- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Win 98SE és egy könyvelő program megy rajta offline, és mai napig megy. Szerintem az is fontos részlet, hogy kb mindennap be van kapcsolva és megy, nem döglik meg álltában. (na meg persze nulla tuning van rajta). A legdurvább a 10GB-os HDD, abban már rendesen lehet üzemidő, az elmúlt kb 25 év alatt.
-
Pikari
veterán
Socket370/slot1 gépből döglöttet még nem láttam (itt most a korszak elejére gondolok, nem a tualatinra). A kondik is a cap plague korszak előttről valók, a gép se zabál annyit, hogy robbantsa az olcsó oem tápokat. A 10-80 gigás vinyók is általában örök életűek (KIVÉVE a seagate).
Persze van kivétel, pl a ramok, azokból a 128 és 256 megásak egy része elhullott.
Aztán a bga korszakbeli videókártyák, amiket előszeretettel beletettek ezekbe az élettartamuk végén (pl geforce2, geforce4mx, geforce4ti, radeon 7xxx) megintcsak előszeretettel döglött már meg az aktív felhasználástól. Meg persze a ventiket időnként újra kell zsírozni. -
KROK640
nagyúr
600-as, 128MB RAM, igen, az a maga korában is egy teljesen életszerű konfig volt.
Ha én az első gépemet akarnám, akkor Celeron 366-osom lenne, 192MB RAM*mal (a maga korában a végén már annyi volt benne) meg ASUS V3400TNT-vel, és3GB(később) 2×20GB HDDvel... Néha játszok a gondolattal, hogy milyen jó is lenne. De csak néhamert tudom, hogy kb egy-két napig oda lennék érte, aztán félretenném és többet kb be sem lenne kapcsolva.
A máig üzemelő Banshee meg szép, nekem a GeForce 3-asom megy mai napig, pedig már az is 23+ éves.
Leállás : Aeleinte azt hittem, hogy csak pár perc/óra lesz, első este láttam, hogy dolgoznak a problémán, mondom jó, másnapra biztos lesz oldal. De aztn láttam, hogy nagyobb a baj, úgy voltam vele, hogy akkor kalapálják, amjd csak visszatérnek
Egyrészt van másik fórum is addig nekem, másrészt legalább haladtam a GTA5-el szépen, mert nem itt írogattam
* Apám barátjának Józsi bácsinak, mai napig van egy napira használt 366-os Celeronja 192MB RAMmal, szóval nála még meg is tudom tesztelni, 10GB HDD van neki benne.
-
-
Fenyő
őstag
Hát ez elég szerencsétlen megoldás így, hogy nincsenek lábanként kivezetve a szorzójumperek, csak így fixen bedrótozva, persze így anno kényelmesebb volt, hogy csak egy jumpert kell állítani, a 5x-ös után nincs véletlen még egy szorzójumper (a feketével jelzett részen)? Ha nincs akkor csak drótozással tudod csak megoldani, rosszabb esetben a ki kell vezetni a lapról azt a szorzólábat, vagy az 5x-os szorzót ha lehet úgy megfaragni, hogy 5,5x-es legyen...
2.0v meg valszeg az összes fesz jumper off, de erre azért érdemes rámérni.Hobizoli: Persze ezek megvannak, 2x-est 6x-osnak, a 1,5x-est 3,5x-esnek lapozza át a K6-2 cxt, K6-3, az utóbbit már már sima a K6/K6-2 is, sőt már az MMX is. K7-nél meg 12,5x-es szorzó felett ment az átlapozósdi, de szorzózármentes prociknál az alapból low multival rendelkező pl 1700+-ost is drótozással rá lehetett venni a magas szorzókra, így mehetett pl. teszem azt a csak 100-as fsbt támogató kt133-asban pl 100x18-on 1800mhz.
Rowon: ahogy zotyesz66 is írja, ez csak a standby led.
-
Fenyő
őstag
Tud az 5,5x-es szorzót is és 2.0 v-ot is, csak nincs dokumentálva rajta, mivel amikor a lap készült még nem léteztek olyan procik amik igényelték volna, a 2.0v-hoz ált az összes fesz jumpert/dip switch-et off állásba kell tenni, persze azért a biztonság kedvéért nem árt rámérni, a szorzó jumpereknél meg ha megvan mind a 3 kivezetés, akkor bingó, ált a 4,5x az all on, 5x-ös ehhez lépest 2 jumper on (a középső és vmelyik szélső), és az 5,5x-es lesz az 1 db vmeliyk szélső on, de ezt bátran lehet próbálgatni is, mivel a proci szorzózármentes, elrontani nem tudod.
Armagedown: Biztosra veszem, hogy ez felmerült másokban is, de jóhiszeműen nézve akkor miért várt rá 5 évet, hogy hozzászóljon, ill. elég jól ismeri a topik előzményeit is, és tartamilag is releváns amit hozzászól (legalább biztos nem ai), persze a motyóiból ítélve jól el van eresztve, meg tuning terén is extra szerencséje van, de amíg nem derül ki az ellenkezője szvsz adjuk meg a bizalmat.
-
Skalabala
újonc
K6 architecture works best with 5.5 multiplier. Do not worry to stress the CPU.
I have some CPUs that will do 112x6 672MHz with only 2.1V
Some CPUs I push as high as 2.5V. I have never killed an AMD K6 2/3/+ CPU.
You will need to update the bios on that motherboard. If you have 1024kb BIOS chip it wont work, you need 2048kb bios chip to take BIOS update to run K6+ CPU.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AMD Ryzen R5 2400G
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest