- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zsid
senior tag
válasz
envagyok #77234 üzenetére
2x1GB-os. Ahogy láttam a dupla GPUval kb ugyanaz a helyzet, mint a CF/SLI-kkel: vagy jó vagy csak hátrány. Olcsóbban nem találtam mást a közelben, valami kell a Quadro helyett. Mondjuk arra nem gondoltam, hogy a nagyobb fogyasztáshoz több tápcsati is kell, pedig pont ezzel szívok a GTX460nál is
.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #77203 üzenetére
Ahhoz eloszor digitalizalni kell a jelet, de a hdmi egy kemeny dio, artol fuggetlenul pl a hifis, studios cuccok es a hazimozi kozott a mai napig nincs normalis hdmi kimenetes kapcsolodasi lehetoseg. Neha felbukkan egyegy eszkoz, eros korlatokkal. De ott is digitalis jelrol beszelunk. Hdmi extractorok vannak olcson, de olyanok is, meg a 100 fele hdmi jellel persze nem boldogulnak, ahhoz normalis dekoder kellene.
Egy mixerrel fogod a legnagyobb valoszinuseggel a megfelelo kimenetet megoldani, de ott is egyszerubb es olcsobb vegig analogon kezelni a jelet, mint digitalizalni, majd visszaalakitani.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #77159 üzenetére
Na, erre kiváncsi leszek majd, hogy mit mutat
Emlékszem rá, mikor megjelent a Gallatin. Pont akkoriban kezdett a figyelmem erőteljesen a lányok felé fordulni a hardverekről, plusz volt egy akkor még erősen jövőálló Athlon XP-m (ez ugye a legendás XP ami még "csak" 1700+@2800+ volt, de akkoriban az is mindenre elég volt) és a Gallatint (amiből volt 3.2; 3.46 meg talán 3.73GHZ is) egy erősen túltolt földi ember számára elérhetetlen mókának tartottam, élen a(z akkoriban) teljesen fölöslegesnek talált L3-as cache-el. *Abban az évben márciusban láttam először élőben HT-s 3.06GHZ-es P4-et, (és akkor virágzott az Athlon XP-s vonal) szóval érdekes év volt.
Akkoriban örültem a Gallatin magas órajelének is, ugyanis azt számoltam, még régebben, hogy 2003 közepére 3.6-3.8GHZ-es P4-eseknek is ki kell jönniük, sőt még 2004 előtt vagy 2004 legelején a 4GHZ-esnek a 4,2 és 4,4-esnek is. Ami mint tudjuk nem így lett, de a 3.73GHZ-es Gallatin ebbe az irányba mutatott, hogy némi késlekedéssel de emelkedik majd az óra jel.Akkoriban azt gondoltam a helyes irány a csíkszélesség csökkentése folyamatosan, és az órajel egekbe történő emelése, természetesen Hyper-Threadingel (maximum 2 szálnak láttam értelmét, azt is úgy, hogy egyik szál a játék, másik az összes háttérfolyamat).
Ehhez képest mikor megjelentek az első dual core procik, az elsők között értettem, hogy a 2×2.6GHZ az nem 5200-at jelent, hanem 2× 2600-at. Még a kocka haveri körben is kb én fogtam fel először ez mit is jelent. Nagyon sokan nem értették, és erre az AMD még rá is játszott, a Manchester, Toledo, Windsor, Brisbane magos procijaival.
(oops, asszem elkalandoztam)* érdekesség, hogy az akkori Athlon XPmet követő Phenom 9500-ban szintén volt 2MB L3 cache, és emiatt egy egész kicsit Gallatin tulajnak is érezhettem magamat (noha a két CPUnak semmi köze nem volt egymáshoz)
-
válasz
envagyok #77150 üzenetére
Szívesen ! Az Asus lapodhoz kell kiderítened hogy milyen clock generator van rajta, kiválasztod és akkor működnie kell. A linkelt 775 laphoz - Q963/965 chipset Siemens - nekem közvetlen megmondták hogy melyikkel megy, így könnyű dolgom volt.
Ezzel fel tudom rakni az fsb 133/533-ra
Valszeg, de mivel nem ismerem azt a lapot, csak tipp hogy sikerül, feltéve ha van megfelelő PLL a setfsb- ben, vagy custom meg lehet találni valahol - pld valaki megírta...
Hogy a biosból miért nem megy, arra szintén válasz - nem ismerem a lapot és a biosát sem. -
válasz
envagyok #77148 üzenetére
Hogyne - setfsb_2_2_134_98 - ez még ingyenes, szépen műkszik, ide feltöltöttem. Csak a használt laphoz kell megtalálnod benne hogy melyik .PLL file passzol hozzá...
-
-
válasz
envagyok #77082 üzenetére
Valami nem kerek. Driver nincs rendesen fent(vagy nem megfelelő). 4+4MB- nak kéne lennie asszem. Ennél rendesen fent van a driver, de SLI/ 2db 12MB- os kártyával, itt 8+16MB- ot jelez, valamint 2 TMU- t, a 8MB- osban is kettő van, de Nálad csak egyet mutat.
Utolsó helyre tenném hogy a kártya hibás, de nem valószínű. -
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #77069 üzenetére
Közben végig gondoltam, és rájöttem, hogy ez a NVidiának egy olyan szakasza ami nagyon kimaradt az életemből.
Jobban meggondolva az AGP-s 7300GT után a következő NVidia kártyám a (jelenleg is szolgálatban lévő) GTX950 volt. A 750Ti is visszamenőleg volt meg egy rövid időre, illetve másoknál láttam alapon, volt tapasztalatom még a GTX275, GTX460-al.belegondoltam, én ezekben az időkben (a 7300GT után, 2009-től ) előbb a HD3870X2-vel, majd a HD4850-el, majd a HD4890-el voltam elfogalva.
A HD4890 még a Phenom 9500-ban kezdet, aztán piszkosul megtáltosodott mikor a Core I3 4330 mellé került, végül nem is a sebessége miatt cseréltem, hanem a DX11 és a mindössze 1GB VRam miatt. Ezutóbbi teszi csereéretté a GTX950-et is a 10400F mellett ... -
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #76944 üzenetére
Adom.
C2D E8500/Xeon E3120 3,16 GHZ sanszosan vidáman pirítanak 4,4 GHZ-en is, Xeon X5677 3,47@4,5 GHZ, 24/7-ben, X5650 és társai 4,2 GHZ-et többnyire tudnak.
Az X58-as platformban az a szép, hogy van natív XP támogatása is, ugyanakkor zokszó nélkül megy rajta a mostani W10x64 is. -
válasz
envagyok #76912 üzenetére
Nem írtam, hogy gyűjtemény. Ellenkezőleg.
Azt írtam, hogy alkatrész forrás.Az meg hogy mit tekintünk gyűjteménynek, vagy mit e-hulladéknak, az erősen szubjektív. Biztos lehetsz benne, a Föld lakóinak jelentős kisebbsége találja a te nálad felhalmozott számítástechnikai veszélyes hulladékot "gyűjteménynek". Az emberek többségének az szimplán hulladék.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #76809 üzenetére
Nem is olyan sok, így elsőre*
Na mondjuk, ha a 60hoz hozzáveszem , hogy 20 a CPU meg 15K a VGA + RAM akkor pont azon az értéken járok amit saccoltam neki és a HDD még nincs benne, De ez akkor is jobb üzlet lehetett mint a haveromé.
Uh, ahogy látom neked lesz pár csúcs géped, ez csak illik a sorba
* haverom ezt vette 2017 szeptemberében (96000ft), mint felújjított gép :
ASUS P6T
Intel Core I7 975 Extreme (4×3,33GHZ (HT))
6GB DDR3
120GB SSD
1TB HDD
GeForce 750Ti 2GB
DVD író
400W Chieftec tápEz akkoriban szerintem remek ár/teljesítmény viszonyú gép volt.
Azóta annyit változtatott rajta, hogy 12GB RAM költözött bele, egy 500-as SSD meg egy 4TB-os HDD de egyébként jelenleg is ezt használja napi gépnek.
Nem korhű, de viszonylag sok ki van belőle hozva, pláne a mostani (drága VGA) helyzethez képest. -
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #76805 üzenetére
.NET4 belül ugyanúgy a rendszerhívásokat használja.
Csak 4.0 van fenn, vagy fenn van rendesen 4.8-ig?
Én úgy gondolom nincs fenn minden TLS és root cert frissítés. Szóval ha régi a telepítő, akkor új telepítővel csinálj rajta egy in-place upgrade-et, vagy pedig frissíts rá.Kb. melyik évnek felel meg a Win7 állapota ami most a gépen van?
-
-
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #76802 üzenetére
Minden Win7 frissítés fenn van? Akár ESU is?
Ha netezni akarsz 2021-ben, akkor legalább a TLS1.2-t muszáj elővenni, de inkább TLS1.3-at.
Default TLS1.2 az 2016-os frissítés, de még nem ártanak root certek is.De ha netezel, akkor én javaslom még az ESU-t is feltenni.
A képen látható üzenet alapján HTTPS tanúsítványhiba lesz.
-
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #76769 üzenetére
Bedugod egy gameportra, majd kezzel hozzaadod mint joystickot. Gameportnak latszania kell az eszkozkezeloben. Milyen eszkozon van a gameport? Ha PnP eszkozon, akkor altalaba "magatol" latszik, ha nem PnP eszkozon (pl GUS/GUSMAX, vagy regi I/O kartya, stb), akkor pedig azt is kezzel kell hozzaadni.
-
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #76083 üzenetére
Ez jonak nez ki. Hany floppy drive van a gepen? Az jo helyre van dugva a kabelen es jol van jumperelve a drive is? Semmi swap floppy meg hasonlo dolog nincs bekapcsolva a biosban, ugye?
(egyebkent nlite bele tudta rakni 2k-nal is a drivert a telepitobe, tehat az is megoldas lehet. En anno mindig belepakoltam, a fene fog floppyval kuzdeni).
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #76081 üzenetére
Mit masolsz a floppyra pontosan? Mert van "textmode driver" es van "PnP driver". Az a driver, amit betolt a "karakteres" telepito, az a "textmode driver", azzal el tudod kezdeni a telepitest. Ahhoz, hogy a telepitett es immron GUI-val is rendelkezo Windows is tudja hasznalni ezt az eszkozt, szukseges a "PnP driver". A floppyra mind a ketto reszet fel kell masolnod, azaz kell a txtsetup.oem es az ahhoz kello fileok es kell a sima rendes driver inf es az ahhoz kello fileok.
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #76079 üzenetére
Közben frissítettem az Adaptec 2100S biosát.
Újra megcsináltam a raidet, most az Abit tesztrendszeren F6 után betölti floppyról a kiválasztott raid drivert, utána látja is most már a teljes meghajtót. Szépen meg is formázza, majd kezdi másolni a fileokat a win 2000. De szeretné a floppyról újra bemásolni a driver fileokat, és itt már megint nem tudja. Indul a floppy, villan a ledje, de nem találja a xxxx.yyy filet, egyiket se, ami a driver.
De telepítés kezdetekor viszont mindig látja/betölti.
Gondoltam biztos az usb floppy, amivel felmádoltam vagy a win10 a ludas, ezért beizzítottam a win98 gépem, azzal is felmásoltam.
Nem változott semmi.
Ha kihagyom a driver fileokat, akkor újraindítás után nem indul a rendszer.
Esetleg ha egy xp-s gépre rákötöm a scsi raidet, hova kell felmásolni a driver fileokat?
Kell a neveken változtatni?
Vagy tudtok erre a problémára megoldást?
Esetleg Adaptec CD megvan valakinek letölthetően?
Állítólag az csinál még driver cd-t [link] -
-
válasz
envagyok #76045 üzenetére
Hp xw6600, dell precision t5400, t7400
Tyan tempest i5100De én inkább rábeszélnélek a dual 1366/2011-re, ég és föld
Hp z600-620,z800-820,dell t5500-5600,t7500-7600, lenovo d20/d30
Mai napig használható teljesítmény, rakás opció procikból és ddr3 ecc reg tengernyi van olcsóért nagy méretűek is.
Dual 771-ben sztem kevés a ramsávszél. (2 csatorna csak, 1366 meg 6 és 2011 már 8)
Húzni 771-et lehet némely lapban setfsb-vel. -
válasz
envagyok #76043 üzenetére
Keress dell precisiont, hp z szériát, supermicro és tyan is gyártott jó lapokat.
Ajánlott i5100-as chipsetes ecc reg-el 1333fsb max de jobb mint a 5400 chipset kályha rammal. Ajanlott procik e5450.
Kerüld a blade és brand szervercuccokat, macerás tud lenni.
Ezen a vonalon intel chipset brutál bugos lehet, pcie 2.0 nem működik normálisan csak 1.1 módban. Végigjártam par dolgot [link] -
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #75953 üzenetére
Szerintem nincs olyan játék abból az időből ami profitálna a dual CPU-ból. Ami meg profitálna a két magból ahhoz az 500MHZ lesz édeskevés, meg a WinNT/2000. Oda már XP kéne minimum.
Maximum azt tudod cisnálni, hogy korabeli játék, és alatta konvertálás vagy ilyesmi, de ennek meg nem lenne túl sok értelme azonkívül, hogy demonstrálod, hogy megtudja csinálni. -
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #75971 üzenetére
Ez így van, de nem volt kötelező a CPU megjelenési dátumakor elérhető rendszerekből választani később... Mire a PIII szerver nagyobb mennyiségben a felhasználókhoz került, addigra már volt W2K. Vagy upgradeltek rá, mert megérte.
A másik kérdésem az, hogy azon kívül hogy szeretsz szívni (NT4.0 pokoli szívás tud lenni), meg az támogat két magot, mi a célod? Játékok még az XP korszak elején sem használtak két magot, te meg csak azt soroltál. NT4-re szerintem még egy több szálat használó WinRAR-t se tudsz rakni.
Azt meg nem hiszem, hogy IIS 2.0 és MS SQL lenne a célod. NT4.0-nak nincs intelligens ütemezője, az nem fogja neked elosztani a terhelést a CPU-k között. Magának az appnak kell tudnia kihasználni az erőforrásokat, az meg max korabeli szimulációs, kutatásbeli, tervező, vagy kiszolgáló alkalmazás lesz, nem játék.
W2K-val vagy XP-vel legalább telepíthetnél otthoni alkalmazásokat is, amik megpörgetnék mindkét CPU-t.Rá lehet tenni, de tudd, hogy amire szeretnéd, arra nem optimális egyáltalán. Bár kétségtelen, hogy lehetne fokozni még, egy korabeli *NIX vagy OS/4 Warp 4 telepítésével.
-
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #75963 üzenetére
Ez így van, ahogy Fenyő írta van OpenGL és Glide is, a DX support ami gyenge/hiányzik egy W95-höz képest is.
Ettől függetlenül nem sok értelme van, és leginkább csak szívnál vele, mert sose volt az NT4.0 célplatformja a játékoknak. Csak azért mert duplaproci, felesleges, nem fogod tudni kihasználni. Ha általános alkalmazások alatt ki akarod használni a több magot, akkor W2k vagy újabb. De a korabeli játékok akkor se lesznek hirtelen több szálon futtatva.Másik, hogy nem stimmel a korosztály. NT4.0 az 1996, inkább a Dual PPro amire feltették, mint a PIII. PIII szerver már W2k serverrel ment.
-
válasz
envagyok #75963 üzenetére
Igen glide opengl és dx5 van nt4.0 alatt, szóval szvsz egy kategóriával lejjebb lehet értelme, mondjuk dual PPro vagy P1MMX + V1, Voodoo Rush esetén, dual P3-as és V3-as gépre inkább 2K-et tennék.
Nv kariknak meg régen is jó volt a Linux supportja, tehát tnt2-vel vmi retró disztrót (amihez még van zárt drivere) és el tudok a retró win mellé képzelni.FoxiestFox Tapasztalatim szerint, ha Voodooval főleg régebbi glide-os játékok a cél, akkor csakis eredeti driver, az meg 2000-hez van legutolsó, 3rd party driverek inkább modernebb D3D-és címekhez valók, de azt úgysem a Voodoon fogod játszani, Xp alatt, ha kellően erős a vas jobban jársz egy glide wrapperrel, dosboxxal, attól függően milyen régi játék a cél.
fpeter84 Amíg nem forrtak ki a driverek 2k/xp alá valóban így volt, de ez elég hamar meg is fordult 2002-3tól, már az 2k/xp-és driverek voltak gyorsabbak a 98-asnál, hálózatnál meg nyilván a 2k/xp vonal (jogosan) sokkal paranoiásabb volt, szóval, de ha megvoltak a jogosultságok, jelszavak azért az is ment...
-
fpeter84
senior tag
válasz
envagyok #75953 üzenetére
ha dual proci és gaming, akkor minimum XP, a 2000-en nyögvenyelősen elindul már ez az, de nem az igazi... de tehetsz rá dualboot-ba XP-t és 98SE-t, esetleg még 2000-et is a hangulat miatt és akkor le tudod fedni a korabeli repertoárt teljesen attól függően hogy melyik játék melyik környezetben fut a legjobban...
egyébként az akkori játékok 99.9%-a hozzá se tud szagolni a második procihoz, max annyi előnye lehet hogy a háttérfolyamatok az egyiket terhelik, a másikon meg lehet egymaga a játék így nyer pár %-ot -
r0b3r
senior tag
-
arn
félisten
válasz
envagyok #75928 üzenetére
marmint studiomonitort? sok jo van a piacon... ami olcso. jbl, adam, presonus, tannoy. nagy szerencse, hogy a gyartok egymasra licitalnak, ilyen hangot egy tiz eve sokkal tobbert kaptal. igazabol izles kerdese. arra figyelj, hogy par, v darabar.
nekem jelenleg adam t5v van az asztalon, a nappaliban eris 8xt, de azt cserelni fogom, mert csak atmenetinek vettem - helyere olyanokkal szemezek, mint tannoy gold 8, kali in8 v2, neumann kh310.
-
-
-
-
válasz
envagyok #75566 üzenetére
Ami nekem hamarosan megjön eBay-ről, az ritkább, mint a 9800XT, csak mivel low profile, kábé senkit se érdekel. Tippre Magyarországon az enyém lesz belőle az egyetlen, és az egész EU-ban se lehet belőle összesen egy tucat sem.
Egy német sráccal leveleztem róla, de ha neki lenne egy saját, akkor nem tippelgetett volna arról, hogy mi is lehet pontosan. -
törölt tag
válasz
envagyok #75443 üzenetére
Ha csak a játék a cél akkor ne feszülj rá az AGA-ra nagyon.
Nincs sok olyan játék, ami ne lenne meg ocs/ecs verzióban.
Az AGA játékok egy része a régebbiek kiadva feljavított grafikával. Van persze pár spéci cím, de ezeknek jellemzően egyéb bővítés is kellene. Így már drága is lehet.
Esetleg próbáld ki emulátorral, hogy megér-e neked az AGA plusz kiadást.
Én például nem játszom, ezért nekem megérte. De nem ez a jellemző felhasználás.A500-hoz, ha whdload a cél, akkor a hc520 classic javasolt.
Hc508-nak a 68k kompatibilitás a lényege, ami főként ocs/ecs demoknál lényeg, hogy natívan futhasson, ne whdload segítségével. -
válasz
envagyok #75365 üzenetére
Totál ritka Penti D EE 903-asomat olcsón sem viszik pedig nem is létezik. Teszt:[link]
Tény hogy nem 478 de netbrustból a legfullosabb.
Ugyanígy a legkissebb E8100 core2 sem kell senkinek pedig az is ritka darab.
S478-ból van Abit ic7 lapom de valahogy semmi izgalmas nincs benne. -
-
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #75176 üzenetére
Kipróbáltam a dual p3 xeon slot2es gépet.
Sima sdrammal elindul, látja is, biosban is tudok turkálni, de boot előtt udvariasan megkér, hogy ugyan már ecc-s memóriát tegyek bele...
Ami persze nincs egy db sem.
Esetleg valaki tudna kölcsön vagy ajándékba adni ecc sdramot? -
balintka
addikt
válasz
envagyok #75176 üzenetére
Ha máshonnan nem, akkor majd ebay-ről veszek, így akkor veszem meg amikor jobban belefér anyagilag. Itthon sem adják sokkal olcsóbban... Ott jobbak a termékleírások, eladók, itthon már vertek át dolgokkal nem egyszer. Pl. most láttam, a "hibátlan" Xbox joy-nak tőben repedt a kábele...
DarthSun: Tuning nem lesz nálam, csak alapon használom őket majd.
-
zotyesz66
őstag
válasz
envagyok #74993 üzenetére
Ezzel kapcsolatos bugja nem volt szerintem, az nagyon durva lett volna. Van nekem egy Slot A gépem Soltek SL77KV alaplappal, arra simán fölröppent a Millennium és még SB Live is van benne. Sőt, az elvileg a KX lapok által állítólag nem kedvelt Thunderbird proci is. Ha jól tudom a KX lapokra a 686A déli hidat tették.
Mindenféle AGP bugokról is hallottam, ezzel együtt ebben simán megy 4x AGP-vel a Radeon 7200.
Ha jól emlékszem, nekem fölment a WinMe simán is, nem kellett setupcor. -
válasz
envagyok #74993 üzenetére
Ha jól láttam nem próbáltad 1 rammal, tudom kicsi az esély de megnézném úgy.
Szintén kicsi a hiba lehetősége, de a proci nem melegszik, nem kő már a paszta?
Alaplapról nem hiányzik semmi kis biszbasz?
Amiket meg a többiek írtak, az alapján (meg amúgy is) miért nem a hdd-ről futtatod a win98 telepítést? -
válasz
envagyok #74981 üzenetére
Érdekes, csak a saját nyelvét hajlandó elfogadni
, nemtom hogy ez okozhat-e ilyen hibát. BIOS beállítás esetleg, de ha a Német felmegy, akkor az sem valószínű.
A NEC- re nekem felment a Magyar Win98SE, bár azt Angolra állított BIOS- al kaptam, a COA is itthon lett véve rá, úgy láttam.Még az Install egyes módosító kapcsolóira tippelgetnék, megpróbálgatni, hátha átlépi valamelyikkel a hiba okát.
-
válasz
envagyok #74978 üzenetére
Nem jó neki a HDD jelenlegi formátuma (partíció és formázási set), próbáld meg úgy hogy Win98 CD- ről bootolsz, az índítás CDROM támogatással, majd Fdisk/format (a format ilyenkor a CD /Win98 könyvtárban van, az Fdisk az elérhető PATH- on), ha ezek készen vannak, utána ráengedni a Me telepítőjét.
80GB- os HDD esetén formatkor lehet irreális értékeket fogsz látni a kiíráskor, ha patcheletlen az Fdisk/Format, de ne zavarjon, valódi kapacitásra formáz, csak a kiírás rossz. Persze ha kettéosztod a HDD- t. akkor már zavaróbb lehet saccra dolgozni.
Ha pedig a Win98 mellett döntesz, akkor az általam leírt telepítési módszert javaslom (ennek a kezdeti lépései megegyeznek a fenti javaslattal). -
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #74821 üzenetére
Nem, belegyogyitottam az SP3-at a telepitombe, felraktam, majd telefonon keresztul szamokkal aktivaltam. Nem vagyok en orult, hogy ne a legutolso verziot hasznaljam. Neten ez se akart aktivalni, ugyhogy azert aktivaltam telefonon. Az Office XP is igy aktivalt. A magatol aktivalo XP-d nem lehet hogy valamilyen volume licencet hasznalo peldany? Keress egy SP1-es volume licence telepitot es probald meg vele a kulcsodat.
-
válasz
envagyok #74795 üzenetére
A BX-ben megy a 256-os ram is, de csak a 2 oldalas low density (korablei nevén BX Ready, de az akkori SS7-es lapok is ilyet esznek meg max, annyira nem lehetetlen szerezni, egy kupacnyi nálam is pihen az ilyen retró lapjaimban (SS7 az egyik kedvenc paltformom)), szóval akár 1 gb is mehet bele, stabilitás, tuning szempontjából, meg mindig a minél kevesebb modul a jobb.
Darthsun A nagyon overkill vga szerintem is pazarlás, max bencselésekhez látom értelmét, mert ha sok generáció különbség van a proci és vga között akkor driverek okán nagyon kiegyensúlyozatlan lesz a teljesítménye ad abszurdum bizonyos esetekben még lassabb mint, egy korábbi driverrel, de gyengébb vgaval, mert ott még optimalizáltak az adott procira.
A K6-x széria nagyon jó példa erre, sok dolog sokkal jobban megy rajta voodoo3-al vagy TNT2/Geforce2-vel a korábbi 3dnow-ra gyúrt driverekkel, míg újabb karik újabb drivereivel alig gyorsabb, sok esetben lassabb lesz a brutlális cpu limit okán, meghát ahová kéne mondjuk egy Geforce4/FX, oda már a proci is réges-régen kevés, vagy Tualatin HD radeon esetében mondjuk az SSE2, szóval szumma szummárum 1-2 generációval újabb vga még ált. rendben van, de a sokkal újabb már erősen pazarlás napi használatra, amellett még sok esetben kontraproduktív is, szóval max teszteléshez/bencseléshez látom értelmét. -
válasz
envagyok #74795 üzenetére
Megfigyeltem hogy Neked mindíg olyan jó kérdéseid vannak, általában a legritkább esetben tudom rájuk a választ
.
A mostanira rátérve, ez az amit nem mértem ki pontosan soha. Amit eddig sejtek vagy tudok - BX- ben valszeg mindegy, de az 1 modul a nyerő sztem, némelyik 256-os 2oldal/4bank BXReady- t látja/kezeli, Via- ban a 2db 2oldalas/2bank, a 4bank interleave BIOS vagy soft belövéssel, nagyot rúg a mem-átvitelen, SS7- ben sokat hozott, Tua mellett megnézem, most 3 modul van benne. ALi SS7- ben az 1 modul valszeg a nyerő, de a mem-kezelése jobb mint az MVP3- nak, csak a 9800 miatt tudtam versenyezni vele - valamint az 1M L3 a lapon.
Mindegyikre érvényes : törekedni kell a minél nagyobb FSB mellett, a minél szűkebb időzítésekkre, 133MHz CL-2-2-2-5, már amelyik tudja.
SS7 MVP3 esetén pedig állítólag kikényszeríthető a 112MHz CL-2-2-2-4 is, de Fenyő kolléga ezt elfelejtette elárulni hogyan kell, pedig kérdeztem tőle. Biztosan tart a visszavágótól, ha megint előveszem a G2- őt -
Czo
addikt
válasz
envagyok #74486 üzenetére
Valamelyik drivered lehet leginkabb a ludas. Ha bekapcsolod a bootlog.txt gyartast allandora (msdos.sys -be, BootMenu=1, BootMenuDelay=1, BootMenuDefault=2), akkor minden bootnal fog gyartani a gep logot (c:\bootlog.txt). Ebbe shutdownkor is ir 5-6 sort, abbol megtudhato, hogy a problemat VGA driver vagy network driver vagy mas driver vagy user process okozza-e. Az nem, hogy konkretan melyik... Marmint VGA-bol nyilvan 1 van, networkbol is, szoval ez a ketto relative egyszeru eset
Nekem is csinalja neha, de csinalta anno is, ugyhogy ezen fel se kapom a vizet. Ha baja van, nalam mindig a Network-nel allt meg a logolas.
-
válasz
envagyok #74392 üzenetére
Sima S7-esnek vmi Intel TX-es javalott, Asusnak pl TX97 néven futott, még a +-os procikat és a nagy vinyókat is eszi bios frissítéssel.
Tuához ahogy írták Viás alapokon volt ált. isa slot, pl Abit VH6T-én biztos van, de van egy Soltek Viás lapom amin szintén van (Asus Tuv4X-en viszont nincs), de ha akad fcpa-fcpga2 (vagy Slot1-fcpga2) konvertered akkor akár Intel BX-es lapba is mehet, azokon akad bőven isa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest