- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kezdődik az új iPhone SE alkatrészeinek gyártása
- Qi2 powerbank a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
-
sidi
tag
válasz envagyok #95074 üzenetére
+1 az ESS 1868-ra.
Nemrég írtam, hogy ezt használom AMD 5x86 gépemben én is. #95019Előtte AWE64 volt benne, de azt inkább áttettem K6/2-be, ott több értelme volt,
aztán sajnos eladtam géppel együtt, akkoriban nem tekintettem nagy értéknekNapokban találtam itt egy topikot, ahol retró hardverek képeit gyűjtik, bezártam és azóta sajnos nem akadok rá ismét, ha valaki tudja írja meg kérem
[ Szerkesztve ]
"Csak a Puffin ad Neked erőt, és mindent lebíró akaratot." Bud Spencer, 1981
-
arn
félisten
válasz envagyok #95179 üzenetére
Annal talan konnyebb, brandgep - kb kategorizalja, mit erdemes. De a brandgepek sose erdekeltek, talan egy compaq dx266, mert amikor elkezdtem, az menonek tunt, de ma mar tudom, hogy szarabb lenne, mint a sajat korabeli buildem.
Brandgepnel tuti ragaszkodnek az eredeti kiepiteshez, es a legtobb mar ossze van turkalva, ha vmi hianyzik belole, kb remenytelen potolni.94es socket4hez talan a 964 passzolna a legjobban jellegeben.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
KROK640
nagyúr
válasz envagyok #95196 üzenetére
UH, milyen régi design.
De az egyik PCI port alatt mi az a barna port??
AGPnek túl kicsi és rossz helyen. M2-nek meg nem M2, maradjunk annyiban
Olyan mintha CNR slot lenne, de nincs rajta bevágás, na meg az PIII-as lapokon volt inkább.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
arn
félisten
válasz envagyok #95246 üzenetére
En mindig szerettem a gepepitessel szorakozni, es ezzel a retrozok nagy resze igy van, szvsz ezert sincs a brand gepeknek tul nagy piaca. Aki anno brandgepet vett, az szvsz sose erdeklodott a hwek utan.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
törölt tag
válasz envagyok #95277 üzenetére
Ja, köszi. Akkor ez sejthetőleg a sima lesz. Nem emlékszem, hogy L3 lett volna benne.
Sajnos OC nem lett rajta soha próbálva, mert valami Intel gyártmányú lapban van és azon max RAM állítgatás van. Emiatt nem rémlik pontosan milyen verzió is ez.
Gondolom EE esetén OC lapban lenne -
-
-
arn
félisten
válasz envagyok #95326 üzenetére
Eloszor 4850et probaltam majd a 4870x2ot, mindegyik baromi zajos volt, osszevissza skalazodott, meg amikor az fps jo volt, akkor is osszevissza rangatott. Messze nem volt olyan smooth mint egy kartyaval.
Van ket 8800gtx meg sli lap, de eszembe se jutott - meg ez a konfig onmagaban is 200w alapjaraton
Epiteni erdekes, hasznalni nem kene, ossze tudok rakni gyorsabb gepet, ha lassu. Minden gepnel, amit epitek elsodleges, hogy amellett hogy erdekes korszak legyen szamomra, jol hasznalhato gep legyen.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
-
frescho
addikt
válasz envagyok #95339 üzenetére
Igen, olyanon ami mar amugyis vegso stadiumos, nem kar erte, extra mocskos. Na meg muanyag elemeken.
A csavar az, hogy ezt elmondtam valakinek, aki ennek oromere egy adag komplett billentyuzetet, szetszedes nelkul bezuppantott a mosogatogepbe. Elso reakcioim: ami meg valtozott erre, mert miutan kiszaradtak nagytobseguk reszt vehetett a kiallitason…
Bile Demon: elo kell melegiteni a nyakot kicsit, az sokat tud segiteni nagy rezfeluletbol a kiforrasztasnal. Pl. Levegos allomassal finoman kezelni 100-120-as levegovel, vagy fel lehet dobni a 3D nyomtato bedre is. Mondjuk lattam rezsobol es megfelelo tavtartobol eszkabalt hontartot is
https://frescho.hu
-
senior tag
válasz envagyok #95322 üzenetére
Van két 5870-em is (harmadik szerintem halott) és jelenleg EK 6970-es blokkokkal vannak felszerelve, csak ilyen rendes összekötőm nincs ami összeköti a két blokkot. Jelenleg ilyen gyorscsatlakozós megoldás van rajta, de az egyik kártyát pont nem lehet bedugni a pcie csatlakozóba.
Gyári hűtések is megvannak, de ezzel azért jóval halkabb meg hűvösebb is mindkét kártya. -
envagyok
veterán
válasz envagyok #95325 üzenetére
Ma volt időm kipróbálni a Philips Gravis PnP klónt. [link]
A sima Gravis driverek nem jók hozzá, de létezik kimondottan hozzávaló Philips driver : [link]Annyi kérdésem lenne még, hogy kipróbálnám jétékokkal.
Milyen Win95/98 játék támogatta közvetlenül?
Illetve DOS-os játékkal is gondoltam kipróbálom (Epic Pinball), de valahogy nem akar indulni vele, bár nem tudom milyen irq,dma,midi irq értékek jók, mert nem tudom honnan szedni az infót. Az eszközkezelő először olyan irq-t dobott, ami nem volt az epic pinball listájában, azt akkor átállítottam másik konfigra, de utána se indult el a játék.
Lehet a win98 alatt nem jól megy?
Közben rájöttem, hogy DOS alatt nincs inicializálva a kártya, azt az iwinit file indításával sikerült elérni, de nem ír ki semmi infót, init után meg az epic pinball már kevesli a memóriát
[kép] [kép] [kép] -
Czo
őstag
válasz envagyok #95422 üzenetére
Varj varj. DOS ablakban akarsz GUS-t hasznalni? Az nem fog menni. Miert jut eszedbe ilyen? A DOS jatek sajat kenye kedve szerint hasznalja es programozza a GF1-et es tolti fel a kartya RAM-jat, vagy streameli bele az adatokat. Ezt nem tudod osszeegyeztetni a Windowsos driverrel. Nem ugy megy, mint SB/Adlib-nal, hogy irod a YMF regisztereit es megszolal az FM szinti, vagy adott I/O portra tolod a byteokat, initeled a DMA-t es szol a hang. A GUS sokkal komplexebb ennel.
Szoval, bootolj sima DOS-t. Az IWINIT emlekeim szerint oda initeli a GUS-t (felteve, hogy szabadok) ami be lett allitva a kornyezeti valtozokban. Azutan siman szolnia kell a DOS-os jateoknak is.
Van a kartyan RAM (aza a 2 chip a ROM mellett mi?)? A PnP GUS kompatibilitasahoz kell RAM. Ha nincs RAM, akkor csak az SB/Roland emulacio mukodik.
[ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
válasz envagyok #95424 üzenetére
Windows alol meg tudod szolaltatni a kartya digi reszet, a ROM-ban levo hangszerek pedig jok lesznek a Windows MIDI-hez. Illetve, ez az allapot jo a Roland es az SB/Adlib emulatorhoz is DOS alatt. Szoval, ha nincs RAM, nincs GUS. Azt nem tudom, hogy letezett-e DOS-os jatek (szerintem nem, mert ez a kartya, mar a DOS jatekok utan erkezett, a klasszikus GUS pedig RAM alapu **), ami kozvetlen tudja kezelni a kartyat anelkul, hogy GUS-kent hasznalna es RAM-ot igenyelne.
** Annyira RAM alapu, hogy a GF1 csak es kizarolag RAM-bol tud hangot megszolaltatni. Tehat minden jatek, feltoltotte a hangdarabot RAM-ba es elinditotta a GF1 lejatszasat.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz envagyok #95424 üzenetére
Az interwave direkt tamogatasa dos alatt kb zero… csak a kesoi libek kezdtek tamogatni (maga a kartya is 96 korul jelent meg), addigra a dosnak meg vege volt. Demoknal jobb a helyzet, de azok meg hwmixet varnak, amihez szinten mem kell.
Olcso volt?
-
Pikari
addikt
válasz envagyok #95456 üzenetére
a közhiedelemmel ellentétben a slot1-es bx alaplapok komoly hányadában nem működnek rendesen az agp-s nvidia kártyák, főleg a geforce2 kártyák. a megoldás, ha a biosban letiltod az agp 2x módot, és 1x-re váltasz, ezzel valószínűleg el fogsz tudni érni akkora stabilitást, hogy a 3dmark lefusson. de ha nem, akkor powerstripben tiltsd le az agp-t, és válts pci módra, viszont ez kb 30-40% sebességesést fog okozni.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Czo
őstag
Nem keverdtek nalad a driverek filejai? Minden olyan megjeleno kerdesre, amikor azt irja, hogy a telepitendonel ujabb file van, a megfelelo valaszokat adod? Azt, hogy mi a megfelelo, azt a helyzet hozza. Pl. ha a driver tartalmaz windows common controls dllt, de te mar telepitettel korabban ujabb verziot ebbol, akkor azt ertelemszeruen nem downgradeled vissza. Viszont, ha a kerdesben szereplo allomany az nv4_disp.dll, akkor azt ertelemszeruen downgradeled, hiszen azt a verziot akarod felrakni, amit a driver hoz. Ha sikerult olyan downgradelni, amit nem kellett volna, akkor azt a komponenst ujratelepited a driver utan. Ugyonez igaz a frissitesekre is. Marmint, ha mar mindenfele javitocsomag fenn van a 98-adon, majd valamiert bekeri a gyari telepito cd-t, akkor elofordulhat, hogy amit felmasol, az downgradel valamit, amit korabban egy valamilyen update (hasrautok, es pl a kb98836.exe) updatelt. Ilyenkor ezeket is ujra le kell futtatni.
A 98 szerencsere meg kinyirhatatlan, mindig mindene megjavithato egy kis odafigyelessel. Itt nincs meg a registry ezer fele bontva, egyszeruek az ini fileok, stb. Nincs rosszabb, mint egy belakott rendszert ujrahuzni.
-
BX- re jellemző hogy szinte mindennel műkszik. GeF2- esekkel sincs gondja. Akkor is megy rendületlenül, ha esetleg nem megfelelően van telepítve a 98, bár azért ennél is ajánlott a megfelelő setup. Esetleg hardverhiba lehet a probléma, valamelyik komponenssel gond van
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz envagyok #95460 üzenetére
Milyen, MX vagy komolyabb ? Én MX400- al próbáltam, mivel a 2- es sorozatból nincs jobb kártyám. Aztán GeF3Ti200, GeF4Ti4200, MX440- ek vannak, meg kb 4-5 féle BX lap. Egyik kombinációval sincs gond.
szerk : az alaplapod biztosan jó ?, esetleg egy próba másik lappal...
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz envagyok #95465 üzenetére
Korabeli hwhez tobbnyire korabeli drvt es swkoritest hasznalj… azokat ugy teszteltek. Bxhez nem kell chipsetdrv sem win98se melle.
[ Szerkesztve ]
-
-
arn
félisten
válasz envagyok #95468 üzenetére
Ami akkoriban elerheto volt, mint amikor a program megjelent, amit futtatni szeretnel. Altalaban az ujabb drveknel nem is foglalkoztak a regi kartyak sebessegevel pl, csak a kompatibilitassal, igy lehet lassabb is lett. Tehat jo esellyel a gf2 es a gf3 megjelenese kozotti drv lesz a legjobb a legmagasabb verzioszammal, a csucskartyakra a sajat idejukben nagyon odafigyeltek.
[ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
válasz envagyok #95472 üzenetére
Hasznald az internetet! http://vogonsdrivers.com/index.php?catid=24
-
Czo
őstag
válasz envagyok #95474 üzenetére
En ilyen 10-20 koruli drvierverziot probalnek, nem olyan regit. De pl. ezeket mintha Phil is kigyujtogette (google: phil nvidia 9x) volna, bar nem tudom, hogy a fileokat is hostolja-e vagy csak linkelte az nVidia archivumot. Telorol, most nem is akarom ezt megfejteni.
-
félisten
-
válasz envagyok #95484 üzenetére
Amúgy itt van egy csomó nV driver, anno én letöltöttem az összeset.
DX8 nem jó, BX- hez már csak a fentebb említett 2004- es DX- et javaslom + 81.98- as video driver, összeillenek és marha gyorsak.
Valamint ha az ajánlásom alapján telepítetted, akkor én is már csak esetleg lap problémára tudok gondolni.Magyar Win98SE- t használok. UOSP fent van ?, igencsak ajánlott, rendezi a korabeli rejtett szoftveres problémákat, bár az meg Angol, de Hunglish- el is atomstabilnak kell lennie, főleg BX- en. Nálam már az SS7- en is fent van, meg a Extremizált PCIe Core2 gépen is - persze utóbbira még kellenek az egyéb moddolt SATA/IDE, Intel chipset, Loew RAM, Video driverek, még speciálisabb telepítés, stb.
-
arn
félisten
válasz envagyok #95493 üzenetére
Probald masik lappal, a bxes abit lapok szvsz az elso szeriaig voltak jok, utana mar jott a kondi mizeria. Esetleg a proci szokott lotyogni a slotban, vagy a biost vissza kell loni alapra. Retro cuccnal minden lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Opel topik
- Gyúrósok ide!
- Battlefield V
- További aktív témák...