- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
benedekco #57273 üzenetére
Az EP128 elég jó volt, még digi hangot is tudott. Ha be kéne lőnöm akkor attól függően, hogy mit akar az ember az Adlib alá vagy fölé lőném be. A Covox-nál tuti jobb volt, legalábbis játékra. Ez utóbbit alsós kölykök 1 óra latt heftölték össze, szóval simán készíthető egy.
Ahangkártya nekem valahol a PCI SB128-ig volt érdekes. Covox, adlib, SB-Pro kompatibilis csoda, MWave, GUS. Ezután már szinte kaptafa. Persze volt Aureal, de egy gagyi füles mellé luxus lett volna.
CPU-t említed. Hmmm. nekem talán a 486-Pentium korszak tűnt izgalmasnak. Versenyben volt még a Cyrix, egymás alá licitáltak. Aztán lassan lecsengett és valahol a kétmagosok megjelenésével ellaposodott.
Ami hasonlóan érdekes korszak csak más szemszögből az a 77-90 közötti korszak. Vagy még inkább a 80-as évek. Nézd meg, hogy csak az angoloknál mennyi és milyen 8 bites gép jött ki. Aztán jött a 68k trió. Az egészet a 90-es évek elején legyilkolták a PC klónok. De itthon is volt jó pár modell (ABC, homelab, TVC, HT1080, PTA, Primo, Triton)
-
-
válasz
benedekco #56843 üzenetére
Szépen szól, olyan érdekesen művészi a képernyő is. Kár hogy parancssoros. Látom a dokuban hogy .sf2 és .sbk is feltölthető. Parancssorból nem sikerült, a 26MB- os mintára azt mondja hogy nincs elég RAM a kártyán -28MB van rajta. Aztán az .ini filet szerkesztettem, közli hogy betöltve a 2- be, de a grafikus felületen nemtom hogy kell váltani a 2- es bankra, szóval ezt még tanulgatni kell.
(#56839) arn : kipróbáltam párat, a 96- os év terméséből válogattam, grafikai gond eddig nem volt, de ez a mintavétel elég kicsi a sokszáz demoból amit raktároztam. Az egyik ráadásul 1280- ba kapcsolta a monitort. Az OSD szerint voltak rendesen kisebb/köztes felbontások is. Egyik volt hangproblémás, a GUS- ra vetődött, kérte a báziscímet, megadtam, de néma maradt.
Tapasztalatok : hangkártya driver nem de a SET (GUS- hoz az init is) kell, XMS kell, EMS- t csak egy kért, dos4gw általában kell, minél több konvencionális ram kell (belőttem az indítófileket). A legtöbb a GUS- on indult, ahol választani lehetett, ott meghallgattam az Awe- val is, a GUS tarolt. Nagy programozói bravúrok. Kis mérethez képest villantós grafikák. A GUS meg szárnyal a Solo6C- n, bár még bejáratós a kicsike, azt mondják hetekbe is beletelik mire formába lendül. Érdekes hogy fülessel nem hallottam, de a Microlabon halkan de lehet hallani az egérmozgást. Némelyik konfigon a vinyóseekelést hallottam, azt hittem hogy ezen nincs mágneses zaj, de mégis, bár nem zavaró szint. Sebességbeli gond nem volt, a PII lazán viszi ezeket, az 1280- as felbontású is akadásmentes.
-
válasz
benedekco #56300 üzenetére
ééés nyert
BAsszus be volt írva a DOS kisokosomba... csak aszittem hogy már annyira pro vagyok, hogy fejből vágok mindent, így meg sem néztemde gáz
Na legalább ezt sem fogom már elfelejteni
De jöjjön egy újabb kérdés! Úgy szól a kis SB32 PNP, DOS alatt, hogy kb szétrobbantja a fej/fülhallgatóimat... hogy a bré-be lehet hangerőt állítani? ugye Duke, Doom, meg nagyobb játékokban sose votl gond mert a játékok menüjéből lehet.. de azoknál amiknél nem lehet hangerőt szabályozni? van erre megoldás? pl Lotus3, Pinball Dream stb... -
-
alvaro
senior tag
-
Bile Demon
őstag
válasz
benedekco #45809 üzenetére
Ez a CF kártya megoldás azért született, mert ezen át praktikusan gyorsabban lehet a programokat rámásolni. Előtte a DOS 6.22-t a 20 éves NONAME lemezekről telepítettem.
volt CDROM driver floppyn és a többit CD-RW-n adagoltam a nagy gépről.
Aztán gondoltam átmásolom rá a rendszert, bootolhatóvá teszem, és annyira bevált, hogy úgy is maradt...Gondoltam összehasonlítom a HDD-vel, megnézem melyik mit tud.
BUS MASTER driver nélkül ilyen 8-9MB/s-t tudnak.
Azzal 22-25MB/s.
Tervezem, hogy teszek bele HDD-t is, mert olyan hangulatos és retro, ahogy a pörög és a fej mozog.Hangkártyák, persze, gondoltam rá.
A GUS-t eléggé begyűjtötték már és felment az ára...
1994-nyarán volt GUS Classic kártyám, az a nagyon hosszú piros és tele volt szárnyas jumperrel.
1MB DIP RAM.
Szép volt jó volt, de rövid idő után a Sound Blaster vonalra visszatértem a kompatibilitási problémák miatt.AWE32/64-et annyira nem ismerem. Mármint, hogy pontosan mivel is tud többet, mint az SB16.
Ha jól sejtem, akkor a hangminta visszajátszás az kb. ugyanaz: Sztereó 16bit 44kHz
Csak az OPL3 helyett / mellett van más szintetizátor is?
Milyen szoftverekkel lehet kihasználni?
A kompatibilitásra gondolok. SB16 kompatibilis hangminta visszajátszást feltételezem, hogy van.
És a MIDI visszajátszás? Az OPL3-at is emulálja és szól valahogy "kompatibilitási módban" és Windowsos szerkesztő prg.-vel lehet csak kihasználni a hullámtáblát?
Kicsit nagy a kavarodás, úgy emlékszem volt sokféle változat.
Melyik a nyerő, mire érdemes figyelni?GM kiegészítő kártyából mit érdemes nézni? (kompatibilis, elérhető, megfizethető)
-
-
válasz
benedekco #45796 üzenetére
A kerdes, hogy miert nincs ra idod. Ha mas ertelmes dolog viszi el az idod, mint a csalad, utazgatas, masik hobby, akkor szimplan lecserelted. Ha csak a taposomalom miatt nincs ra idod, akkor ne a hobby, hanem sajat magad miatt gondold vegig, hogy mit tudnal valtoztatni.
Ezen en mar tul vagyok. Visszaleptem egy beosztast, amiert sokan sjanaltak, hulyenek neztek stb. De azota sokkal tobb idot toltok a csaladdal es jut idom a gyujtemenyemre es nagyon jo apas programnak bizonyul amikor elokerul egy gep. Kozosen szetszedjuk, elesztjuk, mossuk-huzzuk-vonjuk, vegul jatszunk rajta. Sokat tanul belole a kojok es egy kis cannon fodder senkinek sem art
-
válasz
benedekco #45793 üzenetére
Régen jártál itt, de öröm hogy újra benéztél
Állítólag szép hangja is van annak a kártyának.
#45796-#45797 : az idő mindíg kevés...
Szép videokártyák. A 3870- est kissé visszafogta hogy PCIe x @2 módban ment. Athlon-II mellett nekem is x8- al indulnak a kártyák, de az még nem fogja vissza.
-
-
-
válasz
benedekco #22847 üzenetére
nahh megoldottam nagyon egyszerűen!
először GUS 7-es IRQ-ra, 240-es báziscímre, aztán felraktam a SCSI-t 334-es bázis címre álíltva, majd utána jött az AWE32 220-as bázis cím, 5-ös IRQ, totál kigyomláltam a config.sys-t és autoexec.bat-ot.. így DOS6.22 alatt a doom1 és 2-ben választhattam hogy AWE32 vagy a Gravis adja a muzsikát, hibátlanul, közben a SCSI HDD-ről töltött be a játék, és az MFM-ről bootolt a gép.... szal ez így elméletileg bőven okés... jahh, iylen hogy az EMM386.exe be sem volt töltve...
szal elméletileg okés.. most rakom fel a Win3.11-et, ha telepítés után ez nem fog nekem bekeverni még, akkor kész vagyok -
Ádyka
őstag
válasz
benedekco #22795 üzenetére
Off: Szerintem a retro topic eme szűk körében senkinek a szemét nem fogja szúrni, ha eladásra megjelenik pár ritkaság. Szivesebben adjuk át mi is egy műkedvelőnek a régiségeket, minthogy fel az apróra. Itt legaláb tuti, hogy újra jó kezekbe kerül. Persze nem napi 30 db-ot
.Egyértelmű, hogy egyikünk sem kereskedelmi céllal teszi.
Ez egy annyira nyugis topic, hogy a modiknak kb semmi dolguk vele. Ha meg nem tetszik nekik, akkor bannoljuk őket pár napra.
Akinek meg az a legfontosabb szórakozása, hogy topicról topicra járva keresi a szabálytalaságokat, és azt jelenti az erre alkalmas helyen (pedig erre senki nem kérte, csak egyszerű PH olvasó)..... inkább nem is mondok semmit. Tilos hírdetni, tilos hírdetni, megmondalak megmondalak pff!!! -
-
-
-
-
válasz
benedekco #22594 üzenetére
Mindig is kíváncsi voltam erre a karira én is, mert eléggé elüt a felépítése az átlagtól (4x4-es renderelő futószalag felosztás, ami még a 7500-ös Radír 2x3-asánál is furcsább, 1.3-as pixel shader, de 4 db 2.0-ás vertex shader, 512 bites gpu, 256bites memóriainterfész, de alacsony órajelek), a "szokásos" Matrox 2D minőség és számomra haszontalan trialhead technológia. Amikor kijött (2002) videoszerkesztéshez ez volt az isten, de 3d-ben sem volt kutyaütő (bár ahogy most tesztelgetem eléggé hullámzó a teljesítménye, van ahol alig gyorsabb egy Geforce3 Ti200-nál, néhol meg egy Ti4200-at / 8500-ast is megeszik), bár ár/érték arányban a vert mezőnyben volt, magyarán rohadt drága volt.
-
válasz
benedekco #22574 üzenetére
Descent 1-hez is van glide patch, de az már windowsos, utólag fanok által készített patch. A Bloodhoz készült meg nem igazán működik, kb 5-10 perc után mindenképp kilépeget, nagyon alpha stádiumban maradt, sosem fejezték be.
Ganz[hun]: V1-nek min win95 kell (ahhoz van driver), ami a 7-es dosra épül, onnan viszont már csak rajtad múlik, hogy dos alól vagy Windows alól futtatod, előbbi természetesen lassabb gépeken jóval gyorsabb. -
válasz
benedekco #22410 üzenetére
az a gáz, hogy az oylan gépeknél ahol akad a lejátszás, variálhatsz te a böngészőkkel, nem fogják megmenteni a világot
Ha minden csepp számít, akkro keményen opera van használva.... De a legtöbb esetben firefox.. most is az van fent...
Szerk: Tudjátok mire gondoltam? Mi van ha nagyban befolyásolja a lejátszás sebességét, CPU használatát a Hangkártya?
-
válasz
benedekco #22079 üzenetére
Azt hiszem, a gyereknek problémája van a számokkal. Nem csak 3dfx-e van holdkóros árakon.
-
-
-
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
benedekco #21200 üzenetére
"Tehát nem egészen mindannyian tudjuk, de tényleg megállapodott a nagy cégekkel és nem engedte, hogy amd-s konfigokat gyártsanak. "
Te valamit nagyon benézhettél, hiszen ezt az állítást nem kérdőjeleztem meg, csupán arra hívtam fel a figyelmet, hogy oka volt annak hogy ezt megtehette az Intel, illetve az AMD piaci helyzete nem csak emiatt volt olyan amilyen.
Ha azonos vagy jobb termékeket gyárt, akár önálló rendszereket dob piacra, akkor az INTEL a vatikánnal is megállapodhatott volna, akkor sem lett volna olyan hatása, mint eleve főlénnyel indulva.Engem mint egyedi vásárlót, meg az sok cég informatikai beszerzésért felelős emberét az INTEL semmire sem kötelezte, (sem az MS) aztán mégis tömegesen vásároltuk a P4 konfigokat winfossal.
Csak a magán ember szűk pénztárcája volt az a körülmény amely indokolttá tehette a nem Intel CPU-k preferálását, aztán ebből valami össznépi megmagyarázom és okotkeresek mozgalom lett.
Szerintem ebből fakad a sok probléma, amikor a konkrét dolgok feszegetésre kerülnek. Dettó mint ATI/NVIDA vonalon. Nem is tudom pontosan mikor, de ott is szétnyílt az árolló, és jöttek a hitviták.Én nem hiszem hogy egyik márka jobb lenne mint a másik, de ami lemérhető, az lemérhető és össze is hasonlítható.
Ha hiteles személy vagy labor végzi a mérést, akkor még sok vitának meg magyarázkodásnak sincs helye. -
fsb1000
nagyúr
válasz
""Az Athlon 64 olcsóbban, kevesebb áramot fogyasztva, időtállóbb befektetés, mint a Pentium 4""
Az lehet.... de én inkább azonos teljesítményre lettem volna kíváncsi, nem időtállóságra. Legyen az natív számítási teljesítmény, amit egy egyszerű tesztprogrammal le lehet mérni, vagy szubjektív érzet egy napi használat során.
A linkelt cikk is kitér a HT áldásos hatására, más cikkek meg tartalmaznak olyan méréseket is, ahol konkrét tesztprogramok adatait is le merik közölni.Az "időtálló befektetés" szép és üres szlogen, de ha az adott pillanatban szeretném használni akkor melyiket is válasszam? Idézem fLeSs-t:
"Intel vagy AMD, AMD vagy Intel? A választás a kedves olvasóké."
Ebbe mindenki belegondolhatja a saját igazát, pedig még csak 2005-öt írunk és fLeSs az egyik legalaposabb, legkorrektebb cikkíró, akinek írásait olvasni szoktam. -
Rive
veterán
válasz
Az A64 volt az AMD nagy napja.
Előtte is volt már egy nagy nap a K7 indításával. Ha anno ki tudták volna hagyni a slotos verziókat és képesek lettek volna egyből egy FC-PGA -hoz hasonló tokkal indítani, akkor valszeg kicsit másképp állna ma a buli.
No persze, ha minden volna ló volna, térdig járnánk a lócitromban
-
tpower
tag
-
-
snake1977
őstag
válasz
benedekco #20979 üzenetére
Akkor félre értettem, mint "new gen" windowsra gondoltam.
FSB1000: én 90-ben még spectrumoztam, nekem akkoriban még csak a C64,és társai voltak ismertek igazán, azaz egyik barátom apjának volt pc-je, de bekapcsolva sosem láttam, nagy becsben tartották.
'96-ban szereztem az XT-m, bár akkoriban már elavultnak számított a 386-486 inkább volt elterjedt. -
tpower
tag
válasz
benedekco #20720 üzenetére
ez lenne az
én valahogy jobban szerettem menüzni. csak ráböktem ami kellett és már lehetett is dolgozni/játszani -
tpower
tag
-
snake1977
őstag
válasz
benedekco #20555 üzenetére
Be van kapcsolva a hardver driverek frissitése? Mert eddig nekem az ES1371 (erre konkrétan emlékszem 3napja löttem be egy win7-es gépbe) gond nélkül ment, de van több ilyenem és egyikkel sem volt gondom még, nem tudom melyik verzió lehet ha nem szereti.
A jó öreg live! 3 gépemet is túlélte, ő valahogy mindig nálam ragadt, a hangja nagyon jó volt.Spista: én ha tuningolok count 1-be teszem,és ha resetel a gép már a default beállitásokkal megyek a bios-ba.
Persze ha élből csontra fagy, akkor nincs mit tenni rövidre zárom a jumpert.
-
snake1977
őstag
válasz
benedekco #20552 üzenetére
Én egy isa-s ESS 1868-assal használtam, rendesen ciripelt mikor töltögetett a merevlemez, nem szerettem, utána jött a vibra16 ég és föld volt a kettő, aztán egy pci-os sb 128, na annk már mérföldekkel jobb hangja volt ezeknél. A Creative meg mehet a búbánatba, itt a live 5.1 digital kártyám és csak a nem hivatalos driver kezeli le Win7 alatt, de sehogy nem tudtam belőni azzal hogy ha skype-olok ne halljam vissza magam a fülesben, a vicc hogy az Sb 128-at meg simán kezeli a Win7.
"Nem támogatjuk, vegyél új kártyát ami ugyanezt tudja más köntösben."
Az alaplapi Realtek sem rossz, csak a basszus gyenge, és fele ekkorát nem szól.
Szerk.: Ha minden játék támogatná akkor az sb 128-at használnám, de néhány játék nem szereti.Spista: Az én gigabyte lapomon be lehet lőni a hogy ha nem indul el a lap, default módban induljon legközelebb, valami "error count" vagy mi, a számláló értékét meg lehet adni 1-5 között, ez egy okos dolog szerintem.
-
-
gordonfreemN
addikt
válasz
benedekco #20447 üzenetére
Anno biztos elolvastam, maikor ilyen gépem volt, de már halványak az emlékek, nekifutok.
Viszont rossz hír, hogy superlockos a CPU-m, most ahogy tudomást szereztem erről, 0415supmw felirat pedig bizonyosította az állítást!
Kösz srácok a próbálkozást, még jó hogy nem merültünk bele jobban, hanem kiderült a tudatlanságom... -
zotyesz66
őstag
válasz
benedekco #20297 üzenetére
Jah, olvastam. Én csesztem el, véletlenül rendeltem meg, nem tudtam már visszavonni. Meg akartam nézni, hogy többes rendelés esetén nem szamolnak-e föl külön-külön szállítási költséget, mert van ilyen. Hiába rendelsz egyszerre több darabot, mindre felszámítják. Mindegy most már, ezt bebuktam, remélem a proci azért jó lesz.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
benedekco #20273 üzenetére
"Általános, hogy az AMD-t olcsó prociként tartják nyilván. Így az olcsó proc mellé olcsóbb lap dukál. Ez pl sok galibát okoz."
Ezt meg tudom erősíteni: az asztali retro gépemben az MSI KT3 Ultra 2 közel kétszer annyiba került mint az 1,3-as Duron és kopp-kopp nem sok gond volt vele. Mostanában indul újra néha, érdekes módon főleg ha LAN-t terhelem ( távoli asztal + hálózaton másolás )Egyébként nagy általánosságban nem voltak gondjaim a gépekkel: a Siemens Nixdorf P1-es volt és egy kékhalálra emlékszem, amit az utólag beszerelt CD ROM okozott egyszer ( nem akarta kiadni a lemezt és én erősködtem
).
A mostani notebookom is lassan retro lesz, de itt az Intel híres IGP supportja a fő probléma, ugyanis főleg a grafikus driver szeret újraindulni.
-
válasz
benedekco #20242 üzenetére
Szerintem ez nem gyártóspecifikus dolog volt, hanem inkább a chipsetrevízió, bios verzió, agp driver verzió szentháromságának eredője, mert azért bőven volt gondja a p5ab tulajoknak is (kapásból [link], [link])
Zotyesz66: Asrock 939 Dual SATA2 nekem is volt, imádtam, a legjobb az egészben, hogy közel ugyanannyiért tudtam eladni, mint amennyiért vettem, így az AM2-re migrálással még kerestem is (2x1 Gb DDR 2x annyiért adtam el, mint amennyibe a 2x1GB DDR2 került, az AM2-es lap is olcsóbb volt kicsit, a proci meg csak egy icipicit drágább (mindkettő egymagos A64 3200+ volt))
-
válasz
benedekco #20242 üzenetére
Volt egy noname 386SX lapom. Az mindennel kompatibilis volt es meg tuningolni is tudtuk kvarc cserevel. De az elso igazan jo alaplapom a BH6 volt. Jol lehetett huzni benne a 300A-s Celeront. Par evvel kesobb siman vitte a hivatalosan nem tamogatott 1000-es Coppermine P3-mat. Egy Asrock-Thorton parosra csereltem jo par ev utan.
-
válasz
benedekco #20204 üzenetére
Konkrétan nem akarom egy teszten belül összehasonlítani.. mindneki tudja hogy lassú... de ha megfutja a 2GHz-et akkor már leeht hozna egy 700-as celó szintet
csak poénkodok ámszal jahh meglesem milyen frekiig bírja
Most egy 3000+-os Sempront hajtok, 754-eset, de hát hiába már 90 nanométeres, 2250 fölé nem megy léggel pedig 1,65V-ot adtam neki -
Peter789
senior tag
válasz
benedekco #20204 üzenetére
mivel 3D-t nem tud, ezért csak a felbontás miatt kellhet ennyi ram > 1600x1200 32bit elméletben lehetséges, ha a ramdac és a vision is tudja
az ilyen félrevezető hirdetések a legjobbak, kevesebben találnak rá... ilyen miatt majdnem lett egy Matrox m3D kártyám "olcsón": úgy hirdette az amcsi, hogy "Matrox 757-00" - valahol a nyákon van egy ilyen számsor, de nem tudta pontosan, hogy milyen kincset is árul. 13+4$-ra tartotta, én írtam neki hogy mit szólna össz 13$-hoz (usa szállítással), jött hogy neki 15$ ok lenne, küldjek paypal címet. aztán nem jött a válasz, nem jött, én marha meg nem írtam rá 1-2 nap után hogy hol jár már, mire egy bő hét múlva látom hogy valaki leütötte fix áron - pedig előtte sok sok hónapig hirdette ezt a kincset és senkinek nem tűnt fel...
cyrix 1200: van egy ilyen notim. ahhoz képest hogy full noname vas, 10 évesen még mindig működik, csak itt ott picit leütöttem, van egy kis holtjátéka a zsanérnak, stb. az akkuja gyárilag is gyenge volt, max 1-másfél óra, de most is tud még 20-30 percet. a procija viszont rettenet... egy szűz tiszta XP-vel, fél giga rammal első nekifutásra gyorsnak tűnik amíg csak 1-1 ablak excel, word fut, de ahogy van pár flash-es, java-s oldal plussz még ez+az, agyrém lassú lesz...
-
válasz
benedekco #20194 üzenetére
DarthSun jól mondja, egy tisztességes családapa pénzt keres... iylenkor is
Mozgatja a fantáziámat igen, hátha még menne többet is.. sőőt biztos meg lenne a 350MHz is, egy jobb 233MMX-el, de valahogy még nem volt rá időmde akkro hamarosan szakítok rá
egy ideje már megvan, Snake-től szereztem egy 1200-as VIA S370-es procit, megnyúzom, utána kergetünk egy jobbfajta 233MMX-et fagyállóval -
-
-
spista222
addikt
válasz
benedekco #20185 üzenetére
Felesleges a WIn7 ilyen gépekre, ahhoz hogy rendesen menjen a 7 két magos processzor kell minimum(Pentium D-t nem számítom két magosnak mert az egy vicc
).
Milyen böngészőt használsz?
Én most Operával, 3400+-os Athlon 64-el (939) 2GB DDR400-as memóriával vígan nézem a 720p-s videót egy 7300 SE-nteljes képernyőn XP-n(50%-os proci terhelés mellett), ugyanez Win 7 alatt vagy Krómmal már lehet hogy 240p-be se menne, Mozilla meg addig lefogja a gépet és szaggat ameddig teljesen le nem töltötte a videót.
Én mindig azt tanácsolom mindenkinek hogy töltse le a youtube videót valamilyen kiegészítővel és nézze meg VLC-vel, nem fog akadni akár kettővel jobb minőségű videó sem (240p->480p 2,4GHz-es cerka; 360p->720p 3GHz-es P4) -
Peter789
senior tag
válasz
benedekco #20022 üzenetére
ez nem egy sima winchip2 proci, hanem olyan modul amit mezei socket 5 lapokba belerakva is lehet használni. a lap lehet nem tud alá megfelelő szorzót és tápfeszt adni, de a modul ezt elintézi, és az amúgy jellemzően max 120MHz-es procikat evő socket 5-ös lapokban is menni fog a 200-as MMX-es winchip2. tudom hogy az overdrive kifejezés az intelhez kötődik, de arra értettem hogy olyan proci ami idegen környezetben is működőképes a moduljának köszönhetően. az intel overdrive-ja is ezt takarja lényegében...
-
Murphistic
aktív tag
válasz
benedekco #19972 üzenetére
(#19975) DarthSun, (#19972) benedekco: Köszönöm mindkettőtöknek az ötleteket. 3D Markokból már betáraztam párat: 2001SE, 2000, 99, meg pár PCMarkot is a régebbiek közül. A patchről szóló infoért külön köszönet
.
A Windowsról szóló rész kicsit komolytalan volt, inkább csak amiatt írtam, hogy szegény bacsist szinte kirekesztitek, mert csak OSR2-je van neki és most is hasonló vita megy a 7 vs 8 kapcsán, csak itt a Start menü hiánya gáz ( ezért írtam, hogy bezzeg a Win 95 azért rossze, mert ott van, de csak viccből inkább ). Na jó, kicsit túloztam
.
Azzal viszont egyetértek, hogy pl. alap Officehoz tökéletesen elég lenne akár egy Pentium is, hiszen én is kényelmesen elszerkesztgettem a dokumentumaimat Word 97-ben. A szívem elszorult, amikor egy bankban megláttam, hogy Core i3-as gépek vannak beüzemelve XP-vel, amin ugyanaz az adminisztrációs program futott, ami korábban a P4-esen is simán ment. Rendben, hogy fejleszteni kell, de mint ügyfél úgy éreztem, hogy pazarolják a megtakarításaim kamatát, ahelyett, hogy nekem adnák és maguknak elég lenne akár egy sandys Celeron is.
Engem az új rendszereknél egy valami bosszant, amire mindig visszagondolok: a Windows 95 szépen leállította a merevlemezt a beállított idő után. Ezt XP-től felfele még nem tapasztaltam. -
válasz
benedekco #19909 üzenetére
igen, tudtam hogy az NFS5-öt ide fogod sorolni, de az miért is Need For Speed? igen... egy nagyon jól eltalált autós játék, de valójában semmi köze ninsc a korábbi NFS-ekhez
Jó fizikás NFS kell? akkor pedig játsz a Shift1, Shift2-vel...
De amúgy nemrég olvastam az Ipon-on az új NFS tesztjét/bemutatóját, és a srác aki írta a cikket, az első bekezdése 100%-ig ide passzol és sztem 100%-ban jól mondja, engedjétek meg hoyg idézzem:
Mi valójában a Need for Speed? A kérdés talán azért jogos, mert lassan ott tartunk, hogy bármilyen újabb epizód érkezik ebben az egykor szebb napokat is látott sorozatban, a rajongók fanyalgása mindig egy irányba kanyarodik: ez bizony nem is Need for Speed már. Ez pedig különösen azért érdekes, mert valójában szinte sosem volt két egyforma Need for Speed, így nem is igazán lehet meghatározni, miről is kellene szólnia valójában ennek a franchise-nak. Eddig kaptunk már rendőrös-üldözős, gagyi árkádos, tuningos-utcás, lazább pályaversenyes, komolyabb pályaversenyes, porschés, és ki tudja még milyen részeket, melyeknek az esetek nagy többségében semmi közük sincs egymáshoz. Aztán pedig ott van a készülő, a ’60-as / ’70-es évek amerikai klasszikus autós blockbustereit (péládul Bullit) visszaidézni kívánó Need for Speed-film, aminek ismételten csak semmi köze nem lesz egyik játékhoz sem.Jahh és ez nem OFF gyerekek! több mint 10 éves játék(sorozat)-ról beszélünk
-
zoltanz
nagyúr
válasz
benedekco #19912 üzenetére
AM2 -es Via-s variációval (VIA PT880Pro/Ultra, valamint néhány Intel esetében is: 925, 5000P, PCI Express chipset-ekkel) vigyázni kell (ezek Pci-e 1.0a támogatással rendelkeznek alapból) jónéhány gyártó lapjain nem mennek az újabb PCI Express 2.0 videókártyák rendesen (csak ha van hozzá javított Bios. )
VGA-hoz ha nincs Bios- javítás, ami a legtöbb típusnál így van, és az alaplaphoz sincs, akkor bukó. Én már találkoztam ilyennel vissza kellett venni az VGA órajeleket és úgyahogy stabil volt. -
-
pw12345
aktív tag
válasz
benedekco #18366 üzenetére
Köszi, megnézem őket!
KT216WB 5/HI rev2 lett volna a 286-os deszka
Leműtöttem róla az aksit, próbáltam tisztogatni denszesszel, de úgy szét van rohadva, hogy szerintem kukás lesz
Pedig már tüskés RAMok mennek rá és teljesen patika állapotban lett volna
Még gondolkodtam, hogy felcsiszolom a nyákot az ép részeken fémtisztára, aztán ráforrasztok a minta mentén pár szál zománchuzalt, elvileg működnie kellene, de
a környező alkatrészek lábain ott is látok maródást, ahol a felületen nem látok folyást.
Elvileg megmarhatta a gőz is, de kötve hiszem..szerintem a lap belsejében vezetődött addig a trutyi, így marta fel a tranyó és az ellanállások, meg az AT csatlakozó lábait.
Nem tudom hány rétegű lehet egy 286 lap, de belemászni nem tudok.
Valami infó erről esetleg?
Rive talán tudna vele kezdeni valamit.486.hoz van egy egér márkájú egér, és gyengébbek kedvéért a tetejére is rányomták, hogy Mouse
Mouse ITEUEC19604966 típusú. Sárga, mint az irigység
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Tőzsde és gazdaság
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest