- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zotyesz66
őstag
válasz
Hosssszu #73812 üzenetére
A lap úgy is ismert mint Pc-Partner MVP3BS7-954 [link]
Ez nem volt egy drága lap, nekem nincs vele tapasztalatom, de érdemes lehet vele játszani.
K6-2 proci mellé nem tanácsos 64 MB RAM-nál többet tenni, a korának megfelelő oprendszerrel érdemes próbálkozni (Win98)
Videokártyának meg a Voodoo-k az ajánlottak, persze lehet mást is, de esélyes egy kis nyűglődés. -
Bile Demon
őstag
válasz
Hosssszu #72652 üzenetére
#72645 KROK640:
2004-ben, amikor vettem erre is irigykedtek, úgy emlékszem...
1GB FLASH-es, és a kijelzőjén simán írta a Japán karakteres ID3 tageket is. Felvenni is tud. Beépített Lítium akkuval kb. akkora mint egy csomag rágó.
Azóta is megvan, bár már nem használom csak néha nosztalgiázni. Akksija már nem tart két napig, de pár órát még elmegy. -
válasz
Hosssszu #70647 üzenetére
Kössz ! Hasznos lesz, átolvasgatom
(#70652) batyuska100 : remek gép
, a Villi P4 már elég jó, FPU- ban erős legalábbis. S423 RDramos van régebb óta nálam, de nemrég jött lomtalanításból a NEC lowprofile, ami már S478- as Villi
(#70654) envagyok : csak tipp, de én átnézném a videodriver beállításait
(#70656) batyuska100 : akkor okozhat gondot ha nem megy a DMA/UDMA, kell legalább a szimpla multiword átvitel hogy háttértöltéskor ne fogja meg a grafikát
All : levettem a C2D gépet, feltettem az nForce570 lap+Athlon-II procis eszmét. Oprendszer van rajta, de valami keveredés lehet, mert elég különös eredményeket hoz. 3DM99- ben hasít nagyon, de aztán annyi. Épp a most említett effektus is jelen van, lassú 40GB WD vinyón van az XP. Teszt közben ugyan nem fogja meg, de a boot, meg úgy általában a töltési idők lassúak. Van benne egy 400- as Samu SATA, asszem az marad benne, a 40- est kiveszem, jó lesz régebbi konfigba. Az XP- t meg újrahúzom, sztem össze van kutyulva benne valami, egyszerűbb az újrasetup mint a nyomozgatás.
-
alvaro
senior tag
válasz
Hosssszu #69073 üzenetére
Nem tudom, azóta megoldódott-e a 386+98 probléma, de ha a lapban mozdítható a CPU, érdemes egy Cx486DLC-t belecuppantani, az ismeri a 486 utasításokat. A teljesítménye ugyan gyík 486-nak, de ez jelen helyzetben senkit nem érdekel. Install után meg mehet vissza a 386DX, aztán kiderül, mi lesz.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Hosssszu #69073 üzenetére
Ez igaz, az se lehet valami túl gyors rajta. Én anno Win3.11-et, és Calmira II-t használtam a 386 DX40-en. Csak a móka kedvéért.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Hosssszu #69071 üzenetére
Igen, esetleg próbáld ki a setup /nm kapcsolót, azzal elvileg átugorja a processzorkövetelményt
[link] vagy a SE-nél ez már konkrétan nem megy? Esetleg próbálj meg megetetni a 98Lite-al egy Win98 FE-t, majd a "megfőzött" telepítő mappából indítani a megadott kapcsolóval.
(#69070) envagyok: Szép!
" Az első, 500, 533, 550, 600, 650, 667, 700 és 733 MHz-es kiadások 1999. október 25-én jöttek ki. 1999. december és 2000 májusa között további fejlesztésként elkészültek a 750, 800, 850, 866, 900, 933 és 1000 MHz-es chipek is." Vagyis '99 decemberre még beférhet a 800-as is.
-
válasz
Hosssszu #69009 üzenetére
Teljesen idevaló a retro és a modern gép hálózati kapcsolata. Én amúgy DHCP- t állítok be Win7/8.1<-->Win3.11/9x gépek kapcsolatához. A routerre rá van kötve egy régi 10/100- as switch, arra megy a retro, a routerre pedig az újabb gép, sima UTP kábellel. A router a switch- re is kiosztja a DHCP- t, és TCP32- vel a Win3.11 is DHCP- be kapcsolható. Van keresztkötéses kábelem is, azt már viszonylag régen használtam.
Általában a belső hálón egy könyvtárat írás/olvasásra is megosztok minden gépen, így kényelmesen lehet másolgatni ide-oda.
Az így belőtt hálózatot, Wifin keresztül látja az Androidos tablet, telefon is, ha fel van telepítve rá a TC+lan plugin, tehát telóról is látom a Win3.11- es gépet is. Kényelmi szempont, nem is kell egyik gép elé sem leülnöm, telefonról is indíthatom a másolást. -
Sanchez638
addikt
-
-
válasz
Hosssszu #68443 üzenetére
Drága, de reális ár lehet, mert ritka már.
(#68450) laskr99 : jó látni az ilyet, nemcsak a blokk rajzok ábrázolják szépen struktúráltnak, hanem valóban az
(#68454) gban : csalós a PS/2 bekötés, alaposan meg kell nézni, elölről-hátulról készült-e a csati ábrája. Egyeztetni a lapon levő tüskékkel. Ha már jól van bekötve, akkor egy sima dosos meghajtó is felismeri
-
válasz
Hosssszu #68443 üzenetére
Sanchez kolléga feltett 3 féle CF - IDE átalakítót, hátha tetszenek.
Mondjuk a CF nem olcsó, de cserébe az is egyfajta IDE ha minden igaz.
Egy 128-ast hasznáálok én pl., az mindenre elég, de van egy 4 gigásom is, azt most akarom kipróbálni hogy hogy kezeli pl. egy 486-os. De csak kíváncsiságból, azt szerintem sose fogom használni mint hdd. -
válasz
Hosssszu #68419 üzenetére
Érzelmi alap (nosztalgia) a retro egyik fő motivációja
, nyilván érthető, magam is tartok 386- os gépet is. VLB- nél nincs még DMA.
(#68420) Alpi. : az is szép eredmény ! Én visszaosztottam a ramokat (Geil) hogy az FSB emelés után bírják a CL2- őt, de akkor eszerint 1:1- ben kipróbálom majd, ha ismét előveszem a gépet. Mondjuk 3.7GHz- ig 1:1 ben is tartani fogják az időzítést CL2- re sztem.
-
válasz
Hosssszu #68403 üzenetére
Ha gyors vinyókezelés kell válassz inkább 486 VLB- t. Én az 1 IDE portos I/O- t választottam beépítésre, kevesebb a macera, van felső limitje az átvitelének (3-4MB/s), de egy 40GB- os 7200rpm laposMaxtorral, az elérési idő miatt nagyon hasít - próbapadon - a vinyó hozzá. Nemsokára házba kerül. Ezen pedig látszik a vinyósebesség is DOS alatt.
-
válasz
Hosssszu #68214 üzenetére
A keres-kínál is tilos a szabályzat szerint. Egy esetben engedélyezett, ha oda van írva hogy ajándékba adom, vagy ingyen keresem (postaköltség sem szerepelhet benne). Tehát ha azt írom hogy mondjuk Neked ezt-vagy azt elküldök ajándékba, az szabályos. Ha már hozzáteszem hogy a postaköltséget fizesd ki, szabálytalan. A csere-bere megbeszélése sem engedélyezett. Tehát minden olyan, mely bármiféle ellenszolgáltatással jár : privátban, lokáltopikban, HA- n engedélyezett, szakmai topikban, mint ez is, tilos.
-
válasz
Hosssszu #67428 üzenetére
De kellett, rajta is volt a gázturbina
[link], éppenhogy elfért a kis SS7 lapon, terhelésen kerregett is rendesen, mint az ütvefúró csak halkabban. Terhelés nélkül csendes amúgy.
A procilimittel meg óvatosan, láttál már Cyrix procit 336.5 MHz fizikai órajelen ?, keressél rá, világbajnok. Az FPU így is gyenge, de DOS alatt felveszi a versenyt a Copperrel is, a rendkívül nagy integer teljesítménye miatt.
Amúgy csak a Soltek SL54U5- ben megy ennyit, Epoxban már 300MHz- en instabil lesz. -
jokeph
nagyúr
válasz
Hosssszu #67291 üzenetére
A LE variánson is vajon van DVI-I csati ?
Elvben at ATI nem gyártott LE variánst, azt meghagyta a partner gyártóinak.(#67290) envagyok: még ha LE is, akor se vesztesz vele sokat, csak az GPU/RAM órajel van vissznyesve a simához képest, a többi cucchoz nem nyúltak.
így is elég erősnek tűnik, kicsivel Ge Force 3 Ti 200 alatt. -
válasz
Hosssszu #67120 üzenetére
Igen, a 32bites patch : Win32s néven fut, konkrétan az említett TCP32 előtt is fel kell tenni hogy működjön a TCP/IP, de praktikus, mert ugyanolyan DHCP felületet ad Win3.11 alatt, mint ami a Win98- ban is van.
USB ott talán reménytelen, az PCI buszhoz van kötve hardveresen.(#67121) r0b3r : DOS alatt ? SpeedSys a modern Orosz DOS bench (tudnak az Ororszok), vagy a régebbi Core 3.03.
Példák : Overkill P4 mérése a Speedsys- el, ugyanezen gép Win alatt Aidával.
Retrobb gépben, Core 3.03 és flashmeghajtó [link], látszik hogy az átvitel 1.68 MB/s max, viszont az acces N/A, nem mérhető a korabeli program által, olyan gyors. -
válasz
Hosssszu #67112 üzenetére
Szép darab. Hát ezt nemtom hogy hozták össze, az ISA hálók nálam jó ha max 1MB/s- ig felmennek másolásban, de inkább alacsonyabb. Esetleg a "base" , talán annyi hogy 100- as switch/router- en is kompatibilis. Gigabit routerrel gondja van a 10Mbit- es kártyáknak, emiatt a routerre csatlakozik nálam egy 100- as switch, arra mennek a 10Mbit- es hálóval rendelkező retrok. A DHCP- vel így sincs gond, a router kiosztja a switch- re is. DHCP- t meg már a Win3.11 is tud a TCP32 patch- el.
-
válasz
Hosssszu #67106 üzenetére
Overkill szempontból azért mégsem teljesen off az ötleted.
- 386- ban én is használok DOM- ot (flashmeghajtó). Az ISA csatoló korlátozza a linear átvitelt, de a hozzáféfési idő miatt mégis sokkal gyorsabb, ráadásul DOS alatt sok kis filevel dolgozik a gép, arra pont kedvező.
- SATA1 alatt működni képes SSD esetén ugyanilyen effektus, a random acces sokkal jobb, emiatt pörgősebb lesz minden mint HDD- vel. -
jokeph
nagyúr
válasz
Hosssszu #67039 üzenetére
Poén, de a W10-es nem volt roszabb... csak az IGP driver miatt van fent W7.
ennek a CPU-nak (C2D T9300 - 2,5 GHZ) az 1080p@60 már nem ok, 720p-t viszi szépen, viszont a másik gép rendes s775-ös C2D E8500-nak nem volt gond, szépen vitte erőből. Ezért írtam, hogy inkább C2Q 9550/9650 vagy XEON E5440/5450 illetve X3360/3370. Meg ha a lap bírja, mehet a 8 GB ram (s775-ddr3 esetén occsón megvan).
Itt igazából az az érdekes, hogy a most 10-12 éves s775-ös platform erősebb darabjai még használhatóak valamire, 2010 körül az legerősebb s478-as P4-ek már igencsak odavoltak. -
jokeph
nagyúr
válasz
Hosssszu #67036 üzenetére
2*2 GB min. rammal és egy SATA SSD-vel még megteszi azért. De az ajánlott min. CPU az C2D 3 GHZ körüli, de jobban inkább C2Q 3 GHZ körüli.
4 GB DDR2 + C2D T9300-at 120-as SSD-vel napi sdzinten használok, böngészgetni, olvasgatni, irogatni a PH!-ra megteszi, W7x64-el (a GMA X3100-as IGP miatt, W10-hez nuku driver). -
válasz
Hosssszu #66772 üzenetére
Igen, S3 az tipikus, VESA1.1 és a 2.0 kiegészítést az S3VBE20 programmal szoktam hozzáadni.
(#66773) alvaro : azt nem futtatta, az aktuális állapotot szeretem mérni, de ennek a következménye valszeg, mem-manager nélkül kell, amiatt nem is tette be a SpeedSys. Lehet kipróbálom másik videoval, de a végleges konfigra lennék inkább kíváncsi. A Win98- nak meg ez a kedvező kártya (már persze a R9800Pro után, de az kinti teszt-referencia marad, nem hagyom benne). Cserélgetni meg nem lenne célszerű.
(#66774) arn : eleve úgy indultam hogy tuti lesznek nehézségek, az SB emuláció szokott nehezen beindulni, az most simán megy, aztán a Quake int be, papírforma szerint evvel a vassal még 1024- ben is jól kéne mennie. van vmi fastvidszeru default a biosban, ez melyik pont, melyik menüben ?, lehet az fogja vissza. akkor még a BIOS- ban is kísérletezni kell, lehet nem is gondolok rá, ha nem említed.
#66775 : a TSR, futólag kerestem, itt biztos nem találtam volna meg#66776 : lesz itt tennivaló, akkor a fastvid- el is el lehet játszani. Talán nemrégiben próbáltam, nem is tudom melyik konfigon, csontra fagyás lett a jutalmam. Azért kipróbálom, lehet ezen a vason menni fog.
-
-
Frawly
veterán
válasz
Hosssszu #66139 üzenetére
Pedig viccen kívül van értelme a PC speakert rendes hangfalon hallani. A modern PC speakerek jó ideje pirinyó piezoelektromos hangszórók vékony, idegesítő hanggal. Pedig az első PC-ken még egy nagyobb, tölcsérhangszóró volt, aminek sokkal jobb, testesebb, mélyebb hangszínű hangja volt, sokkal kevésbé fülbántó és kevésbé éles.
Ami engem legjobban zavar: nem lehet hangkártyán emulálni. Nekem sose magával a PC speaker egyszólamúságával, limitáltságával volt bajom, hanem hogy fülbántó négyszöghullám eleve. Ha kulturáltabban lehetne valami tompább, emberibb hullámformában generálni, sokkal emészthetőbb hangja lenne.
-
alvaro
senior tag
válasz
Hosssszu #66139 üzenetére
Ilyesmit a hétvégén az NF7-S-től is hallottam - persze nem maxon.
A kis madárgyík meg szivat, hol látszik a SATA vezérlő számára, hol nem. Este egyáltalán nem bírtam életre lehelni, ma kiszedtem a meghajtós szekciót a házból, így más pozícióban megtalálta. Láttam, nagyjából obligát a lfszdmárk eredmény, gyorsan futtattam én is egyet.
A beállítások:
Majd visszaszerelem másik SATA kábellel, vagy nem tudom...
-
hege8888
aktív tag
válasz
Hosssszu #65970 üzenetére
Akkor azt meghagyom alaplap tesztelős-élesztős kártyinkának. Meg is lepődtem, mikor kibontottam a gépet, hogy anno a Realtek is csinált VGA-t. Esetleg megkapja a 286-os, ha egyszer odajutok. Vagy abba is kevés?
Gondolom a fogorvosi rendelős 386-ba anno megtette, hogy csak a betegnyilvántartás futott a gépen. Más nem is volt rajta, csak egy Norton.
Az alaplapra integrált Cirrus Logic-ok jók voltak? -
hege8888
aktív tag
válasz
Hosssszu #65907 üzenetére
Akkor valószínű, hogy cserélem a karácsonykor zsákolt 386-osban az512-s Realtek-et valamelyik Tridentre. A 2 Trident úgy rémlik 1 megás.
más:
itthon túrtam, és jól sejtettem, van 95ös Cd-m (csak nagy a kupi). A lemezen 1997 májusiak a fájlok, akkor ha jól sejtem ez a 2. kiadás? Az utolsó ha jól tudom 1997 novemberi volt. Fel töltsem valahova, kell valakinek?
-
r0b3r
senior tag
válasz
Hosssszu #65952 üzenetére
Működik, köszönöm!
Ha az asztalra kattintok előtte, hogy ne legyen aktív ablak, akkor mindent fényképez.Ez a konkrét 37Gb-os SCSI vinyó sztem nálam se lesz hosszú életű. Pár percenként furcsa nyöszörgő hangot ad, mintha a végét járná a mechanika, pedig sentinel szerint 100/100-as.
Eléggé zavaró és még az alapzaja is hangosabb, mint a másik két sokkal régebbi 1 és 2Gb-os SCSI vinyómé.
Made in Hungary...
Kéne valami kisebb 9.1-18Gb-os, ami méretben is jobban illik a PII/III-hoz. -
hege8888
aktív tag
válasz
Hosssszu #65774 üzenetére
Az lehet, (2x55) mert kicsit gugliztam, egy ilyet találtam..
k6-2 mennyire durva ötlet? Meg kell néznem potosan milyen Voodo, meg milyen VGA van (S3 a tipp) van a másik gépben.
Igazából van már kb 6-7 Socket 7 P1-P2 babyAT félkonfig, donor, stb, valami mindben hibázik (táp, vinyó, béna az alaplap, szóval most már össze kellene ollózni őket) -
alvaro
senior tag
válasz
Hosssszu #65142 üzenetére
Akkoriban valahogy nem volt divat a dual channel. Pedig lett volna benne fantázia, amikor
1. az első K7 DDR buszt kapott
2. vagy amikor az RDRAM jogdíjainak köszönhető kudarca után a P4-et agyonverték SDRAM-mal.
Helyette inkább DDR-re álltak végül. Amire aztán később el is kezdtek kétcsatornás memóriavezérlőket építeni (NForce2, Socket 939, i865/875 - az utóbbi kettőnél még értelme is volt). -
válasz
Hosssszu #64547 üzenetére
Valóban megy, idézet a Wikiből :
A hivatalos rendszerkövetelmények bármilyen sebességű Intel 80386 DX CPU-t, 4 MB rendszer RAM-ot és 50–55 MB merevlemez-területet tettek ki a választott funkcióktól függően. Ezeket a minimális igényeket annak érdekében állították elő, hogy a Windows 3.1 migrációk elérhető piaca a lehető legnagyobb legyen. Ez a konfiguráció nagymértékben támaszkodna a virtuális memóriára, és csak az egyfeladatos dedikált munkaállomásokon volt eredményes. [22] Lehetséges volt a Windows 95 futtatása 386 SX-en, de ez még kevésbé elfogadható teljesítményhez vezetett a 16 bites külső adatsín miatt. Az optimális teljesítmény elérése érdekében a Microsoft Intel 80486 vagy kompatibilis CPU-t ajánlott , legalább 8 MB RAM-mal. [23]
386- oson kissé döcögős lesz.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Hosssszu #64374 üzenetére
Hát én is meglepődtem, hidd el.
Nem rémlett, hogy lett volna bármiféle DLC procim úgyhogy ennek most megörültem.
Egyébként igen, én is úgy tudtam ahogy írta arn kolléga, Intel 386-ból csak 33-as volt. Ezért is csodálkoztam rajta, hogy a "legerősebb" 386 az AMD-től van.(#64375) unclefucka:
Az ötlet onnan jött, hogy szeretnék építeni XT - PII közötti gépeket, ezeket a lehetőségeim szerint kimaxolni. És azért 386-al kezdek, mert anno még gyerekkoromban (~2002) egy 386-os volt az első igazi saját PC-m (szintén AMD DX-40, koproci nélkül), ami ugyebár már akkor is nagyon elavult volt. Úgy voltam vele, hogy legalább az enyém.Elkezdtem rá gyűjtögetni a mindenféle DOS játékokat, szoftvereket, 1-2 doboz floppyval mentem mindig a suliba az informatika szakkörre. Nos, ez a gép még meg is van, de meghagyom abban a formában ahogy van. Helyette a fentebb tárgyalt alaplap + koproci kombóval próbálok építeni egy ennél "combosabbat". Emlékszem, hogy anno Doomoztam is rajta (szépen laggolt is
), de főképp Wolf 3D, ROTT, Commander Keen, One Must Fall 2097, Jazz Jackrabbit féleségeket szeretnék rajta kipróbálni, tesztelni. Azért meglesem hogy fut a Doom.
Ez a kifejezett IT-mindenes szekrényemben volt, néha érdekes kincsek bukkannak elő onnan.
A cél most épp az volt, hogy egy "gyors" 386-ost építsek, fentebb kifejtett okból, lassúnak jó lesz majd a 286 és az XT (már ha fel tudom éleszteni az alaplapjaikat, de az már egy másik történet lesz).
Amúgy a Quake-el, Doommal én is úgy vagyok, hogy modern gépen, modern OS-en játszom velük, mert még a mai napig "életben vannak tartva". Rengeteg mod, source port, teljesen más gépigény.
(#64387) frescho:
Hú, erre kíváncsi lennék. Gondolom olyasmi alaplapra gondolsz, amin integrált 386 DX-40 van, de tehető bele 486 DLC proci, és VLB busszal is rendelkezik. Sajnos nekem nincs ilyenem, de megnéznék egy tesztet, hogy "mit megy" a 386 50 MHz-en. -
válasz
Hosssszu #64376 üzenetére
A Doom nem használ FPU- t, az első amiről tudok a Quake1, ez elindul 386- on, ha van a lapban kooproci, ha nincs akkor nem. Az már más kérdés hogy diavetítés lesz belőle. A Q1 már Pentiumon érzi jól magát. Carmack annak idején nyilatkozta hogy PPro200- on már jól fut
, az emberek meg felhördültek, mivel az a proci akkor nagyon drága volt.
-
arn
félisten
válasz
Hosssszu #64376 üzenetére
nem hasznal belole semmit...
intel 386bol 33as volt a legnagyobb, intel sose csinalt 40es fsbvel procit, ezekkel csak a kicsik szorakoztak, mert mindig le voltak maradva egy korrel.
486dlc procirol hallottam, de koprocirol hozza? nem sima 387es az vmi mokusvakitos felirattal?
-
válasz
Hosssszu #63318 üzenetére
Attól is függ hogy milyen programmal nézed DOS alatt, a viszonylag "modern" rutinokkal dolgozó SpeedSys pld sok kártyának képes kiírni a teljes fedélzeti ramját, itt pld PIII- ban a Ti4200 (256MB), bár a HD6850 1GB- jával már nem boldogul, itt valóban a 16MB- ot veszi alapnak [kép] .
-
unclefucka
senior tag
válasz
Hosssszu #63320 üzenetére
Lehet, hogy egy kicsit félreérthető volt.
Két konfigról meséltem.Az egyik a régi konfigom, amit leporoltam és tettem rá Win10 Home-ot, ez a P35+Q9300 masina és nem UEFI.
A másik pedig a jelenlegi konfigom, amit meg lehet nézni az adataim között, és egy H97+i5-4590 gép.
Ezen futtattam a régi tesztprogramokat.#63321 frescho:
Bárcsak lenne annyi szabadidőm, hogy végig küldjek egy ilyen teszt-hadműveletet. A cikkedet anno olvastam amúgy. Aktív olvasó vagyok, csak nem írok sokat.A cél az volt, hogy a régi konfigomat működőképessé téve leváltsam fater Win7-es gépét, ami egyébként tökéletesen sikerült is. Az öreg négymagos még mindig alapfeszen tudja a 3GHz-et (7,5x400).
Ennek folyományaként most felszabadult 4x 1GB A-Data VitestaEE (ADQVD1A16) 800+ memória, mivel a mennyiség itt most többet nyomott a latba, mint a sebesség. (Ha valakit érdekel)
-
unclefucka
senior tag
válasz
Hosssszu #63318 üzenetére
Egy röpke pillanatig megfordult a fejemben, hogy lehúzom a meghajtókat.
De azokat a teszteket inkább csak kihagytam.Furcsa volt az UEFI BIOS boot-menüjéből egérrel kiválasztani a 128MB-os Kingston pendrive -ot, hogy aztán betöltsön egy olyan OP-rendszert, aminek külön sort kell írni az autoexec-ébe, hogy működjön ugyanaz az egér.
-
Frawly
veterán
válasz
Hosssszu #63229 üzenetére
Nem hát. Ezt mondom én is. A divx-es filmekhez kell egy min. 400 MHz-es Celeron, és még az is a határon van, de ezt csak úgy olvastam, nem személyes tapasztalat. 1 GHz-hez közeli P3-on viszont tuti szépen megy, mert néztem már olyan gépen, emlékeim szerint talán valami 850 MHz körül volt. Előtte túl ergya gépeim voltak, azokon nem divx-eztem, így a tényleg abszolút minimumról nem tudok nyilatkozni.
Ilyen 100-266 MHz-es P1-es procikon elég reménytelen, húzva is, az sem számít, hogy van-e MMX vagy nincs, ezt viszont tapasztalatból tudom írni, talán 120 MHzen P54C-n, meg 166 MHz-es MMX-en és talán 233 MHz-es Pentium Pro-n próbltam, de az utóbbinál csak a 233 MHz rémlik. De az is nyilvánvaló, hogy divx-et nem retró gépen kell nézni, hanem modern médialejátszóval, normális kijelzőn. A retró gép retró szoftverekre és játékokra való, nem multimédiázni.
Sose voltam a tuning híve, főleg nem az extrém tuningé. Emlékszem anno 2004 környékén tele voltak vele a tuningoldalak, hogy valaki Northwood Celeron-t, talán valami 2 GHZ-eset felhúzott nitrogénnel 5 GHz-re. Nagyon látványos, csak épp 5 GHz-en is rommá verte pár évre rá egy 1 GHz-nél alig magasabb alapórajelen járó C2D is egy szálon, de egy 2.6-3 GHZ-en járó P4 is. De abban az időben mindenki a magas frekire izgult, mert az Intel is arra gyúrt, nagyon hittek benne, hogy a Netburst lesz a világmegváltó.
-
Alpi.
addikt
válasz
Hosssszu #62929 üzenetére
"Eszembe nem jutott volna hogy létezik ilyen cucc" Dettó ! Ha valaki előadta volna, mint saját ötlet, kiröhögtem volna, hogy mégis mit képzel, nem működhet így.
Úgy, hogy ez gyári, sorozatban gyártott, teszteket is lehet olvasni róla neten még mindig a sci-fi kategoriában tartotta számomra a dolgot. Az első 3 indítás 2-3 sec-es volt, potméterre pillantás majd táp lekapcs gyors egymásutánban. Aztán szaglászás, tapogatás, forró alkatrészek keresése. Féltem, hogy zokon veszi, hogy a fogyasztó helyén megjelenik a kör legmagasabb feszültsége, de minden túlzott aggodalmam fölös volt, úgy tűnik eddig.
Belegondolva, Vcore-on kívül a gyakran állítandó feszekhez már nem is kell biosba mennem, idővel mind egy kis potméter vette át a bios-ba történő + / - gombok nyomkodását. -
Alpi.
addikt
válasz
Hosssszu #62927 üzenetére
Nem tud 5V fölé menni, mert csak 3,3V és 5V-os betápok vannak.
Azt tudja, hogy egy szabad ram slotba betéve a lap által tudott maximális fesz fölött tol be a megfelelő lábakra így látva el a többi slotba lévő ramot magasabb feszültséggel. Elég betegen hangzik, nem ? Voltak félelmeim, főleg az első bekapcsolásoknál, de eddig úgy tűnik gond nélkül működik. Kell egy kis idő, mire kiismerem majd, mit, meddig lehet, de már az első tapasztalatok is igencsak megindították a testnedv kiválasztásomat. -
-
-
válasz
Hosssszu #62548 üzenetére
Vásárolgattam pár motyeszt, ha nagyon túrni kéne, tuti előszednék még valamit tőlük
amúgy nem vásároltam olyan extrém sokat... Hanem volt egy időszak hogy aki 1 év leforgása alatt vásárolt tőlük legalább egyszer akkor küldtek dombornyomott plasztik kártyát.
Ezt még vagy a blogomban, vagy itt a csoportban még jól le is fotóztam, de most nem találom -
törölt tag
válasz
Hosssszu #62546 üzenetére
Amennyire én tudom, mostanra kikoptak a régi típusú "PC bontó"-k.
Van még a "2 török bontó", de már ott sem retro gépek vannak, hanem inkább csak régiek.
Úgy látom, hogy az alkatrész kereskedelem mostanra a netes apróhirdetési oldalakra került és a használt cuccokat forgalmazó cégek is a nagyobb multiknál lecserélt gépeket egyben értékesítik. De javítsatok ki, ha tévednék. Esetleg piacos fogások még szóba jöhetnek. -
-
-
válasz
Hosssszu #62454 üzenetére
A magyarázatod nagyon jó, és így át is látom..deeee most meg akkor nem értek veled egyet
Tehát jelen esetünkben 2 jumper az 5 és a 6 ami kell.
Igaz csak egy apróság!
Szerintem ha 5-6 egységesen bal irányban van, akkor lesz LPT3
ha pedig 5-6 egységesen jobbra van, akkor tiltja...
Hogy gondolod?igaziból nincs nagy jelentősége mert max megpróbálom így is meg úgy is
-
-
válasz
Hosssszu #62448 üzenetére
Most egy ST225 HDD-t raktam át egy XT-ből, bele a kis 486-osomba, úgy szoktam másolni MFM-re hogy átrakom vezérlőstől egy dedikált 486-osomba és annak a SCSI HDD-jéről másolgatok ahogy akarok...
Ill. még egy 50megás IDE vinyót vettem kezelésbe nem rég, bár ha jól dereng azt egyből partícionálással kezdtem... De hát ki tudja.. Szóvaz ez a 2 HDD amiről jöhetett... ez nálam már megszokott, valahonnan mindig jön ez a szar
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Black Myth: Wukong
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy ruhás topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest