Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egy kamerát dobhat, egy fontos S Pen funkciót visszahozhat az S26 Ultra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mire jó a mild hibrid?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dragon3000 #39 üzenetére
Csatlakozom. Bár nem akarom a T-t védeni, de csak azt a szart öntsük a nyakukba, amiről ők tehetnek. Vagyis az, hogy valahol nincs optika, az nem biztos, hogy a T sara. Jelenlegi pártunk és kormányunk vezette be a vezetékadót, így nagyon meggondolják a telkók, hová visznek optikát. Vagyis hogy visszahozza-e az árát, fenntartható maradhat-e, ... (lesz-e elég megrendelő, aki hosszabb távon is fizetne - a jelenlegi megrendelői bázisból látják, hogy hány családban van, és nagyjából lehet következtetni, hogy ebből mennyit érdekelne/mennyien fizetnének egy gyorsabb hálózatra). Ha van rá valamilyen támogatás, akkor könnyebb, de az adót ki kell nekik termelni akkor is az előfizetőkből (a direkt net adó ellen volt nagy felvonulás, ez a mostani indirekt esetében meg mindenki nyugodtan nézi, hogy hogyan fejik meg őt magát is, hiszen 'úgysem érint engem, majd a telkócég fizeti' - ja, csak az ő emelt szolgáltatási árából).
-
makoss
veterán
válasz
Dragon3000 #39 üzenetére
Én tudnák mondani olyan települést ahova abszolút fölösleges volt a fejlesztés
-
Dragon3000
nagyúr
Max neked és annak baj, akinek gyorsabb kellene. A szolgáltatónak több körülményt is figyelembe kell vennie, megéri e a fejlesztés, visszajönne e a belefektetett összeg vagy sem, mert a képed alapján, így sem valami olcsó a szolgáltatás, ez mellett milyen buktatók jönnek közbe, hány helyen állják útját a fejlesztésnek... Nem egyszer lehetett olyanról hallani, hogy annyi szarba akartak belekötni a tervezés esetében is, hogy a szolgáltató inkább hagyta a francba az egészet, mert akkora ráfizetés lett volna a számukra.
-
makoss
veterán
válasz
Dragon3000 #33 üzenetére
Ez a baj
Ezen már illő lenne változtatni, az itteni polgármester sem érti miért hagyta ki a Telekom a fejlesztésből egy olyan város mellett, ami az ország egyik leggazdagabb városa!#34 Márton Ha nem érted a te bajod, így jártál! Érthetően leírtam mi van, olvass vissza, nyomtasd ki és olvasd fel magadnak vagy te tudod....
amúgy meg: [link]
-
-
woodworm
veterán
Bár közben kiderült, hogy felhasználói oldalon volt a hiba, de ma már nem elég csak a garantáltat nyújtani. Az ÁFSZ-ben háromféle sebesség van megadva:
- Maximális sebesség
- Rendes körülmények között elérhető
- Minimális (ez futott régebben garantátnak)Optikán pl. a telekomnál 800Mbit/s a rendes körülmények között elérhető sebesség és 300Mbit/s a minimum. A törvény szerint a rendes körülmények között elérhető sebességet az idő 90%-ban nyújtani kell. Tehát, ha valaki folyamatosan a minimumot alig meghaladó sebeséget mér, akkor jogosan reklamál. Természetesen reklamálás előtt érdemes a saját eszközök hibáját teljesen kizárni.
-
makoss
veterán
Nálunk 3 féle sávszélesség van: 15, 30, 50. Ha lentebb megy kb 30 megára 50-ről, már szólok nekik, hogy állítsák vissza.
Legutóbb mondták, ha visszaesést tapasztalok, mérjek pár speedtestet, és küldjem nekik el az ügyfélszolgálatra mail, és utánanéznek... -
makoss
veterán
Nekem meg még mindig 50 mega van ami szinte semmire nem elég
#18 Csandi Én meg még mindig a netről beszélek nem az otthoni hálózatról aminek (nálam) semmi értelme, mit kezdjek vele?
#21 Dragon3000 Tudom máshol sem jobb, de én az itthoni, közvetlen szomszéd településekből indulok ki, hogy jóformán mindenhol van giganet csak nálunk nincs
#22 niof Nálunk meg a 30 megát is jónak mondják a szolgáltatók az ötven megához képest, de ha ezt náluk oxigénként kellene mérni már rég megfulladtak volna!
#24 jerry311 A netezés 1 dolog, csak messze nem mindegy milyen gyorsan!
-
niof
veterán
válasz
Dragon3000 #28 üzenetére
Hát, most megnéztem, és a port forwardjaim is hiányoztak. Persze működött alapbeállítással is, de most visszaállítottam, ahogy kell.
Egyébként fogalmam nincs, mi történhetett. Az fix, hogy a QoS-t nem kapcsoltam be szándékosan. Az lehet, hogy egyszer valamit csesztettem rajta, és az bekapcsolta, de nem rémlik, és nem is tudom összekötni semmilyen eseménnyel...
Mindenesetre eztán azért időnként rá fogok nézni a beállításokra... -
Dragon3000
nagyúr
-
niof
veterán
válasz
Dragon3000 #26 üzenetére
Hoppá! Megtaláltam a problémát. Valamiért a QoS be volt kapcsolva a saját routeremen. Bevallom férfiasan, eszembe nem jutott, hogy megnézzem, mert semmi más probléma nem volt. Szerinted olyan lehet, hogy mondjuk egy frissítés bekapcsolja? Csak mert én tuti nem használtam. A router meg automatikus frissítésre van állítva. Asus TUF-AX5400.
Egyből tudott egy ilyet: -
niof
veterán
válasz
Dragon3000 #20 üzenetére
Van a t-s optikai modem, utána a saját routerem. A t-s cucc wifije és a telefon opció ki van kapcsolva. Ez fix, mert nincs más SSID a közelben, csak a szomszédomé. Mikor bekötötték, egy darabig rendben volt. Azóta be sem léptem rá (a t-sre), mert végül is működött, csak nem volt meg a sávszél. De OK, átnézem a beállításait.
-
niof
veterán
"OK, ma már sokan teljesen a felhőre, meg a streamingre hagyatkoznak, ott persze a net sebesség a fő."
Ott a pont. Erre gondoltam fentebb, hogy esetleg a modemre direktben dugja ezen keresztül az laptopot, és nem wifin szenved. Van azért jópár ultrabook, amin nincs LAN csatoló, a wifi meg olyan amilyen, de közel sem olyan, mint a réz. -
Dragon3000
nagyúr
Ha csak ilyen 400 körül megy, akkor megnézném a beállításokat a szolgáltatói eszközben vagy a routerben, attól függ melyiket használod. Pl qos, szülői felügyelet... ki szokta kapcsolni a hw-natot és ilyen esetben az eszköz erőből próbálja megoldani a dolgokat, ezek a gyenge eszközök és 60e alatti routerek 3-400Mbps körüli sebességre lesznek ilyenkor elegek.
-
OK, ma már sokan teljesen a felhőre, meg a streamingre hagyatkoznak, ott persze a net sebesség a fő. De van egy másik felhasználói kör, akiknél NAS/home server van, médialejátszó, netán cluster is, meg mittudomén mik. Ezen eszközök egy részénél nincs is lehetőség PCIe kártyára, az USB viszont elérhető.
Ez nekik készül, a belső hálót lehet felturbózni, egyelőre nem olcsón... -
makoss
veterán
válasz
Dragon3000 #10 üzenetére
Lehet, hogy jó helyen áll az ország, de ott ahol nincsen optika, ne a rézhálózatot reklámozza a Telekom, hanem az optikát fejlessze! Nálunk már 8 éve is késő lett volna bekötni az optikát!
-
hú'asztabetyár.... kicsit nem túl olcsó. Akkor majd 2 év múlva...
-
niof
veterán
Úgy, hogy a szolgáltató által biztosított modemen is lehet esetleg olyan csati, ami ezt a sávszélt támogatja, és mondjuk a polgár eszköze meg alapból nem, viszont van egy jóképű USB-C a laptopján, amire ezt a kütyüt rá bírja biggyeszteni, és máris kitárulna a világ a nagy sebességű kapcsolattal, ha lenne. Így jön ide. Persze ez azért utópia, de elképzelhető, egy ilyen forgatókönyv.
-
niof
veterán
-
Protezis
őstag
A gépem egy Mac mini M2 pro, a NAS meg jelenleg egy Synology 918+. Egyikbe se rakok bővítőkártyát.
Nem értem ezeket a 10 gigabites USB/Thunderbolt eszközök 100k feletti árát, amikor egy CRS312-4C+8XG-RM switch kerül 280k-ba (mondjuk néhány hónapja még 250k alatt volt), amin van 12db 10Gbe port. -
Ebay -> "Mellanox ConnectX". Bár, jó nekem nagy mázlim volt, mert 3 részből raktam össze potom pénzből már valami 5-6 éve a 10GBe-t a NAS és Workstation közt, mert az "üres" 1 portos kártyák fillérekért mennek el, míg az optikai modulok azért nem borravalóért, de találtam egy 2 portos legéett kártyát, amiben volt 2 hibátlan optikai modul, és BANG, kész.
De tekintve, hogy az milyen rég volt, most már talán találsz modult is olcsón. Vagy ha nincsenek messze az eszközök, akkor a használt SFP+ rézkábel sem horror összeg. -
Protezis
őstag
30-40k-ért jó is lenne. No mindegy, egyelőre elég a 2.5Gbe.
Internet mégis hogy jön ide... -
tibaimp
nagyúr
Ezt értem! De na csak az internetet nézd. Például ma már 2,5 Gbit-es háló van egy normál alaplapon is, de egy drágábbon már simán 5Gbit vagy esetleg 10Gbit. Egy belső otthoni hálózat is mennyivel gyorsabb lehet ezzel!
Az internetet azt most engedd el
, sajnos amúgy igazad van, de ez mást tészta.
-
makoss
veterán
Engem nem a vállalati környezet érdekel, hanem az, hogy jó pár lépéssel előrébb gondolkodnak olyan országban ahol az alap sávszélesség még mindig csak 50 mega, otthoni internetnél és mobilinternetnél egyaránt.
Ha mindenhol legalább 1 gigabit lesz, érdemes 10 gigabitben gondolkodni, de addig fölösleges -
makoss
veterán
Azt megnézném, hol akaszt le 10 gigabitet Magyarországon!
Még 1 gigabit sincs mindenhol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A cég két, 1150-1180 MB/s-os adatátviteli sebességet lehetővé tévő terméket prezentált.
- Sapphire RX9070XT Nitro+ alza 3év gari
- SZERELEMGÉP! Corsair GAMER PC eladó BOMBA ÁRON! i7/1080Ti/32 Gb RAM/SSD!
- HP E24u G4 - egy függőleges hajszálkarc a képen- 1920x1080 - full HD - IPS - Hdmi - USB-C - Pivot
- Iphone 11 Pro Max 64gb törött!
- MacBook Pro 13" Retina (2015 eleje) Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Samsung S23 128GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GQ50F-B - 27" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest