- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
válasz
leonel #11091 üzenetére
Ó.
Szerintem többre mész egy tuningos 4 magossal, 6 magot semmi nem használja ki, még az újabb játékok sem. Még a GTA IV sem - ami illetlen, mert mocskosul gyorsulna.
Igaz, KOMOLY feladatokhoz (vágás, modellezés, adatbázisok) mindig a legfaszább, legkomplexebb a legjobb.
Mondjuk -bár biztosan jó "kis" proci volt, az én 1.275V-ommal 3100-on ketyegőmre nem cserélném el semmi pénzért.
Volt 2 BE-s procim eddig, mindkettő remekül vitte a dolgokat, de annyit nem ér a BE számomra. Másik meg, 1000 Mhz-es a ramom, nem 1066-os, úgyhogy az ref.clock tuning kötelező.
Apropó, ha valakit érdekel az X3 720Be @X4 B20-am, még mindig eladó. 22-ért.
-
Silenzio
addikt
-
Silenzio
addikt
válasz
leonel #11076 üzenetére
De azért nem sértődtél meg, remélem. Messze nem vagy Captain Chaos, csak kezdek frusztrálva lenni a hűtőktől. Valahogy egyik sem kielégítő. Havernél is megy, MENNE vízszintesen a Mugen, ha a ramok hűtőitől felférne. Egy akkora házban, ami másfélszer nagyobb az enyémnél. A sok szupermárkás alkatrész hely hiányában üti egymást. Így is megáll 65 fokon 3400-on, Q9550-nel.
Más. Mindenkitől kérdezem. Az új Phenom 2 B45-ösömön 4 ghz-en kivág a prime és resetel a gép fél pillanat alatt. 3.8-on betonstabil. Mi lehet az oka? A fő kérdés nem is ez, az alaplap, táp is lehet a ludas. Inkább az, mennyi lehet a valós maghőmérséklet, ha a lap a procira 54 fokot mutat Prime tesztben? Ez volt 3 magos Athlon 2-ként 1.425V-on 4.0 Ghz-en. A magok szerinte 39 fokosak, de ez ugye ad absurdum.
Amúgy ha a melegedés miatt van, bepróbálom még az Everest srtessz tesztet, vagy nem tom. A fő, ha kell, azért lehetőleg legyen meg a 4 Ghz, olyan terhelésnek meg sosem lesz kitéve, mint Prime-ban. Láttam már elég instabil procit, szaggató aero, gondolkodó programok, lefagyó böngésző. Itt ilyen nem volt, csak a Prime vágja haza.
-
Silenzio
addikt
válasz
leonel #10907 üzenetére
Haver a Thermalright SI-128-at cserélte le Mugen 2-re. Semmivel sem lett jobb. Mugent megnézve már a mérete is ígéretes, de mást nem is tud felmutatni. A Thermalrighthoz képes a kidolgozás minősége maximum közepes.
Amúgy légcsatorna kell. Ész nélkül telerakni ventikkel a cuccot nem ér semmit. A Mugenre is tehetsz 4 ventit, csak semmi értelme. Én a tiédnél sokkal kisebb házba bedobtam előre egy 12 cm-es Xilence-t, mint a legjobb ventit, ami szerintem kapható Magyarországon, és a hátuljába is applikáltam egy ugyanilyet. 5-6 fokot számított max terhelés mellett, zárt házban. Mellesleg a Thermalright-ot én kaptam meg, és 10 perc terhelés után a korábbi 53 fokkal ellentétben 38-at mért az Everest 4 maggal. Igaz, a proci is változott, modernebb lett, 300 Mhz-cel gyorsabb ugye, és valamivel kevesebbet fesszel megy. 1.275 V kontra 1.325 V. Köszönet érte Herr Z-nek. Phenom II B45 amúgy.
Xaels: Picipuhát ismerve abszolút lehetséges. -
apollo12
veterán
válasz
leonel #10905 üzenetére
itt az segit hogy a fenti ventit rá fújod a mugen 2 re és akkor már sokkal jobb lesz mert kintről kapja levegőt, nem a meleg vgaról
Hát 2 db ventis megoldásról meg annyit tok mondani, hogy lehet hogy megéri mert nekem a hyper 212 2db COOLINK SWiF2 120P van rajta, így kb 32cfokos szobahőmérséklet mellet 1.45volton 3.7ghz en mentek 55Cfokot prime95 1óra
1.4volton 3.5ghz en olyan 45Cfokot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Mobil flották
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Gitáros topic
- Home server / házi szerver építése
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest