesen alkalmas olyan típusú tokozáshoz is, ami ezen a kártyán van), és ért is hozzá aki kezeli, akkor elég valószínű, hogy meg lehet csinálni.
Forrasztóanyag (direkt nem ónt írok, már csak azért sem, mert jó eséllyel már ROHS) ezek szerint nem fog kelleni hozzá, meg ha az egészet le kéne szedni, az gondolom mindenképp problémásabb azért.
Ezek a chipek BGA tokozásúak úgy rémlik. -
-
HSM
félisten
A DFI csúcs-lapjánál is ilyen van [link], az X48-as csúcslapjukon is ilyen volt, és az EVGA Classified X58 illetve P55 lapjain is ilyen dolgozik. Azzal az 50 000 órával kapcsolatan is voltak viták amúgy, mennyire igaz...
Ez amúgy tény, a GTX470-nél bírnia kellene...
Jut eszembe, 50 000 óra... Ezekszerint a a Nippon-chemicon nem tud kondit gyártani, mert nekik vagy 2000 óra 125 fokon vagy 5000 óra 105 fokon típusú kondijuk van (szilárdelektrolitos!!!!!).... Az 5000 óra (bő 200 nap) pedig hamar elfogy nem megfelelő körülmények között, és ez a lehető legjobb minőség, ennél csak gyengébb lehet a többi....
Mondjuk ennyire sem rossz a helyzet, mivel 10 fokonként lefelé nagyjából duplázódik az élettartam...Szerk találtam gyárilag 10 000 órásat is... De az már tényleg a max...
-
HSM
félisten
Az tény, hogy nagyobb tartalék van a sima kondikban, de egy ilyen digitális PWM áramkörnél ennek tudtommal nincs olyan nagy jelentősége. De ha már itt tartunk, a sima kondik élettartamból sokkal rosszabbak egy ilyen 70-90 fokos hőforrás mellett, és akkor már hosszútávon orrhosszal nyert is az SMD.... Ráadásul ezek a digitális kapcsolású PWM-ek jóval magasabb frekvencián üzemelnek az egyszerűbb sima áramköröknél, ami az alacsonyfeszes tuningnál hosszútávon igencsak kapóra jön.
Itt van egy nagyobb kép a refi 5850 táprészéről: [link] Sajnos a Toxic-ról nem tudok nagyfelbontású képet. Itt van még egy jó cikk, igaz itt a 4890 tápkörét vesézik ki, de az 5850-é is ez a technika, szerintem az alkatrészek nagy része is azonos... [link] -
kasa85
őstag
Köszi!A Gigabyte HD5870es karim én sem tudom húzni max Gpu:900MHZ Mem:1300MHZ.
A progi amit linkeltél tesztelem is csak az a kérdés fesz emelés nélkűl meddig mehetek illetve a hő érték fog e emelkedni terhelés esetén azért maradok inkább alap feszen mert a karit nem szeretném hazavágni.Amit írtál a beállítással kapcsolatban nagyon szép lettek az élek és sok minden más ,az Assasin Screed 2 ben a textúra illeszkedéseinél voltak fehér pontok csíkok ami sajna az Ati driver jére írható így most eltűntek azok a furcsa effektek. -
kasa85
őstag
Szerintem is nagyon zsír kis monitor csak sajna nincs HDMi csak analog átalakítóval megy,néha össze szed egy kis külső jelet zavart m ia csudát az árnyékolása.Milyen színbeállításokat használsz a monitorodon mert nem tudok dűlőre jutni a menüjében mit állítsak be mert vagy túl élénk vagy túl sötét,sárgás stb stb.
-
Sárpac
nagyúr
MSI R5850 Twin Frozr II series
with uP6266 voltage regulator
Voltage control : independent 3D voltage control (*)
Voltage monitoring : target voltage monitoring
Voltage limit : 1300mV
Voltage step : 5mVSima illetve sapphire vapor(ref) series:
with VT1165 voltage regulator
Voltage control : independent 3D voltage control (*)
Voltage monitoring : target voltage monitoring
Voltage limit : 1350mV
Voltage step : 12.5mVElvileg a frozeren már modernebb feszstab van(hd5850-től felfele), csak még progi nincs ami támogatja max az afterburner, a 6206-nak is van programozható része, de program egyenlőre nem támogatja semmisem.
-
HSM
félisten
Nem hiszem, hogy bármi gondod lenne a Toxic-al, teljesen jó minőségű az is. Amúgy tuti emeltek picit a feszültségén, olyan 1,12V köré tenném...
A refi karik pedig kezdetben kizárólag az Ati gyártatja, a partnerek ugyanazt a karit veszik.... Szval esélyük se lenne spórolni...
-
HSM
félisten
"Hát nem éppen olcsóbb
! Toxic vs referencia."
Nem az eladási árról beszéltem, hanem hogy a gyártónak mennyibe kerül.Ez a jó üzlet nem, drágábban adni az olcsóbban előállítható terméket....
Bocs, nem célom amúgy fikázni a Toxic-ot, bár a refit komolyabb, hatékonyabb konstrukciónak tartom. Az alkatrészek mennyiségének pedig nincs köze sem a megvalósítás hatékonyságához, sem az árához....Amin a Sapphire logó van, az vasmagos tekercs, ha nem tévedek.
A refi így viselkedik furmark alatt: [link] Nem hűvös, de játék alatt még sosem láttam 70-72 fok fölött, a VRM-et szintén... Mondjuk tuningolva kicsit felmelegszik, de a 4890-esem is ilyen meleg volt, és azokkal sem volt baj...
[link]
-
fsb1000
nagyúr
Miért?
Szerinted a "PH! / Fórumok / Videokártyák / Geforce GTX470/480" topik jelentős nemzetközi érdeklődés homlokterében áll??
.
Legyünk már tisztában saját jelentéktelenségünkkel! A hsz-eink nem tekintkinthetők hivatkozási alapnak semire. A világ lakosságának 95% azt sem tudja, hogy Budapest vagy Bukarest. -
Zoo123
senior tag
"Lefuttot a Dirt2 teszt nálam is Sapphire 5850 Toxic:
Beállítások maxon ultra&high 8xaa 1920X1080.
765/1125: Átlag: 68 fps min: 54fps
940/1175: Átlag: 74.9fps min: 60fps"XP(Dx9), vagy Win7(DX11) alat mérted?
Kiváncsi vagyok, mert nekem XP alatt volt Átlag: 67 min: 5x már nem emlékszem. -
CptMisi
őstag
valamire emlékeztem, hogy olvastam, azt hittem, hogy nem is tudja, de ezek szerint tudni tudja, csak nem elég hozzá
Robi BALBOA: igen, csak ahol 10-11k-nak írják, onnan hiába rendeled meg, megírják, hogy nincs, esetleg 2-3nap múlva/1-2hét múlva lesz, de 15ért...múltkor is nézem, 10k alatt volt az msi 512mb ddr2ese, megrendeltem péntek délután, mikor már nem dolgozták fel a rendelést, hétvégén meg nem dolgoztak, és ilyen e-mailt írtak, hogy hétvégén az összes elfogyott, és 2-3napon belül kapnak, de 16-17ezerért
és jelezzek vissza, hogy fenntartom -e a rendelést...írtam is nekik, megkérdeztem, hogy mégis hogyan fogyhatott el a készlet hétvégén, amikor nem is dolgoztak, vagy akkor mért nem mehettem én is az enyémért, na meg persze, hogy lemondom a rendelést...nem válaszoltak...de legalább ne néznének hülyének...mint amikor pcx-ben 27ért "árulták" a HAF932es házakat
-
Robi BALBOA
őstag
Az tuti vissza fogná az 5850-es karidat, inkább nézzél GT220-at DDR2-et az eléggé olcsó vagy van most fenn az aprók között 8800gt 15k-ért vagy 8800gts(g92) 16-ért ezek jó áron is vannak és bőven jók lesznek fiziára még 2év múlva is! Azt a gts-t valaki vegye már meg, mert még kénytelen leszek kölcsön kérni és megvenni!
-
BeLucZ
addikt
Pont ezt akartam írni válaszban, hogy a 160 SP kb semmi difi, minimáli fps különbség, ott meg már nem érdekel hogy 5 fpssel több ha 110 amugy is
Órajel a lényeg, de ahogy jó pár emberkénél nézem a 850/1200as orajel megszerzése szinte gyerekjáték, sokaknál feszemelés nélkül is meg van!
MSI 5850 OC azért szimpi mert azt a karit az afterburner maximálisan kihasználja és ref hütő is elég hatékony, readásul egy elég szellős házikóm van, haf 922, nem hinném hogy gond lenne a hőfokokkal!Szóval relatíve 30 ezerért olcsóbbban kapnék egy "5870"et! -
Perillustris
senior tag
-
q2w3
senior tag
Nálam 1360x768.
Most csináltam én is egy dx10, 16 anisotropy , 8 aa beállítással és ez lett:
FPS:
61.0
Scores:
1536
Min FPS:
29.3
Max FPS:
121.3Pedig neked jobban van húzva a vga. A felbontás meg majdnem ugyan annyi.
Ugye ebben az MSI Afterburnerben nem lehet lejebb állítani órajelet? Mint a sima CCC csinál?
-
q2w3
senior tag
Nah ,köszi a helpet sikerült!
Most 850/1100-en megy és úgy van autó szabályzón a hűtő, hogy szőrös fánkba se megy 68 fok fölé.
Unigine Heaven benchmark:
Tuning előtt:
FPS:
37.9
Scores:
955
Min FPS:
6.0
Max FPS:
103.4Tuning után:
FPS:
46.4
Scores:
1168
Min FPS:
6.3
Max FPS:
158.2
Beállításoknál minden alapon, DX11 tesszelláció, 2x aa , anisotropy: 4x -
Sárpac
nagyúr
Igen sajnos crysisban mind 2ben szemetelt ilyen fénybecsapódások mint a csillagok háborújában de csak AA-mellett viszont ott szürkehalál elég sokszor bejött, aztán még 2játékban észrevettem így úgy döntöttem ez már nem lehet driver hiba pláne hogy szűz windowssal telepített catalyst mellett is csinálta. Meg basszus 100ks kari ilyeneket ne csináljon nekem még viccből se!
-
BullKoxa
őstag
Akkor elég a 22"-s is nekem.Mert a mostanin is ami 20" azon is szoktam az ikonokat kicsinyíteni.Meg a karit is nézem mert szerintem ez a 5850 nem annyira erős HD-re,de lehet tévedek.Köszi a sok segítséget!!Még egyvalamiben nem tudnál segíteni hogy a tévén (HD)Mért nem teljes képernyős a játék(oldalt fekete csík),és hogy mért nincsen hang sem a tévén(Hdmi kábellel van összekötve)?
Gaboo007 : Próbáltam már,de akkor is oldalt ott van a keskeny kb 2cm fekete csík.Látom hogy állítja a képet ha húzom a csuszkát.Most meg csak a tévére van kötve a gép!Tesztelem egy kicsit az FPS érdekel.
-
Sárpac
nagyúr
Viszont én fényképezek is!
Egyértelműen kártyahiba és inkább memo lesz már warhead is csinálja plusz hibákat cod5 alat is észrevettem ilyen kerek pöttyök rajzolódnak ki meg néha egyes területeken kiesik egy egy darabka a textúrából..
De elviszem haverhoz neki szűz rendszeren van atija igaz 4850 kiderül mi a helyzet. -
CptMisi
őstag
valóban elég zavaró...és akkor sokan azt mondják, hogy á nem igaz, mert ha nem megy a physx, akkor nincs különbség azonos tudású nv és ati kártya között...én nem mondom, hogy az ati(amd) egy szent, de ha megnézzük a dirt2-t meg mondjuk a stalker call of pripyat-ot, mindkettő amd-ati logóval indul, és nV-n is úgy fut, ahogy futnia kell...mondjuk nekem elég jól fut dx11, very high, 1280*1024ben, de szerintem többre lenne képes ez a kártya
-
M@Db0Y
senior tag
Cat10.3a = Cat 10.3 plus an Alien vs Predator performance boost, and some bug fixes for eyefinity6 cards.
Tehát ezekszerint felteheted a 10.3a-t is mert ugyanez fog kijönni a héten csak nem lesz benne 1-2 dolog!
Nekem fenn van a 10.3a sebességbe nem tudom hogy mennyit hozott nem szoktam nézegetni az fps-t de eddig meg vagyok vele elégedve! -
Hobbbyt
őstag
Sajnos.. mondjuk én évek óta elvagyok 2 csatival
(1 monitor.. 1 tv)
Más : Nektek normálisan müködik az ati catalyst contorl center? Nekem ha felteszem a vga ha törik ha szakad akkor is 400/900-on megy
Én meg csodálkozok ,hogy bad company 2 -ben 1920*1200-ban minden fullon 8x élsimitásnál csak 25-30 fps-em van -
-
CptMisi
őstag
már másodszor volt ilyen, egyszerűen megőrült a driver
csinálom a dolgom, valami hiba hirtelen, aztán először játékok indítása után nem volt kép, akkor még ki tudtam lépni (képernyő illesztő nem válaszolt majd helyreállt szöveggel) aztán újrapróbáltam, ekkor viszont lefagyott...reset->system startup->lefagyott...aztán letöltöttem csökkentettben a 10.3b drivert, de nem engedte felrakni->driver sweeper->felrakta, most már jó minden, leszámítva, hogy idegességemben az egeret vettem kezelésbe, kicsit megrángattam a vezetékét (már úgyis sz@r), most másodpercenként csatlakozott a gépre, aztán lekapcsolt, majd vissza, mintha rángattam volna ki-be az usb-t...egér szét, kábelborítás le, kábeleket megigazítottam, 20centi cellux, hogy tartson most már ez is jó
-
Hobbbyt
őstag
és Robi BALBOA:
Igazából ez csak egy mi lenne ha..? Már egy HD4870 teljesítményével is megvotlam elégedve.. csak ez olyan.. amit letiltottak.. azt engedélyezni is lehet valahogy(ha egésséges a gpu) Mert eddig nemigazán volt jellemző az atinál a letiltogatás.. mindig csak az órajeleket butították. Azt meg tuninggal könyedén helyre lehet hozni
Köszönöm a tesztet. Ez tényleg jó.
-
-
ffodi
veterán
Ha nem raksz rá másik biost, akkor CCC-ben nem is nagyon tudud jobban tuningolni.
Afterburnerben tudod húzni rendesen, csak módosítanod kell a cfg-jét. De ekkor nincs powerplay. Ne haragudj de most nem írom le még 1x, mert már vagy 20szor leírtam. Ha rákeresel tuti megtalálod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest