-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrM94
addikt
válasz
Whysperer #40924 üzenetére
Adj neki egy kis zabkasat azt szereti
Viccet felreteve,mivel az FX sok hot termel,ezert a nagyobb bordakat jobban szereti.Ha raraksz egy K2,vagy Silvert akkor rendesen betudod huteni egeszen magas orajellel
Lasd pl Miklosss2012 akinek 5ghz en ment egy Silver Arrowwal a 8350 ese.
Malibutomi nak volt K2 neki is anno eleg magas orajelen jart a processzora,ha visszakeresel a hozzaszolasokba akkor lathatod majd a hofokokat szerintem,sot meg egy videot is linketl hogy felpasszivan huti a k2 az FX et idlebe. -
=HG=
addikt
válasz
Whysperer #40836 üzenetére
Igazad van, de ki tudja mit hoz a jövő ? Ezért is írtam, hogy 280x lenne az ideális. Elég erős is, van rajta memória, és még megfizethető..De a bányászok viszik mint a cukrot.. Ha nem sikerül venni, akkor viszont szerintem több hasznát veszed egy erősebb gpu-nak, mint a sok memóriának! Ha semmiképpen nem férnél bele a 2Gb-ba, akkor egy kicsit lejjebb veszed a grafikát..Pl élsimítás... Szinte észre sem veszed, hogy 2x-es, vagy 4x-es élsimítással játszol...De nem hiszem, hogy erre szükség lenne....Ha a játékfejlesztők most elkezdik a sok memóriát igénylő játékok készítését, akkor is eltelik 2-3 év, mire ideérnek a felhasználókhoz..Viszont tuti, hogy ugyan úgy erősebb gpu-t is igényelni fognak... Úgyhogy ha van varázsgömböd, akkor simogasd meg, hogy mi lesz !?
Viszont az is lehet egy alternatíva, hogy 270x-et veszel 4 Gb-al, és ha kevés lesz a gpu ereje, akkor teszel mellé még egy kártyát! Úgy egy darabig biztosan el leszel vele. Persze, ha nem idegenkedsz a CF-től. Viszont akkor legalább egy 750-es minőségi tápba kéne gondolkozni! -
=HG=
addikt
válasz
Whysperer #40831 üzenetére
Szia! Én a GTX 770-re szavazok! A 2Gb-ból egyenlőre csak a BF4 fut ki, bár sokan akik 2 Gb-os karival játszanak, azt mondják, hogy elég az is. Igaz, hogy mérhetően 2 fölött zabál, de azt mondják az okosok, hogy a játék "tele szemeteli" a memóriát, és csak azért fut ki belőle.. A 270x-nél csak akkor van értelme a 4 Gb-nak, ha CF-et tervezel.Ha marad 1 kártya, akkor a GTX 770 a leg erősebb a felsoroltak közül..Bár vitathatatlan, hogy egy nem ref-es 280x azért jobb választás lenne, de azok a bányában vannak!
(#40832) Nxn908xxx: Szerintem magas a cpu hőfok főleg ahhoz a fesz-hez! Szellőzik az a ház rendesen?
-
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Whysperer #39925 üzenetére
Hát mindegy, akkor nem értem...
Nekem ultrán van minden és szépen fut, igaz alacsony felbontásban. Ha beírom a "bűvös sort" akkor nálam is gyorsul, de az biztos, hogy nem a cpu többszálas működés optimalizálás miatt, mert az nem változik semmit, hanem csak mert valamit belepiszkál a grafikába, ugyanis látványosan csúnyább lesz a kép.
Ha a sor végére a 8 helyett 2-őt írok, akkor is ugyan úgy dolgozik a proci 7-8 szálon, a kép akkor is csúnyább lesz, és több FPS-t kapok. Kb. olyan, mintha mondjuk ultráról mediumra állítanám a graf. beállításokat. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Whysperer #39923 üzenetére
Na de nekem enélkül is rendesen dolgoztatja a proci szálakat. Na jó, a 8. mag kicsit lazsál, de ez a sor beírása után is ilyen, vagyis nem változik semmi, csak a grafikai beállításokat kavarja meg, mert sokkal csúnyább a kép.
Vagy itt van loggolva a "bűvös sor" beírása nélkül így néz ki. -
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
Whysperer #39916 üzenetére
Ahány magos egy cpu, azt a számot kell a parancsba írni. Egy i5 esetében 4. De így se javít rajta semmit, mert kezel alapból is 4 magot a játék. Ez csak a bizonyítás volt arra hogy nem csak a grafikán állít, ezért lesz több fps. Hanem tényleg szétosztja valamilyen szinten a 6/8 szálra.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Whysperer #38824 üzenetére
Itt szívesen segítenek
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
(#38826) Whysperer: semmi gond, csak raktad volna OFF-ba minimum
(Offi majd figyelmeztet ha gond lenne)
L
-
dudu5130
őstag
válasz
Whysperer #38708 üzenetére
Az AMD fejleszti a konzolokat, ahol ugye már a több szálas cuccok futnak. Ezért is jobbak és szebbek a konzolon a játékok és szenvednek a pc-s megoldással. Hardver lenne de szoftver ami meghajtsa nincs. De ezt egy nálam sokkal jobban hozzá értő tudná pontosan elmagyarázni. Az tudásom is ebben csak felületes.
-
Habugi
addikt
-
dudu5130
őstag
válasz
Whysperer #38705 üzenetére
Nem 1-2 szál, hanem 1 szál. A játékok és a programok 1 szálas feldolgozásra vannak írva, tehát 1 szálon dolgozik. Az AMD meg inkább a több szálas feldolgozás felé nyitna, de még nincs olyan program. erre lesz orvoslás a Mantle, de még az is csak gyerek cipő lesz, viszont AMD-s konfigoknak jelentős előre lépés.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Whysperer #38701 üzenetére
A játékok nagy része a mai napig nem használja ki a "sok" magot. Az említett Intel proci 1 szálon (persze tesztje válogatja) van, hogy 60%-kal erősebb [link].
Persze ez az érték lehet kissé tulzó, de mindenképp nagy az Intel előnye.
Tehát ha a játék csak két magot dolgoztat meg, akkor hiába a 8 mag (ami nem is 8, csak 4 modul).
A BF4-et szokták "jó" példának írni, ami jól megy az AMD-n, de még ott sincs igazából előnyben, csak hozza a sokkal drágább proci szintjét. Ami azért szép teljesítmény (persze itt a fogyasztás is szép).
Amúgy meg FHD felbontáson, magas részletességgel szinte tök mindegy a proci, mert a VGA hamarabb elfogy.
-
and1ao
őstag
válasz
Whysperer #32363 üzenetére
Kár ezen görcsölni nyernél vele kb 2 fokot, és ha azt nézed mennyi az ára a brockennek és van hogy a nála nagyobb hűtőkkel pariba van, váltani csak akkor érdemes róla hogyha tényleg a felső katba mész. Ha most 4.2-őt alapfeszen tudod akkor a 4.5-öt még birni fogja a brocken.
(#32349) miklosss2012.: A pug kollégánál a pont. A Phanteks a tesztgyőztes alatta kicsivel a TR-HR-01 páros aztán alattuk a D-14-K2 duó, igaz nem sok a különbség 2-3 fokok, ami nagyából lényegtelen
-
-
djculture
félisten
válasz
Whysperer #31998 üzenetére
Akkor olvass utána a bf4-et nem az új konzolokra csinálták még később fogják rá eleve portolni, xbox360-ra ps3-ra és pc-re jön ki az új konzolok meg jövőre lesznek nagyobb tételben elérhetők. Az amd is 2014-es termék portfólióban vezeti ki az am3+-ot .. Kicsit sok az egyezés ..
-
djculture
félisten
válasz
Whysperer #31996 üzenetére
Nem kellene cserélnem csak jövőre mikor az am3 kivonják aforgalomból de én még normális árért akartam eladni.. Nem fog az ati kártya számolni olvass már egy pár ph-s cikket a konzolokról és rájösz amúgy meg már pc oldalon kezdik kivezetni a crossfire-t és a sli-t is.. Mint kiderült a rome total war II már direkt nem tzámogatja a két kártyás rendszert szintén van cikk róla a ph-n.. Ezt se gondolta volna senki, már ez amásodik új játék aminél a fejlesztők nyilvánítják ki hogy ez a rendszer amúlt.
-
Buci21
addikt
válasz
Whysperer #31961 üzenetére
nekem is előre össze van írva 8-10, és módosítgatom őket igényhez
és AMD párti vagyok mondjuk általában, pl az i3 i5 közötti résbe be lehet tolni egy FX 6300-t és a többi
i3-t a kutyának nem ajánlok, i5 okés, i7 meg csak oda éri meg ahol kell HT
FX 8320/50 amit szoktam ajánlgatni Oranostól OEM mert úgy is kell rendes hűtő
szóval vannak ilyen primkó kollégák ott is, de ált. az intelt a kérdezők szokták tolni. meg néha jön oár amd only ellenforradalmár. De a legritkább h ezek meghallgassanak bármit is a másik oldalról
(#31962) Asbee:
milyen gépet és milyen videokártyát a két lakhelyemés ez a teknő gyerek beszabadult mindenhova
-
lee56
őstag
válasz
Whysperer #31916 üzenetére
Annyira nem vagyok otthon én sem a 3D-ben, de a több Vramon kívül, és a + nemtomhány % erősebb GPU-teljesítményen kívül, állítólag az új generáció méginkább rágyúr az általános számítási teljesítményre, nem tudom ezt maya meg a többi ilyen program tudja-e kezelni, vagy csak a nyers erőből értenek, de talán megérné várni, legalább az első tesztekig.
-
ViZion
félisten
válasz
Whysperer #31922 üzenetére
Korábban linkeltem, de keress rá: a memvezérlő 2 modullal tudja ezt, amúgy már OC neki. FSB emeléssel próbálkozz, vagy ram csere, esetleg 1600 -on használod, kész. Időzítések miatt nem leszel lassabb azzal sem.
luimapeiz: ez is volt ~2 napja, h vannak beállítások, amihez fullra leáll a gép 1 sec-re kb. majd indul. HT link, ram, ilyesmiket ha piszkálsz, akkor. Nem gond.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Whysperer #31888 üzenetére
Nekem 2x4GB (1600MHz) RAM -om van és 1866 -on megy (feljebb nem - igaz fszt nem bántottam, mert nem értek hozzá - meg 1866 bőven elég nekem)
Érdekességképp a 3DMark Vantage a System Info -nál sebességre 1.9 GHz -t ír ki (kerekítve az 1866) , de pl. Aida64 (rendszerinfo) 1333MHz -t ír (ez csak megtévesztés !?) mikor Auto -n van a BIOS -ba a RAM Frequency akkor is / mikor 1600MHz -n szintén 1333-at ír Aida64 Rendszerinfo / összegzés alatt....
L
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest