- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Repsol600
addikt
válasz
djculture #31280 üzenetére
10k-ért szerintem is még simán megérné gariztatni, ha megoldható. Egyébként nem tudom, hogy működik az ilyesféle gariztatás, csak egyszer volt egy papírok nélküli hibás 6970 kártyám és rákérdeztem az egyik tagnál, ő mondta, hogy kb 10k és 3-4 hónap. De hogy hogy intézik el azt nem tudom amire már lejárt a 2 v 3 év gyártói gari is.
-
Repsol600
addikt
válasz
djculture #31267 üzenetére
Ha jól nézem ez ref nyákos, az pedig a fesz. vezérő ami gap paddal van hűtve, szerintem csak attól lett maszatos.
Aztán lehet igazad van és az a rossz...
(#31265) BucksYouUp
Az ilyen kártyákat "teszteletlenként" 99%-ban csak az árulja aki tisztában van vele, hogy van valami baja mert így valószínű többet kap érte, mintha hibásként hirdetné... -
HSM
félisten
válasz
djculture #31249 üzenetére
Bizony, bizony. Pontosan ez a trükk a két VGA között. A 7770 kevésbé érzi meg a "modern effekteket", mint pl. tesszeláció, vagy durva compute shader, viszont a nyers erő hiányzik belőle, ami pl. az élsimításhoz kell.
Ezért sem ajánlottam itt a topikban se senkinek, hogy arra váltson, szerintem minimum egy 7850-re érdemes róla.(#31247) Baryka007: Én nem váltanám 7770OC-ra, inkább 7850, abból is inkább 2GB-osra.
-
HSM
félisten
válasz
djculture #31222 üzenetére
Ha vigyázol rá, még évekig működni fognak. Csaképpen, honnan tudod a használtról, mennyire vigyáztak rá? Itt már ez számít igazán....
Amúgy én kis-tahitit vennék inkább, 7950, 7970, 280, 280X... A 7870-től nem voltam elájulva, vagy miaz, 270X most. Mondjuk az 5850-hez képest hatalmas előrelépés az is. -
HSM
félisten
válasz
djculture #31212 üzenetére
Ha megnézed a topikját, ez könnyen lehet, azért van, mert boldog boldogtalan kituningolja az lcsó kis retek kártya lelkét, amikor nem arra van terezve. Ráadásul olcsójánosnak vélhetőleg a házhűtése és a tápja sem olyan hozzá. Nem hiszem, hogy egy rendesen használt, minőségi 7850-el bármi baj lenne megbízhatóság szempotnjából.
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31208 üzenetére
igen kapsz egy kivenhedt, sokat megélt 4-5 éves, 5870-est, ami lehet pár hónapra rá bedoglik, se gari, az eladó nyomát bottal utheted
a 7850 sokkal modernebb, gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, drivereket írják stb, 33-35-ért is láttam már
sőt a 7850-esnek nagy a tunningtartaleka úgy rémlik
mint venni egy öreg Camaro-t, vagy egy új Golf-ot
hol itt a sokszoros ár? miért nem opció a 7850? az éri meg, nem az öreg 5870, nem pedig amit írtál 50-ért
miért pont azokat ajanlod ami nem éri meg? rosszindulat?
előző: Oké csak 850 MHz mostmár beugrott
-
Nwis86
aktív tag
válasz
djculture #31199 üzenetére
A régi gépembe gond nélkül ment, régebbi alaplappal!
Ebbe meg már volt próba kép 1 gtx 560ti és 1 sokkal újabb hd7770 (igaz ez keveset fogyaszt) de ezek gond nélkül mentek! Így szerintem nem ez a gond. Ráadásul pcie 2.0 x16os az alaplap, nem olyan régi az, tudtommal 1.1 felett mindegyik kompatibilis akár 3.0-ás kártyát is belerakhatnék annak is gond nélkül mennie kéne! -
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
válasz
djculture #31135 üzenetére
Azért ez ("nem lassul be a kép ha felnyomod a szűrőket") nem teljesen igaz, mert ha "felnyomod a szűröket" akkor még a 280x et is "lassítja" természetesen full hd-ben.
Az biztos, hogy 5xxx ről "minimum" 270/270x (280x) re érdemes váltani.
+1 dolog, itt van a Mantle ami gyengébb cpu-val rendelkezőknek több fps-t "hoz". Igaz még csak a BF4 támogatja, de előbb utóbb egyre több játékba fogják beleintegrálni.Én 280x re szeretnék váltani, de jelenleg nem kapható illetve eléggé felmentek az árak. ~85.000 ért reális, most viszont ~90-100.000.
-
HSM
félisten
válasz
djculture #31023 üzenetére
Hát azért korántsem biztos ez.... Az 5870 is bőven állta a sarat a 6900-asokkal, míg a 4800-asok korántsem álltak olyan jól helyt, mikor kijött az 5800-as széria... Szóval nem lehet ezt tudni. Szerintem a 7970-et nem fogja a mostani friss széria utáni se még lemosni.
Mondjuk korántsem rossz kártyák ezek, de én nem bántam meg, hogy 3 év 5850 használat után fejlesztettem...
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #30696 üzenetére
16-17 ezerert láttam én is, ebből le lehet esetleg vonni az e5200 árát ami 3-5000Ft talán, ha sikerül eladni
utánanéztem, és 3.3-3.7 ghz-re lehet tunningolni, mégiscsak egy quad core, oké nem egy sandy bridge, de olcsó
egyrészt kedvelem az alaplapom, a hutom s775 kompatibilis csak (ASUS silent knight )
na szóval, tudom jobb lenne kidobni az egészet egy új gépre, de szvsz ésszerű ez az olcsó quad upgrade, szerintem
úgyis főleg World of tanks, ők most tervezik csak a dual core támogatást
-
HSM
félisten
válasz
djculture #30677 üzenetére
Én anno ezt írtam: [link]
És linkeltem is durva difiket.
Köszi az eredményeket, hasznosak lehetnek később, ha valaki a friss driverekkel a 7770 50%-ot gyorsult és így már megeszi reggelire dumával jön...Nem véletlen nem mertem anno az 5850-em helyére 7770-et venni, csak végül egy 7870-et...
-
HSM
félisten
válasz
djculture #30675 üzenetére
Jó tudni.
Végülis, nagy meglepi nincs benne, ahol számolós a játék directcompute-al, meg hasonlók, ott a GCN miatt egy szinten vannak vagy a 7770 kicsit előrébb, de amúgy nyers "grafikai" erőben sokkal előrébb van az 5850, dupla rop, dupla memória-sávszélsesség, egyszerűbb kódokban nagyobb shader-sebesség.... -
Speed®
titán
válasz
djculture #28876 üzenetére
Nem mondok inkább már semmit..arra b4szod el a zséd, amire akarod..
58x0 témához:
Lehet tudni kinek mi volt a legalacsonyabb feszültsége 1GHzen?
Nálam 1.2V, viszont itt már kell a közepes fordulat VF3000el is..
Mondjuk nem a Gpu miatt, az <60°C, a Vrm száll el néha (90+). -
válasz
djculture #28876 üzenetére
Nem akarok bele kotyogni de elég HÜLYE döntés volt!
1, ekkora táp felesleges mert a cuccod max on járatva se fogja fél gázon se járatni idle -be(100-150.W), meg ekkora tápnak nagyon rossz a hatásfoka)
2, ennyi pénzért van már 650W os PLATINUM Hatásfokú táp bőven elegendő lett volna ez a 650.es de ha mégse akkor Corsair TX750M vagy akár olcsóbban a remek XFX PRO650W Core Edition
-
Repsol600
addikt
válasz
djculture #28869 üzenetére
Én is azt mondom, hogy ha lehetőséged van cseréld 1 nagyobbra ha huzamosabb ideig szeretnél CF-et használni, mert a közel 100%-os terhelés nemhiszem hogy jót tesz a tápnak. Én FSP 500-60APN-el használtam, de mikor húztam már féltem hogy nem-e fog eldurranni.
Am nem sokáig használtam a cf-et és 90%-ban alulfeszelve voltak a kártyák, órajel visszavéve 600/800mhz-ra mert a teljesítmény még így is bőven elég volt. Így kb annyit fogyasztott mint 1 db kicsit húzott 5850. Fesz-re már nem emlékszem mennyit kaptak.
-
-
Speed®
titán
válasz
djculture #28852 üzenetére
A konfigom konnektor felől 330at kér ilyen szituban..ez ~290W, javarészt 12Von..ha ehhez még hozzácsapsz egy 5850nyi fogyasztást, már láthatod, bőven 400 fölé ugrik az igény..és nem sok 500 alatti táp van, ami 35(+)A 12V ággal rendelkezik..szóval a helyedben elgondolkodnék a tápcserén mielőbb..és nem Hipro szintűt vennék..
-
hülyegyerek
addikt
válasz
djculture #28850 üzenetére
És ez most hogy jött ide ? Arról beszéltem, hogy ha már nem akar sok pénzt kiadni tápra, akkor vegyen már legalább egy 500-as csifit, ami 4 ezerrel drágább, mint ez a 400-as hipro, de legalább nem kell cserélnie, ha valami erősebb hardvert rak a gépbe.
Amúgy meg biztos hallottál már róla, hogy a tápok kb. feles terhelésnél érik el a legjobb hatásfokot, szóval nem szabad nagyon alulkalkulálni vásárláskor...ui.: Amúgy gratulálok a hatalmas felelősségtudatodhoz, ami a "bezzeg nekem a 400-as táp elvitte a cf-et, meg a 8 vinyót" típusú gyerekes melldöngetésedből árad.
-
sakal83
addikt
válasz
djculture #27773 üzenetére
Nem próbáltam, használtan vettem és az előző tulaj írta, hogy 1.21.-en stabil a 900/1200-on
Alapfeszest nem próbáltam, nincs kedvem tesztelgetni. Nem hangos egyátalán 70 C fok felé pedig nem is ment. Nekem tetszik nagyon.
Kipróbáltam egy gtx470-et most 700-as gpun és bizony rengeteget fejlődtek a driverek az amd-nél. Kenterbe veri a húzott gtx470-et a húzott hd5850.
Furcsáltam, mert a régi tesztekben kb egálban voltak feltüntetve. Ezért utánanéztem a computerbase.de-n, ahol újra szokták tesztelgetni a régi vgakat az új driverekkel és érdekes dolgot vettem észre:
A gtx560ti 1%-al jobb volt kezdetekkor a hd5870-nél , most pedig a hd5870 9%-al jobb, mint a gtx560 ti. Ezeket az én tesztjeim is igazolták.Ez az arány az összes Nvidia vs AMD vgara igaz! Nagyon meglepődtem
+sokkal élesebb a képe az AMD-nek a gtx470-hez képest, aki tagadná, az menjen szemészhez. Mintha egy szürke fátyol lenne a képen az Nvidia esetében. Az elfogultság tőlem pedig távol áll.
-
HSM
félisten
válasz
djculture #27756 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy jó árban vannak.
Ennél gyengébb karira viszont tutibiztos nem cserélném a jólbevált 5850-em, aminek mind a sebessége, mind a fogyasztása rendben van. Szerintem amúgy a 7870, ami brutálisan túlárazott, a 7850 65K-ért már szerintem nem az a tipikus horror kategória, ha a sebességét és az ennek ellenére meglévő kellemes fogyasztását is nézed. Mondjuk én se adnék ennyit érte, az is tuti, hacsak nem akarnék mindenáron, és mostazonnal újítani egy gyorsabb karira, de egyelőre tökéletesen jól elvagyok a jelenlegivel.
-
HSM
félisten
válasz
djculture #27754 üzenetére
Jó, azért nem szabad hinni a csodáknak... 600 shader megtáltosodva se 1440, és a 128bites buszon se fog hasonló órajeleken sokkal több, mint fele adat átcsorogni, mint 256-on...
Én 7850 alatti kártya esetén el se gondolkoznék a cserén.(Esetleg a 6900-ak, de azok meg viszonylag drágák, és sokat zabálnak szerintem a sebességükhöz képest)
Nekem driverből a 12.1 van fenn, és még semmi bajom nem volt vele, jól működik. Egyelőre a leírtak miatt nem is tervezem frissíteni, sokfelől hallok rosszakat a 12.2-12.3 verziókról 4800-5800 használóktól.
-
HSM
félisten
válasz
djculture #27613 üzenetére
OKé, de ez már eléggé a rizsa kategória, már ne is haragudj. Az 1Ghz-es HT link épp kiszolgálja a PCIe16-ot, ennek bőven elégnek kell lennie a VGA-nak. Ja, hogy a többi periféria meg szívószálon lóg? Nem tudom te mire és hoyan használod a géped, de általános feladatokra azért a 250mb/sec ha szűkösen is, de elég. Ellenben játékban ennek gyakorlatilag semmi jelentősége.
A VGA megkapja a 16 sávját, onnantól édesmindegy, hogy a gigabites hálózati vezérlőd csak 60MB/sec-el tud másolni a maximális 120 helyett....
Persze, hogy nem hiába triplázta, duplázta, mert egy 2.0-ás CF-re ez már kevés, de itt most nem ilyesmiről van szó. Olvass utána nyugodtan, mennyit lassít ezeken a VGA-kon ha csak 1.0-ás 16-os PCIe van. (Elárulom, 1-2%, hacsak nem fogyott ki jelentősen a VRAM a kari alól, mert akkor több.)
Az meg hogy 2014-ben lesz 4.0... Mindjárt dobom is ki az I7-es gépem, hogy csak 2.0.... Persze, kell a fejlődés, de ez a hozzáállás szvsz már elég kényszeres. Még a 3.0 is épphogy kijött.. Nézhetsz teszteket, még a 7970 is csak compute feladatokban gyorsul 3.0-ás linken, játékban szinte semmit, pedig elég brutál kártya. -
seederking
őstag
válasz
djculture #27598 üzenetére
Akkor érdemes lenne másik deszkát nézni szerinted.A srác akitől vettem a vga+lapo+procit.Azt mondta "annak idején" hogy ezt a vga-t 5870 ez a proci Phenom2 x4 955be sem tudja kihajtani rendesen.Na most ha ez igy van (kérdés igy van e) akkor mi lenne pl egy 6970-el.?
-
HSM
félisten
válasz
djculture #27574 üzenetére
Ez esetben viszont a 6950 2GB-al inkább ajánlottabb, mint kevésbé, ugyanis ha szűkös a VRAM, akkor van szükség a gyorsabb interfészre, ugyanis az 5870-et sokkal jobban visszafogja a lassabb sín, mert nincs rajta annyi tartalék memória, több adatot kell cserélgetni benne. Ellenben ha nem kell túl sok minden adatot rakosgatni, akkor bőven elég az a sín egy 6950 alá is.
-
-
válasz
djculture #27507 üzenetére
6870 39k-ért annyira nem vészes
Én ma havernak egy 6850-et vettem 32k-ért (három hónapos, full dobozos, papíros gari 1,75 év), azt simán fel lehet húzni 6870 szintig, ha erre szükség van (na jó nem addig, de azért a közelébe...).
5850 is jól húzható, de nevetségesen sok pénzt kérnek el érte. 5870 pedig ma MINDENRE elég (amíg ki nem fut a VRAM-ból), de azért még 45k alatt alig lehet hozzájutni...
6870 nekem gyenge volt, viszont az 5870 teljesítményével 100%-osan meg voltam elégedve (egészen BF3ig kijöveteléig
)
-
-
Spirit
őstag
válasz
djculture #27483 üzenetére
Ez egy nagyon jó ötlet volt, próbálkoztam a memóriával is, és az is hatással van a stabilitásra. Jó lenne már rájönni merre forduljak a vga-val, egyátalán javítható-e.Szóval:
725/1000 - 1 perc után fagy
630/1000 - 1 perc után fagy
600/1000 - beton stabil
Itt jön a lényeg:
630/700 - stabilnak tűnik
725/600 - 3-4 perc után fagy.A hiba mindig ugyanaz: fekete kép+vga felpörgése.
-
-
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #26275 üzenetére
itt van egy ár/érték(ár/teljesítmény) tábla, a gtx 460 a legjobb, de az 5850 se szégyenkezhet(hozzá kell tenni ezek az akkori árak)
az 5870 alulmarad
erről van szó, melyik éri meg
ha hozzávesszük hogy kijött anno olcsósított Sapphire 5850 30K-ért anno, mikor az 5870 60K volt, azért azért ott már durva lett a különbség
-
JCSABI
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Táp ventilátor csere
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest