- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung SmartTag2 teszt
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cole86
senior tag
válasz
Speed® #26925 üzenetére
Ki kell ábrándítsalak.. annó 25ért vettem a procit és 11ért a lapot.. szóval a feléért mint amennyit te reflektáltál a 2500kval kapcsolatosan, ami szerintem eléggé irreális a mai árak mellett, mivel 50-55k alatt nem kapni sehol és lapot sem nagyon 25alatt ami p67es.
BMW001 : lehet ,de inkább lefelé váltottam és kikaptam egy egészen jó karit.. várok a keplerig, aztán lehet akkor váltok platformot és egy új 700cuda magos csodást 400pottom dolcsiért..
-
MPowerPH
félisten
válasz
Speed® #26660 üzenetére
Igaz, ebbe bele se gondoltam. Ebben az esetben elég hűs a VRM, csak a Furmark tudja felmelegíteni. Bele se merek gondolni, mit művelne egy analog megoldás társaságában, ha már itt is nyalja a 80C-t EBM -ben.
Nem is értem, hogy lehet ezeket a VGA -at analoggal szerelni.ittakary: De most miért írod, hogy egy kalap szart nem ér?
Itt postolom már elég régóta, hogy a gyári megoldást a földbe döngöli. 1060/1250-en 45C-s GPU, 50C VRM. Memória sünik nem forróak.
Mondjatok már a gyári megoldással, ref. kártyánál játékok alatt mért VRM hőmérsékleteket, psl.
Imádom amikor valaki hajtogatja a hülyeséget, és mások elhiszik. -
MPowerPH
félisten
válasz
Speed® #26636 üzenetére
Szerintem jobb ha lekapja a full cover-t róla, és helyette telerakja chippenként bordákkal. Mert az kevés lenne rá, és a jobb hűtésekhez adnak is bordákat.
datatomm: Külön majdnem esélytelen találni. Hibás kártyánál is az a lehetőség van, hogy megveszed az egészet egyben, mert külön biztosan nem fogja odaadni. Anyagilag így ugyan ott vagy, mintha vennél egy AC-t.
-
gege71.hu
addikt
válasz
Speed® #26523 üzenetére
Meglett a hiba.
Túrtam a BIOS-t és valami múltkori ram időzítés meg tweakelési beállításoknál rajta maradt valami "turbo" mode ami a ram időzítésekkel csinál valami "zorall"-osítást. Ezt még az OCZ memók vételekor állítottam be pár hónapja és a 3870 x2-vel el is szaladgált gond nélkül.
Úgy tűnik az új 5870 2GB-tal nem szerette ezt a beállítást ezért hányta be a kék halálokat. Továbbra is 6-6 pines tápkábelekkel megy a vga (ma hozzák a 6-->8 változatokat(biztos ami ziher azért megkapja ami jár neki)
Tegnap nyomtam memtesteket meg MW3-at rogyásig..semmi fagyás. vége -
Peater10
csendes tag
válasz
Speed® #26415 üzenetére
Kipróbáltam, csak az AMD display driver van fent. De a venti fix 45%on (2500rpm). Szóval Gigánál ez sehogyan sem akar működni. Ezt már nem értem, ezek szerint Kata nemszól bele..
cellpeti
GPUZ-vel le lehet menteni a kártyádról. BIOS verziód mellett van egy kis chip ikon, az szolgál a mentésre. Ezzel tudsz majd dolgozni az RBE-ben. A lementett BIOS-ról azért csinálj egy másolatot, biztos ami biztos.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Speed® #26415 üzenetére
mondjuk a catalyst lóbránert se ér sztem, én sose használtam, se az 5830-nál, se a 4850nél, se most!
Ezt a BIOS átírósdit mondjátok el nekem pls.
Leveszem a BIOS-t, benyomom az Editorba állítgatom, majd elmentem és visszatöltöm?
1. Mivel mentem le?
2. Ha valami nem smakkolna vissza lehet tenni az eredetit? -
válasz
Speed® #26324 üzenetére
Ha olyan jó lett volna akkor nem adod el 1.hét után tehát mégse volt olyan jó
Az meg hogy szénné feszelve se megy 900.nál többet az mióta számít jónak nekem a ref 5850 em alapfeszen(1,088) megy 910.et!
~1,25. körül meg megy 1000.felett is ha akarom!
annál a gigánál meg fesz emelést el lehet felejteni
és a hűtése is egy kalap fos ráadásul a hűtés vezérlése is még rosszabb mint a msi TF2 nek!
-
válasz
Speed® #26104 üzenetére
Nekem 5870 volt 1680-hoz. Egyáltalán nem sok hozzá, szép kényelmesen futkostak a játékok (mondjuk nekem egy 4GHz i5 760 volt támaszként mellette). BF3 miatt nem tervezek visszatérni ehhez a kártyához... a kevés VRAM megölte sajnos
Főleg, hogy azóta a felbontásom is megnőtt 1920x1200-ra... 2GB VRAM alatt meg sem állok -
Speed®
titán
válasz
Speed® #26044 üzenetére
Nem bírtam magammal, megnéztem picit a tuningot..850M@1.1V fánk oké.
900 a cél, de 860on hasal, feszt meg nem adok neki a bordázat kiépítéséig.
A legszebb az, hogy nem sok időm van tesztelni, 7végén viszik a gépemet..
Nem tudtam kihagyni a lehetőséget, nullszaldóval váltok 1155/i7-2600ra -
Speed®
titán
válasz
Speed® #26012 üzenetére
Megvoltak az első körök, ventiprofil átírva, tök korrekt. 20-50%-ig beskálázva, idle teljesen néma, 15 perc eksztrém fánkolás után 65°C volt a plafon.
Alapfeszem viszont kifejezetten alacsony az eddig hallottakhoz képest, 1.1V.
Megnézem majd a tuningot is, ha teszek a VRMre bordát..addig inkább nem.A teljesítmény több, mint jó, totál alapon a gép megugrotta a 16kt (Vantage)..
Egy zavaró dolog, hogy az SSC marketingbullshitnek bizonyult, picit cicereg.További tapasztalatok / eredmények várhatók, amint lesz időm (7vége talán)..
-
válasz
Speed® #25903 üzenetére
Ha kíváncsi(ak) vagy(tok) tesztekre csak keressetek rá a H.SZ. -eimre teszteltem már sokat 5850(CFX) és i5 és i7 el is!
de egy kis ízelítő!
5850.CFX kicsit vissza fogottabb 825/1100MHz
Speed(R) : MSi TF2 meg egy rakat fos én semmi pénzért nem vennék olyat
amit írtál (900/1125MHz) sz.tem csak álom lesz vele!
-
cellpeti
nagyúr
-
válasz
Speed® #25878 üzenetére
Köszi az infót,vhogy nem jutott eszembe megnézni a gyártói oldalt
Igazából csak ezt kell majd tudja,a tv-re rendes képet küldeni.
Ezért nem akarok drágább kártyát venni.Valahol olvastam hogy volt akinek hdmi-s problémája volt hdmi tv-re csatlakoztatással. Remélem az csak egyszeri eset volt
D-sub kábel nem tudom mennyire lenne jó ilyen minőségű adatátvitelre.
-
laca000
őstag
válasz
Speed® #25865 üzenetére
Értelek én, még az alaplap hagyján de ismeretlen ember össze-vissza húzott processzorát köszönöm nem veszem meg, akármilyen Intel..
Újonnan pedig csillagászati ára van egy Intel procinak, van egy keret amelyből gazdálkodom és abból szeretném kihozni a legjobbat, nem mindenáron és lutri széttuningolt processzort venni a fórumról az biztos, és máshonnan sem.
Alapon használva természetesen elgondolkodnék rajta, emígy nem.Azt hiszem a 965-ös húzása marad.
Mindenesetre köszönöm a hasznos tanácsokat, tényleg!
-
janika1337
tag
válasz
Speed® #25859 üzenetére
Megy kisebb vízhűtést ha rápöccintesz full hangtalan lesz az egész... elég vad dolgokat lehet vele csinálni... a 4Ghz simán ki fog jönni a 965-ből.. nekem egy TX3-mal, igaz 45 fok környékén, de ment 4,2-n de nem stabilan... amint látom a géped, szerintem igazából alaplap gondod nem lesz... nekem 770 chipsettel pörög minden... ha egyébként tényleg látványosan nagyot akarsz dobni nagyon jó lesz a 6870x2... egy teszteredménnyel rukkolj elő meglesz a cuccmó
üdv
-
laca000
őstag
válasz
Speed® #25863 üzenetére
Én erre gondoltam:
1. ASUS M5A99X EVO
2. 2X8GB ram
és a 980-as proci, az enyém havernak jutányos áron eladom, van még rá 1 év gari.Gyakorlatilag komplett csere de nem érdekel.
Az Intel nálam akárcsak az Nvidia az ára miatt nem jön szóba.
A hatmagos procikról pedig néztem egy tesztet, játék alatt jóval gyengébben teljesítenek mint a négymagosak, kell a csodának...
-
laca000
őstag
válasz
Speed® #25857 üzenetére
Köszi!
A tápcserével tisztában vagyok, cserélem is.
Viszont a proci "húzáshoz" legalább annyira analfabéta( nem tudom mi az a pár gombnyomás amit végre kell hajtani a BIOS-ban, milyen lépésekben, stb) mint bármilyen más egyéb dologhoz amihez éppen nem értek.Nvidiat nem szeretnék venni, a "6970" ugye számmotevő növekedést nem eredményezne az biztos, nem érné meg a rá beruházott összeget, hiába két Gb-os, az a kártya egész egyszerűen nem érdekel, anyagi ráfizetés lenne.
Azt mondod a 6870 x2 támogatottabb. Értem.
De mi lenne egy darab 5970-el?
Előbbit vagy utóbbit érné meg jobban? -
válasz
Speed® #25848 üzenetére
VRM alig volt meleg rajta 30.perc FurMark Exreme burning alatt! Játék alatt meg éppen hogy langyosak De engem is izgatott a dolog és tettem rájuk akkora bordát hogy éppen hogy elfért a gyári hűtő alatt és 1.MHz el se ment többet akkor se a GPU nálam alap feszen(ami ugye itt TF2 nél ~1,20.v) 810.MHz volt a vége és sz@rrá feszelve(1,35.v) se ment sokkal többet ~840 nél vége volt mint a botnak! ramok úgyszintén anti tuningosak voltak rajta 1100 nál már néha hibáztak! stabilan ~1070 körül vitték csak!
sajnos ezek az MSi kártyák (amiket saját maguk terveznek) mind ilyen FOS!
az 5770 HAWK (ami 57xx szériában a TF2 nek felel meg) azok is mind ilyen vackok!
amire te gondolsz(SSC kockák) azok nem másak mint sima MEZEI ferit magos tekercsek! nem stab kockák! és oltári szépen tudnak nyekeregni-csikorogni (terhelés alatt) engem a sírba kergetett!
Én azt mondom Ati kariból kizárólag REFERENCIA kártyát érdemes venni (ezidáig mindég ezek voltak a leg-tuningosabbak és alap feszen is ezek mennek a legjobban! fesz emelésnél is változatlan sokkal kevesebb fesz el mennek ugyan olyan órajelet mint a nem ref nyákos karik!)
-
KAPÁL
tag
válasz
Speed® #25823 üzenetére
Ha a ház megvan és nem zavar a "tornádó" hangja akkor semmi gond. Adatlapomba lévő konfiggal tolom 1080pben és NO PROBLEM!
Igaz a CPU van egy kicsit húzva
(3600-ra). Mint irtam a BF3 ultra nem tetszett neki és a Witcher 2 sem Ultrán, egyébként nagyon Faintos VGA! S mint írtam korábban ha jó a szellőzés 20% ventiláción nálam 70fok főlé nem melegedett a kicsike.
-
Colos1
őstag
válasz
Speed® #25790 üzenetére
Jól írtad
944,44444... MHz -n éri el az 5870-es 2,72 TeraFlops -os számítási teljesítményét, elméletben ezen a frekvencián egyezik meg a két kártya teljesítménye.
Képlet: (stream processzorok száma X GPU órajel X 2), de 1600/1440*850=944,444 is jó, és egyszerűbb is.Gyakorlatban viszont itt egy teszt. Arra felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy a tesztben nem az 5850-et húzták, hanem az 5870-est butították le az 5850 órajeleire, de a végeredmény szempontjából ez mindegy. LINK
Láttam egy másik tesztet is - azt most nem találom - , ott volt nagyobb felbontás is (több monitor), azért ott már észrevehető volt a kevesebb stream processzor.
-
KAPÁL
tag
válasz
Speed® #25786 üzenetére
Valóban ahogy kolléga írta 55%-on hangos,igaz nem egy ipari porszívó de én tudok mellette aludni. Ha meg nagyon zavar a hang Catalystba le lehet szabályozni. A hűtésről még annyit hogy ha jó a szellőzése a háznak akkor a 20% fordulaton nálam 100% terhelésnél 70fok főlé nem kúszott. Ezen a fordulaton meg épp hogy zümmög, 40%-ra belőve pont tökéletes a hűtése,se nem hangos se nem melegszik annyira hogy meg kéne ijedni.A teljeseítményével meg abszolúte meg vagyok elégedve, egyedül a Witcher 2 izzasztotta meg DX11 és Ultra beállításokon.
Személy szerint ÉN csak ajánlani tudom, főleg hogy 25e jutottam hozzá az enyémhez a "Vízi" boltból.
Bármilyen kérdésed lenne szívesen válaszolok. -
Colos1
őstag
válasz
Speed® #25786 üzenetére
Valahol egyszer néztem egy tesztet, 1680X1050 -ben az 5850-es 850/1200-as órajeleken csak 3...5%-al marad el az 5870-től. Magasabb felbontáson már jobban, akkor kezd érezhetővé válni a shader egységek hiánya.
Így nem feltétlen muszáj 950 -ig húzni, bár az igaz, hogy akkor az órajel kikompenzálja a hiányzó shadereket, és a két kártya számolási teljesítménye meg fog egyezni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Speed® #25784 üzenetére
Saját tapasztalat szerint ez az MSI VGA abszolúte antituningos (lásd adatlapomon, én is ilyet használok). Mivel nincs semmiféle hűtés a VRM-egységen és a memórián sem, így már csekély túlhúzás (a Catalyst által alapból engedélyezett 775 /1125MHz) esetén is képes fagyásokat produkálni, teljesen instabillá válni. A ventiszabályozása ráadásul gyárilag agyrém (Afterburner használata nélkül idle üzemben is 55%-on pörög, és szinte üvölt).
Nyáron olcsón vettem akciósan (38k HUF), annyit megért, de amúgy nem sok pozitív tapasztalatom van vele kapcsolatban...
-
-
-
-
dangerzone
addikt
válasz
Speed® #19576 üzenetére
Persze, hogy költséghatékony, na de hát, azért na.
Most nézegetem a tuningot. Kiváncsi leszek.
Ha csalódom, megy vissza a 4890MZsoltee: 0 forint ráfizetéssel , na meg erre +1 év gari van.
Ennyit nekem megér, ha nem lesz puhány a kicsike
Egyébként ezeknek a kártyáknak a feszültségét meddig lehet növelni? Persze ésszeszű keretek között, hogy azért még a biztonságos kategóriába tartozzon
-
-
válasz
Speed® #19470 üzenetére
Igen VRM mindég elírom a 2.berűt
nagy valószínűséggel lesz hozzá szoftver is majd (Frissebb TriXX vagy Afterburner) Mert i2c buszos a fesz szabályzója! a legfrissebb AIDA64.már tudja monitorozni is GPU-Feszültség, Áramerősség, és a Bemenő 12.v os feszt is
sajnos még a GPU-Z sem ismeri rendesen a kártyát! Mivel BIOS-ba vissza vettem a 2D-s feszt 0,95.ről 0,875.re de továbbra is 0,95.öt mutat AIDA64.már a valós értéket mutatja!
-
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19456 üzenetére
Ja,értem.Szívó mind a 3 venti egymás fölött.A kis venti zaj meg nem annyira idegesít, a magas hőfok annál jobban
.Valamit-valamiért.Épp most sikerült 4 db 6 cm hosszú hűtőbordát vennem ,ha megjön akkor még a ramokon kicserélem a kis kockákat.Majd meglátom hogy férek,úgy szeretném hogy 2 ramot fedjen le egy 6 cm-es borda.
-
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19436 üzenetére
Észrevételed 2 pontban hibás.
1.A HR-03 sokkal sűrűbb lamellázatú mint az S1,ennélfogva minél intenzívebben távolítod el a lamellák közül a hőt annál hatékonyabb a hűtő.Szóval nem 3-4 fokról van szó.
2.A 2 db alsó 12 cm-es ventit próbaképpen már a múltkor feljebb raktam a hangkari fölé.
Tehát közelebb voltak a kártya aljához és érdekes módon a hőmérséklet mégis nőtt, ne kérdezd miért mert én sem tudom.De az biztos hogy jelenlegi helyzetükben hatékonyabbak. -
Giot
addikt
-
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19426 üzenetére
Igen úgy raktam fel hogy a kari tetején van a hűtő borda.A procimat egy Xigmatek Balder hűti és mivel 2 ventivel használom azt is így épp hogy befért a 9 cm-es venti a proci hűtő alá.Viszont így majdcsak egy hűtő blokkot képez az egész cucc és elég hatékonyan működik.A procim X4B55 és alapban 26-28 fokos a video kari pedig 31-29-31 fokos.
-
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19424 üzenetére
Na jó kicsit tuningolt a Thermalrightom mivel csak HR-03 plust tudtam szerezni .
Kivágtam egy rozsdamentes négyzetet abba kifúrtam az 53*53-as lyuktávolságot és ráragasztottam hővezető ragasztóval egy 4*4 cm-es magas bordás aluminium chipszet hűtőt és ez lett a hűtő felfogatása.
Így a hűtőborda maga a kari fölött van egy 9 cm-es ventivel, a vrm-en maradt a gyári borda,a ramok sünit kaptak és ezek hőmérsékletére 2 db 12 cm-es venti vigyáz amik a házam alján vannak.
Az AC S1-et leszedtem vagy háromszor ,megnéztem nem tartja e fel valami,újra pasztáztam,de bizony a hőmérséklet mindíg ugyanannyi volt. -
Hunter2
addikt
válasz
Speed® #14232 üzenetére
Ma hoztak be az üzletbe egy HD5850-et hogy vegyük meg, beraktam a tesztgépbe:
A64 5400+/ 1Gb DDR2 / 300W-os DElta táp dobott 9900 pontot 3Dmar06kban
. Szóval egy minőségi 300-as táp is elég lehet ha elég szar a többi alkatrészed, a logic-ot viszont hanyagolnám a helyedben. Giga 460-as tápot vegyél vagy Corsaire CX400-at , mindegyiknek FSP a bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Diablo IV
- Linux kezdőknek
- Akciókamerák
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- CASIO órák kedvelők topicja!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest