- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android szakmai topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #58812 üzenetére
Ha SD2IEC mellett döntesz, akkor az spec-loaderes/utántöltős játékok nem fognak menni nagyrészt. Némelyik utántöltős játékokból patkoltak vállalkozó kedvű felhasználók 1581 drive és ide64 verziókat, ezekből kiszedték a drive specifikus dolgokat, így ezek kivételt képeznek és használhatóak sd2iec-vel is. Viszont, mivel a loaderek gyorstöltést tartalmaztak általában, így a betöltés sebessége nem túl gyors. Ezen viszont segít a JiffyDos, mivel az sd2iec támogatja. A gépbe betöltheted szoftveresen (bár ekkor csak az első fájl amit biztosan gyorsan tölt be, mert az utántöltés gyakran felülírja) vagy megvásárolható chip formájában és az eredeti rom helyére berakhatod. Ekkor minden villámgyorsan tölt be.
Másik megoldás a már ajánlott SD1541-II. Nekem az első verzió van meg, jól muzsikál, nagyon jó a kompatibilitása. Nem olcsó annyira, mint egy sd2iec, de igen kényelmes és kompatibilis szinte mindennel, nem kellenek spec verziók játékokból.
-
válasz
MasterDeeJay #58808 üzenetére
Van több megoldás attól függ mit szeretnél. Egy gyors (ezért nem teljes) lista:
1. Gyári 1541-es meghajtó: Kábellel PC-re köthető, így fel tudod másolni a játékokat. Előnye, hogy mindennel kompatibilis lesz. Hátránya, hogy floppy lemezekkel kell szöszölni
2. SD2IEC: A floppy helyére köthető. Már 10k alatt megvásárolható. Ha lehet olyat keress amit vagy a gépbe lehet építeni, vagy dobozos és megoldott a tápellátás (USB bemenet, dugasztáp vagy magnó port...) A hátránya, hogy töltögetős játékokkal és demókkal bajban lehetsz. Ha csak a populáris Commando-1942-WOR vonalat keresed arra jó és olcsó.
3. PC emuláció: PC-ről emulálod a floppy-t. Hogy őszinte legyek nem próbáltam, ezért nem tudom mennyire kompatibilis, de ahogy olvastam SD2IEC-nél jobb. Mindenesetre akkor kell egy gép amire kötöd (printer portosat láttam cimbinél, de mára tuti van USB is)
4. Raspberry Pi emuláció: Még csak gondolkoztam, hogy építeni kellene egyet. MAga a hat nem tétel, ha már van egy Raspberry otthon. NAgyon jól hangzik, hogy teljesen emulálja a 1541-et. Elvileg 99.9% kompatibilitást igér. Már csak idő kellene rá az Amigák mellett.
5. Easyflash: Ez egy cartdridge. Én örömmel használom. A baja, hogy csak konvertált progikkal megy. Magnó állományokat konvertáltam 99% sikerrel. Nagyobb programoknak nem fogtam neki, hanem letöltöttem. Előnye, hogy gyors, mint a villám elvégre ROM-ból tölt. A feltöltés nem bonyolult, de elsőre nem volt 100% tiszta. Itt találsz egy rövid írást róla.Remélem segítettem. Én most egy Pi-nek futnék neki, vagy az egyszerűség miatt a flash-t preferálnám. Persze csak ha az ár nem számít.
-
flymi
addikt
válasz
MasterDeeJay #58789 üzenetére
Értem, ezek szerint nem sokat ér.
Ha ennyire ingyen kategória a belevaló hw, akkor légyszi dobáljatok meg pár rammal/hűtővel. Procira már kaptam ajánlatot kölcsönbe.Igazából sosem volt még szerver cuccom, ezért sincs hozzá semmim, de mindenképp akartam egy dual socket lapot. Leginkább s370 érdekelt volna, de az nekem megfizethetetlen, ezt meg szinte gombokért kapom.
-
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay #58082 üzenetére
Ott azért volt szerencsefaktor is bőven.
Nekem nem volt akkora szerencsém, max annyi hogy csak hobbi célból építettem (volna) meg azt a gépet, tehát nem volt annyira életbevágó hogy eret vágjak magamon. -
petakpa1
őstag
válasz
MasterDeeJay #57909 üzenetére
Kondik ránézésre rendben vannak, nem púposak. Persze egyenlőre még csak a gépházba beszerelve felületesen pillantottam rájuk, van amit takartak is a kábelek...
Chipset hűtő meleg volt ebből arra következtetek, hogy pasztázása ok. CPU-ra szintén ugyanez.
Hétvégén kiszerelem gépből átnézem alaposan, és próbálgatom asztalon.
Hőlégfúvón, sütőn mit értesz?
Arn: Ezt is próbálom majd, bár őszintén szólva már csak azt nem próbáltam még, hogy 4 DIMM helyett csak 1 legyen. Drive-ok, kártyák már mind lehúzva, tápcsere is volt próba erejéig.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #57716 üzenetére
XP SP2 volt a gamer rendszer.
(#57717) arn: éppen van fekete-fehér is a lehetőségek közt, csak ugye ott a kiemelés lehetősége elvész.
Az oké, hogy nem volt már divat az SVGA alatti monitor otthon, de a legacy támogatást még nagyon sokáig tartani kell, és Win95 mellé még simán tettek monokróm SVGA-kat is akár. TPV telefonközpont pl.Az alap BIOS színkombók asszem EGA palettásak. De ez most csak tipp szemre.
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #57470 üzenetére
Kb 90%-os aránnyal kell számolni a hibásak javára
Piaci ar tizedét érik így kb. 500-700ft-ért meg nem adják oda.
Meg újabban kikupálódtak, már van span aki teszteli és ha jó teszik a jófogasra, ha hibás megy a piacra. Ez van -
r0b3r
senior tag
válasz
MasterDeeJay #57468 üzenetére
az árak még mindig nagyon elszálltak? Pár éve voltam utoljára, de akkor már nagyon drága volt. Igaz PC alkatrészeket akkor még nem is kerestem.
-
flymi
addikt
válasz
MasterDeeJay #56644 üzenetére
Értem, ok.
Jó lesz majd tartalék monitornak. Úgy is fontolgattam már, hogy előbbre kéne lépni 1900x1080-ra.
Ez a V7 meg tényleg csak tesztmonitornak való, már most fáj tőle a szemem, annyira vakít a fehér. Állítani nem lehet rajta semmit, úgy látszik nem működnek a gombjai. -
flymi
addikt
válasz
MasterDeeJay #56641 üzenetére
Tehát egyszerűen megadta magát? Mert nem volt se füst, se pukkanás, semmi. Egyszerűen csak nem ad képet egyik napról a másikra.
Hogy lehet kideríteni melyik kondi a ludas? Gondolom egyszerűbb, ha szakember veszi kézbe... -
FinalCaleb
tag
válasz
MasterDeeJay #56609 üzenetére
A kutyaláb gondolom nem a csomag része
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #56065 üzenetére
Winbond BH-5
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #56060 üzenetére
A dobozra ráírt időzítés, órajel csak tájékoztató jellegű.Össze-vissza cimkéznek, amire szükség van a piacon kb. olyan típusú lesz. (persze ha képes az ic rá, de a leggyakrabban használt spec-eket kb. bármely típus tudja).
Ez pl. egy 400 @ 2,5-3-3 -as ram. Múlt héten találtam.Évente egyszer bejön, de ezt megtudta a lakótelep !
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #56060 üzenetére
Hol keressek rá?
Ddr3 etc az megy 61-es és 77-es alapban is?
Ddr1-et hol keressek? -
petakpa1
őstag
válasz
MasterDeeJay #56038 üzenetére
Az még szebb. Jól értem, hogy ez MP proci azaz dual procis működésre képes verzió? Az enyém XP-M ami mobil vagy DTR verzió elméletileg és 1,45V a hivatalos gyári VCore fesz amit igényel.
Hűtőm egy Spire Skivestream. Rézmagos, sűrű lamellás, hivatalosan max. 3200+ procikat támogat. Már nem az eredeti venti van rajta, hanem egy 6->8 cm-re történő adapterrel egy Arctic Cooling F8PRO, aminek a légszállítása közel 30%-al nagyobb.
Aventyr
Mindig is érdekelt, de sosem tudtam rájönni arra, hogy miért is mennek egyes darabok jobban, mások meg kevésbé
Az én CPU gyártásról tudott minimális ismereteim szerint valójában fizikailag minden procit (értsd magát a magot) ugyanolyannak gyártanak le, és utólag állítják be, hogy milyen órajelű legyen. Pusztán logikailag azt gondolom, hogy amint a gyártás be lett optimalozálva (tehát nem az első szériák, kb első 10-20%), hanem kb. az adott magból összességében az idők folyamán legyártott utolsó 50-60-70-80% mennyiségnek elméletileg és gyakorlatilag is tudnia kell üzemelni az adott típusból forgalomba hozott legnagyobb órajelű CPU órajelén. Bartonok esetében 3200+-on azaz 2,2 GHz-en. A kisebb verziókat szándékosan állítják be, és adják el alacsonyabb szorzóval, órajellel, ratingel, mert a piacon van kereslet az olcsóbb modellekre is. Valójában gyártó szegmentálja a piacot a magasabb profit érdekében.
Persze lehet, hogy rosszul gondolom az egészet... -
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #56038 üzenetére
Wow ! Az nem semmi darab volt ! Az én Mobilkám pont semmivel nem megy jobban vagy rosszabbul, mint a mezei Xp-k. Zármentesség persze hasznos fícsör, de az a többinél is elcsíphető.
Most így hosszabban nézegetve az ex procidat, a podukált hőfokok elképesztőek az órajelhez képest !
Ilyen órajeleken léggel max spi1m eredményeket láttam, ha jól rémlik. Ami 40 sec kb. és azok sem házba szerelve születtek, 2-3 atom ventivel megtámogatva. Elképesztő ! Lehet, megnézem az M-esemet, az milyen hőfokokat produkál. Nem kizárt, hogy ezen a téren lesz tetten érhető a "mobilság" ! -
Brucehun
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #55370 üzenetére
Ez mondjuk igaz
, A Voodoo 2 nekem SLI-ben működik a Slot1-es P3 450Mhz-s proci mellett
-
Tim82
félisten
válasz
MasterDeeJay #55247 üzenetére
Nagyjából 99%-ig biztos vagyok abban, hogy a Crystal HD kártya semmilyen módon nem fog gyorsítani vp9-et (ami most ugye a Youtube); sem a neked lévő BCM970012, sem az újabb BCM970015.
Böngészőben használj h264ify plugint, nézd meg, hogy azzal mit produkál.
-
válasz
MasterDeeJay #55247 üzenetére
Nekem a BCM970015 verzióból van kettő darab.
Mind a kettőt egy D945GSEJT alaplapban használom, egyiket Debian (azt hiszem 6..vagy 7), másikat Windows XP alól.Jó cucc, ha szükség van rá, és van miniPCI-E foglalata az embernek.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #55003 üzenetére
Ha nem függősége az SSE2, akkor igen.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterDeeJay #54966 üzenetére
A pinmoddolt T2450 az lesz, amúgy gyárilag a T2700 lenne a legnagyobb órajelű 32 bites mobil Core Duo, a maga 2,33 GHz-ével.
-
r0b3r
senior tag
válasz
MasterDeeJay #53732 üzenetére
"kezd összeállni a 10 éves hobbigépem (~2008)"
sztem nekem a főgépem 10 éves... -
válasz
MasterDeeJay #53732 üzenetére
Nem fog menni az SLI, mert az Intel X38-as chipset hivatalosan Crossfire supportos....
Vannak nem SLI-s lapokhoz SLI-s patchek, szóval lehet próbálkozni, de ebben nincs tapasztalatom..
vagy maradsz a CF-nél -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #52622 üzenetére
Ez a Wolf3D-s videó amit néztem.
De maga a PC speaker sokkal többet is tud. -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #52619 üzenetére
A speaker sose lett okosabb, csak a procid lett erősebb. Onnantól meg lehetett PCM kódolással DAC-nak használni a PC speaker outját, akár 6-bites minőséget elérve.
Kellően erős proci mellett emberi beszédet is reprodukálni lehet PC speakeren, de a Wolf3D-nek is volt PCM-es PC speaker módja, csak GUI-ból nem érhető el. -
HSNet
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #52091 üzenetére
PS2 még teljesen visszafele kompatibilis volt, illetve ott az ePSXe, gyorsabb P3-on már simán megy az is xD
-
válasz
MasterDeeJay #51619 üzenetére
Ja meg persze winbond bh5 bh6 is ilyesmi.
-
válasz
MasterDeeJay #51561 üzenetére
Nem a ramokra utaltam, hanem a VRM bordák hőfokaira, a GA-MA790GP-DS4H -DDR2- es és az M4A88TD-V-EVO-USB3 -DDR3- as lapok esetén.
-
petakpa1
őstag
válasz
MasterDeeJay #51561 üzenetére
Köszi. Végül találtam 1130,-Ft-ért is az eBay-en az aulverziósból és be is rendeltem egyet
. Ártani nem árt, ha fel lesz ragasztva. Mind az AM3, mind a K7 rendszerre jut majd belőle
Jaja, sajnos már a vásárlás után realizáltam, hogy csak 4+1 fázisú a proci tápellátása, és max 95W-ig fogadja a procikat. Hivatalosan (Gigabyte honlap szerint) FX-8100 a legnagyobb támogatott proci bele, ami érdekes mert az ugyanezen Bulldozer maggal rendelkező FX-8140 is 95W-os proci még.
Sőt az egyel újabb Piledriver core-osokból a FX-8320E; FX8370E, illetve a FX-8310 is 95W-os csak, mondjuk utóbbiaknál kérdés, hogy BIOS felismeri-e majd?
Ez ügyben van valakinek tapasztalata? -
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #51192 üzenetére
Ja 462-vel kezdtem és mentem át p4-re, utána vissaz talán 2800+ Samponra? Első lényegesen jó gépem egy Asus M2N4-SLI volt egy x2 4600+ lappal volt. Utána már variáltam. Mára pedig a kis játékos gépem is jobb mint némelyik embernek a fő gépbe.
-
válasz
MasterDeeJay #51163 üzenetére
Én egy ilyet kaptam lappal:
SL9CB -
erer1000
őstag
válasz
MasterDeeJay #51036 üzenetére
nálunk fordítva van, én adtam anyámnak ezt azt hogy infón legyen mit mutogatni. kvázi teljes gépet
6600GT, 7600, Asus A7A133, Athlon xp 1600+ 2400+, EDO, SDRAM, 5.25 floppy, stb
(vga-k csíkoznak, alaplap biosa halt meg, cpunak is baja van, stb, szóval már úgyis érték csökkentek)
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #50574 üzenetére
Nekem volt olyan boltos ismerosom, akiknek "sikerult".
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #50576 üzenetére
-
elfelejtette
veterán
válasz
Egyszer én is kipróbáltam a Glacialtech Igloo rézhűtővel venti nélkül az AthlonXP 2800+ procim lehűteni, de nálam is felment 90 fokig, mert nem volt elégséges a ház szellőzése...
-
quailstorm
félisten
válasz
Igazából Athlon XP-nél nem volt belső hővédelem, és nem volt kötelező az alaplapon a hővédelem, szóval ja, gagyi alaplap kellett a pukkanáshoz.
-
válasz
MasterDeeJay #50374 üzenetére
Elvileg megoldható, de a jelszineteket is illeszteni kell a buszon. Egyszerűen nincs sok értelme, van akkora átlapolódás, hogy mindenhez találsz procit ami mellett nem lesz CPU limites. Annak a3 tucat embernek aki Riva 128-at akar tolni 775-ben nem fog senki ilyet tervezni, gyártani.
-
petakpa1
őstag
válasz
MasterDeeJay #49660 üzenetére
133 100 helyett azért +33% +33 MB/s lenne. Szerintem SSD-t visszafogja ez a chipset. Annál is inkább, mert Aida olvasási teszt szépen kiméri Win7 alatt is a 98-99 MB/s-et, és van ugyabár arégebbi teszteredményem ugyanezzel az SSD-vel, ahol 124-125 MB6s-et mértem szintén Aidával.
Ettől függetlenül belenyugszom, hogy csak UDMA5-ben megy, mert magával a HP géppel így 1x évesen is elégedett vagyok. Max ha beletolnék egy PCI-os UDMA vezérlőt akkor talán meglenne a másik gépben (valszeg nForce2)-ben anno mért124-125 MB/s hiszen a PCI busz is épp 133 MB/s-et tudna
De akkor már célszerűbb lenne egy PCI slotba menő SATA vezérlő egy SATAs SSD-vel, ráadásul akkor működne a TRIM is ami most nem megy sajna
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #49588 üzenetére
A korai kartyakra nem kellett nagyobb hutes, mai szemmel minimalis a fogyasztasuk.
-
válasz
A hőcsövek szépek, már amennyit látni belőlük, a Radeon Vapor hűtőblokkokra írták valahol hogy csúnyák, ennél az is tűrhető, de csak kis rész látszik abból is. Nem szedem szét pasztázni egyelőre, jók a hőfokok.
(#49590) sanchezsa : lődd be MSIAfterburner- el, én avval állítom be a nekem legkedvezőbb ventifordulat-hőfok kombinációt.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Most a Sapphire 270X Toxic-al "szenvedek". Csak bizonyos hőfoknál kapcsolnak be a ventik. 1-2-3. Viszont a vrm rész néha izzik... Gyári progijába is csak 70% környékén kapcsol be talán a 2.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49557 üzenetére
Értem.
Nekem IBM ThinkPad R51 (855)-öm már volt, jó kis noti.
Ilyesmi pinmod-ot csináltam régebben K7-es Athlon-okon. -
válasz
MasterDeeJay #49550 üzenetére
Darabos mozgás a tearingelés, kiküszöbölhető egyszerűen, első körben érdemes bekapcsolni az ablakkezelő hangolásánál a Synchronize drawing to the vertical blank opciót, majd alt-f2-vel gksu gedit/leafpad(amilyen alapértelmezett szövegszerkesztőd van) /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf paranccsal hozd létre a 20-intel.conf nevűt fájl és másold bele és máris nem lesz "darabos" (elképzelhető, hogy magát a könyvtárt is létre kell hoznod sudo mkdir /etc/X11/xorg.conf.d);
Section "Device"
Identifier "Intel Graphics"
Driver "intel"
Option "AccelMethod" "sna"
Option "TearFree" "true"
EndSectionNaja 5200-as régi noti vinyó nem egy szélvész, de ext4-el még mindig sokkal gyorsabb, mint bármilyen Win-Ntfs kombó esetén, Xubuntu-hoz videó lejátszás esetén meg még hasznos a xubuntu-restricted-addon/extras vagy milyen nevű csomag, Smplayer/Smtube kombóval pedig megy simán 720p-ben is a YT. Aktuális legfrissebb saját tárolójából mindig települ;
sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer
sudo apt-get update
sudo apt-get install smplayer smplayer-themes smplayer-skins smtube -
zoltanz
nagyúr
válasz
Az teljesen jó eredmény. A pinmod matricával vagy milyen megoldással megy?
-
Tim82
félisten
válasz
Chromium alá kell, hogy legyen h264ify extension, az talán javít valamit még a YouTube-on.
-
válasz
MasterDeeJay #49461 üzenetére
Miért nem teszel rá vmi lájtos Linuxot annak nem gond az SSD és Intel driver is van hozzá (ami egész sok mindent gyorsít), korábban teszteltem ilyesmi gépet kurrens Xfce-es disztróval és teljesen vállalható sebességű volt, Xp-nél mindképpen gyorsabb, nem is beszélve a naprakészségről, biztonságról.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #49467 üzenetére
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Van egy tűrhetően használható Opera Win9X-re, ha kell megnézem melyik verzió.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Tök jó hobbit választottál
.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #49458 üzenetére
Win10-nek nem a DX9 a minimum. Hanem a legalább WDDM 1.0 grafikus illesztő. A WDDM 1.0 minimum követelménye pedig a DirectX 9-es videokártya.
DX9.0b kártyákból a GeForce FX-hez van beta WDDM 1.0 driver, ATi-hoz elvileg rendes is van. Ezeket szoktam látni, hogy használod is.Más Pixel Shader 2-es GPU-t nem tudok WDDM driverrel. GMA950 már PS3.0, S3 Unichrome-ok meg nem kaptak WDDM drivert. Ahogy a GMA900 se és a PowerVR SGX alapú szarok se.
A SiS Mirage 3+ is DX9.0b és Aeros WDDM driveres.
Matroxok asszem XPDM-ek maradtak.
Szóval a konklúzió, a DX9 nem elég, kell a WDDM driver is.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49463 üzenetére
Emlékszem az IBM 486-os notimon még ventilátor sem volt, csak egy kis hűtőborda.
Azért üzletiek között is előfordul műanyag pantent, csak ritkábban. -
Tim82
félisten
válasz
A GMA 900 videóvezérlőhöz nincsen az XP-s drivernél újabb. Anno Windows 7-re sokadszori nekifutásra fel lehetett azt a drivert tenni, de szenvedős történet volt.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49461 üzenetére
Persze értem a nézőpontod.
Az a proci 4 GHz-en lenne elég újabb OS-el a böngetőknek internethez.
Nem annyira szeretem a notikat szétszedni, mert sokszor nem csavar tartja össze, hanem műanyag patent ami könnyen törik. (hiába nézem a Youtube-on róla a videót is, veszélyes) -
zoltanz
nagyúr
válasz
Én XP-t ajánlanék hozzá, Chrome 34-es verzióval, tudom nincs támogatás rá, de használható sebességet ad.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Bacsis?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49442 üzenetére
Én csalódtam a az ultramobil net/notebook-okban, inkább egy normál aztán teszek bele LV/ULV procit, SSD-t, stb. A csendes gépeket szeretem, meg amelyik nem égeti a lábam nyáron, és még akkuidő is van.
Ahhoz képest, hogy bontó szökevény, király, klasszikus HP feeling-je van, szerettem őket.
Más
DDR2 Ram-okból ment valakinek dual channel-ben egy egyoldalas és egy kétoldalas memória?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49375 üzenetére
Papíron, tesztekben pedig J3455-nek procinak is azon a szinten kellene lennie.
Annyi gondom volt a notival, hogy a Bluetooth és a Wifi valahogy egy karcsú sávszélen osztozott benne, és ha Wifi-n neteztem nem tudtam használni a BT-s egeret mert akadozott a mozgása. (másik notikkal nem volt még ilyen problémám) -
válasz
MasterDeeJay #49375 üzenetére
Az első alsó soroztaot utáltam. Többen vettek E350-el netbookot a környezetemben, de elzavartam őket az akkori atomosokkal együtt.
Az Am1 erősebb verzióji már Core2 szintet ütnek meg töredék fogyasztással és olyan IGP-vel, ami már elfogadható. Az Intel sem sokkal lassabb, netezni elég az utolsó szériás Atomjaival, de azokból szigorúan kell a 4 magos verzió (Pentium néven futnak. Uram atyám így ledegradálni a patinás nevet
). Retró játékokhoz bőven elegendőek. Gondolkoztam, hogy belapátolok egy +4-be egy AM1 vagy Celeron deszkát. Lenne meglepetés, ha azzal tolnám a játékokat
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49214 üzenetére
ebayen találsz vékonykliens, fusit vettem nemrég. Azokon gyakori a soros port. akár kettő is. párhuzamos pci kártya meg 1000 forintos tétel.
A célszoftver mindenképpen w98-at igényel? freedos, reactos nem jön szóba?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
MasterDeeJay #49221 üzenetére
Én annak idején egy Windows NT4-es P2-es processzorú vezérlőgép rendszerét raktam át Core2-G31-es lapra. Kellett egy soros és egy párhuzamos port is. G31-es lapok meg voltak dögivel kiöregedett asztali gépekből.
Ilyen G31-es lapokban az a jó, hogy vannak rajta soros és párhuzamos portok, a SATA csak IDE módban üzemel (SATA-s winyóra vagy kisebb SSD-re másolhatod a rendszert és nem veszi észre, hogy nem PATA), valamint a CPUID-t a BIOS-ban ki tudod iktatni, hogy ne zavarodjon meg az új proci miatt a rendszer. Egyedül a videó résznél kellett trükközni.
Vagy kell hozzá egy régi videókártya PCI slotba, vagy pedig pl NT-hez volt VESA meghajtóprogram, ami a legtöbb VGA-val működik, igaz nem túl fürge, viszont a Core2-es Celeronnal teljesen használható sebességre. -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #49221 üzenetére
aham... akkor az a kerdes, hogy hasznal e vmilyen drvt, vagy kozvetlenul vezerli e. lehet siman at lehet masolni masik rendszerre.
ha vmi retro gepet akarsz, lehet jobban jarsz vmi w98 korabeli vassal, mert ott joval alacsonyabb volt a fogyasztas, mint az utana a kov ot evben, akkor gyakran alulmereteztek a dolgokat, es elhullottak mar azota, vagy kondizni kell, etc. de en a helyedben a vm geppel probaloznek igy eloszor egy uj masinan. ott ha egyszer megoldod, utana egyszeru a hwpotlas, a masik esetben mindig kerdeses, hogy birja.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #49214 üzenetére
Tessék: HP T5000 vékony Szerintem megvan még neki.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
MasterDeeJay #49211 üzenetére
Valamilyen korabeli brand konfig ami megfelel ezeknek a valtozoknak. Esetleh ujabb (PII PIII). Sokukban passziv hutes is letezett akkor. Tapot leszamitva.
-
válasz
MasterDeeJay #49211 üzenetére
Miért kell brand vas?
-
válasz
MasterDeeJay #49118 üzenetére
Marha jó játék
Én ilyen szakértői cheatokat nem alkalmazok hozzá/nem is tudom hogy hex dumpban hol keressem, mit kell átírni
(#49119) alvaro : hatalmas szöveg
, én biztos nem tudtam volna így kifejezni de egyetértek
-
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #48831 üzenetére
Nekem asztali lapban van X9100, mondjuk ott sokkal jobb lehetőségek vannak a tuningolásra.
Szerintem a magonkénti magasabb órajel miatt (és persze a szorzozár mentesség miatt) jobban jársz az X9100 procival.
-
válasz
MasterDeeJay #48755 üzenetére
Van egy Abit NF7-S lapom is, tele púpos kondival, akkor érdemes megkondiztatni ?
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #48745 üzenetére
Baártomnál van egy 950-es, amit majd el kel hoznom. De van valahol SL9QQ darabom is. Apám gépében a sufniban is egy 915-ös van.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #48579 üzenetére
Milyen a rendszer válaszideje, azonnolisága? BX-es chipset az némi örömre adhat okot.
-
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay #48579 üzenetére
Gratula!
Szerintem se sok 3D-t tudhat az a videokari 2MB memóriával.
-
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay #48577 üzenetére
Ha a win2k felmegy úgy hogy a telepítő formázta le, akkor valószínűleg a virtuális gépben lévő partícionálással lehetett gond.
Remélhetőleg a win2k telepítés gyorsabb lesz. -
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay #48561 üzenetére
De legalább halad. Szépen, megfontoltan.
-
válasz
MasterDeeJay #48561 üzenetére
Az kemény
, lesz egy éjszakás műszakod ?
-
válasz
MasterDeeJay #48547 üzenetére
Nekem is kb addig tartott míg megismerkedtem egy 486 lappal és bejumpereltem + 1 óra mire megtaláltam a 486 hűtőket
, már mehet a próba, ja nem még a procit is elő kell keresni...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #48544 üzenetére
Win95 alatt is hegesztettem emlékeim szerint fel valami USB driver-t pendrive-hoz. Igaz a "nagyokat", újabbakat már nem ismerte fel, de egy 256 MB-sal (USB 1.1) boldogult.
-
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay #48549 üzenetére
Hülye kérdés; BIOS-ban a cache, UDMA, és egyéb okosságok be vannak kapcsolva?
-
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay #48547 üzenetére
Hát a 114 perc szerintem is eléggé sok idő. De legalább megnyugtat a telepítő hogy dőlj hátra, nincs semmi gond.
-
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay #48544 üzenetére
[link] Ez nekem működik egy p4es laptopon win98 alatt.
-
alvaro
senior tag
válasz
MasterDeeJay #48539 üzenetére
Fémtokos az a P2?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #48539 üzenetére
Szép. USB, CD sincs rajta?
Frankó az az MS egér, nekem is volt hasonló, mebízható, szerettem.
-
plömplöm
őstag
válasz
MasterDeeJay #48404 üzenetére
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #48335 üzenetére
Eszem ágában sincs húzni, csak nem szeretném ha tönkremenne, de valóban sok évet lehúzott melóban borda nélkül.
-
válasz
MasterDeeJay #48125 üzenetére
486- oson 64MB rammal már fut a Win2000, igaz nem túl gyors, de csak a SPi1.5 miatt tettem fel.
(#48129) Bile Demon : DIPP és SIMM nekem instabil volt együtt, néha kidobott programokból, néha fagyott.
Ha van EZ-boot akkor elég ha 1- es típusra állítod a vinyót, oprendszer előtt indul a bios kieg, aztán már automatikusan kezelnie kell. -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #48125 üzenetére
Ezen a néven nem találtam. Ha ez az, akkor még egy 64-est tudsz csak beletenni.
Úgy azért tényleg csak EEPROM égetésre lesz elég a RAM, komolyabb munkákra nem nagyon. -
tsu
tag
válasz
MasterDeeJay #48064 üzenetére
Milyen eprom kell neked? Van egy pár fajta itthon regi hw-hez
-
válasz
MasterDeeJay #48064 üzenetére
Foglalatos 386, frankó !
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #48031 üzenetére
Tudjuk jól, hogy az SP3-al igazán belassult. Én szeretem az sp2-öt. Talán az kell már a legtöbb dologhoz.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #48031 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy már önmagában az SP3 sem elég, a 2014-es diszrtó nélkül még a legfrissebb WinRAR se megy fel.
A DOS6.22 meg még gyorsabban bootolSP3 az Vista backport. XP-t eszméletlenül feltupírozták, a natúr, de még nagyon az SP2 se jó semmire manapság, munkára pláne. SP2-nél visszább semmiképp se mennék.
Egy legutolsó XP + .NET4.0 az lassan bootol, bezabálja a RAM-ot mint a Win7, de egészen sok új cucc elmegy rajta.
Omron CX-One 4.4. Matlab 2015. Legfrissebb Firefox. Microsoft Office 2010. WinRAR 5.x. Legfrissebb Skype.
SP2-es XP-n nem sok current cucc megy már.Java8 nem tudom kér-e SP3-at, vagy NETBeans 8.2.
-
válasz
MasterDeeJay #46952 üzenetére
Az ilyen szintűre már sok munkaórát kell fordítani. Hasonlót ( és jobb állapotút sem ) nem is vállalok, csak rokonnak és egy jóbarátomnak. Idegennek drágább lenne a munkadíj mint egy új gép
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #46952 üzenetére
nálam is van egy ilyesmi állapotú gép, ott a Zalman CU meg a cpu körül fekete olajos féme cucc van rárakodva. Le se lehet kaparni. A ház is jó minőségű lenne, de ez miatt nem lehet felhasználni.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #46949 üzenetére
Ennek már történeti értéke van.
Az Abit még számítógépeket gyártott. -
cbmfan
senior tag
válasz
MasterDeeJay #46393 üzenetére
ha nem tudod megoldani van egy Toshiba helyette. 14"/PIII 900/512M/60G. kijelzőn nyomódástól van pár fehér folt és page up hiányzik, más baja nincs.
Linux jó ötlet, kipróbálom. proci helyére pedig megy egy K6-2 475.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
MasterDeeJay #46346 üzenetére
En is torom a fejem hasonlo termekek beszerzesen. Jol mutatnanak egy polcon par tortenelmi jatek dobozzal vegyitve
Sot a kepen lathatokkal meg dolgoztam is anno
Regebben milyen nagy dobozokat adtak a draga szoftverek melle, nagy manuallal. Emlekszem PC ABC-ben, Váncsa István mutatott be valamilyen szoftvert es megjegeyzte, hogy biztos azert ekkora a doboz, hogy jogosnak erezzuk az arat
-
ontheground
tag
válasz
MasterDeeJay #45925 üzenetére
Ja, hát a szerver winyók csak jobban bírják, muszáj nekik. Cserébe kárpótol a 10K RPM meg a hangja
Van két 1Terrás WD Blue winyóm, az egyiket használom, a másik fiókban van, időnként át szoktam klónozni az egészet a fiókosra, kíváncsi vagyok meddig fogják bírni, a gépben levő most 1.5 éves, a fiókos meg nemsoká 1. Mondjuk nálam mindig volt minden winyó alatt hűtés is, volt 80-as maxtorom is, ment 5 évet, vagyis abból inkább 3-at, bekerült egy usb rackbe, fél év alatt el is vittesanchezsa: az szép. én úgy tudtam, ez a Diamondmax 9-10 széria híres volt a korán döglésről. Vagy ez is inkább a hűtéstől, ill. annak hiányától függött anno?
-
válasz
MasterDeeJay #45508 üzenetére
Tökéletesen, gondolom 16.04.1, kártya beállításhoz egy kis adalék, mpeg1-2 gyorsítást is tud mesa-vdpau-drivers csomaggal.
-
válasz
MasterDeeJay #45499 üzenetére
+1 Linuxot neki (xfcevel pl, compizhoz azért gyengécske a gpu, de xfwm4 kompzotirával teljesen jó teljesítményű, nem egy játékkártya, de netezéshez, filmnézéshez azért bőven elég), hasonló gépre tettem (ue chipset vgastul + core2) és simán ment vele böngészőből is a 720p-1080p, Win alatt sokkal-sokkal lassabb volt (már a lapok görgetése is), mert már csak legacy driver van hozzá, ami nem támogat semmiféle hardveres gyorsítást böngészők alól, míg Linux alatt szinte mindent a kurrens driver okán, itt jön ki a nyílt forráskód, driverek előnye, hogy gyak nincs legacy hardver.
-
válasz
A Dell D600as mobil Radeon9000ese nyers erőben dx8 alatt kb 15%al erősebb az x200as igp-nél, csak hogy mégis jobban be lehessen lőni a szintet...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Én ssd-t és linuxot adnék neki. Az elsővel eltűnik egy nagyon szűk keresztmetszeted, a másodikkal a szoftveres akadályok is.
-
válasz
MasterDeeJay #44666 üzenetére
Le mennék hídba, ha ez tényleg működne...
a proci fix szorzóját szerintem még maga a Zintel sem tudja utólag unlockolni -
válasz
MasterDeeJay #44448 üzenetére
Ilyne Compaq-om fustolt el, csak 233-as PII volt benne. Szuppi cuccok voltak, hasznaltuk oket sokaig.
Ha valaki tud ilyen eladot, akkor szoljon, hianyzik a sorozatombol, van belole MMX, PPro-m is.
retro tema: Ami mar kenylemesen hasznalhatatlan, az a retro nekem. A Core2 es AM3 mar nem retro ezek alapjan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest