- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
f1alonso
aktív tag
válasz
roberto888 #6678 üzenetére
Nb feszültséghez nem kell nyúlni?
-
f1alonso
aktív tag
válasz
roberto888 #6675 üzenetére
Egyébként le futattam 1 óra stabilitás tesztet az AMD overdriveval nem jelzett semmi hibát.
Elindítottam a Prime-t azzal kék halál lett. De például játszottam ott se volt gond , meg így netezés közbe se. 1.392V-olton van most. Most akkor még mindig nem 100%-os?
Mondjuk engem nem zavar a Prime , ha netezésnél , játszásnál sincs gond -
f1alonso
aktív tag
Na hát hozzá kellett csak nyúljak a feszültséghez , mivel a rendszer működött , de amikor elindítottam a prime-t , akkor kék halált kaptam egyből...most fel emeltem 1 cpu-z 1.392V-t ír , de eddig jónak tűnik. Az nb feszültséghez nem nyúltam. NB feszültséghez mikor kell nyúlni?
-
f1alonso
aktív tag
válasz
roberto888 #6656 üzenetére
Szia! Na képzeld mit hoztam ki most a proci-ból , és a feszültséghez hozzá se nyúltam!
Gondolom az volt a gond régebben , amikor próbálkoztam , hogy amikor 4 magosítottam , és emeltem az órajelet a HT Linket nem vettem lentebb , így gondolom az volt neki a sok!
Így néz ki a CPU-Z így okés minden? Illetve majd rá kukkantok Primeval hogy stabil-e. [link]
Prime-t csak el kell indítani és akkor jó ha nem ír semmit? Vagy van az AMD-nek is stabilitás tesztje az is megfelel?üdv. -
f1alonso
aktív tag
válasz
roberto888 #6654 üzenetére
[link] ilyen a hűtő.
Rendben majd meglesem. -
f1alonso
aktív tag
válasz
roberto888 #6645 üzenetére
Próbáltam a ha jól emlékszem 1,4Volton de az se volt elég fölé meg nem nagyon mentem.Hűtéssel nincs gond mert jó hűtő van a procin.
-
f1alonso
aktív tag
válasz
roberto888 #6642 üzenetére
Köszi! Akkor örülök hogy jól csináltam.
Illetve még egy kérdés.. 3maggal akár megy 3,5-öt is sőt 3,6ra is rá lehet venni , de ha feldoldom a negyedig magot...akkor csak alapórajelen működik (2,6) pl 2,8-al már kék halálozik, de alapórajellel meg nem. Ez mitől lehet h félig hibátlan a 4.dik mag?úgy értem hogy csak alapórajelen képes menni?
-
f1alonso
aktív tag
Sziasztok! Emeltem a procin (AMD Phenom II x3 710) alapórajele 2,6ghz és emeltem 3,2-re és így a ht link-nek is felvitte az órajelét alapból, és ezért levettem a ht-link szorzóját kisebbre hogy 2000mhz-n maradjon. Tehát 3,2re emeltem és a ht 2000-ren megy mint alapórajelnél. Így jól van beállítva minden?
-
f1alonso
aktív tag
Értem, akkor megnézem nagyobb feszültséggel. De amúgy ha emelek az órajelen pl 3ghz-re akkor automatikusan beállítja az HT Linket 2350re...azt akkor olyankor vegyem lejebb a HT-t vagy az úgy jó?
-
f1alonso
aktív tag
Adott egy Phenom II x3 710 proci 4 magosítva. Alap órajelen megy normálisan 2,6 (1,3V) de ha már emelem akár csak 2,8ra akkor már kék halál meg fagy. megnéztem 3ghz-n 1,37Volton ugyan ez. Ilyenkor segít például az hogy leveszem a szorzót 13ról pl 12-re és nagyobb értéket írok be?Illetve mennyire gáz pl 3gznél NB az 2350-en van már. Egyébként az első tulaj szerint neki vitte a 3,3ghz-t is 4magon.
-
f1alonso
aktív tag
Hi!
Ügye nekem a procim 4magosítva van (Phenom II x3 710) és tökéletesen megy alap órajelen. (2,6ghz) , de ha felrakom 3ghz-re akkor vagy vissza áll 3 magra vagy 2,6-on marad. Nos a ramom miatt lehet hogy azért nem működik normálisan ? most egy kölcsön ramom van (Kingston 1333mhz ddr2 1db 2gb-s. Majd a ramom később jön meg. A procin egyébként nagyon jó hűtő van és 3 maggal megy 3ghz-n. Vagy lehet hogy az a baj h auto-n hagytam a feszültéget? -
f1alonso
aktív tag
A BIOS-ban a CPU Active Control az micsoda? Disable-n van nekem.
-
f1alonso
aktív tag
válasz
jozzef87 #6503 üzenetére
Hát ügye alapból 3x 2,6-on ment de a régi biossal nem volt teljesen jó a mag feloldás szóval úgy használtam , hogy 3x 3ghz most hogy biost cseréltem 4x 2,6ghz és eddig hibátlanul megy de eddig ahogy látom azért jobb így 4 magon picit lehet érezni.De majd nem soká kipróbálom milyen 4x 3ghz-n
-
f1alonso
aktív tag
Sziasztok!
Van egy AMD Phenom II x3 710-es procim és négy magosítottam minden oké 2,6ghz az alapórajel , de nem is ez a lényeg most , hanem hogy frissítettem biost az alaplapomon,(Asrock M3A790GXH-128M ) és most azt vettem észre pl amikor asztalon elindítom a CPU-Z-t , hogy mutatja 2600mhz-n pörög 1,35V-on de például van olyan amikor leugrik pl 800mhz-re és 1,0V tehát nem fix hanem így néha lemegy az órajel meg ilyenek..régi biossal fixen mindig 2,6ghz-n ment..ez gondolom attól lehet , hogy a biosban a feszültég auto-n ügye? és kérdem én hogy ez most jó így h váltogatja vagy jobb ha mindig fixen annyit pörög? gondolom akkor ugrik le amikor nem használom.
-
f1alonso
aktív tag
válasz
Gyufaaa #5857 üzenetére
Asrock M3A790GXH/128 az alaplapom és támogatja.
De például máma elsőre bekapcsolt a gép 4 maggal néha szórakozik néha nem.
Eddig alapórajelen nem volt gondom (2,6ghz) de viszont 3hgz-n már volt kékhalálom.
Feszültséggel mennyire játszhatok? viszonylag jó hűtőm van és a másik kérdésem az lenne hogy az nb voltage-hez kell a nyúlni? -
f1alonso
aktív tag
Szisasztok! Lenne egy Phenom II x3 710-es procim amit ha 4magosítok akkor érdekesen tudom bekapcsolni a gépet , mert bekapcsolom felpörög minden kikapcsolom aztán bekapcsolom magától kikapcs bekapcs és utána indul a el a gép utána tökéletesen megy a 4.dik maggal csak ez engem zavar. 1350volton van a feszültség de néztem 1,375-el is ugyis ezt csinálta. nb voltagehez meg nem nyúltam az 1200volton megy. erre vmi ötlet?
-
f1alonso
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy Phenom II X3 710-es procim jó hűtővel és fel lehet oldani a 4.magját de ha fel van oldva a 4.dik mag akkor mindig az van hogy ha bekapcsolom a gépet pörög minden de nem ad képet a monitor utána kikapcsolom bekapcsolom ugyanez de utána magától kikapcsol a gép és magától bekapcsol és utána jó . És stabil a 4.dik mag teszteltem semmi gond nem volt vele , prime95-el teszteltem nem volt gond , játéknál is minden oké volt...csak ezt nem értem hogy ez mitől lehet? ha 3magon van bekapcsol normálisan elsőre a gép..feszültség lenne kevés? 1.350-en van. Valami ötlet?
Alaplapom : Asrock M3A790GXH/128 , tápom : Chieftec GPS-450AA-101 A
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 3
- OLED TV topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest