Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
válasz
Lanchadan #13877 üzenetére
Nálam is gigabyte a lap.
Biztos csak 1 opció van? jól átnézted a biost?
Sajna nem tudom most megmondani hogy melyik is az pontosan, mert nem vagyok a gép közelében. (laptopról vagyok)
Annyit tudok hogy engedélyezni kell a manuális feszültség állítást, és utána alatta a szürke menüpontok között lesz.
Legalábbis nálam így van. -
easy...rider
őstag
válasz
Lanchadan #13873 üzenetére
Nézd meg hogy nem ugyan az e a helyzet mint nálam.
Mert biosomban 2 helyen lehet feszültséget adni,
az egyiknél fel vannnak sorolva a feszültségek, 1,350V 1,375V ....
a másiknál meg +0,0125V +0,0250V ....
ezért volt nálam probléma hogy mindig kevesebb volt mint amit beállítottam mert lehetett -0,0500V-ot is adni és én ezt állítottam be egyszer, aztán elfelejteettem -
Lanchadan
csendes tag
válasz
Lanchadan #13868 üzenetére
Egyre jobb: ha leviszem a feszültséget 1.3-ra BIOS-ban, akkor is olyan 1.32 körül mozog a fesz. Ráadásul úgy tűnik a hőmérséklet miatt sípolt össze-vissza az alaplap, Core Temp program terhelés alatt 54 fokot mér, de az alaplap progija (ami vélhetően megyegyezik a BIOS által figyelt CPU hőmérséklettel) meg CPU hőmérsékletre 63 fokot mondott... Most melyiknek higgyen az ember? Azért 63 fok nekem rettenetesen soknak tűnik...
-
Beri
addikt
válasz
Lanchadan #13804 üzenetére
A két processzor tuningpotenciálja nem hasonlítható össze. Össze lehet mérni az első generációs phenomot a phenom II-vel, vagy a C3-akat a C2-esekkel, de az, hogy két teljesen egyforma CPU közül melyik megy majd többet, csak a szerencsén múlik. Ha húzni akarod, akkor BE-t kell venni és kész. Nincs szívás az órajelekkel, azonos feszen és órajelen meg ugyanannyit fogyasztanak. 60 fok fölé meg ne engedj semmit. Ha már tervben van az OC, akkor vegyél tisztességes hűtőt is.
-
Borokafa
őstag
válasz
Lanchadan #13804 üzenetére
Átlagosan 15-25% tuninglehetőség bennük lapul alapfeszen. Ezt érdemes is kihasználni, ilyenkor a TDP nem is változik lényegesen. A proci fesz emelése növeli meg észrevehetően a fogyasztást (TDP)
A C3-as procik alacsonyabb fesz mellett is magasabb órajelekre képesek, jobb tuningpotenciállal bírnak. (A tuning egyébként darabfüggó nem lehet általánosítani.)
A BE proci előnye az egyszerűbb tuningolhatóság,(elég csak a szorzót emelni) általában kicsit jobban is bírják mint a simák.
Amúgy meg szerintem az alapfeszen elérhető órajel emelési lehetőséget ki kell használni.... -
Beri
addikt
válasz
Lanchadan #13686 üzenetére
Semmilyen különbség nincs, 100%-ig egyforma a két processzor. A fogyasztáscsökkenést az alacsonyabb alapfesszel érik el. Az pedig egyáltalán nem garantált, hogy a 95W-os phenom a magasabb órajeleket (ugyebár húzni akarod) alacsonyabb feszen tudná majd. Márpedig kisebb fogyasztást csak így tudsz elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest