- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
Igen jobban,már a VGA miatt is,ha az alaplap PCIe 2.0-ás legalább
Illetve a procidnak is nagyobb lesz a sávszélessége 2000 MT/s helyett 5200 MT/s.Athlon II X4 és P II X4 között elvileg minimális a különbség.X6-ról készült átfogó cikk
Szerintem nem éri mg venni olyat újan,használtan értelemszerűen jó vásár.Én is Phenom II X2 545-öt vettem,ami megy 4 maggal simán -
totyak
aktív tag
válasz
ebegab92 #6998 üzenetére
Értem, köszönöm.
De egyébként ez a lap csak magfeloldás szempontjából számít gagyinak, vagy egyébként is jobb lenne egy másik? Írod itt, hogy limitálja a processzort meg a videokártyát, csak azért kérdezem.
Egyébként Athlon II X4 640 procim van és Asus 7770 1Gb VGA. Egy jobb lap többet kihozna ezekből?
Másik kérdésem pedig visszatérve a magfeloldáshoz. Ha vennék másik lapot, ami tudja a magfeloldást, akkor érdemes lenne venni egy Phenom II X4-et, ami hat magosítható, vagy még bőven elleszek egy ideig az Athlonnal? Számít annyit az L3 cache Athlon és Phenom között?
És persze továbbra is érdekelnek azért a hat magosítható Phenom X4-ek.
-
ebegab92
senior tag
Ezzel a lappal a feloldást nem tanácsolom,mert igen rövid életű lesz az alaplap.Kevés a procihoz tartozó fázisaid száma (2+1),így ha 6 maggal is megy a proci,akkor meg főleg
Én is szívtam hasonló lappal (960GM-GS3 FX,bugos volt a feloldás). +a gyenge chipset limitálja a procit+a jobb videokártyát,mivel ez csak PCIe 1.1-et támogat
Egy 4+1 tápfázisú lap biztonságosabb az unlockhoz.illetve sokkal stabilabb is -
totyak
aktív tag
Érdeklődni szeretnék, hogy melyek azok a Phenom II X4 processzorok, amikben feloldható a plusz 2 mag? Milyen számozásúak, milyen alapra épülnek, mit keressek? Egy Asrock N68GS3 UCC lapom van, tudomásom szerint ez képes a magfeloldásra.
Illetve még ami fontos, hogy elvileg ez a lap csak 95W-os procikat eszik meg. Phenom II X4-ből rengeteg ilyen van, de ha magfeloldás történik, akkor ez az érték nem növekszik?
6 magosból elvileg a CPU support szerint csak a következő 95W-os példányok jöhetnek szóba:
Phenom II X6 1035T
Phenom II X6 1045T
Phenom II X6 1055TBár a support lista nem írja, de gyanítom még a Phenom II X6 1065T-vel is elbodogul.
Magyarán, ha a Watt érték nem növekszik, akkor azok a processzorok kellenének X4-ből, amik feloldva a felsorolt X6-á alakulnak.
Lehet, hogy butaságokat írok, ti biztos érteni fogjátok, hogy mit akarok.
-
tothibence96
csendes tag
Hali!Van nekem egy Amd Phenom ii x2 555 BE-procim és 4magosítani akarom.Sikerült is csak lefagy(3-4 maggal is).Próbáltm a feszültséget húzni úgyse lett jó.Valaki tudna segíteni?Igen megköszönnöm mert igen jólenne az a "2 mag de a +1-is jólesne
.Gigabyte Ga-970A-D3 lapom van.
-
Hawk1979
őstag
válasz
BigDarkJoy #6990 üzenetére
Hmm.
Lehet egy op.rendszer újrahúzás segít. -
djculture
félisten
válasz
Manapság mikor az x2 190 sempron ugyanannyiba kerül mint a egy magos sempron..
Amúgy valószinűleg nem hiába tiltották le mert hibás a mag. Valószinűleg a cache hibázik. -
zolo0525
tag
válasz
Instabil mag,túl magas maghő
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziaztok!
Segitséget kérnék, mivel most vettem 1 asrock n68 s ucc lapot, sempron 140 procival.
a proci 2 magositható,de ha feloldom a magokat akkor az oprendszerem megzavarodik.
valami ötlet hogy ez miért van? -
asvald
senior tag
Sziasztok !
Nekem volna egy olyan kérdésem , hogy az Asrock 985GM-GS3 FX alaplap tudja-e a Turbo UCC -t ?
Köszi a válaszokat -
Milo629
aktív tag
Na meg is van az első probléma:
Az új BIOS, az "FKD" béta nem látja a 4. magot, beazonosítja, hogy ez X3-as, és nem is ad rá lehetőséget, az "FJ" BIOS-ban, pedig az A.C.C. menün belül:
EC Firmware Selection [Hybrid]
Advanced Clock Calibration [Auto/Per Core/All Cores]
x Value (All Cores) [+0%]
x Value (All Core 0) [+0%]
x Value (All Core 1) [+0%]
x Value (All Core 2) [+0%]
x Value (All Core 3) [+0%]
CPU Core Control [Manual/Auto]
CPU Core 2 [Disabled/Enabled]Arra sikerült rájönni, hogy az utolsót, ha beállítom, akkor leveszi a processzort 2 magosra.
Viszont az A.C.C.-nél bármit állítok be, visszadobja [Disabled]-re és ugyan úgy 3 magos marad a processzor. (Semmi Error-t vagy szöveget nem dob ki és igen, rámentem a mentésre...)
Mit kéne ahhoz átállítanom, hogy ne dobja vissza [Disabled]-re? -
Hawk1979
őstag
válasz
Milo629 #6978 üzenetére
1.A legújabb.
2.Sehol.Ha engedélyezed a Hybrid Acc-t, akkor feloldja magától a lap az L3 cache-t.
3.Ezt ki kell tesztelni.Prime, játékok.Linx.Nem feltétlen kell plusz fesz.
4.Jó az úgy.DDR2-es ram.400nak írja de a duplája elvileg.Double Data Rate.Nem kel semmit állítani.(800-400,1066-533) -
zolo0525
tag
Tuti ,nem süt meg semmit.. nálam se sült meg a cucc...Pl: X3 455 És ki írt olyat,h egyből 1.45 -re tolja fel? Persze nem ártana tudni,h milyen lapon. 70 -fokon simán behibáznak a mag(ok) és a rendszer összeomlik
mielőtt megsülne a proci
Stressz téma...Nem kötelező Orthos,indíts be 1 nagyobb játékot,ha az alatt nem fagy ki akkor tuti,hogy jók a mag(ok) -
Milo629
aktív tag
Sziasztok! Ezt olvastam az első posztban:
"Athlon II X3 4XX(e)
4 magosítható és feloldható 6mb L3"Nekem lenne egy AMD Athlon II X3 450-es "Rana" kódnevű 3x3,2Ghz-es processzor és egy Gigabyte MA770-UD3 (Rev. 2.0)-s alaplap. Ezen szeretném feloldani a 4. magot, vagy csak az L3-as cache-t.
Olvasgattam itt is és külföldi fórumokon is, de egy két fontos(?) dolgot nem találtam:
-Melyik BIOS a legalkalmasabb ehhez? [link]
-L3-at hogy és hol (BIOS-on belül) oldhatom fel? Csak a mag feloldásról találtam leírást.
-Ha feloldom a 4. magot, akkor kell-e +fesz. a CPU-nak?
-3x1024Mb-os 800Mhz-es RAM van a gépben, a CPU-Z mégis azt írja "Max. Bandwith" résznél, hogy 400Mhz, ezt hol tudom átállítani? (Mind a 3 darab ugyan olyan RAM, egy kit-ben vettem)Előre is köszönöm, a (normális) válaszokat.
-
Omli85
őstag
válasz
zolo0525 #6966 üzenetére
Gyári hűtővel ha feltolja 1.45v-ig + feloldja a magokat és ráereszt egy stressztesztet jó esetben restartol de rossz esetben megsüti a cuccot.
Aki unlockolni akar ne sajnálja már le cserélni pár ezresért a gyári hűtőt ami az alap értékekhez is elégtelenül teljesít néhány esetben.
no offense
-
battyan
csendes tag
Sziasztok!
Mit kell tudni a processzor mag feloldásról?
Alaplap: ASUS M5A78L-M/USB3
CPU: AMD Phenom II X 555 BEA feloldást követően milyen programokkal kell kipróbálni a feloldott magok stabilitását? Mikor tudom,h stabilak? Ha nem stabilak akkor mit kell tennem?
-
joker1220
őstag
Ráraktam az alpenföhn hűtőm egy A6-3500 llano procira, most 13 fokosak a magok a kupak meg 19
-
joker1220
őstag
Nekem az Artic Cooling Alpine 64 bejött, szerintem jó kis hűtő
Amúgy a gyári hőcsöves hűtés amit belinkeltem mint kiderült jó a te procidra is.
Am2, am2+,am3,am3+ sőt még az FM1 re is jó
Nekem volt egy nem oldható X2 555 öm, ráraktam az x4 955 hűtőjét és 22fokon
ment a proci amikor épp csak asztalon volt a win7 -
joker1220
őstag
Szerintem úgy érdemes!
Nem egy nagy összeg!
Itt van gyári AMD 4 magos procikhoz való hűtő;
-
TIT
veterán
A ventit kéne csak lecserélni vagy a hűtőbordát is?
X3 lenne akkor elbírná? -
suhagabi
csendes tag
x4 635-nek L3 feloldásában kérek segítséget.
GA-770T-USB3 lapom van F4-es bios.
a lap cipset North Bridge: AMD 770
South Bridge: AMD SB710
és tudtommal SB710-es lapokkal lehetséges.Valaki tud szájbarágósan segíteni?
-
ebegab92
senior tag
Anno ez az Intel Upgarde kártya csak egy kód volt,amit itt kellett beírni?
-
joker1220
őstag
Azért mert az X2 höz lényegesen gyengébb hűtőt kapsz mint az X4 es procikhoz.
A kupakhőt egy alaplapi szenzor méri, a maghőket meg prociba épített diódák
amik meghülyülnek ha feloldod a letiltott részeket.Játékkal nem biztos hogy kijön a hiba a feloldott magokban viszont lehet hogy
később teljesen más program futtatásakor kijön, az is lehet hogy nem. -
TIT
veterán
válasz
joker1220 #6949 üzenetére
Köszi.Pár oldalt visszaolvastam de több 100-hoz nem volt kedvem
maghőmérséklet és kupakhő között mi a különbség?
Gondolom a reális hőfokot mutatja nem?
A legjobb ha csak játékkal tesztelem,úgyis arra kellés akkor nincs akkora terhelés alatt.
Nekem 925-ös van és bőven elég a gyári hűtő is,akkor ezeknek miért nem? -
joker1220
őstag
A gyári hűtő is elbírja de elég határeset, rohadtul melegedni fog.
Ahhoz hogy kipróbáld hogy stabilak e a feloldott magok stressz teszt kell
és azt már gyári hűtővel nem fogja bírni.Tehát attól még hogy neked betölt a gép 3 v 4 maggal nem biztos hogy
normálisan működni is fog, ezért kell tesztelni.Vannak olyan procik amik egyik lapba simán mennek feloldva másik lapba
meg be sem indulnak a letiltott magok.Nekem volt olyan többször is hogy 2-3x is kellett biost cserélni de normális
esetben erre nincs szükség.A hőmérséklet szenzor a maghőmérsékleteknél hülyül meg tehát a feloldást
követően 0c fog mutatni vagy -294 etKupakhőt továbbra is mutat mivel azt nem a prociba integrált diódák mérik.
Ezek a procik azért oldhatóak mert eredetileg X4 nek készültek, namost az
X4 esek közt van 125W és energiatakarékos 95W kivitel de az előbbi a jellemző!Az x2 555 az pont az x4 955 nek felel meg.
Egyébként ezek itt már millioszor le lettek írva, tessék használni a keresőt
De akár elolvashatjátok Herr Z logoutját is..
-
TIT
veterán
550 a havernak van
de a 445 is oldható.
Ha nem alulfeszelem hanem hagyom amin van el kéne bírni a gyári hűtőnek nem?(max.lesem a hőfokot...70 fölé csak nem megy)
Az mennyire igaz,hogy feloldás után meghülyül a hőmérséklet szenzor?
Magfeloldásnál mennyi a fogyasztása ha alap 2 maggal 80W?Megvan 94W
Bioshoz nem kell nyúlni ugye vagy van egy táblázat melyik bios kell? -
TIT
veterán
Sziasztok!
Van havernak egy Phenom II X2 550 procija és ha 4 magosítaná mi a kockázata és elég a gyári hűtő hozzá?Vissza lehet állítani ha gubanc van?
-
-
Ashenvale86
tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.
Adott egy MSI 785 gm-e51 alaplap és egy AMD phenom II x3 720 Black Edition processor.
Próbálkoztam a 4. mag feloldásával, de nem tapasztaltam semmi változást.
Az Unlock cpu core-ban normal és special lehetőségek közül lehet választani. Az utóbbi kiválasztása után 3 magos maradt.
Jó helyen próbálkoztam a feloldással? esetleg rosszul csináltam?
Megköszönnék egy rövid leírást a lépésekről.Üdv, Misi
-
Myth
aktív tag
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy AMD Athlon II X3 420e 2.60GHz-es procin feloldható-e a 4.-ik mag?
-
Zotya984
senior tag
Üdv
Nemrégiben eladtam a 4 magosított procimat. Én is használtan vettem X4ként egy megbízható p.h-s tól. Nekem ment gond nélkül mind a 4 mag. Nagy brutál 750g-os hűtő + venti hűtötte.
Eladtam egy megbízható p.h-snak. És most nem megy neki a 4 mag. 1-1.5 óraig oké utána kifagy neki.
Mi lehet a gond? -
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Egy érdekes problémával állok most szemben: adott egy Gigabyte MA785GMT UD2H alaplap, és egy előtesztelt Sempron 140, ami elvileg tudja a kétmagosítást. Na mármost, ebben a lapban nem megy, pedig több bios-t is próbáltam, volt elemkivét, meg ram slot csere, de nem megy. Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond?
Előre is köszi a segítséget. -
dodopek
addikt
Sziasztok!
A mem vezérlő fesz emeléséhez melyiket kell feljebb vennem?
CPU&NB voltage
vagy
NB voltage
Köszi előre is! -
Hawk1979
őstag
válasz
CoolMan #6905 üzenetére
Őőőő. Igaz egyben írandó. DE!
Nem csak SB 710-től lehet.
Bár csak olvastam, de régebbi buszos lapokon is, pl. SB 600 is lehetséges, külső megoldásokkal, tehát egy kis vezérlőt szerelnek a lapra a gyártók, és nem a híd kezeli hanem egy kis chip, a magfeloldást.Idézet az topic első hozzászólásából:
"A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok." -
benq01
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 AMD Phenom X2 555 BE pricom már megtörtént a mag feloldás csak 3 mag megy de megyVan rajta 1 Cooler Master Vortex Plus venti ennek bírnia kéne így a 4ghz-et ?
Ha nem akkor rendszerhűtőkkel valahogy elérhetem hogy ne melegedjen túl ? -
ebegab92
senior tag
Ma gondoltam arra,hogy mi lenne,ha az unlockolt procc kevesebb feszültséget kapna.Láttam,hogy kb. mindenki 1.225V tudja járatni,ki is próbáltam.1.5 óra Prime után is stabil volt
Jó ez a Pheom II X2 545@ X4 B45
-
Patmosz
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő! SB 600-as alaplappal hogy köll feloldani magokat cache-t?!
Lehet le van itt irva, ha vki tudja hol nekem az is jó.
Az alaplap: ASUS M2R32-mvp
Egysrác vett tőlem 1 ilyen alaplapot, pont magfeloldás miatt és ugyanolyan procija volt mint nekem: Athlon x2 5000+
Úgy tudom h nem adja szimplán bios-ban a feloldási lehetőséget. (sb600)
A srác faterja ért hozzá de nem válaszol az üzikre..
Míg nincs támpontom nem akarom szétszedni a mostani gépet és elkezdeni a műveletet!
Köszönöm előre is! -
CoolMan
MODERÁTOR
Kérdezd meg a Tuning, kezdőknek, szájbarágósan topicban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Revolut
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- A kevés elérhető GPU miatt nem hoz saját GeForce RTX 5090-et a Noctua
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Facebook és Messenger
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest