- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #66971 üzenetére
Na, ez egy közös pont: nekem is van egy romosabb XT billentyűzetem. Pár bill nem működik rajta, ráadásul a 84(?) gombos kiosztást se tudom igazán megszokni. Anno XT-n ilyen 101 gombos XT/AT darabbal kezdtem, csak az elhasználódott az évek során, talán meg se érte ezt a századot
EDO/FPM-nél többnyire működik, hogy a chipeken a típusszám utolsó jegyét figyeli az ember. Ha ez 0, akkor jobbára FPM, ha más, EDO RAMmal van dolgunk. A felsőnél pl. HY5117400B, 0 az utolsó jegy, szóval ~98% valószínűséggel FPM. Mondjuk itt inkább 100, mert ilyen chipet látok eleget
Hogy eszik-e a lapok az EDO-t, passzolom. Előfordulhat. Gyorsabb nem lesz tőle, esetleg ugyanolyan vagy pár ezrelékkel lassabb, legalábbis eddigi tapasztalatom ez Socket 3/4 fronton memóriák terén. Állítólag létezik 486, aminek tényleg jót tesz az EDO, nekem nincs, vagy nem kerestem rejtett opciókat a BIOS-okban
A'sszem egyébként, hogy ALI chipsettel használtam EDO-t.
-
válasz
DarthSun #66965 üzenetére
Bontottam a nagy pakkot. Korszakalkotó, szép állapotú darabok. Lapok, kártyák, ramok nagyon újszerűnek néznek ki, vagy szépen megtisztította a forrás, de a többi is kifogástalan.
Ez már nem tudott jönni felsugárzással, kalandos az útvonal. Gban ->Apukája ->bacsis ->helybéli haverom, mindenkinek köszönet hogy ideérhetett még a korlátozások előtt, ebben a vészterhes helyzetben.
Sok fotó, de bepakolom, mivel szenzációsan erősíti a (főként) 486- os korszakot.Erősítés hangkeltőkből, 3xSB128 + Live SB0100
Korabeli ház+táp (200W), többféléből is választhattam, nekem ennek a stílusa tetszik, korban talán passzol is a 486 érába, tervem hogy egy gyors VLB- s konfig kerül bele
Végül de nem utolsó sorban egy szép állapotban lévő XT/AT átkapcsolós mechanikus billentyűzet
-
unclefucka
senior tag
válasz
DarthSun #66954 üzenetére
Szerintem csak az egyszerűség kedvéért használt a Voodoo-k többsége VGA-VGA átkötést, abszolút nem kizárt, hogy ezen a Canopus kártyán az egyik Mini-DIN (annak kinéző) csatlakozó látta el ezt a feladatot. A PIN-ek számát tekintve a szükséges mennyiség meg lehet. Már csak azért is, mert a sima VGA jel 5db BNC-n is átmegy.
#66953 MasterDeeJay:
Igen, bár én nem állnék neki, max. egy S3-nak.
Egy Voodoo 1 kártyán meg alapból nincs hely, ahová lehetne forrasztgatni plusz modulokat.
Ugyanígy 12MB-os Voodoo 2 NYÁK-al sem jött ki 8MB-os. Annak meg nem sok értelme van, hogy a 12MB-osról leszedjünk 4MB-ot és visszabutítjuk a BIOS-át. -
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #66922 üzenetére
foleg ez hasznos... ftp://78.46.141.148/mirrors/
de mennyi ez osszesen?
-
arn
félisten
-
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #66906 üzenetére
A bisoban engedélyezve van. Valami hddmaxblock volt 32-n, a bios default azt disabledre állította. Az eszközkezelőben a hdd tulajdonságainál nem volt pipa a DMA-nál, beraktam, utána restart.
Utána az AIDA szekvenciális olvasás gyorsabban indult, 10MB/s, de aztán visszaesett egy idő után.
A sierra logó megint akadozik.
Szopóroller.A másik kérdés az lenne, hogy ezen a rendszeren, de van több xp-s gépem is, ami csinálja, hogy bootnál miután betöltött az asztal, ikonok, stb, egy időre megáll minden, kb 10-30mp között, addig az egeret sem lehet mozgatni.
Ez mitől lehet? -
válasz
DarthSun #66894 üzenetére
Nf7 simában nekem a 2600-as MP vagy (xp-m?) ment 2.9ghz-et bootképernyőig, de 2.5ghz-en használtam 1.65v-al 7000-es zalmannal. Igaz egy kondi ferdén állt kicsit, valahogy nehezen ment rá az a hűtő.
1.3v-on vitte a 2.2ghz-et. Akkor nem emlékszem a steppigre lehet xp-m volt szamitogep.hu fórumára postoltam is de valmiért megszűnt az a fórum. Nf7 unknownak írta és valami 1ghz körül bootolt. L1 nem volt árvágva és világosbarna volt a proci.
Talán havernál megvan ha nem dobta ki.
De találkoztam antituning XP 2500+-al ami 2.2-t sem ment alapfeszen. Meg volt valami olyan Nf7 is ami egy rakás szar volt, hiányoztak belőle dolgok talán valami utolsó butított szériás, nekem a legelső volt ami nem S-es. -
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #66894 üzenetére
Nem tudom, nekem a 2500+, 2600+ Bartonok egyike se futotta meg stabilan a 2200MHz-et alapfeszen, sőt azt se tudom, volt-e olyan, ami képes lett volna legalább bebootolni az XP-t. Mobilom van, ami majdnem jó 2300-on a saját alapfeszén, ami még alacsonyabb is, mint az asztalié, talán 1.575V vagy valami ilyesmi.
Végigpróbáltam egy 8-10 darabot a múltkor, de csak 2800+-tól fölfele akartak az alapfeszen 2.2-t elbírók megérkezni. Úgy tűnik, eléggé válogatni kellett őket a gyárban. Aztán meg is untam, egy jó darab bekerült az NF7-S buildembe, a vacakokat meg visszaszórtam.
....viszont, iiiigen. Hála Perifractic mostani videóinak (valószínűleg nagyon ráér otthon...), nekem is kedvem támadt Elite-ezni. Basszus, általános iskolás koromban játszottam TVC-n, aztán később még PC-n is belekóstoltam, és gyarló módon sokkal jobban szerettem a fillezett modelleket és a gördülékeny játékot, mint a szaggatós monokróm drótvázakat... Így előszedtem a 386DX/VLB gépemet, és kipróbáltam wavetable bizgerével, aztán vissza is tértem a jó öreg OPL-hez, valahogy jobban ízlik. Aztán lehet, hogy átülök ezzel is 286-ra, 386DX-40-en mintha csak turbó nélkül lenne normális sebességű. Vagy csak második indításra szoktam hozzá a sebességhez Peri szaggatós C64 videói után
-
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #66847 üzenetére
Nekem ment minden Linux-on, Audigy-t nem próbáltam AudioPCI-Ensoniq kárya rendben volt. Túl egzotikus hardvert nem próbáltam, de sok gépen, notin teszteltem.
Nálam egyedül a Wifi-kel volt probléma (Bár az Winen is), most lekopogjam minden ok. Válogatós a driver-ek miatt, ami a gyártók hiányossága. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #66831 üzenetére
Korai, Béta változatom volt, P4-en (Prescott 2,8+1 GB ram) és Athlon 64 5200+-os gépen is használhatatlan volt 2*1 GB rammal (GeForce 3 Ti 200 és GeForce 4 Ti 4200-al), el is ment a kedvem tőle. W7x86 első ver. angol verzióval nem voltak ilyen problémák.
Úgyhogy Vista nálam skip, W7 forever, W8/8.1 skip, a garázsgépen még mindig W7x64 PRO fut.
Most a W10x64 PRO-val meg vagyok békülve, lekopogom eddig nem futottam vele kiemelkedő problémába (a W10 topikban hihetetlen mennyiségű problémát írnak), igaz teljesen alap módban használom, UW-s kacatokkal nem foglalkozom. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #66829 üzenetére
PII 400-as Pentiumos gépemre anno a 80 GB-os HDD-re 320 Mbyte SDRAM-al felszerelve tettem kíváncsiságból Vistát.
Elkocogott rajta, lehetett mindent csinálni, csak játszani nem, a játékok sebessége kritikán aluli lett. Egy GeForce 2 GTS mellett.
Úgyhogy ment vissza az XP. -
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #66812 üzenetére
Én használtam Win7 Pro-t anno még s478-as gépen, 2009-2011 között. Teljesen jól ment, pendrive-ról telepítettem, rá a lemezképet Win USB Creatorral toltam fel, akkor még nem ismertem a Rufus-t. A teljesen jól ment alatt azt kell érteni, hogy támogatott minden hardvert, és bár nem futott villámként, kicsit komótosabb volt itt-ott, de használható sebességgel lehetett használni a rendszert. P4 3 GHz + 2 GB RAM volt a felállás. Nyilván 32 bites Win7-ről van szó. Az is igaz, hogy a Win7 a sok update miatt azóta bloatabb lett, így nem tudom, hogy ez még most is fennáll-e.
-
hege8888
aktív tag
válasz
Én a múltkor át akartam tenni egy Asus Cd-rom-ot, ahogy rendezgettem a gépparkot egyik AT házból a másikba, hogy akkor az egyikben Asus lap, vga, milyen király..
Aztán ráhagytam, mert a másik ház nem úgy sárgult, és disszonáns lett volna az összkép mindkét ház esetében. Egyikben túl sárga lett volna az előlaphoz, a másikban meg virított volna az optikai... Majd ha kiglancolom retr0brighttal, akkor újra törpölöm..Kaptam egy Asus Radeon 9250-est, 256Mb-s.. Kb ez egy P4P-800-as deszkához korban passzol? Azt GPU-Z-vel tudom kideríteni, hogy 64 vagy 128 bites a kártya?
Próbálom én is él(vez)hetőre összerakosgatni őket..Hát a gyereknapi bulim elúszott egyelőre, pedig Snake1977 olyan bitan jó posztert csinált..
Én a múltkor át akartam tenni egy Asus Cd-rom-ot, ahogy rendezgettem a gépparkot egyik AT házból a másikba, hogy akkor az egyikben Asus lap, vga, CD-ROM, milyen király..
Aztán ráhagytam, mert a másik ház nem úgy sárgult, és disszonáns lett volna az összkép mindkét ház esetében. Egyikben túl sárga lett volna az előlaphoz, a másikban meg virított volna az optikai... Majd ha kiglancolom retr0brighttal, akkor újra törpölöm..Kaptam egy Asus Radeon 9250-est, 256Mb-s.. Kb ez egy P4P-800-as deszkához korban passzol? Azt GPU-Z-vel tudom kideríteni, hogy 64 vagy 128 bites a kártya?
Próbálom én is él(vez)hetőre összerakosgatni őket..Hát a gyereknapi bulim elúszott egyelőre, pedig
Snake1977
olyan bitang jó posztert csinált..
-
arn
félisten
válasz
en teljesen szet szoktam szedni a hazakat, minden muanyagot, stb. egyenkent letisztitom viz + szappan majd szaritas, restauralas es osszerakom. a rozsdafoltokat neha nehez eltavolitani. pl az utobbi haz igazan szep allapotu, de talan az elem cseppenhetett le, vagy ilyesmi, mert feher oxidacio volt rajta. eltavolitas utan csak a lemez maradt, a feluletkezeles nelkul egy dbon. ha esetleg ujra rozsdasodna, akkor lehet majd szurke festekkel orvoslom.
jah igen, a kekhutos oknyomozas
a vogonson sem tudott senki sem valaszt adni, vki azt irta, hogy dellekben volt ilyen. vki meg azt, hogy ez a boxos verzio. ez utobbival nem ertek egyet, mert probaltam rakeresni, hogy milyen retail procik voltak. amit talaltam, x87, overdrive, pentium, ill ez utan mar mindig volt retail verzio. de 486bol nem volt semmifele boxos kiadas, csak az overdrive, ami az oem procival egy idoben jelent meg.
igy szerintem inkabb maradok az overdrivenal.
-
Tothg86
tag
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #66807 üzenetére
Nekem ket kategoria van itt, a rondaronda es a bajosan ronda. Ez nyilvan szubjektiv, es ez utobbit keresem. Korabban mindig probaltam nos hazakat felkutatni, de annyira ritkava valtak, hogy azota a nem leharcoltak johetnek. Nem baj, ha latszik rajta a hasznalat, de azert olyannak tunjon, amin latszik, hogy megbecsultek. A masik, amire odafigyelek, hogy ugy tunjon, hogy az egesz konfig egyszerre oregedett, tehat korhu alkatreszek lehetoleg, szinben passzolo meghajtok.
termeszetesen szepen letisztitva, minden leellenorizve, szep allapotra hozva, hogyha vki 10 ev mulva megnezi, ugy tunjon, hogy egy szep hasznalt gepet lat, amit megbecsult a gazdaja.
-
válasz
DarthSun #66797 üzenetére
A 9550-ek nagyon a végletek kártyája volt..
Hiszen jahh, volt belőle eléggé Low-end, ééééés volt olyan mi a 9600XT GPU-ját kapta -
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #66784 üzenetére
Na, azért, tudtam, hogy a fastvid lesz a hunyó. Nem minden kártyán kell, a tiéden ezek szerint kellett. A felbontás megint ugyanaz, mint nálam volt, a Quake szabvány VESA-n próbálja beállítani az 1280×1024 frissítési frekijét, ezeket meg a legtöbb konzumer monitor nem bírja, még akkor sem, ha észszerűbb frekin tudná amúgy ezt a felbontást. Elvileg a vége a szoftverrenderes Quake-nek az 1600×1200, de sok szerencsét ahhoz, hogy olyan monitort találj, ami állat frissítéssel meg tudja jeleníteni. Ennél magasabb felbontást meg nem támogatott a szabvány VESA, meg úgy általában a wide screen felbontásokat sem.
Így ha a látvány kedvéért játszol, akkor érdemesebb modern gépen játszani, modern OpenGL motorral a Quake-t, Darkplaces Quake, nQuake, Joe's Quake vagy hasonló natív porttal, úgy tündököl 32 bites színmélységben extra textúrapakkal, meg mindenféle 3D-s effekttel FullHD-ben vagy akár 4K-ban is, tetszőleges fps-sel. Ez a DOS-os szoftverrender max. benchmarknak jó, elvileg a framelimit valahogy emelhető, kiüthető.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #66768 üzenetére
Memóriasebesség nincs? Az érdekelt volna a legjobban.
Egyébként a Quake-nek 800x600-ban simán kéne folynia. Próbáld meg fastvid-del, hatalmasat fog ugrani a sebesség. Ha mégse, más kártyával is érdemes próbálni, nálam pl. a 845PE+R9250 rossz kombó volt, de TNT2-val szépen szaladt. 2.0-s Bartonnal (+SDRAM!!!) és 3.06-os Northwooddal (DDR333) is 60fps környékén hozott.
-
Hosssszu
őstag
válasz
DarthSun #66771 üzenetére
Talán S3Trio-nál volt hogy alapból nem tudodd valami VESA okosságot és kellett neki az univbe. Azzal elég szépen meglódult a Quake1, meg a Duke3D.
Gondolom ez az ATI kártya már tudja alapból, de ha esetleg mégsem, akkor lehet érdemes lenne valami ilyesmi progit nézni hozzá. Persze csak alvás után. -
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #66765 üzenetére
Igen, ezt mondom, hogy van patchelő progi hozzá, ami akkor is tud általános jelleggel bármilyen ezt használó progit patchelni, ha forráskód híján nem lehet újrafordítani. Ezt a 200 MHz-et én is csak olvastam, de a lényeg, hogy túl gyors procin lehal nullával való osztási hiba miatt, ahogy írod. Persze ez csak egy példa, ami így kapásból eszembe jutott, van még sok ilyen.
A Quake-nek baja nem lesz, még szoftverrenderben sem, mert úgy tudom, hogy abban egyébként is van fps limiter, és egy szinten felül nem pörgeti szét a procit. Tehát nem megy több száz fps-sel. Az egyébként is van annyira modern játék, hogy annak nem lesz problémája. Klasszikus DOS-os szoftverrenderes Quake-et utoljára 2004-ben próbáltam egy 2,6 GHz-es NW P4-en. Azon simán ment, bugok nélkül, igaz csak 1024×768-as felbontásig próbáltam, afölötte nem akarta a tutit a CRT monitor, 1280×1024-ben univerzális VESA felbontáson mindenképp out of sync-be került a túl magas frissítési freki miatt.
-
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #66751 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem fog működni, de lehetnek nem futó alkalmazások, meg fura dolgok. Pl. sok program használ Borland CRT unitot, ami 200 MHz felett összefossa magát. Persze lehet patchelni a programokat ez ellen. De van még pár ilyen progi, ami nem szereti a túl gyors procit, már egy P2-est sem.
Erősen DOS-os progija is válogatja, a Quake örülni fog az erős procinak pl. Annak nem lesz gond.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #66752 üzenetére
Hmmm... nem, 384 MB volt benne, Slot1-es 400-as Cerka, Acorp 6BX81 i440-es deszka és S3 Savage 4 8 MB VGA.
Lehet, a telepítő nem volt okés ? Vagy én nem tudtam valamit ami kellet volna.
Piszok gyors volt, a W95 előbb betöltött mint a BIOS POST.Csak random hibázott... WIN ME SE-vel meg hibátlanul ment, később XP-vel és 2000 PRO-val is.
A HDD egy 10 GB-os Seagate Barracuda volt... -
arn
félisten
válasz
DarthSun #66739 üzenetére
koszi, probalom eloszor leinformalni, hogy mik is ezek a kek bordak... de egyelore nem kaptam sajnos valaszt. arra lennek kivancsi, hogy milyen formaban arultak oket. ez is egyfajta retail cucc lehetett, vagy oem.
mert az overdriveot pl eleg sokaig gyartottak (sok a kesobbi datumu), de ahogy ezt elnezem ezek tobbnyire a felfutaskor lettek kiadva, az oem procikhoz hasonloan. kar, hogy nem emlekszel a forrasra
-
válasz
DarthSun #66736 üzenetére
Gyűjteményi szempontól két különböző feliratú de lényegében ugyanazon procik, itt a darabszám és a különlegessége számít. Ugyanis ha Socket3- ból összerakok kompletten még egyet, akkor egy overkill lesz szokásomhoz híven : magas órajellel/teljesítménnyel - DX4, 5x86, PODP vagy pld a TurboChip, melyet még ki sem próbáltam.
A GeForce256/MX AGP pedig szintén nem vág az overkill mániámhoz, van : FX5200/5500/5700, valamint nem is tudtam hogy van (ezt sem
), de a tegnapi pakolászás közben találtam asszem R9250- et (felirat kopott), melyek mennek 2x- es AGP- ben. Mindegyik lenyomja a V6600MX- et.
Mondjuk az aduászok ilyen szempontból a R9600TX és a R9800Pro. Előbbi végleges gépben lesz, utóbbit még nem döntöttem el, egy ideig biztosan teszt-referenciaként teszi a dolgát. A 9600TX kellemes meglepetés, itt úgy néz ki hogy a TX jelölés nem vakítás, tényleg gyors kártya és nem utolsó szempontként különleges darab. -
arn
félisten
válasz
DarthSun #66734 üzenetére
koszi, nagyon kedves vagy - de akkoris inkabb add oda olyannak, aki orommel hasznalna. mentsunk meg annyi retro hwt, amennyit lehet
elobbutobb jon szembe majd ugyis egy kukaba szant donor, az ellen semmi kifogasom, hogy szetbontsuk.
a gf256 alapu kartyak egyre ritkabbak.
dx2bol overdriveot raktam bele, olyan kek hutoset nem lattam. de igazabol kivancsi lennek ra, hogy azokat mibe raktak eredetileg, ha az overdrive volt a retail. azt hittem a kekhutos az. -
-
válasz
DarthSun #66726 üzenetére
gban : a donor sajnos nem jött be, S3TrioV2DX a típusa és teljesen más pozícióban van a DSub csati
arn : ezt a kártyát találtam, fotózni sem kellett, mivel mikor hozzámkerült már fotóztam. Most deluxe vagy sima a kártyád ? Erről jó bármi ? Hűtője szépen forog...kézzel pörgettem most csak
Közben találtam 8bites IO kártyát, nem is tudtam hogy van
, bár mondjuk az XT- men a lapra van integrálva.
-
-
-
válasz
DarthSun #66711 üzenetére
A 64 az tökugyanaz (99%-ban) mint az enyém.
Az enyém nem Ver 1.2, és a chip felirata is némileg más, de amúgy pont ez.
Ramok is pont ezek, meg az Expertcolor matrica is.V+ nem ugyanaz, de a ramok majdnem, 9703 stimmel, csak nem BCF23-M hanem BCH20-M, akármit is takarjon ez a kód.
Az enyém Aristo, hátán dtk matrica.Emlékszem, innen hiányoltam a virgácsot.
Viszont a V+ 2 megás, a sima 64 meg 1.
2 megást a tesztre 1 megásítottad? -
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #66672 üzenetére
A legyege az volt, hogy nem mindegy, hogy melyik vezerlot tarsitod melyik meghajtoval, kulonben rossz konkluziora jutsz. Erdemes az adott korbol szarmazo vinyokat hasznalni.
De pcios 486ban vagy vlbs vezerlonel is van olyan fajta, ill beallitas, ami szinte semmivel sem gyorsabb, mint egy isas vezerlo.
-
válasz
DarthSun #66665 üzenetére
A tuning
Az AData- k valami anomáliába ütköznek a P4P800- al, néha megy, néha bizonytalan (sima 400- on, CL3- ban is), vagy megfáradtak, vagy nem szereti a lap, később kiderítem.
A Geil Kitt- et választottam helyette, mely alacsonyabb órajelű, inkább az időzítésre hajaz. Persze nyomulhattam volna fordítva is, de ha már ezt a karakterisztikát ajánlja a gyártó. 426MHz lett CL 2-3-3-7- el. Gondolom feljebb is megy, még CL2- vel is, de a visszaosztás után ennyire jött ki az FSB emeléssel. Kicsit kalkulálni kellett. Mikor kész lett a terv, jött 3pass MemTest, biztos ami biztos, nehogy szétvágja a jól feltelepített vinyót (nem Ghostoltam, vinyóhiány van, beszerzés tervben). Lazán vette eszméletlen RAM és cache sebességekkel.
A lap+proci továbbra is jó erőben van, szépen megy a 4GHz.
A 3DM99 látványosan megugrott - 17056 --> 21177A 2001 pedig 13414 --> 14767, ez már nehezebb feladat. A 9600TX- et a különlegessége miatt kunyiztam el, de nem gondoltam hogy ilyen teljesítményre képes.
A 4GHz természetesen csak a tuning kedvéért ment, véglegesre 3.7 körülire állítom majd. A visszaállítás előtt még azért stabilitás/játék tesztek, valamint belepattintom a 9800Pro- t is, kíváncsi vagyok avval mennyit megy.
-
-
-
-
válasz
DarthSun #66656 üzenetére
Hát úgy néz ki hogy még 2004- ben is elegendő volt a P4+R9600TX. Szépen fut az UT2004. A memóriafoglalás nagyobb de nem túl magas - 867MB. Ez már meggyőző, a Loew driver bizonyította hogy kiváló. Teljesen stabil a gép és ugyanolyan villámgyors mint a driver nélkül. A RAM felhasználást nézve elegendő is lesz a tuninghoz a 2x512M AData Kitt.
-
válasz
DarthSun #66654 üzenetére
Quake1-2 folyamatos demo ok. 3DM2001 ok. Quake2 ablakban - 620MB fizikai RAM- ot használt a gép. Erősítsünk, feltettem a SeriousSam2- őt, szintén ok, itt pld 722MB a foglalt RAM :
Nagyon szépen fut a játék. Teljesen nem meggyőző számomra még mindíg, ezért felpakolom az UT2004- et, az talán mégtöbb RAM használatot produkál, a vasat legalábbis jobban igénybe fogja venni.
-
hege8888
aktív tag
válasz
DarthSun #66632 üzenetére
Az volt -számomra - a fő probléma, hogy nem is jött fel a menü, ahol választani lehet, hanem egy error üzivel kilépett.
De tegnap némi netdúrás után a következő megoldással (hátha másnak is jól jön) elindult a Turok:
A frissen telepített játék fő könyvtárából el kell távolítani a 3dfx, meg a többi dll-t, csak a D3D -s maradjon.
Ebben az esetben feljön a menü, és innentől már sima ügy. -
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #66625 üzenetére
Teljesen jó a Prescottokhoz a Win98. Kicsit overkill, meg az OS behalhat tőle, ha nincs fent a folt az 1 GHz feletti procikhoz (cpufix vagy mi a neve). Meg annyi, hogy a Win98 nem használja ki a Preszit, nem támogatja a több szálat, meg nem nagyon tud egyébként sem túl sok szutykot egymás mellett futtatni, mivel instabillá válik a hekkelt DOS alapú architektúra miatt. De amúgy teljesen használható rajta, chipsetdriver is van Win9x-re az s478-as lapokhoz.
Az 512 MB feletti memóriamennyiség is megoldható, valami registry hack kell hozzá, nem emlékszem, ha akarod, utána tudok keresőzni.
Ámbár Win98-hoz meg a rájuk készült progikhoz bőven elegendő az 512 MB RAM is. Ennél több csak az XP-s progiknak és játékoknak kell.
-
válasz
DarthSun #66628 üzenetére
Persze de én kedvelem az ilyen aberrációkat, nem tartom be az időutazás szabályait.
(#66630) hege8888 : a menüjében a Riva128- at kell választani, tökmindegy milyen kártyád van, még Voodoo esetén is. Kiválasztod, bezárod a játékot majd újraindítod és már megy is a 3D gyorsítás.
-
válasz
DarthSun #66623 üzenetére
"jó ez sztem ha van mindenféle irányzatú ember"
Egyetértek, és igen, általában az AGP-s LP karikat szeretem legjobban. Rajtuk kívül a két kezemen meg tudom számolni, milyen egyéb kártyákat látnék örömmel a gyűjteményemben.
2003-ban pedig egy Radeon 9600 erejű kártya tényleg ott volt a szeren. Néhány kivételtől eltekintve 1024x768-ban, minimum közepes beállításokkal szépen elvitték a játékokat.
Legközelebb, ha lesz rá időm, a Freelancer és a XIII nevű játékokkal fogok tesztelődni, mindegyik 2003-as. Meg talán melléjük veszem az első Splinter Cell-t, mert annak elég nagy a gépigénye, tippre több is, mint az említett kettőé. Bár beállításokkal -ha jól emlékszem- elég jól lehet ezen javítani SC-ben.
-
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #66608 üzenetére
Ha húzott 9800 Pro 256 MB-os kártya lenne, szerintem meglenne a 20k is, de kéne alá egy erősebb A64-es proci. A 6600GT szerintem jobb kártya, de a 3DM2k1 jobban preferálja a régi kártyákat, a 6xxx-es széria újításait nem használja ki, meg elég procilimites, főleg alacsonyabb felbontáson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Trollok komolyan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest