- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeratul
addikt
Megnéztem nálam is ugyanez helyzet (eddig nem foglalkoztam hostclock emeléssel ebben a lapomban, mert BE procim van), szvsz ezek nem stabil HT link órajelek hanem már a HT szorzóval felszorzott host clock értékek. Vélhetőleg 200 az 1, a 400 a 2, 600 a 3 és így tovább. Először állíts be a gyár HT értéknél 1 lépcsővel alacsonyabbat vagy hagy auto az úgy is kisebbre veszi. Utána Everesttel, CPU-Z vel nézd meg hogy változik a HT frekvencia.
-
Zeratul
addikt
Rendszerbusz mint olyan nem igazán létezik már a K8 óta. Host clockra gondoltál gondolom ez alatt. A host clok szorzataként áll elő a északi híd , a HT link és processzor működési órajele. PCI, PCIE frekvenciát a szabványon kell rögzíteni, általában csak PCIE állítható (viszi magával PCI is) ezt vagy 100 MHzre vagy autora kell állítani. Fentebb semmire se. Ha host clockot növelesz akkor érdemes eggyel vissza venni a HT link és NB szorzót hogy nem az legyen a OC gátja. Ha már stabil proci akkor meg lehet próbálni egyenként visszarakni és újból letesztelni,
-
darál0w
Jómunkásember
nő a ram orajele, az NB orajele, maga a proci orajele és a HT orajele is.
nem, nem érződik a magasabb bus speed.
az NB orajel növelése, azonban kicsit gyorsítja a gépezetet, a HT orajel növelés, azonban nem. szal azt oszd vissza 2000mhzre vagy alá. ha az NBt emeled, előfordulhat, h fog + feszt igényelni.
-
reset
senior tag
Szia!
Bocs, hogy belepofázok. Uilyen lapom van és uígy jártam: "egyszer véletlen a bordánál fogva akartam tartani a lapot, és azóta eléggémozog" ...Attól bizony melegedhet, mert a gyári paszta direkt ilyen merev, ha egyszer fölszakad, már nem áll vissza teljesen a régi hővezető képessége. Könnyű leszedni a bordát. Én a baleset után leszedtem és újrapasztáztam. No hűvös azért nem lett, de a lelkiismeretem alapjáratra állt... -
JoolsNOS
veterán
Csak azért írtam, mert a 4670et egy 3 fölötti kétmagos szerintem jobban kihajt, mint egy 2.6-2.7 közeli 4 magos. Illetve ha lesz videócsere is akkor más a helyzet, mert egy metrohoz, nem csak a procival lenne gond. De amúgy tényleg ha hosszabb távra gondolkozik az ember akkor már 4 mag.
-
-
darál0w
Jómunkásember
szép
milyen progi ír 80°Cot?
BIOS firssítés sem oldja meg magát a magok hőjének kijelzését ha ACC be van kapcsolva, viszont a kupakhő kijelzését lehet megoldja.
BIOSt legegyszerűbben a @BIOS nevű progival tudsz legegyszerűbben frissíteni. elég egyértelmű az egész. el sem lehet benne tévedni.
a HT orajel növelése semmi +t nem hoz, azonban az NB orajel növelése igen.
-
darál0w
Jómunkásember
egy proci akkor stabil, ha napokig is bírja a primeot
de én mindig ugy voltam vele, h akkor stabil, ha nem fagy, nem hibázik az én mindennapra használt alkalmazásaimban, de ennek ellenére mindig ráengedtem primeot, legalább 1 orára, vagy IBT, vagy linx...
mellesleg én is alulfeszelve tuningolok
-
Gyufaaa
veterán
Félremér az alaplapod szenzije. A maghő lesz a jó érték. Azt a procid méri. De egyszerűen le tudod tesztelni mennyire melegszik. Indíts el egy "izzasztó" programot és nézd meg mennyit emelkedik a maghő. De szerintem nem lesz vele semmi gáz. Ha az valóban annyi lenne már éreznéd a házból kiömlő forróságot. De mindenképp ellenőrizd le tesztel frissibe, mert ha négymagosítassz, utánna a hőmérséklet ellenőrzésnek lőttek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- Spórolós topik
- Horgász topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Nintendo Switch 2
- Wuthering Waves
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest