- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fpeter84
senior tag
válasz
zotyesz66 #81164 üzenetére
igazad van, annyit láttam hogy 2Mx64 vagyis 16MB, de az SDRAM már nem tudatosodott
a SiS5591 ECS P5SD-A lapom meg tudja mondani a RAM-ról a boot táblázatban hogy FPM vagy SDRAM-ot tettem e bele, viszont utána windows alól se a CPU-Z, se az everest nem tud semmiből semmit kiolvasni... a VIA MVP3 PCPartner lapom ugyan a boot táblázatban SD esetén SDRAM, az FPM esetén viszont azt mondja hogy nincsen semmi memória, és bútol továbbaz Everest viszont sikeresen kiolvassa az EPROM információkat egy újabb 128MB-os SD-ből, de ebből a 16MB-ből semmit nem tud... egyébként van másik 10ns-es 32MB-os EPROM-os SD modulom is, amiből senki sehol nem tudja kiolvasni a paramétereit, de működni működik rendesen...
-
Szabó András
tag
válasz
zotyesz66 #80448 üzenetére
Az én procimmal meg lehet próbálni? Ha igen melyik lábakat kellene összekötni? Utána olvastam, és ha jól értem ez az unlock gyakorlati megvalósítása.
Ha vann rá mód milyen módszerrel csináljam?
Ha nem sikerül nem nagy kár érte, tehát nem gond az sem ha van benne kockázat.
Ha sikerül kell rá letölteni új BIOS-t amiben van órajel és feszültségállítási lehetőség? -
válasz
zotyesz66 #80460 üzenetére
Gondolom jó lehet, mivel a 9000- es sorozat is jól megy.
(#80459) Fred23 : a 9800Pro nekem főleg az SS7 miatt kellett, kemény antidátumozás
(#80462) Bile Demon : valószínű, legalábbis a 9250/9550/9600/9800- akat többféle lappal, Win98/XP alatt tesztelve sem vettem észre komp problémát, legalábbis az általam használt tesztekkel, gamekkal.
Azon gondolkodom hogy a 9800Pro gagyi stiftes borda-lefogatóját át kéne alakítanom csavarosra, az mégis stabilabban fogná. Jó lenne ha még sokáig működne... A 9600XT meghibásodásától is már kisebb sokkot kaptam. Pár éve pedig, amikor a 9700Pro pusztult meg, akkor egy időre depis is lettem. -
envagyok
veterán
-
-
ityam
őstag
válasz
zotyesz66 #80251 üzenetére
Anno biztos hogy használtam így win98 at és xpt hogy az xp csinált boot menüt csak nem emléxem hogy. szerintem megkérdezi a telepítő hogy frissíteni akarom vagy új telepítést akarok.
legutóbb ott csesztem el a 98 am hogy ugyanarra a partícióra telepítettem és úgy biza nem csinált boot menüt és ugrott a 98 am.DarthSun: nekem úgy rémlik a telepítő nem indult el. De a régi telepítés az működik.
-
válasz
zotyesz66 #80066 üzenetére
A 250-et más időzítésekkel tudja, mint ami be van állítva a 203-hoz.
Nekem van 128 bites RV350-es low profile karim, csak azt FireGL T2-64S-nek hívják.
10807 pont alapon.
Ami hétköznapibb, abból meg esetleg a -szintén 64 bites- Geforce 6200-ast lenne érdemes beszerezned, ha kicsivel gyorsabbat szeretnél. Bár gyenge procihoz -P4 2.0 NW- nincs túl sok értelme.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #79999 üzenetére
Igen, azt tudom, meg a cache tipusa (exkluzív VS inklúzív) is eltérő volt.
Jah tényleg vagy 800-ig 66-os volt az FSB, de kb mind ment 100-as FSBvel is. Sőt, voltak amik akár tovább is.
Mikor megkapták a 100-asFSBt eleinte rendesen leesett kihajtható %, hiszen nem 66-hoz hanem 100-hoz képest indult a tuning. -
fpeter84
senior tag
válasz
zotyesz66 #79994 üzenetére
az nem kifejezés... 633-as Cel2 BE6-II lapban, valami 1100-on atomstabil volt, örültem mint majom a farkának - egészen addig, amíg az újonnan szerzett (talán gef2 MX? nem is tudom már) kártyámat át nem vittük a haverhoz a ~750-es duronjába (KT7A) kipróbálni... lefittyedt a mosolyom, amikor megláttam hogy játékokban, benchmarkokban 20-50%-al alázza a jóval magasabb órajelen hajtott cerkámat
-
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #79994 üzenetére
Nem tudom, nem nagyon volt összehasonlítási alapom, mivel mint mondom Duront senki sem mert venni sokáig, meg semmit ami AMD.
A cumine celeron meg 128KB L2 meg 133 helyett 100-as FSB volt? Duronból mit láttunk? 64KB L2 (ma már tudom miért nem volt az olyan nagyon baj mint akkoriban tűnt - az eltérő cache felépítés miatt) és 100-as FSB. Viszont ahogy írtad, tényleg hűteni kellett, elég könnyen sarkazódott és nem volt hozzá BX chipset.
Ennyi elég is volt, hogy kimaradjon az ismerősi körömben, ahol senki sem engedhette meg magának (diákként) hogy kísérletezzen. Aztán mire 1-1 ilyen konfig mégis megjelent (nem is annyira az osztályban hanem inkább az évfolyamban) addigra már a 6-7-800MHZ-es Duronok nem az ugyan olyan Celeronokkal, hanem az 1,5GHZ feletti Tualatinokkal lettek összemérve, amik ellen nyilván gyengébben teljesítettek. -
válasz
zotyesz66 #79845 üzenetére
Még a Compaq se kizárt, de eddig csak HP és Medion volt, amit olvastam. Ahogy az Asus A7V-nek, úgy ennek az MS-6340 VER:5-nek is van soggis oldala, onnan tudom a BIOS ID string-eket és BIOS üziket -amik viszont nálam mások.
A CPU tuning menü kábé üres, nem húzhatok FSB-t, de majd ma este megnézem alaposabban. Memóriákat szerencsére legalább CL2-be lehet tenni, és a lap még arra is képes, hogy 200 FSB-s proci mellett hajtson 133 MHz-es RAM-okat CL2-ben. (Van itthon 900-as TB-öm is, annak ez örülni fog.)Fogalmam sincs, mi lehet Nálad, minimum sípolnia kéne.
Talán valami zárlat, és a védelem letiltja.
DBob: Várom már a drónpostás időket, ez a mai helyzet teljes káosz. Izgulni kell minden csomag miatt.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
zotyesz66 #79837 üzenetére
2003-as i845-ös lapomon már volt SATA1 (Asus i845 PE), igaz ezt még nem a PCH (ICH4) vezérelte (865/875-ön már igen - ICH5).
PCH által vezérelt SATA1-el legkorábban nForce3-as lapokon találkoztam.#79838MasterDeeJay: csak átnézném azért a tápot.
Ám egy P4 Prescott zabagép egy 65/45nm-es C2D-hez képest (tuning nélkül persze). -
-
-
-
válasz
zotyesz66 #79426 üzenetére
Mostanában mondjuk én se láttam. Már az ritka, ha kezel SD RAM-ot (is), mint az a K7S5A, ami már egy ideje ott van aprón olcsón. Ráadásul az egy jó lap, amit meg én rendeltem, bármilyen lehet, már csak azért is, mert a kódjával 3 hasonló lapot találtam eddig, és biztos, hogy sok figyelmetlen ember képes így rossz BIOS-t flesselni rá.
-
ityam
őstag
válasz
zotyesz66 #79199 üzenetére
jaja egy 120 as kingston van benne.
Annyi történt még hogy frissítettem biost a laptopon és mintha utána lett volna a lassulás. vagy csak a szutyok dell update agent. Szóval van itt még lehetőség.
Csak nagyon látványos a difi 3dmark 05 eredmények alapján a win 7 és win 10 között. -
-
arn
félisten
válasz
zotyesz66 #78071 üzenetére
94ben mar tuti elerheto volt ez a haz (emlekeim szerint egy dx2 volt benne eredetileg)
most egy 95os socket 5 lakik benne, ez a cdrom par honappal korhubb (mongy a hazban levo cdu77e kulsore epp ugy nez ki, mint a cdu76e, ami szinten 4x cdrom volt, es jobban passzolna korban).
a dx4ben levo cdu55 a legregebbi dbom, az mukodik meg.
-
gban
veterán
válasz
zotyesz66 #77963 üzenetére
Nekem 9550 csíkozódott be egyik pillanatról a másikra, pályafutásomban először és remélem utoljára, talán 1 éve.
Passzív volt, egyik teszten átment, a másikkor már csíkozott, pedig utálom a passzívokat így kapott egy ventit is maga mellé ami hűtötte folyamatosan.
Ha jól rémlik pont ekkor lépett ki mindig a 3DM01 a fekete bőrkabátos lövöldözős teszt ugyanazon pontján, azaz resetelt a gép, mint kiderült, a 462-es cpu volt a hibás.
De nem hinném hogy a proci hibája vagy a folyamatos hardver-csere gyilkolta le a kártyát. -
ityam
őstag
válasz
zotyesz66 #77894 üzenetére
Szia!
Innen töltöttem le, Kicsomagoltam dawning exe indít és semmi nem történt(WINXPm van csak). Feladatkezelő szerint 4800K memóriát fixen lefoglal, de onnan nem mozdult. Se hubaüzi se semmi.
A readmejébe láttam egy ilyet:
"Q: Rage Dawning reports "Error starting program. A Required .dll file, DDRAW.DLL, was not found".
A: Install DirectX 6.0. It is available from http://www.microsoft.com/directx/ "Hát mondom nem írt ki ilyet, de nincs ddraw.dll a könytárjában. 3dmark 99 mappából átraktam egy ddraw.dllt a program könyvtárban és rögtön pöccre indult és végig is futott.
Ha esetleg másik verziót tudsz, akkor adj letöltési linket és kipróbálom azt is.
-
válasz
zotyesz66 #77904 üzenetére
E5800 : magas freki, 2MB L2, 800 FSB, 65W, jól tuningolható, mérsékelt emeléssel, vagy alapon is bőven elegendő. A 7600GT is elég erős, magas órajel, több pipa, bár "csak" 128bites, de asszem összességében erősebb mint a 9800Pro.
Medion 9800XXL : érdekes cuccokat gyárt a Medion, ez 9800Pro- nak felel meg, ahogy nézem. Simán bírhatja a nálam használt 398/351- es órajelet. Medion 9600TX van a P4- emben, különleges teremtmény, 9800, csökkentett órajelekkel, de meglepődtem a jó teljesítményén.
9600XT- vel én is kipróbálom majd, sztem avval is jó eredményt adhat ez a lap.
A screenshot formátum csak az én heppem, javaslatom, hivatalosan nem létezik ilyen szabály a topikban. TG- ként csak a PH szabályzatban leírtakat alkalmazhatom, az pedig más topikokra is ugyanaz.Közel 30K- s eredmény az elég szép, a leírt kombinációval
-
válasz
Rage Dawning techdemo
A legkorábbi techdemot pont a most tesztpadon levő R9800Pro- ról láttam video formában, mely elég jól ecseteli a korhoz képest elképesztő API- kat, de hogy a Rage- hoz is van ilyen - nem is gondoltam volna
Amúgy meg még meg sem köszöntem a pakkot, mely kiválóan, az elvárásaimnak megfelelően teljesít, tehát itt az alkalom
KÖSZÖNÖMA rev3- adhoz : van bele esetleg erős videod és Wolfdale- d ? Kíváncsi lennék mennyit megy 3DM2001- ben, márha valamikor lesz időd lefuttatni...nem sürgős.
-
ityam
őstag
válasz
Ma, már biztos nem és holnap is bizonytalan mikor érek haza és hogyan. Legkésőbb pénteken beszorítom.
DarthSun: Az igaz hogy elvileg T&Les a teszt, de ez mellett is a Phills teszt szerint meg kéne verje az M64et(a 2400 ponttól távol van az én karim pedig szerintem erősebb procival tesztelek):
Majd azért még nézegetem a beállításokat mert most csak driver fel és tesztindítás volt hogy kipróbáljam a karit, hogy rendben megy e. -
válasz
zotyesz66 #77703 üzenetére
Az egyik kondi el van színeződve kicsit, lehet, hogy érdemes lenne cserélni, aztán persze az is lehet, bőven jó még tuningra is. Illetve árnyék is lehet akár, amit látok.
Én úgy vagyok vele, hogy amíg nincs egy másik 6200-asom 500-as chipekkel, addig nem kínzom halálra a jelenlegit. Pedig kíváncsi lennék a végére 3DMark 2001-ben. Ha van időd, tesztelhetnél egyet alap órajelen.
Czo: Volt alacsony profilos FX 5700LE is, bár nem tudom, az jó lett -e volna oda.
-
válasz
zotyesz66 #77698 üzenetére
Na, akkor nyerő vagy!
Olyan erős a karid, mint az arany GIGABYTE és az AXLE. Ha nem sajnálnád, egy Core 2 mellett megcélozhatnád akár az első helyet is több tesztben. Az egyik legjobb 64 bites 6200-as a Tiéd.
Régebbi kommentem, mikor felfedeztem a Hynix 500 MHz-es chipeket. Én nem mertem mondjuk 500-on hajtani a modulokat, láthatod a 3DMark 2001 képemen is. Sajnáltam a karit.jokeph: Szépek ezek is, pedig nagyok!
-
válasz
zotyesz66 #77688 üzenetére
Ezzel lehetne világbajnokságot nyerni HWBOT-on, de ha megvenném, inkább csak eltenném, és a másik megfelelőt hajtanám inkább szét.
Az Inno3D-k gyengébb memóriákat kaptak, ha jól tudom, de azért tehetnél be a karidról egy képet, mert néha vannak meglepetések, számomra is új dolgok. (Asszem, ott 250-275 MHz-esek, vagyis effektív 500-550-esek a VRAM-ok, ennél az AXLE-nél meg 400 MHz van, vagyis effektív 800.)
Ami még nagyon jó, és Magyarországon is beszerezhető, az az arany hűtős GIGABYTE. Hetedik helyet hoztam vele 3DMark 2001-ben egy Optiplex GX270-ben, húzatlan P4 procival és húzatlan RAM-okkal, ráadásul a kártyát se öltem meg. De fogadni mernék, hogy ez az AXLE gyorsabb lenne annál is picivel. Húzott Core 2-vel akár első helyre is elvihetné a gazdáját. Ráadásul szerintem gyönyörű.DarthSun:
Rákérdeztem az eladónál, küldené Magyarországra 27 $-ért, és aztán még ki kéne fizetni a kártya + postázás árára az áfát és a vámot.
Talán lesz még ilyen az EU-ból is. -
-
válasz
zotyesz66 #76692 üzenetére
akkoriban mi volt a jobb
Ez a kulcs, a tesztsorban kiemeltem hogy arra vagyok főként kíváncsi, hogy ma, mostani lehetőségekkel mit tud az SS7.
Lényeg hogy az abszolút korhűség itt mellékes, arra voltam kíváncsi hogy a jelen-korban mit produkál a system.
Most használom retroként. Régen is használtam, mivel arra volt pénzem anno, akkoriban hasonlítani sem tudtam, mert nem volt más.
A második mondatra természetesen +1. -
ityam
őstag
válasz
zotyesz66 #76176 üzenetére
Alkohol+fogkefével tisztogattam. Sajnos nem nagyon akarja puhítani azt a rászáradt körkörös részt.Az alkohol idővel fel kéne hogy puhitsa ezt a rászáradt pasztát?
Egy Artic Coller silencer hűtő van rajta. és kicsit a gpunál domborű a hűtő alja. A keret ezért szerintem nem támasztja, de a paszta az segíthet ezen ha lesz. [kép] -
Bile Demon
őstag
válasz
zotyesz66 #75668 üzenetére
Igen, mondanak róla ezt azt.
Leginkább az lehet a probléma, ha szállításnál sérül. Az alaplap dobozt egy nejlonzacsiba teszik rá a feladó / címzett cimke és úgy küldik.Valaki úgy kapja meg, hogy megreccsen a sarka, lejön ez az, elreped pár smd alkatrész, aztán bekapcsolja végülis "működik" úgy csinálnak róla revieweket....
1. Chipset tényleg kiforrasztott valahonnan, de azt tudják reballozni.
2. M2 slotokat megnéztem mikroszkóppal, jól oda van az forrasztva, persze finoman kell vele bánni, nem eröltetni.
3. Miyconst videókba én is belefutottam az izgalmakkal teli várakozás közben.
Egy idő után már úgy voltam, hogyha fennakad a vámon, akkor át se veszem (nem fizetek még rá +3500Ft + 27%), mert ez egy kalap...Keresgéltem is mást helyette, de arra jutottam: a többi se jobb, mindenek van valami nyűgje, vagy már nem kapható típus.
Amúgy is felment már az áruk. Karácsony óta kb. 50%-ot emelkedett.Szerencsére a jelzett sok probléma közül az a kettő, ami zavart volna, az sem jelentkezett! (sleep mode, USB 3.0).
Szépen sorban a videóban feltárt problémák:
-SMART FAN not working. Na ez működik. Manuálisan 0 és 100% között állítható a FAN RPM. A CPU beépített és a pontatlan alaplapi CPU szenzor alapján is megy.-USB 3.0 not connected properly. Ezzel sincs semmi problémám. Nagyon alaposan végigdugtam minden portot. Külső USB 3.0 házba tett SATA SSD-vel. USB 3.0 SD olvasóval. Külső USB 3.0 SATA dokkolóval. Egyszerre mind a hárommal. Másoltam köztük (100GB könyvtárat, volt benne 10GB olyan, amiben 144ezer db kis file van), miközben a belső SATA portos és az NVME SSD-ről is másolgattam. Végén nem volt checksum eltérés....
Simán elhiszem, hogy nála probléma volt, mert több más lapnál is jelezte. Ami közös: samsung SSD-je amivel tesztel. Talán az érzékeny az USB táp pillanatnyi beesésre, talán túl is terheli a 0.9A-t, amit az USB 3.0 portnak ki kell tudnia adnia. Ránézésre is hosszú vékony kábelt használ.-PCIe x1-be dugott graphics card not working. Na ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom. USB 3.0 kártyát felismer. Megy. Ide egyébként majd soros portot akarok tenni, vagy ha működik a header beforrasztás után az alaplapi RS232, akkor pedig egy másodlagos LAN kártyát.
-Sleep mode csak félig működik, legacy módban nem ébred fel. Na ezt se tapasztaltam. Legacy módban használom, felébred 1mp után és 12 óra után is.
-BIOS turbó unlock, passz nem próbáltam, nem is fogom. 10-15% órajel miatt (3.3GHz vs 2.9) nem izgat, amikor alapból is negyede idő alatt fordítja a projektet, mint az a gép, amit vált.
-ECC mode szerinte működik. Szerintem meg nem.
Hiába engedélyezem, akkor is csak ECC supported, disabled. Viszont csont nélkül ment Desktop és ECC Reg. RAM-al is. Utóbbi mellett maradtam, kevesebb pénzért 2x annyit kaptam, ráadásul Quad channel lett.
-VRM melegedés. Ezt én is tapasztaltam. 10 mag / 20 szál Prime95 AVX2 terhelésnél (210W fogyasztás a falból kezdett szaga lenni, talán a rózsaszín polifoam alulról is hőszigetelte. AIDA64 stressz teszttel (160W) már úgy mertem hagyni.
A Wraith Prism hűtőhöz készült egy 3D nyomtatott adapter:
Aztán inkább egy olyan low profile hűtőt kapott, ami a VRM-et + RAM-ot is hűti:
Egyéb:
NVME boot legacy módban is működik.
Jól drótozták be a PCIe gen3 x4-et:
-
-
válasz
zotyesz66 #75769 üzenetére
V2/3 nálam is kedvenc, és az FX- ek is. Mondjuk én a maguk korában sem utáltam ezeket. Az FX sorozatot nem jól sikerültnek mondják, szerintem meg marha jók, főleg ma már retroként, ahogy Te is mondod. A Voodoo is örökzöld darab, bár a mai árakon már nem vennék, szerencse hogy az évek során bespájzoltam sokat.
TNT- t nem szeretem, az nVidia nálam a GeF2- nél kezdődik (kivéve DOS alá, ott pld a Riva PCI is príma kártya), erről már sokszor nyilatkoztam, és ki is lettem osztva. Radeonból meg a 9000- es sorozattól indul nálam a sor, de itt is van DOS alatti kedvenc a korábbiakból, pld R7000 PCI, Rage Pro PCI.
-
válasz
zotyesz66 #75769 üzenetére
Glide már emulálva van modern pc-ken, úgyhogy nem muszáj hozzá Voodoo, csak az olyanoknak mint mi, akiknek örömet okoz időt vesztegetni eredeti hardveren futtatni.
zsid: Na jó de ez dobozos, azok mindig többet értek. Most meg ott tartunk, hogy oem kukaszökevényeknél is gurul a gyógyszi, ki tudja, hol áll meg.
-
Bile Demon
őstag
válasz
zotyesz66 #75713 üzenetére
Nekem van egy ilyan gépem, de nem szeretem használni, mert olyan sokáig tart, amíg leteszteli a memóriát (1GB-al legalábbis), hogy elfelejtem, miért is kapcsoltam be. Átugrani sehogy nem tudtam.
Előnyök:
Jó hűtés
Van benne ISA busz (több is, ha jól emlékszem)
Normál magas kártyákat fogad, NEM low profile -
zsid
senior tag
válasz
zotyesz66 #75668 üzenetére
Van ami bontott X-es chipsetből készül és van sok amire csak ráhazudják az X-et, aztán valami C6xx-es WS/szerver chipset van a lapon. Nagyon sokáig általános hiba volt a nem működő S3 készenlét, meg hogy sok dolog... 1366-os lapok 2 ram slottal, 2011-es lapok 2 ram slottal..
PCI-E M2 slot PCI_E 2.0 csatornán meg hasonlók..
Van sok kínai gyártó ami viszont elég korrekt lapokat csinál, csak ott meg 25-35-csillagos ég az ár. Asszem a Huananzhinak van duál 2011-es asztali lapja is, ahol be van kábelezve minden PCI-E slot rendesen, az mondjuk üthet.
Nekem most egy socket G1-es lap van tervben 1gen laptop i3/i5/i7 procikhoz, de ha belefutok olcsón valami 2011-es Xeonba akkor tuti kipróbálok egy "komolyabb" kínai lapot is. -
quailstorm
félisten
válasz
zotyesz66 #75544 üzenetére
Sega Saturn-hoz volt kompatibilis a quad alapú rendereléssel.
Valami elég rosszul működő DX driver van hozzá, de ez elsősorban abból adódik, hogy a hardver mindentől távol áll, ami háromszögalapú és DirectX kompatibilis renderelés.Leginkább a Saturn-os portokat érdemes vele játszani, minden más csak katasztrófaturizmus kb.
-
-
-
válasz
zotyesz66 #75182 üzenetére
Végre egy kolléga, aki osztja a tapasztalatomat
Még hozzátenném hasonlatnak :
- Prescott, 4GHz a vége, langyos levegő, állandóra 3.7- re tettem, még alacsonyabb a kifújt hő
- Barton, 2.4GHz a vége, itt félek hogy megolvad valami a gépben, 2.3- ra tettem használóra, itt már csak jó meleg az egész cucc, nyáron necces is használni sztem, vagy klíma kéne a szobába. -
snake1977
őstag
válasz
zotyesz66 #75030 üzenetére
Kell nekem ph-t olvasni lefekvés előtt...neki is estem.
Ezeregy hála és köszönet, felraktam a jumpereket és van hang!
Azért furcsa hogy xp alatt müködött. Viszont így akkor a másik epia lapot is előveszem, az érdekesebb darab, a hátoldalán gyárilag van egy CF kártya bemenet
Majd dobok fel róla képet, ha azt is meggyógyítja a jumper, akkor az lesz az etalon. -
snake1977
őstag
válasz
zotyesz66 #75025 üzenetére
Köszönöm de én is innen töltöttem le 7.0b drivert ez települt csak fel, a többi egyből visit hogy nincs ac97' a gépben, kézzel hozzáadva sem tudtam szóra bírni.
Pedig parádés lenne egy mini itx házban win98-al ez a kis méregzsák, gondoltam külső hangkártyára is végső esetbe, de low profilosból (ez fér bele) csak sb live24bit van, ehhez meg nincs win98 driver. -
snake1977
őstag
válasz
zotyesz66 #74784 üzenetére
Örülnék ha lenne ennyibe itthon V4, már a V3 is ugy indul a facebookon hogy 20 ezer a kikiáltási ára licitre. Sajnos a 60-70 reálisabb, a v5 5500 meg bizony 80k+, messze nem éri meg az árát egyik sem, csak kuriózumnak számít.
balintka: Win98se alá ahogy DarthSun is mondta egy 9800XT teljesen jó, vagy ha ritkább kártyát akarsz akkor egy 9700/pro ezt már igazán kihívás beszerezni, főleg normális áron.
DarthSun: Megint éjszakás "műszak"?
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #74619 üzenetére
Lehet, hogy ennek épp nem volt (max az ára) de azt tudom., hogy nem véletlenül nem nézegettem ebbe az irányba. És pont a AGP - PCIE váltás (és hogy akkor új VGA is kell, ami nyilván dobott a váltás költségein) késleltette részben a gépváltásomat 2009 őszéig. A másik dolog, hogy azért a 2669MHZ-re húzott Athlon XP olyan volt akkoriban, hogy kétféle program létezett : Az egyik ami fullon is gyönyörűen ment a 7300GTvel karöltve, a másik ami el sem indult, utasításkészlet (SSE2) vagy DX újabb verzió hiánya miatt.
A lényeg, hogy (már nem emlékszem miért) de ezek a dual megoldások eléggé hamar kimentek a lehetséges variációkból.
-
jokeph
nagyúr
válasz
zotyesz66 #74619 üzenetére
Alive Dual Esata2-nél a pci-e x16-os slotot az M1695 ULI chip, az AGP portot az nForce 3 250-es chip vezérelte, ezzel annyi volt a kompromisszum, hogy W7 alatt biztosan nVidia VGA-val ment normálisan minden, mert ahhoz volt GART driver írva, Radeonhoz hivatalosan nem volt.
XP alatt nem volt ilyen gond, lehetett egyszerre a lapban AGP és pci-e VGA is, nem zavarták egymást.
Sapphire X1950 GT 256 MB AGP és Sapphire X1600 PRO 512 MB VGA-val próbáltam. -
jokeph
nagyúr
válasz
zotyesz66 #74613 üzenetére
Nekem Alive Dual-Esata2 volt anno, 2*1 GB DDR2 800-as rammal és Athlon 64 5200+ CPU párossal, valamint Sapphire X1950 GT 256 MB AGP VGA-val - a VGA-t a P4-es gépből emeltem át.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #74167 üzenetére
Hát nálam ez eddig úgy nézett ki, hogy ami 5+ éves az fél retro ami pedig 10+ éves az már retro.
(így a Haswell már félretro)
De felőlem lehet úgyis, hogy 5 évtől negyed retro, 10+ évtől fél retro, 15+ évtől meg teljesen retro. Logikusnak nem logikus, de egy 15+ éves gép már csak teljesen retro. (vagy csak háromnegyed?)
Sok éves rossz beidegződés, mikor még 1-2 évente a teljes gépet le kellett cserélni.
-
-
kovy79
őstag
válasz
zotyesz66 #74048 üzenetére
Igen, ezzel hibátlan.
Nagyon pöpec kis gép lett 512MB rammal, 32GB-s CF-sel.
#74053 Fenyő, amit linkeltél, az ugyanaz, amit én is linkeltem.
Kb. 20 órám ment el a driverekkel... Leszedtem 25-30 félét és a hiba mindig maradt.
Ránéztem Everest-tel a hardverinfóra, aztán rájöttem, hogy a VendorID nem ugyanaz a driver inf fájlban, mint amit az Everestben látok. Átírtam és egyből tökéletesen települt.
Egyébként elég sok fórumon felvetődött ez a probléma (W98 vs. UniChrome IGP). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Változatos hardverbokréta
- Linux kezdőknek
- Sorozatok
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen egeret válasszak?
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest