-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Persze, hogy voltak problemai. A 42-vel nekem is volt USB problema, repedezett a haz es 5-6 evesen kezdett elengedni a GPU. De az akkori konkurenciat siman lekoroztek. Kb. a T61 volt az utolso, ami meg hozta a szintet, onnan indult lefele. A billentyuzet atvarialas nem tudom melyik okos otlete volt. Az R szeriat meg hagyjuk, az olyan is. De az teny, hogy a regiek kibirtak nekem 3 evet ugy, hogy volt olyan amelyik korbeutazta velem a vilagot melo ugyben es ha nem dolgoztam, akkor este filmet neztem, jatszottam rajta. Az irodaban termeszetesen dokkolo, amirol napi szinten levettem 4-5 alkalommal legalabb. Szoval napi 12-14 orakat ment eleg mostoha korulmenyek kozott. A T430 ebbe 1.5 ev alatt doglott bele. A sokat szidott alma egyelore birja, de majd kiderul, hogy meddig.
-
-
Sanchez638
addikt
Igen itt is hulladék a hűtő, de női kéz alatt volt tehát csak fécbuk meg jútyub... Gericom Blockbuster Excellent 7000, lehet vissza kéne vásárolnom
Elég béna a notesz, mert a gyári driverrel nem ment a wifi, procit nem szabályozta, csak a ramclock-al lehetett.. Bios se nagyon akadt hozzá...
Ebbe 1,7-es P4 m 730-as volt talán. Nagyobbat nem bírt és az 1gb memória modult se szerette
-
-
-
Egyszer volt egy ilyenem, olyan nehéz volt, hogy amikor kissé illuminált állapotban voltam, de nem alkoholtól
és röhögni akartam, azt találtam ki, hogy a haveromnak mondtam, vigye má fel a padlásra mert ott lesz neki az új helye
rendes volt, felcincálta, na az a gép rengeteg ideig ott is volt...
Amúgy nálam táphiba jelenséget produkált... Aztán sok évvel később beteg lett a kislányom... nagyon... és pénz kellett gyorsan, és sok... na a döglött ilyen gépemet adtam el gyorsba, még úgy hogy döglött volt, még úgy is 25ezer Ft-ot kaptam érte... bár kiderült a srácnál ment csak a PC Speaker volt róla lecsúszva és az miatt produkállt valami érdekes nem indulós hibajelenséget...
Eme történetből kiderül, hogy egy hozzáértő/gyűjtőnek így is elég sokat ér. Arról nem beszélve, hogy ismerem az eladó "igényeit"... még ilyen állapotban is olyan összeget kérne érte, ami, fogalmazzunk úgy, nem reális
A hab a tortán, hogy látszik, hogy nincsenek a gépben meg a memória kártyák, amik ráadásul oylanok hogy még hasonlót sem láttam más gépben, tuti beszerezhetetlen. Tehát egy rahedli pénzért egy javítthatalan gép boldo tulaja lehetnék? áhh inkább kihagyom
Mondjuk a HDD-t elfogadnám belőle -
Vladi
nagyúr
igp, igen. De ez lényegében ugyan az. Nekem az 1. htpc-mben a chipsetben volt a gpu, 8200-as. Az már akkor vp3-at tudott, ezt az nvidia valahogy véletlenül bennhagyta.
De ebben a korszakban már alap a pci-e. Tehát ahol van olyan igp ami tud hardveres gyorsítást, ott lesz pci-e is. Jó oké kivéve az integrált lapokat, mint ionos matx cuccok. De ha férne, akkor lenne.
-
Vladi
nagyúr
Én a játékokkal direkt nem foglalkozom. Akinak az kell, vegyen hozzá gépet.
Persze nem neked kell kritérium rendszert felállítani, de a véleményedet hozzáteheted.
Szeritnem multimédiára alkalmas a gép, ha lejátszik lossless audiót: bármi p2 felett épkézláb hangkártyával, mondjuk sb live. Ma már nem tétel.
Lejátszik full hd videókat. A nehezebb kódolásnál mire gondolsz? Nagy bitráta?
Szerintem meg itt az a mérvadó, amit a dolgozó hádé videó formában letölt. Most mit pattogtok, úgyis ez történik az otthonokban.
Erre pure videó vp2 vagy 3-tól és uvd 2-től bármi jó. Ezek a vga kártyák 3000 forinttól kaphatóak. De itt már korlát az, hogy pci-e legyen. Mert oda olcsóbb és beszerezhetőbb.Tehát a multimédiás számítógép 1. számú ismeretőjegye a pci-e sín megléte.
Közmegyegyzés?
-
Hűha jó sok hsz. összegyűlt a témában
, amúgy meg HD képes alap vga 2-3K-ért (kisebb HD Radír vagy GF8/9-es) már simán kapható, max akkor nem E8ezres széria fér bele hanem E5ezres (sokat nem számít egy netezős, filmnézős, offiszozós gépen), sőt régebbi címekhez van HD4850 5K-ért, SSD meg Windowson tényleg sokat dob, oké, hogy az újabb Winek viszonylag gyorsan bedobják az asztalt, de utána még egy csomót kerreg mire elindul minden processz lesz az 5-8 perc is mire valóban rendesen használható, kevés rammal (2Gb vagy alatta) utána is rengeteget darál, tényleg nagyon nem kényelmes
, de ha van legalább 4GB, ill kevés ram esetén Linuksszal is bőven jó a HDD, az 30mp-1perc között betölt vinyóról is és akkor az már valóban használható és utána sem kergeti ha kell ha nem. Szóval alap gépnek nem tűnik annyira légből kapottnak az a 25-30K ha utána számolunk;
Core2 Ready lap 3-5K
E5ezer 2K
2/4 GB ram 3K / 7K
160-200GB Sata vinyó 2K
ház táp (na itt jó nagy lehet a szórás, de mondjuk vmi alap ház egy értelmesebb 300-400wattos táppal, de pl sokaknál már jó esetben adott) 3-5K
monitor jobbfajta Flat CRT / 5:4-es / 16:9-es TFT 1K / 4K / 10K
opcionálisan HD Ready / régebbi gémes VGA 2 / 5 K
És messze lehet nem ez a legoptimálisabb összeállítás vmi alap 1155-ös konfig simán lehet hasonló árban (csak azoknak nem igazán vagyok most tisztában a használt árazásával) és akkor az sokkal jobb ár/érték arányban. -
Deee.. írtad
Persze, van élet SSD nélkül is, már aki szereti a haját tépni a lassúságtóll
Szerintem ne csodálkozz, ha ebből mindenki arra következtetett hogy arra gondolsz, hogy számodra SSD nélkül használhatatlan a gép
Amúgy meg szerintem pont az SSD az ami elhagyható. Hiszen sem a játék sem a fulHD film nem fog jobban menni tőle -
Ranagol_5
senior tag
Ja, hogy ha válaszolok egy témakörben zajló beszélgetés egyik HSZ-ére, akkor össze kell legóznom az összes tőled származó HSZ-t abban a témában, hogy értsd miről beszélek?
Szegeden erre mondanák azt, hogy "értsd jól amit mondok", ami jelen esetben tökéletesen kifejti a gondolataimat. Ha multimédiás tartalmat nézzük, a legkevésbé sem lehet bottleneck az SSD hiánya, márpedig én a használható gép alatt erre céloztam. Játékot sehol sem említettem személyszerint.
A másik, hogy aki ilyen árkategóriában szeretne netezésre gépet, annak az SSD eszébe sem jut, és szerintem képes várni. Az, hogy kinek milyen célra mi a használható meg teljesen szubjektív, ahogy ez nálad pölö tetten is érhető.
-
Ranagol_5
senior tag
Azzal nem értek egyet, hogy nem használható, csak akkor, ha SSD-vel tömöd meg. Ha SD videós témakörre értettem volna, akkor azt írom, nem?
De egyébként ezzel a témával kapcsolatban egyik állításodat sem tudom maradéktalanul osztani.
Mellesleg 40k-ért adtam el 1-2 hete egy Xeon E5410-et egy P5KC alaplappal 8 guriga DDR2 rammal meg HD4670-el. Azért ennyiért, mert ennyinél nem volt pofám többet kérni. Szóval 30-ba bele kell férnie az általam írt config. Főleg, hogy 3-4 pisztolyorrumátyásért mennek már az E8400-ak, egy kommersz 775-ös lap a hoki g31-es chipsetekkel 5-6ért kaphatók.
Ahogy elnéztem neked amúgy is a monitor a vesszőparipád, hogy az nem fér bele a 30k-ba. Valóban nem biztos, hogy belefér, de gépekről beszélünk, ami nekem személyszerint a házat és a benne rejlő alkatrészeket jelenti.
-
Sanchez638
addikt
"Amúgy egy 8 GB RAM-os, GT430-as, 500 GB HDD-s Core 2 Duo-s gép általában Hardverapróról is kissé nehezen fér bele a 30k-s keretbe. Netezésre persze elég egy ilyen konfig, de akkor nem értem, mivel nem értesz egyet."
Netezésre?
Alkalmi játékokra meg komolyabb dolgokra is bevonható.
-
snake1977
őstag
Azért nem mindegy milyen idős hdd fityeg benne, az én 500-as hitachim pl. igencsak fürge jószág, amig ezen volt a rendszer egyszer sem tapasztaltam különösebb lassulást, hd tune-al szoktam tesztelni, a tapasztalatom hogy kb. 500-600 napon felüli hdd-knél már gyakori hogy megzuhan az adatátviteli görbe több ponton. A pentium D meg mindenhogy szűk keresztmetszet ma már, kis idő becsúszik a retro kategóriába.
a JMicron vezérlővel egyetértek, azért néha ki lehet fogni olcsó kingston V szériás 120gb-os ssd-t 12k körül, annyiért meg még megéri használtan ha van rá némi gari még.
Egyébként a kingston mostanában nagyon akciózza a ddr3-as ramjait, nem tartom lehetetlennek hogy esetleg az ssd-k árát is csökkenteni fogja. -
Sanchez638
addikt
Pentium D a szük... 2gb rammal és egy 9600gt vga-val, nem gyorsult a 775-ös rendszer, helyette a proci 100% pörög és fűt...
Használható és egész jól egy integrált procis lap, 2-4gb rammal és eg egyszerűbb dedikált kártya. Ennyinek elégnek kell lennie facehoz...
Sőt anyámhoz került az én dc7900(2gb ram,e7400 160gb hdd, int vga) és neki elég arra amire te is írtad... ez az egész kb 15k-20k és nem kell tökölni az alkatrészek keresésével. Sőt nekem ebbe egy 128bit-es 6570 is volt, ami a nagyon komoly címekre nem volt csak elég...
-
Vladi
nagyúr
"helyett döntsd már el, hogy épphogy használható vagy valóban használható gépről akartál írni, ami vagy csak netre és multimédiára kell, vagy pár éves játékcímekre. Ha túlvagy a tisztázáson, na akkor arczoskodj."
Jogos a felvetés. Én már kicsit dolgoztam azon, hogy létrehozzak egy valós tesztet annak eldöntésére, hogy egy gép mire használható érdemben. Mondjuk gép + os.
Ez nagyon sokrétű kérdés, úgyhogy előbb utóbb a közösség hozzájárulását kérem. Pl:
multimédia: mit is jelent? xy mp3-at lejátsza. oké, ezt minden p1+ gép tudja.
Multimédia: avi? Vagy divix? Konkrétan melyik?
Mutlimédiára használható egy gép, ha ezt mind tudja? Egyszerre?Egyszerre sokat?
Szóval kellene egy valós mérce ami eldönti, hogy xy gép + hzn os együtt = használható igen/nem.
Nehéz de fontos kérdés.
"1. a HD7750-et pl. mennyire kezeli le a CentOS"
Pár napig használtam. Lekezeli. Nyílt driverrel is. Annyi, hogy most frissítettek az energiakezelésen, ez okozhat majd gondot. Ha odaérsz megbeszéljük.
elvileg elrepóban van zárt driver is. mod: nem nincs.Ezt vedd figyelembe.
"nem cs*szné el a Win 10 upgrade a grub-ot. "
Én a "de" re szavazok. -
Sanchez638
addikt
occo ssd, egy átlag hol fogja megérezni, hogy milyen vezérlő? Amiket leírtál játékokat azok mind 15-20gb között vannak, tehát ennek nagy ssd nem inkább nagy hdd. És itt áll, hogy kisebb ssd és egy velocí vagy raid0(ez olcsóbb lehet és van annyira nem biztonságos mint egy rapi)
-
MurdR
veterán
Használható gépet[*1] kapsz 25k-ért, amibe ha beleteszel (segítek, ez azt jelenti hogy nincs benne, de ettől függetlenül még használható) 7-10k (hét-tízezer HUF) egy videokártyát[*2] akkor még régebbi játékokkal[*3] is el tudsz játszadozni[*4]
[*1]: személyi számítógép, Personal Computer.
[*2]Videokártya: videokártya (más néven videoadapter, grafikus kártya vagy grafikus adapter) a számítógép megjelenítésért felelős fő alkotórésze.
[*3] Személyi számítógépen futtatható alkalmazás, amely szórakoztatja a felhasználót. Az alkalmazás képét a Videokártya továbbítja a monitor felé.
[*4]Személyi számítógépen a felhasználó szórakozás/kikapcsolódás céljából számítógépes játékot futtat, azt vezérel. -
-
-
-
gerlaip
addikt
Ezt a cpu listát nem egészen értem, LGA775 procikat sorol, és emlékeim szerint a 848-as socket 478-as volt.
Itt egy teszt.
Akkoriban vettem 865-ös Asus lapot, és ezt a tesztet is olvasgattam. A 848 a butított 845 és a 865 között helyezkedett el. -
-
-
A sata csati műanyagja törött le?
Nekem is ez van egy ssd-vel, de nekem megvan a letörött darab, benne van a sata kábel csatijában, így használható az ssd.
Ha eltűnne, arra is megvan a tervem, simán levágom egy sata kábel végét, és ráforrasztom fixre az ssd csatijára a kábeleket - simán forraszthatónak tűnik a csati, meg vastagak is a lábak, nem lesz túl nagy feladat így első ránézésre. -
Aha, szóval SATA-s a vinyó. Olyan panelem Maxtorban sajnos nincs. A csatit szerintem le lehet szedni másik SATA-s vinyókról, ezek szabványosak, de otthon, forrasztópákával nekiesni kb lehetetlen küldetés, ide minimum egy korrekt hőlégfúvó, és ügyes kéz kell.
De ha ezek megvannak, az már fél siker.
Ja igen, a itt egyben van minden a csatinál. Akkor a beszerzés sem lesz egyszerű.
-
-
-
-
Akkor max PIII Copper lehet. Az alaplap meg esetleg annak kellhet kinek ugyanilyen gépben meghibásodott, mivel más házba nem szerelhető.
szerk: már amennyire szerelhető, nekem a GX1- hez az alaplap meghibásodása után véső+kalapács kellett hogy a még használható cuccokat kiszedjem
-
Ganz-[HUN]
addikt
ami neked van az az utolsó, HR-DLSD modell (High-resolution, Dual-Layer Super Drive)
az enyém egyel régebbi, de a bele szinte ugyan az.
DDR2-vel pedig semmi különbséget nem lehet érezni tapasztalatom szerint.
Az OSX 10.5.8 kiválóan használható.
flash tartalmak szarok.
Még fejlesztett böngészők:
Aurora, WebKit, TenFourFox.
G4-en a youtube szar, még html5-ben is. mactube, youview kuka.
G5 Dual-ok pedig mesésen mennek minden honlapon, bár nem ritka ott se a 100%-os procikihasználtság.
PowerPC-s linux kb ugyan ez... arra még flash sincs. -
-
-
Jólvan, köszi az infót, felrakom vaterára hátha valaki ráharap
Ranagol! túl sok mindent nem tudok írni róluk!
A G3 az 1 éve mikor elraktam még bootolgatott, de valami baja volt az oprendszernek, újra kéne telepíteni.. Ati RAge VGA 4X256MB SD 30GB WD HDD
Most bekapcsoltam nem adot képet, adta azt a hülye indulási hangot, de képet nem adott... sztem nincs baja csak szét kéne szedni kiganyézni azt összerakni...
A G4 elindul, de nem tud miről bootolni.. volt hozá egy 120-as IBM IDE HDD de azt kiszedtem belőle mert az kell nekemez már DDR RAM_os lenne, egy szem modul van benne, a VGA talán Radeon 7500...
A CPU-król nincs infóm... -
Hát azt hiszem megvan mit csesztem el.
Az átalakítónál van egy olyan hogy van 3.3v és 5v os verzió. Na most én a 3.3v-osat vettem meg, így van egy netes leírásban amit éppen nem találok hogy thinkpadhoz azt vette valaki. Igen ám de a 3.3v nem az ssd-re vonatkozik hanem a noti tápjára. És az 5v-oson van egy extra alkatrész ami valószínű leszedi 3.3v-ra a feszültséget. Valószínű ráengedtem 5v-ot a 3.3v SSD-re
Habár nem szabadna leégnie, nem mehet ugyan azon az ide44 pin kábelen 3.3v és 5v egyszerre.
Ez az 5v-os: [link]
Ez meg a 3.3v-os [link]
Egy próbát megérhet ha szerzek egy olyan alkatrészt az átalakítóra lehet menni fog. Ha nem akkor valószínű kuka az átalakító és az SSD is. -
Új inspiron, Haswell alapú pentium-al próbáltam. A slot kisebb így nem fért bele teljesen, de érintkezett. valószínű csak pcie-lehet azért kisebb a hely is.
Az SSD meg pontosan ilyen: MZMPA032HMCD
CMOS elemet kicseréltem, azaz elég hülyén oldották meg de kis bárkaccsal újat raktam bele.no-1802 hack ezt Köszi!
-
Ranagol_5
senior tag
-
Tim82
félisten
-
-
-
-
Nem számít hogy mi a páciens, pláne ha kiszeded.
Én is megcsinálnám ha lenne itthon erre való hőlégfúvóm.
Nekem csak ilyen jellegű van, bár ezt is megcsináltam vele.
Csak itt ugye nem volt ekkora a kockázat, meg magamnak csináltam.
Igaz, a chip harmad akkora volt, meg 4 irányban kellett irányban maradnia, de akkor is. -
Sajnálom hogy így alakult.
Ilyenkor mindig az jár az agyamban (ha én rakom át, akkor is, ne vedd magadra), hogy vajon akkor is meghalt volna ha marad a helyén, ahol ment pl. 10 évig? Illetve saját tápjával használtad?
A cikkekben említett ellenállás csak megelőzésre jó?
Vagy ha jól értelmezem, életre kel esetleg tőle a noti?
Amúgy bontva mindig többet ki lehet árulni belőle mint amennyit egyben ér.
HDD: 2 - 3
Ram: 1 - 2
DVD romok 1 - 1
Táp 3 - 4
LCD, burkolat, bill, akku, procik, lap, szóval csak idő kérdése. -
Exian
addikt
Hm. Hát lehet, de ez akkor rejtély marad, én ugyan nem rakok wint arra a gépecskémre csak emiatt
Annyira szuper rajta a Debian, az asszony is megszokta-szereti már (most már csak ő használja), hogy jól van az úgy.
A zsírúj Acer laposomra meg Ubuntu került, azon sem fogom megpróbálni a Windows és az Aero rejtelmeit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged