- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #79071 üzenetére
Mindkettő egy bitang jó kiadás.
Én maximálisan megértelek.s1151v1 lapjaim:
Asrock Z170 OC Formula (használatban i5-7600k-val + 2*16 GB G.Skill Aegis DDR4 3200CL16 KIT - fő garázsgép), Asrock Z270m-ITX/ac (használatban i3-7350k-val + 2*8 GB G.Skill Rip Jaws V DDR4 3000CL15 KIT - havernál lerakott party-s gép) és Gigabyte GA-H170-HD3 DDR3 (tartalék - i5-6600k-val + 4*4 GB Crucial DDR3L 1600CL11 ramokkal).Asus ROG CH VI E beépítve nálam (R5 3600X + 4*8 GB Patriot Viper Steel DDR4 3600CL17 ram - 2 db 2*8 GB-os KIT), most is erről pötyögök (új vétel volt, nem tervezem az eladását
) :
-
Bile Demon
őstag
válasz
envagyok #78939 üzenetére
Azért találták ki az SS-t, hogy ne egy fix frekvencián menjen a busz, ha egy fix frekvencián menne, akkor az egy élesen kiugró rádiófrekvenciás zavar csúcsot eredményezne az RF spektrumban.
Ha szétkenik egy +/- 0,5MHz sávban, akkor ezerszer kisebb lesz a csúcs, ha pl. 1kHz-es sávban mérik az átlagát.
Ezeken a 100-200MHz frekvenciákon kritikus/vészhelyzeti kommunikációra használt rádiós berendezések is működtek. Az alaplap pedig viszonylag hatékonyan sugározza ki a zavarokat, a CPU és Chipset közti távolság, chipset-memória közti huzalozás antennaként viselkedik. Drága lett volna és nem életszerű jól árnyékoló fémházba tenni ezeket, inkább az SS-el oldották meg az alaplapgyártók, azt, hogy megfeleljenek az FCC előírásainak.
A BIOS beállításnak minimális hatása lehet a stabilitásra, normál körülmények között 133MHz-n, persze extrém OC-nál minden számít. Alapvetően nem sok vizet zavar, az hogy +/- 0,25MHz vagy +/- 0,75MHz a szórása az órajelnek. Átlagban annyi az órajel, ami beállítottál. A stabilitás határának közelében, az utolsó 1-2MHz-nél okozhat stabilitás növekedést, ha ki lehet kapcsolni az SS-t. -
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #78906 üzenetére
ilyennel még sosem találkoztam.#78911DarthSun: csakúgy mint az s939-es Toledo-k.
2,8-as P4 Prescott óta nem igazán használok gyári/gyenge hűtőket, mert hamar csalódik az ember.
A gyári Intel légkavaró már az alapon hagyott i3-7350k-hoz is karcsú volt (üzemi tartományban maradt bőven - max 80 fok, de max fordulaton járt a ventije), tuning szóba sem jöhetett a kis 2 mag/4szálas procin. -
-
-
arn
félisten
válasz
envagyok #78618 üzenetére
Koaxialis hangszoronak hivjak, most is ebben utaznak (kef ls50 pl), de tobb gyartonak is van ilyenje. Ha normalis hangot akarsz jobb arban, a mai mokusvakitos hifit el kell felejteni, az aktiv studios monitorok sokkal tobbet adnak kevesebbert, 8 colig nem erdemes mast venni.
Afelett (10-15 col) viszont studios es hifis cuccban is tobb ezer eurtol kezdodnek, emellett a mai kishangszoros hifis cuccok jatekhangdoboznak fognak tunni - jbl 4367 es tsi.
-
-
-
válasz
envagyok #78618 üzenetére
A KEF gyártmánypalettája hatalmas volt, nem tudom mi lehetett az a régi doboz. De ezek a régi dobozok ha nem is voltak annyira precízek, meg hangerősek, mint a maiak valahogy a puhább hangzásukkal jobbak voltak esti nyugis zenehallgatáshoz.
Na ez az amibe nem akarok beleesni. Sima két utas sztereo a cél. Addig a KEF is jó amíg nem akartam valami zúzósabbat hallgatni. Ahhoz már nincs meg a dinamikája.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #78573 üzenetére
Evidens, az összes NF4 forrófejű, volt rajta valamikor, csak kellett nekem máshová.
Asszem, a CPU-val kezdek, ha már így megkerült.A tüzetes szemrevételezés és esetleges tiszítás a minimum, amit minden komponens esetén elvégzek, még mielőtt bármit elkövetnék velük.
A DFI lapokban nem az első teszteket végeztem, arra ott volt egy pci-e-s Asrock és az időközben elhalálozott NF7s 2.0 az AGP-hez.
-
Bile Demon
őstag
válasz
envagyok #78437 üzenetére
Nekem teljesen természetes a nem korhű ház...
Nekem ugyanabban a házban volt a 486, mint utána a K5-100, P100, P166 MMX @ 262. Még a 266-os Klamath-ot is abba akartam tenni. A proci már megvolt, de mire összejött a pénz a lapra, már kifutott az Acorp 6BX86 és már csak VIA chipsetes AT-s Slot 1 lapot találtam. Megvettem, de a VIA chipset jellegzetességei miatt, 2-3 napon belül mennie kellett. Hetekkel később lett BH6, amiről tudni lehetett, hogy jó. És ahhoz kényszerből vettem egy ATX-es házat (Acorp oldaltápos, szellőzésmentes kivitel).
Csak a tápot hoztam haza belőle, mert undorodtam a nagy böszme ATX házaktól, helye se volt itthon. A házat otthagytam havernál (ott lakott a bolttal szemben az utca túloldalán).
Végülis később amikor lanparty volt nála, akkor beleköltöztem.
A Klamath-al még elvolt az a ház, de a 300A@450 upgradekor a Slot1-PPGA átalakító miatt ütközött a táppal a CPU.
1 éven belül eladtam havernak a házat táppal, ha már úgy a szívéhez nőtt.
Neki elfért benne a PPGA-s lapon a Celeron, aztán a Duron, de túlmelegedés miatt szívott és vágtunk szellőzőnyílást a tetejére. (Beszellőzés nem volt és ezért nem is javított sokat).A következő házam 2001-es. Egy kékgombos Mercury. Az ezres Tbird hőtermelése miatt kellett egy hátsó szellőzőventis felsőtápos normális ház.
Ebben került később Athlon XP 2100+@2400+ aztán 2004-ben a 3GHz Northwood P4, és a Core2 Duo 2006-tól és a Quad is 2008-tól 2015-ig...
Még mindig azt használnám, ha az Intel Core i7-4790K Haswell Refresh “Devil’s Canyon” Processor működne normális hűtővel. Viszont az enyém csak túlméretezett hűtővel működik (így is éppen throttlingolás határon), az meg csak túlméretes bölönc házban fér bele.A következő projektem lehet, hogy az lesz, hogy a kékgombos Mercury-s házba beköltözik egy T-bird 1400-as CPU valami SDRAM-os ISA-s lappal.
Mennyire életképesek ezek a lapok? KT133A chipsetre gondolok.
Volt a 2001-ben a T-bird elején Abit KT133A lapom, de annak is mennie kellett, mert nem ment benne a SB Live!-om rendesen.
Az ISA mennyire lenne kompatibilis rajta pl. GUS PnP-vel vagy AWE64-el?
Van értelme foglalkozi vele, vagy inkább engedjem el az ISA-t és a KT266A-KT333 legyen megcélozva? -
arn
félisten
válasz
envagyok #78434 üzenetére
Nekem nem a komoly jutott rola eszembe
Persze ekkoriban minden haz hasonloan ratyi volt, ennek van egy baja, en is erre utazok. Az igazan szinvonalas haz, oemben baromi ritka, foleg, ami tulelte.
Keresd meg, mi benne a legkorabbi alkatresz. Floppy, ilyesmi, valoszinuleg hosszabb ideig bovitettek (99 kornyeken biztosan). De az is elkepzelheto, hogy siman budget 99 koruli gep, oldschool hazzal, mert tul sok alkatresz mutat erre az evre. Aki ilyen gepet vett akkoriban, valszeg nem az elsok kozott vett v3at, az lehet kesobb kerult bele.
Nezd meg mindenen a gyartasi datumot addj hozza kb fel evet, ugy hamar kirajzolodik egy terkep, mi mikor kerulhetett eladasra.
A hazakat siman arultak sok evig - az, hogy kb mikor kerulhetett piacra, arra utalhat:
turbo gomb (socket 7nel mar sok jelentosege nem volt), kesobb suspend feliratra csereltek ugyanazoknal a hazaknal a penya korszakban.
kijelzo, hany digites (max 99, 199, v 999), 94 kornyeken mar 199ig mentek, utana mar csak a nagyon gagyi atx mellett futott late at hazak voltak, ami tovabb skalazodik. -
válasz
envagyok #78434 üzenetére
Fúú, ez a design nagyon ismerős... Mistral és/vagy Elender (bár akkor még talán L&R néven futott) hirdetésekből köszön vissza, még bőven a 486 DX2-4 korszakból. (Eleve turbo gomb értelmezhetetlen Socket 7-en...)
Az a K6-2 szerintem nagyon nem korhű benne (se a 40x CD olvasó), ez egy igazi Frankenputer-nek tűnik. Mindenesetre érdekes, valaki ezt már előtted is felpimpelte.
-
-
-
arn
félisten
válasz
envagyok #78397 üzenetére
Osszeraktam a 2003as es a 2006os konfigot, a demok miatt hasznaltam oket parszor, de amugy nincs szamomra praktikus hasznuk, majdnem minden megy a modern gepen is ebbol az idobol. Amugy epiteni erdekes volt oket, es ezek a legkorhubb konfigok, de hasznalni nem nagyon fogom oket emiatt.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bezony, így van.
Az első kép bejövős, a többi nekem túl régi.#78399MasterDeeJay: skylake alapon nem megy a W7 ?
Szabálytalann.... mennie kellene. Pontosan mi is a lap+cpu ?W7x64 Ultimate-t simán felszúrtam erre is: RyZen 5 5600X+Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 wifi+4*8 GB G.Skill Trident Z RGB 3200CL16.
Annyi volt a "gyengeség", hogy a hátlapon nem ment 4 db usb3-as portom.
Pusztán annyi dolgom volt, hogy kellett egy moddolt telepítőt kreálnom, amihez a szükséges cuccost (Windows 7 USB patcher - XHCI) az Asrock Z170 OC Formula lap gyártói honlapjáról emeltem le.
Ez a lap abszolút Skylake.#78384KROK640: visszanéztem a 3 Ti 200 128 MB VGA GPU-Z képét, és bizony azt kell mondjam, hogy az Inno 3D ennél a karinál spórolósra vette a figurát, ugyanis szép a sok ram, csakhogy erre SDR ramot pakoltak, azaz gyakorlatilag a 64 MB-os DDR-es karijukhoz és más gyáértók 128 MB-os DDR ramos karijukhoz képest csúnyán feleződik a VGA ram sávszélessége.
-
válasz
Örülnék neki ha be tudnék szerezni egy voodoo5 5500-ast, főleg hogy neten valahol találtam hozzá win10 drivert is. Remekül illene akár egy sima AGP-s is átalakítóval a modern gépembe ha retrózni szeretnék glide-al (ez most a projektem). Voodoo3-ast nem sikerült win10 alatt beüzemelni, win7 kell neki csak valami ok miatt nem megy a gépemen a win7, se felrakni se telepítettet nem tudtam elindítani pedig skylake alapú és annál mennie kellene.
Szóval az én projektemhez voodoo2 vagy voodoo5 kell mert csak ahhoz csináltak win10-es drivert. Voodoo1 nem megy pedig kellene neki. (x64-es XP driverrel)
BTW a következő lomizásomkor megígérem hogy jobban figyelek mert őszinte leszek elég sok harder felett átsiklottam válogatáskor.(el nem mondom mik felett mert kitiltanak ebből a topikból.)
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #78349 üzenetére
Buildelj Rambus RAM-os P4-et. Az Abit TH7 lapcsaladnak tobb fura tagja is volt. Pl volt sima TH7 (Socket 423) es TH7II (Socket 478) is, volt belulok RAID-es verzio, aminel egy HPT370 volt az alaplapon, TH7II-RAID. Node, ebbol volt tobb revizio, eltero vizualis megjelenessel. Elteres alatt a solder mask szinet ertem (nekem zold volt, a cimboranak sarga), de mas volt az alkatreszek elhelyezkedese is a lapon. Sott, errol a zold Abitrol en egy "P4T533-C"-re upgradeltem, ott a 4 RAM-slotot 2-2 felallasban egymasra merolegesen helyeztek el a lapra.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
envagyok #78320 üzenetére
Acorp 7KTA400 -ra egy szavazat, volt 7KTA600 lapom is, az is ment szepen.
de ha van tudasod + kedved javitani, van itt egy Giga 7VT600 , ( talan 1394, majd meglesem ) ha az atpasszolast meg tudjuk oldani, ingyen a tied.
mondjuk ezt a tipust 2004 korul még dicsértem.
aztan tortent egy kis baleset, es elpartoltam a markatol.
de ez nem az a lap, ahol a firewire vezerlobol kitort a fire. -
válasz
envagyok #78320 üzenetére
Akkor egy helyről rendeltünk. Gondolkodtam én is az 1400-ason is, mert 4500 HUF-ért szinte ajándék volt; aztán maradtam a 4000 Ft-os 1200-asnál, mer' nincs kolbászból a kerítésünk. Posta 2k, szinte Foxpost vagy ajánlott levél ára. Ilyen olcsón szerintem nem lesz soha többet f@sza Thunderbird.
1400C már 2001. Szerintem nagyobb dolog volt az 1200-as 2000-ben.Szerk.: 2000 végén volt már DDR-es lap, AMD-760-as chipsettel, azt hiszem; és decemberben talán már volt Via és még valaki más is DDR-el, de lehet, ők már 2001 eleje. Szerintem úgy már korrekt, ha 266-os DDR-t használ az ember bármilyen DDR-es S462-es lapban dual channel nélkül.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #78241 üzenetére
Hmmm, csúcslap és az egyik legjobb proci.
Az enyém is ilyen dobozban volt, ugyanezzel a hűtővel, azt cimbinek adtam az FX4130-ra.#78239KROK640: S3 SAVAGE 4 után nekem GF2 GTS volt.
Utána GF3 TI 200, majd GF4 Ti 4200, következő GF6 6600 GT majd X1950GT - itt véget ért az AGP-s korszak.
Minden más amit eddig linkeltem/említettem késői beszerzés.#78234DarthSun: sokadik sikertelen driver telepítés után átraktam az öszvér Asrock lapba, itt elsőre felment a driver (81.98).
Az NF3 kapmajdmég egy friss XP-t.
-
petakpa1
őstag
válasz
envagyok #78160 üzenetére
Persze, csak vicceltem DarthSun mesterrel, ezért is volt off-ban.
Más: nagyon beteg ötlet 7x24-ben szerverként használni egy Acer eMachines E620 laptopot, amin az alábbi upgrade-ek lettek végrehajtva?:
CPU: Athlon 2650e (1 ma 1,6GHz, 15W) -> Athlon 4450B (2 mag 2,3 Ghz, 45W)
Disk: 160 GB-os Hitachi HDD 5400 rpm -> Kingston 120 GB SSD
Mem: 2 GB DDR667 2x2GB DDR667
WLAN: valami Realtek G-s csoda -> Intel 7620HMW
OS: Win10 20H2Egy NextPVR nevű progit szolgálnai ki ami egy házi IPTV szolgáltatás backend-je lenne.
-
válasz
envagyok #78147 üzenetére
Everest, Aida - én ezekkel szoktam.
(#78150) jokeph : Van még egy 7900GS - a PCIe- re lennék kíváncsi hogy megy-e 98 alatt. Chipset driverből van valami gyűjtemény letöltve, amely asszem a Q35- öst is tartalmazza. Mellette meg a 775/865chip SATA driverei 98 alá - XP alatt ment a SATA optika, 98 alatt nem, de az említett csomaggal lehet hogy ok lenne
#78156 : H6850- ből én sem találkoztam még 512MB- ossal(ettől még lehet hogy létezik), 1GB- osom van kettő. A hibás VGA sor meg szomorú, kár értük. Ellenben nálam meg happy hogy nem halott a GTX285.
DFI NF3 : szép !
A 8800GTS- t nem fogja vissza a x8 PCIe. A GTX285- re nekem is pld x8/2,0-át jelez, ami alatt 5GT/s, amely x16- al is ugyanennyi.(#78158) petakpa1 :
, raffinált kombináció. De sztem ajándék x ajándék = csere.
-
-
KROK640
nagyúr
-
válasz
envagyok #77623 üzenetére
PCIe - 3DM2001 run vele @2.6GHz E6600 mellett.
Gondolom már csak nálam beszerezhető
, neten sztem már nincs fent.
Minden vga hang stb driver bele van integrálva? - 2009- ig minden fullra, és a teljes driverek, nem az MS féle kopasztottak.
-
-
válasz
envagyok #77583 üzenetére
Egy embernek voltak kifogásai. A ReGamexhez képest szakmaiatlan a BRSZK. Ez igaz, de nem is volt cél tudományos előadás, vagy bármi hasonló. mind a kettőnek megvan a helye, szerintem fölösleges ezen pörögni bármelyik irányból. A lényeg, hogy szeressük ezeket a gépeket.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
envagyok #77529 üzenetére
Vista az böngésző szempontjából XP-nek kezelendő.
Mypal, NewMoon, K-Meleon új XPs buildeken kívül nem nagyon van semmi. Esetleg még ez. -
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #77529 üzenetére
Firefoxból van működő verzió még XP-re is, meg a fentebb általam írt Mypal, jelenleg is fut a retro masinán és röhögve nézem vele az YT-n a Feketék Fehéren c. vígjátékot, 480p-n (nincs több a filmen).
Meglepően jól megy, úgy hogy WIFI-n kapcsolódom, és a háttérben megy az FTP letöltés, illetve az XP az E5200-ból egy magot lát.
Azért rápróbálok egy Chrome-ra is.
UPDATE: jaja, Clock error, pedig jó az idő/dátum.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #77293 üzenetére
Hat, azota megtudtam, hogy ez elvileg "ritka" CPU
. Egy H99-PRO Asus lapban van. A Windows 11 hulyesege miatt lehet, hogy le kell majd cserelni, de valszeg megy fel a szekreny tetejere, mert ott van mar az elobb emlitett Gigabyte lap+cpu+ram valamint egy Intel H77-es lap (DH77CL talan?) es egy 3770+RAM es akkor odakerul ez a H99 es a 5775 is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #77234 üzenetére
Az ATI szeretett sok dupla GPU-s cuccot készíteni, de 4850ből tényleg nem értem mi volt a létjogosultsága. Hiszen aki ilyet vett akkoriban annak bőven telt az erősebb HD4870-re vagy később a sokkal jobb HD4890-re (ilyenem is volt, imádtam, nagyon sajnálom, hogy anno eladtam, de szuper áron ment el). Gondolom az ATInál az volt az elképzelés, hogy idővel elterjednek a multi GPU játékok, és akkor ez a kártya lehet egy új középkategória. Mondjuk a 2×512MB kicsit kevésnek tűnik, de ne felejtsük, hogy akkoriban egy 512-es kártyával is bőven el lehetett lenni (a HD4850-esemen is csak annyi volt).
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #77221 üzenetére
Fuh, 4C/4T 3GHZ, 12MB cache. 8GB RAM
2×ASUS 9800GTX...
Ha belegondolok 2008 nyarán én az 1466@2669MHZ-es Athlon XP-met hajtottam, 1GB RAMmal, 7300GT-vel, és 2×120GB HDDvel, ami egyrészt akkoriban ennek kb a tizedét ha érte, másrészt viszont akkoriban tökéletesen elégedett voltam vele, minden játék amit csak akartam maximális részletességgel ment. Igaz 1024×768-ban játszottam akkoriban.
Nem semmi ez a konfig, biztos örültem volna neki akkoriban, de még a számtech boltban sem raktunk össze ilyen fullosat akkoriban. C2D-ből viszont akkoriban annyi volt, hogy hihetetlen...
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #77280 üzenetére
Tömören a válaszom: Sehogy !
Szép cuccos, páne ha működik is a lap+ram, a hűtő is megér egy misét.
Nekem már átvevőhelyre érkezett ez a cuccos, legkorábban csak hétfőn tudom felvenni sajnos.
Alaplap: ASRock 4CoreDual-SATA2 R2.0 (VIA PT880, LGA 775, AGP + PCI-E, DDR1 + DDR2)
CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2.5 GHz @ 800 MHz fsb)
RAM: 1x Kingmax DDR-400 1GB
VGA: Sapphire Radeon HD3850 512MB AGP
CPU hűtő: Arctic Cooling Freezer 7 ProKedvelem az Asrock öszvér lapjait, és azért egy C2Q 6600 tán kihajcsaa a legerősebb AGP-s VGA-t iss.
Erős AGP-s VGA-ból sosem elég.Mai napig nem tudtam értelmes áron a volt kedvenc lapomat beszerezni, nagyon bántam hogy anno eladtam...
A fentebb linkelt Asrock Alive Dual e-Sata II-ről van szó. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest