- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
unclefucka
senior tag
Igen, elvileg felmegy rá valamilyen 32 bites Win7, max nagyon hosszú az installálási idő. Inkább a videokártyára érzékeny, mert kell neki DirectX9. Illetve nagyon karcsú lesz neki a ~1GB RAM, mert többet nem nagyon tömsz be egy mezei PIII mellé.
Jaja, a Win8 már igényli az utasításkészletet.
Megvan a "senior tag" rang!!!!
Lesz önálló arcképem.
-
gban
veterán
Rakhatsz bele 4 különfélét is, akár eltérő sebességűt is, akkor is előfordulhat hogy dual channelben mennek.
Ha eltérő sebességűt raksz bele, akkor az összes a leglassab sebességén fog menni.
Nekem a gépemben egy 800-as Adata meg egy 667-es Buffalo megy dualban, annyi a lényeg hogy mindkettő egyoldalas (de az is jó ha mindkettő 2 oldalas, csak egyforma legyen ez a jellemzőjük), meg talán az is fontos, hogy ugyanannyi chipből állnak. -
Fenyő
őstag
Mennie kell nagyobb felbontásban is (nekem legalább is simán megy), próbáld meg 3dfx opengl helyett (ami inkább V1/V2-höz való, ami magyarázná a max 800x600-at) default opengl-el.
bacsis: 16 bites vezérlőkön ált nincs bios, legalábbis én még nem láttam olyan 16 bites mfm vezérlőt amin lett volna (csak a 8biteseken, mert az ugye az XT biosból az ált. hiányzik a vinyókezelés, míg a 286-os biosokban még a legkorábbiakban és van már néhány előre beállított drive type, amiből lehet választani), ha 20 megás vinyód, állítsd be type 2-őt a biosban, után low level format utility szintén a biosban és utána mehet minden a szokásos mederben (fdisk/format) tovább. -
Fenyő
őstag
Már Xp-hez is csak barkácsolt driver van, 7 alá kizárt, hogy létezzen, itt az utolsó hivatalos driver win2k alá.
-
Fenyő
őstag
Bőven elég lesz, csak ha mindkét procit szeretnéd használni akkor windows 2000-et javaslok hozzá oprendszernek (win9x/me csak egy magot tud kezelni), ahhoz még van eredeti 3dfx driver, azzal sokkal kevesebb kompatibilitási probléma van a régebbi glide-os/opengl-es progikkal, a mindenféle 3rd party driverek igazából csak arra jók, hogy az újabb DX8/9-es cuccok is elinduljanak rajta vérszegény grafikával, miközben a régi dolgok csorbát szenvedek ezáltal.
-
Rive
veterán
A lapok közül határozottan a második a nyerő, bár mind a kettőnek van egy nagy hibája: nincs rajtuk AGP... Igaz, hogy ez így nagyon retro fíling, de azért érnek majd nagy meglepetések.
A videokártya... Igazából nem tudom,miért röhögik ki a többiek, igazán derekas egy darab volt: az egyik 3D tesztprogram alatt (nem emlékszem már, melyik volt) kétszer annyit nyomott, mint a klasszik S3Trio.
Másfél helyett bő három FPS-t...A Voodoo 5500-at efféle lapba inkább ne rakd, egyrészt kár bele, másrészt ezekhez a régi lapokhoz való tápok némelyike hajlamos maga alá f*sni, a V5500 pedig ritka, értékes darab... Ezekhez leginkább a V1 vagy max. a V2 való.
-
Peter789
senior tag
első lap: ha rákeresel hogy vxpro, rögtön az első képtalálatra meg is van a neve: Elpina M537D - elképzelhető hogy a tiéden mást találsz, régen sok kis gyártó ontotta magából az egy terv alapján készült lapokat. ahogy nézem, minden lényegi infó rá van szitázva
a második giga lap egy picivel talán jobb, mert intel chipset-es, de hasonló...
a voodoo elvileg mehet bennük - bár kihajtani még egy K6 se se tudná igazán
a vidkártya meg egy alap S3 Virge, a jó öreg 3D-lassító családból
egy erősebb 486 gyorsabban renderel szoftveresen, kevesebb grafikai buggal
-
gban
veterán
követelmények
Ez alapján kevés az 512 ram.
Pedig úgy emlékeztem, elég neki, vagy az a Vista volt? -
gban
veterán
Akkor nem csodálom hogy nem sikerült a belinkelt linuxos oldal alapján megoldanod a problémát.
Alaplap driverével kezdd ne a vga driverével - még ha xp alatt nem is nagyon kell agp-s laphoz driver.
Igaz, alaplapról chipsetről nem adtál infót, ez nem könnyít a helyzeten. Nem lehet hogy a lap nem szereti a kártyát?
Volt ilyenre is példa nem egy. -
peti_s
addikt
Nem igazán értem akkor h mi a kérdés. Volt már szerencsém ilyen alaplaphoz, BIOS-ban a feszültséget, és az FSB-t is gond nélkül be lehet vele állítani. Ha biztosan a kapcsolókkal akarsz szórakozni, akkor innen szedd le az alaplapod manualját. Nem néztem meg, de szerintem benne lesz a kapcsolók szerepe is.
-
gban
veterán
Nekem nincsenek túl jó tapasztalataim az olyan kialakítású hűtőkkel, 462-es prociknál mindig 4-5-10 fokkal melegebb volt a proci mint itt a felső sor közepén levő GlacialTech Igloo esetén. Volt jópár ilyenem, halk is, a feszítése is jó, jóval kisebb bordával, rézmag nélkül, 1,5 cm vastag ventivel hihetetlen hogy jobb a hűtése mint sok nagyobbnak.
Mindez persze 462 esetében, ahol sokkal nagyobb szerepe van hogy hogy fekszik föl a magra, mint egy Tualatinnál.
Az alsó sorban levő rézmagos nagyventis Titannál pl. egy 2800-as Barton emlékeim szerint 3-4 fokkal volt hidegebb alapjáraton az Igloo-val, Orthos alatt pedig 10-12 fok volt a különbség. -
Feher lapod van? Az nagy kiralysag.
A szokasos modon tudod huzni:
Adj neki egy kis feszultseget, mondjuk elso korben 1.6V-ot es kezdd el emelni az FSB-t. minden lepes utan teszteld valamivel, ami jol megteheli. mondjuk Orthossal XP alatt. Ha el kezd fagyni, akkor 1.65V-ot is adhatsz neki, illetve megprobalhatod visszaosztani a memoriat. En 1.65 fole nem mennek, mert minimalisan fog onnan gyorsulni, hacsak nem jegeled le. Olyan 1600-1700 kozrul kezdenek meghalni a Tuak, szoval tul sokra ne szamits.
Ezt lapozd at, hatha kicsit segit: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest