- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Myn
senior tag
válasz
envagyok #118287 üzenetére
Próbálkozni bármilyen CGA támogatott játékkal, hogy egyáltalán működik-e (pl. Prince of Persia, Stunts, Operation Wolf, stb.).
Itt van pár cím, ami CGA nagy felbontású monkróm grafikát használ (általában a kalandjátékok használták ezt a módot):
Heart of China
Rise of the Dragon
The Kristal
Time Quest
Sierra Adventure Starter Kit
-
Pikari
veterán
-
Lord Myn
senior tag
válasz
envagyok #118277 üzenetére
Ha megy a 40/80 karakteres üzemmód, akkor nagy eséllyel tudja a 320x200 és 640x200 felbontásokat, kérdés, hogy CGA kompatibilis-e, ez legegyszerűbben úgy lehet kipróbálni, ha elindítasz valami játékot.
Mondtam, hogy a Wizard of Wor lesz a befutó, különösen, ha valaki véletlenül lelövi a másikat és átmegy a játék deathmatch-be...
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #118136 üzenetére
A C+4-nél van draw, circle stb grafikus mód. Az már kicsit kezd a homályba veszni. Viszont nincsennek spriteok. Emiatt a C64 és a Plus 4 nem igazán összehasonlítható, leginkább alma VS körte. Hiába basic 3.5 a Plus 4, sajnos nem kompatibilis a 2.0-ás programokkal.
Amit esetleg tudok, hogy írok neked valamit C64-re (talán a Plus4-re is menne), de erre kell azért egy kis idő nekem is. Mikorra kéne?
-
válasz
envagyok #118184 üzenetére
A DosNavigator átállítható fekete-fehérre, ha jól emlékszem, de megnézem mert úgyis bootolok DOS- ra a próbapadnál. Meg a modern verziója az NDN is, de annak valszeg kicsi a 286- os gép, jelentős EMS/XMS kell neki. Pont nemrég használtam, mert az NC nem tudja az összes filet felolvasni - Win/system könyvtárban a VGA 512MB patchet kellett visszaállítanom.
Az MDA élményt a modern Acer monitorom tudja jól, grayscale a menüben, azt hittem gondoltak a retrózókra, de valszeg bizonyos ebook olvasók vannak fekete-fehérre optimalizálva, azért tették bele.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
envagyok #118119 üzenetére
Szerintetek a commodore vonalat érdemes bevinni általános iskolásoknak?
Amikor az enyéim alsósok voltak, sz*rrá játszottuk magunkat a Wizard of Wor és az International Karate C64-es változataival.
Mivel szülői munkaközösségi tag vagyok...
(gonosz irónia on)
Azt a szerepet nem csak a túlbuzgó anyukák tölthetik be...?(gonosz irónia off)
Engem a munkahelyemen a kolléganők már azért csodáltak, hogy néha elmentem szülői értekezletre... (persze mindig megbántam) -
laci1128
tag
válasz
Glide játékokra lennék még kíváncsi, hogy mik a legjobbak, mert a tomb raider is lövöldözős
NFS II SE(, III, High Stakes, Porsche Unleashed), esetleg a Croc?
Egyébként általános iskolásként már Carmageddonoztunk, igaz csak szoftver renderrel, de van Glide verziója is. -
válasz
C64-re kisfiam rácuppant 7 évesen, amikor ellátogattunk az Országos Széchenyi Könyvtárba 2023 őszén, amikor Bacsisék működő gépeket állítottak ki. Hazatérvén aztán elővettem egy C64-et és több, mint egy évig játszogattunk rajta, főleg Wizard of Wort és International Karatét. Szóval meg tudja fogni a kicsiket.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Mindenképp vinnék be egy C64-et meg egy Amigát legalább, fontos állomása a fejlődésnek.
Játékokra még olyasmire gondoltam C64-nél mint mondjuk a Choplifter, vagy a Sigma Seven, Pinball Power, és az elmaradhatatlan Giana Sisters. De szerintem akár egy Archonnak is lenne létjogosultsága.Dos gépnek meg akkor mehet a PII 400, és a Voodoo 2...
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #118051 üzenetére
De szeretem az ilyen teszeteket
Amúgy fura belegondolni, hogy a PX965, az tulajdonképpen később a 2C4Tvel egy I3-as szint lesz, mellérakva a jelenlegi I5-ömet (10400F) meg csak L2-ben előzi meg, minden másban nagyon durván elmarad. (mondjuk van vagy 14 év a két CPU között)
És van a tesztben Pentium D805 meg D805 3800MHZ-en, így egykori rendszereimet is mellé tudom rakni kvázi
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #118063 üzenetére
Kéznél nincs, grafikonszerűen ez konkrétan nekem, de a kérésed eleve problematikus, mert athlon64 x2 4800+-ból 3 féle létezik.
-Létezik a 939-es 4800+, az a 925ös pentiumD-t megveri, a 945öset valószínűleg nem. Viszont ez csak papíron létezik, és megjelenésekor 600$ volt, ehelyett csak kissebb órajelű vagy cache memóriájú x2 chipeket lehetett a gyakorlatban megrendelni, amit viszont a 9xx-es szériás pentium D mindenképp elver. Ekkor még nem is létezett 9xxes pentium d széria, csak a 800as.
-Létezik egy 90nm-es AM2-es 2x1 megás cache memóriával, ezt se gyártották nagy számban, ez valószínűleg pariban lenne a 945össel, de a teljesítmény erősen függ az alaplaptól, korai am2 lapban valószínűleg 5-10%-al lemaradna mögötte, újabb AM2-es lapban ahol pl a teljesítményszintekkel kapcsolatos bugokat már kipatchelték akár 5-10%-al rá is verhet a 945-re.
-És végül a legelterjedtebb Athlon64 x2 4800+ már 65nm-en és 2x512k másodlagos cache memóriával, na a gyakorlatban ezt lehetett a boltokban megkapni, ilyenem konkrétan van itthon, az alaplap bugos mint állat, dual channel nem hajlandó működni, az egyik ram foglalat a 3-ból mindig errorozik (ismert 65nm-es athlon64 x2 hardveres bug), ez így ilyen formában feladattól függően 20-40%-al lassabb mint egy 945 de ha valami csoda folytán esetleg aktiválni lehetne a dual channelt, bugmentesre frissíteni a biost, akkor is legjobb esetben a 925ös pentium d szintjét érné csak el.
Persze a pentium d-hez használható régebbi 775ös alaplapok sem tökéletesen fantasztikus minőségűek, hogy az ezzel kapcsolatos problémáknak az intel elejét vegye, 4 megát rakott a 9xx-es pentium D procikba.
-
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #118051 üzenetére
Az a teszt teljesen félrevezető, és nonszensz. Inkább egy lejárató kampány az intel ellen, semmint valódi teszt.
-A tesztet megnyerő athlon64 fx 60 egy 1031 dolláros szerverprocesszor, 110wos fogyasztással.
-A teszt szerint az ennél mindösszesen 15%-al lassabb PentiumD 805 processzor 130 dollába került újonnan, és 95w-os TDP-je van, mindösszesen 533mas (166) fsbt használ.... és tuningolható, kb 1 GHz-et lehet emelni a gyári órajelén
-Még a tesztben a pentiumd 805-el játékok alatt kb megegyező teljesítményre képes athlon64 x2 4200+ processzor is egy 500 dolláros processzor. Négyszer annyiba került ez is, mint a pentium d 805... És kb 100 mhz tartalék van benne, ha húzni akarod.
A félrevezető tesztek és grafikonok mögé nézve egyértelműen látszik, hogy az amd ott a kardjába dőlt. Az AMD egyszerűen tízszeresen túlárazott, később a piacról visszavont és legyárthatatlan processzorok irányába kezdett kapkodni, miközben az intel elkezdte ledarálni a teljes piac minden szegmensét. Ez a folyamat a core2duo-val vált egyértelművé, de már a pentium D-re is igaz.
-
válasz
envagyok #117939 üzenetére
DIY-al próbálkoztunk a 90-es évek második felében a DX2 80-on volt, talán 96 legeljén állt össze. Peltierrel kombináltuk, a blokkot cimbora apja fusizta, a pumpa valami akvarista cucc volt. Visszanézva nagy kótvány volt, de értelmesebb időtöltés volt, mint bámulni valami sorozatot.
4850-es Radeon-on meg már rendes hűtőblokk volt. Az volt az első és utolsó teljes épített vizes cuccom frankó gyári cuccokból. Egyszerűen a középmezőnybe nem volt rá szükség.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #117939 üzenetére
olyan 2004 kornyeken (zalmanra emlekszem), epitett mar elotte is volt (innovatek meg ilyesmi).
en 2002-2004ig terveztem vizhutest, akkor meg eleg gyerekcipo volt az egesz - de 2004re meg lettek normalis heatpipeos leghutok (halk es jol is hutott), en kb onnantol ereztem, hogy ennek semmi ertelme, mert ez nagyon retegigeny lesz igy. azota se valtozott a velemenyem, szvsz csak bohockodni jo.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #117894 üzenetére
Egy pillanat, máriss.
#117895DarthSun:
Mindent is belenyomtak a 9600GT-be a gyártók, eléggé szabad kezet kaptak e szerint.Zotac, Synergy Edition:
Asus EN:Gigabyte, ez speciel Zalmann hűtéses gyárilag:
Mindhárom hűtés hatékony és halk, más kérdés hogy mennyire lenne ez így a Zotac-nál és az Asus-nál ha a Gigabyte paramétereivel rendelkeznének. -
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #117890 üzenetére
Dacára, hogy mindegyiken a kiolvasott GPU egység kódneve G94, jelentős teljesítménybeli eltérés van egyes modellek kiépítése között, pl.:
És ez a differencia szépen kijön pci-e 1.1 x4-es kapcsolatnál is.
Az utolsó, legerősebb 9600GT-vel W10x64 alatt még játszogatni is tudtam medium/low-ra letekerve a StarCraft 2 multijával, 1650*1080-on. -
-
-
válasz
envagyok #117822 üzenetére
8600GTS van a szériából, az jól műkszik, pedig kapott jó sokat, valami Galaxy. 8800- at nem merek venni, mondjuk nem is kell, jól helyettesíti a GTX560Ti, van egy 580 is, de az brutál fogyasztás, villany nem számít persze, de meghúzza a 700W csifit is. AMD vonalon meg a HD6870 jött be ilyen szintre, mondjuk madness gépbe NV főkártya mellé jobb, megy egyidőben a kettő Win11 alatt is, XP alatt meg csak a másodkártya. Persze sok realretróval is nyomulok, csak az ilyen egységes shaderre utalok. A csodaszép 7800-900GTX- ek(kössz!) utáni lépcsőre.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #117818 üzenetére
Pontosan, nem valt se a pixel se a vertex shader szuk keresztmetszette, ami korabban mindig gond volt, hogy eppen milyen konfig lehet idotallobb, kiszamithatatlan volt, hogy a jatek melyiket igenyelte jobban. A 8800gtx a 9700pro utan a legnagyobb ugras volt. Nalam a voodoo es a gf256 mellett a legnagyobb merfoldkovek voltak.
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #117801 üzenetére
Ez biztosan hardveres meghibásodás. Egyébként socket A lapból eddig még csak kettőt láttam megdögleni (az egyiket cap plague miatt, a másikat meg túláram kinyírta), szóval valamiért nálad volt rossz a csillagok állása.
Amúgy processzorhiba is lehet, pl az erősebb hűtő fel és lefeszegetése eltörheti a chipet.
Gondolom ramokat, tápokat, egyéb dolgokat már próbálgattad cserélni, hogy kizárd azoknak a hibáját.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #117793 üzenetére
Ez nagyon a kondigate kozepe, az asus lapoknal meg plane sok volt szar. Csak egy abit kt7am van, az is vmi nagyon late rev (asszem az xpk is mennek benne), az korrekt 1400as athlonnal, ugyanazokat a ramokat szoktam hasznalni. A 2003as a7n8xet mar at kellett kondiztatni, vagy 10 kondi elpuffogott rajta.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #117772 üzenetére
ASUS A7V133 : ez nekem már kicsit lefelé "kiesik", de ha jól emlékszem ez még SD RAMos alaplap 200/266-es FSBvel.
Nyilván a nulladik tudni való, hogy SD RAMmal és CAS3-al érdemes megpróbálni. Ezt a lapot sajnos annyira nem ismerem. Esetleg próbálj ki másik RAM modult, meg van a lapon 3 slot emlékeim szerint, tehát variálni is tudsz. DC persze nincs. -
válasz
envagyok #117746 üzenetére
Akkor TPU-n nem jól vannak a megjelenési dátumok, X1950 XTX 2006 Október 17-re, a Pro meg Október 1-re van írva.
De a nm eltérést nem is figyeltem, így akkor már világos.
Mondjuk cf miatt is jobb választás lenne, P965 csak x16 + x4-et tud, a 975X viszont x8 + x8-at. Fene se tudja majd eldől, ez amúgy sem mostani projekt
.
#117748 Pikari: Szép kis műtét lesz az akkor.
-
válasz
envagyok #117743 üzenetére
Ilyet is olvastam igen, csak mondom rákérdezek hátha van tapasztalatod vele.
Kockáztatni nem igen szeretnék szóval lehet akkor inkább nézek rendes GeForce kártyát (nem tudom mit csinálnék két Quadroval ha nem működne a dolog).
Pentium D 960 alá nekem is kéne szereznem valami P965-ös chipsettel ellátott lapot, aztán bele dobnám az X1950 Pro-t (igaz, ennek még kell szerezni egy párt). Nekem ilyen kora cf-es kártyám nem hiszem hogy lesz, gondolom ezeket is nehéz volt összevadászni.
De amúgy szép darabok.
Mondjuk azt érdekesnek találom, hogy x1950 Pro/GT-re rendes CF csatlakozót raktak, de az XT illetve XTX-re meg ugye nem, hanem ez a kábeles megoldás van.
-
-
válasz
envagyok #117738 üzenetére
Találtam egy régi TPU írást, abban is ugyanaz van írva mint amit én is írtam (teljesen mindegy melyikre, és hogy egy vagy két hidat használsz, nincs teljesítménybeli különbség).
Mint ahogy Yutani is írta az X1950 Pro és társainál lehet kell a kettő, sajna ennél én sem tudom mi a helyzet. Ha lenne még egy Sapphire X1950 Pro-m (meg persze hidam) szívesen kipróbálnám.
-
-
-
Pista0001
addikt
válasz
envagyok #117733 üzenetére
Hú, de jó, hogy említed. Te igen jártas vagy SLI és CF témában...
Hogy van ez CF-nél meg SLI-nél, mihez kell dupla híd, mihez nem, ha a kártyán 2 csatlakozó van, mindig dupla kell? Ha nem, melyikre kell tenni a hidat, a hátlap felőlire vagy a másikra? Egyszer-egyszer próbáltam kinyomozni, általános, de átfogó írást találni, de nem jártam eddig sikerrel.
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #117662 üzenetére
Igazság szerint a fő dolog, amire az athlon xp processzorok túlhajtásánál figyelni érdemes, az az, hogy nincs semmi értelme.
Túl gyenge a platform ahhoz, hogy érdemben skálázódjon 1.6 ghz fölött, hiába emeled az FSB-t. Ezért hozták be később a Bartont megnövelt cache memóriával, de nem igazán vált be, nem gyorsul érezhetően.
Persze ennek ellenére a maga korában a kispénzű emberek szarráhajtották, de az egy kényszerpálya volt nekik.
Ezt a korszakot át tudod tökéletesen élni egy alapórajelen járatott athlonxp-vel. De a kérdés az, hogy mi a célod.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #117640 üzenetére
Tyű... erről majdnem könyvet tudnék írni
Sokat segítene ha dobnál egy sorozatszámot, mert én az alapján szoktam belőni, hogy mit adjak neki.
Egyébként amire érdemes : Sok Tbred B simán megy 133 helyett 166-os vagy akár 200-as FSB-n is, az alap szorzóján. De freelockosak amúgy, tehát szorzóval is tudsz tuningolni. Kerüld el a pontosan 10-es szorzót (9,5 vagy 10,5 mehet) mert nagyon sok procinak az black hole (nem fog vele elindulni a gép).
Feszültségből háromféle kivitelről tudok : 1,5V; 1,6V; 1,65V
Érdemes tisztában lenni vele melyik az adott procinak az alapfesze, és e szerint növelni. 1,85V még hűthető, de hagyományos léghűtővel nem mernék e fölé menni, pláne, hogy az ASUS lapok pl hajlamosak még 0,025-30V-ot rátenni, így az 1,85-ös beállítás a valóságabn 1,88 is lehet!Mindenképp számolj be róla, hogy milyen proci, (ha tudsz sorozatszámot is kérek) meddig jutottál, milyen beállításokkal
-
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #117578 üzenetére
Umm, a Linux kernelben gyarilag van USB gadgetnel ISO-bol CD emulacio (kb 15 eve tuti, mert az elso raspberryt hasznaltam mar erre). Szinte fogadni mernek, hogy ez is azt hasznalja. Egy PATA-ra dughato emulacionak jobban orulnek, mert ahova be lehet dugni ezt (van gyarilag USB illetve USB support a BIOS-ban), azon nem akarnek mar DOS-os cuccokat futtatni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #117563 üzenetére
Persze. Nekem anno az Athlon XP-ről váltásnál az egyik legfájdalmasabb pont az volt, hogy ok, új CPU és lap ... de új memória is kell (DDR1-et DDR2-re cserélni) és még új VGA is, ráadásul mindezt egyetlen körből kifizetni, mert bármelyik nincs a gép használhatatlan. Az egyetlen dolog ami az Athlon XP-ből átjöhetett az a DVD meghajtó volt (de az is ATA volt asszem) meg a SATA 1TB HDD.
Szerintem a HD3850 azoknak készült akiknek volt egy igencsak erős CPU-juk, de AGP-s rendszerrel és nem akartak valamiért váltani. (mondjuk egy régi AGP-s LGA775 lapba valahogy belebűvészkedett egy C2Q-t és jól meghúzta vagy ilyenek). De igazából kb bármit testtél mellé overkill volt a kártya. Ugyan nem tudom mennyibe került a maga idejében (tuti nem volt olcsó), de valószínűleg ilyen helyzetben is jobban megérte átállni PCI-ere.
Érdekes egyébként, hogy régen mindig azért váltottam, mert volt újabb VGA. Esetleg nagyon ritkán mert kevés volt az előző (amikor tényleg kevés volt már az sem volt gyakori, leginkább a GeF3-nál volt ez, az akkor már 6 éves kártya mellett hiába ment 2669-en az Athlon XP azért 1-2 játékhoz már gyenge kezdett lenni, de még ott is inkább a DX9 hiánya volt a tragédia). A PCI-E platformon meg a HD4850, HD4890, GTX950 mind azért kerültek leváltásra, mert kevés volt rajtuk a VRAM. Remélem ezzel a 12GB-os RTX3060-al elleszek egy darabig
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #117563 üzenetére
Ahogy néztem, még a C2D E7500 is hagy benne.
Sanszosan, a Phenom II is, de ezek a lapok nem gyakoriak.
OC nélkül értem, persze.
Akinek volt régebben egy erős AGP-s karija (mint nekem az X1950GT, amit még P4 s478-hoz vettem), azok voltak akik AGP-s lapot (vagy AGP/pci-e kombó lapot inkább, AM2-esbe találtam ilyet) néztek, mert a VGA-t nem igazán lett volna értelme kukázni, a pci-e társaik sok esetben alig voltak jobbak, vagy egy szinten álltak, kevés esetben volt sokkal (érdemben) jobb a pci-e verzió az AGP-s társánál.
P4 s478 2,8-as Prescott után az AM2-es Athlon 64 X2 5200+-al nagyott ugrott minden game az X1950GT mellett.#117564Pikari: jóféle (s478 i845/865/875, s939 NF3, és elvben s462 NF2-ben is) lapokban kell mennie.
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #117547 üzenetére
nem tudom, hogy mikori szoftvereket akarnék főleg futtatni. a win98-ból elég volt egy időre. (free)dosra vaj egy laptop (486os laptop, épp tegnap éjjel restauráltam, és kalapáltam össze működőre), csak találnom kell bele vinyót valahol, mert az nincs benne.
van egy 80 megás laptop ide vnyóm, amit bele akartam tenni, erre nem fér bele, túl vastag
a 30 gigásat meg kiköpi hogy jesszusommiez, elvileg egy-két gigáig támogatja a vinyókat.
az athlonxphez van még egy 128 bites 9250-es kártyám, de a vga port mellett kinyílt rajta egy pufferkondi, mint az alientojás, úgy néz ki. még nem vitt rá a bánat, hogy kicseréljem. egyébként az athlonxp tágabb korszakot lefed, mint 2003, eleve 2005ig még az athlonxp volt a low end és a középkategória alja, olyan 2010 után kezdtek szaggatni/el nem indulni rajta a játékok tömegesen (amikor a win7 és az unified shader korszak elkezdett beindulni), a youtube szintúgy olyan 2010 után kezdett el szaggatni rajta.
az lga 775-et még árultak bőven 2010-ben is, 2008ban még új procik jöttek lga775-re. nem futott ki olyan gyorsan az se, valamikor 2015 körül nyuvadt ki végleg, ehhez van mondjuk egy rakat procim, és videókártyám is. illetve van egy core2duo procis laptopom is (amit tavaly restauráltam), ha nagyon rámtörne, hogy hirtelen elővegyem, akkor egy mozdulattal meg tudom tenni.
-
válasz
envagyok #117491 üzenetére
A bad gateway miatt nem tudtam posztolni, és közben Pikari megelőzött, de leírom:
Addigra a 3dfx meghozta egyik legrosszabb döntését, felvásárolta az STB Systems-et és a Voodoo3 kártyákat az STB mexikói gyárában gyártották, nem akartak más AIB partnerrel együttműködni (de aztán volt Powercolor Evil King vagy mi).
Mint ahogy az S3 is akvirálta a Diamond Multimédiát és a Savage 2000 is Diamond kártyaként jelent meg, csak a végén jött Inno3D, amikor már kb mindegy volt.
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #117491 üzenetére
a riva128, tnt1, és a voodoo1 és voodoo2 is kérész életű cuccok voltak.
voodoo3 és újabb chipeket a 3dfx nem szállította már a partnereknek. inkább megvették az stb gyárat mexikóban, és ők maguk gyártották a kártyákat. a voodoo3 életciklusának legvégén kapott 1-2 gyártópartner chipet, de a geforce 2 árnyékában nem nagyon érdekelt már senkit a 3dfx.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
envagyok #117451 üzenetére
Sierra játékokban ('92 után) volt támogatás, az akkori SB drivereik csak 8-bites hangot tudtak, úgyhogy, ha valami CD-ROM-os csoda volt 16-bites audio file-okkal, akkor vagy ez vagy a PAS16 volt csak az alternativa (később kijött hozzá third party GUS driver is).
A korábban említett Aladdin is jó példa, mert ez szintén csak 8-bites SB-t tudott. -
-
arn
félisten
válasz
envagyok #117447 üzenetére
A p2nel nem volt gond, olyan 99-00 kornyeken kezdodott, es sokaig 30w kornyeke volt a max watt intelnel, de jellemzoen alacsonyabb. 2001tol a leglassabb procik is felett voltak.
Első problémás gyártás: kb. 1999 végén indult.
(Ekkor kezdték el használni a hibás képletű elektrolitot bizonyos gyártók.) Érintett alaplapok: főleg 2000-től kezdve jöttek ki olyan modellek, amik már a hibás kondenzátorokkal készültek. Tömeges meghibásodás: kb. 2002–2005 volt a csúcspont.
(Sok alaplap ekkorra már teljesen használhatatlanná vált.) Meddig gyártották így?: 2004 körül már a legtöbb nagyobb gyártó észlelte a problémát, elkezdték kiszórni a hibás beszállítókat.
Új, megbízhatóbb kondenzátorokat 2004–2005-től kezdtek ismét használni széles körben. -
arn
félisten
válasz
envagyok #117445 üzenetére
Ez a melegedessel es a fogyasztassal fugg ossze. Ne aggodj ugyanazt a szemetet raktak az intelesekre is. Csak nem mindegy, hogy 30w vagy 70 (+ tuning). Ugy 2003tol kezdtek normalisabb kondikat hasznalni.
Ha ezeken a lapokon kondit cserelsz, rendesen mennek, a 99eseken ez nem segit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged