- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Száni
tag
válasz
Peater10 #26430 üzenetére
A state 00-t - tudomásom szerint - csak addig használja a kártya, amíg betölti a driverét (tehát csak bootolás alatt), utána - BIOS verziótól függően - state 01 vagy 04. Az F8-as BIOS a 01-t, az F7-es pedig a 04-et. Terhelés alatt pedig a 03-t értelemszerűen.
Én az F8-as BIOS-nál az ATT-vel hidaltam át ezt a "problémát", így 157/300-on ketyeg, 3D-ben meg automatikusan vált 765/1000-re, illetve készítettem pár tuning profilt, amit két kattintással indíthatok.
A ventiket szerintem BIOS-ból szabályozza. Ugyebár itt az alapfordulat 45% ~2400-2500rpm, és hőmérséklet függvényében emelkedik. 100%-on ~3300-3400rpm a fordulat. Az ATT-vel manuálisan is lehet állítani, de csak a 45% fölötti részt.
-
-
Száni
tag
válasz
Peater10 #26007 üzenetére
Én az Ati Tray Tools használom, csináltam pár profilt, 2D-ben így 157/300MHz-en megy, 3D-s terhelésnél meg automatikusan ugrik 900/1100MHz-re, illetve van egy "kézi" 980/1200MHz-es profil, ha nagyon kell a kraft (bár 900/1100MHz-en BF3-ban fullhd, minden ultra, 2X AA mellett volt 45-50fps
)
A hűtés cseréjén gondolkodom, hogy a borda maradna, csak a ventiket váltaná valami lassabb fordulatú cucc. Csak az ezzel járó macera nagyon visszatart -
Száni
tag
válasz
Peater10 #26005 üzenetére
Hát, ha neked a Gigabyte 5850 OC nem hangos, akkor vagy tankban nevelkedtél, vagy disco tulajdonos vagy
Cserébe igen hatékony jószág az a duplaventis hűtő.A BIOS frissítés (F8-as verzió) a 2D/3D váltást megoldja, de a ventifordulat később sem lesz szabályozható, ahogy plusz fesz. sem adható a kártyának. Mondjuk alapfeszen (ami GPU-Z és ATT szerint is 1.088V, amit kétlek) is simán viszi a 980/1200MHz-et, és az adataimnál lévő konfiggal, konnyektor felől mérve a max. fogyasztás ~320W. Én egy 350W-os FSP Blustorm-mal hajtom már bő fél éve, és semmi gond
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Remus389
veterán
válasz
Peater10 #25997 üzenetére
nekem egy 350 wattos chifi viszi a E5200@3.6ghz es 5850@tunning kombot gond nelkul
nem ismerem a tapod, szerintem kosd ra, de ne tunningold
miert 9600GT tdp-je mennyi? 90Watt? az 5850 nem sokkal tobb 110 watt talan? nem attol a 20 watt kulonbsegtol fog leegni szvsz
nem neztem utana, de nincs olyan nagy fogyasztaskulonbseg
az egesz geped jo ha 200watt fogyasztast eleri terhelve, alapon 100watt korul van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- DJI topic
- Filmvilág
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Revolut
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest