-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
spista222 #24283 üzenetére
Annyi hogy nem mennek 400-on, de a lap eleve 3 modult csak 266-on kezel a leírása szerint, ahhoz képest 333-on hajtom stabilan cas 2.5-el, 2.5v-on.
Egyébként amint kézhez kaptam futtattam memtest-et, egyik rammal nem indult el a gép. Az eladónak írtam és küld ingyen egy másik kitet, szóval így 1200ft lett darabja ha összegezem az előzővel. Csak nem tudom mit kezdjek ennyi modullal.
Nyilván ha egyáltalán nem menne akkor visszakérném a teljes árat, de működnek a megadott kompatibilitással. Tudtam amikor megvettem, azaz eredetileg A7v8x-be szántam volna ami KT400 de Asus és emiatt nem ment. (egyébként csak egy kitet akartam megvenni de én barom beírtam 2db mert hát ugye annyiból áll egy kit aztán így lett 2kit.) -
válasz
spista222 #24279 üzenetére
Ha ezekben nem megy, akkor mégis miben?
Egyszerűbb lenne azt felsorolni amiben igen
Not compatible (don't work) with:
1. All the Intel and all the intel northbridge chipset motherboards at all.
2. All the MSI Apple,iMac,MAC ,Dell,Compaq,HP,Fujitsu,Abit,Acer,IBM Computer at all.
3. All MSI,ASUS,Asrock,ECS motherboards at all.
4. All SIS735 nForce2 KM266 KT266 P4X266 PM266 northbridge chipset motherboards at all.
It will can't work or can't work perfect with the not compatible chipset and motherboards. -
válasz
spista222 #24270 üzenetére
Az a probléma hogy eleve el sem indul a lap. Ha meg beraktam egy másik ramot mellé amivel működött akkor ugyan elindult de nem látta a bios. Érdekes módon Aida látta a ramokat, de a windows nem használta ki. (konkrétan 1gb-os infineon chipes ramok BGA tokozással)
Sis-be CAS3-al 333-on megy, 400-on nem stabil de valószínű azért mert 3db ramot használok. A bios 3,4gb méretet ír ki, ami baromság 3db 1gb-os ramból nem jön össze. Vannak furcsaságok.
Ilyenek:A7V8X-be másik ram (kingston 2x512 ddr400) ment 400-on CAS3-al visszaosztatlanul tehát valami kompatibilitási gond lehet. Másik Asus lapban (P4PE BP) meg sem mozdulnak még ezek sem, csak 333-as modulok mennek benne.
Legolcsóbb ddr1 ram jelenleg 1500Ft darabja szállítással, nagyobb tételben olcsóbb de tesztnek csak 4-et vettem. Nem mondom hogy nem érte meg, de sztem a kompatibilitása az ára az olcsóságnak. -
-
-
válasz
spista222 #24089 üzenetére
ááá, nehogy aszidd, pl a Quadro FX1100-asom ami lényegében egy FX5700, is már külső tápos, ha nincs rajta tápcsati, akkor szól a forcevvare, és mennek a 3D-s alkalmazások, de piszok mód vissza lassul a kártya.... de pl a poén az hogy a Geforce 7950GX2 is elmegy így táp nélkül, pedig annak már nem kicsi a fogyasztása
-
válasz
spista222 #24091 üzenetére
Lekaptam a bordát, semmit nem láttam.
Hol gondolod a lábat? GPU alatt?
Egyébként azért jött szét a molex mert nagyon enyhén feszült - lehet, amikor visszatettem, még meleg volt, a feszüléstől enyhén hajlott, és nem szerette.
Bár ha pl. 80 fok volt, nem kellene a forrasztásnak sérülnie, még a merev ólommentesnek sem igazán. -
válasz
spista222 #24089 üzenetére
Bepipáltam hogy ne nyavajogjon többet az nvidia.
A megmakkant fetet én is gondoltam hogy nem lehet, olyasmire gondoltam hogy már nem ereszt át annyi feszkót vagy nemtudom, valami hasonló.
Lehet, a melegtől egy ellenállás értéke megváltozott, ki tudja.
De az is lehet hogy sima érzékelési gond.
Vagy egy kondi hülyéskedik annak ellenére hogy nem púpos.
Adalék - melegedhetett azért szépen. -
válasz
spista222 #23334 üzenetére
Nálam is járt annó egy 75-ös, annak 100 volt a max amin még hajlandó volt elindulni, de 75,90,100-as szériáknak ált. 100 körül van a vége, 133-hoz extra nagy mák kell, viszont a 120-asok ill. afölöttiek nagy része megy 166-on vagy kisebb szerencsével akár 200-on is.
-
-
-
válasz
spista222 #23230 üzenetére
Én ilyenkor a dxdiagot nézegettem, hogy a rendszer látja-e mint 3D kártyát a Voodoo-t.
Ott néztem meg azt is hogy az AGP rendesen működik-e, stb. (nem V2-nél)
Próbáld ki elsőnek hogy beteszel egy totál nem 3D képes PCI kártyát mint 2D kártya, és nézd meg, úgy mit dob a 3Dmark99. -
-
-
-
-
-
-
válasz
spista222 #22904 üzenetére
Megerősítem. Én csak Win9x és XP alatt használok Live- okat de mindegyikhez más driver kell. Az SB0100- at Win98SE alatt használom, ehhez pld XP alá nem is találtam jó drivert. Az SB0220- hoz meg inkább az XP a nyerő.
A sima 4.0- ás Live meg megy mindkét oprendszeren. Win7 alatt nem is próbáltam egyiket sem, de asszem ott mindegyik gázos, sőt az Augigy is. Win7 alá inkább az XFi való. A helyzetet cifrázza hogy a Creatíve telepítőprogramja nem ismeri fel a kártyát bizonyos esetekben, pld ha már volt más hangkártya installálva a rendszerben, ilyenkor először tisztára kell gyalulni a registryt, utána felmegy. -
-
válasz
spista222 #22896 üzenetére
Én is hasonlóban gondolkodtam, csak megerősítést vártam, köszönöm.
Szerinted a fet lehet hogy a lan chip felé küldi az áramot?
Ha már itt járunk, a másik lap egy gigabyte P35-ös lap, szintén 775.
Erről van legányolva a lan chip.
PCI vga-val nem indul, PCI-E-t még nem tettem bele.
Az infók szerint valóban nem indul PCI kártyákkal, PCI-E-vel igen, post képernyő alatt / után meg újraindul.
Ezt PCI vga-val is csinálja, ahogy láttam, csak nincs kép.
Vagyis lehet hogy tökmindegy mi van benne, 10 mp után újraindul - de azt sem kispályás módon, nem sima reset, hanem ventik leállnak, áramot kikapcsolja, majd elindul újra 1-2 mp után.
Ennél gyanúm szerint a komplett PCI rendszer halott, mert a tesztkártya sem mutat semmi életjelet.
Kérdés: PCI sín lehet halott pl. egy fet miatt, vagy az északi híd hiba pl.?
Ez is ugye valószínű villámos lap lesz. -
-
-
-
-
-
-
-
válasz
spista222 #22656 üzenetére
Itt ez ok, de pl. ha a gyártó oldalán nézi valaki, vagy az általa kiadott papíralapú doksikban, mert ugye akkor nem nagyon volt még elterjedt az internet, akkor benchmark sincsen
Másfelől, megnézve a K5 benchmarkot ugyanitt, érdemes megnézni a 2 PR133 / 100 MHz proci eredményét, azok is erősen eltérnek, jobban eltér a két PR133, mindkettő százon, mint a gyengébb a kettőből és a PR100 100-on -
Peter789
senior tag
válasz
spista222 #22620 üzenetére
no ezt jó tudni... előtúrtam a 6600GT-t, és tényleg nincsen ezen sem bekötve a 17-es PRSNT#2... annó a legragasztással ugyanúgy a 16x slotba tettem, szóval valamelyik sokadik PRSNT#2 betalált a helyére, de akkor ezek szerint ha 1x slotban akarnék éleszteni egy ilyen kártyát, akkor nem elég kifaragni a slot végét hogy belemenjen, hanem még át is kell vezetékezni valamelyik hátsó lábat a 17-esre - vagy egy ilyen adapterben feltehetően alapból át van kötve...
szerk: van valakinek olyan lapja, amin valamelyik második/harmadik PCIe-slot 16x méretű, de belül csak 4-8x? ott be van drótozva a 81-es láb, miközben körülötte meg a többi hiányzik?
-
-
-
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
spista222 #22085 üzenetére
Nem driver, HW függő. a Geforce 8XXX-es szériátol támogatja, ATI meg a 4XXX-től.
Más: Nekem egy HP Compaq Proliant 4000-es 486-os szerverem volt. 128Mb ECC EDO-val simán ment rajta a windows 2000, csak a betöltés volt lassú.
-
snake1977
őstag
válasz
spista222 #22085 üzenetére
Megkérdeztem érdekli e cserébe egy voodoo 1-es? Gondoltam ha a v2 ilyen drága..
Yutani: én vártam hogy poénra veszi, de biztos eltört a humorcsontjaKicsit más, beáraznátok nekem ezt a két lapot?
Az eladó elég horror árat akar érte, én meg nem tudom mit ér valójában.
Elvileg mindkettő mükszik, de a 386-oson az elem kuka, kifolyt.
Adnának mellé egy Trident tvga9000b kártyát és 2db noname ide karit is. -
Rive
veterán
válasz
spista222 #22068 üzenetére
Hivatalosan az első x86-os processzor, amit felkészitettek a dual működésre a P1 volt.
Azaz "rendes" dual processzorból sokkal öregebbet mint a fenti nem fogsz találni - mondjuk aztán vannak érdekes darabok a dual P1 lapok között is, nem feltétlenül kell öregebb, hogy a falra másszon az ember... Ha lesz időm, majd lefotózom a másik lapomat
Klf. anekdota- és más szinten tudok több processzorral megvert 386- és 486 alapú gépekről, de ezekről fontos tudni, hogy nem az a fajta processzor-támogatott SMP van bennük, amit ma rendesen használni lehetne, hanem egyedi, chipset szintű megoldások.
A fenti dual P1-re felzizzentesz egy kommersz (minimál) Linuxot, és megy: emezekre valami agyament Dell- vagy Compaq izét kellene, hogy több processzor legyen benne.
-
válasz
spista222 #22072 üzenetére
Persze nem otthoni usereknek lett szánva, szóval ha mindkét procit használni szeretnénk, spéci oprendszer kellesz hozzá az tuti, de ami mondjuk el is érhető azok közül megfelelő Linux-al, jó eséllyel mehet, esetleg Windows NT, bár ez utóbbiról egyáltalán nem vagyok meggyőződve. Egyébként itt a fórumon Sanci777 kollégának van ilyen dualos 486-os lapja, ha jól rémlik, de nem lepődnék meg ha itt a topikban akadna másnak is ilyesmi kincse.
-
-
válasz
spista222 #22068 üzenetére
Elvileg létezik dual 486-os lap is, bár baromi ritka, viszont dual 386-osról még nem halottam, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy esetleg létezett ilyesmi is.
-
-
sun35
csendes tag
-
zotyesz66
őstag
válasz
spista222 #22022 üzenetére
Sosem volt nForce chipsetes lapom (amennyire tudom azért az nForce2-vel nem nagyon volt baj, de az persze régebbi), ALI/ULi és AMD/Ati lapjaim voltak.
Az IC7 lapon nem segít a CMOS Clear. Nem egyedi a probléma, ezzel régebben gariztatták a lapokat, engem az érdekelne, hogy javítható-e, mert amúgy meg megy stabilan. Csak ez csupasz IC7, tehát hálókártyát is kell belerakni. Céges dolog... -
-
snake1977
őstag
válasz
spista222 #22011 üzenetére
Nem semmi, tehát akkor ez az LPC chip fele ezekért, jó tudni
Mire fűt el 5w-ot vajon?
A P4-es Asrock lapok szerintem elég jól sikerültek, a kezdeti am2-esek már nem annyira, sok bajom volt a korai elhalálozásukkal.
Jó lenne véglegesen ki iktatni az érzékelőt, de jelenleg még így is örülök hogy megy, van egy 2,6-os HT-s procim bele, azzal már akár netezni is lehet normálisabban.
Egyébként az Asus-nál sosem értettem mire jó ez a chassis zárás nyitás, gyakorlati hasznát nem érzékelem/értem. -
snake1977
őstag
válasz
spista222 #22006 üzenetére
LPC chip? ettől még működni fog normálisan a lap ha rendszert húzok rá?
Természetesen folyékony nitrogénnel hűtöm, most vettem a sarki fűszeresnél, alulról meg hőlégfúvóval melegitem a lapot nehogy megfagyjon teljesen a cpu
TPower: Még nem tudom de ezen minden megsül
Zoltanz: A régebbiekkel nem volt különösebb bajom, csak az újabbakkal am2 - 775
Most is van egy tusl2c a szekrényben, igaz lefagy folyamatosan, de majd cserélek rajta kondikat, talán megoldja a hibát, ha nem akkor is kiszolgálta az idejét bőven.De maradok a Gigabyte-nál he elérkezik a következő architektúra váltás ideje.
Köszönöm mindenkinek a segítségét -
-
zotyesz66
őstag
válasz
spista222 #21947 üzenetére
www.bootdisk.com Én innen szoktam leszedni, ami kell.
-
válasz
spista222 #21908 üzenetére
478-nál láttam igen sűrűn, hogy gyári hűtőt levéve nem nagyon megy már a lap, annyira feszíti a gyári hűtő, hogy szabályosan meghajlik a lap, levétkor meg félig kiegyenesedik, majd újra meghajlik... áááá...
775-nél még nem tapasztraltam, bár a gyári pöckös hűtőket saját célra "csavarosítom", egy gépben sincs nálam pöckös megoldás.
Törik is, feszít is, nem az esetem
Tiszta gáz néha, amikor ezerrel kell nyomni a pöcköt hogy a helyére pattanjon.
A csavarosítás nem nehéz, szerintem már írtam, kell egy 478-as keret pl., de csavaros, és műanyag talpú.
A talpat 4 felé kell vágni, ez meg az alaplap alá. A pöckök helyére legtöbbször jó a 478-as keretből jövő csavar, de ha van hosszabb készleten, az még jobb, ekkor alátét is simán befér.
Az alaplap alatt nem árt rögzíteni a 4 műanyagdarabot, ha házba kerül, mert levétkor elmászik, és ugorhat ki a lap rossz esetben egy igazítás erejéig. Rögzítésre jó a szigszalag is, fogja amennyire kell míg belekerül a csavar. -
válasz
spista222 #21905 üzenetére
pedig azoknak még negyed ekkora súlyuk sem volt
Az hagyján, de az ón sem ólommentes volt, vagyis rugalmas volt még.
Meg egy chipnek volt 12 lába összesen a 4 oldalán, nagy felfekvő felületeken, ma meg egy bga-nak van sokszáz lába, kis területen, azaz kis forrpontokkal. -
-
-
válasz
spista222 #21892 üzenetére
Ha jól rémlik, Rive mondta anno, amivel maximálisan egyet is értek a logika alapján, hogy ezeknél nem a golyókkal van a gond, hanem igazából a többrétegű GPU-nyák rétegei közt vagy hol rejlik a probléma.
Amiért pedig logikusan hangzik, az az, hogy aki hőlégfúvózott már ólommentes forrasztású cuccot, az tudja, hogy az isten hője sem elég neki hogy megolvadjon, viszont én nem sz@rráégettem pl. az említett vga-t a hőlégfúvóval, mégis javult, és a sütőben is 300 fok alatt küldik a májsztrók, ahol ugye ezek az óngolyók épphogy fázni kezdenek, de semmiképpen sem olvadni. -
Peter789
senior tag
válasz
spista222 #21892 üzenetére
mennek benne azok a kártyák amik valószínűleg BGA hiba miatt már nem tudják a 16X-ot és másik alaplapban nem mennek
akkor más lapban is lehet őket éleszteni: túrd ki a 16x PCIe kiosztását, és a csatornák feléhez/háromnegyedéhez tartozó élcsatlakozót egyszerűen ragaszd le vékony de erős cellux-al és úgy dugd a slot-ba, simán detektálja a lap a butított módban! én így annó próbálgattam a 6600GT-met, hogy mekkora a teljesítményveszteség...
-
Peter789
senior tag
válasz
spista222 #21880 üzenetére
jajam, ez csak méretes házba férhet bele - nyilván azoknak lehetett jó alternatíva, akiknek bedöglött a lapja, de a s478-as prociját, ramját, agp-s vidkáryáját nem akarta lecserélni, de a jövőre nézve tervezett s775-re ugprade-et. nyilván úgy igazából értelmetlen, mert mire összevakarta a 775-ös procira valót, addigra már kevés lett a ramja, a ddr1 drága, a ddr2 árából 2x annyit vehetne, az agp vidkártya is elavult és pcie-t szeretne ha már vált, stb stb... értelmetlen, de így visszanézve bennem is feléledt a birtoklási vágy rendesen...
-
válasz
spista222 #21886 üzenetére
Hasonlóval találkoztam, de az PCI-E esetében jelentkezett.
Hozta ismerős a kártyát, hogy meghalt. Lapomba (a dual ASRock) be, semmi baja.
Azt hittem, nála van laphiba.
Kipróbáltam más lapban, nem ment. Viszont az enyémben x4 mode a PCI-E, a legtöbb lapban pedig x16.
Nem volt mit tenni, megfújtamMármint a GPU-t, hőlégfúvóval.
Még jó hogy most írtam, nem berhelek, javítok
A lényeg, hogy fújás után jó volt minden lapban, de kb. 3 hónap után ugyanez jelentkezett megint.
És megint megjavult egy kis nógatástól. 3 hónapra.
Na ezért tartom az ilyet berhelésnek, majdhogynem borítékolható hogy idővel ugyanaz a hiba újra előjön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged