- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Slavia
aktív tag
válasz
takessz #73701 üzenetére
Ha pénztárca kímélőbb akarsz lenni akkor már fx-t kapsz nagyon alacsony áron,HA merészebb a büdzsé és tartósabb és modernebb, erősebb legyen a vétel akkor ryzen.
DE ezt is kibeszéltük már fentebb jó párszor,minden rosszindulat nélkül írom néked.
Én várnék az első generációs zenek (z)árcsökkentésére.( De ez csak spekuláció )
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
takessz #73697 üzenetére
Elég kisszámú új játékot érinti csak ez a probléma.
A helyzetedben most az a probléma, hogy egy P II -> FX 4100/4300 váltás igazából csak pénznyelő, az újabb SSE-t kivéve jobban nem jársz vele, sőt, egyes helyeken még rosszabb is lehet a helyzet az fx felépítése miatt.
Az FX igazából csak akkor éri meg, ha sok magos példányt veszel és húzol is rajta, különben csak pénznyelő. Még a PH! tesztben is az áll, hogy az egész architektúra 4GHz felett érzi jól magát...Inkább rakd össze a pénzed és váltsál Ryzenre, addig meg elleszel a tuningolt phenommal. Február/március körül jön a Ryzen+ széria, a karácsony utáni pangással együtt okoz majd némi áresést.
-
DraXoN
addikt
válasz
takessz #73693 üzenetére
Ha az alaplap a ASRock 970 Pro 3 R2.0 , akkor azzal az alaplappal a 8 magost nem érdemes megvenni... 4 magost, vagy maximum 95Wos 6magost érdemes keresni.. Bár használtam hasonló szintű alaplappal ([link]) a jelenlegi processzorom (FX6200 125W).. 4.3Ghz-ig jutottam vele, de felé sehogy se (jobb alaplapban ugyan az a proci 4.5GHzig jut a gyári feszültségen.. ami mondjuk elég magas 1.415V)..
A lényeg.. én 6300-at vennék (az adott lapba).. 4 magost inkább kihagynám.
Ezeken az "olcsó" lapokon nincs hűtés a VRM részen. Hamar végük..
Bár értem, hogy 4 magost akarsz eredetileg.. és, hogy az eredeti kérdésedre is felelve legyen, akkor is a 43xx-et érdemes venni inkább (egyes esetekben azonos órajelen is 10-20% teljesítmény különbség lehet a későbbi generáció javára).. de jobb a fogyasztás, jobb az esetlegesen tuningal elérhető maximális órajel.. (az én FX6200-am pl. csak egy gyárilag emelt órajeles FX6100, a vége 4.6GHz.. felette sehogy se stabil.. és nem is hűthető normálisan)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged