- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Asbee
veterán
válasz
Bali27 #16218 üzenetére
Én azért sokat nem adnék erre az ipon tesztre. FullHD mellett, egy húzott FX teljesen jó, ha nincs több vga-s rendszered. Rome II egyébként tesztek alapján inkább vga limites magas grafon FHD-ban.
(#16222) Sonny C.: A be quitet vedd mert csak japán kondi van benne és halkabb. Elég a 450-es is.
-
bozont
veterán
válasz
Bali27 #16218 üzenetére
Jó, mondjuk pont a 6100 viszonylag alacsony órajelen jár a többi AMD-hez képest. Meghúzva 3,8-4GHz környékére szerintem inkább közelít a 6300-hoz. Az meg már nem olyan rossz, bár az tény hogy ebbe na pár játékban elhúz az i5. De a 60+fps mindenhol megvan, egy kis tuninggal biztos. Ennyi pénzért elég jó teljesítményt nyújt ez a proci, én meg a 7770-nel amúgy is vga limites vagyok 1920x1200-ban.
mod.: Nem tudom ugyanaz a motor lesz-e alatta, de a Shogun 2 magasabb felbontásban már inkább gpu limites. [link]
-
Victoryus94
őstag
válasz
Bali27 #16209 üzenetére
Itt van teszt.. (1-2 játék) összehasonlítása több procival, azonos VGA, stb.:
http://ipon.hu/elemzesek/amd_vishera_fx_meglepetes_vagy_csalodas/1552/8 -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Bali27 #16145 üzenetére
Ha nagyon cserélni akarsz, akkor 8320-ra, rántás 4,5GHz-ra, és máris tök jó vagy.
Bár igazából nem értem az elkenődést, igen az Intelek jobban szerepelnek, ezt tudjuk, nincs is meglepődés, de mi zavar annyira? Hogy 120 helyett 84FPS a resident evil vagy a maffia 2? Vagy 58 helyet 56 a crysis2? Még a hard resetes fps mint az intelnek is 67fps. Szóval mi olyan szörnyű? Ha nem tesztet olvasol, meg fps számokat nézel, akkor amúgy elégedett vagy vele? Igen? Igen. Akkor minek cserélnéd feleslegesen? -
lee56
őstag
válasz
Bali27 #16009 üzenetére
Plusz még a cinebench valamivel nagyobb terhelést ad valószínűleg, de mindenképp kiegyensúlyozottabbat mint egy játék, ami dinamikusan változik ugye annak függvényében, hogy mit csinálsz épp. És ha nem tud akkora terhelést leosztani szálanként a játék, akkor máris az egyszálasban amúgyis erősebb i7-ek vannak előnyben.
-
lee56
őstag
válasz
Bali27 #16009 üzenetére
Ez mondjuk tényleg kissé fura, ámbár a BF3 motorjának a fejlesztése vagy 3-4 évre vezethető vissza, és akkor még csak a hírekben voltak a Bulldozerek, i7 viszont már volt kézél a fejlesztőknek, és ahhoz képest hogy elég jól kihasznál 8 szálat is a játék, FX-ek esetében kétlem hogy teljesen optimálisan tenné ezt, hasonlóan mint a win7 ütemezője (microsoftnak is kb fél évébe került hogy azt a két kis kiegészítést leprogramozzák, egy játékfejlesztőnek meg aztán még ráérősebb hogy a kisebbik processzorgyártóra optimalizáljon, gondolhatod), tippem szerint valami ilyesmi lehet a magyarázat.
(#16008) - = Zk = - : Nagy a hűtésed, ne értetlenkedj
-
kovsol
titán
válasz
Bali27 #15494 üzenetére
Gondolom a 6950 mellé főleg ha az alapórajelen volt már egy fx8150 is elég. Ezért nincs eltérés köztük a tesztben. A jelek szerint nem használja ki túlságosan a több magot a game szóval ha egy 4Ghz körülire meghúzod az fx6100 -t akkor már elég szépen muzsikálhat a 7870 mellett a game majd. Ha ez a játék ami miatt fejleszteni akarsz majd én mindenképp megvárnám majd a megjelenését. Remélhetőleg valamit javítanak rajta és 4 magot már jobban fogja terhelni mint most.
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
=HG=
addikt
válasz
Bali27 #14656 üzenetére
Az biztos ! A dupla radi sem tudta normálisan hűteni, bár csak 2 db 800 rpm-es swif2 hűti (csend miatt) Alá kell tolni valami brutálabb ventit, akkor elég lessz, csak akkor oda a csendnek !
Így 15-20 perc játék után 60 C körül volt a kupakhő...és lassan melegedett tovább....
-
-
MrM94
addikt
válasz
Bali27 #14220 üzenetére
gondolj arra hogy a jezuska majd hoz olyan jatekot hogy jol jin majd az a plusz ket mag nekem aztmondtak hogy 3 magos 4ghz phenlmrol inkabb 8120 ra valtsak..jobban megeri most ha jol emlekszem mintha te 965 rol valtanal 6100 ra..szal ha belefer a keretbe miert ne? A tobb csak elonyodre valhat..max a fogyasztas ami hatrany de ha az neked szamit akkor nezz valami intel utan csak akkor meg lapcsere..
-
lee56
őstag
válasz
Bali27 #14210 üzenetére
Nem tudom milyen tesztet néztél, de itt a ph-n (ingyenreklám
) szépen össze lett hasonlítva az előző chipekkel, egy szálas teljesítményben (is) történt előrelépés... Jó nem váltotta meg a világot, de már közelebb került a phenom2-höz.
Az hogy milyen processzor amire szükséged van, azt meg neked illene tudnod, ha egyfolytában BF3-azol akkor FX-8 is szóba jöhet, de ha nem akkor még a 6 is sok lehet.. Ha nem birod kihasználni, minek porosodjanak a magok a prociban?
-
-
soultrapp
senior tag
válasz
Bali27 #14018 üzenetére
nekem az első kettő 8-on megy a hátsó meg 9es fokozaton.
neked az oldalsó 20centis venti gondolom.annak elég is a 3as..
de legalább tudom,hogy nem a hűtőm a rossz.inkább a szellőzés,de 3.6on van a proci és battlefieldben nem megy 58fok fölé.
primeot meg úgysem futtatok gyakran.
tehát összeségében elég is ez. -
Eddie141
senior tag
válasz
Bali27 #14003 üzenetére
Én a helyedben midig futtatnék egy kis filmet a háttérben, akkor kevesebbet fogyaszt
Vagy csak elírás?
A C1E elég hatásos. Meglepő, hogy egyáltalán bármennyire effektív, nem még, hogy ennyire.
Köszönjük a beszámolót!Oliverda: Értem. Akkor az alapján fogok ismételten neki az OC-nak, hátha nagyobb sikerrel járok, mint eddig.
-
direwolf
őstag
válasz
Bali27 #13983 üzenetére
Csak szólok, hogy ne lepődjél meg azon, ha összesen két nagyjából konstans értéket tudsz majd mérni: az idle fogyi és a full load fogyi
Az összes részterhelés akkora szórást mutat, hogy két állapot között nem nagyon tudsz relatív különbséget mérni. Én is szórakoztam ezzel, játéknak jó, meg hogy az asszony megnyugodjon, hogy nem megy rá a családi kassza a szgép fogyasztására
-
=HG=
addikt
válasz
Bali27 #13967 üzenetére
A 4 magos PhenomII az négy magos!
De azt mondtad, hogy a legbrutálabb....Akkor 1100T és az 6 valós mag ! (És annyira melegszik mint a 8120, csak nem lehet alulfeszelni...)És tesztekben sok helyen veri a Bullt!
Szerintem a win8 nem hoz javulást önmagában, csak ha a rajta futó progikat is úgy írják! Viszont az valószínübb, hogy a programozók inkább win8-ra fejlesztenek már.... -
RVR400
veterán
válasz
Bali27 #13967 üzenetére
Mondjuk tél van, hasznos lehet, mert nálam a 965-ös jobban fűtött.
Amúgy fura, nekem a 965 után a 4100 sem volt visszalépés (nem alapórajelen, hanem húzva gondoltam), reklámszagúan azt mondhatnám, hogy "frissebb, lágyabb, jobb" lett, persze a 965 nem ment 4 GHz fölé csak agresszívan túlfeszelve, míg a 4100 simán hozott 4.2-t, kicsit túlfeszelve meg 4.5-öt is.
Nem beszélve most a 8120-ról, ami alulfeszelve tud 4 GHz-t.
Az FX más architektúra, nem hagyományos magok vannak, hanem 3 modul van, és 6 mag a 6100-nál. 2 magonként osztoznak az L2-n meg az FPU-n. De így kb 1 mag legalább 80%-os teljesítménnyel rendelkezik a független magos megoldásokhoz képest, csak így olcsóbb az előállítási költség. -
kovsol
titán
válasz
Bali27 #13959 üzenetére
Már egy fx6100 is tudott egy szálas CB -ben 4Ghz -en 0.98 -t ahhoz képest az új modul csak +8% -t produkált. Nem nagy eresztés,hozta a kötelezőt semmi más. Majd a valós tesztekben talán jobban szerepel. Meg ezzel nem talán jobb lesz a 4Ghz feletti tuning potenciál.
(#13960) Gippo ha jön ki a laphoz bios frissítés akkor igen
-
válasz
Bali27 #13854 üzenetére
Ez az utemezo miatt van igy. Ha ket szalat egy modulra oszt, akkor kisebb a teljesitmeny, mintha ket modul 1-1 magjan futna a jatek. Ezen lehet segiteni affinitas allitassal, csak az a kerdes erdemes-e. most nezegetem a win8-at, az kicsit maskent megy,mint a 7-es, de meg nem merek pozitivan nyilatkozni, amig nincs tobb tapasztalatom vele.
-
Klikodesh
senior tag
-
=HG=
addikt
-
Asbee
veterán
-
=HG=
addikt
válasz
Bali27 #13084 üzenetére
Volt akinél gondok voltak 12-vel. Szerintem add el aprón a 2x2-őt, és tegyél bele 2x4-et.Egyenlőre annak elégnek kell lennie. Agility jó választás, és a win8 is jobban kezeli a procidat! Úgyhogy hajrá ! ( De megpróbálhatod, hogy a 2x2 mellé beteszed a 2x4-et és ha nem szeretik egymást, akkor elpasszolod a 2x2-őt..)
-
oz82
senior tag
válasz
Bali27 #13039 üzenetére
Szia!
Az szűkebb időzítésekkel jobban jársz
Még az NB órajel sem hoz sokat (mint a phenomoknál), valalhol láttam egy szép skálázódási tesztet Emelt HTT (ref. clk.) és a HT hozta meg az áttörést, de közel sem akkorát mint a phenomoknál, szóval törekedj a minél alacsonyabb időzítésrekre többet ér mint a Mhz. De 0,5-1-3% ról beszélünk.
Nálam a 7-8-7 @ 1333Mhz gyorsabb
Mint a 9-10-9 @ 1866Mhz8-9-8 @ 1600Mhz on megy és szinte nincs különbség
üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Automata kávégépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest