- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
MaxxDamage #37571 üzenetére
Talán más stepping, más revision.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #37544 üzenetére
Nos, én úgy gondolom, az lehet a jelentősége, hogy a Tj. Max értéknél fog a proci hővédelme bekapcsolni. Tehát nem mindegy, hogy ez az esemény 70 vagy 90 foknál következik be. Persze, lehet, hogy ez nem így van, de akkor mi a csoda az a Tj. Max? Én idáig úgy hittem, hogy ez a prociba kódolt érték, de lehetséges, hogy valahogyan állítható? Hmm... mondjuk a BIOS CPU Throttling beállításoknál? - megyek megnézem!
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
MaxxDamage #37541 üzenetére
Már bocs, de a Mugen 3 kicsit sem f*s. 4 GHz mellett stabil 36 fokon tartja a 8320-asom terhelve, 1600 körüli ventilátor fordulatszám mellett, ami épp csak az érzékelés határán van nálam (gépház a lábamnál, besuvasztva egy számítógépasztalba).
-
Ribi
nagyúr
válasz
Nem fos az, én meg vagyok vele elégedve. De lehet van jobb nála.
PCHG-hez 2 800-as ventivel síri csendben teszi a dolgát.
TJ Maxot te tudod állítani a programban kedved szerint, legalábbis én úgy emlékszem. -
Xaels
félisten
válasz
Mugen 3 Rev B. Amúgy hozza a 2-es szintjét kevesebb súllyal mivel 1-el több hőcsöve van. Nem rossz csak nem felelt meg a túlzó elvárásoknak. 2 ventivel príma lesz.
(#37542) banderasz77: True Spirit vagy Ashura nálam is favorit, de 4K ráfizetéssel azokat nem tudom megvenni.
-
banderasz77
addikt
válasz
Azért ezt nem mondanám, de az Ashura-t venném leginkább. Még most is....
-
RVR400
veterán
válasz
MaxxDamage #37509 üzenetére
Jó, a tesztprogram nekem is 29-et mutat a procira meg 34-et az alaplapra, de én most a valós bordahőmérsékletről beszélek a FET-soron. Mondjuk nekem vizezve van a proci, a ventik alig forognak 800 körül, de amikor nem használom 50 fok, amikor valamennyire használom, akkor 40 fok, amikor meg kitolom a szemét, akkor is 50 fok.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
MaxxDamage #37468 üzenetére
Én az Aqua-ról azt hallottam hogy a VGA-kat cserélik ki rosszul. Meg felbontott gariban visszahozott alkatrészeket adnak el újra. Valamelyik topikban alaplap volt így.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #37441 üzenetére
atpartoltam mert az ar teljesitmeny mutato amd nel eleg jo r9 290 99k fx 8320 35k pl. talan a jovo heten mar hasznalni is tudom majd.
-
perfegor17
senior tag
válasz
MaxxDamage #37383 üzenetére
-
Ribi
nagyúr
válasz
MaxxDamage #37328 üzenetére
"van a max. 70c fok az egy dolog, de hallani azt is, hogy ha túl magas a CPU hő akkor lekapcsol"
A 2 dolog nem mond egymásnak ellent. -
atomanti19
aktív tag
válasz
MaxxDamage #37328 üzenetére
Vagy hidd el a 70 fokot vagy pedig bátraké a szerencse
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
MaxxDamage #37260 üzenetére
Ugye?
-
Maotun
őstag
válasz
MaxxDamage #37260 üzenetére
2 db fx 8350 az nem semmi és milyen lapba tennéd? vagy ha egyet veszünk alapul azt tudod stabil 5Ghz.-n hajtani??? egyébként azért vettem mert sanda gyanúm ez az "utolsó mohikán" AM3+ platformon, és egy korszak lezárul jönnek az APU-k
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
MaxxDamage #37155 üzenetére
Tehát fsb-t kell emelgetni?
-
kungzi
veterán
válasz
MaxxDamage #37152 üzenetére
Én hülye nem uefi bios-t akartam kérdezni(ezt persze tudom mi
), hanem az uefi boot-t.
-
kungzi
veterán
válasz
MaxxDamage #37150 üzenetére
Én is erre gondoltam.
Amúgy ez az uefi bios mi a túró? Mire jó? Win 8.1-t mibe kell telepíteni? Asus m5a97 evo r2.0 alaplap +fx8350 proci.
-
Xaels
félisten
válasz
MaxxDamage #37148 üzenetére
Nem, csak érdekelt volna valami konkrétum...
-
Xaels
félisten
válasz
MaxxDamage #37146 üzenetére
Például milyen gond? Én 8.1-et használok és nincs vele semmi bajom. Meg kell szokni, de gyors és stabil.
-
Maotun
őstag
válasz
MaxxDamage #37045 üzenetére
bocsánat hogy beleszólok
fx cput tartósan max 61c.-n kellene üzemeltetni teljes terhelés esetén
és nem a maghő hanem a "kupak" számít, nekem a fx9590 cpum
prime 95 mellett 71c-ig ment és hibázott a tesztben, mig nem vettem rá megfelelő coolert ami 59c.-n tartja prime melett is -
Valkűr
addikt
válasz
MaxxDamage #37045 üzenetére
-
Valkűr
addikt
válasz
MaxxDamage #37042 üzenetére
Igen, Prime 62 fok...
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
MaxxDamage #36972 üzenetére
Amúgy 5-re sztem vízhűtés nélkül a büdös életben nem peckeled fel ezt a motyót... de ez is csak lelkes amatőr magánvélemény....
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
MaxxDamage #36972 üzenetére
A ramot mindig manuálisan kell asusokban... azokat mindig alátolja valamiért...
-
dantambt
tag
válasz
MaxxDamage #36967 üzenetére
Nagyon hálás lennék ha valaki segítene nekem ebben. Mert fórumokon olvasgatok hol ezt írnak hol azt..
-
dantambt
tag
válasz
MaxxDamage #36963 üzenetére
Írtam a saját lapom topikjába de senki nem reagállt, sajnos
-
dantambt
tag
válasz
MaxxDamage #36960 üzenetére
Hát akkor nekem is elkelne a segítség elég bonyolult nekem ez a lap... rengeteg beállítás van
-
dantambt
tag
válasz
MaxxDamage #36957 üzenetére
kifagy a rendszer hiába adok több feszt, Nekem kicsit túl bonyolult ez az asus lap, lehet valamit ki kellene kapcsolnom hogy 5re feltoljam
-
dantambt
tag
válasz
MaxxDamage #36955 üzenetére
nekem 4,8Ghz a max amin stabil a rendszer H100 vízhűtéssel 850w táppal. Asus Crosshair V Formula Z lappal
1,35 volt on -
Zsivaagoo
őstag
válasz
MaxxDamage #36891 üzenetére
Különben a Giga kiadhatta volna a 880GM-UD2H ráncfelvarrott AM3+ -os verzióját FX-6XXX támogatással, mert jól összerakott lap az, 965BE masszív tuningjához is.
De a Seggszikla megtette ezt helyette a sokkal fosabb tápellátású, de szintén 880GM csipes csodájával.
-
bayarena
aktív tag
válasz
MaxxDamage #36885 üzenetére
Igen, bár vannak régi rossz emlékeim, amikor még a biztosan kompatibilis proci is meghalt, mikor öcsém gépéből átpakoltuk az enyémbe (AthlonXP), nem lenne jó dolog, ha valami elfüstölne
-
bayarena
aktív tag
válasz
MaxxDamage #36882 üzenetére
Jó, a gyártó honlapján itt persze nem fogják odaírni, hogy ne vegyél újabb lapot, de valahol azt olvastam, hogy kompatibilitás van visszafelé...gondoltam hátha használ itt így valaki procit.
Talán valamelyik ph-s cikkben is van erről szó asszem..
Mondjuk kockáztatni nem szeretnék... -
amd7870
tag
válasz
MaxxDamage #36860 üzenetére
és akkor arra is kell külön venni hűtést?
mert a dx11 unengine benchmark-on vagy micsodán 70fokra felment...
viszont 2DB bazinagy ventilátor van rajta, vagy azt nem kellkicserélni?
esetleg az alaplapommal lehet probléma? abból vegyek másikat?
és bazisok-alatt mit értesz? körülbelül mennyi memory clock-ot/core clock-ot húzott rá?
(mert régebben MSI burner-el próbáltam húzni de amint benchmarkolltam azonnal kifagyott, pedig csak volt hogy teszt ként 1-et húztam rá :/ nem 100 vagy 200-at..... -
Ribi
nagyúr
válasz
MaxxDamage #36670 üzenetére
Az a 72 fokos max az szerintem nem egészséges a procinak. Nem járatnám így.
-
lee56
őstag
válasz
MaxxDamage #36670 üzenetére
Memóriára is van megoldás (kettő is), vagy megkeresed az XMP profilt és alaplapra bízod a dolgot (bár nem mindíg tudja mit csinál
) Biztosabb megoldás ha lefixálod 1866MHz-re BIOS-ban, aztán a RAM-jaid időzítését beállítod manuálisan. A gyártó oldalán ott kell legyen hogy milyen feszültség kell neki adott frekvencián adott időzítés mellett. Na ezt alapból tudnia kéne az alaplapnak (SPD értékek kiolvasásából), de valamiért ha magad írod be, akkor megy csak jól. Ettől az összes új 9-es alaplap szenved tudtommal, de egy kis utánajárással megoldható legalább egyszerűen, és utána le van a gond róla.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
MaxxDamage #36624 üzenetére
Lehet, hogy célszerűbb lenne nekem is úgy szerelnem, hogy nyomja rá a levegőt, és ne pedig szívja?
(#36625) jeni Nem koszos a gép. Hiszen új a ház.
(#36634) troll81 Szia. Az igazat megvallva egyszer próbáltam lejjebb venni, egy lépéssel, de mint ha csak rosszabb lett volna. Lehet, hogy nem is jól csinálom??? Hogyan kell? Csak a magfeszt kell levenni, vagy a többiből is? Amúgy ez a maghő 6C ez biztosan jó érték?
Ennyi dolog fut, amit a képen láttok. A hőmérséklet meg emellett ennyi. Jó ez, nem jó ez?
Köszi!
-
and1ao
őstag
válasz
MaxxDamage #36633 üzenetére
Igen a fentit megkellene fordítani, hogy kifele húzzon az is.
-
and1ao
őstag
válasz
MaxxDamage #36629 üzenetére
Ezzel így az gond ám 3 venti által behordott levegőt szeretnél egyel kíhúzni csak egy picit gondold át szerinted kitudja vinni? CPU hűtőn meg Push-Pull rendeszer hatékony egyedül duplaventinél, ami egyébként is jó esetben hozz 3 fok javulást.
-
válasz
MaxxDamage #36621 üzenetére
VDDA Voltage: A szorzo aramkor/PLL feszultsege a leiras szerint. Nekem az Asrockon ilyen nincs, tehat csak a doksi alapjan okoskodok. Nagyobb frekvencian stabilabb lehet a cucc tole.
luimapeiz: En a borda fole raknam. A gepemben egy 20-as venti van felul
-
válasz
MaxxDamage #36618 üzenetére
Mar meg is kaptad a valaszt mastol. Ha eleg a 4GHz, akkor ne bantsd.
Hegyirabló: A felso ventillator a hazbol kifele fujja a levegot
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #36616 üzenetére
Valószínűleg kér legalább 1.3V-ot a 4,2GHz-hez.
Ha elég a 4GHz, akkor használd úgy, kb. ez az a határ, ami fölött már nem lesz arányban fesz emelés mértéke(disszipáció/fogyasztás/melegedés) és a teljesítmény. -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #36615 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #36614 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #36612 üzenetére
A terhel feszultseged jo alacsony. VAgy ennyire alacsony a gyari Vif vagy dropol a lapod. Innen sokat nem fogod tudni csokkenteni. Ha jol ertem, akkor 200MHz-et becsereltel egy sokkal huvosebb lap/proci beallitasra. Esetleg megprobalhatod emelni egy picit a szorzot, hogy meg a sebesseget se csokkenjen.
-
garcia66
tag
válasz
MaxxDamage #36408 üzenetére
Mindig a legegyszerűbb dolgokat nem veszem észre. De legalább folyamatosan tanulok valakitől
-
Hegyirabló
veterán
válasz
MaxxDamage #36226 üzenetére
Ti kértétek, hogy fotózzam le. Fotó helyett rajzoltam.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #36178 üzenetére
Tisztában vagyok vele, mit jelent... csak a szép Magyar nyelv megint sárba tiporva...
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #36173 üzenetére
jujjj... "needes"
-
Valkűr
addikt
válasz
MaxxDamage #36170 üzenetére
Gondolom azt, h a gyári nagyobb RAM pld. 2200 nem megy benne, esetleg úgy, hogy az 1866 Ram meg van tuningolva és abból lesz sebességben 2133 mint a fórumtárs esetében..
-
Bali27
addikt
válasz
MaxxDamage #36094 üzenetére
Igen... manuálisra kell átállítani.. /mint a nemi életünk
/
-
Hegyirabló
veterán
válasz
MaxxDamage #36011 üzenetére
Teljesítményen nem ront, ha alulfeszelem? Ha így döntenék, mennyire lőjem be?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
MaxxDamage #36011 üzenetére
Coolermaster Hyper 212 EVO. Házhűtés nulla, két 8cm semmi, régi házzal.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
MaxxDamage #36008 üzenetére
És ez a rosszul szellőző házam miatt lenne? Vagy más gond van itt?
-
válasz
MaxxDamage #35895 üzenetére
Hát igen, de valahogy nem akaródzott a tápot is figyelembe venni, nem olyan régi, csak másfél éves, és eddig jól dolgozott. Volt olyan, hogy egyszerre 4 db HD 3850 kártyát kiszolgált és egy 3.5GHz / 1,55V Athlon II X4-et, ami terhelésen annyit fogyaszt, mint az alap FX-8350. Csak lehet, hogy az FX másképp terheli a tápot?
-
válasz
MaxxDamage #35891 üzenetére
Van otthon egy Chieftec GPA-500 is, ami mondjuk egy nagy gagyiság, de majd megpróbálom azzal összehozni a konfigot. Dezz beleültette a bogarat a fülembe a táp problémával kapcsolatban...
-
válasz
MaxxDamage #35866 üzenetére
Tegnap kicseréltem a procit, de nem indult el a gép. Kicseréltem a VGA-t is, akkor sem. Valszeg az 1-2 hetes vadi új Asus M5A99FX Pro 2.0 lap döglött be. Hét végén viszem gariba vissza. (Nem hiszem, hogy a Chieftec CTG-500P tápommal lenne baj.)
-
kristof123
őstag
válasz
MaxxDamage #35884 üzenetére
"+ a húzástól élettartam csökkenés következzik be."
Bizony! Nem 20 évig megy majd a processzora, hanem csak 19 évig! : DD -
fatal1ty1984
őstag
válasz
MaxxDamage #35884 üzenetére
max akkor ha észnélkül csinája valaki vagy tiz évig akarja használni azt a procit
-
Bali27
addikt
válasz
MaxxDamage #35843 üzenetére
"FX8350 -et ilyen 5.0GHz -re érdemes felhúzni (észrevehető +telj.) amihez már a léghűtés nem elég.. min. vizes cucc needes ! (+pénz berúházás...)"
+ orosz felsőbb vezető apuka meg ilyesmi, mert itt már a direkt maghasadásra épülő tápokra kell bízni a dolgokat -
crysis88
tag
válasz
MaxxDamage #35840 üzenetére
Na erre vártam hogy valaki tapasztalatból válaszoljon
, latom neked 8350 + GTX 770 van.
Köszönöm mesterAmúgy alapon használod a 8350-et?
-
Buci21
addikt
válasz
MaxxDamage #35681 üzenetére
akkor a wattage adat téves lesz. az a feszből és az ampermérőből számolt adat, na ebből mindkettőt mérheti tévesen a lap (ampert inkább)
-
Buci21
addikt
válasz
MaxxDamage #35679 üzenetére
szerintem ez ha nem terhelés alatt készült, akkor jó
terhelés alatt ennél többnek kéne lennie, de az számolt adat am is. ez idle-ban jó. told be a prime 95-öt, és úgy egy képet.
-
válasz
MaxxDamage #35459 üzenetére
Szia!
Mivel ugyanaz a lapod mint nekem, így megkérdezném: Jelenleg ilyen memóriát használok:(1x8GB)
Fontos lenne, hogy a hűtőtől az összes RAM slotot tudjam használni. A jelenlegi Freezer 13 a 955-ömön ezt megengedi. Kialakításából adódóan ha jól láttam ez is meg fogja, de szeretnék biztosra menni.
Nálad ha jól látom az egyik a belsőben van, igaz?
Remélem elfér. Ha nem, akkor van esetleg olyan újonnan kapható hűtő ami elbír az FX-szel, nem feltétlen 20k és befér alá a sok ram?
Alapon hajtva milyen értékeket produkál a Mugen ha szabad tudni?
A hűtőnek amúgy egy 300R-ben less helye, tehát nem kell low profileÜdv. core2
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
MaxxDamage #35352 üzenetére
Szerintem fölösleges még ezeket a procikat tuningolni.....meg minek is a tuning ha az AMD már ezt a kérdést az FX-nél alapból megoldotta.
Én nem nyomom ki se a Turbo-t, se az APM-et ,se semmilyen számomra amúgy is kinai opciót...mert így is belenyal néha a 4000Mhz-be gond nélkül,és ez így nekem bőven elég.
Én inkább az optikai tuningra gyúrtam rá kicsit....ami annyiban ki is merült,hogy a Scyte Mugen 2-re szereltem még egy 120-as ventit mert keveseltem a gyári egy oldalit,ami amúgy is csak max 1300-at forog.
Nyertem vele kb kemény 6-7 fokot minuszban...
Első boot után be is sípolt az Asus deszka mert nem pörgött fel a gyári Scyte még a minimum 600 rpm-re sem... -
törölt tag
válasz
MaxxDamage #35352 üzenetére
8120-at, alapjáraton.
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
MaxxDamage #35331 üzenetére
Scyte Mugen 2 van az enyémen...az nem jó?
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #35331 üzenetére
Fater is, bár ő nem PH! tag
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #35263 üzenetére
hűtés: Noctua NH-D14 !
lapon még gondolkodom! mit ajánlotok ? erre gondoltam: Asus M5A97 EVO R2.0
tápegység: Fsp Raider 550W .. vagy inkább Fsp aurum gold 550W moduláris ? -
Buci21
addikt
válasz
MaxxDamage #35082 üzenetére
többek között
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
MaxxDamage #35010 üzenetére
Pár éve egy helybéli üzlet elárazott a webáruházában egy jófajta monitort. Én pont akkor, pont ilyet kerestem. Először meghökkentem, azután lecsaptam rá, mint gyöngytyúk a takonyra. Megjött a visszaigazoló e-mail is.
Aztán másnap elkezdett irkálni nekem a bolt tulaja, hogy adminisztrációs galiba történt csupán, a monitort ennnyiért meg ennyiért fogom megkapni (mondani se kell, hogy az az ár, amit mondott, már fedte a termék valós értékét, sőt, a bolt szokásához híven picit már túl is volt árazva).
Természetesen kötöttem az ebet a karóhoz, hiszen egy bolt köteles a vásárlás pillanatában feltüntetett legalacsonyabb áron számlázni a termékét, és ez a webshopokra ugyanúgy érvényes. Mégse kaptam meg a monitort 3400 Ft-értA fogyasztóvédelmi felügyelőség az ő pártját fogta, máig nem értem, miért. A weboldalon feltüntette ugyan, hogy az árváltozás jogát fenntartja, node nem a vásárlást visszaigazoló e-mail kiküldése után...
-
atomanti19
aktív tag
válasz
MaxxDamage #35010 üzenetére
Bármikor elálhat az eladó fél is. Ahogy őt úgy téged is köt a szerződés. Nyilván adatbázishiba, de elég jó üzlet lenne ilyen áron
-
gyuszaa
őstag
válasz
MaxxDamage #35008 üzenetére
Túl szép..
Nem saját maguk ellensége.. de ilyen volumenű hibánál első lenne, hogy felhívnám a vásárlót, hogy mi a helyzet.
-
Jester01
veterán
válasz
MaxxDamage #35001 üzenetére
Én azt nem állítottam, hogy nem mehet. Te viszont azt állítottad, hogy "kéne ezt bírnia".
Nem mindegyik példányt lehet tuningolni, ennyi.Ja hát ha 1600-on sem megy az már baj.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
MaxxDamage #35001 üzenetére
Hàt ez elég necces
-
edeleny
őstag
válasz
MaxxDamage #34996 üzenetére
Nekem Kingstone 1600C9 RAM-om van.
Simán megy 1866-on, sőt kicsit többön is. Igaz nem C9-ben , hanem C10-ben, 1,65V-al.Ami érdekes, hogy ezt csak FSB emeléssel tudtam elérni. Akár mit állítok a Digi-ben, és a DRAM beállításaiban ha BIOS-ban a RAM sebességet 1866-ra teszem nem indul el!
-
Jester01
veterán
válasz
MaxxDamage #34996 üzenetére
Azt miből szűrted le? Ha az 1600C9-es modelled van (amit linkeltél) akkor az miért kellene menjen 1866-on?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
MaxxDamage #34992 üzenetére
Load BIOS Optimized Defaults, aztán újra beállítás. Segít.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
MaxxDamage #34992 üzenetére
Próbáld meg egy db-al.
-
dergander
addikt
válasz
MaxxDamage #34989 üzenetére
Ennek több oka lehet,az egyik hogy rossz a pasztázás a CPU melegszik a hő nem kerül át a hűtődre,igy védekezik a meleg ellen az alaplap,vagy bevan állítva neki egy limit mondjuk 15celsius hogy ott tartsa akkor is csinálja,vagy szimplán annyi kell hogy lehűtse.
-
kalap12
tag
válasz
MaxxDamage #34987 üzenetére
..hát igen...tudnék mesélni..állandó remegés, sosincs csend, se kintről se fentről...szar az egész...bocs az offért
-
atomanti19
aktív tag
válasz
MaxxDamage #34697 üzenetére
Rendben, írok ha sikerül lehűteni rendesen az A30-al és megpróbáltam a tuningot.
Mindenkinek: Az NZXT Kraken x60-al van bárkinek is tapasztalata? Katt
-
MrM94
addikt
válasz
MaxxDamage #34566 üzenetére
Akkor nezd meg cpu-z be ott fogja irni a dolgokat asszem vagy a memory fulecskenel,amiken jelenleg fut a konfigod
-
MrM94
addikt
válasz
MaxxDamage #34558 üzenetére
Jobboldalt fenn van exit/advanced mode szerintem te zt keresed.Menj bele advanced modba ott tobb dolog van.
+ cpu-z be nezd a dolgokat ne aidaban pl memoriaknal az xmp profilt mutatja vagy 1333 -
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #34558 üzenetére
Az a baj Asus bioshoz sajna nem értek , max egy kis Msi vagy Asrock
-
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #34555 üzenetére
Az egy dolog mit ír az aida 64 , a bios a lényeg
-
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #34553 üzenetére
-
Jester01
veterán
válasz
MaxxDamage #34539 üzenetére
Melyik része normális-e?
Az alaplap és a procihőmérséklet rendben van, a maghőmérséklet nem celsius tehát az is rendben van. A magfeszültség kicsit magas éppen, de gondolom az csak pillanatnyi érték és amúgy üresjáratban van a gép. -
egyedülülő
őstag
válasz
MaxxDamage #34539 üzenetére
Lehet, csak jól esett a lelkemnek egy kis törődés.
-
kalap12
tag
válasz
MaxxDamage #34396 üzenetére
De hát könyörgöm, nem húzza senki! Gyári alap értéken van, és ilyen sokat eszik?!
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #34379 üzenetére
Aha, a 9xxx-ek meg a még tovább húzott verziók...
-
dergander
addikt
válasz
MaxxDamage #34364 üzenetére
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #34323 üzenetére
Nem, procik esetén az OEM szimplán annyit jelent hogy nincs se doboz, se hűtő.
-
Maotun
őstag
válasz
MaxxDamage #34316 üzenetére
igen FHD 1920x1080
-
dergander
addikt
válasz
MaxxDamage #34296 üzenetére
Ez nem a proci miatt van,sajnos bekell látnotok hogy az asrock nem a legjobb lap,talán még a fatality vagy az extreme9 de olyan áruk van hogy annyiért se azt választanám. Ami most nagyon jó választás az az 970-ud3p digitalis phase-el.nagyon kis ütős és olcsó is
-
Maotun
őstag
válasz
MaxxDamage #34286 üzenetére
igazad van csak kiváncsi voltam!
vissza minden alapra így prime95 mellett is jók a hőfokok: 40c magok 61c "kupak" aida64 szerint
1.4v melett én is próbáltam a 4,5/4,5 Ghz.-t de hibáztak a magok jelenlegi hűtőmmel nem megyek 1,4v fölé.
de sanda gyanúm nem egy tuning bajnokot fogtam ki -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MaxxDamage #34290 üzenetére
AZ a lap egy eleg jo lap, en olyan ba huztam annak idejen a 6100-ast 4.66 GHz-re. Vagyis meg rev 2.0 sem volt, csak a sima asus m5a97-pro. Lehet a processzorod nem birja a tuningot, erdemes volna egy masik alaplapban kiprobalni.
Ha ilyen forro akkor neked kell egy jo huto.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MaxxDamage #34288 üzenetére
1.5 V-on mar eselyes a 4.8 - 4.9 - 5.0 GHz (cpu-tol fuggoen), csak nagyon figyelj a hofokokra, mivel 1.5-nel mar elszabadul a pokol.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MaxxDamage #34286 üzenetére
Felhasznalastol fugg hogy erdemes vagy nem, peldaul van olyan helyzet ahol kell a 4.7-4.8 GHz hogy rendesen kihajtson egy VGA-t. Peldaul processzor igenyes munkanal lehet 10-15 % -al erosebb (gyorsabb) ha 4.8 - 5.1 GHz-en van jaratva a 4-4.2 GHz helyett.
De ugy altalaban igazad van, ahova nem eleg a 4.2 oda a 4.6 - 4.8 sem sz eleg. -
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #34210 üzenetére
Csak próba erejéig tettem fel annyira én is, viszont stabilnak tűnt GRiD2 alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest