- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Akinek GA-990FXA-UD5 rev 3.0 deszkálya van az vigyázzon legfrissebb beta bios marhára instabil tunig felejtős nállam 4.2Ghz-en haldokolt a rendszer az FCh-biossal az FCf-el 4,5Ghz-en pusztulgatott megfele vissza dobtam a gyárit (FA) 4,5GHz és hibátlan
-
Whysperer
addikt
válasz
rambustibi #57897 üzenetére
Csak meg ne lássák a többiek is mert ez kizárt tutira csaltal.
-
rambustibi
őstag
válasz
Pancsermeste #57896 üzenetére
Picit el voltam varázsolva nem értettem, hogy érted..
-
Pancsermeste
őstag
válasz
rambustibi #57893 üzenetére
Mert nem hajthatja ki, és kész!
Csak viccelek, Teee!
-
ViZion
félisten
válasz
Rakd be Intel totyikba és megmondják
-
akela91
addikt
válasz
a kacsintó smiley-ból
-
rambustibi
őstag
válasz
Pancsermeste #57892 üzenetére
Miből látod, hogy nem hajtsa ki?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
rambustibi #57891 üzenetére
Na ugye, hogy nemhajcsaki!
-
rambustibi
őstag
Witcher 3: [link]
-
Pancsermeste
őstag
Csak példának hoztam fel az új Dark Rock-ot.. bár biztosan nagyon jó hűtő, de azért 30K-t nyilván nem adnék érte.
A felsoroltak közül szintén a Be Quiet féle ShadowRock lenne jó megoldás. Konkrétan ilyen hűtővel használja a kollégám az Ext4-et, amit eladtam neki. Úgy szerelte fel, hogy a VRM borda fölé nyúlik a venti, meg van vele elégedve.
A kozuti kicsi, inkább HTPC-be való.
FX-hez sajnos 10K-tól kezdődnek a megfelelő CPU hűtők. Érdemes lehet használtat is nézegetni, pl. ez.
A 212 evo volt nekem is, 4,4GHz-ig kb. elég, de jobb lenne TopFlow.
Mondjuk, ha torony, és új, akkor az ajánlatom ez: Matterhorn. Kategóriájában az egyik legjobb. Ám, itt többet tudnak erről.
Ja, és a méretet is figyelembe kell venni, hogy biztosan beférjen a házba. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Pancsermeste #57877 üzenetére
Azon van vrm hűtés. A pro3-on lófaCC sincs. Olyanom van, a 4 ghz már nehéz neki.
Látom a kicsi Pro3-ról van szó. Azon Mellett van hűtés.
-
profi
aktív tag
válasz
Pancsermeste #57887 üzenetére
Még nincs meg a proci hűtő, a Hyper 212 Evo-t ajánlották, az 10k-ért szerintem nem lehet rossz.
30k-t azért nem adnék egy hűtőért, főként, hogy tuningolni sem akarok.
Ezeket találtam hirtelen, nem tudom milyenek lehetnek:
Be Quiet
Scythe Kozuti
Scythe Iori
Scythe Big Shuriken 2 - ez ha jól látom, nem top-flow, de ajánlotta egy user az egyik oldalon.Mi a véleményed ezekről? Esetleg jó lenne a Hyper 212 Evo is?
-
Pancsermeste
őstag
Így ránézésre hasonló a lapod tápáramköre az Ext3-éhoz.
Sajnos valóban kevés és gyenge fázisok vannak rajta, a borda is lehetne nagyobb.
Sajnos mATX-ben talán nincs is erősebb ennél.
Ha kipróbálnád, akkor a következőkre ügyelni kell:
- jó házszellőzés (ha a giga M1 kuckódba akarod, akkor ez lehet, hogy már bukott is)
- erős, lehetőlegTop-Flow CPU hűtő (a gyári sajnos gyengusz és hangos) - ami hűti a VRM bordát is. Sokan ott szúrják el, hogy megveszik a toronyhűtőt hozzá, ami átfúj a VRM felett, és csodálkoznak, hogy azzal is throttlingol.
- ha már van egy erősebb toronyhűtőd, akkor persze már mindegy, de gondoskodni kell róla, hogy a légáramából kapjon a VRM is, pl. légterelő lemezkével, plusz VRM hűtő ventivel.. stb..
- beállítások optimalizációja, a minél kisebb áramfelvétel érdekében.
6 magos FX-el nincs tapasztalatom, de 8 magost 6 magosítva 4,6GHz-en tudtam stabilizálni.
8 maggal 4,2GHz-en használtam, de a felső határ az a 4,4GHz volt. Anno itt írtam is róla. -
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Space marine #57885 üzenetére
Nekem Giga 990xa- ud3 lap van alatta. De vannak itt Sokan Asus lapokkal. Sztem ez a 2 márka közül próbálj választani, lehetőleg 8+2 fazissal.
-
profi
aktív tag
válasz
Pancsermeste #57872 üzenetére
Köszönöm válaszod. Hajlok arra, hogy kipróbáljam egy FX-6300 procival (lehet a 8 magos procit nem kellene ebben a lapban erőltetnem), de kicsit bennem van a félsz, mert többen is rémisztgetnek azzal, hogy elfüstölhet a proci.
A gond az, hogy senkinek sincs vele tapasztalata, csak hallanak/olvasnak rém híreket és azt osztják meg az emberrel. Nyilván akkor nem lesz gondom, ha lapot cserélek (meglepő módon), de szerintem az sem garantált, hogy ezzel a lappal problémám lesz. Előbbi kicsit költséges megoldás lenne nekem, ráadásul nemrég vettem a lapot, azt gondoltam ez lehet a legjobb mAtx AM3+ lap, ami jelenleg elérhető... -
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Space marine #57882 üzenetére
Cm 212 evo van rajta.
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Space marine #57880 üzenetére
Nekem 8320e van. Szépen megy 4,5ghzt.
-
válasz
Space marine #57878 üzenetére
igen ritka mint a fehér holló! 8370E vegyél
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok! Kezdem úgy gondolni, hogy a mostani 5200+-t lecserélném és a 8310-re gondoltam.. a problem, hogy nem látom sehol és ahogy rá kerestem Ti se beszéltetek róla
ennyire ritka itthon ez az FX?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Whysperer #57876 üzenetére
Én is 4+1 fázisos Ext4-ben használtam az FX-8-at. 4,2-4,3GHz-en teljesen stabil volt. Természetesen proci alulfeszelve, a szokásos BIOS optimalizációk beállítva, és ügyelni kell, hogy a VRM kapjon levegőt.
(#57874) Balathruin: Garanciát természetesen nem vállalok rá, de nem is erőltetem rá, csak leírtam, hogy én a helyében kipróbálnám... nyilván azt tesz, amit akar.
Mondjuk én még nem találkoztam elfüstölt FX-el, hallani is csak egyről hallottam, de az se nem asrock lapban volt, hanem ASUS ROG lapban feszelték szét. -
Whysperer
addikt
válasz
Csatlakozom nekem asrockkal nincs bajom de 4+1-be fx 8...-at. Te aztan állíthatod.
-
-
Balathruin
veterán
válasz
Ha kinyírja a procit akkor mit mondasz neki?
-
Pancsermeste
őstag
Ha mindenképp FX procit szeretnél, akkor én a helyedben kipróbálnám, hogy megy abban lapban. Ha nem megfelelő, akkor még mindig ráérsz erősebb lapot venni.
Itt mindenki egyből kukáztatná az Asrock lapokat (de ezt mindjárt meg is látod a hozzászólásokból), pedig okosan beállítva, megfelelő hűtéssel még használható lehet. Sajnos a lapodat nem ismerem, nincs vele tapasztalatom.
-
profi
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire bírna el egy fx procit (6300, 8320) az Asrock 970m Pro3 lapom? Többen mondták a fórumban, hogy nem ajánlott mAtx lapba az fx proci, de nem akarom elhinni, hogy alapon (tuning nélkül) nem megy el egy 23e ft-os, 970 chipsetes lapban az fx. Mi a véleményetek erről? Van esetleg olyan itt, aki ismeri is a lapot és nem csak tippel, hogy mit bír?
Amennyiben mindenképpen cserélni kellene, tudnátok ajánlani apróról egyet 20e körül (linkkel, lehetőleg Budapestit) amit érdemes megvenni?
Köszönöm.Üdv.
-
válasz
Czimby #57868 üzenetére
a döntést rád bízom melyiket veszed nekem a sabertooth nagyon bejön
ha OC profilos a ramod pl 2400 asok mint amik nekem vanak lazán mennek 2400 on oc profil és nem kell copni az időzistésekel sem mega feszel .. viszon a proci más tészta enyémet 5.0-5.1GHz körül van a vége .. 4.7ghz en megy nap mint nap napi használatban mivel itt is már 1.48vcorét eszik .. van a topikban 1-2 8350 es amik ekkora feszel 5.2 ghz el döcögnek .. szerintem am3+ ba nem éri meg új alkatrészt befektetni!
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Mennyire jellemző hogy egy 8320-as tartósan bírja a 8350-es frekvenciáját vagy esetleg többet?
Közel 10e a különbség, érdemes kiadni a nagytesóért? -
SECTORnooB
addikt
Ki is próbáltam az új patch-el átlagba 10 fps el van több és már nincs drop se. Nem értem, hogy miért akarnak kibaszni állandóan az emberekkel a fejlesztők.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
SECTORnooB #57860 üzenetére
Már megvan a megoldás állítólag. olvasgattam fórumokat és álítólag nincs/nem volt támogatás a többmagos rendszerekhez, azt mondják a 1.5 ös patch megoldja a problémám.
Köszönöm a segítséget
DeepCool Gammax 200 as hütőt és 8GB HyperX Fury 1866Mhz -
PofaJenö
senior tag
válasz
-
ViZion
félisten
válasz
Majd gyere vissza, ha sikerült az adatlapot kitölteni. Semmit nem tudunk.
Csak ennél jelentkezik? Mik a hőfokok? Mennyi ramod van? Mennyit használ a játék, etc...Szal. ennyi infóra ne várj normális választ, mert egyikünk sem BP TV-s távgyógyító
-
PofaJenö
senior tag
válasz
SECTORnooB #57854 üzenetére
Hali
Bele piszkáltál már a Bios-ba?És milyen házat használsz ? -
Habugi
addikt
válasz
SECTORnooB #57856 üzenetére
Néha kudarcélmények kimeríthetetlen tárháza ebben a topicban a segítő szándék megléte: [link]
Szerk.:
Amennyiben OSD (OnScreenDisplayt) szeretnél, beírod ezt a 3betűt YT-ra, kiad majd egy csomó találatot tutorial formájában hogyan tudsz MSI Afterburnerrel és/vagy MSI AB & HWInfo64 kombós OSD-t készíteni magadnak.
Első körben amúgy még mindig a linkelt postomban lévő triot javaslom tesztelésre, mert ha ezekben okés minden akkor játékban sem lesz probléma, ergó részint okafogyottá válik az OSD.. -
ViZion
félisten
válasz
SECTORnooB #57854 üzenetére
Valami progival nézni kellene a hőfokokat, lehet az a gond.
Adatlapod nincs kitöltve, bios beállítást nem tudunk, se azt, h stressz tesztet hogy bírja...
-
SECTORnooB
addikt
válasz
.zSoLTi. #57853 üzenetére
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám igazából off de úgy gondolom talán ti tudtok segíteni nekem.
Konfigom: ASUS M5A97, FX 6300, 1866Mhz Fury 2x4GB EVGA GTX960 SSC, Vinyó valami 8 éves őskövület. A problámám Dying Light közben 39-50 Fps ről hirtelen droppol 7-3 Fps re. Mi lehet a probléma forrása? Sokan mondták, hogy esetleg a vinyó lassan olvas és ez lehet a probléma . Ti mit gondoltok?
Mondták h azt is hogy a processzor lehet a ludas de nézegettem teszteket FX 6300 al és még jóval gyengébb kártyán is stabilabban futott mind nálam.
Segítségeteket előre is köszönöm -
Én nem tudom mi van ebben a hónapban.. árulom az enermaxomat ... cserével persze.. dupla tornyos cucra és olyan ajánlatokkal bombáznak hogy 20k amiben legyen benne a postával kész vicc...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest