- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
eldiablo #57375 üzenetére
pedig a phenom 2 x6 1100T olykor úgy veszem észre h több kraft van benne mint az FX 8350 esembe
De jó nézni h oda rondítótál
kár h az én 8350 esem nem egy tuningos darab ahogy elnézem 4.8ghz lesz a vége mert 5.0 ghz en 1.55 vcoréval a win betöltés közben érkezik a kék hátér fehér betűs szöveg
-
do3om
addikt
válasz
eldiablo #57160 üzenetére
Nincs ebben semmi (legfeljebb hogy megszerezted az a 4,3-at tudó procit
)
Mondjuk a 6300-ast sem sokan hajtják 5 felett, szóval arányok maradnak (az x6-általában 4-et megy a 6300 meg 4.8)
Jóval erősebb magokban az x6, ráadásul 3 modulos az ellenfél (nem, nem 6 magos mint egyesek szerint-köztük az AMD is)
Sebességet azért tudja tartani mert modernebb, amúgy nem.(mi lett volna ha Phenom III-on dolgozik inkább az zefiksz helyett: 0.032 micron csíkszélesség, magas NB+HT...., értelme nem volt ennek ami lett végül
)
-
válasz
eldiablo #57016 üzenetére
CSatlakozom hozzád... 970 es lapot énsem vettem volna semmire sem jó max kiszegelni a falra... én amikor vetem a 8350 est alaplapot is kellet venem mert az asrock fatalyti profesionalom ami 12+2 digi poweres volt nem akartam hangkarit veni igy vártam 1 honapot és vetem egy asus sabertooth r2.0 amivel teljesen meg vagyok elégedve ! 4.8 úgy süvitek mint a rakéta + 2400mhz mennek a ramjaim .. cpu nb 2400 HT 2600
-
paleinho
senior tag
válasz
eldiablo #57016 üzenetére
CPU-NB-nek mi köze van a chipsethez?
HT órajelben(2400/2600), illetve PCIe sínek számában van eltérés a 970/990x/990fx között.
Az ha egy 990fx lapban jobban megy az OC, az inkább az alaplap kialakításának köszönhető, mint a chipsetnek.
nyílván a 990fx a zászlóshajó, ezért általában komolyabb lapok készülnek köré. -
xatos3
senior tag
válasz
eldiablo #56463 üzenetére
őszinte leszek és bunkó:
kurvára igazunk van Hackeeeee-vel de nagyon nagyon rossz napom volt és veszettül lusta vagyok kikeresni neked a hivatalos specifikációit az FX arhitektúrának ezért csak ezt küldöm el neked ami a gigabyte hivaltalos am3+ pdféből van
annyit fűznék hozzá hogy nekem is ment a 4 darab ram 2000mhz-en de egy idő után nagyon instabil kezdett lenni, eredetileg 2 darab rammal meg sima ügy volt, hetekbe tellett rátalálnom az információra hogy mi okozza ezt, ezért szóltunk nektek a tapasztalatainkkal mert komoly turkálás-nyomozás után kiderült hogy "csöcsre-szaladtunk" Hackeeeee-vel
az hogy neked ilyen frekin megy 4 darab rammal hatalmas szerencséd van
bár hozzátenném rohadtul gyakja a memvezérlőjét a procinak, mivel annak 2 csatornája van, tehát 4 ramnál 2 ram/csatorna (ellenben az új inteleknél ahol valós 4 csatorna van)mert amit szintén nem tudnak sokan hogy már NEM az északi híd kezeli a ramot, ez átkerült a prociba
innentől kezdve (mivel később de az intel is követte ezt) megszűnt az FSB azaz front side bus fogalma, és már csak reference clock van amiből minden más órajelet képez a gépazt nem tudom hogy nálad a proci vagy a ram akarja takarni az űber szar példányt ezért írtam hozzá ezt a kis fsb-memvezérlő stb mondókát
ui.: bocs nem beszólni akartam
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
eldiablo #56463 üzenetére
xatos-nak 2000-res kingmax nanoja volt annó, azok sem mentek 1600-nál többet, Én Corsair Vengeance-ekkel próbálkoztam, azok sem mentek többet.
Sőt, havernál voltak kölcsön a ramjaim, amíg nem nem volt procim, ez 2*4 Vengeance LP és 2*4 XMS3, és ott is, felosztva 1866-ra, semmi, külön-külön pedig mentek.
-
Whysperer
addikt
válasz
eldiablo #55624 üzenetére
Itt az a bosszantó,hogy amikor Angliába dolgoztam a Chelsea FC-nel akkor Chesleas refferenciaval nem kaptam meg egy csira pozíciót az MSI UK-nél,de valami vadbarom megkapta a 1 misis fizetést egy mérnöki. Pozícióhoz akinek sikerült ossze eaknia 4+1-es. Ezt el sem hiszem....
Kb igy..
-Hey srácok kimaradt sok szar alapanyag dobjunk mar ra egy új. Usb-t aztán rakjunk ra par cool gutot meg sózzuk alá azokat a megmaradt alkatrészeket.(4+1)
- de jó. Ötlet es lehetne fekete. -
válasz
eldiablo #53931 üzenetére
artical biztos reaális 1,4 v al a 65 fok
(nálam kupak 45 fok max)...... 65 foknál sosem kapcsolt még ki a gépem főleg hogy 70 a min amit be lehet állítani minden alaplapon ... 75 nél fagy nálam.. 8320al
aztán meg 65! fokon 1,4v al biztos tönkre megy a gépe főleg ha egyből lekapcsol ... szvl bocs ha okoskodom...
szerintem csak rosszul van rajta a hűtő .. így elsőre mást nem tudok elképzelni mivel a 65 nem reális...
de te majd úgy is megmondod mi a jó...
-
válasz
eldiablo #53874 üzenetére
de de mivel biosba nem lehet 65-t be állítani akármitől is lehet... nem hiszem hogy a bios lövi le... jah és a gyári cooler 1,4v ot ki bír nem hiszem hogy freezer 13 nem bírna ki 1,4v ... más miatt lővi le a gép nem a fesz miatt... lehet szarul rakta rá mint írtam bírnia kell...
-
ViZion
félisten
válasz
eldiablo #53658 üzenetére
+1
970/990 sajnos már elavult. Nem, nem azt jelenti, hogy nem jó. De valószínűleg az újabb funkcióknál bajok lennének. Fogyasztásban is bajosabb, nincs M.2, ilyesmi. Nem azt mondom, h nem lehetne az újítások nélkül élni, -USB 3-at is alig használom- de új deszkánál ez is szempont sztem sokaknál.fmx: öööö.... azt leginkább a VGA feladata számolni.
-
Habi10
tag
válasz
eldiablo #53529 üzenetére
Nem tudom miből gondolod hogy annyira gagyi lenne ez a hűtő?? szerintem nem az a baj mert 4100Mhz en 10perces stressz teszt alatt 61 fokig engedi fel 4200on meg egyből fagy nem is müködik ugyhogy nem hűtés baj lesz itt,szerintem valami más,csak azt tudnám mi
am meddig érdemes ezt húzni??
-
V!ck
senior tag
válasz
eldiablo #53383 üzenetére
Értelemszerű. Igazából nem létszükséglet az alulfesz, a lényeg, hogy emelni nem fogok, szimplán 4GHz-en járatnám, mert egyrészt mégiscsak szép kerek szám és akkor úgy érzem, hogy 8350-em van és sokat spóroltam
Egy pici alulfeszt meg plusz ajándéknak tekintek, ha összejön. Akár egyetlen egy lépcsőnyi is.
Remélem időtálló darab lesz, a mostani procim 2009 óta dübörög, ha ugyanennyit elleszek vele, már elégedett vagyok.(#53382) Laja333: Erre irányulóan biztos, hogy fogok teszteket végezni, ha meglesz a procim.
-
Habugi
addikt
válasz
eldiablo #53289 üzenetére
Oks, ha lezajlott a ramazuri majd mondom hol lehet olcsón hangkártyát venni!
Sok szempontból gyász a kompakt víz, pláne az ilyen kicsikék de még a dupla ventis/radisok is.
Eleve a legtöbb házban felülre kerülnek mert ott van nekik hely. Említetted a szellőzést, most érted, léghűtésnél a hő átvétele után a disszipálás kvázi akkor elkezdődik, amikor az x db hőcső bármelyike elhagyja az átvevő felületet, mert már ott kap valamennyit a belső szellőzésből/"huzatból".A ház tetejében gürcölő ventik/radi meg eleve minek van kitéve? Szarabb szellőzés esetén a beltérben keletkezett hő nagy részének, azzal van megfujatva, azt kell felhasználni..
Na mindegy, abbahagyom az agymenést.. -
Habugi
addikt
válasz
eldiablo #53284 üzenetére
Teljesen mindegy, pont téged nem hasonlítanálak egy átlagos felhasználóhoz sem aki(k) bedobja a configot egy random házba és rá egy kompakt vizet.
R15.., egy 6-8magos FX-nek mennyi az időben, másfél perc vagy annyi se?
Ideje sincs felmelegedni a víznek, még az a csoffadt kis radi sem vesz át/disszipál ennyi idő alatt szinte semmi hőt.Teszem azt BF multi 2-3órán át, valamivel 1.4V fölött konstans 70-80% CPU terheléssel megint más tészta.., inkább ezen van a hangsúly sem mint a CB egy percén. Az ilyen gyorsabb "hypertesztekre" a kacatkategóriás gyári hűtő is elmegy mustárral ha jól van pasztázva és hatékony a hőátadás, persze nem extrém feszek mellé de kikapcsolt hővédelem mellett simán elengedhető 80fokig. Abban gondolom egyetértünk, hogy ettől a gyári hűtő még nem ajánlott FX-re..
Ismétlem csak elméleti/logikai síkon haladva tudok szembemenni a H50/55-ös gyakorlati tapasztalaton alapuló érveléseddel, de nekem ilyen akkor sem kéne ha utánam dobnák.
(#53287) pipo112:
+1
-
Habugi
addikt
válasz
eldiablo #53281 üzenetére
Ez tök jó szaki, csak te High-end tunningos vagy és mint ilyen, asztalra kibelezett géppel de minimum nyitott oldallappal nyomod ha éppen vadulni szeretnél.
Mindennapos használatban, zárt oldallappal az ég tudja milyen szellőzés mellett a kis csoffadék radi, azzal az egyszem megnyomorodott ventivel rajta.., szóval na, nagyon nem ugyan az.
30K induló szinten egy dupla/tripla ventis játékvíz, azok is olyanok hogy rengetegen cserélik le a ventiket rajtuk mert ordítanak amikor normál felhasználási körülmények között hűteni kell, veszik rájuk a nem 2k hufos noctua ventiket..Ami igaz az igaz, nincs gyakorlati tapasztalatom a játékvizekkel, de bőven hallottam már róluk annyit, hogy egyhamar még ne is legyen. Nyilván nem is adok bárki véleményére, azért szerintem az beszédes amikor high-end légről kompakt vízre váltó emberek azt írják nekem, hogy ne, ilyet ne vegyél és közben aprón már ott figyel a H100-H100i.
Ami mellettük szól számomra az a helyigény, a high-end légekhez viszonyított minimális helyigény, na nem radi szinten mert az megint egy büntetés, inkább a proci és annak környezete szempontjából.
Tegnap gányoltam hűtést a VRM bordára plusz szerelgettem ezt-azt a házban és ugyan a Raven3 beltere nem kicsit, de a SilverArrow mérete miatt párszor Rageltem elég keményen..! -
rambustibi
őstag
válasz
eldiablo #53173 üzenetére
Nálam is nagyon bevált a hűtő, hihetetlen mennyire hűvösen tartja a procit.
Már csak egy szép 5Ghz kellene stabilan a 9370-ből, és minden tuti lenne. Sajnos tuninghoz teljesen sík vagyok, ezért is jöttem ide tanácsokat kérni mit,- hogy,- miért,- merre,- hova,-?
Eddig az Asus Tune Up automatán beállított értékein megy a processzor.
Jelenleg 4768Mhz-en megy.
AMD overdrive-ban a magoknál a max érték 6300Mhz, ezek szerint elbírna a proci akár 6 Ghz-et is?
-
Kutya_7
tag
válasz
eldiablo #52820 üzenetére
Már javíthatatlan állapotban van vhol/vmiben újrahasznosírva valszeg, így ez nem pálya, mert apró pici atomjai bontottam mikor megláttam hogy elfüstölt...
(Persze miután kitéptem a házból...
)
(#52821) Tomko78
No para, peace...Még a 6300-as simán jó benne, a gond a 8 magosoknál fordult csak elő és 4,6 fölött...
-
rovtiv2
csendes tag
válasz
eldiablo #52689 üzenetére
Igen, ráadásul az egyik slot fekete, a másik szürke. Ráadásul a manualban egy hang sincs erről. Miért nincs? Ha volna, legalább megkímélhettem volna magam a cinikus megjegyzéseidtől... Már ezért is megérte volna.(A CPU OPT-ot én optimal-nak gondoltam.)
Nyilván jobban értesz ehhez, mint én, ez nem kétséges, hiszen én kérdezek, Te válaszolsz. De ez nem indokolja ezt a fölényes, leereszkedő hangütést, főleg, amikor nem adtam rá okot.
Továbbiakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Építő/felújító topik
- Villanyszerelés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest