- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #81777 üzenetére
na igen, a valamelyik oldalról overkill megközelítést én is szeretem még, abban van érdekesség... ha előkerül az R7000, ki is próbálom a 486-ban...
eddig a legerősebb kártyám ami megy, az egy Savage4 LT 8MB PCI - a Voodoo3, TNT1 protection error, G450-nek az erőforrásokat nem tudja leosztani, ha kézzel elrendezem akkor protection error... a V2 megy, de valamiért lassabb mint a Rush/S3... az R7000 az utolsó reményem... az más kérdés, hogy reálisan nézve nagyon max a Voodoo Rush ami bele való, de lehet el is engedem a 3D-t és inkább arra koncetrálok hogy 2D-ben melyik kis kártyám a legjobb, pl Vesa kompatibilitás oldalról nézve...
autó ügyben, a mai napig kettőzik a szívem - illetve dolgozok a kérdésen - hogy valami kínai droidos cucc lesz a befutó, vagy ismét egy x86 alapú gép, akár nem is android-x86-al mert az egy nagy kupac problémahalmaz minden szempontból, hanem pl egy win10 alap rajta BlueStacks-ben futó android app-okkal - ha csak altatva, hibernálva van a gép akkor instant rendelkezésre állhat az egész, és akkor a hangminőség is könnyebben kezelhető probléma, szemben egy kínai droidos fejjel... -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #81769 üzenetére
rémlik, hogy azon az úton már lefelé menet is volt galiba: már az M5-ön jöttem rá, hogy az iGO alatt csak magyar térkép van... itthon hiába volt wifi egyik másik benzinkúton, nem akart működni a torrent letöltés... ellenben a szerb omv kutakon ment!
a képeimet elnézegetve jutott eszembe, hogy hogyan is volt ez az R7000... a felbontással volt gond: az integráltra kötve az 1024x600 natív felbontású monitort mindenáron 1920x1080-al küldte meg oda-vissza skálázgatva, és ronda lett a végeredmény... az R7000-el egy moddolt kábellel meg tudtam csinálni, hogy a monitor DDIC EPROM-ja helyet egy sajátot kötöttem rá, és ezzel sikerült natív 1024x600-ra kényszerítenem és gyönyörű 1:1 pixel mapping-es képet elérni
terveztem hogy szintbe süllyesztem, de kiderült hogy egy picit szélesebb a monitor karimája, aztán maradt így évekig
ide került fel az alaplap is fejjel lefelé
-
-
-
válasz
DarthSun #81736 üzenetére
Q2 lemérve. DeusEx- hez találtam még dxbench filet, de konzolból a timedemo indításakor szép hibaüzenetet kapok, valami incorrect version...
2010- re tudnék továbbmenni a SSamHD- vel, de nem találok hozzá tesztmetódust. 2007- et még megnézem az UT2007- el, a telepítőlemez itt figyel az asztalon.
Hát igen, a régi tesztekben otthon vagyok, de 2010 magasságától már nemtom hogyan kell/lehet tesztelni.Drivetesztek - a régi vinyókat és optikát ellenőriznem kellett, megfelelőnek találtam őket. Az optika 2007- es, kiváló állapot, példás grafikon(a Win98 hologrammos telCD- n mértem). A 320- as Samu 2009- es, valszeg csak SATA1, de ahhoz képest ok, közel 100MB/s- ot nyom. Az 1TB Seagate, 2015- ös, 170MB/s- al még mai szemmel is jónak számít.
-
válasz
DarthSun #81704 üzenetére
Megy tovább a project. Konfig bővült, +2HDD, lista frissítése :
HUANANZHI X99 -TF Alaplap
Xeon E5-2609 6core 1.9GHz proci
LC-Power Cu-AL AM2/3 hűtő
4x8GB Kingston Fury DDR4/2666MHz/CL16 @1600MHz CL11 Quad channel RAM
Galaxy nV8600 GTS 512MB PCIe video sufniventivel (a gyári rosált)
Samsung 870 EVO 500GB SSD SATA
HD322HJ+ST1000DM003 HDD SATA
LG DVDRW SATA
FSP Hydro Pro 700W táp
Win10 Enterprise oprendszer
nV driver : 131.42
Egyelőre ház nélkül, próbapadonElkezdtem a táblázatot is. Néhány teszt már lemérve. Tesztsort még bővítem későbbi tesztprog/gamekkel. nVidia drivert cseréltem a 342.01- ről 131.42- re(driverfrissítést pedig tiltottam-Wifin online már a rendszer), emiatt a 3DM2001 1000 pöttyöt ugrott. Felbontásokat magasabbra vettem, az UT2004 max FPS- én(437) is látszik hogy indokolt.
Amely tesztekről készült képmentés, azokat a táblázatban linkeltem/linkelni fogom.
Q2 mérést még pótolom, meg ugye akkor kellenek későbbiek, melyeknek van belső vagy külső automata tesztjük - javaslat is jöhet. A konfighoz mérten koraiakkal indítottam, hogy látszódjon majd az átfogás.
Ha teljes a tesztsor, akkor végigmérem a kiszemelt videokártyákat, és Win7 alatt is, azt még fel kell köszörülni egy másik SSD- re. Utána procicsere nagyobbra(még nem döntöttem milyen lesz), majd a full folyamat ismételt lezavarása.
Apropó vinyótesztet is megejtem CDM- el, kíváncsi vagyok hogy az öregedő példányok mit mutatnak.
-
válasz
DarthSun #81709 üzenetére
Zene és pakolás.
Polcoztam és pakoltam. Lassan, de bizonytalanul haladok a PC részleggel is. A fene se gondolta volna, hogy ennyi PC-s vackot szedtem össze. Eredeti PC, XT, PCjr, rackelt AT, PS/1 és PS/2 IBM laposok egész szériája, Compaq sorozat dual P4-ig. Na meg a hozzá valók. Alaplapok, syquest, Zip, monitorok és minden más fingilingi. Könyvekből és dobozos szoftverből is összeszedtem két polcnyit.
-
válasz
DarthSun #81649 üzenetére
3DMark2001 a 8600GTS- el. A Win10 átlag 30%- ot levesz, tehát XP alatt ez 40k körül lenne. A C2D@2,6GHz- el 39k körül hoz XP alatt, tehát látható hogy a Xeon@1,9GHz eléri a magasabb órajelű C2D- t (újabb mag, nagyobb kessek). Persze ez csak retro esetén, mai cuccokkal állva hagyja a Xeon-v3 a C2D- t.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #81680 üzenetére
Hasonló választások előtt állsz, mint anno én, Hobbizoli kollégának köszönhetően. Én anno a 10400F-et választottam, de mindenképp érdekel, hogy mire jutsz.
Mondhatni tűkön ülve figyelem az eredményeidet
Ha több pénzem lett volna, akkor benevezek én is egy ilyenre, mert izgatja a fantáziámat, de sajnos még a VGA kérést sem sikerült megvalósítani.
így kibicként vagyok jelen haver következőjébe is :Huanhanzi X99-F8
Xeon E5-2643V3 6C12T 3700MHZ all core hack
64GB DDR4 ECC RAM
Gigabyte GTX1660 Super OC 6GB GDDR6
1TB Samsung EVO 870 SSD
18TB WD Gold 3.5" 7200rpm 256MB SATA WD181KRYZ
EVGA Supernova 750WEz szerintem kicsit sem lebecsülendő! (neki napi munkára van, de játszani sem rossz)
-
válasz
DarthSun #81698 üzenetére
Topiclakónak hála jutottam hozzá. Egy ideje rakosgattam, de itt jó helye lesz. 4GB, teljes magas vinyó. Szép flex hanggal. A kékből megcsináltam a külső verziót is. DB 25-re megy és a gép meletti ZIP-et is ki tudom váltani vele. Emuban felmásolok mindent ami kell egy image-be és máris át tudom vinni az adatot. Mondjuk a System 7.0.1 2G partíciókat kezel, de a gyári 40MB-os vinyóhoz képest ez végtelen helyet jelent.
FoxiestFox: Köszi, nem csak szép, de gyors is.
-
válasz
DarthSun #81695 üzenetére
Inkább csak szerver vonalon. AMD is van, mert biza az jobb lenne. Csak a szállítással vannak gondok nem is kicsit.
Nade a lényeg mára, hogy elindult a kék. Valahogy sikerült legányolnom a nem éppen jól sikerült kínai blue pillt és sikerült felforrasztani egy jobban működőt. Ebből már rendelhetek többet, mert szépen működik
-
válasz
DarthSun #81680 üzenetére
Kis szakmai büszkeség/háttér: Az adatok mellé meg kell nézni az árakat és máris lehet dönteni. Mivel évekig ez is a munkám volt, ezért az ár/érték arányt árgus szemekkel figyeltem és természetesen a kedves igénylők által használt szoftverekhez valót válogattam. Pont a héten hallottam vissza, hogy régebben a konkurenciánál dolgozó ember meglepődött, hogy mennyire hatékonyan a vas állományunk és a kihasználtság. Természetesen ebben a rendszermérnöki csapat keze is vastagon benne van akiket egy ideig vezettem, de már csak "házasságban élve" osztjuk meg a véleményünk egymással. Végülis így is beleugatok a dolgaikba a partvonalról még ma is, ja és Fülén rendszeresen leverem őket Dynablaster-ben.
A hálózatosokkal viszont vigyáznom kell, mert gyúrnak a játékra...
-
válasz
DarthSun #81678 üzenetére
Az a baj, hogy a v4 még mindig drágább a v3-nál, ráadásul az Intel ott ment el a fogyasztási gondok miatt a sok mag felé. A 3640 sweet spot. Persze van gyorsabb asztaliba, de az nem lesz olcsóbb. Talán a 1650 v4 6 maggal, de magasabb órajellel 40k körül, de az sem olcsó már. Mondjuk all core-t ráhúzva a 2640 v4 10 magjára már más liga, hacsak nem single thread-ről van szó. Közben ott a fogyasztás is, szóval nehéz. 2643-at ajánlanám, de az nem olcsó. Problémás, ha van DDR3, akkor van olcsóbb választék. De ezt neked kell tudni mit akarsz
-
válasz
DarthSun #81651 üzenetére
Neked most DDR3 vagy DDR4 van? 2640 mind a kettőbe akad. Azok az olcsó procik tetején voltak, elég gyakoriak és már nem annyira lassúak.
fpeter84: Elvileg holnap elérem az ásatással a megfelelő réteget, a könyves dobozok mögött kell, hogy legyen a NYÁK. Már ha megvan....
Közben befutott egy pár más fajta hamis blue pill. Ebbe legalább a szoftver bement, majd megpróbálom átforrasztani, hátha működik.
-
válasz
DarthSun #81671 üzenetére
S3-ba szinte biztos, hogy valamilyen SB-t vagy GUS kártyát tennék. Nekem csak a szopós emlékek vannak bármilyen 3rd parti karival. Opti recseg, ESS laggol, driverek hol mennek hol nem (egyik játékban SB Pro, másikban SB 2.0). Persze ez kizárólag a saját tapasztalat, de akárhova mentem hang problémákkal küszködőkhöz ott ez volt a gond.
Live-ot csak mint tesztelésre gondoltam, biztos nem raknám egy 486-ba komolyabban, az pentiumba ott is inkább annak a tetejébe való valami MMX-es gépbe minimum, win-es progik mellé. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #81649 üzenetére
Elég jól megy... És a visszafogott órajel/feszültség miatt a hatásfoka kiterhelve még a Ryzennel is vetekszik.
(mondhatjuk, hogy abból ami 3x gyorsabb, az cserébe 4x annyit fogyaszt...)
Az 1.3V az úgy 4.7-4.8GHz-hez is elég lenne... (4790K alapján)
A machinist lapon úgy emlékszem, hogy rossz a TDP watt kijelzés és alámér.
A 10C/20T proci kiterhelve úgy 200W-ot biztos bekér. Az all core turbo mod-tól pedig megkíméltem a lapot, mert a 6 csatornás VRM a gyenge pontja. A top flow hűtő valamit segít, de csodát az se tesz.
-
-
válasz
DarthSun #81592 üzenetére
Kezd alakulgatni, de még pár cuccot fel kell pakolnom.
Konfig @KROK kérte hogy összesítsem, így a jelenlegi felállás - ha változik, természetesen frissítem :HUANANZHI X99 -TF Alaplap
Xeon E5-2609 6core 1.9GHz proci
LC-Power Cu-AL AM2/3 hűtő
4x8GB Kingston Fury DDR4/2666MHz/CL16 @1600MHz CL11 Quad channel RAM
Galaxy nV8600 GTS video sufniventivel (a gyári rosált)
Samsung 870 EVO 500GB SSD SATA
LG DVDRW SATA
SFP Hydro Pro 700W táp
Win10 Enterprise oprendszer
Egyelőre ház nélkül, próbapadonKét kis teszt kezdésnek
Aida FPU mandel és SSD CDM :
Aida szerint a középmezőnyben, azért látszik hogy 1.9GHz- en sem xarral dobálózik a v3- as.Aida stress - a kisXeon 100% CPU load alatt is 0.816 Volt / 31.45 Wattot kér. Mivel a gyárilag megadott 0.8-1.3V- ig terjed, azt gondoltam volna hogy terhelés alatt azért többet kajál, de beéri 0.8- al, a 31Watt pedig elenyésző terhelés a VRM- nek. Egy nagyobb proci gondolom majd jobban beterhel
-
Rugólábserif
csendes újonc
válasz
DarthSun #81647 üzenetére
Nem igazán érdekel a retrózás, nekem bőven elég volt megélni mindazt (Homelab4, Videoton-C, C=64, C+4, Amiga 500, Amiga 1200, aztán jött a "rakd össze magad" gépek korszaka), sokkal jobban elvagyok a mostani technikával, nem győzöm követni!
Egy másik szatyot mindenfélét odaadtam már egy havernak (szerintem még vagy 2 hónapig szortírozza
).
Sok minden nem maradt már, csak a helyet foglalta, inkább csak 1-2 különlegesség, mint mondjuk az Amiga ATA 3.5 -> 2.5 kábele.
Lélekben retrózok, néha még nyomom emulátoron én is az UFO sorozatot, vagy a Last Ninja 2-t, no meg pár Demót, de hardveres részen nem izgat. -
válasz
DarthSun #81640 üzenetére
+Érdekesség. A Win10 alapból nem ismerte fel a nála régebbi lap API- jait. A zippelt kínai driverek viszont azonnal, autodetectesek, Win7->Win11. Eszerint valahol talán egyéni, vagy sajátos a lapterv. Ami eléggé innovatív technológiát feltételez. Legalábbis a honlapon látható kb 20 év átlagéletkorú fejlesztőgárdától.
USA fél...technológiai kivitel korlátozások, etc, lehet van alapjuk a tartásraHaver meghallgatta az Onyx+Solo6C- t, leszegett fejjel távozott
, közben mutattam az X99- et. Mondja ő, hát a feltett driverekben tuti kémprogramok vannak. Ó, mondom én, ilyen naív vagy, itt már a chipsetbe van ez beépíve, kikerekedett szemmel néz - ja, értem - mintha elhitte volna a viccet
-
válasz
DarthSun #81466 üzenetére
Project folytatása
Sok képpel, a régi bakancslistást meg kell örökíteni, ha már egyszer megvalósult.Helyén a CPU és a keret
Hűtőtalp - pont olyan alakú mint a procikupak
RAM- ok és hűtő a helyükön - a hűtő hajszálpontosan illeszkedik a keretbe, az AM2/3 lefogató pont ok a kerethez, a leszorítóerő optimális, a kilátszó kupakrész pedig kisebb, mint amit eredetileg mértem
Majd tesztpadon összeállítás, egyelőre egy optikával és a középretro nV8600GTS- el, bekapcs, pöccre indultahogy Frescho is tippelte. BIOS dátum-idő, meg még 1-2 pont belövése, már amit tudok mire szolgál, nagyrészéről gőzöm sincs, DVD boot, és már indul is a MemTest. Kessek és mem átvitel az egekben
CPU 27 fokra állt be, feszt viszont 1.8V- ra mutatja, az fail sztem, oprendszerben Aida majd gondolom jól jelzi
. Többi HW monitor érték ok.
Következik Win7 és Win10 oprendszerek felköszörülése, külön SSD- kre. -
válasz
DarthSun #81588 üzenetére
Számomra nem túl érdekes, de azért átpörgettem.
Marha szubjektív topik, más a hallásunk és az ízlésünk is.
Kétségkívül a retro hardvernél retardáltabb összegeket lehet elkölteni hifiben olyan kicsi különbségekre, amiket műszerrel kell kimérni, a placebo pedig befelé tép, kifelé szakít -
válasz
DarthSun #81559 üzenetére
Ja jó, nekem ez már fingreszelés.
Nekem is mondta Hi-Fi buzi ismerős, hogy a tápkábel cseréje mennyit számít. De megmondom őszintén hiába hallok még 18K-ig akkor se hallom a Flac MP3 közötti különbséget, szóval nekem elég egy kb akármilyen külső hangkari. A lényeg, hogy ne az alaplapról gyüjjön ki az analógia.
Van egy akármilyen USB-s Zoom hangkari a fülesnek meg a gityónak, a trubadúrládának úgyis mindegy milyen megy bele, a zizegői úgyis megölik a hangot -
arn
félisten
válasz
DarthSun #81559 üzenetére
Errol nem a hdmi tehet… teljesen jo multimedia kep/hang csatlakozas lenne, csak nincs hozza epkezlab dac. Ezt az usbs baromsagot nem kellett volna eroltetni, meg most sem szazas megoldas, hogy lehet hallani a kabelek kozotti elterest. De ugy latszik sose akarjak mar osszemosni az avt es a hifit/audiot.
De hogy mar van usb-c innentol mar azt mondom legyen azaz altalanos adatkapcsolat, atmegy rajta minden, csak savszelesseg kerdese, a userek 99%nak megfelelo, a tobbi digitalis dugot meg felejtsek el. Esetleg rogzitheto verzioja legyen (neutriknak van ilyenje).
Probalj meg egy szimmetrikus bemenetet
sokkal jobb, mint amit a konzumer hifiben hasznalnak, a bena kis rca dugokkal es nem szabvanyos jelszintekkel. Xlr + speakon kellene minden hifire (nem banan meg rca).
-
válasz
DarthSun #81520 üzenetére
Maga az architektúra nem sikerült jól játékra, számok alapján egy igen erős kártyának kellene lennie. 4096 core, 512gb/s ramsávszél és mégis csak egy GTX1060-1070 szint között van. HBM ára miatt csak 4gb került rá, ami akkoriban határeset volt, ma már kevésnek mondják. Mai ellenfele 6500Xt lehetne.
Nem hiszem hogy jeleskedik régi 3dmarkokban, dx12-ben mondható erősnek, dx11-ben az ellenfele GTX980 nagyrészt megverte (bár ennek korai driverek is okai voltak).
Találtam egy WR-t húzottan, nekem erősnek tűnik:Ha az akkori kártyák közül választhattam volna akkor inkább a GTX980Ti/TitanX(M)-et választottam volna ami erősebb nála játékokban.
-
Bile Demon
őstag
-
válasz
DarthSun #81485 üzenetére
Mivel DDR4-et akarsz használni, ezért v3-ra tippelek. Az a 2609 ritka szar választás. 1.9GHz elég lapos és nincs turbo. A turbó hiánya miatt talán el tudja érni egy C2 alapú cucc single thread teljesítményben, de az ott már izzadni fog.
Ennél kicsit combosabb procit érdemes berakni amin van rendes turbo clock, de még olcsó. Mondjuk egy 2640 v3 aminek a 8 magja alap órajelen 2.4GHz-en fut, de tud boostolni 3.4-ig. Erre jöhet az all core turbo. Ennél az EFI-be kellett valamit behackelni, ha jól emlékszek, de a kölyökkel fél délután alatt letoltuk és nem lehet túl bonya, ha nem maradt meg semmi belőle, mert nem szívtunk vele.
Több aranykor is volt:
- Az első, hogy egyáltalán volt bármilyen gép. Az, hogy az 1kb RAM és a fólia billentyűzet eléggé limitálta a dolgokat nem szegte a kedvem
- A második a C64 volt. Gondolom nem kell részletezni.
- PC korszak eleje szenvedés volt szedett-vedett gépekkel, de már akkor is tuningoltam, ment az assembly és a Turbo C. Na meg a játékok: XCOM, DOOM, Scorch...
- A következő nagy dobás az SS7-Pentium3-K7 versenyfutás ideje volt. Mondjuk a sokat emlegetett BH6-300A volt a csúcs.
- A 939-C2D-Phenom2-Corei versenyfutás a korabeli videókártyákkal és tuninggal még érdekesnek bizonyult, de aztán ellaposodott az egész. De ezek már modern, még ma is használható cuccok. -
válasz
DarthSun #81466 üzenetére
Egy LC-Power AM2/3 Cu-AL hűtőt találtam, ami futó próba alapján jó a mellékelt 2011 kerethez. De a procikupak teteje egyik oldalt 3, másik oldalt 4mm- t kilátszik. Meddig tart a 2011 kupak alatt az aktív mag+cache terület ? Rátehetem, vagy rendelnem kell direkt 2011- hez lefogatós hűtőt ?
Phenom-II hőcsöves nem jó, nem fér át a kereten.
Nem rendeltem hűtőt mert azt hittem jó valamelyik meglévő Intel vagy AMD. -
válasz
DarthSun #81465 üzenetére
Jól ki van tömve az a GUS.
Amúgy a proci UK, a GUS talán Dánia, de volt pár motyó Franciából is. Micsoda nemzetközi hardver gyűjtemény
Azóta is ott van bennem a kisördög, hogy meg kellett volna tartani. De közben tudom, hogy akkor meg még mindig ott rohadna valami lomos részleg legalján a V5 5500 mellett, aztán ki tudja mi lenne vele. Azokat is szeretném majd valahogy életre kelteni, de mikor meg hogy? Lehet 60 (vagy inkább 68, most emelték a nyugdíj korhatárt erre a csodás számra itt Angliában) leszek mire odajutok. Ilyen távolról elég nehéz velük foglalkozni.
Van pár gép ötlet, p200 +Vodoo2+ valami S3 Vision. Tualatin Voodoo5, van otthon asszem egy Thunderbird-öm is amellett van most a Voodoo 3. AWE32 és 64 páros, SB Live-ok. Na majd legközelebb lövök pár képet róluk ha lesz időm rá. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #81468 üzenetére
Jó ez a szín. A zöld az valami más típus szerintem.
Én is kíváncsi vagyok a tesztekre...
Azt várom, hogy az 1-2 magot használó retro progik gondolom az órajel miatt jobban mennének egy 4GHz-s C2D-n, de ha mégsem, akkor se lehet nagy különbség köztük.
(Mondjuk a TUF B450 is érdekelne. Eléggé ráizgultam. Van rajta soros port is, ami miatt el bírnám képzelni a fő gépben is. A probléma csak az, hogy a 4790K-ról váltáshoz min egy 5800X-et kellene bele tennem, ha rá akarok duplázni, márpedig az alatt csak pénzkidobás lenne. Más felől így is ez a leggyorsabb gép, amit valaha használtam.
A 10thgen i5 homeoffice laptophoz képest ugyanazt a projektet fele idő alatt fordítja).
-
-
válasz
DarthSun #81416 üzenetére
A project induló hsz- hoz láncolom(meg a továbbiakat is ehhez a work- hoz)
A lap stabil külső dobozban érkezett
Pedáns - alul központosító foam-emelés-kisanyagok, majd karton-szivacs-alaplap ESD- ben-légfólia-karton-lezárás. Az Asus TUF-Pro lap csomagolása sem éri el ezt a precizitást. Ott pld a doboz lezárás foam perem nélküli, tehát agresszív lecsukással, a lap széléről esetleg lesodorható SMD cucc is befigyelhet.
Ha valaki kedvet kap a rendeléshez, amiatt az indoklás. Tehát ez nem szimpla zacsiban, hajigálósan jött(sérülésveszély), hanem tisztességesen becsomagolva.Driver : asszem fake lapra tévedtem korábban, XP nincs, 7/8.1/10/11 driverek vannak. Inf- ekbe nézve is, és csak 64bitesek, de azokból a szerver-oprendszerekhez is.
Nincs nagy tragédia, a 3DM2003 Win7 alatt is real pontot ad, arról pedig van result a tesztelendő kártyákról, különböző konfigokkal, na meg gamekkal is lehet tesztelniKövetkezik a próbapadon összerakás és a pretesztek...
-
válasz
DarthSun #81428 üzenetére
Működni fog, gyereknek is pöcc röff indult. Érdemes az all core turbo hacket is rátolni és kész.
Postánál a helyi erők határozzák meg a minőséget. Ahol most lakok egy tróger van, sose csönget, mindent csak bedobál és menj be érte. Az előző helyen meg képes volt bármit behajtogatni a postaládába, még a kerámia lapot is. Jelige: erősebb, mint okos.
Írás témában: Minek írjak, ha több hét mire bármi is átmegy a rendszeren miközben már szinte semmi sem jelenik meg? Ráadásul a közösséget is baszogatják az olyan faszságokkal, hogy nem tudom azt mondani, hogy találtam egy C64-et 5k-ért, de már van 3, ezért bárkinek ennyiért átadom? Az előző csak példa, C64-et nem adok át senkinek!!!
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #81428 üzenetére
Néha megfordul a fejemben, hogy vajon mit tenne az I5 10400F a HD6850-emmel, de aztán arra jutok, hogy a sokkal erősebb GTX950-ből is ki van tiporva az utolsó bit is, szal ez kb fölösleges teszt lenne ...
(majd a Jokeph féle C2D-nek tervezem VGA-nak, csak még addig Athlon XP-s körök is lesznek, de most kicsit pihen a retrom, és inkább csak storykkal meglátásokkal vagyok itt a topicban). -
-
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #81429 üzenetére
egy M4-ATX tápot vettem 15 éve carpc célra usánkából, csütörtökön megrendeltem hétfőn hozta a ződmikulás, és még csak különösebben feláras sem volt a posta csak valami tizenpár $, és a vámosok se rugóztak rajta sokat
a farnell elektronikai cégnek van/volt olyan a szállítása, hogyha adott munkanap délután 4-ig beér a rendelés, akkor másnap kihozzák a csomagot, angliából küldve - ez az alap szállítás, nem valami feláras expressz - de persze maga a cég elég drága, nem egy diszkont bolt szóval kifizettetik
sztem ez csak nekünk, a postán szocializálódottaknak fura -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #81416 üzenetére
Kiskarácsony?
Az X99 részét tudtam követni (régebben kaptál egy mini Xeont) most lesz hozzá burzsuj kínai lap. (Nyugi meg fog érkezni, elintézik a kínaiak, tavaly nekem is megoldották mentesbe, a legfelső címkén mindig valami nyugateurópai feladó ország lesz...
)
A Hyperx-ek jó RAM-ok. Nekem a pirosból van 24GB a fő gépben (1.5V 2400MHz és megy együtt szerencsére a 2 pár).
A másodlagos gépben a kékből van 8GB.A tápi is jó cucc. remek ár érték aránya van ennek is.
A B450 lap viszont mihez kapcsolódik? A Prime utódja lesz, vay új project?
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #81409 üzenetére
Akár el is indulhat benne.
B550m Mortar Wifi lapban tudom használni a HD6850-et, W10x64 PRO-val, feldriverezve is (jelenleg az Asrock Z170 OC Formula-ban dübörög az i5-7600k mellett).
A Sapphire Pulse RX550-el felállt az XP is a DFI NF4 Lanparty lapban, csak hát ugye nincs XP-s driver.
Próba W7-el is felállt, ide van driver, de drivertelepítés után megkukult. -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #81407 üzenetére
a mindenféle klasszikus arduino lapokhoz hasonló, kvázi szabvánnyá vált kis fejlesztő modul adott stm32 chippel - amit kismillió kínai gyárt már kisebb nagyobb változtatásokkal, néha csalásokkal, néha nem eredeti stm32 hanem annak kínai klónjaival amiből van jó is amit észre se veszel, meg van olyan ami működik, de szentségelsz hogy mégsem úgy működik valami ahogy elképzelted
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #81402 üzenetére
Offline mindegy, de a Józsi bácsi érdemi munkát is végez ezzel a géppel (ami ki tudja hányszázszor visszatermelte már az árát - ő mondta mindig csak akkor vesz új gépet ha az vissza is hozza az árát). Ugyanis mai napig sikeresen közös képvisel vagy 10 panelházat, az ősrégi progjamráa maga oldja meg a frissítéseket, meg utána számol a változások alapján (lassan többet dolgozik fejen mint a gépen, de megoldja). De valamikor összerakom neki az új gépet, az is (fél)retro már, de hatalmas előrelépés lesz PII 64MB után a 1st gen I5 és 4GB RAM...
László más eset, ő látott modernebb gépeket, sőt volt is neki, ő korai és balul sikerült nyugdíjazását (tökrement a cége
ott dolgoztam én is és imádtam
) próbálja aképp felejteni, hogy a számára az aranykorban maradt.
Számomra is az a 2002 körüli időszak volt, PIII, Tualatin, P4 két verzió, mindezek Celeronjai, Duron, Athlon és Athlon XP, miközben VGA fronton is a legdiverzebb időszak volt, GeF2, GeF3, GeF4 MX, TI sorozat, miközben ATI 7XXX-8XXX-9XXX-es sorozata... Ez volt az "édes káosz" számomra, avagy az igazi lehetőségek hazéja. Mondjuk némi beleélessel a mostani időt is meg lehet feleltetni ennek Pentium G-stől I3-I5-I7-I9, Ryzenestől ... VGA meg nincs -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #81384 üzenetére
nekem valami ilyesmi lapom van - modern mert kompakt, de sajnos IDE vezérlő nem került rá... lehet majd belepróbálom ami pár IDE kártya akad itthon, hátha valamelyik hajlandó 8 bites módban is dolgozni... pont most túrtam elő egy Trident TVGA9000i -t hogy hátha úgy elindul 60MHz-es FSB+PCI-al is a 486 mert az ISA-t be lehet fixálni valami 7.x MHz-re is, de semmi életjelet nem ad úgy sem sajnos - de ezen van 8/16bit slot jumper, szóval képet már tudok majd rá varázsolni
a V2 SLI 486-ba nyilván csak érdekesség... de szeretem az ilyen overkill megközelítést is minden irányból, hogy valami irreálisan erős 3D kártya a viszonylag gyatra proci mellé, valamint fordítva is, überkirály proci a gyenge kártyából mit tud kifacsarni -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #81382 üzenetére
A szakember túlzás lenne, csak hobbiból szeretek mikrokontrollerekkel, elektronikával mókázni, egész komolynak mondható nyákterveket is készítettem és gyárttatam le, szóval az ilyen dolgokban otthonosan mozgok...
Nekem 2/386-okkal volt hasonló mákom: a középiskolai szaktanárom szólt ~20 éve, hogy ki kell üríteni a suli raktárát, menjünk ha valami érdekel... Hát érdekelt sokminden
Bár igazán a szívem csücske a S7/SS7 korszak, szóval azért nagyon irigyellek Téged
De ami igazi finomság, még két XT is lett a lomolásból, az egyik tudom hogy működik is, bár 8 bites IDE kártya kellene még hozzá...
Az ALS kártyák eddig kiestek a látóteremből - DOS támogatás milyen? és az OPTi? Látom abból is van pár... Ilyen szempontból jó lenne az ESS elvileg, de nem akarja az igazságot - mindegy, majd megy valamelyik S7/SS7-be... Jó lenne valami ISA kártya, mert a 486-ban csak 3 PCI slot van, aztán ha éppen V2 SLI-re szottyanna kedvem, nem maradna szabad foglalat - max a PCI2-32VIA adapterrel ha sikerül megduplázni egyik slotot, akkor lenne 4...
Az az ESS kártya egyszerűen gyönyörű - ahogy a többi is... Esetleg SPDIF kimenete nincsen? Azon is ki lehetne próbálni... Meg azt hogy felvenni tud e mikrofonról - ha az megy, akkor a DAC>kimenet oldalon lesz a hiba, ha azt sem akkor lehet driver szinten is -
arn
félisten
válasz
DarthSun #81369 üzenetére
A 6x cpu resze remek… amikor terveztek sok jelentosege nem volt az fpunak, epp amikor megjelent, jott ki a quake, es onnantol rengeteg jatek fpus volt mar. Onnantol over lett neki, pedig 96ban a benchekben meg nagyon hasitott, es az ara sem volt eppen alacsony. A gp2on csak lestunk, hogy szalad rajta.
Az 5xet clock to clock picivel mertem gyorsabbnak, mint a dx4et. Persze a featuresetek nelkul.
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #81333 üzenetére
ennyit a 2000-ről... 5 óra alatt ment fel, 1-2x bebútolt, aztán megpróbáltam feltelepíteni a matrox driverét, de szólt hogy kéne egy msi installer 3.1... na mondom gép leállít, felmásolok rá pár ilyen telepítőt, tesztprogit, bút újra, és most nem indul el, bootloop-ba került már a grafikus felületen - fel felugrál a login hálózat konfigurálás, eltűnik mintha továbbmenne, eltelik 1-2 perc, megint felugrik ugyanaz... mégegyszer nem bacok el vele ennyi időt, mert akkor se lenne túl sok értelme ha éppen stabil lenne
a biostar lapnál az FSB-re azt emlegeti, hogy 60-66-ig stabil, a 83 megy de artifactol - bár ez lehet még a perifériák miatt is, mert ott 40 fölé szalad a PCI is... -
válasz
DarthSun #81329 üzenetére
Hajrá. Pont mostanában próbálom a maradék szerver ramokat eladogatni ebay-en de eddig egy darab bid nincs rajtuk, pedig nem sokat kérek értük. £4.99 / 8 x 4gb ért. Azt hittem elmennek majd ilyen 15-20 fontokért, de úgylátszik ennyi az annyi. Sajnálom mert kukába nem akartam őket küldeni, de brexit óta már nektek sem tudok shemmit küldeni
Pedig volt egy két motyó amit jó lett volna rátok sózniSok sikert az Alizáshoz!
-
válasz
DarthSun #81323 üzenetére
Jaja, szerintem valami nagyobbacska hűtő volt rajta, de ennyi. Stabilitást nem teszteltem annak idején, pár dolgot futtatunk rajta és kész. Szerintem jó bohóckodásnak találtam, mert szerintem nekem akkoriban már K6-osom volt meg V2-m. Szóval nem ástam a mélyére akkor amit ma már sajnálok. MP3-at csodálatosan vitte dos-ból.
Egy olyan alaplapban volt amire rákerült valamikor előtte egy rántotta is. Konkrétan tojás borult rá. Borzasztó, nem is jó rá gondolni. -
válasz
DarthSun #81320 üzenetére
Annak idején nekem is volt a kezeim között egy 200-on pörgő állat.
Hagyományos 133-asról indult, de sok buherálás által sikerült felmenni 200-ra. Ment is de mivel nem az enyém volt a gép ezért kicsúszott a karmaim között és azóta is sírok, hogy miért engedtem elmenni.
Első 286-osunk is Octek volt. Beleégett az agyamba az a logó. -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #81311 üzenetére
wow, win2000 a 486-on? az perverz, már a 98-on is érezni hogy nem az való rá... kell hozzá bármi hackelés hogy felmenjen? nekem mondjuk csak 32MB ram van benne, de annak azért elégnek kéne lennie... 95 és 98 alatt a lap nem képes erőforrásokat kiosztani a G450 meg V3 PCI kártyáimnak - egy próbát megérne, hátha 2000 alatt sikerül neki
már csak az a nagy kérdés, hogy hogyan lehetne CD nélkül feltelepíteni - rémlik valami workaround XP-hez annyi limitációval hogy akkor FAT32 marad a lemez, de az itt aligha lenne gond, utánanézek...
@frescho
sőt, itt emelegnek egy Am486 DX2-66 kiadást, ami valójában egy herélt Am5x86 lehet csak alacsonyabb szorzóval, de akár 166MHz-re is képes némi szerencsével - na az azért komoly OC már
egyébként érdemes átnézni a fenti leírást, asszem socket3 kategóriában az a lap képviselheti az abszolút csúcsot... akár 1MB L2, 20-83!!! MHz-es FSB hozzá való PCI osztóval, vcore mod, stb... -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #81306 üzenetére
Nyugis az éjszakás műszak, úgyhogy végig ezt a kis socket3 platformot kínoztam
A szorzó állítást nem tolerálja az Am5x86 röptében, de az FSB-vel lehet simán játszani. Erősen úgy tűnik, hogy kizárólag csak 1/1 PCI-t tud a Totem TM-486SPS - a rajta lévő IMI SC484 PLL leírása egyáltalán nem is említ egyéb órajeleket, csak a master FSB órajel, meg van valami /2 kimenete is. Elméletben lehetne, hogy ezt a felezőt használja bizonyos esetekben a PCI-hoz, de egy SD>IDE adapterrel próbálom kimutatni a PCI viselkedését: 4x33-hoz képest 4x40-en már érezhető a gyorsulása, 3x50-en még rátesz egy kövér lapáttal. Ebből arra következtetek hogy a PCI együtt megy az FSB-vel, nem osztja le... Szerencsére úgy tűnik, hogy az Macronic Rush és az SD>IDE tolerálja ezt.
A PLL doksiját elnézegetve elméletben még 60, 66 és 80MHz-es FSB értékeket is ki lehetne belőle erőszakítani - csak ehhez valahogyan be kellene támadnom az S2 lábát ami látszólag nincsen bevezetékezve, a belső felhúzójára bízták hogy mindig 1 legyen... Van rá ötletem hogyan tudnám földre húzni próbából - akkor kiderül hogy mit szól a 60-as FSB és PCI-hoz és a 180MHz-hez a kis 5x86... -
Czo
addikt
válasz
DarthSun #81284 üzenetére
Nalam is megy. Soha nem is allitottam, hogy nem.
A GTA-val es a Screamer Rallyval csak akkor es csakis akkor, ha 66MHz az FSB. Tomb Raiderrel, ha a V1-hez valo patchet hasznalom, akkor szinten csak akkor, ha 66 MHz az FSB, ha az ujabb voodookhoz valot, akkor pedig nem kell visszavenni, de ugye ezzel a patchval nincs Laranak arnyeka.
-
-
tzoli79
tag
válasz
DarthSun #81222 üzenetére
Nincs semmi benne. 1db ram, 1db pci-os s3 videokártya és egy floppy. Több rammal próbáltam, ami nem tetszett neki el sem indult. Jelenleg nincs beépítve az alaplap már korábban előadta ezt a problémát csak gondoltam előveszem újra, hátha sikerül megoldani a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Stellar Blade
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged