- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszaboy0
tag
válasz
Gyufaaa #8005 üzenetére
Kiprobaltam sajna ha orajelet allitok akkor csak manualba tudok mindent. 1.3 v vcore 1.2 v nb es 2ghz orajel. 2 percig ment a gep. Az a gond hogy ujra akarom telepiteni a win-t de igy le sem tudok menteni semmit. Nem tudom mar mire gondoljak. Meg megnezem a halo karit, mostanaban az sem normalis.
-
szaszaboy0
tag
válasz
Gyufaaa #8002 üzenetére
Van meg kerdesem. A lap proci tamogato listaban 1.3 bios van irva az x2 555 hoz, nekem 1.7 van a legfrissebb. Ez is okozhat fagyast? Lehet az hogy az 1.7 nem jo hozza? A lap asrock a780gxh/128m. Azota is fagyogat egyre surubben. Virus nincs. Mielott procit csereltem semmi bajom nem volt a geppel. Az op rendszer win7 64bit.
-
szaszaboy0
tag
válasz
Gyufaaa #7996 üzenetére
1 modullal csinálta.
Tegnap óta nincs ram a 4. slotban azóta nem fagyott.
Sőt megy mind a 4 mag. Még nem volt időm tesztelni de nincs kékhalál.
1.35 V-on megy az NB feszt 1.22-re emeltem.
Elég hűvös alapjáraton a cpu.(32 fok)
Majd ha időm engedi eljátszok vele hátha megy kisebb feszültségen is.
A segítséget meg köszi! -
szaszaboy0
tag
válasz
Gyufaaa #7991 üzenetére
Nem hasznalta 4 magoskent es nem is tuningolta. Mikor betettem a procit mar aznap 2 szer megallt a gep. Ma atneztem a csatikat szinten megall, most a ramokat tesztelem, jok, most a slotokat fogom aztan megyek tovabb. Lehet tap is, gagyi kinai. Csak az az erdekes hogy az elozo procival semmi baja nem volt.
-
szaszaboy0
tag
válasz
Gyufaaa #7982 üzenetére
Igen használtan vettem a procit, a hűtő sajna gyári tehát nem is mertem sokat emelni rajta.
1,37 ig emeltem úgy volt a legjobb de már nagyon melegedett teszt alatt, visszavettem.
Először is vegyek nagyobb hűtőt?
Olvastam itt ott, a gép minden gond nélkül bekapcsol 4 maggal még 1.3v is.
Van hogy 1 óra múlva fagy meg, van hogy 2-3 nap.
Nem találtam hibát programoknál, képhibát sem. Nem terhelés alatt áll meg hanem változó. -
tevike
senior tag
válasz
Gyufaaa #7906 üzenetére
Gyári a hűtő! Ezért sem mertem babrálni.
NB = North Bridge?A sima proci feszültséget felemeltem már 0.50 - 0.75-el egészen 1.4V-ig, kipróbáltam, semmit sem hatott, ugyan az volt
Külön is teszteltem a magokat, ugyan azt az eredményt hozta, ha az egyik haa másik volt feloldva, és mondom ha mind a kettő (3-4. mag) le van tiltva csak az EC van bekapcsolva, akkor is hülyéskedik.
Ezért nem tudom, hogy akkor mi is lehet a baj.
Gyári hűtővel nem merek hazárdírozni
-
ThinkAgain
tag
válasz
Gyufaaa #7684 üzenetére
Köszi
Még annyi, hogy nekem minden fesznél ott van, hogy CPU VDD Voltage, és CPU-NB VDD Voltage. Amikor emelem őket, nem igazán jelzi a H/W Monitor, hogy emelkedne. Más feszültségekre vonatkozó beállítást nem találtam. Ezekkel kell szórakozni, vagy a "VDD" miatt mást jelentenek?
-
dawil
tag
válasz
Gyufaaa #7665 üzenetére
Nos akkor megemeltem az NB Voltageot 1.2125 V-ra, de így már le sem fut maximum memóriával az intel burn test, ha meg lejjebb veszem mondjuk High-ra (2048 MB), akkor meg azt írja ki, hogy nem használhatok többet, mint amennyi elérhető
. A Prime95-töt futtattam, ott egy órán át nem volt hiba. Visszavettem 1,2 V-ra, de akkor már betöltésnél kétszer is kék halál volt. Szóval most megint 1,2125-ön van, de ez a fránya intel burn test nem hagy nyugodni
.
Egyébként az NB Frequency Multipliert nem kell állítani? Az most x10-en 2000 Mhz-en van.
Egyébként nekem az Advanced Clock Calibration-nél azt írja ki, hogy automatikusan kikapcsolja a Cool and Quiet-et, ha az ACC-t aktiválom.
-
dawil
tag
válasz
Gyufaaa #7663 üzenetére
Ok. Mielőtt azonban változtatnék rajta, leírom inkább, hogy mennyin van alapból, változtatás nélkül: az NB Voltage eleve 1.2 V-on áll, a CPU Voltage meg már így is 1.4250-en. Szóval az általad ajánlottnál az egyiken nem kéne semmit változtatni, a másikon meg csökkenteni kellene. Amúgy nem lehet, hogy a Cool N Quiet kikapcsolása megoldaná a problémát? Mondjuk ma még nem volt gond, nem volt kék halál.
-
dawil
tag
válasz
Gyufaaa #7661 üzenetére
Rajta van az adatlapomon minden
. Egyébként Cooler Master Hyper TX3.
Az imént lefuttattam egy Intel Burn tesztet is Xtreme Stress Modeban maximum memóriával és ott is Successt írt ki. Valamint az elmúlt 1 órában is terheltem Prime95-tel...
Lehet, hogy nem is a CPU-val van gond? -
ArMaDaProH
csendes tag
válasz
Gyufaaa #6707 üzenetére
A hűtést jelenleg a Zalman CNPS12X hűtője végzi, de előtte (2 hónapja) a CNPS11X látta el (a konfig leírás a cuccokban).
Q'n'Q bekapcsolva, általában 20-35 fokos skálán mozog használattól függően.
A cél minél nagyobb stabil órajel elérése volt, hisz az eredeti 3.4GHz-hez képest sokkal gyorsabb, láthatóbb a 4GHz-es tempó.
FX procira váltanék, de eléggé elriasztanak a magas fogyasztások. -
dodopek
addikt
válasz
Gyufaaa #6612 üzenetére
Közben pár dolgot kipróbáltam. A magfeloldás nem befolyásolja az advanced mód beállításait, ellenben az AI tweaker menűben az offset/manual mód igen. Ha manual van, akkor nincs ott a beállítási lehetőség, és nem működik a c&q sem.
Ahogy visszaállítom offsetre, megjelennek a beállítások, és magától visszaveszi az órajelet is.
Visszavettem autora, de maradt 3400mhz. Ha ez nem árt a procinak, akkor nem érdekel... -
dodopek
addikt
válasz
Gyufaaa #6606 üzenetére
Ment a gép egész nap, de a nejem szerint nem volt semmi gond vele, és a naplóban sem találtam komoly hibát( Csak a kékfog várt valami drivert, amit nem kapott meg...)
LLC-t autoról enabledre állítottam, de C1E, és C&Q nincs az advancedben.Nézd, ennyi van benne.Csak leírás, semmi állítási lehetőség... -
dodopek
addikt
-
ebegab92
senior tag
válasz
Gyufaaa #6402 üzenetére
Nem.De sejtem,hogy mi baja lehet a procinak.AIDA64 tesztnek vetettem alá korábban is.
Külön-külön:
-CPU: elindul
-FPU: elindul
-Memory: elindul
-Cache: nem indul el
Valószínűleg az L2 cache,rosszabb esetben az L1 hibás.Valami ötlet,hogy hogy tiltsam le az L2 cache-t,ha a BIOS-ban nem tudom? (Lap: ASRock 960GM-GS3 FX) -
jGs21
csendes tag
válasz
Gyufaaa #6206 üzenetére
Kell 4 magosítanom ahoz hogy lekapcsoljak 1 magot? Ezt úgy kell elképzelni hogy 4 magosan nem megy de azt mondják lehet megy 3-man! És arra lennék kiváncsi hogy lehet ezt megvalósítani van olyan hogy cpu unlock de 4 maggal kikapcsol a gép de ha csak simán 2 magos akkor csak azt a 2 magot lehet kapcsolgatni!
-
RyanGiggs
őstag
válasz
Gyufaaa #5962 üzenetére
Jól felszereltem a hűtőt, azzal gond nem lehet. (két helyen bepattint)
Pasztából tettem rá rendesen! (amit kaptam hozzá, az egész tubus ráment)
Eddig amit néztem játékot, Dirt3, Fifa11, MW1 multi, Mafia2, Metro2033!
Semmi hibát nem tapasztaltam, nem úgy mint fesz emelés előtt.
Akkor egy idő után elkezdtek furán laggolni a játékok.
Most teljesen rendben van minden, csak a hőmérséklet zavar Prime95 alatt.
Ja és a venti PWM-es rajta, tehát a CPU fan1-be dugtam!
Azért írom hogy fan1, mert van fan2 is! (Asrock 970 Extreme 3) -
pityke88
tag
válasz
Gyufaaa #5966 üzenetére
Bios-t azt pendrivéről frissítettem párszór, ez a post screen mosódás meg bios mosdódás nemtudom mitől lehet:S
Hát eddig a bios frissítgetéssel próbálkoztam, egyszer kivettem az alaplapból az elemet is hátha változik valami, de semmi
A 4. magot hogyan lehet tesztelni hogy működik-e? Illetve feszt mennyit kellett volna adnom neki?
üdv -
RyanGiggs
őstag
válasz
Gyufaaa #5853 üzenetére
Megtörtént a hűtő csere!!! (CM TX3 EVO)
Így megpróbálkoztam a fesz emeléssel, 1.47V körül van, az NB 1.2V!
Asszem ezeket javasoltad.
Most már játék benchmark alatt nem találkozok hibával. (eddig)Viszont ami fura nekem hogy pl a FanSpeed nem látja a CPU hűtőmet.
Tehát azt írja hogy CPU fan 0 Rpm
Pedig ha belenézek a házba, működik!
A másik meg, hogy Prime95 alatt 2 perc után felmelegszik a proci 72fokra.
Lehet nem bírja a 126W hőtermelést a hűtő?!
Én valahol olyat olvastam, nemtom igaz-e, hogy magfeloldás után,
meghülyülhet a beépített szenzor. Ez igaz?!
Most hogy futtasam le a Prime95-öt legalább 2 órán keresztül? -
f1alonso
aktív tag
válasz
Gyufaaa #5857 üzenetére
Asrock M3A790GXH/128 az alaplapom és támogatja.
De például máma elsőre bekapcsolt a gép 4 maggal néha szórakozik néha nem.
Eddig alapórajelen nem volt gondom (2,6ghz) de viszont 3hgz-n már volt kékhalálom.
Feszültséggel mennyire játszhatok? viszonylag jó hűtőm van és a másik kérdésem az lenne hogy az nb voltage-hez kell a nyúlni? -
Ershess
csendes tag
válasz
Gyufaaa #5797 üzenetére
[AMD™ Phenom II x2 560 @ x4 B60 @ 3.8 Ghz]
Prime95 x64 alól screen, amúgy full fos a rendszerem per pillanat (W7 x64 Ulti SP0) és ráadásul sikerült elkapnom a proci legmagasabb hôjét, utána meg lusta voltam új képet lôni.
Fél másodperccel késôbb beindult a H60 TE (Traktor Edition) leszívta 45°ra 20-25 másodperc alatt és onnan egy fokkal sem engedte már feljebb.
A Prime körülbelül 1-1,5 órája fut és semmi jel nem utal arra, hogy meg akarna állni.
-
motorolatom
tag
válasz
Gyufaaa #5794 üzenetére
sztory a következő:
Volt egy asus Gforce 8300 lapkával szerelt deszkám. Eladtam azt is és a 260-as procit is, ebből vettel egy A785GMH/128M lapot és egy asus M4A785TD-M EVO, meg egy Phenom II 550-es procit, a régi 800-as ramokat megtartottam és vettem még 1600-as ramokat is, persze közben a barátnőm gépét is eladtam, kibeleztem. Az én gépemben volt az asrock, egy tesztpadon az asus +phenom II + DDR3-as ramok, mert ugye kellett egy működő konfig, ha kell a net. Tehát az asztali gépen volt a net. Már mindent végig próbáltam, régi bios, új bios. A régi BIOS-szal lehetett manuálisan állítani hány magot akarok aktiválni, mindent részletesen be lehetett állítani. Nem ment, pedig végig próbáltam az össze lehetőséget. Próbáltam 3 maggal is. Aztán felraktam a legujabb BIOS-t, ott mindent auto-ra állítottam, így se ment, aztána feszültséget állítgattam fel le... fogtam google aztán rákerestem M4A785TD-M EVO core unlock Phenom II 550. A létező összes youtube videot megnéztem, angol cikket elolvastam a témáról, semmi. Azt is megpróbáltam lelesni az egyik vidoról, hogy meik bios verzóval sikerült, de hiába. Ez szeptemberben volt. szerinted a feszkó mennyire kéne állítanom?
-
Bryan65
tag
válasz
Gyufaaa #5717 üzenetére
Igazad van minden játék megy csak a Bf3 áll le a menü még bejön és az indítás után dxdatabase nvidia n460gtx hibára és drivert 28562 írja ez van most fent,az érdekessége csak az hogy 2 maggal meg simán megy,gondolom a többszálú adatátvitel nincs rendesen optimalizálva a driverekben illetve a játékban.A proci minden más teszten jól teljesít interneten is játszok nincs vele gond bizakodok,köszi a segítséget neked és mindenkinek a fórumban.
-
buddhasan
csendes tag
válasz
Gyufaaa #5710 üzenetére
A hűtés szerintem bőven megfelelő, meg szinte csak net-re használom a gépet.
A feszültséget azok a százalékok jelentik? Ami most -2%?
Van olyan beállítás, hogy Per Core. Úgy látom az ezzel magonként lehet állítani ezt az értéket. Miért nem volt-ban van megadva?...hát igen, sokkal olcsóbb a ddr3!
-
nisor
csendes tag
-
AgFRjkUZT_3
tag
-
Bryan65
tag
válasz
Gyufaaa #5675 üzenetére
Köszi a gyors választ adtam a procinak 0.05v-ot most 1.375,de van három NB az egyik most 1.2v,van egy olyan hogy NB 1.1v és van egy olyan hogy NB1.8v,tehát három ilyen menü pont van a BIOS-ban gondolom az első amit emelni kellene 1.2v-ról de mennyire.M5A88-V EVO az alaplap és a hűtöm egy Zalman cnps9500 am2/am3.
-
yurci
csendes tag
-
juve600
nagyúr
válasz
Gyufaaa #5646 üzenetére
thx ,hétfőn meglessz az asus core unlockos lapom
mi van akkor ha beleteszem a procit és ugy tudom első inditáskor felajánlja az alaplap hogy belapcsolom-e a magfeloldást,bekapcsolom és nem lessz 4 magos mer mondjuk nem jó tényleg benne a másik két mag,akko dobhatom el a procit vagy azé kétmagosként használhatom -e ?
ez a lapom lessz :
http://www.edigital.hu/Alaplap/Alaplap_Asus_M5A78L-M_LX_VGA_mATX_skt940-p262998.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Nintendo Switch 2
- Magyar az űrben
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motoros topic
- Tsarevna - Akciójáték a szláv mitológia alapján
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged