- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gerlaip #42469 üzenetére
A valós VCore 1.8V, 2200- on elég neki 1.65V is. Legutolsó bios van rajta de azért az unkown cpu type is befigyel, ettől eltekintve megy rendesen. Sima Barton 3000+ - al meg nem tudnék neki 12x200- at adni.
A ZM-nb32- őt hogy szokták rögzíteni ?, nincs a déli mellett 2 lyuk.
Ádyka : jó kollekció, főleg ha mindegyik működőnek bizonyulna !
frescho : újrahúzom rajta az XP- t, valszeg az is visszafogja kicsit, de tény hogy a videokari sem túl erős.
-
Ádyka
őstag
válasz
gerlaip #42472 üzenetére
Itt írtam annó a killer tuningos 8500 LE karimról: [link]
LE meg LELE azért feltűnik néhanapján, de marhára ritkulnak azok is. Amúgy kereshetsz magasabb órajelű 128 Bites 9100-at is. Tök ugyanaz a mag, csak az órajelekkel játszadoztak. A Jobbak 250/500-on jártak, a határ pedig lefelé a csillagos ég volt, egészen 64 bitig.
A 9100 már támogatja a FULLSTREAM-et, ami állítólag jobb minőséget csinál valami trágya videóknál vagy mi. -
válasz
gerlaip #42457 üzenetére
Néztem már de jobban átfutva látom hogy a 2800+/266 megy benne, tehát 16x- os szorzó van.
Ádyka : nem néztem még a lapon a szorzókat, nem is tudtam hogy ilyen tág a keret. A mobile Barton szorzója 16.5, csak nemtom hogy fix-e ? Ha nem fix akkor nyilván elég a kisebb szorzó nagyobb FSB- vel.
-
törölt tag
válasz
gerlaip #42448 üzenetére
Csak azért szerettem volna ebbe tenni a cerkát, mert úgy gondoltam korban, képességben hozzá illő lehet. Ezek szerint nem. Alaplapot biztos nem veszek mostanában, mert a szekrényben áll 3db tusl2-c, két via-s tualatin-os lap. Meg akár slot1 átalakítóval is lehet használni valamelyik p3 lapban. Csak gondoltam hátha összejön. De úgy látszik csak 66mhz fsb-s cerkát eszik meg.
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
gerlaip #42354 üzenetére
Szia!
pontosabban milyen kondi kell? 3300uf / 10V vagy 6.3 vagy 16V-os? 10milis az összes, low esr, alaplapba való
nameg 105°C-os
lomex mellett járok el, szóval bármi megoldható, meg lehet még otthon is van belőle
van hozzá elég "bika" pákád? 35-40w-ossal elég cumi a kondicsere alaplapon, elviszi a deszka azt a 30-40w-ot, és sose olvad meg, szenvedtem vele anno én is eleget. Azóta a 130W-os JBC nem akad fenn ilyesmin -
válasz
gerlaip #42354 üzenetére
Én egyelőre nem aggódom a szabadidő miatt, úgy döntöttem megtartom a S462 gépet ami nemrég jött ASUS A7N8X Deluxe lappal, erős Barton van bele, video egyelőre FX5700 van, ezt majd erősebbre cserélem. Van már egy KT800- ra épült S462, így kettő lesz, sosem árt a tartalék.
Aztán kell építenem egy SlotA gépet, melyhez már megvan minden, ráadásul az alaplap vadi újEzután az XT- t kell rendberaknom. Evvel minden meglesz, egyedül már csak egy 286 fog hiányozni.
Ha az összes kész lesz akkor pedig meg kell írogatnom a blogokat olyan 30 gépről mégKözben pihenésképp 800 db procit kell fotóznom, katalogizálnom. Úgy saccolom ez jól leköt néhány évre...
Ma jött egy gép, felejthető mATX P4 lappal, 1.7 Cerkával. A ház kicsi, a SlotA lap sem fér bele. Kimentettem belőle a kábeleket, Sony optikát, floppyt, hűtőt. A procit bedobtam a gyűjteménybe. A lap meg a ház pedig megy a lomtalanításba.
-
Sanchez638
addikt
válasz
gerlaip #42343 üzenetére
Az új háznál a venti nagysága/alsó tápos jó dolog. De nekem nem volt még szívem költeni házra annyit.. Ez a Csifi 5k-ba volt, de nagyon vigyáztak rá.
Egy negatívuma van a háznak, hogy szélesebb és picivel hosszabb egy átlagos háznál. Az elhelyezése gondolkodás igényel.
Asszem ez Bravo torny volt, de egyházba volt a letöltő és a nagy gép is
-
MMIX
addikt
válasz
gerlaip #42318 üzenetére
A HD 4650/4670 topik volt az első "bázistopicom".
1800MHz DDR3 128bit volt az átlagos (DDR2 nem ajánlott és a 64bit), 2000+ MHz volt az emán döfi
.
AC (Arctic a mai nevük) hűtővel.Ez az AGP-s meg csak ddr2, annak csak a fele, hiába 128bites.
Persze ez is jó, ha valami újabb DirectX kell az AGP portba (ha belemegy a sloton lévő bevágás miatt) -
válasz
gerlaip #42292 üzenetére
nem igaz, hogy a 7950 sokat eszik... anyira nem hogy még plusz tápcsit nélkül is elindul, és megy 3D alatt is
értelemszerűen vissza viszi az órajelet, de legalább megy...
normál üzemhez is egy szaros 6pines tápcsati kell neki, szal annyit fogyaszt mint most egy alsó közép kategóriás VGA kártya... -
arn
félisten
válasz
gerlaip #42235 üzenetére
nalam nincs semmilyen ellenszenv/szimpatia az egyes gyartok irant, csak ha egy adott evhez epitek vasat, azert lehet tudni, hogy kb melyik jobb. de megertem azt is, ha mas mas szempontokat kovet
amugy a winxp korszak, es az utani jatekok nem mennek mai hwen es win10en? en epp most kezdtem feldolgozni a regi archivumot, de meg csak olyan 2000 kornyeken jarok
-
elfelejtette
veterán
válasz
gerlaip #42138 üzenetére
Nem felejtettem el, láttam, hogy a simát írtad, bár én úgy emlékszem, hogy a borda ugyanaz volt, csak a venti különbözött (sima: 2200rpm, 32 cfm, pro: 2800rpm, 41cfm), és a tesztekben amit a pro le tudott hűteni, azt a sima is tudta pár fokkal melegebben ugyan, de még nem a határon, viszont halkabban.
-
unclefucka
senior tag
válasz
gerlaip #42215 üzenetére
Jobb lesz, mint a Titan, de ez csak ugyanannak a gyártónak egy hasonló -későbbi- megoldása.
Itt már szeparálták az ATi és nVidia kártyákra való hűtőket. (ATi Silencer és NV Silencer)Nagyon nézz utána, hogy melyik kártyával kompatibilis ez a konkrét típus, mert ez már az X800-as körüli időkből származik, nem biztos, hogy visszafelé kompatibilis!
Nekem egy régi (a 9500-ös kártyámmal egy idős) talán rev. 2-m van. Teszt és kompatibilitási lista.
Szerk.:
Ha pontosan azt a típust veszed, ami a képen van, akkor az egy ATi Silencer 1, amit pont a 9xxx sorozatra terveztek. De azért csekkold, mielőtt megveszed. -
unclefucka
senior tag
válasz
gerlaip #42173 üzenetére
Az ATI Radeon 9xxx kártyákhoz az egyik legjobb akkori hűtés az AC VGA Silencer.
Nem melegíti a ház belsejét, nem görbíti a kártyát. -
cbmfan
senior tag
válasz
gerlaip #42173 üzenetére
anno valami Glacialtech két oldalra kinyúló hőcsöves borda volt 9800-amon dupla ventilátorral. az elég volt rá a gyári alul méretezetthez képest.
ez pedig friss szerzemény:
K6-2+-475, 570 MHz-en stabil, 600-on már fagy 3DMark alatt. izzik rendesen, kellett rá jobb hűtés:
ez csak elég lesz
-
-
válasz
gerlaip #42154 üzenetére
Jó celó megy többet is!
Cel D 3,06GHz alap feszen 4GHz -
válasz
gerlaip #42149 üzenetére
Ááá, Nw Cerka iszonyat gyenge volt, a leggyengébb széria amit valaha az Intel kiadott, negyedannyi kess ráadásul 2 utasra redukált eléréssel egy olyan architektúrában ami kifejezetten kess érzékeny, állandó botllenecket okoz, hiába emeled az órajeleit nemigen lesz jobb, max néhány helyen ahol csak a pure órajel számít, emlékszem a Tua Cerkák, Duronok is simán verték az akkori Wm/Nw Cerkákat a legtöbb esetben igazi worst buy volt, 1700+-es Tbred-b kb egyárban volt a kisebb Cerkákkal, ami alapból is jóval gyorsabb volt, de a tuninggal is szépen gyorsult, és volt benne bőven tartalék.
-
válasz
gerlaip #42137 üzenetére
Barton a nortwoodal összevethető melegedésben. Prescott szerintem vissza fejlődés volt intel részéről. Nagyobb Tdp, nagyobb késleltetés a cacheken hiába több. Teljesítmény részről kicsivel jobb vagy... Szóval 478-ban nortwood választanám.Netbrust 775-ben okés a prescott, de ott van a cedar mill ami még jobb.
-
-
Sanchez638
addikt
válasz
gerlaip #42076 üzenetére
Egyébként saját tapasztalatból.. Sz@rt se ér ha átfújod a házat, az csak a kisebbeknél működik. Inkább hátul szívd ki. pl. tölcsérrel és egy rezes borda amire fújod ugye. A házból meg kimegy a többi venti miatt.
Chieftec BG-02B-B-SL-OP F/F/E Ilyenem van, amibe bele lehet ügyeskedni akár 14-18cm ventilátort és sokat nem ért.. De a +ventilátor a processzoron sokkal hatékonyabb volt.
-
FF23
senior tag
válasz
gerlaip #42071 üzenetére
Nekem valahogy ez az oldalsó ventizés sosem működött. Az érzékelőkből az jött le, hogy ahova közvetlenül fújt ott jobb lett, máshol rosszabb, annyira megkavarta a belső légármlást.
Pihent voltam és tesztelgettem, hogy hogy jobb: A CM690-en letakartam belül mindkét oldalszellőzőt (nem plexis) és összességében javultak a hőmérsékletek.
Elöl-alul befelé arányaiban kicsit több -már csak a szűrő fojtása miatt is- mint hátul-fent lett a legjobb a szenzorok szerint. -
válasz
gerlaip #42063 üzenetére
Oké, de azért szép az eredményed
, meg tudjuk hogy azért a 6850 erősebb kártya. Nem tudom a konfigom mit megy 2001 alatt, nem tettem fel XP- t, Win7 alatt a 6850 esetén azt írja a 2001 hogy legalább 128MB ram kell a gépbe, miközben 12GB van benne
szerk: saccra olyan 90k- t nyomhat 2001 alatt.
-
válasz
gerlaip #42059 üzenetére
Minden aranyozott, az enyém így néz ki : [link]
És zeneileg is príma, nemcsak játékhoz/filmhez.#42061 : először direkt úgy mértem le ahogy hozzámkerült. A benne levő 5200- as ráadásul 64bit- es. Természetesen megy bele Barton+Ti4200 vagy FX5700, azok illenek hozzá.
Ha már csúcsretro, a főgépem is az már (2010- es), ennyit nyom 3DM03 alatt, csak úgy lazán, tuning nélkül
[link] , földbe döngöli a Core2+8800 konfigodat
-
válasz
gerlaip #42024 üzenetére
Viszont azt mondtad hogy Neked 333- on is rendellenesen működött, enyémen eddig loopban megy folyamatosan a 2001, nincs semmi gond. Persze majd megírom hogy 3200+ Bartonnal és Corsair ramokkal mit lép, megy-e 400- on ?
szerk : 8800GTS- em nincs, videokarit nemigen szoktam húzni, amikor előfordult RivaTunert használtam, vagy gyártói specifikus programot STrixx a HD6850-hez, vagy a CCC beépítettje, vagy a Geforce 66xx/68xx sorozathoz van a hirtelennemisemlékszem
milyen nevű.
-
Ádyka
őstag
válasz
gerlaip #41951 üzenetére
Én is körbe kérdeztem pár "szolgáltatót" aki vga javítással foglalkozik, de az jött le, hogy az inkább csak próbálkozás ami folyik, nem javítás. Hiába kérnek potom pénzt érte, az eredmény lehet : megjavult ideiglenesen, ugyanolyan maradt, mégrosszabb lett. Simán fizetnék érte többet, ha tutira menne a javítás, egy alig csíkozó VGA-n. Azaz nem egy tök halott féltéglát tolnék oda.
-
ebegab92
senior tag
válasz
gerlaip #41981 üzenetére
És ez még csak a 2. generációs Pineview volt. A BayTrail Z3740 a tabletben már megeszi ezt reggelire, de még a C2D T9400-asomat is megszorongatja a 2W TDP-vel együtt. Mikor beszerváltam ezt az Atomot, lehetett volna E-350-es APU is, de az ebben-abban hurkább lett volna, mint az Intel megoldása.
-
válasz
gerlaip #41930 üzenetére
Annyira azért nem rossz, persze nem a Vanta, meg M64 verziók (bár alacsony felbontásban azok is bőven használhatóak korai 3D címekhez), de a sima a V3 2000-ssel Pro kb V3 3000-essel az Ultra pedig 3500-essel volt nagyjából pariban, persze a Voodoo gyorsabb volt Glide-ban, a TNT2 pedig OpenGl-ben, D3D-ben kb egál, de az NV tudott 32bitet, nagyobb textúrákat, meg pár modernebb fícsört, tehát újabb játékoknál egyértelműen előnyben volt, olyan 2002-ig megjelent játékokkal azért simán megbirkózik, egy K6-x mellé pont ideális, geforce-ot már úgysem tudja kihajtani, meg amihez GF kéne min., ahhoz ált. már erősebb proci is (PIII/K7).
-
Tim82
félisten
válasz
gerlaip #41861 üzenetére
Egészen pontosan Sandisk P4 az, amire FF23 gondolt.
Csak azért mondom, mert valaki most is hirdet 5,5k-ért HA-n Sandisk SSD-t, de az mSATA, tehát átalakító kellene hozzá. A P4 meg normál 2,5" notebook HDD méret és normál SATA csatlakozó.
P4-ből úgy két-három havonta fel-felbukkan a HA-n pár darab.
-
FF23
senior tag
válasz
gerlaip #41856 üzenetére
Nekem van egy ilyen Sandisk 32GB-os, valami 5,5k volt itt az aprón. Eredetileg ezt használtam a régi gép(ek)ben. Sebességben nem egy samsung 850evo, de sata1-hez bőven jó. Most usb-s tárban van, linuxba próbálok beletanulni.
@Fenyő
Nincs napi használatban a P4, csak hobbi. Tuningolgatásnál a tesztprogik meg szinte csak winhez vannak (aida, 3dmarkok...)
-
válasz
gerlaip #41796 üzenetére
Az tényleg nem sok. Az NForce 630a- t közvetlen ventivel sem tudom 40 fok alá vinni, bár a gyári 80 foknál kissé jobbnak tűnik.
333- on CL3- al valóban nem szabadna hibáznia, lehet tényleg nem komálja a ramokat. Asszem Ranagol- nak volt valami 500- as ramja, kérdezz rá, hátha még megvan.
Igen, sokszor ha az ember alszik a problémára egyet, jön az ihlet...a megoldás
-
-
válasz
gerlaip #41768 üzenetére
Amíg nem raksz bele olyan ramot amit szeret, nem is fog menni (tapasztalat), ha már 3dmark-ban is fagy duálban, akkor single-ben sem lehet vmi kőstabil, ha alaposabban leteszteled ott is hibázni fog. Mondjuk Abit-nál legalább tehetsz rá 2T command rate-es Merlin biost, úgy azért egy fokkal többféle ramot is megeszik, de legjobb ha veszel bele Samsung TCCC/TCCD, Winond vagy Kingston K chipes modulokat azokkal tuti boldogul (utóbbi vaterán is elérhető 1 hó garral 300Ft/db áron, hadrianusakcio eladó), viszont Hynix-et, Kingmax-ot, Geil-t, ill. a mezeibb ramokat felejtsd el, azokat nem fogod 400-on stabilan hajtani NF2-ben.
-
válasz
gerlaip #41512 üzenetére
Körülbelül ezek a Chieftec tápok épp a 3200+9800pro körül jelentek meg.
Még kevés SATA táp van rajta, és nincs VGA kiegészítő táp se. Egész olcsó volt akkor, 7 (HÉT!!!) év garanciával. Akkor a piacot ráadásul még többnyire a 8cm-es ventilátorral szerelt tápok uralták. Bánom hogy nem vettem többet belőle. Mai napig egyik legjobb vásáromnak tartom. -
-
-
válasz
gerlaip #41476 üzenetére
"Venti szabályzó hőmérőt honnan tudnék szerezni Tt Extreme Volcano-hoz? Két tűs csatlakozója van"
Két opció jut eszembe.
Vagy egy PT100, vagy ahhoz hasonló eszközt kell odakötni. De ez eléggé valószínűtlen méretből kifolyólag pl.
Vagy egy sima 10 kOhm ellenállás, mint amit anno a korai Pentium II-k használtak hőmérésre. Ilyenem volt elfekvőben pár darab, de ez már régen volt.
mod: lehet hogy kisméretű thermistorok voltak a P2-nél használt példányok... -
válasz
gerlaip #41413 üzenetére
Szép ! Egy kisebb procival+a 6800 húzásával fölé is mentél az eredményemnek, valszeg a nagyobb fsb is közrejátszott. Annyi hogy az én rendszerem ilyen beállítással is stabil, mivel kisebb a húzás rajta. Az EE- t reményeim szerint tudom majd alapfeszen 3700-3800 körül járatni, úgy kíváncsi leszek mit hoz a konyhára.
-
Sanchez638
addikt
válasz
gerlaip #41301 üzenetére
Nekem valszeg driverhiba miatt a v3*** szériával hibás volt az nfs 2000.. Nem volt meg minden textura.
Más: Érdekesek lehetnek:
Apróhirdetések»Hardver »Videokártya »AGP »AMD/ATi »Eladó ATI Radeon X850XT AGP
Apróhirdetések»Hardver »Videokártya »AGP »AMD/ATi »Eladó egy Abit X800 vGuru AGP videókártyaCsak alkudni kell belőle.
-
válasz
gerlaip #41234 üzenetére
Érdekes hogy MII proci+FX5950U kombinációval majdnem elértem a Voodoo3- as eredményedet
, kár hogy a részeredményeket nem írattam ki, lehetne hasonlítgatni.
(#41235) PeachMan : egy IDE csatornára egy meghajtó, lefoglalja de működnie kell, nekem a 386 is szépen látja.
(#41237) Yutani : front USB- re nemszabad a HDD- t dugni, legtöbbször nem tud elég Ampert leadni a biztonságos működéshez mivel tűkkel csatlakozik az alaplapra, nem ideális a kontakt. HDD- t én mindíg hátra dugom, de folyamatosban úgy használom hogy hátulra megy egy saját tápos HUB és ebbe a vinyó. A 2.5"- os vinyóknak is stabil 0.4-0.6A kell, induláskor lehet hogy még több.
-
válasz
gerlaip #41168 üzenetére
Én adom nekik a 12V- ot had süvítsenek
. Ha fejhallgatózok nem zavar, ha erőlködővel nyomulok akkor meg a bivaly nagy dobozok hangja teszi semmissé a háttérzajt.
Mikor a laptophűtőmet vettem azt hittem teljesen zajtalan lesz de 3m- ről is hallani a csapágyhangját, pedig sokkal halkabb mint egy desktop venti, persze a fent említett okok miatt ez sem zavar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Windows 11
- PlayStation 5
- HP notebook topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest