- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fbeni91
tag
válasz
CPT.Pirk #75513 üzenetére
Köszönöm szépen a rengeteg infót.
ezt még soha nem tudtam. pedig nem ma kezdtem.. kisérletezgetek már bő 8-10 éve a tuningal. de ilyen hibával még nem igen találkoztam.utoljára egy athlon 2 x2 245 sikerült stabilan húznom 3.6ghz-re. késöbb fel nyomtam 3.9-re de hoszú távon nem bírta.. xD el szált a cpu memória vezérlő része..
de psssszt...
melegedni nem melegedett igyekszem mindig olyan hűtést tenni a procikra ami még tunningal sem éri el a 60 fokot.
-
tankraid
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #75475 üzenetére
Klassz. Nagyon köszönöm! Majd nekiesek...
Hűtéssel nem lesz szerintem gond. Elől löki be két 14es hátul meg felül kettő húzza ki. (fenti a proci hűtőről szívja le) CPU-n meg egy Scythe Katana 4-van. (nem is emlékszem olyanra, hogy terhelés alatt is akár 40-50 fölé ment volna. átlag 35-40-en van /normál szoba hőmérséklet mellett) -
DraXoN
addikt
válasz
CPT.Pirk #75480 üzenetére
Az én 8320am is menne még 4.3 felett (ott gyári értéken megy, igaz a 6200asom ott jobb volt az a gyári feszt -0.1V-al visszavéve is ment 4.3mon).. Na de, 4.5ön stabilnak tűnt az enyém 1.4en, de nem bírtam hűvösen tartani, így nem futtattam végig a tesztet.. komolyabb hűtő kéne, így maradt 4.3mon...
Mondjuk használtan vettem a 8320at (mikor tavasszal hirtelen beesett pár példány ára, lecsaptam egyre).
Ami viszont átfutott a fejemben, hogy a most még új példányok vajon a boltokban valószínű már kései szériások.. azok vajon hogy szerepelnek? Mert ügye tudjuk, hogy idővel javul a minőség... pl. korai ryzen 1eknél szerencse kellett még a 3.9hez is, a késeieknél elvileg jóval gyakrabban felbukkan egy-egy 4.1-et is elbíró példány.. -
TRitON
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #75475 üzenetére
Abban igazad van, hogy a 3 modul (6 integer mag) miatt a CLK és a logika nem fogyaszt, de tudtommal a szubsztrát nincs leválasztva, szóval a szivárgás a teljes lapkára értendő. Tehát a feszültség emelésével a szivárgási áram ugyanúgy növekszik, mint egy teljes funkcionalitású, 83XX modellnél, ráadásul exponenciálisan.
-
DraXoN
addikt
válasz
CPT.Pirk #75411 üzenetére
.. lehet rosszul emlékszem, felment nyolcvanig, majd visszavette magát annyira, hogy max. 75re beálljon... pihentetve egy darabig utána ment, de 75 fölé onnantól nem ment..
az adatlapomon levő Gigabyte GA-990X-Gaming SLI viselkedik így..Nem tudom most kipróbálni, most az inteles gépem előtt vagyok (I5-3470).. egyáltalán nem jobb, bár tény, ez a gép nem fűt annyira mint az otthoni.. Mondjuk lehet azért olyan amilyen, mert ez egy HP OEM gép. De ez a munkahelyi melós gépem, anno kellett valami garanciás izé ami elvileg megbízható... elvileg... le kéne már cserélni, de fárasztó költözni róla (mondjuk a januári-februári spectre patch kicsinálta a rendszert ami rajta volt, így akkor keletkezett egy friss telepítés.. pont még nem voltak elérhetőek széleskörűen a ryzenes APUk, a megjelenés előtt másfél héttel történt az eset, ha elérhetőek lettek volna akkor egyből cserélem új gépre, így maradt.. és nem szántam el magam még a cserére).
-
DraXoN
addikt
válasz
CPT.Pirk #75409 üzenetére
az én alaplapomon akkor is bekapcsol a a védelem ha a TDP limiter ki van kapcsolva, a hőfok a ludas, 75Cnál kezd visszavenni és úgy is marad újraindításig. (FX8320)
A hűtőm "sovány" Hyper 212+ , 4.4Ghz felé emiatt nem tudok jutni vele, nem bírja el "egészségesen" ... legalábbis IBT terheléssel.. Egy erősebb hűtővel lehet tovább jutottam volna. Jelenleg 4.2GHzen meg, mert tapasztaltam még a windows fagyást (hibás frissítés volt), de nem tettem vissza 4.3-ra, nincs akkora különbség, hogy érdekes legyen... cserébe a most jövő melegekben az a plusz 100MHz is C°okoat jelenthet... na meg kisebb zajt. -
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75364 üzenetére
Játékvizzel, CM Nepton 140 XL.
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75361 üzenetére
CPU-Z, Aida, HWINFO64 szerint is 1,504Volt volt a terhelt Vcore, idle 1,46Volt, a BIOS-ban ennyi is volt beállitva.
Ebben a lapban nincs LLC sem pedig, ehhez képest nagyon jó a tápellátás szabályozás, és minimális a Vdrop - MSI 970A Gaming Pro Carbon.
Kár, hogy 8+2 fázisos a lap.....
-
jokeph
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75348 üzenetére
Csak a teszt kedvéért kapcsoltam vissza.
Egyébként számomra pont nem jó, ha aktiv, az SC2 jobban megy HT nélkül.
Na, az már nem rossz, a single-core is tetszik.
Eszerint, ezen a téren is jelentős a fejlődés.
Köszi az infót a Linux-hoz
, bár az a HDD már régóta vacakol, szerintem lassan kuka, néha már BOOT közben is akad egyet a betöltés, amikor a S.M.A.R.T. -ot ellenőrzi.
(#75349) Beretvás : Baba értékek.
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75346 üzenetére
CPU-Z, Passmark 9, CB 15R... engem ezek érdekelnének.
Igen, az FX az olcsó munkagép szimboluma volt, meg marad is.
Na, visszacsiptem 100 MHZ-et, 4,5 GHZ-re, és bekapcsoltam a HT-t, had számoljon 8 szálon, ha már van neki, itt vannak az eredmények:
Sajna az Ubuntu-t nem tudtam elinditani, mert a HDD-m hibázik, és lesántult valami a betöltőjénél, irt valami FSCK, vagy nem tudom mit pontosan, hogy futassam manuálisan, de azt se tudom, mit hogyan kell.....
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75334 üzenetére
hát, én nem tudom mit nyomtam cygwin setupnál, de 6 GB letöltés után lelőttem....
Most azt csináltam, amit az előbb irtál, csinál valamit, azaz tölt lefelé, csak ez sokkal kevesebb.
Már tudom, miért nem foglalkoztam tovább a Linux-al.
Talán jutok valamire...
Na, majd otthon megkinálom vele az i3-at is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75325 üzenetére
Na basszus... már mindegy, pedig van egy telepitett Linux valamelyik fent a HDD-n.... akkor fut majd most már W10 alól....
Igaz nekem már nem az FX konfig fut, hanem egy X58-as Intel szerverplatform, XEON X5677 CPU-val.
Érdekességnek azért jó lesz, mert:
Az FX-et váltottam vele, és mert ugyanúgy 4,6 GHZ-re van húzva, de csak 4C/4T, mert HT OFF.
-
erer1000
őstag
válasz
CPT.Pirk #75292 üzenetére
tehát kb nagy ívben le van tojva a dióda hő
mint írtam, sok időt megy a gép, ezért próbáltam akkor már levinni pár wattal a fogyasztást a vcore által
majd hétfőn vizsga után kipróbálom 4,3at minimum hány v-al tudom hozni ha tudom
még egy olyan, hogy IBT alatt mi az a CPU hőmérséklet ami fölé már nem igen kéne menni, vagy amit látva már inkább ne erőltessem?
mert cpuwolrd az Maximum operating temp-hez 61C fokot ír mégiscsak -
TRitON
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #75235 üzenetére
Meg is van a megoldás. Állítsd vissza a procit defaultra, indítsd el a P95-öt, 10-15 perc múlva olvasd le a fogyasztást. Utána állítsd be az OC-t, ugyanúgy 15 perc múlva olvasd le a fogyasztást. Ugye azt tudjuk, hogy alapon max. 125W lehet a CPU disszipáció. A növekményt egyszerűen hozzá kell adni, illetve a linkelt adatlap alapján el lehet osztani a CPU és a VRM között.
-
TRitON
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #75233 üzenetére
Akkor kicsit pontosítok is.
-5W +1db HDD, -5W 2db DDR3 (ez kimaradt); az SSD és az ODD idle fogyasztása elhanyagolható.
Illetve, például ez alapján azért az áram növekedésével igen nagy mértékben csökken a VRM hatásfoka, a 85% optimista becslés volt, OC mellett inkább 80% lesz az (NB+Vcore kombinálva); így már mindjárt 170W az a 190.Viszont ez nekem még mindig brutál soknak tűnik ezen a frekin, ilyen alacsony Vcore-ral. Mennyi a processzor gyári core feszültsége, tehát amire a TDP meg van adva 3.5GHz-en?
-
TRitON
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #75223 üzenetére
A te esetedben: alaplap ~20W, GPU ~10W, vinyó 5W/db (nem tudom mennyi van; 1-gyel számolok), hűtés minimum 10W, így mindjárt csak 260W ami a prociba megy, veszteségekkel együtt. A tápegység hatásfoka maximum 85%, ilyen áramok (100A+) mellett a VRM is 80-85% lehet (magam is terveztem AMD procihoz VRM-et, igaz, hogy csak igen kis fogyasztásra...
), ez azt jelenti, hogy ha mindkét hatásfokot 85%-osnak választjuk, a processzorod 260 x 0.85 x 0.85 = ~190W-ot fogyaszt.
Esetemben, ha abból indulunk ki, hogy worst case 3.5GHz-en fogyaszt 125W-ot 100%-os terhelés esetén és feltételezzük (jó közelítéssel, [link] alapján), hogy az órajellel lineárisan, a feszültséggel pedig négyzetesen nő a fogyasztás (legrosszabb esetben), akkor 4.2GHz-en ~150W a disszipáció maximum, 4.5GHz-en pedig (1.38 helyett 1.44V-os Vcore-ral) ~175W... Legalábbis ennyinek kellene lennie az elmélet szerint.
DE:
A kupak termikus ellenállása ~0.1K/W, vagyis 1W plusz teljesítmény esetén 0.1°C-kal lesz magasabb a szilícium hőmérséklete. Namármost, tegnap megnéztem, hogy nyitott házzal, 24°C-os ambient temp. és 32°C-os visszirányú hűtőközeg hőmérséklet esetén 4.2GHz-en 47°C volt az állandósult CPU hőmérséklet. A hűtőközeg és a die temp alapján egyébként 4.2GHz-re valóban 150W adódik. 4.5GHz-en viszont már 53°C lett az állandó die temp, ami azt jelenti, hogy a 4.2GHz-hez képest 60W-tal többet fogyasztott a processzor; innen jött az a ~200W. -
DraXoN
addikt
válasz
CPT.Pirk #75205 üzenetére
Ezen terhelés oka ok egyszerű: Denuvo DRM
Így csak azok szívnak, ténylegesen akár mikrolaggal is egy 2magos (4 szálas) cpu esetén, akik eredetiben rendelkeznek a játékkal... (nekem is elérhető origin miatt.. bár még sose próbáltam játszani vele)..
A másolásvédelem nélkül ha 2-3 magot használ a program aktívan képfeldolgozásra...
..és igen... képesek szívatni azt aki meg is veszi a játékot (vagy "bérli" vagy mi)...
-
TRitON
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #75212 üzenetére
Lehet, hogy este kipróbálom egy kicsit szigorúbb venti vezérléssel, hátha kiszellőzik rendesen. Mióta az új házat megvettem, csak 4.2GHz-en használtam.
NB tuningra van valami tippetek? Anno (évekkel ezelőtt) próbálkoztam vele, de ha az NB szorzót emeltem, nem bootolt be rendesen a Windóz. Ha a Ref. CLK-t emeltem, magasabb frekire is fel tudtam menni vele; érdekes. NB fesz minimális emelésére is brutális melegedéssel reagált.
Mi az az NB clock, ameddig szerintetek ésszerű keretek között érdemes elmenni? Mennyire érdemes az NB feszültséggel játszani? -
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75215 üzenetére
Ki kell próbáljam
az i3-al.
Aztán meg megnézem az s1366-os konfigon is - ez váltotta az FX-et nálam - de nem adom el, megy a dobozába szundizni - abban X5677 XEON van, HT OFF, igy 4C/4T 3,47@4,6 GHZ.
(#75218) TRitON :
Mondjuk igy érthető, a fő konfigom nem került 200-ba.
-
TRitON
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #75208 üzenetére
A ház hátuljában lévő venti elvileg mozgatja ott a levegőt, de 3-4 perc alatt így is 80°C körülre melegszik full terhelésen, @4.2GHz (CAT telefon infrakamerájával mértük, a ház oldallapjának levétele után közvetlenül). 4.5-ön nem néztem a pontos hőmérsékletet, de 5 perc full terhelés után a VRM kondik olyan melegek voltak, hogy sistergett rajtuk az ujjam. Félvezetőnél-tekercsnél ez még elmegy, de az ELKO ezt nagyon nem szereti.
A házam hűtése úgy van megoldva, hogy a vízhűtés 2db 12cm-es ventije a házból felfelé-kifelé fúj, van egy 12cm-es ventilátor hátul (kifelé) és egy alul (szintén kifelé). Minden ventilátor fordulatszám-szabályozott, a CPU hőmérsékletétől függ a forgási sebességük. A manuális hűtési házirend szerint nem állnak le soha, 30% az alap fordulatszám 40°C-ig és 60°C-os CPU hőmérséklet esetén érik el a 100%-ot.
Zavar továbbá az is, hogy az alaplapi NB hűtőbordája is 80°C-os (terheléstől függetlenül). Minden hűtés súlyosan alul van méretezve... Vagy csak a CPU hűtő állandó légkavarása hiányzik mindennek.
Bőségesen. Főleg WOT-ot játszom, full grafikán 50FPS alá nem nagyon megy soha; ha átlagot kéne mondanom, 58-ra tippelnék.A sztorihoz mondjuk az is hozzá tartozik, hogy a GPU is 1.8GHz-en megy.
-
Ftibi87
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #75137 üzenetére
Enermax Liqmax II 240 Conductonauttal fűszerezve. A VRM meg kapott egy megmaradt AMD processzirhűtőt (ventilátor) Megvan a 10 kör very high-on, viszont tegnap szereltem kicsit és nem ment a táp ventilátor, így sanszos, hogy amiatt kapcsolt le a gép (túlmelegedett), így cseréltem egy ventilátort, ma meg visszatèrek 4,8Ghz-re
-
erer1000
őstag
válasz
CPT.Pirk #75137 üzenetére
minden kapcsoló üzemű kb
ez nem nagy gond, nincs nagy zaj a hálózatban nálunk
1 hűtő, 1 router , 1 switch
ennyi megy állandóan. emellé a gépem, és max esténként TV (anyám szokása hogy teljesen áramtalanít, szóval idle fogyasztás sincs
)
szóval 1 hűtő 1 router 1 switch a gépen kívül szerintem nem okoz akkora zajt
-
pepejoe
tag
válasz
CPT.Pirk #75108 üzenetére
A Cpu 66fokig megy fel max. (Openhardver monitorral mérve). Alaplapi VRM hőmérsékletet milyen progival lehet kiolvastatni (bár abban se vagyok biztos hogy a lapomon van szenzor)?
2 hónappal ezelőtt lett kitakarítva a gép és a táp is (ekkor már fennállt a gond) de semmilyen sérülést nem találtam. Memóriák letesztelve, IBT-t is futtattam de az is jól lefutott.
Még azt megemlítem hogy semmi mással nincs gondom, nem instabil a rendszer nincsenek random kifagyások. -
Slavia
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #75093 üzenetére
Eddig nálam is teljesen rendben felment a tavaszi upgrade.De nagyon sok cikkben írják hogy megint vannak problémák.Tiszta terror most az upgrade az MS-nél..... )Állítólag az intel cpu használók között fordulnak elő sűrűbben a problémák. (NO FLAME)szvsz elég lenne itt a 6 havi nagycsomag is.csak legyen tesztelve rendesen.
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75071 üzenetére
Ahogy igértem, itt van pár eredmény. ez egy IBT stabil beállit
s volt, all-core 4,5 GHZ-en, itt már kellett a load 1,5 Volt Vcore, ezért visszavettem 4,4-re, a Vcore-t meg 1,43-ra, tovább nem kisérleteztem vele, igy már megfelelt.Csináltam lebutitott tesztet is, visszavéve a procit 6,4,2 magra (3,2,1 modulra).
Én úgy vettem észre, hogy a gördülékeny működéshez ajánlott az összes modult bekapcsolva hagyni, gondolom ez az FX CPU belső felépitésével függhet össze.
Az IBT igaz csak standard-en lett lefuttatva.
Very high-on kicsit többet kapott volna.
A HT nem volt piszkálva, alap 2200 MHZ-en futott végig.
FX8320e + MSI 970A Gaming Pro Carbon.
Ebben a lapban nincs LLC, viszont meglepően pontosan tartja a kézzel beállitott Vcore értékeket.
Heylel (#75069):
Itt van még két érték, visszavéve 6 magosra (3 modulosra) az FX8320e, neked jó lehet viszonyitási alapnak:
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75071 üzenetére
Igen, tudom, 1,5Vcore-al már lefutott, csak nem akarom megölni, annál többre becsülöm.
Pedig még hűteni is tudom, de akkor is sajnálom (meg akkor nagy többlet teljesitményt már nem hoz).
Mondjuk, nem is elit lapom van. erős közepes 6+2 fázisú VRM-el egy MSI 970A Gaming Pro Carbon.
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75056 üzenetére
No igen, pont a nagy létszámú részek azok, ahol mindig beszakad az FPS. Ezen a szénné húzás sem segit.
Azért csak 6 mag (3 modul) dolgozgat, mert a játék rendesen csak 2 magot képes kiterhelni, de abból aztán bármilyen erős elkéne.
Gondolom te FHD-n nyomtad, nálam 1600*1200 a legnagyobb felbontás (max Vram használat eddig 2,1 GB volt), a VGA limitet én már kizártam többféle módon tesztelve, RX550 4 GB, RX460 4 GB és R9 380 4 GB kártyákkal.
A Dead Of Night lesz a leghúzosabb.
(mert azon van a legtöbb AI unit)
Nem azt mondtam, hogy nem lehet FX-el SC2-őt játszani, csak az élményfaktor kicsit gyenge tud lenni.
Én úgy tapasztaltam, hogy kampányban elmegy, 1v1 és 2v2 kifogástalan, 3v3 és 4v4-ben late game-ben kezd beszakadozni, COOP-ban meg mindig vannak beszakadások (függetlenül a felbontástól, a VGA-tól, a grafikai beállitásoktól és a játszott commanderektől).
Viszonyitásképpen: A G4560 Pentiumot (3,5 GHZ, 2C/4T)és a core i5 4460 (3,2 GHZ, 4C/4T) nem lehet húzni, és ilyen mértékű beszakadások még sincsenek.
(itt megjegyezném, hogy a 8320e procim alapon (3,2 GHZ) COOP játéknál élvezhetetlen teljesitményt nyújt)).
A 3,3 GHZ-ről 3,9 GHZ-re húzott Athlon II X3 455 proci nem szerepelt rosszabbul az FX-nél (4,4 GHZ-en).
Minden esetben W10 x64 volt a rendszer, és minimum DDR3 1600-as 8GB ram-al szerelve. (OS+SC2 kombinált ram felhasználása sosem lépte meg a 7100 MB-ot - nyitott Chrome böngészővel, 11 nyitott lappal)
-
Habugi
addikt
válasz
CPT.Pirk #75053 üzenetére
"Mindegyik replay olyan, amivel biztosan van fps gond?"
Amíg nem ismered/nincs előtted egy mihez képest, addig szerintem kár ezzel kavirnyálnod az idődet, nem lesz meg a kontraszt.
Az SC2 nagyon érzékeny az egyszálasra, az FX-ek pedig pont a felét tudják (c2c) ezen a téren mint pl a topictárs által emlegetett 2/4-es 7350k. Nincs is ezzel semmi gond, van köztük 6év..
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75050 üzenetére
MSI Afterburn+Riva Turner Statistics párossal, az MSI AB telepitő mindkettőt tartalmazza.
Hiszed vagy sem, G4560 Pentiummal is jobban ment a game (3,5 GHZ 2C/4T - nem húzható), nem beszélve a core i3 7350k-ról.
Gondolod, azokat az adatokat fogja visszaadni, amik az FX-el voltak ?
Ebben nem vagyok biztos.
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75045 üzenetére
Meglep...
Anno AM2+ -ról váltottam AM3+ FX-re, remélve hogy nem fog dadogni semmi.
AM2+ -os lapban, AM3-as Opteron 1381-el (45nm, Phenom II Deneb magos, 2,5 GHZ) mit ne mondjak szintén dadogós volt a játék multiplayer része, HD5670-es VGA 1 GB DDR5 128bit, 1600*1200-as felbontás, CPU-t érintő beállitások visszavéve min/low-ra, grafika vegyes mid/high.
MSI AB irja ki folyamatosan, mi mennyi. Innen tudom az FPS-et is.
Az FX mellett volt R9 380 és RX 550 is, a difi csak annyi volt, hogy az RX550-el a grafika high-on ment, az R9 380-al meg ultra/max-on, ugyanazzal az FPS-el.
-
jokeph
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75039 üzenetére
3v3-ban és 4v4-ben, late game-ben borul.
COOP-módban katasztrófálisak az FPS droppok. Ezek mértéke pálya és faj függő is.
Pl, bevédős MAP, ahol éjjel jönnek a zombik, te. pl vagy Artanissal a kollega meg Stukovval-akinek van szintén sok pici egysége + -ban, instanst FPS Drop akár 5 FPS-re is beesik, nagyon halál tud lenni.
Rengeteget nyomom, többféle konfigon, van mihez viszonyitanom.
Min. FPS és FPS droppok mértékét tekintve még a húzott S775-ös konfigom is jobb.
Az, amelyik az aláirásomban van.
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75036 üzenetére
Az már derék.
Én most még maradok az S1366-os konfignál (megkapta az FX ramjait + 1 db-ot, igy most triple-channel van 1600-on, igy tud annyit, mint az FX-ben a dual-channel 2133-on).
Ezt az ősrégi E5540-es XEON-t (45nm ! mint a jobb Core2-es procik
) meg lecserélem egy 32nm-es 4C/8T vagy 6C/12T-s példányra.
Érdekes, az IBT-vel és LinX-el is stabil 4 GHZ-hez mindössze 1,24V full-load Vcore jár.Sajnos, igen az FX-nek még húzva is rákfenéje az erős egymagos teljesitményt igénylő alkalmazás, nálam pl. ez az SC2.
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #75031 üzenetére
Viszonyitás miatt érdekelt.
FX8320e-vel 102 volt a max, amit elértem összes magon 4,5 GHZ-en.
4,84 GHZ-en, de lefelezve a procit ennyi lett:
Csak hogy tudj viszonyitani.
Lefuttattam XEON E5540-el is, 4 GHZ-re húzva, azzal 120 CB pontot kaptam single-core-ra.
Multi-core-ra meg adott kb. 600 CB pont körül, az FX egyértelműen nagyon jó 4 mag/+ -os szoftvereknél (meg ugye olyan utasitásokat is támogat, amiket a régi intelek nem kb. 4. gen Haswell-ig.).
Itt van még 2 eredmény, nem csak CB-vel nézve:
Itt már az IBT csak "6" maggal volt hajlandó hibátlanul lefutni, viszont minden más nem hibázott.
Az MSI 970A Gaming Pro Carbon lapom 6+2 fázisú VRM-el rendelkezik, a kimélés érdekében inkább visszavettem 4,4 GHZ-re, a 4,7 GHZ-hez már kellett akitvan hűtenem mindent, illetve elértem a bűvös 1,5 V-os load Vcore-t, megölni meg nem akartam se a procit, se a lapot, 4,4-en elég neki az 1,43Volt load Vcore.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged