Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
John Rose
aktív tag
-
-
mcs
veterán
válasz
independence
üzenetére
Szerencsétől függ, hogy kifogsz-e olyat, ami stabilan négymagosítható. Nálam a 450ben minden feloldódik a 4. magtól kezdve az L3ig, de valamiért képtelen elindulni a Windows, mert a boot logonál szinte rögtön újraindul. Gyanítom, hogy az L3 lehet selejt, mert külön aktiválva a magokat se megy.
-
independence
csendes tag
Sziasztok!
Én egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Úgy adódott, hogy kell vennem egy processzort és sajna a keretem nem túl nagy.
Amin én gondolkodtam, az egy AMD Athlon II X3 450 vagy a 455-ös.
Ti melyiket ajánlanátok?
Illetve mitől függ, hogy életre kelthető-e a 4. mag? (vagy egy 100% hogy életre kelthető)
Köszi előre is a segítségeteket.Üdv:
Dávid -
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem.Szert tettem egy X3 455-ös procira ami szépen megy B55-ösként 3300mhz-n.A baj csak az,hogy akár mit csinálok nem megy a CNQ(x3-ként minden okés).Olvasgattam,hogy 760-as lapnál(ASUS M5A78M-LX) ha bármit is auto-ról elállítok akkor bukom(bár nekem ha minden auton van akkor sem megy).Van valami megoldás amivel ki tudnám kerülni ezt a hibát?
-
mcs
veterán
Ha újan akarsz procit venni, úgy jársz a legjobban, ha személyesen veszed a boltban, és először megnézed a doboz oldalán a proci típusszámát. Ha az öt betűs kód mellett olyan jelzést találsz, hogy ,,AC", akkor Deneb, és van esély L3 feloldására, ha viszont ,,AD", akkor az egy Propus, ami 4 magos Athlon L3 nélkül.
-
Dyrg
aktív tag
válasz
ebegab92
üzenetére
Hát ja, mondjuk nem biztos, hogy mind a 4 magot kihasználja a tesztprogram, mondjuk nem minden játék veszi a négy magot se... a lényeg, hogy 4 ghz környékén kell járatni a magokat, szóval egy 3.3-as alap procit meg lehet simán húzni, meg kéne a l3 is, de sajnos elég lutri hogy összejön, valószínű gyűjtenem kell egy nagyobbra...
-
Dyrg
aktív tag
Sziasztok! Le szeretném cserélni a konfigomat, mert vettem egy hd7850-es kártyát és a 2 mag az kevés neki. Pénz az szokás szerint nincs, úgyhogy a legolcsóbban akarom valahogy megúszni... most egy e6500-as dual cores procim van, ami kb 65% ban tudja kihajtani a kártyámat, egy 6 magos fx6300-as procinak pedig csak 33%-on kell mennie, hogy ergó kihajtsa a kártyát 100-on. Tehát számításaim szerint elégnek kell lennie a 4 magnak.
Szóval mit javasoltok, melyik az a legolcsóbb proci ami még 4 magosítható és feloldható az l3, (Athlon II X3 455?) Ahogy olvasom, már nem mindegyikben lehet az l3-at feloldani, nem lehet megtudni vásárlás előtt (boltostól), hogy abba van l3? És milyen alaplapot vegyek mellé? am3+ néztem. -
Vartanus
őstag
Üdv!
Egy ilyen Giga lappal lehetséges magot feloldani?
Egy Sempron 145-ös procit szeretnék majd vele 2magosítani Athlon II X2-re.
-
kjani18
őstag
válasz
Karesz2300
üzenetére
Nem túl sokat, de számít, persze, de ha nincs úgy sem tudsz mit tenni...
-
kjani18
őstag
válasz
Karesz2300
üzenetére
1 Annyira nem valószínü, esetleg fesz emeléssel, de óvatosan figyelve a hőmérsékleteket.
2 Az l3 akkor nem megy. -
Karesz2300
csendes tag
Sziasztok két kérdésel fordulnék a nagyérdeműhöz.
1: Volna egy x3 450 procim, ezt 4magosítottam 3.2ghz megy, fel lehetne húzni 4ghz ig?
2: az l3 cache hogyan oldjam fel nem találom sajna?
-
MMIX
addikt
válasz
pastrana88
üzenetére
Alaplap tudná, viszont a CPU-ban nincs semmi kinyitni való.
-
pastrana88
csendes tag
Üdv!
Egy processzort szeretnék több magosítani az alaplapomban, és hogy ez lehetséges lenne-e. Az alábbiról lenne szó: AMD II X2 270 3.4GHz true dual-core az alaplap pedig: Asrock 870 Extreme3 R2.0
Választ előre is köszönöm
-
djdaniel
senior tag
válasz
enyem01
üzenetére
ezzel én is így vagyok...
utánvétel manapság senki nem küld semmit, csak előre utalással, mert akkor biztos át veszi a kedves vevő.
egyébként a szerviz nem biztos hogy vidéki...
tehát nem biztos hogy Pécsett vásárolta, manapság ipon, meg egyéb weboldalak olcsóbban kínálják mint egyes boltok, mert elég nagy manapság az árkülönbség, persze van akinek nem számít 4-5k.
én még használt alaplapom nem sz*ptam be, viszont használt videokártyával igen, videokártyát csak garisat veszek, ami tönkre mehet az tönkre is megy sajnos.
De azért UP hogy találj!
-
djdaniel
senior tag
válasz
enyem01
üzenetére
itt van egy csak ez Pécsi.
De sztem kérdez rá, hogy van-e ph profilja, akkor megtudod nézni a megbízhatóságát.
Bár a gyereknek az öcsét ismerem, Baluka Patrik a neve, nevko alatt laknak. -
-
enyem01
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új alaplapot vásárolni (eddigi lapom:ASROCK N68-GS3 UCC) de nem tudom mi lenne a jó választás! Nem akarok tuningolni vele nem lényeg az usb3 és a sata3 sem! A lényeg az lenne hogy a cpu-m 2 magját feltudja oldani nagyobb erőlködés nélkül + aránylag jó áron legyen + a következőket maximálisan kihajtsa!:
-Phenom II X4 960T
-PowerColor Radeon HD7870
-8gb 1600mhz DDR3 ram
-sata 2 SSD
Előre is köszönöm a válaszokat! -
doki988
csendes tag
köszi akkor nyugodtan meg vehetem az ASUS azt mondjátok
-
doki988
csendes tag
Sziasztok Olyan kérdésem lenne hogy lapot szeretnék venni egy AMD Sempron 140 procihoz namos volna 2 lap az egyik Asus M4A77TD a másik Gigabyte GA-870A-USB3L . Az Asus nál nem szerepel vagyis nám látnám hogy szerepelne ez a proci csak az egyel újabb a 145 szerintetek ettől függetlenül még kezelheti a procit várom segítségeteket fontos lenne . előre is köszönöm
-
madmaxxx
senior tag
ASUS M4A89GTD PRO alaplapban feloldható a Phenom II X4 960T?
-
MMIX
addikt
válasz
Gucunja
üzenetére
Azt írják a cpu-world.com-on, hogy Propus magos. Nincs benne L3 amit oldani lehetne.
-
Gucunja
aktív tag
válasz
BigDarkJoy
üzenetére
sziasztok az Athlon II X4 620e 45w-os procin lehet oldani az L3-at?
-
Igore
csendes tag
Helló. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Biostar MCP6P alaplapom van, AMD Sempron 140-es procival. Lehetséges ezzel az alaplappal a 2 magos proci beállítása?
A válaszokat előre is köszönöm. -
mcs
veterán
Na adtam még egy esélyt friss biossal a procimnak, hogy megy-e stabilan teljes értékű Phenomként. Nem segített rajta, szóval ez szerintem totál selejtes.

-
PapB18
tag
Ezzel az alaplappal szeretném!
Ezt elfelejtettem. -
PapB18
tag
Sziasztok !
Ezen a procin működik a mag feloldás ? Erről lenne szó !
mert olvastam hogy amd II x2 5000+
az ez lenne ?
És valakinek valami vélemény róla ? -
HANDO88
senior tag
Hali.Van egy kis problémám.Egyben vettem egy fél konfigot ami előtte állítólag működött.
Asrock 870 extreme3 +B55 x4+ 2*2 gb kingston memória.
Magfeloldás után borul a gép.Van mikor már betöltés után,van mikor bírja pár percig de ha elindítom a Prime95-öt azzal csak 1-2 perc.Egy kis plussz feszt már próbáltam de semmi eredmény.Átvittem a haveromhoz akinek B50-es procija van 790-es lappal és beraktuk az ő gépébe.Ugyanaz a helyzet.
Viszont a haver procija simán megy nálam a 870-es lapban.Szerintetek halott?
A B55-ös Callisto és nem Deneb.Ötlet? -
Hyacinto
tag
Kedves Mindenki!
Sikeresen feloldottam a negyedik magot a processzoromban, ami az új keresztségben az AMD Phenom II 4x B45 Propus nevet kapta. Minden rendben is volna, de sajnos jelentkezik az első hozzászólásban leírt "hibajelenség", hogy a Prime95 néhány másodperc múlva lefagyasztja a gépet. Próbálnék a hozzászólásban leírtak szerint eljárni, de nyúl vagyok magamtól,durr bele módon buherálni a feszültséget és BIOS beállításokat.
Az AMD Overdrive szerint a VID jelenleg 1,4 V az NB VID pedig 1,175 V. Húzzam valamelyiket? Ha igen kábé mennyire? Az ACC per core/all core beállítással való játszadozást pedig még nem próbáltam
.A processzort egy Alpenföhn Sella hűti, remélem elég lesz hozzá, mert a magfeloldás egy előre be nem tervezett művelet volt. Az Easy Tuning 6 Core Boostjával sikerülhetett a dolog, mert a Biosnak a környéken sem jártam, aztán mikor az új videókártyámat tesztelgettem a Benchmark program már az "új" processzor nevet írta ki ( amin jól meg is lepődtem
), majd a CPU-Z is megerősítette, hogy négymagos lett.Elnézést, ha valami nagyon egyértelműre kérdeztem rá, vagy olyanra ami már el lett magyarázva a topikban, vagy egy cikkben (Oliverda túlhajtási útmutatóját már böngésztem, ám nekem az sem egyértelmű
), de némileg kétségbe esve írom ezeket a sorokat.Ezért kérlek bánjatok úgy velem, mint a derék Potrien őrmester Csülökkel a légióban (gyk.: türelmes apa a hülye gyerekével
). 
-
ebegab92
senior tag
válasz
madmaxxx
üzenetére
Nem,a chipset nem tudja
SB950-e van,unlockhoz pedig SB710 vagy SB750 kell VAGY mehet SB8xx és SB9xx chipset mellett is,HA van a lapon külön egy magfeloldáshoz alkalmas chip+ehhez írt BIOS.A 990(F)X-es és 970-es északi híddal rendelkező lapok közül csak ASRock és MSI lapok képesek erre
Ezért is választottam ASRockot AM3+-os lap gyanánt (ASRock 970 Extreme3),mert képes magfeloldásra 
-
madmaxxx
senior tag
ASUS M5A99X EVO R2.0 miért nem képes magfeloldásra?

A chipset tudja, de a BIOS-ban sehol sincs opció.

-
doki988
csendes tag
tudtok-e segíteni olyan ban hogy az enforszos laponkál vagy az nvidas lapoknál melyikek tudják a core unlock finkciót
-
magyar895
csendes tag
üdv!
Van egy GA-880GM-UD2H (rev. 1.4) alaplapom ami ha minden igaz akkor támogatja a magfeloldást,
vettem egy amd phenom II x2 555 -ös procit de sajnos nem működik a dolog.
Az acc-n belül az ec firmware selection-t hybridre állítom (másik módban el sem indul) , a cpu core controlt manualra és magát az acc-t próbáltam már mindegyik lehetőségre de semmi nem történik .Újraindtítás után ugyan úgy x2 555-nek írja és ha belépek a biosba akkor azt látom hogy acc visszaállt disabledre.Van bárkinek ötlete vagy tanácsa, hogy mit tehetek?
-
mcs
veterán
Utolsó lehetőségként megpróbáltam az ,,all cores -2%", és ,,core 0,1,2,3" illetve 0,1,2,4 lehetőségeket is, de hiába. Sőt, az utóbbinál kiírta postkor, hogy unleashing mode fail.

-
mcs
veterán
Én időközben megnéztem, mit lehetett feloldani az Athlon II X3 450 procimon. A 4. magot és L3at is sikerült, viszont az utóbbi teljesen hibásnak tűnik. Bármit csinálok órajelcsökkentéstől kezdve a CPU-NB feszültségemelésig, a Win7 betöltése mindig ugyanannál a pontnál áll meg. Nem lehet önmagában az L3at valahogy letiltani?
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
Aranygyerek
üzenetére
Nekem ugyan ez a procim van, Nagy valószinüséggel oldható, de ez nem 100%
Nálam megy mind a 4 mag,4Ghz-n.
-
zibo73
aktív tag
válasz
Aranygyerek
üzenetére
Üdv!
Ígen lehet nekem is ilyen szalad a gépemben.
De azt tudni kell,hogy nem mindet lehet,akitől veszed úgy árulja,hogy 4magosítható, -
Aranygyerek
aktív tag
Üdv
Vennék egy ilyen procit : Pehenom II X2 BE 55 .Lehet ezen mag feloldást csinálni ? -
mcs
veterán
Sziasztok!
Adott az eredetileg Deneb magos Athlon II X3 450 processzorom (CACDC AC), és Hyper TX3 Evoval karöltve kipróbálnám a magfeloldást. Kell-e figyelni olyan tényezőkre, mint például fix/auto feszültség, fix/automatikus memóriaórajel és hasonlók? Az Advanced Clock Calibration menüponton belül van egy ún. Unleashed mód is, amivel kell-e kezdeni valamit?
-
John Rose
aktív tag
válasz
BigDarkJoy
üzenetére
Nekem is volt Asus lapom, de a 785g chipes lapok között igen jól sikerültek az Asrock megoldásai megelőzve az Asus deszkáit. Ráadásul akkoriban igen jó áron jutottam ehhez a laphoz. A magfeloldás pedig pofon egyszerű vele.
-
BigDarkJoy
aktív tag
Bárki bármit mond az asrock soha nemfogja utolérni az Asus lapokat....
Volt nekemis sok asrock lapom de...jó jó de nem az igazi. pár ezressel többért asust lehet venni. -
John Rose
aktív tag
Az én B55 procim vígan ketyeg egy Asrock M3A785GXH/128M lapban, de előtte volt egy Athlon II X3 425 @ Phenom II X4 B25 proci is amely ugyancsak szépen muzsikált benne.
-
ebegab92
senior tag
válasz
doki988
üzenetére
Hát,ha magot szeretnél feloldani,akkor valamivel komolyabb lapot nézzél,aminek minimum 4+1 tápfázisa van,a FET-eken hűtőborda.Ha szegedi lennél/vagy,akkor ajánlanám figyelmedbe a Gigabyte GA-MA790XT-UD4P+Phenom II X2 545@X4 B45 félgépemet

A legolcsóbb ASRock lappal szívtam egyet,mert 3.00 GHz helyett,2.30 GHz-en ment a CPU 4magosítva.Ebben a Giga lapban meg simán,ráadásul alulfeszelve
.Franc se tudja,hogy miért szórakozott velem az ASRock lap 
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
doki988
üzenetére
Én jópár AM3 procit unlocoltam már az Asus M4n75TD lapommal,de míg nálam ment, addig jópár Giga,és Asrock lapon nemvolt tökéletes.
Szertintem az unlockos procik is elég válogatossak mert a Sempron procikkal viszont én nemtudok mit kezdeni,de haver asrock lapja meg vígan oldja ha müködik.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bármilyen megoldás-ötlet-tapasztalat érdekelne,vagy akár olyan matx-es lap ami tudja magfeloldás mellett a cnq-t.Vagy lehet hogy a proci a ludas?Totál tanácstalan vagyok,mert 4 magnál tök mindegy mit állítok auto-ra akkor sem megy a cnq...
Húzni nem húztam,de mivel C2-es,így olyan 3.7 GHz-ig bírná szerintem.A lap nem akadálya a dolognak ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.
).
Néztem én is múltkor,és sajna nem támogatják a legújabb Gigabyte és ASUS lapok.