- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
senior tag
7950GX2-ert 20k.. Aztan 5870-et kapsz 15k-ert.
Tavaly vettem a passziv zalman huteses TI4200-est 1500-ert, ami megy 4600-os orajeleken.
Amugy en azt latom, hogy van egy reteg, akik ramentek arra, hogy lomiznak mindenfele ilyen regi HW-kat, aztan azon eloskodnek, hogy sokan kicsit szeretnenek vissza menni a gyerekkorukba es megveszik ezeket toluk. Nyilvan tisztelet a kivetelnek.(#52183) arn: Ez mar csak a tartoja miatt megeri..
Szerk: Azert a keleteuropai meg balkan orszagokban meg gyakrabban kinaljak ertelmes arakon a dolgokat.
Most sikerult rendelnem 2500 forintert postaval egy 2800+-os athlon-m-et.
i740 is van 6-7ezerert, ami azert eleg jo ar ahhoz kepest, hogy mennyire ritka cucc. -
Összekötöttem egy mini rendrakással. Most egy polcon sorakoznak a tápok bevetésre várva. Van egy Zen, két FSP és 2 darab régi AT-s táp. Ha valamit fel akarok dobni a tesztpadra így nem kell keresgélnem.
Én maradok az előző évezredben. Bővül a paletta van Acorntól ZX-ig pár darab. Mivel a nagy része nem PC, ezért nem igazán kompatibilisek egymással. De a modern dolgokat sem eresztem el, mert az meg jól jön a munkában. Szóval a hobbim kiegészíti a munkám. Vagy a munkám a hobbim???
De a régieknek rebootoltam a honlapom kicsit modernebb formában. Még van rajta mit reszelni, de már meg merem mutatni: [link]
-
-
plömplöm
őstag
az aprón? hát, én úgy jártam, hogy emberünk hirdetett egy valamit 6600-ért, írtam neki, hogy bocsi, engem érdekel, de 5ezret adok érte, ha adja, adja, ha nem, nem. visszaírt, hogy ne haragudjak, régen frissítette a hirdetést, most éppen 8500-ért eladó
újonc volt, de sok (180!) pirospontos. sztem eléggé felkapott lett a hardverapró és jönnek a keselyűk.
-
Én kedvelem az MX típusokat is, annak ellenére hogy a gépekben fokozatosan cserélem erősebbre. Az árukhoz képest jó képminőség/teljesítmény társul. Hűtőgyűjtést is meg tudom érteni, bár én abban csak gyakorlatias vagyok, amilyen kell a procikra, ill néhány tartalék/tesztdarab van.
-
...Mégis miféle beteg dolog az, hogy valaki a Geforce 4 MX440-eket gyűjti... de az sem százas aki hűtőbordákat gyűjt.. mi abban a jó?
Bocs, nem marni akarlak.... de érted a célzást? volt egy spanom, aki azzal zaklatott, hogy piros LED-es floppy meghajtót keres, mert olyanja még nincs, és az mekkora király...
a retro világa érdekes hely... az emberek olyan hardverekhez kötődnek, ami más embernek érthetetlen... Itt nem az a léyneg, hogy mihez kötődsz, hanem hogy örömet szerez-e?
ott van pl arn is... aki meg időhöz köti a gépeket, de olyan vaskalaposan hogy az hihetetlen... örömet szerez neki? igen... Spec-nek örömet szerezne ha egy ilyen ház olyan márkájú lenne mint amilyen 20 éve volt neki? igen... neked örömet szerez a hűtőborda gyűjtés? igen... akkor nem kételkedünk, hanem tiszteletben tartjuk, és együtt örülünk más örömének -
laskr99
addikt
Van egy PII lap+cpu párosom ingyen. Egyik vásárláskor kaptam egy pakk procit a 3 db mellé ajándékba. Masik procit vettem 999ft-ért kaptam mellé delid gyakorlásnak egy hibásat is. Kaptam procit(PII,P4) meg hozzá a lapokat ingyé. Vannak még ilyen berek. Múltkor láttam valakit aki Nexus 7-es tabot ingyen adta. Működöképes volt.
-
100 db hűtő már jóval több helyet igényel mint 1000 db CPU. De végülis elhelyezhető azért értelmes térfogatban. Nekem csak a gépek + tartalék-alkatrészek, procigyűjtemény van. Helyigény : a bűnbarlang szobámban 2 állomás, retro+sima + audio rendszer, millió kábellel. 1 ebédlőasztal + nagy íróasztal + komód van összetolva mely végigfut a szoba közepén. Az első kettőn, laptop, hangkártyák, külső vinyók, hubok, de a 2 megjelenítőnek 32" + 27" kell a legtöbb hely. A komódon meg a hifi. A front és center hangdobozok már csak a szekrények tetején fértek el, a szatelliteket meg a falra szereltem ( ezek is extra nagy dobozok, 30 centis mélyekkel ). Valamint a géppiramis a szobámban, a nappaliban is gépek, próbapad ebédlőasztalon, íróasztal az éppen használt vagy előkészített alkatrészekkel. Helybéli haverom már ismeri az őrült setupot, de volt hogy idegen tévedt be, JézusMária mi van itt, volt a megjegyzés
-
The DJ
addikt
Nem kizárt, hogy passzol.
A poén az, hogy fél évig őrizgettem egy Accelero S1 Rev 2-t turbo modullal és minden tartozékával, de nem volt mire feltenni. Mondogattam magamnak, hogy majd érkezik valami és akkor hálás leszek érte, hogy megtartottam. Nos, nem jött semmi. Kezdtem kirámolni a felesleges cuccokat, kezembe akadt az Accelero, itt volt ismerős gépe, benne egy 8600GS, talán 256-os csoda. Gondoltam meglepem vele, a gyerekeknek majd tetszik a két fehér pörgő ventilátor. Így is lett, bár elég viccesen nézett ki rajta, mondhatni felesleges is. Na és 2 héttel ezután beesik a 8800GT, amire még értelme is lett volna feltenni. Ilyen az én formám
Volt időm tesztelni a lapokat is most hajnalban. Azt hittem először megüt a guta. A három közül egyik se adott képet
Már majdnem temettem őket, mire fél óra küzdelem után kiderült, hogy az eddig hibátlan teszt DDR1-es ramom halálozott el, mert azzal egyik lap se megy, másikkal meg mindhárom. Szóval hurrá, megy a Chaintech, de még hogy! Aztán van még itt egy MSI 865PE-Neo 2-V is 3Ghz-es P4-el, az is hibátlan. Az Epox-al nagyon sokat küszködtem, egy AGP VGA-val se adott képet, a 2 digites kis kijelző is mindig másutt állt meg. Jött a hirtelen ötlet, PCI VGA. A slotok közül csak az egyikben volt hajlandó képet is adni, de legalább adott, tehát nem teljesen halott. Mindig elképedek a régi lapok BIOS-ain. Az első, ami indítás után fogadott az az, hogy szépen az arcomba tolta az összes feszültséget, hőmérsékletet a BIOS checksum error alatt még mielőtt bárhova is belépnél. Ezzel meg is győzött, hogy meg kell menteni.
Az AGP körül van 3 darab igen púpos kondi és kicsit arrébb még egy. Gondolom ezek miatt halott jelenleg az AGP port és a PCI portok nagy része is. Már csak kondikat kell szerezni és előkeresni a forrasztóállomást, utána a Chaintech és Epox köré építek valami izom korabeli gépet
-
The DJ
addikt
Köszönöm, akkor ez egy Chaintech 9PJL Apogee. Nagyon tetszik a lap, nem tudom hol volt és meddig, de egy porszem nincs rajta, még a csatlakozók is olyanok, mintha sose lett volna bennük semmi. Kell ennek valami plexis ház, hogy más is csodálhassa. Imádom a különleges és ritka hardvereket, ez a lap biztos megmarad és szerintem az Epox is (már ha fel tudom éleszteni). Guglizgattam és mindkettő egész korrekt volt a maga idejében, ráadásul egyik márkából se volt még lapom korábban.
Jövök majd képekkel is, ha sikerül fotózgatni, nagyon érik már, hogy összeírjam a VGA pakkomat is úgy, ahogy a procikat anno. AGP és PCI VGA-ból rengeteg van, szerintem 1-2 különlegesség is akad köztük.
-
Érdekes ez a hűtő. Nemtudom a típusát, azért is felejtettem ki a listából. Amúgy meg úgy írtam volna bele hogy a legjobb noname hűtő. A P4- eseken mindíg azt az egyen/sima/Intel hűtőt láttam. Aztán vettem egy TTake Silent Tower- t, ezt a nonamet meg kaptam. Néztem mint a vettmalac mert ugyanannyira lehűtötte a Gallatint mint a Tower. A TT most a tartalék P4P800+Prescott- ra van téve és úgy elrakva. Tehát lett volna lehetőségem a nonamet cserélni, de nem kellett.
A Prime95 sztem a legagresszívebb program, többmagos procik esetén is a magok azonnal felugranak 100%- ra és ott egyenes vonalat húznak. Valamint jó hűtővel is magasra tud mennni a hőfok. Én erről hallottam hogy a huzamosabb használata károsíthatja a procit. A SPi közelsem terhel ennyire.
-
erer1000
őstag
nekem SCSI-nek tűnik
lusta vagyok írni, meg fáradt, de wiki elmagyarázza feltéve ha jól látom hogy SCSI
edit:
-
-
Tim82
félisten
PPC-s Tiger felmegy rá, Leopard már problémázik (talán a CPU órajel és a RAM nem igazán lenne elég neki). Tiger-ben van még Classic mode, tehát elvileg az OSX előtti Mac OS alkalmazások is futnak, meg talán natívan is tehető a Quicksilverre OS 9.
Amúgy ha találsz OSX kompatibilis PCI SATA vezérlőkártyát, mehetne bele SATA vinyó is - SSD is, de az minek kb., mert az OSX talán a Lion-Mountain Lion-tól ismeri csak a trimet.
Monitorból, perifériából szerintem megeszi a szabvány D-Sub/DVI (nem hiszem, hogy a videókártyán ne lenne valamelyik) és USB csatlakozósokat is, mondjuk én szereznék régi Apple keyboard-ot, jó billentyűzet gépelni is szerintem.
Alapvetően VGA-ból nem lehetetlen egyes PC-s firmware-jű VGA-kat átflashelni Mac-es használatra, talán egy régi 7300GT vagy 7600GT-t érdemes lehet rászánni.
Nekem MDD-m volt a Power Mac G4-ek közül, szerettem, de akkor sem volt már sok gyakorlati haszna, amikor volt (2009-2010 környékén). Ezen kívül egy G3 iMac meg az utolsó szériás 12" és 15" PowerBook-ok voltak még meg, az utóbbi talán 2014-ben.
-
arn
félisten
Jelenleg nincs is a retrogepeim kozott amds
meg akkor is kiprobaltam mindent vegyesen, volt athlon, p4, a64. Gpubol is volt, gf4, aztan r9700, 9800, 6800, ami eppen a jobb volt.
Akkoriban eppen vizhutest fejlesztettem, a p4 prescott jo kihivas volt tuningolva. 3.6on sikerult jaratni, a blokk langyos volt, a blokk rogzitse meg tuzforro, a felhevult alaplap miatt. A jo kis abit ic7 lap el is pukkant alatta, a tapllatas megadta magat. Nah ezutan a64 lett a core2ig
szoval az utolso emlekek nem voltak tul pozitivak, az a64 joval huvosebben is leverte, mint vak a poharat.
Errol kepek is keszultek 2003-2004.
-
-
Spet
addikt
-
krisz67
tag
Igen
Énis csak véletlenül mentem arra, megpillantottam egy üresebb gépházat, a s1 es foglalatú lappal, meg 1-2 ide kábellel, azokat lehúztam azt elhoztam így
Meg volt mellette egy s478 as, abba volt valszeg hibás a HDD, meg aztán bizniszeltem a gép gazdájával, csereltunk nekem volt 2 db tévé ő meg cserébe a gépeket adta ugye.
Akkor kaptam még egy táskányi ODD-t, meg mégegy gépet ez utobbi a b@szóbb
Meg kis szatyorba 1-2 alaplap, s775 meg a s3 mas asszem.
Amúgy mi városunk se annyira nagy, leginkább TV ket szoktak kidobálni, a régi képcsöveseket, meg plazmát, 1-2x. Csak abban is a vörös/sárgaréz tekercs az érték, más nem xd Gépbe meg azért csak több mindent találni
Tavaly meg egy nagy PS/2 es billentyűzetet találtam, meg egy AMD T462 es foglalatú lapot, CPU val.
-
quailstorm
félisten
Azt még általános iskolában találtam az udvaron.
Amúgy a HL2 messze élvezhetőbben megy 128-bites PRO-n de bizonyos elemek lelassítják nagyon... Meg dolgokat nem tud megjeleníteni, mint a kitörő üveg. Drótváz van csak helyette.
Sok konfigolás lesz még mire abból valami használhatót faragok, nem is most lesz.MaxPayne viszont kiválóan tartja a 30FPS+-t 1280x1024x16 mellett is.
-
Az utoljára épített P4 és Barton konfigokba már tudtam venni 350- es FSP- ket. Ezenkívül néhány másik gépben is már jobb tápok vannak. Az a gondom hogy nagyon sok gépem van és csak fokozatosan tudom az ilyen Codegány meg Deer tápokat kicserélni. Ne felejtsük el hogy azért én 10 évnyi anyagi mélyrepülés után olyan 3 éve ugrottam a nyomor kategóriából fel a szegénybe
. Elég sok gép még a nyomorkorszakban épült. Ennek ellenére, gyenge minőségű táppal gondom még nem volt. Tehát tápdurranás, valamint hogy vitt volna magával más alkatrészt is, ilyen elkerült.
Az FSP- t ajánlom, 300-400W körülit. A retrobb gépekbe az való sztem. Persze a többmagos procik+szörnyvideok- hoz inkább már min 600W Csifi, CoolerMaster inkább.
-
RexMaximus
senior tag
Codegent felejtsd el. Kek matricasokat ne, az ha doglik nagy esellyel gepet is magaval rant. Narancssarga matricaskkal jobb volt a tapasztalat, de egy tisztesseges konfigba azt se tennem bele.
Egy minosegi 250W-os tap vitte nalam annak idelyen a korai a Tuas konfigom.
Tusl2-C
1200@1600 CeleronT
128 / 256 SD (nem emlekszem)
Globalwin WBK68 (Globawin FOP 32 volt elotte, hat csereltem ahogy tudtam)
Radeon 8500
40GB HDD
IDE Rack, neha vinyoval
CD iro
SB Live 5.1
Winfast TV TunerA P4 melle en 360-as Chieftec tapokat hasznaltam mar jellemzoen. FSP-bol meg 350-es sorozatot. Igaz a Prescott sose tetszett, azt kihagytam sajat masinabol
. Elvoltam a kis NorthWoodal is
-
juliabrilke
veterán
Én egy Nvidia Grid kártyát akartam most venni.
Izraelből közölte az ember, hogy 300€ (!) postaköltséggel számoljak ha meg szeretném venni.
Postának van valami új szolgáltatása, hogy a csomagok meztelen nők hozzák ki? Másra nem tudok gondolni kb. ami indokolna egy ekkora postaköltséget. -
juliabrilke
veterán
Nos igen, a driver keresés ezekhez a kártyákhoz macerás. Univerzális driverrel elméletben megy Windows 7 alatt is, de XP/2003 kellett nekem, hogy minden funkciója aktív legyen.
Nos igen, a teljesítménye mostani szemmel nem valami nagy, én csak egy realizm 500 és 800 kártyát akartam beszerezni, mint a cég utolsó darabjai. Ami nagyon szép az a felépítése a kártyának:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam topic
- iPhone topik
- Könyvajánló
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged