- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brazso
tag
válasz
joker1220 #8514 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásod, megpróbálok válaszolni a kérdéseidre.
Linux-om van, friss Mint. A BIOS beállítások (CPU, memória) auto-n vannak, nincs túlhúzva semmi, kivéve a mag feloldást. Legfrissebb BIOS van fent, de persze már az is jó régi, ahogy az alaplap is. Procit felismeri, a CPU kompatibilitási listán fent van, az alaplap támogatja a X4 és X6 procikat is. Feszültséget nem tudom megnézni, mivel most a régi proci van bent. Auto beállításon volt az is. Terhelés tesztre az mprime-ot használtam, az is prím számokkal bűvészkedik, van egy "torture" kapcsolója külön a terheléses teszthez. Már gép indításkor, a képernyőn látom a BIOS által azonosított CPU-t, ha X2-t ír akkor valamiért nem azonosította indításkor X4-nek, pedig a BIOS-ban be van kapcsolva az UCC.
Engem az lepett meg legjobban, hogy most mag feloldás nélkül is lefagy (ráadásul terhelés nélkül, alacsony cpu hőmérsékleten), pedig 3 hétig semmi ilyen gondom nem volt (amikor terhelés teszteket futtattam, játékok mentek). A CPU javítások elég gyorsan felkerültek a gépemre, szerintem hamarabb jelentkezett volna a probléma, ha a javításokkal lenne gond. Egyelőre a régi procival nem tapasztalok semmi lefagyást. -
Botigta
aktív tag
válasz
joker1220 #8508 üzenetére
Akkor ezek szerint te is egyetértesz?
Jó, akkor itt a következő problémám:
Ugye adott a lap, és itt a processzor lista:
[link]
Ezek alapján nézzünk egy processzort, ami unlockolható, és jó a lapba. Vagy mégsem?
Mivel a hosszú kód alapján stimmel, de a két betűs mag kód alapján mégsem stimmel:Szóval a mag kódok miatt vagy a lap listával nem egyezik, vagy az unlock listákban...
Most akkor vegyem, vagy ne vegyem...
-
-
joker1220
őstag
válasz
joker1220 #8500 üzenetére
Az alaplapod max 95W -os procikat támogat, így például egy Phenom II X2 555 vagy hasonló procit ami két magosként 80W nem tud 4 magosként kezelni mert ha feloldod a letiltott 2 magot, úgy már egy X4 955 -nek felel meg ami 125W fogyaszt. Nem tudom hogy milyen és mekkora teljesitményű tápod van, de egy 4 vagy 6 magos procihoz már ajánlott egy minőségi táp, valamint a gyári hűtő helyett valami hatékonyabb hűtés beszerzése.
Véleményem szerint jobban jársz ha veszel bele egy ilyen vagy egy ilyen procit amelyek rajta vannak az alaplapod processzor támogatási listáján ITT.
Üdv
-
Cr00py
senior tag
válasz
joker1220 #8398 üzenetére
Igazság szerint ez csak egy másodlagos gép, torrent megy rajta + a gyerkőc néha játszik. Olvastam, hogy oldaható a 4.mag, emiatt próbáltam. A Jobb klikkes megoldással bejön a vez. pult, azzal nincs is gond, ha keresőbe írom, úgy is. A Gépház, és az Áruház nem tölt be ( Win10 ) - Ez a 2 ami elsőre feltűnt. Prime95 ~ 4-4,5 órán át ment, nem volt hiba, tehát elvileg nem hibás a mag. Azóta már próbáltam egy friss Win Install-t is, feloldott 4. maggal ,de ugyanaz a probléma. Fesz-t is emeltem már, nem változott. Sajnos nincs más telepítőm, amivel ki tudnám próbálni, hátha a 10-es nem szereti. Nem minden áron akarom én ezt, hisz másodlagos gép ez, de azért köszönöm.
-
nickedez89
senior tag
válasz
joker1220 #8377 üzenetére
Hú, erre nem is gondoltam! Lehet köze hozzá?
Közben próbáltam a ramoknak is plusz feszt adni de ugyanaz a helyzet!
Érdekes, hogy csak játék közben venni észre! Ha vissza tiltom a feloldást, akkor újra normális!Megpróbálom akkor valamikor, ha ez lehet a nyitja a dolognak, bár nem két perc, mert Steam-en mire lejön az szép idő!
-
nyaki01
tag
válasz
joker1220 #8343 üzenetére
Üdv!
Két magosként teljesen tökéletes, még Prime95 alatt is. A hőmérsékletek és a fesz is teljesen rendben van.
Amikor feloldom a magokat és az elhasalt teszteket követően kikapcsolok egyet-egyet, akkor a Prime95 alatt mindig a 0.magot veszi hibásnak, ezért kérdeztem rá a 0.mag kikapcsolhatóságára.
Egyszerűen képtelen vagyok rájönni, hogy milyen algoritmust használnak ebben a prociban, amikor 2 magosként használjuk, melyik két hibátlan magot engedélyezi akkor, ha a 0.mag eleve hibás? Hogyan kapcsolják ki mégis a 0.magot, ha az alapértelmezetten mindig be van kapcsolva? És ha be van kapcsolva, de inaktív, akkor meg a fogyasztásban kellene megmutatkoznia de nem mutatkozik. A franc se érti a logikájukat, pedig nagyon szeretném tudni. -
brendonka23
tag
válasz
joker1220 #5119 üzenetére
sziasztok,én nagyon kezdő vagyok ebbe a témába nem is nagyon értek hozzá,deviszont sikerült unlockoljam a biosba az amd athlon x3 455 ös procimat 4magosá tenni és lett belölle egy AMD Phenom(tm) II X4 B55 Processor, 3306 MHz,minden rendesen müködik,és megcsináltam azokat amiket olvastam itt a cpu z meg prime 95öt és nem ment feljebb 58foknál a cpum,csak azt nem értem hogy van mikor 9 fokosnak irja a magokat alapjáraton,és 36-38fok a cpu,az nem kevés?már mint a magoké?3magosan 25fokot irt ki alapjáraton
-
-
arzz
tag
válasz
joker1220 #7179 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a mindenre kiterjedő teljes válaszodat, meg fogom próbálni ezeket !
Érdekes hogy a sok variáció közül csak 1-1 ami működik.
Ha a 4. mag nem is, de a cache nagyon jól jönne.
Szerinted van arra esély hogy a táp nem bírja ? Jelenleg egy Chieftec 400-as van a gépben, ami ellát egy hd6750 videokártyát, az említett procit, és egy vinyót is. -
John Rose
aktív tag
válasz
joker1220 #7100 üzenetére
Köszönöm
Beleképzeltem az unlock lehetőséget a sorok közé, de ez így nem sikerült.
Tehát akkor a lap tényleg nem alkalmas magfeloldásra
Hát szegény kolléga így járt, az unlock így kizárva.Viszont ezt leszámítva egy kellemes kis lap,bár ettől függetlenül ha AMD a cél akkor én tuti valami kis finom Asus vagy Asrock AM3+ lapot vettem volna, hiszen árban már ezek is megfizethetők és ráadásul támogatott a magfeloldás is.
-
BobaFett90
csendes tag
válasz
joker1220 #7065 üzenetére
F8-l is változatlan, próbáljam meg F9b-vel? Több órás tesztek alatt nem hibázik, játék közben igen.
Arra is gondoltam, hogy nem elég a rendszernek a 400Wattos táp. Hisz olvastam, hogy magfeloldás után nő a fogyasztás és ellenőrizhetetlenül.
Kezdem unni a gányolást. Lehet jobb lenne rendes x4-re vagy x6-ra váltani. De itt is félek a táp korlátaitól. -
BobaFett90
csendes tag
válasz
joker1220 #7063 üzenetére
Köszi a segítséget. Mindennek ellenére nem tudom mi csinálja a gép fekete képernyős állapotát, amin csak a reset segíthet. Remélem csak BIOS probléma volt, de erre már csak akkor derül fény ha a VGA visszajön garanciáztatásból.
Érzésem szerint ez a 3 magos processzor nem hajtani ki rendesen egy Hd6870 vagy 7850-s kártyát 1440x900-s felbontásban. Vagyis cserélhetek CPU-t. -
BobaFett90
csendes tag
válasz
joker1220 #7055 üzenetére
Megnézzük, hogy stabilan üzemel-e a rendszer. Amennyiben nem, úgy próbáljuk megemelni a processzor vCore feszültségét 0,05V-tal.
Ha jól értem akkor lehet a proci magokat egyenként feszelni? Nekem gigás alaplapnál csak value core( és akkor szám 2,3,4) van és egy százalékos érték pl -2% esetemben. Ez takarná a fesz értéket? -
ung.mario
tag
válasz
joker1220 #7049 üzenetére
Köszi sikerült, de alapra kellett beállítanom, mert nem volt 4. mag ott se. Újraindítás után minden ment tökéletesen
Eddig 3 magos phenom 1-es volt benne. Ezután még megbolondultak a memóriák. Nem bootolt a gép. Ki kellett venni egyenként berakni, bootolni, majd vissza mind2 ugyanarra a helyre. Ilyet már egyszer csinált de nem tudom miért. Érdekes, hogy a memóriák nem voltak piszkálva...
Most működik minden Köszönöm a segítségeteketés bocsi az offért.
-
John Rose
aktív tag
válasz
joker1220 #7033 üzenetére
Nekem csak AMD procis gépeim voltak és nem azért mert fan vagyok, hanem mert szerény anyagi lehetőségeimhez mérten próbáltam megtalálni az arany középutat. A mostani gépem is még jó pár évig nyúzva lesz amíg úgy nem látom, hogy nagyon muszály lenne a csere. Ha meg már magfeloldós topicban csevegünk azt azért tegyük hozzá, hogy az intel nem igazán osztogatott mostanság ilyen furmányos procikat elérhető áron. Nincs bajom az Intellel, csak nekem felesleges a plusz pénz amit kidobok érte, pláne ha ki sem tudom használni az erejét és csak azért legyen mert az AMD hulladék.
-
Hawk1979
őstag
válasz
joker1220 #7027 üzenetére
"The thermal design power (TDP), sometimes called thermal design point, refers to the maximum amount of power the cooling system in a computer is required to dissipate."
Érdekes cikk 2007-ből, csak neked. [link]
Szóval előbb gugli a barátod, és utána oszt az észt.
Kellemes karácsonyt. -
TIT
veterán
válasz
joker1220 #6949 üzenetére
Köszi.Pár oldalt visszaolvastam de több 100-hoz nem volt kedvem
maghőmérséklet és kupakhő között mi a különbség?
Gondolom a reális hőfokot mutatja nem?
A legjobb ha csak játékkal tesztelem,úgyis arra kellés akkor nincs akkora terhelés alatt.
Nekem 925-ös van és bőven elég a gyári hűtő is,akkor ezeknek miért nem? -
MDanny
senior tag
válasz
joker1220 #5786 üzenetére
Asrock 870-es is ilyen, lehet ez tényleg általános hiba magfeloldás esetén. Másfél éve ugyanilyennel találkoztam Gigabyte 770T-USB3 alaplapon, ott fix 70 fok körül mutatta a kupakhőt. Érdekes módon a 880GM-UD2H-n, MA78LMT-ken nem tapasztaltam. Az USB3 a közös a kérdéses lapokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest