- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tody56
aktív tag
Ati 10.3 WHQL driver link
-
Tody56
aktív tag
válasz
fsb1000 #9314 üzenetére
Ezzel is egyetértünk.
Viszont ennél a feszelés dolognál szerintem nagyon fontos a hűtés. Én 1.09-ről 1.175-re emeltem. Ez szerintem még léggel is belefér nem hogy vízzel. Viszont tény, hogy hosszú távra én léggel 1.2 vizzel pedig 1.25-1.3 fölé nem mennék az biztos. Természetesen egy-egy teszt lefuttatása más tészta kellő hűtés mellett.
-
-
Tody56
aktív tag
válasz
CptMisi #9305 üzenetére
Mint írtam én fánkkal kiteszteltem a karit anno 1ghze-n. 1.15v kellett neki vízzel.
Így is használtam hetekig. Stabil volt. Hozzáteszem 1 vagy 2 játékkal játszom és azokkal is ritkán.
Szerintem viszont igen is a legdurvább progival kell kitesztelni, mert kitudja mikor jön egy olyan játék ami viszont teljes mértékben kihasználja a vga-t és csak jönnek a szürke képernyők.
Procinál is azért használjuk egyre többen a linx-et az új intelekhez, mert a prime is egy nagyon klassz progi, de ezt az új szériát már nem tudja kellően leterhelni. Gondolok itt a prociba került memvezérlő stbstb -
Tody56
aktív tag
Igen kb 60-65 fok körül ment a vrm úgy emlékszem, de hozzáteszem most a vízhűtésem darabokban és épp hogy csak van a radin hűtés. A gpu most max 40-45.
Ha visszatér a normál raditáro hűtésem akkor vrm talán 50-60, a gpu pedig 35 terhelve.
Tuning nélkül terhelve kb vrm 40 max 50, gpu 33-34.Egyébként csak tanács: Én is használtam kb 2 hétig gyári hűtéssel. Ha 900 fölé mentek tuningal akár alap feszen is, akkor állítsatok rá a ventilátor fordulatra. Ne hagyjátok autón.
Lehet, hogy stabilnak tűnik, de azért hajlamos elmelegedni még akkor is, ha "csak" 65 körül ír a gpu-ra.
Ezek a kártyák sokkal inkább a vrm hűtésére érzékenyek. A gpu-t nem nehéz lehűteni. -
Tody56
aktív tag
Erről a progiról van szó. LINK
A régi verzió csak cpu-t tesztel, de ez az új verzió már cpu, ram és vga.
Válassztható természetesen.
A vga rész nagyon hasonlít a szőrösfánkra.Ha valaki eddig a fánkra állította a vga feszt, akkor a teszt indítása előtt mencsen el mindent amit épp csinál, mert pár mp múlva fagyni fog
-
Tody56
aktív tag
Hát engem is jól megleptél ezzel az OCCT-vel. Én meg örültem mint majom a f@rkának, hogy simán fut a szőrösfánk.
Ez az occt butális.Nekem végül 1.175v lett 1ghz-re vizzel. Itt már az occt is stabil. Játékokhoz és szőrösfánkhoz simán elég az 1.15v-is, de a tudat !!!!
Szóval 1.175-kell neki.
Még egyszer köszi a segítséget LEON-T
-
Tody56
aktív tag
válasz
gabee1987 #9095 üzenetére
Én kíváncsiságból próbáltam 5850-et + 5770-et cfX-be, den nem sikerült érthető oknál fogva összehozni. Pedig ugye azért az közelebb van egymáshoz típusban.
Pedig jól néztek ki együtt.
2 hétig volt nálam egy + 5850-is, de egyszerűen nem volt időm foglalkozni a géppel.Pedig azzal már lehetett volna markozni rendesen.
-
Tody56
aktív tag
Ennyire azért nem vagyok bátor, de érdekes felvetés
Az vele a gondoom picit, hogy nem igazán leszek vele előrébb. Nekem a cél az 1ghz/5ghz, mivel azt tényleg könnyen viszi.Csak érdekességnek jegyzem meg, hogy mielött szerkesztettem hozzá új biost kipróbáltam az istenített asus és msi biost is, és azzal nagyon nem akart menni a kártya.
1ghz környékére sem értem, bár bevallom az első kifagyás után nem is erőltettem. Szóval 1 szó mint 100 még mindig ez a gyári Sapphire a tuti átírt órajelekkel. -
Tody56
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #8620 üzenetére
Valószínűleg kint van a radiátor a teraszon neki, vagy az ablakban.
Tavaj nekem is így ment.
Volt is pár nap mikor nem mertem leállítani éjjelre, mert féltem hogy megfagy a víz s radiban. Kb -15-ös volt a fagyálló.
- Ha 20 fokos volt a vga, akkor pedig nem is volt nagyon hideg a víz mert a leggyengébb blokkok is produkálnak Vízhő + 10-15 fokos gpu-t, na de ez nem ez a topik.LEON-T: Próbáltam a átírni a regisztert, de ugyan az lett. Nem ugrált a mhz. Fix 400-on ment. Na majd talán hétvégén átrágom mégegyszer.
-
Tody56
aktív tag
Ezer hála.
Ott tényleg nem írta át én meg nem figyeltem ezt.
Hazaérek melóból és kipróbálom.Köszi még 1x
ffodi: 1100mhz az még szerintem stabilizálható, de nem hoz akkora pluszt, hogy megérje. Nagy feszültség és fogyasztás többletet kér érte.. AZ 1000hez még csak + 0.05V kell ami fogyasztásban is keveset jelent. Ez simán bevállalható folyamatosban. Vízzel meg hűvösebb még így mint a gyári hűtéssel idle alatt
-
Tody56
aktív tag
Hetek óta használom így 1gigán 1.15-el, hibátlan. 1.25-el már közel 1100-at megy. Elég jó példány
Vízzel a mag idle 30-31 load max 35 fok körül van, és a vrm is talán 50 terhelve ekkora fesszel. Abszolút nem meleg a nyák."probaltad rbe gpu registerbe a 0x17 nel atirni?" : sajnos ezt nem értem, de átnézem hátha rájövök mire célzol
-
Tody56
aktív tag
Sziasztok
ATI bios editorral szerkesztet már valaki 5850-hez biost?
Én már csináltam egyet és tökéletesen müxik is. 900/1250-en megy a kártya 3d-ben így alapfeszen. Ventin nem állítottam, mert víz van rajta. A limitet kitoltam 1100/1300-ra ha jól emlékszem, de ez lényegtelen.Viszont a kérdés:
1ghz-hez (ez a cél) nem elég az 1.08 körüli fesz, hanem 1.13-1.15 kell. Ezzel nincs is gond, de ha szerkesztőben a feszültséget egy picit is átírom, akkor a kártya folyamatosan a 400mhz-en megy és se fel se le nem ugrál.
Tehát 1 szó mint 100 csak alapfeszes biost tudok szerkeszteni, mert különben nem megy az órajel ugrálás.Ha valakinek van ötlete légyszi ossza meg velem (velünk)
Ja és 1.24-es editorral szerkesztettem anno. Látom már megjelent az 1.25 is, de azt még nem próbáltam. Este megnézem majd.
-
Tody56
aktív tag
-
Tody56
aktív tag
-
Tody56
aktív tag
válasz
ImpersonatoR #7767 üzenetére
Nem tiltottad le az alaplap biosában véletlenül a pci-express spektrumot? Lehet rosszúl írtam de biztos érted. Tuti az lesz a gond.
Én a múltkor ugyan így jártam. Vagyis így emlékszem, de nézz azért rá.
Nem vagyok az asztali gép elött így nem tudok most ránzéni.. -
Tody56
aktív tag
Próbáltam én már asus-t, msi-t. Nem vált be. Ez tényleg catalyst gond lesz szerintem.
Bios szerkesztés oldja meg úgy látom.
CSináltam egy ,módosított biost úgy, hogy csak a 3d órajelet növeltem , illetve növeltem a limitet az eredeti sapphire bioson. Így most jónak tünik.Ez is azt igazolja, hogy driver hiba szerintem.
-
Tody56
aktív tag
Még egy új fejlemény.
Ha bármelyik kijelzőn 3d alkalmazást futtatok, pl szőrösfánk, megszűnik a villogás.
Ez egyre érdekesebb, de legalább tuti, hogy nem kábel.
-
Tody56
aktív tag
Egyre biztosabb vagyok, hogy driver hiba.
MSI Afterburnerrel ha úgy húzom, hogy átirom a cfg fájlt akkor semmi jele a hibának.
Ha hagyom alapállapotban 0-án és csak tiltásig tudom húzni, akkor vibrál.
Ugye itt meg az a gond, hogy állandóan az emelt órajelen jár. Nem veszi vissza 2d órajelre. -
Tody56
aktív tag
Köszi mindegyőtöknek a tanácsokat.
A biost nullázást kipróbálom, de tuti, hogy azóta már sokszor csináltam.
A monitor dvi csatin megy, a tv hdmi-n, de próbáltam már a tv-t is dvi csatin küldeni egy dvi hdmi átalakító segítségével.szerk: Ja a mhz dolog. 2 kijelző használata esetén nem is engedi 400mhz alá. Nem ugrik vissza 157-re.
Egéybként tök mindegy mert ha 700 felett van akkor is vibrál.
Nagy szívás ez -
Tody56
aktív tag
Én a catalystra leginkább.
A kábelt én azért zártam ki, mert ha csak az egyik kijelző van engedélyezve mindegy melyik akkor nincs gond. Illetve ha játszok a hz beállítáokkal akkor néha az egyik, néha a másik vibrál. Nem mindig ugyan az.szerk:
Ja és azt is próbáltam, hogy mindegyik kijelző dvi csatin kap jelet8 a tv dvi -hdmi átalakítóval). Normál esetben a monitor simán dvi-dvi, a tv pedig hdmi-n van.
Tehát 1 szó mint 100 játszottam már a csatikkal is teljesen hiába.Ez a hiba tuti nem csak nálam jelentkezik és szerintem elég komoly hiba ahoz, hogy megoldás legyen rá. Ezért várom mindig az új drivert mint a messiást, de hiába.
-
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
A gépemre egy 22-es monitor és egy tft tv van rákötve. Mindegyik 1920x1080 (60hz), tehát tökéletesen szinkronban van. (próbáltam a hz-el játszani, semmi változás.)
Teljesen mindegy, hogy kiterjesztett a második kijelző, vagy klónozva van, a hiba mindig megvan.Akár a gpu, akár a memória órajeléhez hozzányúlok ( mindegy, hogy + vagy - irányban) az egyik kijelőz kb 2-3mp-enként vibrál egyet.
Ne a kártyába keressük a hibát, mert a giga 5770-em is ezt csinálta és most az 5850 is a gyári sapphire biossal és az asussal is.
Az is teljesen mindegy, hogy msi afterburner-rel húzom, vagy a catalystal.Fontos, hogy ha visszaveszem az órajelet akár csak 5mhz-el is, akkor iss produkálja ezt a hibát, tehát nem tuning vagy fesz problémának tünik.
Sajnos nagyon idegesít. Légyszives ha tudtok segítsetek
Már jópár estém ráment és nem találtam megoldást. Rendszert is telepítettem újra nem egyszer ez miatt az 5770 és az 5850-el is.
Kipróbáltam a 9.10, 9.11 9.12 és a 10.1-es drivert is. -
Tody56
aktív tag
válasz
SimonYana #7694 üzenetére
Hát akkor ezt tényleg nem értem.
Én ha engedélyezem a beállított mhz-et onnantól folyamatosan azon az órajelen ketyeg.
Ugye ez azért ciki, mert 40w különbség van a 2 órajel között netezés közben terhelés nélkül. (konnektorból mérve)
Ha benyomom az msi progival, hogy winnel töltse be a bállításokat is, akkor az első 3d órajelig normálisan 157-en megy, de amint egy pillanatra felugrik vége. Állandó az 1000mhz.
Rá kell magam szánni lehet egy újratelepítésre lehet. Bár úgy emlékszem, hogy az 5770-emmel is ugyan ez volt friss rendszeren is.Nagyon köszi az infót !!!
-
Tody56
aktív tag
Ne parázz a sapphirtól.
Nekem vízzel alapfeszen 950 körül megy, fesszel 1100 környékén is, de még nem teszteltem sokat. Ramok 1250OK.Nekem egy bajom van, de eddig még erre nem találtam megoldást, hogy ha pl az msi progival húzom a kártyát akkor folyamatosan a huzott értéken jár. Nem veszi vissza 2d órajelre.
Van erre valami megoldás, hogy csak a 3d órajel változzon?
Kicsit kiakaszt a dolog, mert megy a kártya mint a barom és így alapon használom. -
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Msi Afterburner progival kinlódom kicsit.
Normális, hogy ha a gpu frekit elállítom akkor folyamatosan azon az órajelen megy? Nem vált vissza soha alap 2d órajelre.
Ha igen akkor nem lehet szerkeszteni valahogy?
A cél az lenne, hogy 2d ne változzon, de 3d alatt nyugodtan mennyen 1ghz körül.
Köszi előre is -
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Én is csatlakozom egy Sapphire 5850-el.
Most váltottam 5770-ről. Mindegyik iszonyat jó kártyaEgy gyors teszt, hogy kb mit tud mark alatt.
Folytatás ha rajta lesz a víz.win7
9.12 hotfixasus p6t - víz
i7920 - 4.34gh - víz
3x2 Mushkin 1650 cl6
Sapphire 5850 950 / 5000mhz - eredeti hűtés
fsp zen 400 !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest