Hirdetés
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
takessz
üzenetére
Elég kisszámú új játékot érinti csak ez a probléma.
A helyzetedben most az a probléma, hogy egy P II -> FX 4100/4300 váltás igazából csak pénznyelő, az újabb SSE-t kivéve jobban nem jársz vele, sőt, egyes helyeken még rosszabb is lehet a helyzet az fx felépítése miatt.
Az FX igazából csak akkor éri meg, ha sok magos példányt veszel és húzol is rajta, különben csak pénznyelő. Még a PH! tesztben is az áll, hogy az egész architektúra 4GHz felett érzi jól magát...Inkább rakd össze a pénzed és váltsál Ryzenre, addig meg elleszel a tuningolt phenommal. Február/március körül jön a Ryzen+ széria, a karácsony utáni pangással együtt okoz majd némi áresést.
-
DraXoN
addikt
válasz
takessz
üzenetére
Ha az alaplap a ASRock 970 Pro 3 R2.0 , akkor azzal az alaplappal a 8 magost nem érdemes megvenni... 4 magost, vagy maximum 95Wos 6magost érdemes keresni.. Bár használtam hasonló szintű alaplappal ([link]) a jelenlegi processzorom (FX6200 125W).. 4.3Ghz-ig jutottam vele, de felé sehogy se (jobb alaplapban ugyan az a proci 4.5GHzig jut a gyári feszültségen.. ami mondjuk elég magas 1.415V)..
A lényeg.. én 6300-at vennék (az adott lapba).. 4 magost inkább kihagynám.
Ezeken az "olcsó" lapokon nincs hűtés a VRM részen. Hamar végük..
Bár értem, hogy 4 magost akarsz eredetileg.. és, hogy az eredeti kérdésedre is felelve legyen, akkor is a 43xx-et érdemes venni inkább (egyes esetekben azonos órajelen is 10-20% teljesítmény különbség lehet a későbbi generáció javára).. de jobb a fogyasztás, jobb az esetlegesen tuningal elérhető maximális órajel.. (az én FX6200-am pl. csak egy gyárilag emelt órajeles FX6100, a vége 4.6GHz.. felette sehogy se stabil.. és nem is hűthető normálisan)... -
-
takessz
senior tag
Sziasztok FX et szeretnék venni de itt apron nem találok 4300 at sajna 4100 menyivel gyengébb??
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat
üzenetére
Jajj basszus, azt nem rá értettem, hanem magamra! Nem volt egyértelmű, hogy azért nem állítgatom tovább, mert nincs hozzá kellő tapasztalatom?

A kollégát meg nem is ismerem ezen a téren.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
4ti
csendes tag
Ok. A teszteket feltétlen csinálom majd. Turbo: disable, de a többi hókusz-pókusz maradjon bekapcsolva az első tesztnél.
Őszerénységében most egy Fx-4300 dolgozik gyári beállításokkal (turbo: auto, de még nem láttam 3,8 GHz felett menni). Ha jól értelmezem, akkor az Fx-4300-nál 1,35V a gyári fesz, a cpuz szerint 1,328-1,344V.
Nagyobb hőterhelést okoz így (1,35V) az alaplapnak az fx-4300, mint oc 1.3V 3,8 vagy 4.0 GHz-en egy fx-8300? A táblázat szerint még a gyári feszek is kisebbek. Turbo modban is.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_FX_microprocessors
-
Slavia
aktív tag
Üdv! hát a lap választásnál 970+ inkább sajnos a vrm miatt főleg oc mellett.
3.8Ghz 10 körös ibt high/very high mellett minimum. meg egy 30-vagy 60 perc p95 is nyugodtan mehet és akkor sem biztos hogy néha nem gajdul meg.
Meg egy ventike közvetlen a vrm-re irányítva. Ha eddig nem vót.
videó konvertálás is belefér,egyébb "tesztek". -
az a lap olyan, mint én: roppant szerény. Tesztelgetni kell. Kezdésnek mondjuk 1,3 V és megnézni, h milyen frekit ér el, tudod-e hűteni, VRM bírja-e. Ezek alapján utána lehet még játszani vele. Azért egy 4 GHz-t én mernék mondani, h stabil lesz biztosan. Nem a proci hűtés, hanem a VRM fog limitálni. Ebben viszont az a jó, h ha nem is stabil 10 kör IBT, attól még játékra lehet magasabb frekit is kinézni, mert ott nem folyamatos a terhelés.
-
4ti
csendes tag
Szevasztok!
Hány voltot kér egy Fx-8300 a base frekihez (3.3GHz)? Ezzel a fesz értékkel szeretnék eljutni 3.8-ig és stabil maradni.
Érdemes ebben az esetben a turbón kívül mást is kikapcsolni (Apm, C-state, CnQ,stb)?
A lap csak egy Asrock 960gc-gs fx.
A ház Fractal D. 3 ventivel, a táp egy Seasonic Focus+ 550, 2x4 Gb 1866 hyperx fury, 2db SSD (winxp/win10), a hűtő pedig egy AC freezer 64 pro.Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
De az LLC-nek kellene a terhelésnek megfelelően viszonylag szinten tartani a feszültséget. Az normális mindenféle tápnál, hogy a terhelés hatására csökken a feszültsége.
Az LLC-nél nem tudom mi a trükk, nyilván a visszacsatolással szórakozik, azt eltolva emeli meg egy kicsit a feszültséget. Lehet, hogy az 50%-os beállítás kevés, de megvárom ezzel a tapasztaltabbak véleményét.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
FX8320-al 4200MHz-en vagyok, 1.381V (biosban beírt érték) és 50%-os LLC mellett. Ez így IBT stabil.
Megpróbáltam elmenni 4400-ra, 1.425V körül az IBT teszt közben elhal a gép, miközben a CPU-Z szerint le tud menni a magfeszültség 1.4V-ra, vagy kicsivel az alá. Magasabb core fesszel kellene próbálkoznom, vagy az LLC-vel másik állásban?
-
csori23
aktív tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
4,6-on már kevés volt az 1,45V. Majd eljutottam 1,5V-ig, ahol stabil volt, de már hűteni nem tudtam eléggé. Ha jól emlékszem 70-72 között volt a hőfok, a ventik pedig maxon. Igy visszavettem, mert még szükségem van rá

-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
csori23
üzenetére
JÓ magas az alapfesz a cpu-nak. Azt elvileg az az amd állítja be, hogy hol működik stabilan a cpu. De manuálisan lehet lejebb vinni. Ha 1.45v on volt stabil,és bírod hűteni, akkor maradhat ott, de lehet van olyan fesz beállítás, ami alacsonyabb és még mindig stabil. Vagy a másik, hogy megpróbálhatod ezen a feszen kicsit még a frekit húzni, mondjuk 4.6-ra.

-
csori23
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Közben átállitottam manualra, ahogy javasoltad. Képeket frissitettem a RAM-okról is: [link]
Az 1,4V ezen a lapon alap fesz. Ha default bios-t nyomok akkor is..
-
csori23
aktív tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Szia. Ram: 4x Kingston DDR3 4GB 1600MHz CL10 HX316C10F/4
Emlékszem annó amikor tunningoltam, fokozatosan emeltem, és ez az érték vált be stabilan.
-
csori23
aktív tag
Sziasztok.
A véleményeteket szeretném kérni, hogy ez a beállitás rendben van-e, vagy változtassak még valamin? Lehetne még többet kifacsarni belőle, vagy hagyam igy? 2 éve igy használom. Stabilan fut. Prime95-el tesztelve 1 órát hiba mentes. 66fok-ig kúszott fel
Képek a biosból: [link]alaplap: Gigabyte
proci: FX8320
Táp: FSP Raider 750W
CPU hűtő: [link] dupla ventivel.
a házban a huzatról további 6 venti gondoskodik. -
Hopsycle
csendes tag
Na végre sikerült beállítani max terhelés alatt 56-60 fok között a cpu!!
Köszi srácok
-
jokeph
nagyúr
válasz
Hopsycle
üzenetére
Nem is érdemes, ha csak nem az e-penis nyújtása a cél.
Nekem FX8320e van MSI 970A Carbon Gaming PRO lapban, 4,6 GHZ az amit értelmesen be tudtam állítani, ennél többet még 4 magra sem sikerült stabillá tenni (valahol limitem lehet
)1,5 Volt Vcore-nál nem merészkedtem magasabbra, és az kevés volt 8 magnál (igazából a játék nem dobja ki), de IBT alatt fagyás van.
6 maggal, 1,48 Volt Vcore kellett, hogy az IBT is lefussa a 10 körét, erre dobott így átlag 66 GFlops-ot.

Hűtésem bírná még (Cooler Master Nepton 140 XL), IBT alatt sem volt több a CPU (HW Info socket érték) 52 foknál.
-
-
Slavia
aktív tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
jakuskacsa[link] Igen közben rájöttem, ezt már régebben kitárgyaltuk.

(#73662) SkyForcer Szerintem ezt a kérdést rossz helyen tetted fel,de lehet hogy tud valaki ilyet is.

-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Szerkesztés lejárt:
Nos mivel kitöltötted az adatlapod, látom, hogy 1600 asok a ramok, akkor tessék annyin használni és nem 11xx -en... wtf??? Hogy jött ez egyáltalán????
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Hopsycle
üzenetére
Na kezdjük el... itt több a rossz mint a jó

Először is, ha mát manuálisra van állítva a cpu szorzó, akkor rakd vissza szépen 200-as fsb-t, és a 22 -es szorzót, valamint az AMD turbo core-t auto helyett disabledre.
Memóriáid milyenek? Mert sehogy sem járnak... 1600, vagy 1866 -os? Arra rakd amid van!Ht link 2800???? -ez kb tuningolók használják sem használják ennyin.. rakd szépen vissza 2400-ra vagy 2600 ra...
Cpu offset voltage: auto helyett manuális, és próbáld meg belőni 1,428 ra az értéket, tehát a te esetedben - (mínusz) előjellel kell még lefelé húzni. Windowsban szépen töltsél le egy monitorozó progit (pl. hwmonitort) és nézd, hogy jó e az érték!! Ha kevés neki hamar rájössz, mert lesz fagyás, meg újraindulás
Akkor adjál még neki pár lépcsőt és újrapróba (ehhez használhatsz valami segédprogit is, pl. ibt-t, ami stabilitást mér)Ventik nagyon lassan forognak, adjál nekik egy kis kakaót, mert ez hurka.
Amúgy egy normális léghűtéssel (akár egy broken 2 -vel nálam idle-ben max 32 fokos volt a cpu, szóval ez a víz ez nagyon játék, de hozzuk ki belőle amit lehet.Jó lenne még pár kép a digi+ power contorlból.. mert szerintem az is hót kókkány az egész....
Legszívesebben azt mondaná, hogy nyomj egy defaultot, mert ez ami a biosodban van ez valami istenverés és nem finomhangolás...

Egyébként meg : A fórum elején pont van egy asus bios képekkel belőve, hogy mit merre hány méter, pont azért, hogy mindenki magától állíthassa be az értékeket. Ahogy én is, mert már kb 2 billentyűzetet koptattam el azzal, hogy ezt minden egyes alkalommal mindenkinek leírom....
Slavia: 220w akkor van, ha kb atomszámításokkal szétbomázod a cpu-t meg még mellette ibt fut
, amúgy alapesetben játék alatt egy húzott 8350 essel arányosan fogyaszt, hisz ezek csak válogatott 8xxx lapkák, amiket átneveztek 9xxx -nek, és adtak nekik jócskán feszt. Mondhatni a golden chippesek kiválogatva és megráncigálva 
-
SkyForcer
tag
Sziasztok, tud valaki olyan embert, aki javít procilábat? ÜDv.

-
Slavia
aktív tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
Eclips21
üzenetére
Bizony, van. DDR2-es is.
Nem tudom a pontos részleteket, kb. annyi a lényeg hogy ezek a RAM-ok a normál megoldáshoz képest olyan plusz lekezelést igényelnek, amit az intel cpu-k illetve a memória vezérlő elhelyezkedésétől függően a chipkészletek nem tudnak. (AMD CPU-knál K8 (Socket 940-AM2) óta a memória-vezérlő a prociban van és rendelkezik a szükséges kibővítéssel ami kell ezekhez a "high density" memóriákhoz.)

Ezért is olyan olcsók.
-
Eclips21
őstag
Tényleg van olyan ddr3-as ram ami csak AMD-s gépben lehet használni? [link] van valami előnye?
-
válasz
Hopsycle
üzenetére
Komolyan semmi konkrétumot nem mondasz és erre mit válaszoljunk? Miért kell leírni ezredszer is, h frekit, feszt esetleg bios képeket rakj ide.
Az adatlap ásító ürességét még elnézem egy újoncnak, de nah...
Orvoshoz is úgy mész, h adjon valamit, mert olyan nem jól vagy?
Köszönöm a megértést...
...
az a hűtő meg olyan mint én: nagyon szerény. Azzal a hurka radival nem tudom mi a 350 W és hány percig. Jól megkergetett FX még a Phobya Nova-t is megfűti. Mellesleg tesztet kerestem, ez a korszar h110-et is alig fogja be. Noctua D15-nél 2 °C-vel "jobb", és annak van megadva 220 W AMD TDP... magyarul elfogy a játékvíz ereje. Hiába írnak X kilowattot papírra, a fizikát nehéz átverni. -
Hopsycle
csendes tag
Belül van egy cm690 III-as házban ami elég jól szellőzik (elvileg
)
a hűtőt meg azért hiszem, hogy jól van rárakva, mert amikor leállítom a terhelést pár mp múlva már lehúzza 75-ről 45 fokra és meg sem áll 40-ig
a feszültséget nekem kell beállítani a cpuhoz?
Ja és köszi a segítséget
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Hopsycle
üzenetére
Lehet pár dolog.
1. túlfeszeli a cpu-t a lap. Be kell lőni manuálisan turbo core nélkül.
2. nincs jól felrakva a cpu hűtő
3 a cpu hűtő más részeivel is lehet baj.ennyi jutott most eszembe.
Esetleg házat kell egy kicsit szellőzővé tenni - jut eszembe a kívül vagy belűl van a házban a borda?
Agresszívabb venti beállítást is adhatnál, hátha az megoldja. -
Hopsycle
csendes tag
Sziasztok Srácok!
Segítsetek plíííííz
Van egy M5A99X EVO R2.0 alaplapom és egy most beszerzett fx9370 procim.
Na most az a problémám, hogy amikor teljesítmény alá helyezem a procit felkúszik a hőmérséklete akár 76 fokig is.
A hűtőnek meg bírnia kéne mert egy ENERMAX LIQMAX II 240 van benne ami elviekben 350W TDPig jó...
A tápegység pedig Corsair CS750M
Szerintetek mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a váalszaitokat
-
scorpion1333
csendes tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Core performance boost-ot kikapcsoltam,és most már 55-fok fölé nem megy,viszont kevesebb fps-t tapasztalok játékokba,olyan 20 fps különbséget,de legalább nem megy 61 fok fölé és nem romlik a proci,Köszönöm

-
Slavia
aktív tag
válasz
ViZion
üzenetére
Ezzel óvatosan Vizion mert úgy járhatsz mint én pár hete.
Még jönnek az azonnali vga kérdések,szóval ne dühöngj. 
A témánál maradva ha sok túlfeszt adsz neki melegszik,(alapból is "melegedősek" ha keveset adsz neki meg fagyogat. sajnos ki kell tapasztalni a megfelelő beállítást. Én még tartozok egy 4.2Ghz-s kid tunning szetáppal.
Ui: olvass vissza
-
válasz
scorpion1333
üzenetére
Szal. nem fogsz utánaolvasni a dolgoknak. Megszoktuk, h kb. havonta előkerül vki, akinek most itt mindent írjunk le, de rögtön. Ami már le van írva, évek óta...
De összefoglalom, mert ma hihetetlen jó napom van, karitasz, ilyesmi.Szal. gyárilag túlfeszelik a biosok az FX-et. Nem tudjuk miért, már nem is érdekes. Ezeket a hibás default beállításokat lehet reszelgetni normális lappal. Kevesebb fesz, kevesebb hő, gyárinál jóval magasabb freki.
Van leírva bővebben is, de nem másolnám ide az összefoglalót.
Igen, tudom, kiállhatatlan vagyok. De olvass vissza (ok, ez a rész a problémás a legtöbb jóembernek) és látod, h írtuk már. Kb. hetente. -
Ftibi87
csendes tag
-
scorpion1333
csendes tag
válasz
belaazallat
üzenetére
És ezek a beállitások mit fognak segiteni?
-
Ftibi87
csendes tag
válasz
ViZion
üzenetére
Olvastam. Viszont előtte próbàltam csak szorzó emeléssel, ugyan ezt dobta, azaz igazàból semmit, ezért próbàltam piszkàlni az fsb-t is. Azt is tudom, h a max ajànlott vcore fesz 1,55v, ezért is akartam mar segítséget kérni. Előtte 4.4Ghz-en stabilan ment(önàlló megoldàs), de lett egy AIO-m és gondoltam megnézem, mit lehet kihozni belőle.

-
-
belaazallat
addikt
válasz
scorpion1333
üzenetére
Core Performance Boost disable
Cool & Quiet enable
C1E Support enable
Core C6 state enable
HPC mode enable
APM disableAdvanced Voltage Settingsben minden feszültség értek manual beállításon legyen.
-
scorpion1333
csendes tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Igen pontosan ilyen,és akkor itt mit kell kapcsoljak ki-be? Most hogy tudod pontosan milyen a bios-om
-
belaazallat
addikt
válasz
scorpion1333
üzenetére
Nem tudom mennyiben más a Te lapod bios-sza, az UD3P-hez képest, ennél a lapnál így néz ki a menü, ahol állítgatni kell:
[link] -
Slavia
aktív tag
válasz
Ftibi87
üzenetére
kapcsold át az Intelburn tesztet high-ra vagy very high-ra. P95 ha fagy akkor valami nem ok.(tesznek egy óra ajánlott) De ha burn tesztnél 10-20 kör high végig ment az már bíztató.Érdemes egyébb dolgokat is kipróbálni pl:videókonvertálás (720p+).Láttam win10-t használsz,saját tapasztalatból mondom hogy oc alatt néha produkál érdekes dolgokat.(Persze nekem 8-s széria van,és az alaplapom is más)Nah meg ahogy veteránok szokták mondani bios beállításokról közölj képeket.
-
scorpion1333
csendes tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Leirnád pontosabban miket kell kikapcsoljak? Nem röviditve,meg ezt mék bios beállitásba nézzem pontosabban,meg persze ezek mit segitenének?
-
belaazallat
addikt
válasz
scorpion1333
üzenetére
Nem szerencsés lap.

Bios MIT menü: CPB és APM disable, összes fesz normal beállításon. C1E enable C6 enable. A fetekre jó lenne légáramlatot juttatni.
(#73630) Ftibi87
Jujj! CPU -Z vel és HWinfo-val monitorozz légy szíves! IBT-ben meg very high beállításon futtasd!
-
Ftibi87
csendes tag
Üdv Urak!
Próbálkozom én is!

Mennyire lehet hinni az Intel Burn Test-nek? Itt lefutott a 10 teszt hiba nélkül, viszont Prime95-ben a 3. teszt indulásánál lefagy. A képen majdnem minden adat látható. A VRM 70fok volt max., a proci 65fok(a 102fok az valami érdekes adat
) Valakinek esetleg valami tipp, min lehet még finomitani?A lap: MSI 970 Gaming
A táp: Corsair CX600M 80+bronz
A proci: FX 6300 -
scorpion1333
csendes tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Gigabyte 970A-DS3
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
scorpion1333
üzenetére
Ennek az oldalnak a tetején megnyomod az "összefoglaló kinyitása" szöveget.
-
belaazallat
addikt
válasz
scorpion1333
üzenetére
-
scorpion1333
csendes tag
válasz
belaazallat
üzenetére
És hol tudom elolvasni az összefoglalót,vagy a biosba mit kell állitani,mit érdemes, pl: ez a cool and quiet-et ha kikapcsolom,segit valamit?
-
belaazallat
addikt
válasz
scorpion1333
üzenetére
Minden segítség le van írva az összefoglalóban, amit szeretnél tudni.
Pl ajánlott bios beállítások, mit hol, hogyan érdemes állítani, hogy csökkenjen a hőképzés.Tudod, segíteni csak annak lehet, aki elfogadja!

Mellesleg nálam a legfrissebb hsz van felül, tehát ha akarnék sem tudnék a tied alá írni!

-
Stylerr
addikt
válasz
scorpion1333
üzenetére
Ember, vegyél már vissza. 4-szer küldöd el ugyanazt a hozzászólást. Igenis igaza van, fogjad magad, és olvasd el az összefoglalót, ott minden le van írva. Ha még te se tudod, hogy mi a hiba, meg mi mit jelent, és el sem tudod mondani, akkor hogyan várod el, hogy segítsünk?
-
scorpion1333
csendes tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Segitséget várok.... Nem kioktatást,szóval ha nem tudsz segiteni,többet ne irj a poszt alá,köszi
-
belaazallat
addikt
válasz
scorpion1333
üzenetére
Alapvető dolgokkal nem vagy tisztába a proceszoroddal kapcsolatban.
Legyél szives átolvasni az összefoglalót! Valószínűleg az APM nincs nálad kikapcsolva, feszültség auton és szétfűti a házat a proci.
-
scorpion1333
csendes tag
válasz
belaazallat
üzenetére
A proci hűtő: Cooler Master Hyper 212 EVO (RR-212E-16PK-R1), a ház pedig:Sharkoon VG4-W. Viszont a bios-ba van egy olyan funkcio:cool and quiet,ha ezt kikapcsolnám mi lenne,vagy mit segitene?
-
DraXoN
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
hmm..
hacsak úgy nem...jé.. áttörte a 60GFlops "határt".. sőt.. a 62-t is
köszi.. bár nem mintha ez sokat "érne".. bár így már értem miért volt "kisebb" a dolog.. de minden más "rendben".
-
DraXoN
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
Felraktam, futtattam, semmivel se gyorsabb.. :\
Még egy dologra tudok gondolni, ezen proci előtt egy 4 magos Phenom II-vel volt a rendszer telepítve, úgy másfél éve (most tavasszal kapta meg az FX6200at)..
..és ugyan a szálak látszanak és mennek, de nem-e van valahol egy registry bejegyzés a rendszeren amit ez a program figyel és az alapján határozza meg az utasításkészletet.. amiatt meg nem használja ki azt összes utasításkészletet ami lehetséges... -
marquuard
veterán
-
marquuard
veterán
válasz
DraXoN
üzenetére
Itt megtalálod. Sima IBT problémája, hogy az utolsó körnél kidobja, hogy instabil a rendszer, persze nem. Ez már korrigált értékeket fog visszaadni.
Egyébként próbáltam visszakeresgélni a 2014-es tuningjaimat (többek között a 4,9/5GHz-es eredményeket), csak olyan képfeltöltőt használtam, ami azóta megszűnt.

-
DraXoN
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
nem.. nem tudtam, hogy van olyan
... annyira nem ástam utána, hogy mi lehet, csak felületesen. -
DraXoN
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
Ha ASRock Extreme3-ban ment 5Ghz-et az adott proci, akkor az említett Gigával is illene bírnia, révén erősebb rajta jóval a VRM.
Bezzeg az én előző generációs FX6200-am "értelmes" vége 4.5-4.6 körül van (de hát azok "ilyenek").
a gyári feszültség amit ad az 1.415V és annyin 4.5 amíg eljutok.. 4.6 hoz viszont már 1.5V felé kell mennem,
hogy stabil legyen, és brutál melegedés jön vele...a vége felé elszállnak az értékek.. pl. a 4.3Ghz az megy (akár 1.315Val is).. ott meg még a épp, hogy képes átlépni az 50 fokot szintetikus tesztekkel (Hyper 212+ -al hűtve)..
.. de kicsit feljebb elszabadul a pokol...
kb, ez a helyzet: 4.3Ghz (1.315V), 4.5Ghz (1.415V), 4.6Ghz (~1.525V), 4.7Ghz (nem mertem annyi voltot adni neki, hogy stabil is legyen.. 1.55V kevés volt)... boot kép kb. 5.3Ghz-ig van...viszont amit nem értek, azok az IBT eredmények.. nekem (akármit állítok) nem tudok elérni a cpuval 28GFlops-t se (27.xxx valami a maximum, hiába a magas órajel)... nincs drop, stabil és más szintetikus alkalmazásokban megkapom azokat az értékeket amit ezekkel a CPUkkal lehet az adott órajelen, csak IBT-ben nem.. (pedig elvileg minden szálon fut).
gondoltam már rossz verzióra, de ugyan azt találom mindenütt, így nem valószínű... -
marquuard
veterán
Na kiteszteltem 4.4GHz-en, a fesz úgy kb.-ra ment vakon, de stabilnak bizonyul. Mindig is mákom volt ezzel a darabbal, viszonylag megint alacsony feszkón megy.

BIOS-ban 1,38750V, teszt alatt 1,332V-ot vesz fel. LLC eredetileg extreme-en volt, ott pár másodperc elteltével el is szállt, úgy néz ki standard lesz a megfelelő (Giga UD3P).
62 fokig ment fel 4,4-en maximum de érzem, hogy ez így elég hűvös, 4,6-ra mennyivel próbálkozzak?
Menni fog ez biztos, ASRock Extreme3-ban futott 5GHz-et is megmókolt VRM hűtéssel. 

-
DraXoN
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
ez egyszerű.. meg kell fordítani a processzorban az elektronok áramlásának irányát.
és akkor +80C helyett -80C lesz használat közben..közben termeli az áramot és az elmű is fizet érte... és még tovább is lehetne húzni mert nem melegszik túl és minél tovább húzod annál többet termel (bár túlhúzva lehet végül túlságosan lefagy...)
... nem is értem, erre miért nem gondolt még senki...
.. ha meg lefagyna... majd berakjuk a húst a számítógépbe...
-
válasz
Slavia
üzenetére
"processzor hőfok szabályzó program"
ezt nem értem. Ha lenne, akkor beállítanám -180 -ra és adnék neki...

Fordítva van: proci hőfokra vezérli a ventiket. Illetve van progi, aminél be lehet állítani proci hőfokra figyelmeztetést, vagy leállítást. Minap olyan progit kerestem, ami a top 5-10 processzt listázza folyamatosan, h ne kelljen a futó folyamatokat nézegetni. Csak körülményes megoldások voltak, ha voltak, igazán működőt nem találtam. Mondjuk közben kiderült, h mi volt a para, szal. nem fektettem bele több időt.
-
jokeph
nagyúr
válasz
scorpion1333
üzenetére
Üdv !
Milyen hűtőt vettél rá (gondolom a gyári alukocka helyett) ?
Alapórajelen van használva ?
-
Slavia
aktív tag
válasz
scorpion1333
üzenetére
Biztosan van processzor hőfok szabályzó program,aki tud esetleg az linkeljen már 1-t mert engem is érdekelne.
Speedfan tökéletes a ventilátorok szabályozására.Ha megfelelően van beállítva.
Itt egy videó is róla: [link]
Házhűtés.(sztendered verzió)

-
belaazallat
addikt
válasz
scorpion1333
üzenetére
Pasziánsz, Feketeözvegy, vagy bármi olyan, ami nem terheli a procit!
Komolyra fordítva a szót, korábban említett bios verzió, illetve meg kellene tudnunk milyen hűtést van a procin, milyen házban, mert lehet jobb légáramlással, kiegészítő ventivel növelhető a hatékonyság.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
scorpion1333
üzenetére
Ha meleg levegőt szív be a hűtőd, akkor akármit csinálsz, nem fogja 61 fokon tartani a procit terhelés alatt. A hűtőt felkergetheted a biosban, de csak visítani fog... A probléma okát kellene megszüntetned, nem a tüneteket kezelni.
- ide most a nyugati helyett a keleti orvoslás kell. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Bluetooth hangszórók
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parfüm topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

azt várhatod "de megvárom ezzel a tapasztaltabbak véleményét"... amugy mit gondolsz ki válaszolt a kérdésre?

ooler Master Hyper 212 EVO (RR-212E-16PK-R1), a ház pedig:Sharkoon VG4-W. Viszont a bios-ba van egy olyan funkcio:cool and quiet,ha ezt kikapcsolnám mi lenne,vagy mit segitene?