Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz flymi #71022 üzenetére

    Smartnak én nem hiszek, azóta hogy ki lehet resetelni. Véletlenül jöttem rá, egy kínai 2 bay-es hardveres klónozóval ami néha kitörli a smart adatokat klónozáskor. Ha kell nullázok neked szívesen ha jobban tetszik az az érték. :DDD
    Régi 2011-es 3tb-os pakolós greenem van már sok sok éve, asztali gépben, nasban majd szerverbe került ugyan az a vincsi és 250k parkolás volt rajta a nasba rakás elött, most a szerverben 56k-t ír. Indítás leállításnak meg 15k-t de a fene se tudja mi a valós mert smartja resetelődött. (talán 500k pakolás lehet benne és 30k-40k indulás és 2000h+ futás.) Nas-ban egyszer összehányta magát 2 bad sectorral majd HDD sentinellel regeneráltam és megjavult (?), azóta egy mentő szerverben van ahol nem gáz ha megdöglik de nem akar megdögleni.

    Egyik értéknek sincs köze a valósághoz. Szóval én már használtan hdd-t nem veszek (csak kukából), azaz SSD-knél meg a vezérlő döglik be annál meg merem venni a használtat mert ugyan annyi esély van hogy másnap megdöglik mint 10 év múlva. A cellafáradásra kicsi az esély.
    Azt biztosan állíthatom hogy szerverben lévő HDD sokkalta jobb állapotú szokott lenni általánosságba véve mint egy otthoni naponta ki be kapcsolgatós random tápos gépben. Fejpakolgatás ha zavar ki lehet kapcsolni, nem tudom hogy befolyásolja-e az élettartamot.
    Pár dolgot tartok be hdd-nél:
    Lehetőleg ne menjen 50 fok fölé, ne ingadozzon nagy mértékben. (fölösleges túlságosan hűteni)
    Ne rúgjam oldalba a gépet (nehéz kibírni)
    Legyen jó táp a gépben (bár ez magától értetődik)
    24/7-be menjen ha lehetséges
    legyen mentés róla ha fontosak az adatok

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák