- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #93330 üzenetére
Sajnos én is ezt tapasztalom : egy alig kis bevásárlás alulról karcolja a 10 ezret, ha egy napra vásárolok sem tudok bemenni 3K alá, még akkor sem, ha alapvetően több dolgot nem is veszek ami aznap kell. 2017-ben még 4-6 ezer ft-ból bevásároltam 1 hétre kaját, most ugyanezt 20 ezerből nem tudom megtenni
Régen (még 4-5 éve is) ha volt pl 50 ezrem félretéve, akkor nyugodtan aludtam. Ma 1-200 ezer mellett simán álmatlan éjszakáim vannak.Ezt a napi két dobozzal elszívnak-ot anno anyámon láttam, de a szomszédunk is ilyen, szörnyülködve nézem mi iszonyatos pénz, és az a durva, hogy akármennyire nincs pénzük cigire mindig van. Volt ilyen barátnőm is. A hűtő töküres volt, a számlák hónapokra visszamenőleg ott álltak az asztalon, de cigi az mindig volt. Alkalmanként is rágyújtok, de ezt a mentalitást totál nem tudom megérteni ...
"Elképzelheted hogy a Fekete Avensis megáll a kuka mellett és egy rendezett ruházatú irodista IT-s kiszáll fogóval és csavarhúzóval a kukák közötti szemétből egy szétvert gépházat szétszedni." - ezen most felnevettem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92774 üzenetére
Értem srácok, akkor ahogy gondoltam valamiféle mobilizációs tevékenység ment rajta végbe (powerlimit lehúzása) ami vitte magával kb mindennek az órajelét, sávszélét. Aztán innentől fogva parasztvakítás ám szerintem GTX1080-nak nevezni, mikor GTX1065... Mondjuk P4-nek hívják
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92768 üzenetére
Ha GTX1080 akkor a teljesítménye miért GTX1060-1070 között van? Valami csökkentett mobiliziált órajel miatt?
-
válasz
MasterDeeJay #92768 üzenetére
Na ez már ló profájl a javából
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #92709 üzenetére
Plussz, nem emelted ki a legfontosabbat, miszerint beteheto valami MELLE. Ha Voodoo3 van a gepben, akkor azon igaz, hogy fogsz GLIDE hasznalataval pl Turokot vagy Unrealt tolni, de az Unreal Tournament 3 mar nem indithato el rajta, mig ha belokod a HD3850 melle a V2-t, azon menni fog a GLIDE, minden masra meg ott a rendes GPU.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92519 üzenetére
Igen, szerintem is elég jó ár/teljesítménye van, ha jól vettem ki akkor a 18 mag 36 szálas vetted, 27 ezer ft-ért szállítással együtt ma sehogy nem veszell ilyen sok magos CPU-t, még akkor is ha a Haswell alapok miatt már kicsit régi.
Ezt megküldöd 32-64GB ECC RAMmal beledobsz egy RX580/GTX1660 6GB VGA-t és a mai játékokkal full HDban eltudsz lenni, akár dolgozni is alkalmas, úgy, hogy van egy 10+ éves (félretronak már mindenképp tekinthető) platformod nagyon durván kiMAXolval.
(ezt pl 1999-ben de akár 2006-ban vagy 2009-ben sem mondhattad volna el, hogy egy 10 éves platformon te tudsz játszani relative friss játékokkal, vagy akár dolgozni is) -
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #92600 üzenetére
Oh, értem. P4-es Dell desktopból van bontott ventim, ami nagyot tol, de azért még nem szerverventi szint, főleg zajban. Szobán belül hangos, de azért nem veri fel az egész házat. Ilyesmire gondoltam inkább
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92519 üzenetére
Engem érdekel, de ha jól láttam a Haswell-E topicban fejtegeted
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92550 üzenetére
Hehe, én már akkor 8550-est csináltam volna belőle, úgy jobban hangzik
Anno régi Radeon 9500-akból csinálgattam 9700Pro-kat -
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #92581 üzenetére
Itt 2 ventit tettél egymásra? Nincs bontott szerver ventid, vagy valami, ami ahhoz közeli?
-
válasz
MasterDeeJay #92583 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #92581 üzenetére
Szerintem ez már készen van.
-
Francia91
veterán
válasz
MasterDeeJay #92574 üzenetére
Hmm, erre kíváncsi leszek
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #92570 üzenetére
A dx12-ről szólván, elképzelhető, hogy az nem fog elterjedni egy jó darabig (vagy egyáltalán nem). A dx12 nem visszafele kompatibilis a régebbi hardverekkel, a hardveresen dx11-es kártyákkal is csak akkor, ha külön dx12 drivert ír hozzá a gyártó.
A másik probléma az alternatív operációs rendszerek támogatása, pl linux alatt a dx9-et, és dx11-et opengl-re wrapperelik, viszont a dx12 nem wrapperelhető úgy openglre, hogy a végeredmény hatékony legyen. Csak vulkanra lenne wrapperelhető, ami megint csak nincs elterjedve, és túl új. Vagy ha ez nem opció, akkor csak szoftveresen lehet rendelni. Emiatt kompletten át kellene írni a cuccot a fejlesztőnek, ha az linuxra, androidra, ifosra, hasonlókra adná ki... A dx12 ezen felül a windows még régebbi változataival sem kompatibilis.
Meg a dx11-hez képest igazából nem ad semmi pluszt. Sebességben talán 20-30%. Kérdés az, hogy megéri- e ez a plusz sebesség azt, hogy szoftveres, hardveres problémákat kelljen kerülgetni, a végfelhasználók jajveszékelését hallgatni, a véleményem szerint nem. Erős a gyanúm, hogy ha valaki a directx mellett dönt, akkor az általa használt verzió a dx11 lesz, és nem a 12, még évek múlva is.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #92568 üzenetére
A dx11 egy 14 éves api, ne tévesszen meg az, hogy csak mostanára sikerült elterjednie a windowsos játékok piacán.
-
Pikari
veterán
válasz
A modern kártyák UEFI-sek, csak itt a "modern" szó a legmodernebb generációkat jelenti. De ha nagyon keresgélni akarsz, akkor régebbi kártyákhoz is találni időnként uefi képes video biost.
-
válasz
MasterDeeJay #92562 üzenetére
Értem...de köszi
nem fontos, elegendő nekem gyári állapotában. Amint a képmentéseken is látszik, szépen, auto UEFI and Legacy módban a megfelelő kártyához a megfelelőt húzza be. Valamint XP is van a gépen, ott meg csak a HD6850 aktív, és nemtom hogy hackelve is megfelelően működne-e
.
-
válasz
MasterDeeJay #92557 üzenetére
Márhogy mire nézel rá
, nem biztos hogy jól követem a történést. Külső írót 2 gépen is használok, 1 DVDRW és 1 BDRW is lóg USB kábelen.
Emiatt választottam a 90W- os, 8C/16T 2640- es procit, az még az elmegy terhelés/VRM- nek sztem-gondolom
-
jokeph
nagyúr
válasz
Gondolom, CSM mód nincs a lap BIOS-ába rejtve.
#92555DarthSun: 9400GT és 6600GT párossal simán indult a Raptoros konfigom.
Pedig, DVI-HDMI átalakítót kellett használjak, és lustaságból a GTX 1070 helyére fűztem őket be, azaz kirakott tartóba, 3.0-ás 300mm-es Coolink Riser kábellel csatolva (a lap elsődleges x16-os (és egyetlen) slotja gen 5.0-ás)).
CSM természetesen enabled.
Ment a Quadro FX 1800 is, ehhez már a drivert is fellőtte magának a W10x64 PRO. -
válasz
Szintén E5v3- as konfigon a HD6xxx(konkrétan HD6850) nálam sincs UEFI pipa, a 6600GT- n meg rendben hogy nincs. A GTX1650- en persze már van, mondjuk ott már asszem egyértelműen kell hogy legyen, bár már az is elavult-belépő kártya, de a retro/félretro játékokhoz bőven jó, és nem gyötri a tápot.
A Kínai mesterlapon a BIOSban az UEFI and Legacy van bejelölve.Bírom a FélretroOverkill témáidat, én is foglalkozom hasonlókkal, bár a bonyolultabb implementációkhoz nem értek, csak amit alapból kiad a vas.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #92435 üzenetére
Az LGA1700-as lapjaink (Supermicro) a 12. genes cuccokhoz, mar nem tudnak CSM-et.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #92432 üzenetére
Mintha Intel hidban nem lenne mar LPC a CSM hivatalos kivezetese ota. AMD-t nem ismerem.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #92426 üzenetére
Az teljesen mukodokepes dolog, 20 eve, mikor eltunt a PCI, es kellett valami cegnek ISA gepet osszerakni, akkor az LPC headerre drotozott icvel hamoztuk ossze az ISA-t egy dobozban.
A topicban tobbszor elokerult ISA-t tudo 775-os lapok is mind ilyenek. A PIIX4 hozta be az LPC-t es a 810/815/820/830 csalad vitte magaval az ISA-t, az osszes ujabb Intel chipseten az ISA mar egy LPC-ISA bridgen log.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #92429 üzenetére
thunderbolton 3dfx eGPU
most már muszáj lesz megcsinálni...
nem tudom mikor lesz időm ezzel foglalkozni de ez az LPC-ISA dolog már nekem is foglalkoztatja afantáziámat egy ideje. remélem nem csak levegőbe beszélés az az open source dokumentáció
-
jokeph
nagyúr
válasz
Na, erre kíváncsi leszek.
Mindig vannak ötleteid !Kérdés:
hogy lehet az, hogy egy s1200-as lapban (Gigabyte H510M) nem kel életre egy RX 480-as VGA, 10.gen i3-10105F mellett ? régebbi AM3+-ban mene.... (másik topikban feszegetjük a dolgot).
i5-13600K+B660M asrock Steel Legend lapban, CSM enabled, GPT-s W10x64 PRO mellett simán meghajtottam ezeket (origi VGA-m GTX 1070): GTX 960, R9 380 (ez már régebbi az RX 480-nál), GTX 745, Quadro FX1800, 9400GT és 6600 GT.
Ráadásképpen (ha számít) nem direktbe, hanem riserrel, a 9400GT/6600GT pároshoz DVI-HDMI átalakítót is kellett használjak a TV felé, a többin volt DP port, így azok mentek a monitorra.#92429MasterDeeJay: rákérdeztem az RX 480 pontos típusára, éltem ezzel a gyanúperrel én is, még nincs válasz.
GTX 680-al ugyanez van neki.
Új gép, kicsipogja mint a szél mindkettőt.
Javaslom neki, hogy rakja újra a CPU-t, mert ez lehet kontakt probléma is a cpu socketben (AMI BIOS - 5 rövid fütty, sőt lehet rossz CPU vagy bármi más ami foglalatba van csatolva). -
fatpingvin
addikt
válasz
teljesen valid az elképzelésed és jómagam is igen erősen agyalok egy LPC-ISA riser kártyán. egy komoly limitációja van csak, a bus mastering LPC-n már nem fog menni, de pl egy gravis pont jó lehet szerintem. ami nagy kérdés az az hogy a BIOS vajon képes-e kezelni a dolgot.
viszont ugyanitt ajánlom figyelmedbe hogy létezik PCI-ISA adapter kártya is, bár az nyilván nem ugyanaz.
ugyanitt: erre a marhaságra is ugyanúgy szeretnék feliratkozni mint anno az AGP-PCIe témára
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #92395 üzenetére
"Persze az igazi a total open source bios lenne, uefit meg kidobni a fenébe mert több kárt teszt mint amennyi haszna van."
coreboot masterrace
igazából csak annyi kéne hogy az x86 CPU-k ne legyenek teleszemetelve mindenféle totál felesleges mesterséges limitációval és már jók lennénk.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92389 üzenetére
Szép.
Én most egy pénztárgép lapot néztem:
Intel Elkhart Lake Celeron J6412, 4 mag 2,60 GHz
Intel UHD Graphics (Elkhart Lake 16 EU)
4 GB Ram DDR4
128 GB SSD
3DMark05: 5300 pont -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92397 üzenetére
4000ft nem kevés érte, ha azt nézem, hogy a vele jasszoló foglallatos I5-ösök 5000ft-tól indulnak ... OK, ez ritka meg hype, meg nagy tuningra.
"a full bloatolt win10 sok neki vagy a 4gb ram kevés vagy a nagyon korai kongston ssdnow200 256gb" - kb ebben a sorrendben. Én 2015-ben vettem, és tavaly cseréltem le egy 4th gen I3 4170-re, mert mert már 8GB RAM mellett is gyengécske volt. -
KROK640
nagyúr
válasz
Nekem is van egy Pentium G3258-as, MSI Z97 GUard PRO-val.
4600MHZ-et ment kis feszemeléssel, de 4GHZ környékéig feszemelés nélkül is elvolt. Jelenleg le van tárolva egy GTX960-as és 16GB RAM társaságában. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92392 üzenetére
Alakul ez.
mivel hűtőd, hőfoko hogyan alakulnak ? -
zotyesz66
őstag
válasz
Ezeket is csak Z-s lapban lehetett húzni hivatalosan. Voltak, akik engedélyezték másmilyenben is, de aztán ott is lezárták BIOS frissítéssel, ha jól tudom.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Anno piszkálta a fantáziámat (úgy 5 éve), de letettem róla.
Aztán lett a G4560 helyére a Z270-es ITX lapba egy i3-7350k - 4,9 GHZ benchre, stabilra 4,8 GHZ (HT ON).
Kíváncsi vagyok, meddig jutsz vele. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92372 üzenetére
Hm, de érdekes ez a post. Megnéztem a listát, fura, hogy az ASUS V3400TNT is fent van, ugyanis nekem egy olyanom még volt is
(Sajnos elcseréltem egy Manli TNT2 M64-re, de kényszerhelyzet volt) -
KROK640
nagyúr
válasz
Na most leesett az állam.
Cserélhető GPUról még nem hallottam (bővíthető VRamot viszont még a Celeron A-s időkben kitaláltam, hopgy lenne slot a VGAn is mint a lapon, és lehetne VRamot belepattingatni), ahogy a 4GPU-s RX580-ról sem.
Az a 4 GPU-s RX580 egybe nyák nagyon durva főleg így hűtés nélkül.A Vega teszt GPUkon (a piros fura alakúak) meg eléggé össze-vissza van a hűtés, ezen a képen a balsón a fekete hűtés az egy az egybe olyan mint a HD8470-es hűtése.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92368 üzenetére
Ha kész van, majd linkeld be
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #92375 üzenetére
többre tippeltem a V540-et. ha egyszer megunnád jussak eszedbe
igazából kb akármennyi GPU lehetne egy kártyán, PCIe switch mögött pont ugyanolyan mintha alaplapi slotokba pakolnál. annak meg nyilván oka van hogy 2nél többet nem nagyon szoktak felrakni egy kártyára.igazából ami szerintem elég nagyot menne ilyen fronton az olyasmi amit C_Payne is készít: PCIe switch és 2-4 slot, csak valami olyan kialakításban amibe kb szabványosan lehetne vidikarikat pakolni.
-
fatpingvin
addikt
válasz
ez az első a 4 GPUval ez meg a kánaán... tényleg inkább ezeket kéne nekem is néznem, nem a kiadottakat.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #92356 üzenetére
na ez a másik ez viszont tényleg fullos... mennyi volt az annyi?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92360 üzenetére
Ha nem kiadott kártya, akkor hogy tudod megvenni?
Majd jöhetne pár teszteredmény, hogy mit mutat valójában -
KROK640
nagyúr
válasz
Két magos kártya? És olyan Vega 56 szint lehet. Azért többet várnék, pláne sok-.sok HBM memóval.
Mindenesetre izgalmas darabnak tűnik -
válasz
Eléggé megkedvelted ezeket a különleges kártyákat. Nem semmi hogy új is van még, bár régebbi cuccból is került már elő vadi új.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92352 üzenetére
Hogy ez nem bírt ennyi lenni mikor az egekben voltak a VGA árak. Amúgy olyan GTX980 körülire saccolom a teljesítményét. 8GBval.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #92352 üzenetére
na majd egyszer lehet én is rámegyek erre, 2 ilyet igencsak el tudnék képzelni abban a szerverben amit inéztem magamnak... 80k-ból egész korrekt computing node lenne
mellé mehet a FirePro S9300 x2, teljes lenne vele a szett
-
MaxWil
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #92321 üzenetére
Bocsánat! A képig olvastam csak az írásodat… Elszakadt a cérna és véresre karmoltam magam.
Az elképzelés érthető és jogos. Szüleim gépében én is egy márkás kis teljesítményű tápot használok, ahol nincs dedikált vga, se hdd
Néztem pár tesztet még annak idején, ebben a 100% körüli és feletti kihasználtság témában (nem a hatásfok.), de valahogy mindig is ódzkodtam tőle. Jó ha van tér nyújtózkodni, de azt is csak rövid ideig és csak akkor ha feltétlenül szükséges. Az önvédelmi funkciók tesztelése nálam kimaradt. Igyekeztem mindig a biztonságos oldalon maradni, mivel sose volt annyi fölösleges pénzem, hogy megengedhessek magamnak egy új alkatrész beszerzését a frissen megölt helyett.
Erre jó példa a 3.06 GHz-es P4-em és a 300W-os Deer tápom esete. 3-4 alkalmanként nem volt hajlandó indulni. Hasonlóan A64 + 6800U kombódhoz.Szvsz a táp sorozat több tagja (300-350-400-500 W stb.) nem feltétlenül használja ugyan azokat az alkatrészeket (pl. az 500-asban legyen egy 25A-es FET, a 300-asba egy ugyan olyat raknak csak 15A-es változatban.) Ez már bőven elég ahhoz, hogy ne tudj kisajtolni belőle akkora pluszt.
Sok sikert a teszteléshez. Imádkozom, hogy semmi ne haljon meg
Ui: Azt viszont nem tudom, hogy egy kimeneten pl. zárlatos kondi, hogyan hat vissza a védelemre.
(Szakmámat tekintve műszerész vagyok, de egyáltalán nem értek hozzá.)
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92321 üzenetére
Köszi
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92317 üzenetére
Mi ez a program amit futtatsz rajta?
-
MaxWil
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #92317 üzenetére
Te aztán bátor vagy
Egy 300-as tápot kínzol egy 240 W-es kártyával, aminek min. 550-es táp ajánlott.
Azért ne csodálkozz, ha nálad is elpukkan valami. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92101 üzenetére
Hát ez nagyon gyenge ...
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #92090 üzenetére
Nem a hutoborda miatt?
-
ityam
őstag
válasz
MasterDeeJay #92061 üzenetére
sajna nincs tippem én úgy tudtam csak a Z-s chipsetek tudnak szorzót állítani.
-
Francia91
veterán
válasz
MasterDeeJay #92051 üzenetére
Nekem ezen konfighoz van M2000 Quadro kártyám, YouTube 1080p/60 fps-t szépen viszi, mindenféle röccenés nélkül
Pont azért vettem hozzá, mert ár/érték arányban jó (a YT videokódolást is figyelembevéve), és ha már Xeon proci, legyen "munkaállomás" jellege a gépnek a Quadro kártyával, korabeli címek közül úgyis majdnem mindent visz maximumon -
Francia91
veterán
válasz
MasterDeeJay #92042 üzenetére
Akkor elnéztem, anno mikor utánanéztem, VP7-et írt az oldal, ahol keresgéltem
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92042 üzenetére
Sima 2000-et tégy bele, az kellően gyengusz. Vagy FX 1800-at.
-
Francia91
veterán
válasz
MasterDeeJay #92040 üzenetére
Csak VP7....
-
zotyesz66
őstag
válasz
MasterDeeJay #92032 üzenetére
Korban hozzáillik és budget: GTX750 Ti.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #92032 üzenetére
Grat jól néz ki.
Ami nagyon jó fél-retro ár/érték arányú használt Vga sztem Fermi-s Quadro 2000 1GB GDdr5 128 bit (~Geforce GTS 450) -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #91884 üzenetére
Aha, és akkor gondolom cégekhez mentek.
Azért évi 30-40 gép nem kevés, az havonta 3-4 gépet jelent. Én 2009 óta nem kaptam semmit egyetlen egy kivétellel, mert Jokeph küldött nekem egy P35-ös Giga lapot egy C2D procival -
MaxWil
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #91871 üzenetére
Most kapásból nem emlékszem, de engem a occó kínai noname tápokra emlékeztet egy kicsit (codegen-mercury-iso power stb.) Esetleg a Milyen tápot vegyek topikban tudnak közelebbit mondani.
Kimeneten lévő kondik cseréje újabb és lehetőleg minőségire mindenképpen javasolt lenne használat előtt. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #91875 üzenetére
Nem semmi! Egy ideig éltem Veszprémben, de egy árva használható hardverekkel teli kukát sem találtam
-
Pikari
veterán
válasz
Ránézésre elbírja az alaplapot, a ramokat, a core2duot és a 8600gt-t is, egy vinyó, egy optikai meghajtó társaságában. De azért egy 8800gt/4850 szintű kártyát én már nem pakolnék be ilyen táp mellé.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Az eredeti gyártót én nem tudom megállapítani. A kondik minőségét és állapotát se.
Nincs benne PFC, de az nem baj. Ami be volt tervezve azt nem spórolták ki. A hálózat felé a zavarszűrés is megvan. A vezetékek keresztmetszete is rendben.
Ránézésre rendben van. Nem néz ki rosszul. Szép tiszta kívül belül. Meg lehet próbálni használni.
szerk: Core 2 -be a 12V/20A miatt inkább csak OC mentesen valami középszerű max. 100W GPU-val.
-
válasz
Mondjuk a tápokhoz nem túl sokat értek, de a fotók alapján jó, bár a hűtőmodulokat nemigen látni, a pufferkondik kicsit látszanak azért
. Milyen korú hardvert hajtana ?, -5V- ot nem látok(ISA hangkártya), ha csak PCI-PCIe, akkor ok, persze utóbbi esetén kérdés hogy mennyi az abszolúte igényelt Watt, régebbihez ok, újabbhoz általában combosabb táp kell.
-
KROK640
nagyúr
válasz
így szét szedve, szerinted mik a kilátások?
(bocs. ezt nem tudtam kihagyni)
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #91815 üzenetére
Variáció stock Intel proci hűtőre:
Alany: XFX R9 380 4 GB
Saját munka, haver VGA-ján beállt az egyik venti, lekötni rombolás nélkül nem lehetett volna, nem akartam szétvágni a közös kábelezést.
Mivel ez 2021. december 23-án adta fel a harcot, esély nem volt ventiket szerválni.
így fötörtem a garázsba, és találtam a hűtős pakkomban 2 egyforma (motorerőre is) Intes s775-ös Intel cpu ventit.
Kis méretezés, próba, majd gyorskötözővel fixálás.
Beüzemelés másnap (2021.12.24), alaplapra rádugtam a 2 ventit (Gigabyte B365m-es lap CHA FAN1 és 2-re), BIOS-ból beszabályoztam és azóta is töretlenül így megy (max 60 fokos nyélre hajtva). Nem túl halk, de hatékony, haver meg nem zajérzékeny.Anyagkereséssel, teszteléssel együtt megvolt durván 2 óra alatt. 0 ft költséggel.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Fogjuk rá hogy intel Arc kártya.
-
fatpingvin
addikt
válasz
ez pont olyan mint amiket én szoktam összehozni. szarul néz ki. kérem
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #91317 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #91319 üzenetére
Bármi bootolható usb stickről, mert a floppy emulációt a bios kontrollálja. De teljesen random, hogy a tool megy -e vele. Van, ami bebootol, de már egy DIR parancstól is állóra fagy pl.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #91317 üzenetére
és még nekem mondják néha, hogy minek a gépembe floppymeghajtó. usb to floppy adapter rulz.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #90683 üzenetére
Nem semmi gép (I9 7980XE proci, 56GB RAM) adtál alá hardvert keményen.
Ez is érdekesség, mert ma még az Intel kártya eléggé ritka, A770 16GB-os legalábbis.
Úgy vélem, hogy ilyen kártyát akkor érdemes venni, ha az ember újabb játékokkal akar játszani, mivel mint ahogy írtad is DX7-8-9 nem megy neki. -
válasz
MasterDeeJay #90683 üzenetére
Jó az, bár tényleg elég nagy a különbség a Car high és low között. Mondjuk a Car high sok relatíve erős konfigon is képes beszaggatni, a kritikus helyeken, főleg Ati/AMD kártyával, NV- vel általában simább.
szerk : ja és a Win11 is degradálja alaposan a retro 3DM2001- et....lasúbb proci+videoval 100k fölé mentem XP alatt.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #90182 üzenetére
Aztán jött a ram beforrasztgatós idő 1 dollárral olcsóbb így.
pl Apple MacBook air 2015 4 GB Ram (Logikai kártyával cserélhető, de ugye az nem volt gazdaságos)
Valamint nincs forrasztva, de szét kell szedni teljesen ugyanígy proci bővítéskor, fejlesztéskor.
Valamint manapság nincs is nagyon "strapabíró" noti.
Tervezők fantáziája viszont meglódúlt ha tápcsatlakozok méretei, formáiban vesszük. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #90078 üzenetére
sajnos elveszett pár Ciprusi fotóm
Vagyis megvannak FB-n. de iszonyúan szar minőségben. Jó lenne visszanyerni a régi minőséget.
Ezeket vissza szeretném skálázni, ehhez milyen szoftvert és milyen jó tanácsokat mondanál? -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #90071 üzenetére
Tetszik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
WOW!
Nekem még a textúra cserélgetés sem menne szerintem
Bár.. .a franc tudja, az Unreal Tournament 1-nél megoldottam.
Erről az AI-s képfelskálázásról írhatnál itt vagy PMben, mert pont szükségem lenne rá! -
válasz
Az komoly, én nem értek annyira hozzá, hogy variáljam a grafikát.
-
válasz
MasterDeeJay #90062 üzenetére
Cégeknél azért is maradhatott ki, mert egy átmeneti cucc volt csak. 2009 végén mutatták be, alig 1 évvel később meg jött a 1155. Ráadásul akkor az AMD sikerrel vitte az alsó kategóriát a Phenomokkal, így tömeget sem adtak el belőle. Pedig nem volt rossz, csak ilyen elfeledett generáció.
Közben kicsit tákoltam. Ha nincs SIPP RAM-od, akkor toldd meg pár lábbal. A forrasztás nem lett szép, mert erősen fáztam a műhelyben, így rohammunkában készült a 2 x 1M
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #90057 üzenetére
Értem. Én notira gondoltam, azért 50% teljesítmény többletet tudott mutati az első generációs i3/i5 a Core2Duo -hoz képest Az most pont érezhető lenne böngészéskor pl Youtube főoldal és hasonló oldalak megnyitásakor.
-
válasz
MasterDeeJay #90057 üzenetére
Az első gen Core i egy nagyon jól tuningolható cucc volt, csak éppen macerás a Core 2-hőz képest. Alapjáraton mondjuk egy i3 530 nem volt nagy durranás, valamiért az Intel benne hagyott 1GHz-et. Így az AMD aktuális szériája tudott versenyezni vele és árban jobb volt. Persze csak addig amíg meg nem tuningolta az ember, mert akkor magára talált. Meg aztán egy nagyon átmeneti, ideiglenes rendszer volt amit a sokkal könnyebben használható Sandy lemosott a piacról. Főként a jól tuningolható, évekig elegendő tartalékkal rendelkező 2500k/2600k. (A műhely gépem még mindig 1155 alapú...)
A DDR3 már korábban megjelent, amikor megjelent már nem volt igazán drága opció. A Phenom 2-es széria és a Core 2 is azt szerette, tehát új gépnél nem volt kérdéses a megvétele.
Talán érdekes lehet így 12 évvel később a korabeli véleményem róla.
-
válasz
MasterDeeJay #89852 üzenetére
Értem, akkor sima RAM- al átvált az IMC arra a módra. Mert amúgy teljesen jól üzemel, csak azt tudnám melyik BIOS menü váltja a T3- at 2 vagy 1- re
-
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay #89838 üzenetére
Ugyanazon socketben Xeonnal is csak az unbuffered ECC megy vagy nem? Én hiába ajánlottam fel egy kisebb összeget is az E3-nak, nem volt hajlandó elindulni reg ECC modullal
-
válasz
És ha tudja a lap+proci, de csak sima RAM van benne, akkor mi a helyzet ? Nem megkerülhető, menni akar, de nem tud, ilyenkor mi az ábra, vagy hogy van ez ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ilyen szinten okés a dolog, a mennyiségi lehetőségeket nem tudtam sosem kihasználni, ahhoz kicsik a ramjaim (4 GB), illetve karcsú a 4 db ramslot.
Az alacsony szintű, egyszerű hibákat gond nélkül lejavította a REG ECC-vel szerelt Asrock X79 Extreme 9-es lapom, ez 8 ramslotos, és mint kiderült az egyik slotnál generálódtak a hibák (ezeket a HWINFO64 szépen mutatta)- a CPU-t kizártam, a ramokat is, maradt a lap vagy a ramslot problémája - kár érte, kiváló ügynök volt.
7 db modullal használható, de akkor iss.Amikor azt írtam, hogy nem használom ki, arra gondoltam hogy nem olyan jellegű a felhasználás.
Ettől persze a gép használja, ha kell. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #89824 üzenetére
Ezt adom, s2011-es Q67 PCH-s kína lapban simán megy Xeon CPU-val a Quad-CH REG ECC ramokkal iss.
-
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay #89830 üzenetére
A HP Microserverekben is volt E3-12xx, de az intel és asszem a supermicro is csinált 1U rackszervereket LGA1155-tel. Hogy ennek mi értelme volt azt nem tudom, árban sem volt lényegesen olcsóbb...
-
válasz
MasterDeeJay #89824 üzenetére
Hát de a proci Xeon, akkor nem értem...
-
válasz
MasterDeeJay #89819 üzenetére
Gondoltam is rá hogy megnézem a gépemben próbából a 8 gigás reg ecc-t, egy E3-1240 van benne.
A lap egy Lenovo IS6XM, ami elvileg Q67-es chipsetes.
Kezeli szerinted? -
petakpa1
őstag
válasz
MasterDeeJay #89790 üzenetére
Köszi, akkor nem buzerálom
.
-
zsid
senior tag
válasz
MasterDeeJay #89514 üzenetére
Benne van mindkért expansion board, így mehet bele videókari is. Még PCI-E tápkábelt kell hozzá szereznem, utána kipróbálom mit tud.
Van egy Sabertooth X79-em és egy Asrock X58 Extreme-em amit még nem volt időm kipróbálni. Az Asrock lap 3x PC3-10600R-rel érkezett. Ezek mennének reg eccvel is? Van 4db 16GB-os 12800R modulom, az jól mutatna az E5-2680 mellett.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #89298 üzenetére
Az ez elotti sorozatukbol van itthon tukrozve a hazi szerverben ketto SATA csatolos valtozat (S3500, 600 GB). Ez aszem 2013-as, Data Center SSD. Idleben 45-50 fokos, es kell neki a 12V. Csak 5V-t ado csatlakozasnal meg sem nyikkan.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #89291 üzenetére
Oke, de a solder joint sem olvad meg 100 fok korul, ha meg nem kell huteni, azzal pedig elsosorban csokkented a koltseget (nem kell penzt kolteni se bordara, se fanra), illetve ugye, a zajt is meg a fogyasztast is (nem kell fan, nem fogyaszt a fan). Egyebkent, ez a 6xxx sorozatu Radeon amugy is egy katasztrofa, raadasul az AMD nem is adott ki javitott reviziot a chipekbol (az nVidianak volt par evvel korabban ugyonilyen fiaskoja a 8xxx sorozattal, de o legalabb adott ki javitott reviziot, ami mar nem doglott meg). Brand gyartok desktopjai, workstationjai, notebookjai hullottak tonnaszamra a 67xx, 68xx es 69xx kartyak kataszrofalis problemai miatt.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #89287 üzenetére
Nekem volt ilyen Asus-om, valami Hynix GDDR5 RAM chipek vannak rajta. Anno megkerestem a datasheetet, kb 115 fokig elmehet a chip (ez az abszolut max), 95 fokig pedig minden teljesitmenyadat is normalis volt a specko szerint, szoval nem kell arra hutes.
-
válasz
MasterDeeJay #89287 üzenetére
A ventit rosszul tippeltem, azt hittem 2- es változat. Hasonló az enyémhez, de annak a nagyobbik testvére.
-
válasz
MasterDeeJay #89283 üzenetére
Melyik modell ez a 6850 ?, látom 2x6pin táp van rajta, meg 2 ventis. Az enyém csak 1-1 táp/venti. Ja, a GTX580- on sem ér hozzá a VRM- hez a borda, meg a nyák is hajlott, asszem már gyárilag, mindenesetre hozzám már így jött, de működik.
A fő gépeimben a lapok is Asus- ok, de mennek jól, a 24/7- es a belépő lappal folyamatosan. A tartalék géppé váltott AM3+ is Asus, mondjuk az erősebb modell, de régóta műkszik szépen.
Asrock- ból pár cucc van, régebbiek, mondjuk a középretro Win98 kompatibilis 775 lap is megbízhatónak tűnik.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #89283 üzenetére
Abszolút egyetértek a DCU-val és az Asrockkal kapcsolatos véleményeddel is, és alá is tudom támasztani mindkettőt.
-
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #89241 üzenetére
Ősi IP kamera digitalizáló. Van benne RS485 is a kamera vezérléséhez, forgatóhoz. Az Ethernet megy a "központba" az RS485 a kamera/forgatóhoz.
-
user12
őstag
válasz
Kezdetleges NVR cuccnak tűnik.
-
Czo
addikt
válasz
Ha leveszed a tetejet mi van benne? Ez nem valami "hazi" cucc?
-
Francia91
veterán
válasz
MasterDeeJay #89123 üzenetére
Gyárban vagyok CNC gépen (2 db CNC marón dolgozok), Dell Precision gépünk van, de tiszta belseje
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A tökéletes hűtés éjjel-nappal: ARCTIC FREEZER 8A! Most csak 7.500 Ft!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRCSÖKKENTÉS - RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest