- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Fotók, videók mobillal
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andre1234
aktív tag
-
ebegab92
senior tag
válasz
ebegab92 #8406 üzenetére
Megnéztem, tudja a lapod. Az M.I.T.-be lépj be, majd Advanced Clock Calibration. Ott EZ Firmware Selection-t állítsd Hybrid-re, illetve az Advanced Clock Calibrationt All Cores-ra. Mentéa, kilépés, aztán majd kiderül, hogy jó e a 3. és 4. mag. A coolert porold ki, a procit pasztázd újra, ha már rég volt
-
GumiMaci85
csendes tag
-
GumiMaci85
csendes tag
-
RFB
csendes tag
válasz
ebegab92 #7968 üzenetére
igen, egyre kis léptekben próbálkozom folyamatosan, közben tesztelem Prime 95-el. Az az érdekes, hogy CPU NB VDD-t nem engedi magasabbra állítani, mint a CPU NB. Mihelyst lejjebb akarom venni a CPU NB-t, akkor húzza magával lefele a VDD-t is. Tehát sohasem tud alámenni. Eddig, ahogy folyamatosan emeltem a CPU Voltage-t,közben az NB voltaget nem bántottam, egyre hamarabb kaptam kékhalálokat. Ezután elkezdtem emelni szépen lassan az NB-t és így egyre tovább bírta. Most kipróbálom az alulfeszeléssel, hátha.
-
RFB
csendes tag
válasz
ebegab92 #7964 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Alaplap: MSI 785gm-e51, táp: chieftec 500w. ram: 1333as kingmax.
A hűtésem szerintem elég jó, egy ilyet vettem rá nemrégen: cooler master hyper 212 plus
Akkor most melyikeket emelgessem? mert van sima cpu voltage, meg cpu vdd voltage. A cpu voltagenél 3-4x enged lépkedni, aztán pirosra vált. a másiknál elég sokáig enged.
-
Askformore
senior tag
válasz
ebegab92 #7931 üzenetére
Értem, akkor ezt benéztem..
Mondjuk ezzel a procival is elvan, legalábbis a bf3 szépen megy maximumon fullhdban.. viszont van egykét játék, ahol akadnak a dolgok, pl a Total War II..ezt hívják úgy, hogy procilimit? Vagy annak mik a tünetei?
Lassan úgy érzem, hogy kezd offba átmenni a hozzászólásom : )
-
SupportLmg84
csendes tag
válasz
ebegab92 #7755 üzenetére
tudod ami jelenleg van cucom annál 1000-szer job biztos mivel amim van jelenleg lapom még anno 2007-ben let kompleten véve és azota semmi probléma nem volt veletcsak ugye ebe a cor2-es proci drága meg a ddr2-es ramok is kezdenek kimeni a divatbolt na meg ot a gari az alaplapra tudod ha azt a lapot venném amit te javasolsz akkor még +házat is kéne vennem és anyim nem hiném hogy lenne én meg használtan nem veszek semmit tanultzam a használt vételböl megfogadtam használtan semmit.csak is újjonana.
-
SupportLmg84
csendes tag
válasz
ebegab92 #7753 üzenetére
mint irtam pénz kérdése nem mindenki lehet miliomos mint eggyesek mivel mindenki ezt meg azt ajánlja de ha megkérdeznék hogy gazdag vagyok és tudok venni akkor olyat vennék na meg nekem micro atx-es lap kell mivel a házam is olyan lesz igy jo nekem az olcso kategoria is .
-
brendonka23
tag
válasz
ebegab92 #7572 üzenetére
most néztemhogy az everest kiirvalami auxot is néha néha mikor bevillan,és az leföl ugráló ingadozóadatokat mutat 50-70-80fokok közt,deviszont az aida nem mutatott nekem ilyen auxot csak az everest,ilyenkor mivan?
most mejk adatot kell nézem?vissza is állitottam gyors 3magosra nehogy valami gond legyen,léccives segitsetek nekem hogy most mit csináljak:Snem tom mostmár mit kell nézzek hogy tudjam hogy nyugi van e vagy inkább alapon hadjam 3magosan:S -
Milka 78
nagyúr
válasz
ebegab92 #7508 üzenetére
Nálam is hülyül a deszka.Nekem megy rendesen 3300mhz-n magfeloldva,de az NB-HT kettőst leveszi 9x-es szorzóra.Baromi dühítő,de ami a legjobb,hogy simán 3 maggal is ezt csinálja.Ha meg manuálisra állítom a fesz szabályzást akkor be tuom lőni a 10-es szorzót viszont a CNQ-t részlegesen bukom.Az órajelet szabályozza,de a fesz állandóan a beállított értéken pörög és külön Tweaker programmal sem tudok belenyúlni.Amúgy rohadt nagy eke lap.Baromira lassan bootol és a leállításnál többször is le föl pörgeti a vinyómat.Nagyon utálom!
Én is cserélnék,de mATX-es lap jó csak nekem.Az Asus 760-as(M5A78L-M-LX) is hibás e téren.Az teljesen jó minden téren,viszont magfeloldásnál automatikusan fixre lövi be a proci feszt,így az is bukó.Lehet használtan kéne szereznem egy 880-as Asus-t,mert az van mATX-ben,de baromi elkeserítő,hogy milyen tré deszkákat adnak ki újabban.
-
mcs
veterán
válasz
ebegab92 #7512 üzenetére
Csak akkor indul el, ha az első magot engedélyezem neki. Ha a 2.at engedélyezem pluszba, akkor rebootol, de ha letiltom azt, és csak a 3. vagy 4. vagy mindkettőt engedélyezem egyszerre, akkor jön az unleashing fail duma, így Phenom X3ként nem tudom használni. Na mindegy, ettől függetlenül biztosan selejtes, ugyanis ha nem lenne gond vele, pöccre menne auto-n is mind a négy maggal.
-
Dyrg
aktív tag
válasz
ebegab92 #7489 üzenetére
Hát ja, mondjuk nem biztos, hogy mind a 4 magot kihasználja a tesztprogram, mondjuk nem minden játék veszi a négy magot se... a lényeg, hogy 4 ghz környékén kell járatni a magokat, szóval egy 3.3-as alap procit meg lehet simán húzni, meg kéne a l3 is, de sajnos elég lutri hogy összejön, valószínű gyűjtenem kell egy nagyobbra...
-
joker1220
őstag
-
helloadi
csendes tag
válasz
ebegab92 #7206 üzenetére
lenne egy furcsa kérdésem ..
call of duty 2-vel játszom, amiben van 1 parancs, amivel lehet engedélyezni a 2 mag használatát, na most én ezt engedélyeztem, de semmi változás nem történt, feladatkezelőben affinitásnál kipipáltam mind2 magot, de akkor sem történt semmi féle javulás. mi lehet az oka?:S windows 7 32bites oprendszer.
-
-
joker1220
őstag
válasz
ebegab92 #7192 üzenetére
Azt ne hagyd ki hogy némely x3 esetén tiltva van a 6mb L3 cache, ami azért jelentős eltérés egy
x2 höz képest akárhogy is nézzükHa minden hibátlan a végeredmény ugyanaz, deneb alap nativ 4 mag +6mb L3
(#7191) sutyesz96;
Az ég világon semmi baja sem lesz a procinak, csak nyerhetsz vele ha megpróbálod
-
totyak
aktív tag
válasz
ebegab92 #7000 üzenetére
És milyen alaplap lenne szerinted megfelelő ehhez a konfigurációhoz (nem muszáj magfeloldósnak lennie, de ha olyat is mondasz, az sem baj)? Azért lehetőleg ne legyen túl drága, amiket javasolsz.
Sajnos én annak idején (és most sem) értettem annyira ezekhez a dolgokhoz, vásárlásnál azt néztem, hogy minden kompatibilis legyen, és ne kerüljön nagyon sokba.
Konfig:
Athlon II X4 640 3.0GHz
Asus 7770 1Gb
2x2Gb 1333MHz Kingmax ram
Chicony Hipro 430W tápAz alaplap pedig ugye az említett Asrock N68-GS3 UCC
Mikor vásároltam, még semmit nem tudtam a PCI express csatlakozóról, a sávszélességről, meg a magfeloldáskorlátról sem. Ezekkel mind most szembesültem.
Egyébként mennyiért lehet egy ilyen lapot eladni, mert alapvetően nem tűnik rossz lapnak. Még 4 hó gari van rá.Egy ilyet néztem ki, elég jó árban van, de ebből gondolom, hogy ez sem lenne tökéletesen megfelelő: MSI 760GM-E51
És akkor ezek szerint annak nem sok értelme lenne, hogy az Athlon-t Phenom-ra cseréljem.
-
totyak
aktív tag
válasz
ebegab92 #6998 üzenetére
Értem, köszönöm.
De egyébként ez a lap csak magfeloldás szempontjából számít gagyinak, vagy egyébként is jobb lenne egy másik? Írod itt, hogy limitálja a processzort meg a videokártyát, csak azért kérdezem.
Egyébként Athlon II X4 640 procim van és Asus 7770 1Gb VGA. Egy jobb lap többet kihozna ezekből?
Másik kérdésem pedig visszatérve a magfeloldáshoz. Ha vennék másik lapot, ami tudja a magfeloldást, akkor érdemes lenne venni egy Phenom II X4-et, ami hat magosítható, vagy még bőven elleszek egy ideig az Athlonnal? Számít annyit az L3 cache Athlon és Phenom között?
És persze továbbra is érdekelnek azért a hat magosítható Phenom X4-ek.
-
-
Sixty21
aktív tag
-
anarchia93
csendes tag
válasz
ebegab92 #6765 üzenetére
de ezt akkor se értem a procim athlon 2 x3ba mind a 3mag fullos semmi baja.
mikor asrock ucct bekapcsolom lesz belöle phenom 2 x4 b55 ujra inditom és a windows bootolásnál csak fekete kép van.
de az a lényeg hogy az ucct bekapcsolva hagyom igy marad a phenom 2 x4 és kikapcsolom azt a magot amit aktivált és hagyom a 3müködö magot ugy ujra inditom és akkor sincs semmi.
ha egy magot hagyok akkor se de ha az ucc kikapcsolom athlonba megint fullos ugy hogy nemtudom lehet hogy az alaplap nem támogatja ezt a procit vagy nagyon elvan kurodva a procim. -
Toxy
aktív tag
válasz
ebegab92 #6665 üzenetére
ja tényleg.
előző procim egy x2 555 be volt aminek a 3ik magját lehetett oldani s azt is itt tudtam. 4iket meg tiltottam.
erről a prociról váltottam erre az x4 960T-re, amiben ugye 6 mag rejlik.
no akkor egyelőre x4 lesz. s akkor lapcsere s mehet x6-ként.köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- bambano: Bambanő háza tája
- Hardcore café
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest