Új hozzászólás Aktív témák
-
Toxy
aktív tag
válasz
gillete007 #5293 üzenetére
Nekem mind a 4 maggal nem indul el. Amikor töltődne be a win, akkor újraindul.
S ha letiltottam a 4ik magot, így 3maggal megy. a fesz alapon van.
tehát csak az ucc enabled-re tettem és az egyik magot disable-re.
-
hgpotyi
csendes tag
Sziasztok!! Segítséget kérek: Van egy phenom II X2 555 BE procim ami az eladó szerint X4 B55-te alakítható. Biosban beállítottam a core unlockot,ujrainditottam a gépet és a ventillatorok felpörgésén kívül semmi sem történik. Visszaállítani nem tudom,mert akárhányszor indítom a gépet ezt csinálja. Csak a táp kapcsolójával tudom leállítani a gépet a power gombra nem reagál. Ha visszateszem a sempron 140-és procimat azzal indul a 2 maggal.Mi lehet a gond? Előre is köszi.
Konfig.: Asrock 770 extreme3 alaplap
FSP 400W-60GLN
Ati 5770 1gb -
pockhome
senior tag
válasz
gillete007 #5290 üzenetére
nem, egy sima hűtő
-
geza12345
tag
-
pockhome
senior tag
válasz
gillete007 #5276 üzenetére
egy kicsit moderáltabban beszélj!
-
pocok74
tag
válasz
gillete007 #5277 üzenetére
-
gillete007
csendes tag
válasz
gillete007 #5276 üzenetére
#1 piros.
-
gillete007
csendes tag
válasz
gillete007 #5275 üzenetére
Amelyik piros az a szar?
-
pocok74
tag
válasz
gillete007 #5273 üzenetére
Hát először is elinditanám a 4 magot és akkor látnám melyik fut hibára
-
pocok74
tag
válasz
gillete007 #5270 üzenetére
Hali!!!
Sztem elsőre egy stabilitási teszt nem ártana
például Prime95
-
gillete007
csendes tag
Vissza állitottam az eredeti helyzetet mert csak ugy jo.Marad a 2mag.Probálgattam a magokat,de mindegyiknél ciripelt a hang meg a kép játék közben idönként bele-bele ugrált.
-
gillete007
csendes tag
Játék közben ciripel a hang pedig probálgatom a magokat,de nem változik.Még a you tuben is.
-
pocok74
tag
válasz
gillete007 #5267 üzenetére
Hali a fesz a C&Q miatt ingadozik ahogy a sebesség is
-
gillete007
csendes tag
Na végre sikerült,de egyenlöre nem akad.Most majd probálgatom MW2,BATTLEFIELD stb.Az a furcsa,hogy ha rendszerbe belemegyek azt irja,hogy semmi nem érhetö el.(ahol a élményindex is van).Viszont ha a CPUID CPU-Z programba megyek ott meg már CACHE:4x64kBytes és a procim átváltott AMD PHENOM 555 II x2-röl AMD PHENOM II x4 B55-re.Ez nem semmi.Remélem jo lesz.Neked akkor csak 3mag megy?A feszültségen állitottál?Core volt:1.2 és 1.4 között ingadozik
-
pocok74
tag
Hali!!!
Mint láttátok próbálgatom mit bír a prockóm
Na most az a helyzet ha visszateszem 2 magra akkor még 1,2V -on is stabil és alig melegszik
Viszont ha adom neki a kakaót(még mindig 2 mag) akkor 1,425V-on 4200 körül simán tapos4 maggal meg úgy melegszik mint az állat
Prime95 alatt nyaldossa a 70 fokot
Hozzáteszem hogy csak 1,375-ön stabil!!!Ebből látszik hogy nem hiába vannak ezek a magok letiltva!!!
Hibátlanul megy a 4 mag de több mint valószínű azért lett csak X2-ként kiadva mert melegedési gondjai voltak!!!!
Persze ha valakinek van egy frankó tuningos hűtője akkor nincs vele gond, ill ha csak netre meg kisebb játékokra használja mint énDe akkor is megérte boltból teszt nélkül 19K -ért lett egy 4 magosom
-
Debilon
addikt
válasz
gillete007 #5262 üzenetére
erre monmdják, hogy RTFM..
amúgy manual, 37. oldal és ott írja, hogy a BIOS-ban a "OC Tweaker" alatt találod az "unlock cpu core" menüpontot..
sok sikert
-
Toxy
aktív tag
válasz
gillete007 #5262 üzenetére
Nekem is AsRock lapom van. (N68-GS3-UCC)
S Phenom II x2 555 BE procim. amit unlockoltam x3ra. sajnos a 4ik mag hibás
Nálam a Biosba van opció hogy UCC enable vagy disable. S miután enablera állítom. s restart akkor már x4ként indul. s biosba megjelenik a 4 mag (core0,core1,core2,core3), s egyenként ki lehet kapcsolni őket.
Próbáldd ki hogy ucct enable-zed s utána elindul e win.
-
gillete007
csendes tag
Tényleg?Segithetnél benne,hogy hol van.Legalább egy linket légyszi.Az a baj,hogy eddig bárki hozzá szolt a bajomhoz okos volt,de furcsa modon még mindig nem közelitünk a megoldáshoz.Én legalább bevallom,hogy hülye vagyok ehhez az egészhez.
-
rumkola
nagyúr
válasz
gillete007 #5260 üzenetére
az asrock oldalán még kiba....tt video is van arról mit kell csimálnod...
-
gillete007
csendes tag
Ahogy látom a topik elején a UCC-és alaplap nem alkalmas a procim tuningolására,de nem igy van nyugottan cáfoljatok meg.Amugy meg a a Biosban nem is láttam olyan pontot ahol lehetne valamit is csinálni a procimal.Advance felirat van,de azon belül csak disable vagy enable.Gondolom ez kevés.
-
joker1220
őstag
válasz
gillete007 #5255 üzenetére
Szia
Kicsit olvass vissza a topic ban, már vagy 15x leírtam hogy mit kell csinálni,
meg mások is.Nem ártana elolvasni a kezdő hozzászólást is, ott is le van írva valamint
van 3-4 cikk amit ha végigolvasol tudni fogod.Ha ez megvan és még mindig nem tiszta, akkor kérdezz nyugodtan
-
gillete007
csendes tag
Valaki segitsen már,hogy kell 2magos procibol 3vagy 4magos procit csinálni mert hallottam ilyesmit.Van egy AMD phenom x2 555 black edition 3.2-es procim és egy asrock n68c-s ucc alaplapom.Nem ártana részletes leirás.Segitségeteket elöre is köszönöm.Ha nem itt akkor lehet az email cimemre is.gillete007@citromail.hu
-
szteve
csendes tag
Sziasztok. Abban kérném segítségeteket, hogy van egy 3 magos Phenom II x3 720-as procim. Fel oldottam a 4. magot, majd 1 idő után a win7 újra indul, addig semmi hibára nem panaszkodik. Alap feszen megy, ami 1,325 mi lehet a probléma? Természetesen BE
-
pockhome
senior tag
na flasheltem a biost, megnézem hátha így már jó lesz
-
adrig
csendes tag
-
pockhome
senior tag
császtok!
na vettem egy tápot, ez előtt azt hittem ez a problem, de nem.
szóval ez a táp: Chieftec GPS-400AA-101
alaplap: Gigabyte GA-MA785GM-US2H
és egy phenom2 x2 545 proci, 2x1GB ddr2 1066MHz ram +2x1GB ddr2 800MHz OCZ, mind 800-on megy.
szóval edig az volt a gyanúm hogy a táp miatt nem tudok feloldani, utána ram, kivettem és csak 1ik rammal próbáltam, nem volt jó, utána másikkal.
most megvettem az új tápot és ez sem orvosolja a problémát.
ACC menüpontban az első opciót hibryd-re az alatta levőt AUTO-ra tettem, kiírja hogy update, újraindul és semmi
valaki valami idea? -
adrig
csendes tag
Üdw mindenkinek
Kb 2 hónapja, h én is egy 4 magos proci tulaja lehetek, hála e fórumnak (lekopogom, azóta is szépen működik
)
Azóta is kisérem a forumot.
Tegnap este gondoltam lefuttatom a rég megigért 1 órás Prime95 Blend tesztet. Gyári hűtővel, 1,3 Volton, 25fokos szoba hőmérséklet mellett szépen tartotta 1 órán keresztül a 54-55 fokot.Kicsit meglepődtem, mivel 2 hónapi ezelőtti teszt során mikor még 1,35 V-on volt 63 fokot ért el, meglepő h mekkora a hő különbség.
-
GAbre
veterán
-
GAbre
veterán
válasz
pockhome #5228 üzenetére
Az a baj,h volt már nála,csak kell a gép és hamar visszakértem!
Meg nálam is 1 időbe jó volt.
De csak alap beállításokon,tuning az még 202 fsb se fért bele,meghalt...
Az a baj,h errefelé kevés isminek van magfeloldós lapja,és főleg aki odaadja.
De kb így alakult a teszt 1ikbe szar,másikba is szar,még 2 maggal is.
3adikba jó,aztán az enyémbe is ment 1 darabig...
Azóta írtam neki,h megint szarakszik,és megnézi-e.
De eddig nem válaszolt.
Sztem rendesen besértődött.
Pedig nem vagyok hülye hozzá,meg szervizes haverékkal is megnéztem.
Plusz gamer haverok... -
GAbre
veterán
Skacok,ha van 1 4magosítható procim.
Ami asrock alaplapban lekapcsol,és most van 1 giga lapom,amiben meg megfagy még 3 maggal is,csak 4el rögtön!
Akkor sztetek érdemes más alkatrészt is cserélnem,h hátha abban van a hiba?Amúgy azért kérdem,mert herr-ztől vettem,1 darabig ment is rendesen,aztán elkezdett így szarakodni..
-
Norwich
tag
válasz
pockhome #5224 üzenetére
rájöttem h van 6 core ott
az alap 1magot nem mutatja.
szóval azon kívül van még 5 core ott
abból 1 alap Onna megpróbáltam X3 - ként nemműködik
1.
3rd - On
4th - OffEbben az esetben miután beléptem a fiókomba be se jöttek az ikonok csak az asztal és lefagyott.
2.
3rd - Off
4th - OnItt ugyan betölt de a bejelentkezési hang is recseg és torzít. Ugyanígy a zenékkel. Megnyitok egy böngészöt elkezd szemcsésedni a kép, és összeomlik a böngésző.
Szóval maradt a kicsike X2 545
De azért egy próbát megértÉs köszi a segítséget!!!
-
pockhome
senior tag
válasz
Norwich #5223 üzenetére
wtf?
hogy van ott neked 6 core?
még elvileg a 6 magosnál is csak 5 van mert core 0 core 1...core 5 így van 6, de nem tudom
akkor meg úgy igen hogy per core és előbb a 3.-at kapcsolod be a 4.-et ki és ha nem jó így akkor fordítva.
de gigánál úgy van hogy a 3. és 4. magot lehet enabled-disabled-elni vagyis ki-be kapcsolni... -
Norwich
tag
válasz
pockhome #5222 üzenetére
na megbróbáltam.
hát X4 B45 - ként még a rendszer se stabil..böngésző összeomlik, hang recseg.. szóval visszatiltottam
még ahhoz kéne segítség h X3 - ként megpróbáljam
akkor a BIOS - ban All Cores helyett Per Cores - ra állítsam?
és ottvannak a magok h:2nd - On
3rd - On
4th - On
5th - On
6th - OnInnen melyiket Off - oljam és próbáljam h működik - e valameik letiltott mag a 2 közül???
-
-
Norwich
tag
válasz
pockhome #5217 üzenetére
Néztem róla vidit.
Úgy volt benne hogy:4-est nyomni betöltés elött
Azon belül AdvancedAsusCoreUnlock. >> Enable
CPUCoreAct. >> ManualEzután kéne a TurboKey - t aktiválni de azt fogalmam sincs hol/hogy kell.
Vidikari még am nincs csak közeljövöbe szerzem be, most integráltan nemhiszem h cod6 stb menne
És akkor egy jobb hűtő híján ne unlockoljam? Vagy azt ráér késöbb beszerezni?
-
pockhome
senior tag
válasz
Norwich #5216 üzenetére
menj be biosba indításkor.
(del.-lel általába) és ott az M.I.T re menj rá, lesz ott egy olyan hogy Advanced Clock calibration, na oda belépsz és az elsőt Hybrid-re állítod a Normal-ról, ami alatta van azt pedig Auto-ra.
majd kilépsz, mentesz és újra fog indulni.
ha elindul és nincs vele probléma akkor futtass egy prime95 tesztet(min. 1 óra) majd próbálj ki egy két játékot pl. cod6, crysis2 vagy hasonlók.
ha nem lesz semmi gond akkor van egy phenom ii x4 B45-ös procid.
ja meg valami jobb hűtőt szerezz be rá -
Norwich
tag
Segítenétek nekem egy AMD Phenom II X2 545 3.0Ghz unlockolásába?
Alaplapom: ASUS M4A78LT-M LE -
edi01
csendes tag
Heló ha frissitem a Gigabyte Ga-Ma770T-UD3 Biosát lehet valami baj?
-
Silverss
aktív tag
válasz
pocok74 #5210 üzenetére
új ASUS (Crosshair IV Formula V1) tapasztalataim:
+Core Unlocker, gyors, egyszerű
-Ugyanakkor körülményes
+Jó minőségű hangkártya, integrált kártyák legjobbja
-Nem személyre szabható, mint a Realtek
+Egyik legjobb hálókártya megoldás (GameFirst!, alacsony ping)
-Windows alapból nem ismeri
+Sata3
-Az ACHI-t még mindig nem lehet portonként állítani
+Nagy hűtés, gyárilag kapható vízhűtőblokk
-Mégis melegszik
+Stabil és könnyen frissíthető BIOS verziók
-Ritkán jön ki és kevés újítást tartalmaz (kivétel a mostani AM3+ Beta)
-Szűk támogatottság, de ha kompatibilis dolgot raksz bele, annak megvan a gyümölcse
+Brutális tuningpotenciál, még a lehetetlennel is próbálkozik
-Ugyanakkor nehéz stabilitást elérni
+Nem kell gépház, mindent megtalálszGIGABYTE (GA-MA770DS3V2) tapasztalataim:
+Átlátható BIOS, visszaállítási lehetőséggel elrontás esetén
-Nem elég felszerelt
+Realtek hangkártya jól testre szabhat, választható kimenetek, stb.
-Nem elég felszerelt, nincsenek extra funkciók, nem támogat semmilyen audio kezelést (Pl.: EAX; X-Fi; Crystalising, stb.)
+Nagyon kicsi a hűtés északon
-Ugyanakkor nem zavarja a meleg
+Sok bios frissítés, sok javítással, extrák bővítése, gyakori driver frissítés
-de még mindig korlátozott feszültség és szorzó állítás
-Körülményes BIOS frissítés
+Széles támogatottság, szinte bármit rakhatsz bele, mindent megeszik
-Gyenge tuningpotenciál, ha nem tetszik neki a beállított érték egyszerűen nem indul el -
-
Coccer
tag
válasz
Silverss #5204 üzenetére
Én már semmin sem csodálkozom!
Gondolom nem hajszálra ugyanazon paraméterekkel rendelkező hardware-környezetben van nálad a proci, mint HERR-Z kollégánál a teszt alkalmával.
Nálam sima x2-ként minden faja. (konfig az adatlapomon). Unlockot követően (X3-ként) a RAM ganged módban = minden oké, de akármit csinálhatok, megfagy a prime random.
Unganged módban stabil minden, viszont RAM visszaosztáskor black screen, nincs boot. Ergó tuningolni X3-ként csak korlátozottan tudok, viszont addig stabilan.
Most @X3 3,35Ghz (216*15,5), 1,25V, RAM 1152Mhz 6-6-6-18 1,8V és prime stabil (54-55 fok AIDA szerint), minden oké és műxik.
Még elszórakozom vele ahogy az időm engedi. Tapasztalataim szerint nekem csak a lapomat és a ramomat nem kedveli a proci!
(haver B55-e Asrock 890GX+DDR3 párossal első bootra tökéletes volt alapfesszel és gyári hűtővel, egy percet nem ment még a proci X2-ként)
Szóval az ördög aludhatna végre...
-
Silverss
aktív tag
Órákig ment a prime95 hiba nélkül, mikor újraindítottam, azonnal kékhalál.
Letiltottam 1 magot, így X3 ként stabil.
HERR Z nél, hogy mehetett? -
edi01
csendes tag
NEm lesz semmi baja?
JA és csak akkor 52fokos amikor teljesen kivan használva! -
edi01
csendes tag
Már Ía teljesitmény levan véve 3.2ghzről 3ghzra vettem le de nem lett job:S és a fesz 1.425-ön van azt meddig állytsam?am AMd phenom x2 555Black editionról van szó!gigabyte Ga-ma770T alaplappal!2gb 1333mhz rammal
Új hozzászólás Aktív témák
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest