- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #67533 üzenetére
Én Pentium II alapú Celeronnal próbáltam, 466MHZ-essel, ahol nyilván nem volt már ilyen gond. De mivel a 128 és 192MB RAM is 2001-ben történt, ezért UT 2004-et nem engedhettem rá. Csak azt tapasztaltam, hogy nincs játék aminek ne lenne bőven elég ennyi RAM. (2004-ben már Atlon XP 1700+ @ 2700+ és 512MB RAMom volt) 2001-ben még nem volt szoftver amivel ezt megtudtam volna fogni. (nem igaz : kipróbáltam a Win2000-et, katasztrófális volt, kevés játék indult el alatta, de aminek sikerült annak is jelentősen megnőtt a gépigénye, főképp RAM irányába. )
Ugye nekem akkor máég nem volt retro feeling (hiszen napi gép volt) és a pontokra sem adtam, nem is ismertem teszt programokat (treemark kivételével) csak az volt a fontos, hogy a játék jól menjen.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #67483 üzenetére
Jó kis kártyának tűnik. Nem sűrűn fordul elő akkoriban a DVI csatlakozó, az biztos. A bal alsó sarkán milyen bővítmény van? Jobb oldalán van jól látom a memóriafoglalat ami üres, tehát alapból 8 MB van benne?
Viszont, DOS játékokhoz ezek szerint nem a legjobb választás.
Jó lett amúgy a teszt, köszönjük. Kedvet kaptam én is egy ilyesmit csinálni.
Ha AT-s gépházba ATX tápegységet szeretnék tenni, le kell mondjak az előlapi kis kijelzőről?
-
válasz
DarthSun #67490 üzenetére
Hiba, kettő Landmark video eredményt nem jól írtam be a számolási cellákba, így a VLB szummája kicsit csökkent, mod :
DOS VLB : 836,81
DOS PCI : 904.96
WinTach VLB : 222.76
WinTach PCI : 529.81Azt elfelejtettem hogy a Landmark CPU/FPU eredményekkel nem számoltam, mivel mindkét lapban ugyanannyit jelzett.
(#67491) nakos1212 : Nem használtam még ET6000- est, de játékban sztem megveri a tesztelt 8 kártya közül mindegyiket. Officeban esetleg a Matroxot nem, az ott nagyon erősnek látszik. Egy hibás ET6000 fordult meg nálam, VLB- ben ET4000 van - kész gépben.
szerk : közben próbálok visszaemlékezni, az előző PCI lapokban a Landmark video eredmények sorra 10K alatt voltak, amiatt is voltam kíváncsi mit mutat egy rendezett teszt, eddig olyan alkalomszerű, összevissza méréseim voltak. Lehet hogy ez a lap jobb, mivel az előzőekben is jártak ezek a kártyák, PODP- vel is. Ezek is közrejátszottak hogy meglepődtem a PCI győzelmén.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #67468 üzenetére
"Valszeg van olyan TNT melynek jobb a DAC- ja, régebben nem kívántam ismét, ma meg már nem kellene, márcsak a TL hiánya miatt sem."
Nekem semmi gondom a TL nélküli VGA-kkal, a TNT2 szériát meg kifejezetten szeretem is.
De akár hozzám vághatnának egy ATI Rage 128Pro-t 128 bites SD Ram-mal (vagy 64 bites DDR-rel) Hogy egy Fury Maxx-ról ne is beszéljekMás. Én is beindítottam, leporoltam pár retro gépet.
-
-
arn
félisten
-
törölt tag
válasz
DarthSun #67461 üzenetére
Most nekem alakult ki egy olyan gepem hogy:
Matrox g550 pcie x1
775 g41 lap
2x4gb ram
Q6600->majd xeon ha talalok
Audigy2zs
Gravis ultrasound pnp 16mb
Diamond mx300
Nzxt kraken xt51 aio
Noctua ventillatorok
Samsung 850 pro 512gb
Deepcool tesseract wh
Win98se
A matrox kepe digitalison is jobbnak tunik -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #67458 üzenetére
Voodoo-nk sajna anno nem volt, bűn ára volt néki.. Matrox G200-at használtam, példátlan jó képe volt, a Rage 128-nak szintén, de ezzel jól mentek a játékok is, Matrox-al kevésbé. Riva TNT, hát, vegyes érzelmek, semmi kiemelkedő, szódával elment és occsó volt.
2004-ben kéz alatt hozzájutottam egy fullos-dobozos Inno 3D GeForce 3 Ti 200-hoz, az mindent vitt.Igaz, ez már P4-be került, PII-be a szintén olcsó S3 Savage 4 8 MB-os AGP volt, majd GeForce 2 MX 400/ GeForce 2 GTS.
-
-
Hosssszu
őstag
válasz
DarthSun #67430 üzenetére
Az a turbina kiporolta szerintem az egész gépházat.
Cyrix... 386 után az volt a következő gépemben. Pontosabban egy Cyrix MII 266 [link]
Forró volt mint a kazán, de a sebességugrás a 386-hoz képest mennyei volt, szó szerint új dimenziók nyíltak meg.
Akkor szembesültem eléször BUS sebességgel. Ugyanis vettem egy VX chipsetes lapot hozzá, ami nem tudta a 83MHz-et és nem indult benne a proci sehogysem. Úgyhogy ráfizetéssel cseréltem egy TX-es lapra, abban már minden tuti volt. -
válasz
DarthSun #67437 üzenetére
DVD- t config.sys- ben felismeri, autoexec.bat- ban mscdex- nél megáll. CD- vel nincs gond, megy. BIOS- ban minden fastesten, úgy néz ki stabil - futtatok Doom- ot azért jóideig. Szoros verseny lesz ez, fürgének látszik ez a lap.
Hoppá a RAM sebesség kisebb mint a VLB lapban, de mivel a kessek hasonlóan hasítanak, sztem nem sok jelentősége lesz, bár nemtom megtippelni ki lesz a nyertes.
-
válasz
DarthSun #67429 üzenetére
Hát ez pöccre indult. Minden ok, csak egy bibin görcsölök most, miért nem ismeri fel az optikát ? No mindegy, kiderítem, DOS alatt addig is tudok tesztelni, minden fent a vinyón. Videodriver kell majd Win3.11 alá a Matrox- hoz, avval kezdek.
Procit 100 MHz- re jumpereltem, jó is lett. Valaki használ(t) PODP- t ?, tuningolva is fémhideg a proci, az Intel már akkor is tudott valamit. -
-
-
-
válasz
DarthSun #67425 üzenetére
A manual pedig a 3 találatból a 2. Ilyen ritka lap
. Bejumpereltem a PODP- hez, azonban néhány jumper nem meghatározott. Mondjuk nagy baj nem lehet, az 5V eldöntött, 3.5V nem jelent gondot, azon is elindul a procira integrált fesszabályzó miatt, legfeljebb ha kevés neki a Watt, akkor instabil.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #67403 üzenetére
Tyű, az a PII-es build nem semmi... lehetne róla beszélgetni, mert hardveresen és szoftveresen is nagyon szépen egyben van.
Miért pont azt a Siemens alaplapot választottad hozzá?
Nagy kár, hogy több ilyen SIMMConn nem készül.
#67403: Igen, Lee Jackson mesterműve szerintem kiemelkedő soundtrack a DOS-MIDI korszakban. Számomra csak maga a zene elvinné a hátán a játékot, de a játékmenet maga (a korszakhoz képest) több egyedi és kreatív megoldást mutat fel, én csak ajánlani tudom hogy próbáld ki. DOS-on amúgy nem lehet használni ilyen nagy fontot? Esetleg Win9x alól futtatva?
-
-
válasz
DarthSun #67402 üzenetére
Meghallgattam a linken levő Roland Pro szintivel a gamet, szépen szól tényleg, 1h13m, nem semmi
, nézem hogy a játék megvan a listámban, még Ranagol szerveréről töltöttem le
, majd ha megint felteszem a P-II- őt, kipróbálom mit tud felmutatni a Roland .sf2- vel a profi modulhoz képest, de most a 486 VLB tesztsorozat a fináléban, majd következik a PCI változat....
Közben nagy figyelemmel olvasom a kialakult vitát, az ext hangmodulok vs egyéb hullámtábla, GUS spec mód, etc sokféle midi leképzésről
, nálam eddig annyi realizálódott hogy a GUS PAT és az Awe .SF2 is mocsok módon jól tud szólni.....ext profi hangmodul az árakat elnézve, esetleg akkor ha eltalálják a lottószámaimat
mod : majd elfelejtettem, ez a Rise Of The Triad DOS- os játék, DOS alatt nem lesz egyszerű feltölteni a 17MB- os MT32 vagy a 26MB- os Roland fontot a kártyára.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #67365 üzenetére
Mennyire mérik aranyáron azt a 28MB-os bővítést az AWE-hez? Jó lenne meghallgatnom rajta a kedvenc MIDI zenés játékomat az általad említett fonttal.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #67350 üzenetére
Köszönöm!
Napi "barn find":
1. Compaq Prolinea 466:
Ránézésre egy '93-94 körüli brand 486-os. Annyira nem rajongok a brand gépekért - viszont az látszik rajta, hogy minőségi alkatrészekből van összerakva. A gépet kinyitva feltűnt, hogy piszkálták már, a processzort valaki "baltával" próbálta befaragni a socketbe, 4-5 lába csúnyán el van görbülve, kérdéses hogy menthető-e még. Ráadásul, a hűtőborda telibe rá van ragasztva, szóval fogalmam nincs, miféle CPU de tippelek hogy AMD DX4.
Érdekes az integrált videokártya memóriabővítése, illetve a hangkártya, melyen van egy kis "túlnyúlás" az ISA slotnál. Talán megkísérlem a feltámasztását majd valamikor.
2. Compaq Deskpro, nagyjából PIII Katmai korszak:
A gép kinyitásakor viszont feltűnt egy turpisság, igazából csak a ház illetve a táp Compaq ebből:
Bizony, egy ASUS P5A, benne csücsül pedig egy K6-166. Érdekesen alacsony órajelű K6-os. Meg is örültem ennek az alaplapnak, szerettem volna egy normális SS7 konfigot is, végre lesz mibe tennem a K6-III procimat - már ha működik egyáltalán. Persze, kéne neki valami normálisabb házat is találni, ami nem lesz egyszerű, tekintettel arra, hogy ebből a korszakból nagyrészt olyan házaim vannak, ahol a tápegység a proci fölött helyezkedik el - ami valljuk be, szellőzés szempontjából nem éppen optimális.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #67319 üzenetére
A pcchips szvsz azt es ugy gyartotta, amit a megrendelo akart. Ha jobbat, akkor azt csinaltak, ha meg cache nelkuli, minimal vekonynyakosat, akkor azt. Az elejen boldog boldogtalan alkatreszeket gyarthatott a 80as evektol (sok mai ceg is innen eredeztetheto), aztan ahogy lenni szokott, csak par maradt fenn, es megettek a kishalakat. Nemelyikre rakerestem, meglepo modon meg leteznek, de mar massal foglalkoznak.
Founded in 1987, ECS is headquartered in Taiwan with operations in North America, Europe and the Pacific Rim. The company merged with PCChips(Hsing Tech Enterprise Co., Ltd), a major manufacturer of low-cost motherboards, in 2005.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #67076 üzenetére
Folytatom tovább a S7 P1 építési procedúrámat, nagy örömömre sikerült az 5TX52-t feléleszteni
először teszt gyanánt egy 200-as MMX-el próbáltam, majd beletettem a 233-as MMX-et amellyel használni szeretném. 3.5 x 66 -ra jumperelve megy szépen:
Ekkor gondoltam, egy kis tuning nem árthat, megpróbáltam az FSB-t 75 illetve 83 MHz-en is, de egyiken sem volt hajlandó elindulni. Érdemes lenne a feszültségen is emelni, vagy ennél a lapnál / procinál ne számítsak tuninglehetőségről?
Kigondoltam a hardverösszeállítást is (egyelőre még csak elméletben a rendelkezésre álló hozzávalókból), kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy ez így mennyire lesz szerintetek jó, vagy mit érdemes cserélni:
- Acorp 5TX52 alaplap
- 64 MB PC100 SD RAM
- Diamond Riva 128 VGA
- Diamond Monster 3D Voodoo
- Valamilyen 10/100 PCI LAN kártya, amit épp találok (Realtek RTL8139 esetleg)- AWE 64 hangkártya: van sima és Gold is, itt az egyik dilemmám, hogy tegyem ebbe a konfigba a simát, vagy "pazaroljam el" ide a Goldot?
- Quantum 6.4 GB IDE HDD --> és itt erősen elgondolkodtam, hogy a negyedik PCI slotba teszek egy SCSI vezérlőt, és keresek valamilyen HDD-t hozzá
- sárgás, de mondhatni szép állapotú AT ház
- 5,25 és 3,5 FDD meghajtók
- IDE mobil rack, optikai meghajtónak már nem jut hely
- elvileg van USB kivezetés is ezen a lapon, és nem kell külön kártyát bele tennem- Windows 95 illetve a hozzá való DOS
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #67310 üzenetére
Awe64en nincs normalis fm. A hanging bug az teljesen mas, a rakotott midinel beakadnak hangszerek. Ha idozites problemad van, az sokfele gondot okozhat, hangkartyankent mast. Pl nem detektaljak a jatekok, szetesik az fm, hibasan olvassa a memoriat, osszevissza szol, etc
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #67307 üzenetére
2290et probaltam asus bxben, abban tuti nem volt jo alapbol, nemi bios hackel mukodott nagy resze, ct3910 ugyanez. Ugyanitt guspnp ok, gus 3.74 es sbpro2 nem jo.
gus 3.74 asus txben (p233mmx) nem ok, intel socket5ben mar jo. De emlekeimben ugy el ugyanakkor, hogy abit bxben, es epox kt133as lapban vegig rendesen ment, 2001ig a gepemben volt.
-
-
válasz
DarthSun #67242 üzenetére
Yamaha XG sokáig a kedvencem volt.
Fred23: örülök, úgy beszéltél mindig róla hogy reménytelen találni ilyet, jó hogy nem adtad fel.
arn: úgy értettem hogy ugyanaz, hogy az újabb kártyától jobb eredményt várna az ember de nem mindig ez a valós helyzet.
Nálam a V+ az Aristo, és ha nem a ramok miatt, akkor nem tudom miért lassabb kb. 15%-kal a dosos tesztek alatt mint a PowerColor Trio64. -
arn
félisten
válasz
DarthSun #67242 üzenetére
Nem ismerem a yamahat, de a korai blastereken eleg eros szures van. Mindig probalkozom ujabb kartyakkal, de a pre94es jatekoknal oda lyukadok ki, hogy az sbpro mukodik osszessegeben a legjobban.
Talaltam most egy ct2260at, ami a legelso vibra, es igazi yamaha opl chip van rajta, meglepo modon olyan jatek is megszolalt rajta, blasterkent, ami az sbpron sem (az ilyen haklis jatekokrol lehet kellene egy osszeirast csinalni, mert csak a fejemben vannak). Viszont az opl3 jobb a pron, es mindenfele allitgatas nelkul tok jo a midi es a digi balansza, az sb16on meg mixerbol kellene allithatni, mert tul halk.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #67234 üzenetére
Különösen hasznos olyan lapban, aminek eleve csak 2 slotja van rá. Nekem is akadt tök véletlenül, sajnos csak 1db. Inkább használok mezei 2g-s 1066-ost, az a lap (am2+/3) hasznát veszi az órajelnek is.
Elite plus: 286-12, de iszonyat gyors VGA-val, még mindig jó, bár kamerába mászó ellenségeknél már belassul. Viszont amúgy kezelhetőbb, mint a 20-as. Iszonyat gyors VGA=CL-GD5426, ebben a lapban 7680-as Landmark eredmény, amihez hasonlót ISA kártyával csak opti 895-ös lapban láttam, túlhúzott ISÁval. Ledöbbentem, mikor megláttam.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #67216 üzenetére
"Azóta is keresem pld az UT99 UT1 grafikai modját,"
Sztem az Unreal 98 (de van benne multiplayer is) helyből jól néz ki (van belőle Gold kiadás is https://www.gog.com/game/unreal_gold ) a maga mezőnyében. Viszont az irányítása teljesen más mint akármelyik FPS-nek, valahogy pontosabban kell célozni, nekem ezért érdekes. Valamint van benne hasznos timedemo, GLide API kezelés.
-
zotyesz66
őstag
válasz
DarthSun #67222 üzenetére
Nálam most van egy Tomato TX98-3D egy MII PR233-mal, de a friss Win98 telepítés az első újraindulás után megállt bootolás közben. Mondjuk olyan sokat nem foglalkoztam vele. Viszont egy máshol telepített Win98 HDD-vel szépen elindult és egész gyors is.
Van nálam egy Soltek SL-53D5 is, de az eléggé kéri az új kondikat, abban nem próbáltam. Mindkét lap Via VPX-es, amennyire utánaolvastam, a Cyrix-eknek a Via chipsetes lapok jobbak lehetnek mint az Intelesek.
Legjobban egy FIC PA-2007 (Via VP2) lap kéne, de nem találok. -
Oliverda
titán
válasz
DarthSun #67216 üzenetére
Igen, ilyesmire gondoltam. A magneto-mechanikus technológia alapvetően gyenge megbízhatóságú és lassú, legalábbis a memória-alapú megoldásokhoz (flash és társai) viszonyítva biztosan. Kár, hogy ilyen lassan futott fel a flash, szívesen kihagytam volna a HDD-s korszakot egy az egyben.
-
unclefucka
senior tag
válasz
DarthSun #67194 üzenetére
Ez csak teória:
A 21-es láb a kódex szerint DMA Request. A régi csatin keresztül, illetve a régi IDE-vezérlővel lehet, hogy nem használja, nem használhatja azokat a memória regisztereket, amit "normál esetben" igényelne, de nem tud hozzáférni. Mindenesetre nem egy földelést ellátó láb törött le, hanem egy fontosabb és ez okozza a hibát. Ez viszont -viszonylag- könnyen orvosolható némi forrasztási-készséggel.
Én szerettem a vékony Maxtor-okat, ha rendesen voltak hűtve, akkor nem mentek tönkre, mert hát melegedni azt nagyon tudtak. -
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #67156 üzenetére
Egy ilyen öszvér VLB+PCI lapot keresek én is... legalábbis nem mennék el mellette, ha szembejönne. Egy VLB videokártyát kedvem lenne kipróbálni Voodoo 1-el, de aztán Arn felvilágosított, hogy valószínűleg nem működne.
Aztán meg ott van, hogy egy 486 DX4/100 sem elég combos mondjuk egy Tomb Raider 1-hez... talán éppen határeset.
-
Oliverda
titán
válasz
DarthSun #67144 üzenetére
Soyo SY-4SAW2 laphoz volt már szerencséd? Elvileg ez a legutolsó olyan, kereskedelmi forgalomba került lap amin volt VLB.
-
Oliverda
titán
válasz
DarthSun #67119 üzenetére
Fogadni ugyan már nem mernék rá, de határozottan rémlik, hogy a 240-es Maxtor 10 MB/s körül ment egy Am386 DX40-ben egy 16 bites vezérlő társaságában.
Most nézem, hogy a feljebb említett érték a 8 bites verzióra vonatkozik, a 16 bites értelemszerűen a dupláját tudja (magasabb órajel mellett), ergo akár a 100 megabites háló is kihajtható vele:
A VESA órajeltől függően (25-50 MHz) 100-200 MB/secet tud, tehát az a 3-4MB/s baromi kevés, ott valami el lehetett baszkurálva.
-
Hosssszu
őstag
válasz
DarthSun #67115 üzenetére
Köszi!
Igen, kb. úgy van ahogy írod. Tudja a 100-at, de természetesen nem jött neki össze a 100Mbit/sec sebesség. Mondjuk (emlékeim szerint) a 10-től gyorsabb volt.
Érdekes hogy a gigabit router nem szereti a 10-es sebességet. Persze gondolom ritka, de nem hinném hogy komoly munka lenne a gyártók részéről bennehagyni ezt a lehetőséget.
A jó öreg Win3.11. Emlékszem van rá egy 32 bites patch is, amivel néhány Win95-re írt program is elindult.
Egyébként volt nekem anno egy picimaci ISA kártyám is.
Akkor éppen az volt a fétisem hogy a 386-ban legyen USB (is).
Vettem is egy kártyát ami ISA-slotos volt és volt rajta kettő picimaci port. Az volt az elképzelés hogy abba teszek egy picimaci USB kártyát és akkor minden tuti lesz.
Hát sajnos zátonyra futott, mert az csak 16 bites picimacit tudott és USB kártyát csak 32bitesben találtam.
Pedig jó poén lett volna. -
Hosssszu
őstag
válasz
DarthSun #67108 üzenetére
Igazad van, az ISA slot valóban korlátozó tényező tud lenni.
Ezzel először akkor szembesültem mikor vettem egy ISA slotos 10/100-as hálókártyát. Ugyan a kapcsolat 100Mbit/s volt, de gyakorlatilag mégis kevesebb.
Már nem emlékszem pontosan, de az ISA mintha valahol 7MB/sec sebesség körül van. Persze lehet tévedek, de szerintem nagyságrendileg valahogy így van. -
Hosssszu
őstag
válasz
DarthSun #67103 üzenetére
Első oldal végefelé:
"Ennek köszönhetően az i-RAM elvileg szinte minden alaplappal kompatilis lehet, de azért vegyük figyelembe a gyártó listáját is a vásárláskor."De közben rájöttem hogy hülyeséget írtam, mert a leglassabb SSD is gyorsabb szerintem mint a SATA1 port. Így nem sok értelme lenne bármilyen gépbe tenni ezt a csodát.
Így inkább offolom is a hsz-t. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #67099 üzenetére
Én csak 1 okból szoktam egyetlen hardverre nem figyelni korhűség szempontjából:
Gyorsabb HDD-t, SSD-t, rakok minden gépbe lehetőség szerint.
Világéletemben útáltam, mikor a háttértár miatt volt csiga egy gép, várni amíg kerreg a vinyó... brrr.
Minden korban az adott leggyorsabb hardverek modern háttértárral hihetetlen gyorsak még mai szemmel nézve is.
A P4 3.4GHz gépemen Windows XP SSD-vel is pikkpakk betölt, talán még gyorsabban, mint a mai modern win10-es gépem. Igaz nem 4-5GB-ot tölt be a ramba, csak a töredékét -
Hosssszu
őstag
válasz
DarthSun #67099 üzenetére
Igazából a korhűséggel kapcsolatos overkillre válaszolok.
Tudtam hogy egyszer régen olvastam egy tesztet és szerencsére meg is találtam: [link]
Ezt kellene kipróbálni egy 486-es, vagy esetleg egy (Super)Socket 7-es gépben.
Ez lenne szerintem a totális anti-korhű setup. -
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #67090 üzenetére
Bazzeg.. én meg égen földön keresek ilyen DDR2 ECC ramokat a SUN szervereimbe, amiket tesztre használok itthon..
Más: Bacsis küldött nekem sli hidat..
Keresd a hibát(#67074)zoltanz: Nekem P4C800-E Deluxe-ban simán megy a kingston SSD. Igaz ez még az a korai változat amiben nem volt cache ram.
(#67073)envagyok: Nekem volt már vele üzletem, tőle szereztem a 478-as gallatin, 3 vagy 4 hangkártyára cseréltük. Teljesen korrekt egyébként a srác, nekem szimpatikus volt.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #67080 üzenetére
Igen, én is tervezek egy SS7/win98 tesztrendszert, de mindeddig DOS-os bencheket nyomtam csak rajta, nagyon szűk a közös keresztmetszet. Igazából azt se tudom, ALI vagy VIA alapon lenne inkább érdemes ezt összerakni, meg milyen videokártya kéne hozzá. DOS alatt egyszerű, becuppantok egy Riva 128 alapú PCI vagy AGP valamit, és jó teljesítményt kapok elég jó kompatibilitással, egy egész vödör videomóddal. Ahol már az AGP és a 3D API-k játszanak, ott hirtelen kinyitok egy nagy kukackonzervet. Abban mindenesetre szinte biztos vagyok, hogy nem húzott 9800Pro-t fogok velük etetni
Igazából ha végleges dolgot építenék SS7 alapra, valószínűleg az lenne a "Voodoo gép". Ha jól sejtem, ez pl. a 3DMark 2001-et kapásból kiszórja a kalapból, de talán még mást is
Szóval erre a projectre valami mást kéne megpróbálni. És akkor máris kezdem érteni a 9800pro-t, mert annak legalább saját tápcsatlakozója van, és nem az alaplapi AGP tápellátását húzza, ami abban a korban véletlenül se volt felkészítve semmi komolyan vehető fogyasztásra...
-
Oliverda
titán
válasz
DarthSun #67062 üzenetére
Én egy Epox EP-8KHA+ típussal kezdtem az "A" osztályt valamikor 2001 nyarán. Utána 2003 novemberében jött az Abit NF7-S 2.0. Utóbbit egy teljes gépbontás miatt passzoltam el, majd valamikor 2004 év végén(?) jött az A7N8X Deluxe 2.0. Erre már alig emlékeztem, ma viszont megtaláltam ezt az okos posztot.
Az A7N8X-ben halt ki filmnézés közben egy remekül húzható 1700+ Tbred B. Úgy rémlik, 2200-on ment viszonylag normális fesszel, majd jött egy laza fagyás, utána pedig sehova tovább, kuka. Azt hiszem, utána egy 2500+ került bele mielőtt 2005-ben lecseréltem az egészet a Giga GA-K8NSC-939 és A64 3000+ párosra. Nem ma volt.
"A régebben épült 462- ben meg Epox7KRA2i lap van , de most pihen a piramisban."
8KRA2i lesz az szerintem.Nagy kár, hogy pont az Abit és az Epox az elsők között hullott ki az alaplapos meccsből. Pedig mindkettő elég jó cuccokat rakott össze anno, egyedi ötletek sorával, amihez képest az Asus, Giga, MSI hármas elbújhatott.
Socket A-ból még az Abit KW7-et nézném meg, habár a KT880-osokon már ránézésre látszik, hogy spóroltak a gyártok. Legalább kb. 1 évet csúszott az optimális piaci megjelenéshez képest a chipset. Kár érte.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hobby elektronika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest