- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Norbika88
senior tag
válasz
apollo12 #15444 üzenetére
Ne is mond ezen a deszkán mosfet-en nincs is hűtés NB is olyan hogy nem lehet szaba kézzel megfogni, de legalább rá jöttem hogy a ram fesz volt a ludas, azon gondolkozok marnom kellene valami kis frankó vízhűtés blokkokat.
Ugye ilyenkor C'n'Q ugrik, létezik valami program amivel cpu frekit meg feszt vissza lehet venni ha nincs használatban?
-
Norbika88
senior tag
válasz
apollo12 #15440 üzenetére
Szerintem átlagban nem 1-2évre tervezik a procik élettartamát, ha ilyet lehet egyáltalán tervezni előre, annyit meg úgy sincs egy felhasználónál, hogy "öregedés" miatt haljon meg, bár ugye a magasabb fesz gyorsabban "öregíti" de szerintem nem számottevő, vagy javítsatok ki a ha rosszul tudom.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
apollo12 #15426 üzenetére
nah ez így fasza, bár nekem egy nagyon régi c2esem van, 1.4en megy 3500at, többet nem akarok neki adni, a fogyasztás miatt, így elfogadható, idle 31-33 terhelve, 1 óra linx alatt ment fel 42re, csak a hűtőm teljesítményére vagyok kíváncsi, de alighanem egész jó lesz ez, köszi a gyors választ, egy kicsit megnyugodtam most
-
Ger_man
senior tag
válasz
apollo12 #14899 üzenetére
Úgy értettem, hogy nem a biosban állítod be a szorzót, illetve a CPU feszét, (más feszt a biosban állíts), hanem az AOD-ban, és az majd tudja kezelni a szorzók állítgatását CnQ-ben.
A CnQ biosban engedélyezni kell persze, az AOD-ban pedig azt figyeld, hogy lesz egy zöld köröcske a jobb felső sarokban az jelöli a CnQ-t, ha piros szegély veszi körül akkor a CnQ=off, ha csak zöld akkor On.
-
-
Ger_man
senior tag
válasz
apollo12 #14897 üzenetére
Használj AMD OverDrive-ot azzal működni fog szerintem
-
Jim-Y
veterán
válasz
apollo12 #14854 üzenetére
Szia, a phenomhoz kapott stock cooler nálam is így visított, én egy évig bírtam vele, a vége felé már eldurvult a helyzet, annyira hangos volt, hogy fülesben sem tudtam játszani:S Vettem egy diszkrét cpu-coolert. Egyébként ha visszaveszed 3500 körülire a fordulatot akkor még elviselhető. üdv
-
Gerisz
addikt
válasz
apollo12 #14251 üzenetére
Mi az fsp? (Az fsb lenne? Mert az ref. clock-nak hívják) Érdemes Oliverda írását elolvasni abból sok okosat meg lehet tudni.
Én ha tuningolok a pci frekit mindig 100-ra állítom, lehet már nem kell, de régi megszokás.
A feszültségeket mindig fix értékre állítom soha nem hagyom Auto-n, vagy normal-ra az a lehetőség van. (kezdetben tanulópénz volt egy lapom bánta) -
TeeBee73
veterán
válasz
apollo12 #14224 üzenetére
Mint írta, 1.475-el sem jó. Más lesz ott a gond.
Mondjuk, én is a RAM-okra gyanakszom, nem feltétel a BD, attól még döglődhetnek.
Jó lenne egyesével letesztelni őket.
(A céges PIII-ban az egyik 64 megás SD haldoklott. Ha "sok" (4-5) oldal volt megnyitva a böngészőben, újraindult. Amíg nem használta azt a címterületet, nem volt vele gond. A memtest viszont egyből sikítozott.)
MOD: "Kékhalál" egyszer sem volt, újraindulás annál több. -
Cadal
őstag
válasz
apollo12 #14220 üzenetére
Mivel Ő Blend testet futtatott ezért egyáltalán nem biztos hogy a procival van gond.
#14221 csaabz: érdemes lenne egy memtest-et futtatnod, hogy kiderüljön a memória instabil-e.Nagyon egyszerű, ha még nem ismered. Fogsz egy újraírható CD-t és innen letöltöd a 4,20 verziót (ISO-t ami bootolható) kiírod, és CD-ről bootolsz. majd hagyod futni. ha piros sorok jelennek meg, akkor bibi van.
-
sCr89
tag
válasz
apollo12 #13895 üzenetére
jah, értem, Asrock 770 Extreme3
-
sCr89
tag
válasz
apollo12 #13870 üzenetére
Akkor rendben van, azt hittem csak nekem ilyen
, tudom minden szoftver szinte más feszt mér, biosba állítok be mindent. Azt honnan tudom pl hogy mikor van az a Mhz amit max bír a proci? nem mintha szeretném járatni 4000-en vagy felett csak kiváncsiságból honnan lehet azt tudni?
Jah és még valami a North Bridge az mi? vagyis azt ha húza vki akkor mi változik, én ahhoz nem nyúltam csak szorzót állítottam
köszi a választ -
BalaNce87
addikt
válasz
apollo12 #13503 üzenetére
Nem is tudom mi lehet, most tettem fel második alkalommal. Amúgy elég fura nekem ez az AMD proci. Intelhez képest nagy a kupakja. ÉS mintha úgy látnám, hogy a hűtő nem is fedi le teljesen a kupakot, hanem a 4 sarkánál, ahol le van kerekítve egy nagyon minimális rész kilóg.
-
Ger_man
senior tag
válasz
apollo12 #11048 üzenetére
Szia,
Ha jól tudom az NB órajelének növelése a memória kezelést gyorsítja, illetve a prociban lévő L3 cache sebességét... nem sokat adhat játékban, valaki 1-2 plusz FPS-t emlegetett
Legfőképp konvertálásnál van plusz teljesítmény növekedés...
Nem hiszem hogy kevesebb NBvel többet menne a procid, de próbáld ki
Egyébként én 2400mhzen használom az NBt, de kell neki 1.3000v (nem szabad több feszt adni neki mint a procinak), viszont eléggé meggyorsultak tőle a memória moduljaimItt bővebben: AMD túlhajtás
(Az NBről szóló oldalon) -
leonel
aktív tag
válasz
apollo12 #10908 üzenetére
Szia. Köszönöm!
Igen, valszeg 2 ventis megoldás lesz. Már meghirdettem a ramokat. Ha elviszik akkor ocz black edition lesz helyette - remélem az már befér a mugen alá. Akkor a borda nagyobbik felére kerül át a venti. (+ még egy szívó)
GPU-m átlag 48C - valszeg ntényleg nem túl jó az előmelegített levegő.
Szerinted a gyári scythe mellé vegyek egy ugyanilyet vagy érdemes coolinkre cserélni ezt is?
Adatok alapján hasonlóak...ui: minden ház venti maximumon, oldallap felrakva: így most 3,8Ghz -1,4 V mellett 55-57C fok 1 óra Prime alatt. Alakul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest